Hirdetés
-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz DrDoktor #1650 üzenetére
En 10 honapja sutok6kenyeret de még sosem kapcsoltam legkeveresre, a mai nspot kivéve. A recept irja is, hogy légkeverés esetén 20 c fokkal lejebb kell venni a hogokot. Nem győzött meg a légkeveréses sütés a kenyérnél.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz DrDoktor #1652 üzenetére
Van a facen Airfryer csopi ahol egyesek kenyer féle borzadályokat sütnek. És a többiek és kerik a receptet. Egy morzsalékos tömör valami lett a végeredmény. Ket nap mulva ehetetlen valami lesz belőle. A csúcs meg Amikor fél időben megforditjak a kenyeret.
Ja kozben csereltem a robotgépemet tegnap hozták meg. Electrolux EKM5570. 94400 ft volt szállitassal.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz bugizozi #1654 üzenetére
A jofogadon arulja egy csomagolás sérülteket áruló bolt. A doboz több helyen szakadva, nyomodva volt de a gép perfect. Van nekik fekete szinben is. Számla 1 év gari papír Vecsésre benne a dobozban. Csak a kezelesi fuzet maradt ki.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
-
Topikgazda
Kétkarosból ott a Proficook. Nekem bevált , ~ 70e Ft-ot bőven megért, igaz gar. nincs ( eBay vásárlás , csomagolássérült , de vadi új ).
Eddig 4,5 kg tészta volt a max. amivel próbáltam, lazán vitte. Mondjuk 1 kg alatt viszont nem igazán tud mit kezdeni a tésztával.Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Beni2360
félisten
Passz, ezt találtam es ne tovább. Max 1, 5 kg teszta lesz 2x75dk forma tepsihez. Holnap avató ünnepség ha nem tart ki a kenyér vasárnap reggelig. Polcot kell meg feljebb furni, hogy elferjen a másik helyén.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Csütörtöktől ez a csodagép a lidlben [link]
Szerintetek max 1 kg liszthez jó lehet vagy pár használat után leég a motor ? -
bbuffy
senior tag
válasz IntelKiller7 #1664 üzenetére
Pedig bírja. Sok éve tolom úgy és meg sem rezzen.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
#98690560
törölt tag
Sziasztok! Remélem hogy jó helyen vagyok:
Eddig 10 alkalommal sütöttem kovászos kenyeret, szóval nagyon az elején járok. Az utolsó 5 alkalommal a Dragomán György féle recept alapján mentem (700g liszt, 500g víz, 3 ek kovász összekever este, másnap hajtogat, formáz, süt)
Eddig nem volt gond, van hova fejlődni, de egész jók lettek.
Viszont tegnap este ugyanigy begyúrtam (BL80 Tüskeszentpéteri kenyérliszt, friss aktív kovász, langyos víz), ma reggel kezdtem volna hajtogatni, de annyira ragadt hogy semmit sem tudtam vele kezdeni. Ragadt a tál oldalához, az ujjaimat nem tudtam szétnyitni tőle. Ahogy próbáltam a sziromhajtást, a tészta szálasan szakadt, tört, sajnos jobban nem tudom leírni az állagát de ilyennek eddig soha nem láttam. Próbáltam kicsit lisztezni de kis darabokra szakadt tőle, egyszerűen nem tudtam semmit csinálni vele, a tálból is úgy kellett kivakarni. Rettentően erős volt a szerkezete, szálas, durván tapadt mindenhez. Mi okozhatta? Sehol nem találok leirást ilyen hibáról. Valaki tud segíteni? Eddig simán működött a recept, ugyanezeket az alapanyagokat használtam -
Aidan85
aktív tag
válasz #98690560 #1666 üzenetére
Ahogy nézem ezt a cikket, és a képeket, szerintem normális lehet az általad tapasztalt szálas szakadás. Szerintem csak elkezdett dolgozni a kovász, mintha a 3 evőkanál kovászt etetted volna fel, és lett belőle 71 % hidratáltságú kovászod.
A cikk szerint már nem hajtogatja, formázza, hanem csak beleönti a vaslábosba az esti pihentetés után.
Talán az előző alkalmakkor jobban összeállt a tésztád, mondhatni dagasztottad, most meg inkább csak összekverted.
Persze ez csak ötletelgetés. Nem készítettem még így kenyeret, ha kovászt beletettem mindig kidagasztottam rendesen a tésztát, hogy elváljon az edény falától, és utána hajtogatás fél, egy óránként, ahogy kijön.
[ Szerkesztve ]
-
-
Beni2360
félisten
válasz tepenzed #1662 üzenetére
Egy kg liszthez biztos nem jó. Az en 1000W-s SENCOR olyan 63dk liszttel, ami kb 1 kg kenyeret hoz még ugy ahogy elboldogul.
Most vettem egy Electrolux EKM5570 1200W robotgépet na az szépen dagaszt 1 kg lisztből.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
őstag
Lehet, de nagyjából tökmindegy. 3 év garival ki fogja dagasztani, amit írnak, vagy visszakapja a pénzt, amit rászánt és kicsit többet feccol bele. Nekem a Kitchen Aid előtt Bosch Mum 5 volt. Az is ment simán 6-7 évig, tökre nem érte meg lecserélni, még most is menne szerintem. És azt még nem is féltettem soha, kapott is rendesen.
-
bbuffy
senior tag
Pont hogy nem mindegy. Csak ők mennek ilyen alacsony watt számmal mégis ilyen jól. Itt nem a pénz a lényeg hanem a gép. Teljesítményben és tartósságban is más liga. Kb gari sem kéne, megölhetetlen ha nem vagy tökhülye.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Lowocska123
újonc
Sziasztok,
Ha valakit érdekelne házi készítésű pizzavas akkor írjon privátban.
Van egy kontaktom, nekem is tőle van. Étolajjal van kiégetve, nem ragad, nem rozsdál. Folyóvíz alatt szoktam elmosni, szárazra törölni és kész, nem kell egyebet tenni. Természetesen a dörzsi szivacs és társait nem szereti, ez esetben újra ki kell égetni ha megsérül a bevonat de ez házilag is megoldható.
Alapvetően 8 mm vastag szénacélból van, 300 x 350 mm -es darab.
1 darab esetén12.000 Ft-ért adja, több darab esetén gazdaságosabb a tábla kiterhelése stb, akkor kicsit tud engedni az árból.
Ha valaki szeretne még tovább levinni az árból, van lehetőség arra, hogy csak a nyers vaslapot postázza és magának égeti ki a vevő. Ha kell, szívesen segítek a folyamatban.
Minden egyéb kérdést szívesen tolmácsolok. -
xavix13
őstag
Üdv megint,
Úton a kemence, de még egy utolsót sütöttem a beépített sütőben, és az eredmény számomra is megdöbbentően jó lett.
Sütőt felpimpeltem kicsit, az grill fűtőszál fölé beaplikáltam 2 réteg alufóliát a fényes felével lefelé.
A sütési mód felső fűtőszál+grill, max hőfok, jelen esetben 285.
1 óra előmelegítés, illetve a pizzák előtt és közben egy fakanállal kitámasztva a sütőajtó, átverve a hőérzékelőt, hogy folyamatosan maxon izzon a grillszál.
Kövön sikerült 370-400 fokot is mérni így legbelül, fent pedig ahonnan jön a hő, a sarokban, volt hogy kiakadt az extol hőmérő, pedig 550 fokot tud. (Korábban itt sem sikerült 430nál többet mérni közvetlen a fűtőszálnál)
A tésztát szándékosan nagyobb hidróval készítettem, hogy kevésbé száradjon ki a hosszabb sütési idő alatt.
2 percre sikerült leszorítani a sütési időt, és még ilyen jó, sima sütős pizzát nem ettem azt kell mondjam. Picit el is gondolkoztam megint, hogy kell-e így a kemence nekem. Mindegy mostmár késő "bánat"...
És akkor egy két kép az egyik margheritáról: (Lehet még egy 15 sec mehetett volna)[ Szerkesztve ]
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
őstag
válasz IntelKiller7 #1678 üzenetére
Effeovens N3
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
sutszi
veterán
Egy 6.9-es Artisanunk van. Mi is azt gondoltuk amit leírtál. Aztán egy 2-3kg-os húsdarálás után... kb mindenhonnnan is ömlött ki belőle a húslé, és leverte a biztosítékot mire észleltem a problémát. Szóval kellett az a gari... nem találtak problémát a szigetelésben és sehol. Kitakarították alaposan... bár a fényezésre nem figyeltek az mikrokarcos lett azért... Visszakaptuk, használjuk, működik. Meg lett járatva rendesen teszt jelleggel.
Továbbra is ajánlanám, de erősen vesztett a fényéből a hírneve számunkra...[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
bbuffy
senior tag
Mindenhol lehet hiba. Amúgy ez dagasztógép. Én az ilyen fejeket nem használom. Vettem külön darálót. Én sok artisannal dolgoztam, otthon is a második van már. Szerencsére semmi. Van tipushiba, néha állítani kell egy csavaron, de ez kb két évente egyszer. Hogy ne lógjon a fej.
De ettől függetlenül ennyi húst röhögve kéne ledarálnia....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
sutszi
veterán
Az oké, hogy te nem használod, de a gyártó ennek ellentmondó szándékkal gyártja le... Innentől meg hülyebiztosnak kell lennie. A magyarázat annyi volt, hogy a hústömővel(!) ne tömjem annyira... Hát jó, amúgy se tömörítettem túl... Meglátjuk a következő darálásnál mit mutat.
(Amúgy ez a második darálás volt vele...első alkalomra nem volt gond.)[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
|AP|
veterán
Helló!
Kerestem a topikban véleményeket Cozze sütőkről, de csak keveset találtam és régebbről.
Nem vagyok annyira hardcore pizzás, de jó ideje már kísérletezgetek a kovászos kenyérrel/pizzával.
A tésztával már sikerült elérni egy szintet (nyilván nem profi szintet, de itthonra már elégedett vagyok vele), most már az itthoni sütő az akadály. Pizzavasat használok, grillfunkcióval kombinálva, de nem tud a sütő elég magas hőmérsékletet bármeddig is melegítem.
Így most egy pizzasütés nálam ~7 perc, amit úgy oldok meg, hogy félidőben feltétezem, hogy ne égjen meg a feltét/sajt. Így viszont félidőben hőmérsékletet is vesztek és jobban ki is szárad a pizza, mint azt szeretném.
A lakás kicsi, erkély minimális, így a gázos/fatüzelésű kemencék kizárva. Elektromos sütő jöhetne szóba.
Az Effeowens N3 tudása bőven elég lenne, 220k körül van, de baromi nagy (a konyhánk is kicsi) és azért még ez az ár is kicsit húzós heti 1-2 pizzázáshoz.
Olcsóbb alternatíva lehetne az elektromos Cozze13 (130k körül), de tartok attól, hogy nem véletlenül olcsóbb ennyivel.
Az Effeovens 500C fok körül tud, a Cozze állítólag csak 400-450. Talán beérném a kisebb hőmérséklettel is, de ha valaki már próbálta és konkrét tapasztalatokkal/érvekkel le tudna beszélni, akkor hajlandó lennék inkább az N3 irányába nézelődniKöszönöm előre is!
-
Madoc
veterán
A cozze 13 sem kicsi ám!És a teste ugyanaz mindnek csak a tüzelés más. Amugy a gázostól sem kell félni, annyi mintha a tűzhelyeden 3-4lyuk égne egyszerre. Én igaz kertes házban élek de télen a főzőlap tetejére teszem a cozze 13-at,pont ráfér. Teszteket viszont nemnagyon olvasni az elektromos változatról még. A sima sütőhöz képest bármit választassz óriási ugrás lesz. Viszont majd forgatnod kell, hacsak nem forgatósat veszel vagy az effeovent választod. (azok állítólag egyenletesen sütnek) A gázos cozze tud 480 fokot tutira a kövön mérve,jobban nem fűtöttem föl. 500 fokon semmit nem fogsz sütni, soha . Amikor a kő közepe, (infra hőmérővel mérve) 450 fokos akkor szoktam elkezdeni sütni. Ez gázosnál olyan 20p felfűtési idő. 90mp egy pizza, míg nyujtom feltétezem a következőt addig melegszik ujra.
[ Szerkesztve ]
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
|AP|
veterán
nekem is az a tervem, hogy a főzőlapon lenne, amíg sütök. De nem szívesen szórakoznék gázpalackkal, így is nagyon zsúfolt a konyha
Az Effeovens tudása jobban tetszik, és az tényleg egyenletesen süt, az is tetszik, hogy nem kell benne forgatni, de kicsit szívom még a fogam az árán
Viszont tartok tőle, hogy ha beruháznék egy Cozze-ba, akkor már egyből azon járna az agyam, hogy mi legyen a következő.
-
IntelKiller7
veterán
Jo a Cozze, de egy ido utan ugyis veszel nagyobbat. Meg akkor is, ha nem fer el a konyhaban.
A 17-est neztem en is sokaig, bar a festek hiba es a rozsdasodas annyira nem tetszik. Aztan jott a Glowen Raptor. Egybol szerelem, februarban meg is erkezett. Imadom.Az Effeoven-t is nagyon szimpatikus, de nekem a nyilt langon valo sutes nagyobb elvezet jelenleg. Az, hogy bevetem, majd 1-1,5 perx mulva kiveszem annyira nem mozgat meg.
Talan majd egy jo par 1000 pizza utan, 40-50 eves korombanBattlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
Madoc
veterán
Az igényeidnek megfelelőt vedd még ha drágább is. Én nem cserélem le az enyém semilyen másikra, vagy elektromosra. Imádom forgatni, játszani a tűzzel.. Nekem az elektromos az már túl "instant" érzés. Mindamellett hogy az süt a legszebben.
Nagyobb sem kellene mert egy 32-es pizza simán megsül benne. Olyan 120 pizzát nyomtam le vele ugy hogy mindig a vendégek előtt sütök.
[ Szerkesztve ]
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Jamby18
senior tag
Sziasztok!
Egyelőre sima elektromos tűzhelyben sütögetem a Pluhar féle Gyermelyi BL 55 receptet, [link] sima tepsivel. A pizza szépen megsül, már amennyire sima tűzhellyel sikerül. De mivel van itthon LIDL pizzakő így inkább át állnék arra. Ahhoz viszont kell egy lapát. A kettő közül szerintetek melyik? Elenyésző a különbség árban, szükséges a keményen eloxált?
[link], [link]
Előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Jamby18
senior tag
válasz IntelKiller7 #1690 üzenetére
Szia! Méretre igen, az első "csak" eloxàlt. A màsodikra azt írja keményen eloxàlt ami kopàsàlóbb, korrózióàllóbb stb. stb.
[ Szerkesztve ]
-
(ex)Cat
senior tag
Sziasztok
A jövő hétvégén megyünk Milánóba egy kicsit. Van ott vmi ajánlott pizzázó esetleg? -
-
WiZARD
addikt
Sziasztok!
Most tervezek belevágni a témába, kemence vásárlással kezdeném.
Ooni/Cozze/Glowen közt van lényegi minőségbeli/használatbeli különbség? (gázzal)Legjobban Glowen tetszene, de egy használt Koda12 az majdnem féláron meglenne...
Használtnál van amire különösen figyelni kell, ami tönkremehet?Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
IntelKiller7
veterán
Nem egy kategória sajnos. A Raptor ellenfele inkább a 16-os Koda vagy a Karu 16.
Karu 12-től váltottam Glowen Raptorra, de teljes mértékben megérte.
A Raptornak a méretei a meggyőzőek. Olyan mint egy rendes kemence, csak kicsiben. Glowen instáján a kenyértől a halon át a steak-ig mindent sütnek benne.Nekem pl jobban tetszik, hogy oldalt van a tűztere, így látom is, hogy mi történik, nem csak érzésre forgatom. A magassága miatt kényelmesebb benne dolgozni, na meg tényleg süthetsz benne bármit is. Felfűtése baromi gyors, 2 pizza közt is, 1-2 perc, és mehet a következő.
Facebookon csináltam 1 Glowenes csoportot. Elég sokan vagyunk már benne szerencsére, ha végigpörgeted szerintem tudsz jókat olvasni róla. [link]
[ Szerkesztve ]
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
WiZARD
addikt
válasz IntelKiller7 #1696 üzenetére
Én csak pizzát akarok sütni, és a 30 cm körüli átmérő elég.
Többire ott a rendes grill...Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
IntelKiller7
veterán
Igazabol nem muszaj. Sima napolyi stilusu pizzahoz eleg a Koda12. A 16-osban ugye nagyobb pizzakat tudsz vetni.
Canottora en nem hasznalnam, de sok gyakorlassal meg a suto kiismeresevel biztos megoldhato.
a Napolyi pizzat kedvelok csoportjaban sokan fejlesztettek tovabb a Koda-n pl langterelovel es egyek dolgokkal.
Ha 100.000 korul jutsz hozza az jo. Ha 200-at is meger akkor legyen a Raptor inkabb, ha penz, ekszer nem szamit akkor meg a Karu16. 😀
vagy 200+ert elektromosbol Effeuno.Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
kr:sz
tag
Sziasztok! Szerintetek otthoni sütőben, Lidl pizzakőre van értelme beruházni? (Vagy csak kidobott pénz) A sütő 300 fokot tud elvileg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen