Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux haladóknak
- Hálózatokról alaposan
- Windows 10
- Windows 11
- Linux kezdőknek
- Béta iOS-t használók topikja
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
-
IT café
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
shokobanana
csendes tag
válasz
shokobanana #73978 üzenetére
Érdekes fejlemény a pár hónapja említett cr-v fék visszahívás ügyben: mostanra eltűnt... Az ellenőrzés a honlapon nem dob fel semmit. Korábban érdeklődtem a cr-v owners clubon is, volt, aki UK-ben szintén megkapta a visszahívást. Most kíváncsi vagyok, arrafelé is eltűnt-e...
-
Biqci
aktív tag
válasz
Gömbike #74265 üzenetére
Értem. Az jó, ha nem fogy,m az olaj, bár nekem is csak egy minimális, de ilyen futás már nem akadnéd fel akkor sem, ha dupláját enné...
Itt nálunk nincs baj a 95-össel sem, 100-ast nem használokQru
Aha, köszi, mostmár tisztaAkkor mindenképpen az Nergy a nyerő, bár nincs Dpf, de legyen benne inkább több cucc
Igen tudom régebben olvastam, igazán oda is való lett volna a kérdésem -
Qru
MODERÁTOR
Az Eco-Nergy jobban adalékolt, az Eco-Clean+ az inkább DPf kímélő emiatt kevesebb az adalék benne (a sok adalék megdobja a szulfátos hamu tartalmat ami nem tesz jót a DPF-ne, gyorsabban eltömődik).
CR-Z esetén maradnék az Eco-Nergy-nél. De van motorolajos topik oda is benézhetsz.
-
Gömbike
senior tag
Azt nem tudom, mi a különbség, ajánlásra vettem az eco clean+-t.
Tetszik, hogy takarít, tetszik hogy semennyi nem fogy egy csere periódus alatt.
Fogyasztás szempontjából nem tudom, mert az Accord-ot pályán használom, azzal a fogyasztással ki vagyok békülve. Mondjuk csak 100-ast teszek bele, mert a moslék etanol a korábbi autómat kivégezte. A gépkönyv írja a 95-öt, de szerintem a japó nem az etanolos hulladèkra gondolt, mikor beleírta a kezelésibe.
Kisvárosban lakom, ott e-bike a nyerő.
-
Biqci
aktív tag
válasz
Gömbike #74260 üzenetére
Ah, nem hittem volna, hogy ennyire szerény képességű az a Shell. Már el is vetettem még a gondolatát is.
Te miért az Eco-cleant használod? Jobban tisztít? Van esetleg más mérlegelés is e között, illetve az Eco-nergy között, amit eddig használtam?
Egyáltalán mi a különbség a kettő között? -
Gömbike
senior tag
Lehet, de életem során dolgoztam kutasként a Shell hálózatában. Több évig.
A saját tapasztalomat megerősítette a mostani èletem az autók világában.A Honda marad és a Motul is. Bár igaz, hogy koromnál fogva nem sokáig tudom igazolni a valóságot, de amit sikerült ténykényt a saját tapasztalataim alapján megállapítani, persze szigorúan az èn használati életvitelemhez, a Shell és a Castrol biztosan el fogja kerülni a garázsom polcait.
Ezeket meghagyom a kísérletező ifjúsàgnak.
-
Gömbike
senior tag
-
Biqci
aktív tag
válasz
Kicsipampam #74258 üzenetére
Én mindig ott veszek és eddig nem volt gond. Hogy hol? Nincs konkrét eladó, mindig a legelőnyösebb lehetőséget keresem, az egyedüli kritérium, hogy nagyon jó legyen az értékelés, lehetőség szerint 99% fölötti. Olyan 99,5% vagy jobb olyan +100k számú recenzióból azért már nem lutri
-
Biqci
aktív tag
Urak!
A SHELL Helix Ultra ECT C2/C3 0W-30 mennyire passzol a CR-Z-hez? Az eddigi Motul 8100 Eco-nergy 0W-30 helyett lenne, találtam egy jó ajánlatot -
saen
veterán
válasz
Dooonfrigo #74251 üzenetére
Nagyon jó autó, de alacsonyan ülsz, ezt azért nem mindenki szereti. Meg kell nézni, ha tetszik bátran vehető.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Dooonfrigo #74251 üzenetére
Markakerben kene ulesprobazni. Menjetek el egyutt.
-
Dooonfrigo
tag
Sziasztok!
Legújabb generációs Civic ehevről mi a véleményetek? Családi autót keresünk egy kis gyermekes, négy fős családnak, de nehéz megmondani, hogy mennyire lenne kompromisszumos a méret. Van esetleg ezzel tapasztalatotok? Előre is köszönöm!
-
dgyuri0123
nagyúr
Na jó.... picit túloztam. 10 éves cvt jazz 4.5m. 9 évesnél ugrik nagyot az ár, mert azok 5.5m alatt nemigen vannak, sőt, kevés km-el 6m. Tehát 10 évesen azért ki lehet fogni "olcsóbbat" [link]. Ez képről nézve tiptop autó, elvileg nagyon kevés km-el. De ez is jóval több, mint 8k €.
#74236tibor.sz Hát, ja... csábító a Lexus is, csakhogy 1.5t szekér, csak külső méreteiben nagyobb a Jazznél, beltérben, variálhatóságban nem, csomagtérben pedig alig alig nagyobb és gyanítom, fenntartásban is drágább a Jazznél. Casco (ha kéne) szerintem x2 a Lexusnál. De értem a dilemmát.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #73640 üzenetére
7-én 370 000 km pipa.
Műszeregység borítását még nem tettem vissza mert nincs kedvem szerelgetni, kiégett kis lámpák pótlása folyamatban...
-
-
Headless
őstag
Amúgy ha már szóbajöttva tempomat, utólagos gyári tempomat beépíthető a ge jazzbe (facelift előtti 2009-es)?
Itt gondolok arra, hogy kormány(gomb) csere, fékpedál kapcsoló csere és esetleg valami tanítás?
-
Biqci
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #74233 üzenetére
Az komoly. Nem követem a magyar piacot, itt 8k € körül vannak azért. De nem igazán az számít, hogy mennyi volt újonnan anno, inkább azt, hogy most mennyi és mit kapsz egy adott összegért
-
zolynet
veterán
válasz
tibor.sz #74228 üzenetére
Ne a szent grált keresd és lesz autód.
Ha már cvt jazz-t vennék akkor olyat vennék amiben van gyárilag tempomat. Jól jön az néha, nekem kritérium volt, lehet számodra abszolut nem fontos.
Ha koszos, mattult a fényszóró az férjen bele ... inkább a piros fényezés ne legyen pink.
3.5et már biztos nem adnék ezért a generációért, ~4m-ért már a következő generációt is meg lehet csípni, igaz az nem lesz automata. Azok ~4.5m-tól felfelé, külföldön. -
tibor.sz
tag
válasz
dgyuri0123 #74231 üzenetére
Szentségtörés és offtopic, de ma, ahol néztünk egy Jazzt, a mellette levő kereskedésben volt egy Lexus CT200h. Ugyanúgy 2011-es, ugyanúgy kb. 3 milla, csak a Lexusban van 265.000 km. De a külseje és a belseje is (pedig vajszínű) egyszerűen makulátlan volt, minden műanyag, gomb, kárpit stb. Nem akartam hinni a szememnek. Gyönyörű volt. Hogy a tökömbe kerülhet annyiba, mint egy Jazz? Akármilyen szuper kis autó is a Jazz. Azért a Toyota féle hybrid rendszer sem olyan rossz, ilyen futásteljesítménynél is van benne még jó pár év és sokezer kilóméter.
-
Biqci
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #74231 üzenetére
Miért mennél melegebbre?
sokan vannak, akik ezt az elvet vallják, inkább egy új, mint egy ki tudja milyen használt. Nekem is sok ismerős van, aki így csinálja, vagy esetleg lízingeli 3 évig utána kihoz egy újat. Én nem ilyen vagyok, nekem bizonyos érték fölött nem adja ki a matek, hogy kocsit vegyek, de eddig szerencsém volt. Jó, itt azért nehezebb nagyon nagy lyukra futni, ha csak egy kicsit is odafigyelsz
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
tibor.sz #74228 üzenetére
Mennyire csalóka egy kép a valósághoz képest... Ezért is veszek új autót immáron 30 éve... Tudom, menjek melegebb éghajlatra...
Igen, ez a "szépsége", "romantikája" a használtautó vásárlásnak. Mindig benne van a tévedés/lyukra futás lehetősége. Én is utaztam anno több száz kilométert egy állítólag makulátlan autóért, aztán kiderült hogy lekotlott szart hirdettek. Pedig még telefonon is egyeztettem az eladóval és elmondtam neki, hogy messziről jönnék, ne csesszen ki velem. Ő megesküdött, hogy tiptop az autó... ja.
Mit lehet a kérdésedre mondani? -
tibor.sz
tag
válasz
dgyuri0123 #74188 üzenetére
Megnéztük az általad linkelt fehér Jazz Hybridet. Élőben azért még nekem is feltűnt, hogy a motortértetőnek elüt a színe a környező elemekétől, eltérő nagyságú , nem párhuzamosan futó és magasságban is eltérő rések a sárvédők és az ajtók között, szóval legalább az eleje törve volt. Ami persze egy 13-14 éves autónál benne van, de ez csűnyán lett megcsinálva. Szóval azt elengedtük anélkül, hogy szakival is megnézettük volna.
Erről a hirdetésről esetleg van valakinek véleménye pusztán a képek és a leírás alapján (mielőtt elindulnék Bátonyterenyére)?
[link]
Annyit látok, hogy bár "makulátlan", de fényszórok be vannak mattulva és a vezetőülés elég koszos. Ez elég lelohasztó, de nyilván könnyen és viszonylag kevés pénzből orvosolható, ha amúgy rendben van. -
szabonagyur
félisten
válasz
AxBattler #74225 üzenetére
Nem tudom most ajánlani, ennyire nem követem a piacot.
De szimplán el kell azt is fogadni, hogy a korából adódóan is azért a 2M nagyon könnyen lehet több és vannak gyenge pontjai a típusnak amit jó bele kalkulálni a vételár mellé.
Ha emlékszel 2007es Citym volt ami megvan családon belül ugyanúgy, látom hogy már a korából adódóan mennyit kell rákölteni folyamatosan a szinten tartáshoz, és majd a CVT is mennyit fog hozzátenni.
Nem világvége költség persze.
-
válasz
ParmaBoy #74218 üzenetére
Az mióta kisautó? Vidéki garázsunkba nem férne el...
#74224 szabonagyur
Értem, általánosságban igaz is, de 2m HUF-ért egy jobb állapotú darab azért nem a világvége.
És várom az ajánlást, ugyanennyiért.#74226 szabonagyur
Egy szóval sem írtam, hogy nem fogadom el; csodákat nem várok. -
szabonagyur
félisten
válasz
AxBattler #74217 üzenetére
Én értem amit írsz, de ennek a GD szériának is már rozsda nagy ellensége volt pár évvel ezelőtt is, most is, ez azért a fenntarthatóságot, gazdaságosságot eléggé elvihetni negatív irányba.
És mivel sokan a nem kell rá költeni alapon hajtják igen könnyen pénz temetővé válhat a gépezet.
Amikor beszélek Mikivel akinek ugye ebből van sok bevétele, ő is többször mondta, hogy nagyon hamar eljön az időszak amikor a GD Jazzek jelentős részét el kell engedni. Persze ez hozza majd magával, hogy a pár ép példány az majd még drágábban megy majd.
-
válasz
szabonagyur #74213 üzenetére
Oké, van benne valami, ugyanakkor nagyon sok dologra el lehet sütni, hogy "annyit nem ér, amennyibe kerül, de"...
De korábban már írtam másik topikban: légyszi írj másik kisautó típust, ami...
- megbízható, könnyen fenntartható;
- benzines, mértékkel fogyaszt, lehetőleg láncos vezérművel rendelkezik;
- automata (mondtam már?), CVT;
- hasonló praktikummal rendelkezik, mint a Jazz;
- hasonlóan elterjedt, ismert, szervizelhető, mint a Jazz;
- kb. 2.5m HUF értékhatárig.Nem nagyon akadt más ajánlat, de várom a linkek tömegét.
-
csabamigo
aktív tag
Sziasztok
Honda FR-V tempomat problémám van
Tavaly még működött de most nem, hiába nyomok rá a kapcsolóra a kormányon nem reagál
Tudtok esetleg valaki megbízható szerelőt aki ebben tudna segíteni
Az én szerelőm nem tudott rájönni hogy mi a baj
Előre is köszönöm szépen
Üdv Csaba -
Rp526
aktív tag
válasz
szabonagyur #74213 üzenetére
Igen.. sajnos ez ilyen.
-
Rp526
aktív tag
válasz
szabonagyur #74211 üzenetére
Két-három éve vettünk a családba kettőt is. 1,5M alatt számunkra nézhetetlen példányok voltak. Sok volt igaz a rigolyás kritérium (vezetett előélet, első magyar tulaj, nem dohányzó, igényes tulaj.. stb-stb.)
Az egyik egy 2008-cas lett 1,8Mért a másik csodával határos módon egy első tulajos 110e km, 1,5M. Tavaly néztem magunknak, 2M alatt semmit nem láttam, ami tetszik. (Ez még mindig GD).. így lett belőle egy Accord.Kicsit megszaladt.
-
válasz
tboy93 #74207 üzenetére
Tavaly decemberben jóanyám pont ennyiért vett egy 2008/01-es évjáratú GD-t, 101e km-el, CVT váltóval. Nagyon minimális rozsda található rajta, az egyik fékcső a szétrohadás határán áll, de ezen kívül kutya baja. Váltókuplung még teljesen jól működik, majd 30-40k km múlva tervezzük felújítani, addig olajcsere + tisztítás.
#74209 szabonagyur
Alánéztünk M&M szervizben, tényleg patika volt, következő gen CVT meg már drága lett volna.
Jó ideje néztem a hirdetéseket, ilyen állapotban csak 2.5k HUF felett (Jazz Farmról nem beszélve) láttam GD CVT-t (leinformálható, korrekt eladótól pláne), szóval nem sokat rágódtam.#74211 szabonagyur
Én is értem, de ahogy valaki korábban írta: manapság az olcsó autózást el lehet felejteni.
Tessék, mutass ennyiért jobb ajánlatot! De mobile.de-n sem jobb a helyzet... -
2 millió környékén szerintetek lehet durrantani értelmes jazzt? Sógi nézeget autót, eléggé meg vagyunk lőve.
-
venom8888
őstag
válasz
Kicsipampam #74203 üzenetére
Most vette aposom 2 hete, nem volt nullazva az olajcserenel, amit a tulaj csinalt rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Bomba ár! HP Elitebook X360 1040 G6 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest