-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
sad_Vamp
őstag
válasz Flowtation #21365 üzenetére
az igazából mind1 hogy mit szeretnél, egy csomó minden már csak DOCKER-el megy az új OMV-kben.
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
woodworm
veterán
válasz Synaptic #21366 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy ez verzió és oprendszerfüggő lehet. Nekem pl. transmission 4.0.1, win11 alatt több processz is jelen volt. A ram fogyasztás pedig azért tűnik fel jobban transmission esetén, mert alapból keveset eszik, nem foglal le pl. cache-t magának, ahogy emelkedik a torrentek száma, úgy követel egyre több memóriát.
A qbit sokkal robosztusabb, szerintem alapból sokkal több ramot eszik, de később nem növeli drasztikusan.
Egy régi gépen egyébként a puding próbája az evés. Ki kell próbálni mindkettőt. -
Synaptic
senior tag
válasz Flowtation #21365 üzenetére
Már leírták előttem , hogy a transmission csak 1 processzormagot támogat. Amennyiben az az 1 mag ráadásul elég gyengécske is akkor kb minden probléma elő is fordul ami Nálad. ui: A KODI is támogatja a samba -t
Ryzen-7-5800x3D/Asus TUF B550M Pro/Asrock-PhantomGaming-6800Xt
-
Flowtation
őstag
válasz Soderes #21364 üzenetére
Nekem bevált a transmission, andoroidra volt hozzá app is, most iphonra pl nincs. De nem vetem el a qbitorrentet se. Dockert viszont nem szeretnék, legalábbis egyelőre, nem ismerem, sosem használtam, talán majd később.
Más. Ugyan mégsem ez a gép lesz, de addig is beüzemeltem rajta az nfs-t a kodihoz, smb meg van win-hez. Viszont az nfs egyáltalán nem működik. Megosztott mappa ok, mégsem jelenik meg a kodiban az nfs megosztásoknál, de a régi gép az igen. Viszont az smb sem oké, csak win alatt. Erre van tippetek? Olyan egyszerű az nfs beállítás, szinte elrontani sem lehet, nekem mégis sikerül, úgy néz ki.[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
válasz szpeti40 #21363 üzenetére
Akkor persze hogy igen. De minek kellene azt csesztetni.
Akkor átfogalmazom. Nekem jelenleg elég 8 GB.
Olyan power usernek vagy aktív felhasználónak, aki 40-50 stack fut annak nem.
760 torrentre meg föleg nem.Már kezdet kezdetén gyorsan elfejtettem a Transmission-t.
Problémáim is voltak vele, sokat is evett és full fapad.[ Szerkesztve ]
Mert a poligám antropomorfizmus és az epidemikus geocentrizmus mai szintje termodinamikus démonizmust, valamint elektrosztatikus dualizmust kelt bennem.
-
addikt
válasz Soderes #21359 üzenetére
"Nem zabálja a memet a torrent."
Miért ne tehetné? Ha odaadsz egy csomó diszk cache-t például, akkor simán meg tudja enni letöltésnél.
Nekem 760db torrent fut jelenleg és 510MB memóriát eszik jelenleg, ha lenne letöltés biztosan feljebb szökne.Régebbi procival nekem is volt olyan, hogy a transmission megfingatta a gépet és ugyan úgy dobálta az smb-t olyankor.
Igaz azóta modernebb gépem lett és áttértem qbit-re, ott 110MB/s-es letöltéssel sincs semmi gond."8 GB ram van bent és ez mindenre is elég"
Ezzel azért tudnék vitatkozni, nekem 32GB van, de jó lenne 64, mert kezd kevés lenni. -
válasz Flowtation #21360 üzenetére
Htopal megtudod nézni terminálba, ha feltelepíted.
De az OMV GUI-ban is van. Diagnostics -- Performance Statistics fül alatt.
Átlagol is óránként, naponként, hetenként és így tovább.
Webmin is ajánlanám ami egy külön alkalmazás docker konténerbe telepítve, teljesen átlátható és sok mindenre jó. Viszont futás közben zabál.Leírom nekem hogy van megcsinálva a torrent rész:
Qbittorrent docker-be. azt elérem WebGUI keresztül
1 Gigabites netem van, de le korlátoztam.
20 Mbit le / 10 Mbit fel. Letöltés után 48h aktív a feltöltés, aztán leáll.
Úgy is 24/7 megy a szerver.
Már nem kell 1.0 visszaosztani. Szinte minden oldal 48h vár el.Valószínűleg ez sokat javít nálad is, ha nem vagy valamelyik oldalon akítv Uploader.
Ha viszont igen, akkor oda egy sokkal combosabb gép kell.[ Szerkesztve ]
Mert a poligám antropomorfizmus és az epidemikus geocentrizmus mai szintje termodinamikus démonizmust, valamint elektrosztatikus dualizmust kelt bennem.
-
Synaptic
senior tag
válasz Flowtation #21360 üzenetére
Újraindítás után resetelődnek a peer - jeid és egy ideig nem bonyolít adatforgalmat a qbittorrent. Ezért javul meg látszólag. Nálam i5 3470 + 16 GB ram van , de ha nincs lekorlátozva 50000 kb/s re a letöltés 10000 kb/s re a feltöltés (1000/300 net) akkor 2-3 jobban pörgő torrent simán agyoncsapja ezt is
[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
válasz Soderes #21359 üzenetére
A helyzet az, hogy kb 2-3 hetente veszem észre, hogy nagyon dolgozik a gép, illetve főleg abból, hogy nagyon lassan tölt be a webes felültet, a remote gui pedig sokszor töltöget, mármint a kis forgó pöttyös ikon sokszor megjelenik. Ilyenkor belépek a webesen és látom, hogy 90-95% a memóra használat. Egy restart és egy ideig oké. De írtam, hogy régi, szóval azt is el tudom képzelni, hogy ez lehet a baj. Nekem kb 150 torrent van jelenleg. Van valami opció amivel tudok nézni fogyasztást? Egy top parancs is elég?
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
válasz Flowtation #21357 üzenetére
Nem zabálja a memet a torrent.
Én most pontos számot tudok neked mondani webmin-ből.Jelenleg fut 10 torrentem és ez összesen 117.95 MiB fogyaszt.
8 GB ram van bent és ez mindenre is elég
És a Kabini-n is kb. ez volt a helyzet.
Nem is értem, hogy kapsz ilyen terhelési értékeket.Amikor anno az Athlon 1640 bent volt nekem még akkor sem kaptam ilyen értékeket.
Biztos rendben van ott minden a lappal, procival?
Vagy esetleg nem fogja valami?
Nagyon furcsa.Mert a poligám antropomorfizmus és az epidemikus geocentrizmus mai szintje termodinamikus démonizmust, valamint elektrosztatikus dualizmust kelt bennem.
-
addikt
válasz Flowtation #21357 üzenetére
Visszább kell venni az alkalmazástól a memóriát
-
Flowtation
őstag
válasz szpeti40 #21350 üzenetére
és #21351Soderes
Köszi a választ!
Úgy döntöttem, hogy maradok a régi gépnél inkább. Abban még tudnátok segíteni, hogy a memóriát is felzabálja a sok torrent? Mert a régi gépnél az volt a baj, most veszek bele még 4 gb-ot, illetve persze akkor már újra is telepítem, mert még omv4 van rajta.
Szerintetek?Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
-
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok,
Kérdés: mitől lehet az a jelenség, hogy bizonyos folderekből/megosztásokról bármilyen módszerrel távolítom el a fájlokat, a hely nem válik szabaddá, azaz a szabad hely mérete nem növekszik?
Tehát például van egy diszk a gépben (esetemben mondjuk sde1), és azon például van egy Filmek és egy Sorozatok folder, mindkettőhöz létre van hozva OMV-ben a megosztás, + a beállítások alatt nem használom a "lomtár" funkciót. Azt tapasztalom, hogy a Filmek folderben bármit törlök vagy áthelyezek máshova, rendben működik. Ellenben a Sorozatok folderben akármilyen módszert alkalmazok, a fájlok/mappák eltűnnek, de a hely nem válik szabaddá. Több módszerrel próbáltam, SMB megosztásról törlés, OMV-re ssh-val belépve MC alól vagy csak simán parancssorból (rm paranccsal), nem vezetett eredményre, a fájl/folder eltűnik, de a szabad hely nem növekszik.
Régi probléma már, csak eddig kevésbé zavart, mert volt bőven helyem, most viszont fogyóban van, és nem tudok szabad helyet felszabadítani.
ui: nem egy ilyen folder van a diszkeken sajnos, többnél is tapasztalom
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
válasz Flowtation #21347 üzenetére
Amellett hogy CPU végtelenül gyenge nem a te oldaladon áll a memória sem. Az összes AM1-es processzor single channel.
Nekem egy 5150-es volt az OMV-be évekkel ezelött. Komolyabb processnél 100%-ra kiakadt jó pár percig.
Komolyabb feladatokat nem lehet rábízni.
Limitálni kell a futó torrent szálakat.Mert a poligám antropomorfizmus és az epidemikus geocentrizmus mai szintje termodinamikus démonizmust, valamint elektrosztatikus dualizmust kelt bennem.
-
addikt
válasz Flowtation #21347 üzenetére
" Ez lehet a gyenge procitól?"
Igen, történik ilyen, amikor a cpu nem bírja az iramot, azért is szakadt meg az összes többi folyamat is.
Lejjebb kell venni a kapcsolatokat és a sebességet a torrent kliensen, hátha javít a helyzeten. -
Synaptic
senior tag
válasz tradeelek11 #21348 üzenetére
'Mentségemre' legyen mondva 2 hete meghalt a 4TB -s Data disc -em .
-
-
Flowtation
őstag
válasz Synaptic #21318 üzenetére
Szia!
Igen, az már rendben, ellenőriztem. NFS megosztást használok a médialejátszóknál, CoreElec és LibreElec oprendszerekkel, persze van Samba is a számítógépek miatt.#21320szpeti40
Itt válaszolok ha nem gond. A proci ilyen: AMD E-350D APU, hát elég hurka...A terheltség amikor futott a torrent 100% webgui szerint, a ram viszont csak 15% konstans. Most inditottam egy másolást (cca 850GB) egyik gépről a másikra, 32% a proci terhelés, torrent nem megy, ram 15% ugyanúgy. Indítottam egy letöltést, webgui szerint már 100% és a windows explorerből nem érem el a meghajtókat, TC is áll a másolással. Ez lehet a gyenge procitól?Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Synaptic
senior tag
válasz tradeelek11 #21345 üzenetére
Jackett --> Sonarr --> Qbittorrent --> Emby --> TV
Az utolsó kép természetesen csak tájékoztató jelleggel bír.
-
tradeelek11
Topikgazda
Írjátok már le nekem hogyan, mire használjátok a torrentet(csak úgy finoman )
A topick fele másról sem szól.
Meg sem kell nyitnom, mégis minden a helyére kerül!És ahogy szpeti40 is írta az OMV GUIt (amikor eszembe jut)
csak frissítésre nyitom meg néha.Tisztelettel
-
sad_Vamp
őstag
válasz szpeti40 #21343 üzenetére
Nekem az omv-vel nincsen bajom, nem szoktak fura hibáim lenni. A webui-ra csak azért lépek fel néha, hogy ránézzek a lemezekre.
Hát én se passióból lépegetek be Csak ezaz OMV még úgymond alakul.
Amúgy külföldi fórumokon láttam-találtam hasonló problémát (ez a jelszós nem működős), de megoldást nem.“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
-
sad_Vamp
őstag
válasz szpeti40 #21340 üzenetére
mappa jogosultság hiba.
az jó.... de előtte pár héttel töltött és ott (a jogosultságoknál) nem turkáltam azóta...
A transmissonnak/torrentnek melyik jogosultság is kell?
Sosem voltak ilyen fura hibáim ez előtt. A másik NAS-om simán megy ez pedig valamiért folyton bohóckodik. Azt hiszem reinstall lesz belőle (esetleg TrueNAS ha szükséges)“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
addikt
válasz sad_Vamp #21338 üzenetére
"Volt már valakinek olyan problémája, hogy a Torrent fut, de nem tölt?"
mappa jogosultság hiba."biztosan jó mert elrontani nem lehet"
Mindent el lehet rontani
Gondolom böngésző cache, ilyenkor inkognitó alol sem enged be?
Bizonyos jelszó rontás után tiltja a usert a rendszer. -
sad_Vamp
őstag
Volt már valakinek olyan problémája, hogy a Torrent fut, de nem tölt?
Viszont ha lokálisan próbálom egy másik PC-ről akkor simán fut és tölt u.a. a file.
Továbbá olyan jelenséggel találkoztatok, hogy az OMV nem fogadja el a jelszót? Beírhatom akárhányszor (biztosan jó mert elrontani nem lehet) nem enged be. Ha restartolok utána simán műküdik u.a. a jelszó.“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
woodworm
veterán
válasz Synaptic #21334 üzenetére
Webui-n a figyelt könyvtárhoz automatikusan kapcsolt kategória és címke beállítása érdekelné. Odaát a bittorrent topikban én a json fájl szerkesztését tanácsoltam.
Oldman2
Szerintem a konténer szerkeszthetőek a konfigurációs fájlok és megmaradnak a beállítások.[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
nagyúr
A qBittorrentnek van pár olyan paramétere, amit a WebUI-n nem érek el. Docker latt fut.
Hogyan tudom ezeket konzolból módosítani, hogy azok WebUI alatt is működjenek?
Ha a Docker konténert leállítom előtte, fogja látni? -
Oldman2
nagyúr
válasz Black&White #21329 üzenetére
Szívesen!
-
BlackJack21
tag
válasz DarkChild #21319 üzenetére
Akárcsak nekem, OMV5-ről 6-ra, majd 6-ról 7-re minden gond nélkül frissült, csak az utóbbi időben kezdett problémázni a frissítés alkalmával. Remélem egy ideig megint nem lesz vele probléma.
@Oldman2: Én is azt akartam javasolni, ami a megoldás lett. A portainer esetén a 9000-es port alapesetben a sima httpnek, a 9443 a https-nek van megadva.
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz Oldman2 #21324 üzenetére
Igen én is így szoktam frissíteni ha jól rémlik. Ha otthoni gép előtt leszek megnézem neked pontosan.
Viszont szerintem a linkkel akkor baj van mert http-n nem is fog bejönni az oldal. Lehet csak elírtad de próbáld meg kérlek https://omv_local_ip:9443/-al is[ Szerkesztve ]
Hello darkness, my old friend...
-
Oldman2
nagyúr
válasz Oldman2 #21323 üzenetére
A Portainer-t ez alapján frissítettem: https://www.youtube.com/watch?v=5vMYCmH0aus
A végén ezzel indítottam el:
docker run -d -p 8000:8000 -p 9443:9443 --name portainer --restart=always -v /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock -v portainer_data:/data portainer/portainer-ce:latest
a teljes docker ps kimenet:
root@omv:~# docker ps
CONTAINER ID IMAGE COMMAND CREATED STATUS PORTS NAMES
1108021007d0 portainer/portainer-ce:latest "/portainer" 21 minutes ago Up 13 minutes 0.0.0.0:8000->8000/tcp, :::8000->8000/tcp, 0.0.0.0:9443->9443/tcp, :::9443->9443/tcp, 9000/tcp portainer
502bf3aaeb18 nicolargo/glances:3.2.4.2-full "/bin/sh -c 'python3…" 2 years ago Up 13 minutes 0.0.0.0:61208-61209->61208-61209/tcp, :::61208-61209->61208-61209/tcp festive_wright
294afe7a6628 linuxserver/qbittorrent "/init" 3 years ago Up 13 minutes 0.0.0.0:6881->6881/tcp, :::6881->6881/tcp, 0.0.0.0:8081->8081/tcp, 0.0.0.0:6881->6881/udp, :::8081->8081/tcp, :::6881->6881/udp, 8080/tcp qbittorrent[ Szerkesztve ]
-
Oldman2
nagyúr
A Portainert frissítettem előbb, de abba nem tudok "belépni", pedig eszerint fut:
root@omv:~# docker ps
CONTAINER ID IMAGE COMMAND CREATED STATUS PORTS NAMES
1108021007d0 portainer/portainer-ce:latest "/portainer" 8 minutes ago Up 41 seconds 0.0.0.0:8000->8000/tcp, :::8000->8000/tcp, 0.0.0.0:9443->9443/tcp, :::9443->9443/tcp, 9000/tcp portainerÍgy próbálom:
http://omv_local_ip:9443/[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz Oldman2 #21321 üzenetére
Jha oké bocsi, kevés volt a kv
Szóval, portainerbe be tudsz lépni? Ott hoztad létre a qbittorrent konténert? Ha igen akkor belépsz portainerbe és ott a bal oldali menüből kiválasztod a konténereket. Elvileg akkor egy listát elő kéne hoznia ahol látnod kellene a qbitet valahogy így:
Ott ha a listában rányomsz a qbit-re akkor annak a konténernek az oldala jön be és a felső menüsávban lesz egy olyan gomb, hogy recreate. Ha arra rányomsz felugrik egy recreate ablak és abban van egy csúszka, hogy "re-pull the image":
Itt utána rányomsz, hogy recreate és akkor lehúzza a legújabb imaget és újraindítja vele a konténert.Fontos, hogy csak abban az esetben ha a qbittorrent létrehozásakor a használt image megkapta a "latest" tag-et és nem fix verzióra van beállítva.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Flowtation #21314 üzenetére
"Az egyik, hogy a proci már egy letöltésnél is fullon megy, ezzel lehet valamit kezdeni?"
Milyen processzor? Azt nem írtad"Mindezek mellett folyamatosan az történt, hogy leszakadt a hálózatról a gép"
Itt is jó lenne tudni milyen processzor és milyen terheltségen ment miközben elérhetetlen lett. Valamint a RAM kihasználtság mekkora volt.[ Szerkesztve ]
-
DarkChild
senior tag
válasz BlackJack21 #21312 üzenetére
Az szép...
Nem tudom mit cseszhettek el a frissítős folyamatban – 4 éve megvan a kütyü, kezdetektől OMV fut rajta, de így még én se jártam, pedig rendszeresen lefuttatom az update-eket.
Nálam LACP nincs, illetve én a routeremben az RPi MAC-címéhez fixáltam az IP címet, így esetemben a firstaid parancs futtatása után rögtön helyreállt a régi rend.
De persze amíg idáig eljutottam, nekem is ráment majdnem 2 órám -
Synaptic
senior tag
- A transmission által használt port nyitva van a routereden ?
- Az NFS helyett miért nem jó a Samba ?Ryzen-7-5800x3D/Asus TUF B550M Pro/Asrock-PhantomGaming-6800Xt
-
Horvi
őstag
válasz Flowtation #21316 üzenetére
Nagyon nincs összehasonlítási alapom mert én nem használtam a transmissiont soha.
Többire egyelőre nincs ötletem(NFS-t nem használtam soha) de próbáljunk megy egyszerre egy dolgot megoldani aztán meglátjuk.Hello darkness, my old friend...
-
Flowtation
őstag
Szia!
Ez nekem is rémlik, de az előd gépnél ilyen nem fordult elő. Az tény hogy a két proci nem egy liga, most gondolok bele, de a másiknál meg mindig az történt, hogy a memória használat ment 90-95%-ra emiatt voltak problémák.
A többi hibajelenségre van esetleg tipped?Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Horvi
őstag
Emlékeim szerint a transmission csak egy szálat tud kezelni. Érdemes lenne kipróbálni a qbit-et hátha.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Beüzemeltem egy új gépet a régi helyett és lenne pár kérdésem.
konfig durván:
előző: Fuji tx100 s1, xeon 3220, 4gb ram, 150 gb hdd rendszer + 3x1 tb adat hdd
mostani: b350 lap, 4gb ram, 60gb ssd + 6tb, 2x4 tb adat hdd
Az egyik, hogy a proci már egy letöltésnél is fullon megy, ezzel lehet valamit kezdeni? A másik, hogy az NFS-t beüzemeltem, beállítottam mindent, mégsem elérhető a médialejátszók számára. Ellenőriztem, teljesen ugyanaz a beállítás mint a régi gépen, mégsem jó. A harmadik, hogy a letöltési sebességet nem tudom maximálisan kihasználni. A trans remote guiban átállítottam az átlagos le és feltöltést 10000-re, de így sem megy 5-6 MB/s-nél feljebb, kifejezetten olyan "ISO"-val próbáltam amit lehet gyorsan leszedni. Mindezek mellett folyamatosan az történt, hogy leszakadt a hálózatról a gép, legalábbis azt vettem észre, hogy elérhetetlen a két felcsatolt meghajtó, de pár másodperc után újra rendben.
Van valamelyik problémára ötletetek?Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
BlackJack21
tag
válasz DarkChild #21300 üzenetére
Na szombaton ugyanez elért engem is. A frissítés kinyírta a hálózati kommunikációt. Se GUI-t, se a dockerben lévő cuccokat nem lehetett elérni, maga a gép rendesen bebootolt. A gépre monitort és billentyűzetet dugva az omv-firstaid- et kiadva, majd a hálózati kommunikációt újra beállítottam alapra.
A gond csak az, hogy nálam LACP-vel két port össze van húzva, így az egyik portot is tiltanom kellett a switch-en, illetve a DHCP-n más IP címet is kaptam az address reservation-t figyelembe sem véve.. Ezután már csak a WEBGUI-n ismét törölni a független hálózati eszközöket és a bondolást megcsinálni, majd a switch-en a port-ot visszakapcsolni és végezetül a VLAN-okat újra beállítva ismét üzemképes a rendszer. Kellemes anyázós 2 órát szerzett nekem ezzel. -
BPéter1984
tag
Sziasztok , lehet amatőr vagyok és a kérdésem is az de ha lehet nézzétek el nekem. Most kezdenék ismerkedni ezzel a szoftverrel , elsődlegesen torrentezésre használnám. Létezik valami oldal vagy magyar video ahol részletesen elmondják pontosan mit hogyan csináljak , mit kell telepíteni , beállítani , hozzáadni , stb. hogy működjön ahogy kell neki ? Köszönöm
VOLVO S40 - 2005 , S80 - 2009 , Iphone X , Galaxy S20 ultra 5G
-
Horvi
őstag
válasz Oldman2 #21308 üzenetére
A Qbit dockerben fut vagy natívan? Ha dockerben akkor mondjuk akár portaineren keresztül is simán frissíthető. A portainer pedig ssh-n keresztül, pár parancs az egész.
A beépített megoldás is működhet végül is, én speciel nem szeretem, túlságosan megszoktam a portainert
-
Oldman2
nagyúr
Van egy OMV5-ről upgrade-elt OMV7-esem, amiben a Portainer és Qbittorrent ez idáig nem került frissítésre.
Hogyan kell ezeket biztonságosan frissíteni?
Közben olvasom, hogy az OMV7-ben már nem kellene a portainer, érdemes "átállni" a beépített megoldásra? -
edk-
őstag
Így lehet limitálni az rsync sávszélességét.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
DarkChild
senior tag
válasz tradeelek11 #21301 üzenetére
Ja, hát semmim nem kívánta, de végül csak szétszedtem a setupot, aztán rákötöttem egy monitort + billentyűzetet. Cable managementet "öröm" lesz visszacsinálni holnap...
Ezt követően jó másfél óra ChatGPT-zés után sikerült megfejteni mi a probléma. (Sajna nem vagyok otthon Linuxban.)#21302 hunaqua: Szerencsére nem kellett újratelepíteni, az se hiányzott nagyon így esti programnak
Szóval, az volt a gond, hogy a reggeli update-ek telepítésénél valamiért átírta a hálózati kártya nevét ez a töketlen szoftver (az Ubuntu, vagy nem tudom, de 4 év alatt így még nem jártam): "eth0" helyett "end0" lett belőle.
Az OMV viszont természetesen a régi eth0-án át akart kifele menni a netre, ám a fenti ok miatt nem járt sikerrel.
A megoldás: "sudo omv-firstaid" parancs használatát követően kiválasztottam a "Configure network interface" opciót, alapértelmezettnek megtettem az end0-át és így meggyógyult.[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
Akkor az OMV-re kéne heggeszteni egy VPN klienst amivel becsatlakozol a Xpenology VPN szerverére és akkor elvileg látni fogják egymást.
OMV-ben elvileg van olyan plugin, hogy remotemount ha jól rémlik, azzal fel tudnád venni a távoli meghajtót. Mintha valaki foglalkozott volna már itt vele néhány oldallal ezelőtt.Hogy az rsync-et lehet-e limitálni azt nem tudom, de szerintem egy VPN tunnelben azért olyan acélos sebességet nem kell várni(bár ez is VPN típus függő). Ha meg esténként/hajnalban megy a másolás akkor meg senkit nem zavar.(ha ez lenne az oka a limitálásnak)
-
hunaqua
addikt
válasz DarkChild #21300 üzenetére
Nekem ilyenkor csak az újratelepítés segített.
Ezért szoktam klónozni egy tartalék tárolót hozzá.Amikor ilyen van (volt már) akkor csere és kész.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- LEGO klub
- Nintendo Switch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmvilág
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- További aktív témák...
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!