- Mesterséges intelligencia topik
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mikrotik routerek
- Linux kezdőknek
- Videó stream letöltése
- Sweet.tv - internetes TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Programozás topic
- ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
Van egy inspiron m5010 gép. Valamiért folymatosan kifagy, megáll a win 8.1 telepítő vele. Mindegy hogy usb vagy dvd-ről próbálom. Sőt máskor volt már hogy egy másik gépen telepítettem egy wint. És az első indítás után átraktam a meghajtót a rossz gépbe és minden ment rajta csak csökkentett módban indítottam elöszőr. Mindig ugyanott fagy ki win betöltés közben. Sajnos nincs már több ötletem. Előtte win7 volt rajta, sajnos az lassú volt rajta, viszont ment vele a gép. Viszonylag új ssd van benne. Valami ötlet mit próbáljak?
2-300 gépre azért már raktam fel win 8-at, de ez kifog rajtam.
Kaptam egy tippet hogy nézzek egy memtest -et. Más ötlet valakinek?[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
somasz
Topikgazda
Latitude 7430-ba vettem egy DW5930-as 5G modult aliexpressről, jó visszajelzésű eladótól. Bios látja, mint Cellular device-t, de windowsba érve az eszközkezelő nem látja. Sem a hálózati kártyáknál, sem az ismeretlen eszközöknél, sem rejtve. Mi lehet a probléma?
Elég-e 2 antenna csatit rácsatlakoztatni, vagy van valami külön antenna modul is hozzá?Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
válasz
bugizozi #76202 üzenetére
Na ez baj ezt nem kéne csinálni vele. Bár szerintem ha megjön az áram "kezet kéne fogniuk" és egyből bekapcsolná a dokk a gépet. Holnap megnézem a sajátomat.
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda - BMW 18" Alufelni Nyári Gumival és Szenzorral *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
azbest
félisten
válasz
bugizozi #76199 üzenetére
Ha a dokkot áramtalanítod, akkor nem történik meg a valamilyen kézfogás, ami bedugáskor történik. A dokk és a laptop komminikál amikor bedugod, üzemmódot vált a gépen is a port , hogy fogadjon töltést és esetleg képet kiadjon rajta.
A linkelt leírásban is ott van, hogy ez így működik, nem rossz. Persze lehetne jobb is, hogy táp nélkül is érzékelje a dokk bedugott állapotát, de úgy tűnik nem úgy csinálja. Esetleg, ha van olyan beállítás, hogy a lekapcsolt gép is adjon ki áramot a type-c porton, talán az megzavarhatja a dokkot, mert átvált olyan üzemmódba, ha kirúgod az áramot alóla.
Ha a fény zavar, akkor marad a ragasztószalag#76200 arcitec
komoly porotokollja van annak, ahogy összekapcsolódik a dokk és a gép. A táplálás kapcsán is és az adatátvitel kapcsán is.
A kapcsolóüzem teljesen mást jelent, minden mai kisméretű táp úgy működik.[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
válasz
Tsebacsi #76201 üzenetére
Ha kikapcsolom a gépet, akkor nem alszik ki a LED.
Csak világít éjszaka, emiatt lekapcsolom az elosztót.
Reggel amikor felkapcsolom az elosztót a kábel végi LED nem világít. Dokkoló gombját nyomom, de nem kapcsol be a gép. Kihúzom-bedugom és utána világít - el is indul egyből.VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
válasz
arcitec #76200 üzenetére
Valami gebasz van a dokkolóval vagy a tápjával, nekem a WD15 és a 19 sem csinált soha ilyet.
zozi: amikor kikapcsolod a gépet akkor utána rögtön kialszik a kábel végi LED is? (aminek nem lenne szabad kialudnia)*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda - BMW 18" Alufelni Nyári Gumival és Szenzorral *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
arcitec
addikt
válasz
bugizozi #76199 üzenetére
Lehet, hogy nem ezért és akkor elnézést mindenkitől, de ha minden igaz ezek a tápok nem kapcsoló üzemi tápok. Mint pl egy pc-nél. Szerintem hasonlóan működik mint egy mobil töltő technikailag belső kapcsolása szerint. Ami azt jelenti, hogy nem tudja "kiszűrni"
a bekapcsolási áramlökést, ami akár károsíthatja a rákapcsolt elektronikát.
Jó pár eszköz van ami külső táppal működik és van rajtuk külön be-ki kapcsoló.
Ügye a laptopon példul nincs. Jómagam, ha áramtalanítva van, kihúzom, áram alá helyezem a tápot, majd csatlakoztatom. A mobilt szintén.(mert miért ne.)
A külső hdd házat is.Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Van egy Dell 5490 Latitude laptopom WD15 dokkolóval.
Az a problémám, hogy ha össze van dugva, akkor áramtalanítás után nem kapcsol be a notebook. A Type-C kábel végén lévő led sem világít, ilyenkor kihúzom, bedugom és jó.Rákerestem a problémára és valós: Fix Dell Dock Detection Issue After AC Power Loss: WD15, TB16, TB18DC
Na mondom hátha itt írnak valami okosságot:
Resolution
Unplug the Type-C cable and then plug it in again. Sometimes of power loss you may also need to replug the AC power cable.Ezt én is kitaláltam magamtól... Erre tényleg nincs más megoldás?
(firmware frissítés, BIOS beállítás)
Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
oreg0503
tag
válasz
Pyttawrx #76194 üzenetére
Nos, kinyomoztam. Ez a lapi állásában, kikapcsolt állapotban halt meg. A töltő nem volt bedugva. Amikor elrakta a fiam a tokjába a gépet még jó volt, kiapcsolva eltette, majd elővette és az akkumlátor púpos volt, félig kiesve. Vissza nem tudta tenni, és töltőről (ami ezek után valószínűleg jó) sem megy. Azt gondolom (hozzá nem értőként) hogy a gép és az aksi közösen nyírták ki egymást, vagy egyikük a másikukat.
Samsung S27E500C Monitor, Acer Aspire 5 - A515-57-564T, Intel Core i5-12450H - Octa Core, 16GB DDR4 3200 MHz / 512GB PCIE GEN4. NVME SSD, + 2TB WD SN Blue SSD.
-
oreg0503
tag
válasz
Pyttawrx #76194 üzenetére
Szia, köszi a választ. Igen gyári saját töltője. Nem próbáltuk másik töltővel, majd kerítünk egyet megpróbálni. Tönkre tehette a töltő az aksit, esetleg a gépet, vagy az akkumlátor vitte ezeket is magával a sírba? De rákérdezek a fiamnál hogy történt pontosan a dolog, mit vett észre először.
Samsung S27E500C Monitor, Acer Aspire 5 - A515-57-564T, Intel Core i5-12450H - Octa Core, 16GB DDR4 3200 MHz / 512GB PCIE GEN4. NVME SSD, + 2TB WD SN Blue SSD.
-
oreg0503
tag
Sziasztok.
Adott egy Dell Latitude E7240 laptop ami a fiam tulajdona. Az a probléma vele hogy az aksija felpúposodott kicsit. Kivette, de nem indul el a gép hálózati töltőről. Tudja valaki hogy ez a típus tudja ezt a funkciót, vagy nem? Nekem sokkal régebbi a tartalék lapim, az simán megy úgy is ha nincs benne az akkumlátor, csak töltőről.Samsung S27E500C Monitor, Acer Aspire 5 - A515-57-564T, Intel Core i5-12450H - Octa Core, 16GB DDR4 3200 MHz / 512GB PCIE GEN4. NVME SSD, + 2TB WD SN Blue SSD.
-
gaborbol
őstag
válasz
TungurKnivur #76189 üzenetére
Nekem van egy Dell G15 5530 karacsony ota. Nagyon meg vagyok vele elégedve, hibátlanul működik. Soha nem volt vele semmi gond videóvágásra meg némi játékra használom.
Sajnos az alap, retro sárga világítós billentyűzettel vettem, bárcsak megvettem volna az RGBS változatot, mint kiderült, utólag már nem cserélhető.
Ram bővítésre nagyon érzékeny, a Crucial által garantált 64 GB-os kitt nem működik benne. Ki kell majd cserélnem és keresni valami más ramot amivel megy. A gép maga nagyon mokany , igaz nehéz is, majdnem 3 kiló, de a tápegység önmagában szintén másfél kiló, a hordozhatóság igy annyira nem buli.
Ha jó tudom az RTX 4050 es azt feletti modellek mind folyékony fém „pasztával” vannak szerelve ezért csak nagyon járatos felhasználóknak ajánlott a csereje.
Eleg sok video van a neten, hogy a szobahomersekleten folyekony paszta kis mini golyoba rafolyik az alaplapra amit a user eszre sem vesz, es az elso bekapcsolaskor soran kinyirja vele az alaplapot.
Azt hiszem a lehetséges legjobb képernyővel vettem, ez a resze is nagyon bejön.USB C csati nincs.
Én is az általad említett modellek között vaciláltam, de aztán a Dell pont akciós volt, de annyira, hogy nem is volt kérdés, hogy mit veszek.
[ Szerkesztve ]
-
teptep
senior tag
válasz
TungurKnivur #76189 üzenetére
Épp a héten tapiztam körbe az egyik áruházban. Szubjektíven: a megjelenése tiszletet parancsoló, a súlya tekintélyes, sugárzik belőle az erő és a stabilitás. Szóval tetszik. De a magasabb polcos kialakítást meg is kell fizetni. Ezért ugyan olyan konfigurációval többe kerül mint a LOQ vagy a TUF.
Ha a Dell G15 5530 érdekel, akkor a [Laptopmedia] kötelező olvasmány!
Ami nem tetszik, hogy pasztázáshoz teljesen szét kell kapni. -
TungurKnivur
csendes tag
Sziasztok!
Dell G15 5530-al van valakinek tapasztalata? Azonos konfiggal, hasonló áron versenyképes a LENOVO LOQ 15IAX9 vagy az Asus ROG TUF Gaming A15 gépekkel?
-
pohár
félisten
válasz
MPeter87 #76186 üzenetére
óvatosan vele, mert hiába nézhet ki ugyanolyannak a csatlakozó, simán eltérhet méretben kissé... szívtuk már meg párszor
ha biztosra akarsz menni, ez kell a te gépedbe: 8F7G4 / 0F1DN / M717H, ezek egymásnak helyettesítői (mi a 0F1DN-ből tudunk rendelni nettó 3.000Ft-os áron)
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
válasz
MPeter87 #76186 üzenetére
A Dell-é ha jól látszik ezen a képen, 2 pines, ha a linkelt elem csatlakozója is 2 pines, akkor szerintem jó lehet hozzá.
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda - BMW 18" Alufelni Nyári Gumival és Szenzorral *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
MPeter87
őstag
Sziasztok,
Valaki meg tudja mondani esetleg, hogy Precision 7510-be jó lehet-e ez az elem?
Ránézésre jónak tűnik, de szeretnék biztosra menni.
Köszi előre is. -
-
E300TD
tag
válasz
gaborbol #76181 üzenetére
Nem lehet kikapcsolni sem, csak, ha lehúzom az akksit. Ahogy rádugom a töltőt egyből dell logo és villogtatja a billentyű világítást, minegy hogy nyomvatartom a ctrl+esc-t vagy nem.
Nem tudom, de valszeg nem, különben nem mehetett volna rá új bios ...
[ Szerkesztve ]
A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával. "Voltaire" "A vélemény olyan, mint a fing, mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a máséra"
-
gaborbol
őstag
-
E300TD
tag
válasz
Pyttawrx #76179 üzenetére
Ugyan az. (forrasztott ram). Egy pillanatra bejött a dell logo, majd felvillan a narancssárga led, fehérre vált, elalszik, akkor felvillan a bill. világítás és kezdődik újra.(narancs csak akkor, ha nyomom a bekapcsoló gombot). Nem reagál semmire, ha lecsukom is ez megy tovább.
Hócipőm tele van ezzel a géppel. Cirka 1 éve a Support assist által feltett BIOS megölte, akkor a Humansoft cserélt alaplapot ingyen, bár nem volt már garis a gép. Le lettek tiltva a választható frissítések, mégis valahogy feltett a 1.26-os bios óta ami rajta volt vagy ötöt is.
D610 óta vannak Latitude-jeim, soha nem volt egyikkel sem gond, semmilyen, pedig akkor még nem volt win-es bios frissítés ...[ Szerkesztve ]
A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával. "Voltaire" "A vélemény olyan, mint a fing, mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a máséra"
-
E300TD
tag
válasz
E300TD #76174 üzenetére
Foglalkozik valaki BIOS írással?
Miután downgradelte a biost 1.30-ra, kiírta, hogy újraindítás kell az 1.32 bios frissítéshez. Gondoltam újraindítom, és a biosban hátha van valami beállítás, ami megakadályozza a bios frissítését. Nem is engedett belépni a biosba, azonnal korrupt bios javítás - háromszor megpróbálta végigcsinálni, majd bootloop ...
Semmi nem történik, csak felvillantja a bill. világítást ...A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával. "Voltaire" "A vélemény olyan, mint a fing, mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a máséra"
-
E300TD
tag
Latitude 7400 2in1
A legfrissebb BIOS - Dell, Inc. - Firmware - 0.1.32.1 - corrupt.
WIN frissítés feltette, 2 napig volt fent, folyamatosan fagyott, majd egy újraindításkor kiírta, hogy corrupt és visszatette az előzőt.A vallás akkor keletkezett, amikor az első csaló találkozott az első ostobával. "Voltaire" "A vélemény olyan, mint a fing, mindenkinek van, de senki nem kiváncsi a máséra"
-
válasz
jimmy399 #76171 üzenetére
Valószínűleg mindkettő 1.5V-on megy, a dmidecode meg csak az SPD információból olvassa ki hogy 1.35v a gyári feszültség.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
jimmy399
senior tag
válasz
jimmy399 #76165 üzenetére
Megérkezett a memória, szépen fel is ismerte de a dmidecode 1.35V-os DDR3L-nek írja míg samsung modul ami a másik 1.5V-on üzemel és sima DDR3 memória. Teját olyan létezik hogy két külön feszültségű ram megy. Komoly.
Windows alatt a cpu-z nem ír semmilyen feszültséget se márkát ami elvileg kingston lenne. A dmidecode szintén nem tudott szinte semmit kiolvasni a 8gb-os modulból.
--- N/A ---
-
totron
addikt
válasz
pHantom x #76169 üzenetére
Akkor neked nehéz most. Az jut eszembe erről a modellről, mikor testmódosítók egyre-másra az elemekkel szembeni ellenállóság rovására módosítják magukat, például kilyukasztják az arcukat és egyebek. Beesik az eső, beesik a hó, a kaja viszont kiesik.
. Itt is elmentek egy olyan irányba, ami semmi jót nem szolgál, elbukik az életképesség, használhatóság próbáján. Mondhatod persze, hogy a belső melegedések nincsenek szükségszerű összefüggésben a dizájnnal, de látod, hogy mégis együtt járnak.
-
gaborbol
őstag
válasz
pHantom x #76167 üzenetére
Ugyfelnel van ketto darab, szerencsere nem mi adtuk el, az ugyfel vette, ne kerdezd meg miert, de jarmu diagnosztiakara hasznaljak azt mondjak kegyetlen.
Tulmelegszik csak par ablak bongeszotol is, aksirol csak par orat megy (3-4 talan ha jol emlekszdem) ami nagy gond nekik mivel a garazsba van hurcolva a jarmuvek kozott.
A touch billenytuzet felso sora agyhalal, a touchpadot szintent utaltak rajta. Van 2 db USB C port, ugyhogy minden mas adapterrel megy.
[ Szerkesztve ]
-
pHantom x
tag
Sziasztok,
itt kinek mi a véleménye a Dell XPS 9320 Plusról. Sajnos nem túl sokat olvastam másik fórumokon. Szívesen olvasnám másnak a véleményét is itt.
Köszi -
jimmy399
senior tag
-
totron
addikt
FHD modell nem drágán, melyek ezek? Az ár miatt főleg TN, nem gagyi IPS meg fentebb kezdődik úgy is (tehát az kiesik), 15''.
-
5leteseN
senior tag
CPU-AI-s tesztnél(Geekbench 6)) megnéztem kíváncsiságból, hogy mi a különbség 64GbxNégy-RAM-csatorna és 32GBxkét-RAM-csatorna között az E5-2673v+-as CPU-val(másikkal is hasonló lenne szerintem).
A dupla sebességű és méretű(64GB) DDR3-RAM 5.200 körüli értéket adott, a fele-RAM(32GB)/fele-RAM-csatorna alig több mint 4.000-es teszt eredményt. Ez azért elég sok! Szerintem.
Az AI terület mondjuk sok adatot mozgat, "RAM-kritikus"-nak gondolom mind RAM-méret, mind RAM-sebesség szempontból. Más területen, átlagos-szokásos használat esetén én 5-10% közé becsülöm a RAM sebesség hatását olyankor, amikor a rendszerrel és a feladattal összhangban van a CPU(ez általában így van) és nincs alapból valami szűk-keresztmetszet/Bottleneck effektus a rendszerben.Majd ha egyszer eszembe jut(amikor lesz rá időm is), erre is futtatok egy tesztet. Mi javasolt?
-
Francia91
veterán
válasz
jimmy399 #76155 üzenetére
Ezen gyári PDF szerint mehet bele 8 Gb-os modul is
"Most 2 + 2 gb ram van benne és szeretnék egy 8 gb-os modult bele venni így 2 + 8 gb ram lenne benne, ez így működhet? ddr3 memória lenne belevaló."
Ha azonos órajelűt és késleltetésűt raksz mellé, akkor mennie kell együtt a 2 modulnak probléma nélkül
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
jimmy399
senior tag
Szasztok!
Egy dell latitude e6430-as laptopom van. Azt írta a dell weboldala hogy 16 gb ramot támogat, viszont ha max modul méret 4 gb, 2 slot van hogy a viharba tamogatna 16-ot?
Most 2 + 2 gb ram van benne és szeretnék egy 8 gb-os modult bele venni így 2 + 8 gb ram lenne benne, ez így működhet? ddr3 memória lenne belevaló.
Köszi!
--- N/A ---
-
Egy ideig nem értettem azokat a gépeket sem, ahol azzal hozta be az ügyfél, hogy a billentyűzet bele van nyomódva a kijelzőbe, de már akkor sejtettük az okát.
Utána volt 3-4 eset, amikor én is rendesen megtömött Dell laptoptáskával mentem valahova, nem sokat vittem vállon a gépet, perceket esetenként, de volt, hogy nekem is a por lenyomatot csinált oda. Szóval 100%-ra kiderült, hogy ha a user egy tömött táskába teszi, ahol nyomja valami az LCD fedlapot, akkor ilyen lesz, és ezt akarják gariban cseréltetni, és a gyártó párszor bele is ment (x esetben meg nem).*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda - BMW 18" Alufelni Nyári Gumival és Szenzorral *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
azbest
félisten
válasz
arcitec #76152 üzenetére
Egyforma gépekből van nálunk is makulátlan és van olyan is, amit mintha a járdán végigrugdostak volna kétszer. Bár aki néha vitte magával, azéről is pergett a festék, csak inkább az aljáról.
A hibátlan kinézetű gépet soha nem viszik sehová, hanem ott van asztalon monitorokra és perifériákra kötve. Amelyiket meg táskában, más kacatok mellé bedobva hurcolásztak, az nagyon cefetül néz ki. Talán ha neoprém tokba lenne mindig téve és külön zsebes táskában hurcolnák, akkor jobban bírná.A képen lévőnél meg a portok körül lehet zsíros, bár láthatóan szét is volt már szedve, mert nincs összepattintva rendesen a fedlap. A képernyő hátulján látszik a kopás, ahol a fekete műanyag kilátszik az ezüst festék alól.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz
gaborbol #76148 üzenetére
Azért ott a csatlakozókat nézvén, én azt mondanám, talán nincs gazdája annak a gépnek a képen. Nem az enyém .. stb ... Nem mondom, hogy esetleg nincs olyan ami kopik, na de pl az enyém nem kopik úgy közel 3 évesen(semennyire), de nem is úgy használom és dugdosom a kábelt, hogy sérüljön. Sokaknál a telefon is kopik, példul nálam az sem ...
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
-
-
Francia91
veterán
Még ott van az M6800-as Precision-om is, az is remekül bővíthető, nem véletlen van benne egy Quadro P4000-es kártya pl. És nincs kopva, zsanér feszes, mindne rendben a géppel
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
gaborbol
őstag
válasz
totron #76145 üzenetére
2021 ota van gond a billentyuzettel meg a festekkel, 2 honappal ezelott voltam orvosi rendelobe, az osszes Latitude 5540 szet volt kopa , festek fel tenyernyi helyen hianyzott.
Nem tudom konkretan mikor csereltek oket, most igy neznek ki a max ket honapos gepek:
16 ev utan , iden felfuggesztettuk a Dell laptopok ertekesitest
#76147: Arban valoban ott vannak, minosegben meg nagyon nem. Szerintem a HP meg a Lenovo nagyon raerzett, mert iszonyat alaaraztak a Dellnek. Gyakorlatilag 40%-kal adjak olcsobba a T meg az Elitebook szeriakat.a
[ Szerkesztve ]
-
Benőke
őstag
válasz
gaborbol #76143 üzenetére
Még nincs kint a teljes lineup, meg hát idő is kell hogy kiderüljön melyiket valójában mire lehet használni. Mindegy mit mond a Dell hogy ők mit szeretnének. Szerintem a jelenleg kint lévő modellek, nevükkel ellentétben nem abban a szegmensben játszanak mint amit a sajtóban megszellőztettek ezzel az új elnevezéssel. Egy kategóriával lejjebb vannak, de az áruk meg ahogy írod egyel feljebb van a korábbihoz képest.
Máshol sem jobb a helyzet, tolják felfelé a gépek árait.Nyilván áremelés is része a dolognak, ezzel egy komplett marketing(átverés) csomagot kaptunk.
Új CPU hoz Forrasztott memória sajnos az intel ötlete. ultra book ban már megszokott sok felé most is. Elvileg jönnek az AMD -s gépek és a többi széria sincs még kint. 74xx -es latitude sem volt már bővíthető sajnos. -
válasz
Tsebacsi #76144 üzenetére
Ez kulonosen akkor bantoan fajo, amikor megnezed a regi Alien gepeket, hogy mennyire bovithetoek… Es nem megy tonkre, nem kopik el/le. 10-12 eve tudtak olyat, erre most… hegesztett ram lol…
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
totron
addikt
válasz
Benőke #76142 üzenetére
Dolgozni, de még általános napi használatra is tökéletes az alap kijelző.
A magad nevében uram, mentálisan fáradok el a nem létező színektől. PWM-ről nem is szólva. Bármit nézve.Ezt a frissülés-dolgot bőven felül szokta írni a pocsék pixelválasz, így ha élhető kijelzőt, azon belül is játékos mozgást keres az ember, előbb minimum a g2g értékeket érdemes nézegetnie, bár a papírforma szeret hektikus lenni. Nitek terén szintén tud szórás lenni - amit nem is értek igazán, mindegy milyen igénytelen a kép, de azt legalább jól tolja az arcba, égesse retinába?
#76143gaborbol, A latitude a lekopo festekkel meg a szetkopo billentyuzettel mar eddig sem volt best buy
~*10 óta van kopás, nem olyan régóta, az az előttieket ne írjuk azért le, ilyen tekintetben semmiképp. Előtte nem volt az újrahasznosított buli és vonzatai.[ Szerkesztve ]
-
válasz
gaborbol #76143 üzenetére
Nem tiszta mit szívtak de nagyon kemény anyag lehet ha ennyire elment az eszük 😞 Néha nekem kellemetlen látni milyen szinten szarrá kopnak az ezüst gépek. Félelmetes…
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
válasz
Benőke #76142 üzenetére
Ezek az uj pro laptopok nalunk 1600 es 1800 dollartol indulnak 16 GB forrasztott memoriaval es 250 GB-os SSD-vel valamint az altalad is emiltett teljesen alap kijelzovel.
Kb ki is arazta magat a Dell az ugyfeleinktol. A latitude a lekopo festekkel meg a szetkopo billentyuzettel mar eddig sem volt best buy.
-
Benőke
őstag
válasz
hoffman_ #76110 üzenetére
Latitude üzleti széria, nem sokan fizetnének szuper kijelzőkért. Opcióként elférne, de cégek veszik, és ott a 45% NTSC is elfér, 60Hz akkor már bőven elég is.
Táblázatokat, dokumentumokat gyártani, olvasni, sőt szinte bármilyen irodai melóra is bőven bőven elég.
XPS/Precision -ben is csak 60Hz van. Ott már vannak jobb kijelzők is még 4K is. 100% sRGB vel
Vagy hát az új szériákban mintha a Dell pro (új latitude) mintha azt olvastam volna valahol hogy Opció lesz az OLED, de szerintem az is 60Hz
Viszont 45% NTSC marad az alap verzión, de már 300nit a 220-250 helyett. Egyel jobb kijelző már sRGB 100%, és 400nit és szaporodik a 16:10 aminek én kifejezetten örülök 13, és 14" ban. Felette már nem annyira.
Dolgozni, de még általános napi használatra is tökéletes az alap kijelző.
Ezt a HP váltást jól gondold meg -
-
válasz
Francia91 #76138 üzenetére
Alienemben p3200 van, 3940xm mellett, highon hibatlanul megy a witcher3.
Szemely szerint semmi ertelmet nem latom lecserelni ezt a 12 eves notit, a 2 kulon videokari-helynek koszonhetoen van benne egy nvme adapter kartya, gombnyomastol 6 sec a win10 bebootolva, hova akarjak tobbet…A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
válasz
Francia91 #76138 üzenetére
Ez a hangfal pár nagyon hasonlit valamelyik Edifier-re ránézésre.
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
Francia91
veterán
válasz
5leteseN #76136 üzenetére
Ahhoz már nincs helyem a gépasztalon, a 27"-os monitor és a Modecom SHF-120 hangfalpár elfoglalja
Bőven jó ez a Quadro P4000, asztali GTX 1060-1070 közt van a teljesítménye"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
5leteseN
senior tag
válasz
5leteseN #76136 üzenetére
"Az eGPU témában szokott írni egy fórum-társ jókat, jó lapossal a háttérben: egy
Clevo 75M."
Javítás: ... Clevo P751TM1[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz
Francia91 #76135 üzenetére
Az eGPU témában szokott írni egy fórum-társ jókat, jó lapossal a háttérben: egy Clevo 75M.
Használtan is megfizethető modell, jól bővíthető és egyszerűen lehet hozzá külső VGA-t tenni(az alapból is meglévő saját dedikált mellé-helyett), egy 16xPCIe3,0-val(MXM), ami nagyon jó sávszélesség!
Kompromisszum nélkül hozza az eGPU a teljes asztali VGA teljesítményt, a "szokásos" fele-harmad asztali-VGA=>eGPU-s helyett.Gondolkodom rajta!
[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz
5leteseN #76134 üzenetére
Mindig ésszel fejlesztettem gépet, de azért valljuk be, 12-14 körül egy 4/8-as CPU nem nagy kiadás, cserébe érezhető
Azért is van ez az M6800-as Precim, és okosan, időnként fejlesztgettem a videokártyát benne"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
5leteseN
senior tag
válasz
Francia91 #76131 üzenetére
Ésszel is lehet fejleszteni gépet, nem kell mindig rohanni a semmire nem szükséges teljesítmény után, csilliárd-millókért.
Covid alatt(és azóta is) kb 3.500 Passmark-pontos aztali géppel és nV GTX750Ti-vel, HDD-vel is el lehetett bőven netezni, WoT-ozni, (a "régi") Counter Strike-kal gőzt kiereszteni.Ezek a most említett lapos-CPU-k ekörül, és jóval felette vannak:
A Te laposod is elég szinte minden feladatra, kivéve ha a Space Shuttle utódját kéri tőled a NASA.
Egyébként: Nekem is sikerül általában megúszni az IT-vasak extra-profijának kifizetését 3-6(+) hónap várakozással, és-vagy használt(de ha csak lehet garanciás "vas") beszerzéssel.
-
-
-
Francia91
veterán
válasz
5leteseN #76130 üzenetére
Azért ajánlottam a 3632QM-et, mert azért 4 mag/8 szál esetében szerintem érezhető némi előny, és nem drága fejleszteni. Többszálas teljesítményben átlagban 35-40%-ot ráver az i5-re. Ha van 4 magos opció, és nem drága, akkor inkább rakjon bele 4 magost
Nekem picit komolyabb, de nem mai Precision M6800-asom van, szépen viszi az is a Windows 11-et, 0-24-ben megy a gép, játék, 3D CAD és fotó/videoszerkesztésre használva
[ Szerkesztve ]
-
-
Francia91
veterán
válasz
BigBlackDog #76118 üzenetére
-
válasz
totron #76127 üzenetére
Megoldottam.
Teljes ujratelepites, majd drivereket leszedve jónak tűnik.
Valami összeakadt először...
[ Szerkesztve ]
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
Na még most újabb probléma.
Az eljárás belépési pontja (AddDllDirectory) nem található a DLL-ben (KERNEL32.dll)" hibaüzenettel.
Küzdök én ezzel a sz.rral rendesen
-
válasz
Pyttawrx #76124 üzenetére
Mindenhol hibernalasra tettem, és kifagy.
Win10 nem opció, mert olyan helyre megy, ahol a szoftverek állítólag Win7-et kérnek.
Ez még gyárilag azzal jött ki, mennie kellene jól.
BIOS update is megvolt.
Ettől függetlenül most feltelepítem egy másik ssdre majd megnézem ha időm engedi a Win10-zel is.
Biosban RAID Mode volt, azt most AHCIre tettem
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Pyttawrx #76122 üzenetére
Akkor fedél lehajtásakor mi legyen a paraméter? Hibernálás és késZ?
Megpróbáltam.
És így is kifagy.Zúg a hangszóró és freeezeee.
Na másik SSD-re újratelepítek, aztán hátha.. és nulláról driverezem, hátha.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Megakadtam... Adott egy Dell Latitude E6320-as noti. Win7 Pro-val kéne üzemelni...
Nem egy mai masina. i3-2330m, 4GB memória, 128GB Msata Samsung SSD.Na most feltelepítve, minden driver elvileg fent, eszközkezelőben nincs hiba.
Mégis alvó állapotból visszatérve lefagy az egész...
Próbáltam már Intel HD drivert cserélni, mert ahhoz köthetőnek tűnik a hiba.
Intel oldaláról leszedve.
Dell oldaláról leszedve, mindkettővel ezt csinálja.Nem akarnám újratelepíteni, de lehet az lesz a vége...
[ Szerkesztve ]
-
Duvyexe
újonc
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulok felétek.
Van egy dell xps 15 9520 as laptopom.
Masfel eves kb.
Specifikaciok:
Intel® Core™ i7-12700H
Windows 11 Pro
NVIDIA® GeForce® RTX™ 3050 Ti, 4 GB GDDR6
Integrated:
Intel® Iris® Xe Graphics (Dual-channel memory)
kijelzo: 15.6-inch, UHD+ 3840 x 2400 InfinityEdge, 60 Hz, anti-reflective, touch, 100% AdobeRGB, 99% DCI-P3, 500 nits, wide-viewing angle
ram: 16 GB, 2 x 8 GB, DDR5, 4800 MHz, dual-channel
tarhely:1 TB, M.2 2280, PCIe NVMe Gen4 x4, SSD
beárazásban kérnék segitséget! köszönöm! -
-
Francia91
veterán
válasz
BigBlackDog #76116 üzenetére
Szia!
A hivatalos oldal szerint 2x8 GB mehet a gépbe, 16 Gb-ig kezel memóriát. 2x8 GB RAM már nem drága. Ha böngészés, és hasonlók során telik meg a 8 Gb, akkor a bővítés megoldás lehet, ma már 8 GB egy nagyon alap RAM mennyiség szerintem, én 16 GB alatt nem is ajánlok senkinek sem lapost, és nem építek gépet.
A proci nem túl mai darab, de ha SSD van a gépedben, akkor szerintem nem olyan rossz. A proci cserélhető benne, pár külföldi fórumot gyorsan megnézve raktak bele QM-es (4 mag/8 szál) i7-est is, nem volt vele gond, de mivel tapasztalatom nincs vele, így nálam kérdéses, hogy a borda elbír-e egy 45W TDP-s 4 magos i7-est (az i5-ösöd TDP-je 35W). De elsősorban RAM-ot cserélnék, ha SSD van a gépedben, akkor annyinak elégnek kell lennie
Ahogy nézem, ehhez a típushoz csak 1 féle hűtőborda elérhető, tehát nem variáltak vele. Ha vennél is bele QM-es i7-est, szerintem Turbo Boost nélkül menne a bordával. De csak tipp, ne vedd biztosra.
Viszont találtam i7-3632QM procit, ez 4 mag/8 szálas, és 35W TDP-s, tehát hőtermelésben nem, vagy csak minimálisan mennél feljebb. eBay-en 17 körül mennek, AliExpress-en 12-től indulnak. Mindkét oldalról vettem már procikat, eddig sose volt gond."Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Nem mai csirke, de egy E5430 memóriaügyileg meddig bővíthető? Jelenleg 8 GB van, de nagy a kihasználtsága, így felmerült, hogy 16-ra kéne bővíteni. Érdemes egyáltalán foglalkozni vele, vagy itt már a proci (ha jól rémlik, 3210M) lesz a szűk keresztmetszet?
-
Francia91
veterán
válasz
Pyttawrx #76114 üzenetére
Szeretem, az SP2 után már egészen jó OS volt szerintem
Van két másik gépen Win7-re úgyis (ThinkPad T60 IPS, és ThinkPad T500-as)"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
-
hoffman_
nagyúr
válasz
arcitec #76111 üzenetére
köszi a választ. általánosságban gondoltam, hogy valaha valaki látott e high refresh panelt Latiba, nekem úgy tűnik, hogy nincs. nagyon bosszantó, hogy elzárkóznak tőle, emiatt fogok HP-ra váltani a végén ennyi év után. a 7400 nem mai darab, de mivel nem hiányzik a CPU erő és simán elmegy 7-9 órát, nem nagyon látom értelmét cserélni. egyedül a súly, két laptopot cipelni nem kényelmes.
a Linux kérdés félig maradr nyitva, reboot után úgy fest, hogy a gép maga 144Hz-n megy, megkapja a panel, mégis nagyon nyúlós, mintha a latency sok lenne, fura.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
arcitec
addikt
válasz
hoffman_ #76110 üzenetére
A számodra érdekes típust itt meg tudod nézni, de úgy tűnik jól látod max 60Hz a
Refresh rate. Ráadásul a 7400 nem is egy mai darab.
Az enyém 5520 még nincs 3 éves és dettó 60Hz. (Nem rosszak az USA termékek, de főleg az elektronikában szeretnek a "határokig" spórolni, a pluszt nem nagyon ismerik.)
De pl ez már [link] igen ... igaz nem is üzleti modell. A G15 szériát kell nézned ...Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
két kérdésben szeretnék tanácsot kérni, hátha valakinek ismerős:
1) a Win10 októberi beszántása után valószínűleg Linux lesz minden gépen itthon. kezdő Linuxos vagyok, Latitude 7400 alatt nézegetem, Kubuntu 24.04. eddig egy hibával találkoztam: külső 1440p 144Hz monitor USB-C (dp alt azt hiszem) nem megy 144Hz-en. beállítani be lehet, de látom, hogy marad 60Hz-en. járt így valaki Linux alatt?
2) hibátlan a 7400, de hordozhatóság miatt megakadt a szemem a 7440 Ultralight-on. megfogadtam viszont, hogy nem veszek több laptopok 90Hz alatt. ha jól látom, Latitude vonalon nem létezik csak 60Hz kijelző (7440 Ultrába sem)... ezt meg tudja cáfolni valaki?
köszi előre is.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
totron
addikt
Újabban 99%-ra töltődik az akksi és nem tovább. A LED sem alszik el. Néha sikerül kijönni belőle, de nem tudom mitől. Ahogy azt sem, hogy mióta van ez így. Nem biztos, hogy BIOS-frissüléshez köthető, de lehet. Mi a megoldás?
#76100Tüzi, érdekes, hogy kilóg alul a fény, de koncepcionálisan, így nem bántó a képen, gondolom a valóságban sem. Ami azt illeti más XPS-eknél, ahol csak a betűkre szól a koncepció, egyedül* e széria remekeinél tapasztaltam olyat, hogy nincs alulszennyeződés, mindenhol máshol inkább kikapcsolom a fotonáramlást. Kellemes gépek ezek.
Sajnos normális, kerítened kell egy másikat vagy megszokod ezt. Egyes esetekben elég kiönteni a tekercs ésvagy kondi alját epoxi gyantával, de van, hogy tökre nem elég. De gondolom nem az a szétgányolós projekt ez, bár kinél hogy. Ha scroll, akkor lehet inverter is, de ha egyértelműen a tápból hallod, akkor persze a táp.
Az a legszebb, mikor minőség-megépítettség-korrekt széria modellje és - akár NOS - állapot egybe ér.
*de lehet, hogy csak nincs elég mintám
-
A kommentek miatt mar megerte megvenni
Koszi!
Keresek bele nyoc’ giga ramot, proci szerintem marad (t9300), akku birt egy orat netezessel, annyi baja van csak, hogy a fedlapon az egyik disz-vilagitas szerintem kontaktos, 70 fokra hajtva, amikor a suly ranehezedik a zsanerra, akkor vilagit, amint megtolom kicsit, a jobb oldali elsotetul. Van valami valahol, mert teljesen kinyitva es mozgatva sem mukodik.
Ennyi baj legyen
Amugy (csx?) ssd van benneigaz csak 60 gigas
Mindegy, bulifaktor megvanAbban segitsetek nekem legyszi, hogy a tapegyseg viszont halkan, de zajos. Az normalis? Echte dell tap.
[ Szerkesztve ]
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Mesterséges intelligencia topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Kuponkunyeráló
- Samsung LCD és LED TV-k
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Spórolós topik
- Felülnézetes, többjátékos taktikai akciójáték PUBG: Blindspot
- További aktív témák...