Új hozzászólás Aktív témák

• X2N

őstag

válasz DudeHUN #49494 üzenetére

Ingyen is megoldhatná az nvidia ezt a problémát akár ma, annyit kellene tennie hogy kiadnak egy bios-t ami visszaveszi az összes kártya teljesítményét amin ilyen csatlakozók vannak. Ha 100% biztosra akarnak menni akkor 275W-nál nagyobb fogyasztást én nem engednék meg egyik kártyának se. De ez csak az én becslésem.

Nekem úgy tűnik így a szétégett csatlakozókat nézegetve amit a napokban linkeltetek hogy ahhoz hogy egy 300W-vagy kisebb teljesítményű kártya leégjen 2db érintkezőnek kell 2 külön kábelen meghibásodnia, 300W felett viszont már elég egyetlen érintkező meghibásodása is. Ennyi hibatűrése van a csatlakozónak/aljzatnak, ekkora teljesítmények esetén.

Feltűnő az is hogy általában valamelyik szélső érintkező szokott leégni(a vezeték súlya miatt és mert ott hat legnagyobb erővel a vezeték az érintkezőre az önsúlya és a hajlítás miatt, ez persze megint az én elméletem) , ezt a kettő érintkezőt én videokártya oldalon mindenképpen monitoroznám árammérő sönttel.

Attól hogy elsőre jól bedugod a csatlakozót, az még nem jelenti azt hogy idővel az érintkezőknek ne romlana az érintkezési felülete, már magától a melegedéstől...

-Kis érintkezők könnyebben deformálódnak a hő hatására, ami gyengítheti az érintkezési pontot.
    -Hőfelhalmozódás: Kis érintkezőn nagyobb az áramerősség fajlagos hatása, ezért gyorsabban melegedhet túl, ami oxidációhoz vagy forrasztási hibákhoz vezethet.

és akkor még nem is beszéltünk olyan környezeti dolgokról mint:

Kisebb érintkezőknél a felületarány nagyobb a térfogathoz képest, így a korrózió gyorsabban károsítja a vezetőképességet.

Magas páratartalom esetén apró érintkezők könnyebben veszítenek a vezetőképességükből, mivel a vékony oxid- vagy szennyeződésréteg teljesen elszigetelheti a kontaktust.

Nyilván nem tökéletes a régi 8 pines szabvány se, mert ott csak 3db vezeték van bekötve a tápfeszültségnek de az majdnem 200%-osan túl van tervezve. A processzoroknál a 8 pines vagy szervereknél a 8 pines vga csatlakozók meg más bekötést használnak ott ki van a teljes csatlakozó használva és 4 vezetéken szállít teljesítményt a csatlakozó, vagy ha már a régi 6 pin-es megoldást nézzük az is van olyan jó mint az újabb 8 pines.

Új hozzászólás Aktív témák