-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbuffy
senior tag
Lehet akkor attől is, hogy sima sütőben megy. Vannak korlátok ott sajnos.
Nagyi sem rossz, de az olaszok az igazi lisztek.
viszont nagyiból is sütök bubisat, csak nem villanysütőben, hanem a kis Arietében.
Élesztő is számit. Plusz én teszek egy kiskanál mézet a cuccba....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bl4ze
veterán
-
McNamara
Ármester
Caputo Pizzeria (én erre esküszöm)
Caputo Nuvola Super (keverve a pizzeriával 50-50% is jó)
5Stagioni Napoletana (Auchan nemzetek konyhája soron megtalálod)
Széle függhet sok mindentől. Mennyi ideig gyúrtad, hogy nyújtottad stb. Ha hosszú távra tervezel mindenképp javaslom a pizzasütő megvételét (Ooni Koda 16 pl.). Otthoni villany sütőben sajnos nem lesz tökéletes pizzád.
-
M3aN
senior tag
Akkor töröd össze, ha szanaszét gyúrod. Ha a "kinyújtod majd visszahúzod gombócra" mozdulattal csinálod végig, nem lesz baja. Bocsi, nem tudom érthetőbben megfogalmazni a mozdulatot.
Céges körökben pedig szoktam jókat mosolyogni, pedig sírni kéne ezen. Nem értem a mögötte lévő gondolkodást, hogy miért is jó keverni a nyelveket/szavakat.
[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Topikgazda
Pizzavas használata lehet megoldás erre. Vagy egy G3 Ferrari, Ariete, stb. pizzasütő. Illetve én szoktam olyat csinálni, hogy csak a paradicsom alap és a mozzarella megy rá a sütőbe való berakáskor, bármi egyéb feltétet 2-3 perc múlva rákok rá.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Madoc
veterán
-
Digitalpimp
senior tag
Jó bő nyállal. Bocs, nem tudtam kihagyni.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Digitalpimp
senior tag
Amit addigra elfelejtesz.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
veterán
Köszi! Közbe tudtam venni Szarvasit mert jött új készlet.
Túl vagyok életem első dagasztásán.
Direkt tésztavezetést szerettem volna csinálni először, Saccorosso lisztet használtam, 68-as hidrót lőttem be, 30gramm só ment 1kg liszthez, és 3gramm budafoki élesztő.
Öntöttem vizet illetve lisztet a "dagasztógépbe" (ami egy ALDI-ban kapható Ambiano) közben egy kis vízzel az élesztőt illetve sót fel oldottam, először az élesztő ment hozzá majd kicsivel később a víz. Közben a gép keverőjével kevertem a tésztát, majd mikor már nagyjából összeállt akkor beraktam a dagasztókart. A keverőkarral illetve dagasztókarral 15 percig dolgoztam kb.
Ezután vártam egy kicsit majd a tésztát kivettem a tálból és egy szilikonos lapra raktam ahol pihentettem 3x illetve közben nyújtottam is, majd a végén buciztam 280 grammos darabokra és beraktam a hűtőbe. Csatolok pár képet illetve egy videót. Mivel ez az első volt nekem így tudom hogy biztos hogy nem lett tökéletes, tuti hogy csináltam hibákat, de talán a videóból meg tudjátok mondani hogy mi az ami nem jó és következő alkalommal változtassak rajta. Esetleg a 68-as hidró nem jó, netán alul dagasztottam a tésztát a géppel, kellett volna még neki? A nyúlásával nincs gond, nyúlt rendesen a tészta. Egyik képen a szilikon lapot beteríti de még tudtam volna tovább is nyújítani és nem szakadt. Az hogy pihentetés közben mikor nyújtom és nem szakad a tészta akkor van rá esély hogy annyira nem rontottam el a dolgokat?Amikor buciztam akkor a kezemre egy nagyon pici oliva olajat raktam mert ragadt a kezemre a tészta, aztán a bucikat így megforgattam a kezemben és így raktam el a tálkákba. Úgyhogy tényleg szinte semmi olíva olajat nem használtam. Érdemes lehet picivel többet használni?Köszönöm a segítségeteket és véleményeteket!
Itt a videó ahogy húzom a tésztát: https://youtu.be/GO6waDSl0AA
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
fradi81
veterán
Épp most futottam bele ebbe először, gondoltam tovább dagasztom géppel(sima aldis), hátha olyan szép fényes lesz mint a videókban, kb 20 percet ment összesen és mikor ránéztem mintha vizet öntöttem volna rá, kuka. Vagyis beleöntöttem egy kenyérformába hátha annak jó lesz.
moto g72, Ninebot d28e
-
veterán
Nekem is volt a tiédhez hasonló "dagasztó" csak Ambiano (ALDI). Ezekkel nem lehet rendesen kidagasztani a tésztát, inkább arra jók hogy nagyon alaposan összekeverjék az összetevőket. Illetve biztos észrevetted de a bigával jobban megszenved mint a poolish-al, azért nem mindegy hogy egy 45-50 körüli hidróval rendelkező tésztát kever vagy egy 100%-osat.
Arany középút nálam az volt hogy homogénre elkeverte a tésztát. Ez függött a hidrótól a és a mennyiségtől is. Ha alacsony volt a hidró akkor csak a tésztát pörgette, ha magasabb volt és nem volt olyan nagy adag akkor a végeredményem egy kicsivel jobb lett. Puhább volt a tészta.
Szerintem ez a 10 perc környéki idő lehet reális. Persze először alacsony fordulattal, aztán kicsit lehet emelni rajta, de ugye sokat nem lehet mert nagyon mozognak csórik ha nagyobb adag van benne.
Nyilván a FAMAG-gal nem tudom összehasonlítani mert ég és föld a 2 gép, de arra tényleg nagyon jó volt nekem is ez a Ambiano hogy alaposan össze legyen keverve minden összetevő. Aztán az asztalon a pihentetésnél már lágyabb lett a tészta, nem ragadt annyira.
Sajnálom ha sokat nem tudtam segíteni.iPhone 13 Pro Max
-
bmxbandita
tag
Nekem sima mezei egykaros klarstein dagasztóval kb. 15-20 perc szokott lenni. Egyszer pihentetek kb. 5 percet közben, majd a vége felé windowpane teszttel ellenőrzöm. Soha nem kellett még rádagasztotanom kézzel. Ennyi idő alatt kb. 24 fokosra szokott felmelegedni a hűtős poolish + hűtős + a szobahőmérsékletű liszttel.
-
fradi81
veterán
Mostanában legtöbbször tálban keverem össze a pizzatésztát falapáttal, 1-2-3 buci miatt szinte kár betenni a gépbe, mert ezek tényleg csak keverésre jók úgy veszem észre. De ha már összeállt a tészta akkor kézzel befejezem, hagyom pihenni, aztán csak hajtogatok rajta párat fél óránként és ennyi, így is meglesz az az állag amit egy komolyabb dagasztógép nélkül el lehet érni.
moto g72, Ninebot d28e
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Garmin Forerunner 255 Music, Bontatlan, Új, 0 Perces, Feteke, 1 Év Garancia, Házhozszállítás
- DJI Phantom 4 drón
- DJI Mavic 3 Classic drón - 4/3" Hasselblad kamera - VADONATÚJ bontatlan, aktiválatlan
- Casio G-Shock GWG-100-1AER karóra
- Mathey-Tissot Evasion 42mm Svájci Zafír óra eladó! Makulátlan! Ingyen FOXPOST!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen