-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
Csináljunk itt egy, az otthoni pizza készítést kimaxoló fórumot! Mirelit pizza off!!!
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Topikgazda
Szóval én vettem egy ilyen - G3ferrari néven is futó - elektromos csodát ünnepek előtt használtan 15e Ft-ért, hogy ha nincs kedvem begyújtani a kamadót 3-4 pizzáért, legyen mivel “bohóckodni”. Az eredmény meglepett! Símán tudja a ~ 400 °C-ot kb. 15 p alatt! Nyilván ízben elmarad a fatüzelésű sütőktől, de gyors megoldásnak jó!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Topikgazda
Nem volt olyan vastag, inkább sok peremet hagytam neki. Elég kezelhetetlen volt sajnos a tészta mert igencsak fosch liszttel dolgoztam, meg túl is kelt.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Topikgazda
Nekem is most jutott eszembe, hogy este pizzát kéne sütni. Így csak 6 órás lesz a tésztám, tehát nem lesz hárdkór De sebaj, mert most a sütőm sem az
Mindenkihez:
Vajon ha veszek pl. ilyen konzervet és nem fogy el, szabad / lehet / érdemes fagyasztani? Vagy akár az ebből készített szószt?[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
-
Topikgazda
válasz fragola.6035 #82 üzenetére
12 mm vastag pizzakő is jó erre a célra? Abból van itthon pár db....
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Topikgazda
válasz fragola.6035 #82 üzenetére
Ha lesz belőle eladó akkor engem is érdekelne 1 db.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Topikgazda
fémből 2 mm nagyon vastag, 0,8 mm is elég.
bbuffy: azt viszont nem tudom, hogy vajon miért nem lett ropogós a héja? Mint már korábban írtam, én csak ch csökkentett lisztből szoktam sütni kenyeret. Ott a sok hozzáadott rost miatt nem ropogós, de ebben csak “rendes” liszt van. Illetve még annyi, hogy én nem öntött vasban sütöttem hanem énaiban, és 30 perc 250 °-on való sütés után csak 70 °-os volt a maghő ( bocs, Bbq-nál megszoktam, h mindennek mérem a maghőjét ), ezért kivettem az edényből és rácson sütöttem tovább 200 °C-on még 10 percig hogy eléri a 98 °C-os maghőt.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Topikgazda
Urak! És Hölgyek, ha vannak. Most, hogy fel lettem ruházva mindenféle jogosultsággal, megkérlek Titeket, hogy privátban küldjetek nekem ötleteket az összefoglalóhoz. Köszönöm
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Topikgazda
Elektromos sütőben a pizzavasas / köves megoldásnál alsó-felső, vagy csak felső sütésre kell állítani?
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Topikgazda
válasz Warloo93 #221 üzenetére
Baromira sok az élesztő.
Próbáltam bevinni az app-ba a mennyiségeidet és a tervezett kelesztési időidet. Namármost erre 0,3 g aktív szárított élesztőt ír. Jah és a kigombócozás előtti pihentetésnek is nagyon sok a 24 óra, 1 óra bőven elég, aztán mehet a hűtőbe (1 t-vel, bocs ).Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Topikgazda
Én ezt az 5 stagioni sörélesztőt használom: [link]
Warloo93: ha valóban 4 fok van a hűtődben akkor igen. De 1 g-nál több élsztőt akkor se tegyél, jobb 10-20 %-kal alábbi lőni az élesztő mennyiséget, mint hogy túlkeljen. Maximum ha szombaton még a sütés előtt 3-4 órával úgy látod, hogy nem kelt meg eléggé, akkor rakd ki, és akkor nem 2, hanem 3-4 órát legyen szoba hőmérsékleten.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Topikgazda
Valószínűleg a sütöm nem az igazi, de nekem 250 - 260 foknál feljebb nem melegszik a pizzavas, inkább alatta van kicsivel még majd’ egy óra után is. Így én tovább is passzolnám annyiért amennyibe nekem van, akinek jobb a sütője jobban tudja használni. Én pedig inkább másban sütögetek. Érdeklődni privátban kérném.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
-
Topikgazda
Köszönöm szépen a kovász felajánlásokat , de mint Mano66 is írta, kovásszal csak úgy jó dolgozni, ha rendszeresen és sűrűbben tud vele sütni az ember. Így én egyelőre maradok az élesztőnél és ha van időm akkor kevesebbet teszek bele és hosszabb kelesztéssel csinálom.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Topikgazda
Kicsit off, de mégsem:
Szeletelő gépeket nézegetek. A kávésban volt már szó a Graef Master M90 pl. Kenyér szeletelésre vajon ez mennyire jó?Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen