- Jól reagáltak a befektetők az Intel új vezérigazgatójának hírére
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
válasz
DudeHUN #49494 üzenetére
Ingyen is megoldhatná az nvidia ezt a problémát akár ma, annyit kellene tennie hogy kiadnak egy bios-t ami visszaveszi az összes kártya teljesítményét amin ilyen csatlakozók vannak. Ha 100% biztosra akarnak menni akkor 275W-nál nagyobb fogyasztást én nem engednék meg egyik kártyának se. De ez csak az én becslésem.
Nekem úgy tűnik így a szétégett csatlakozókat nézegetve amit a napokban linkeltetek hogy ahhoz hogy egy 300W-vagy kisebb teljesítményű kártya leégjen 2db érintkezőnek kell 2 külön kábelen meghibásodnia, 300W felett viszont már elég egyetlen érintkező meghibásodása is. Ennyi hibatűrése van a csatlakozónak/aljzatnak, ekkora teljesítmények esetén.
Feltűnő az is hogy általában valamelyik szélső érintkező szokott leégni(a vezeték súlya miatt és mert ott hat legnagyobb erővel a vezeték az érintkezőre az önsúlya és a hajlítás miatt, ez persze megint az én elméletem) , ezt a kettő érintkezőt én videokártya oldalon mindenképpen monitoroznám árammérő sönttel.
Attól hogy elsőre jól bedugod a csatlakozót, az még nem jelenti azt hogy idővel az érintkezőknek ne romlana az érintkezési felülete, már magától a melegedéstől...
-Kis érintkezők könnyebben deformálódnak a hő hatására, ami gyengítheti az érintkezési pontot.
-Hőfelhalmozódás: Kis érintkezőn nagyobb az áramerősség fajlagos hatása, ezért gyorsabban melegedhet túl, ami oxidációhoz vagy forrasztási hibákhoz vezethet.és akkor még nem is beszéltünk olyan környezeti dolgokról mint:
Kisebb érintkezőknél a felületarány nagyobb a térfogathoz képest, így a korrózió gyorsabban károsítja a vezetőképességet.
Magas páratartalom esetén apró érintkezők könnyebben veszítenek a vezetőképességükből, mivel a vékony oxid- vagy szennyeződésréteg teljesen elszigetelheti a kontaktust.
Nyilván nem tökéletes a régi 8 pines szabvány se, mert ott csak 3db vezeték van bekötve a tápfeszültségnek de az majdnem 200%-osan túl van tervezve. A processzoroknál a 8 pines vagy szervereknél a 8 pines vga csatlakozók meg más bekötést használnak ott ki van a teljes csatlakozó használva és 4 vezetéken szállít teljesítményt a csatlakozó, vagy ha már a régi 6 pin-es megoldást nézzük az is van olyan jó mint az újabb 8 pines.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Ukrajnai háború
- Samsung LCD és LED TV-k
- Okos Otthon / Smart Home
- Politikai mémek
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest