-
IT café
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
válasz muveszur #50887 üzenetére
Excel tábla.
Ha lehet minden edzést dokumentálj ismétlésszámra, súlyra. A végén számolj belőle átlagot, szórást és ábrázold koordináta rendszerben. A pontokra illesz egy harmadfokú függvényt, amit le kellene integrálni, így megkapjuk a fejlődésed primitív függvényét.
Másik amiről pontos dokumentációra lenne szükség a napi bevitt kalória, fehérjemennyiség és a testtömeg változás a testzsírszázalékkal együtt. Ezekből is készítesz egy függvényt, majd az előző pontban leírtak szerint jársz el.
Végül pedig az étkezések napi óraeloszlásáról készítesz egy mátrixot.Ezeket az adatokat elküldöd Woodslave-nek, aki belőlük egy háromdimenziós mátrix segítségével végre megfejtheti az izmosság titkát. Ehhez neki már csak a térbeli függvény inflexiós pontjára illesztett egyenes egyenletét kell meghatározni.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
muveszur
addikt
válasz BÁ Nutrition #50895 üzenetére
Mondjuk inkább úgy, hogy visszaeső vagyok a terembe Már sokadik éve járok, kétszer is volt 1 év kihagyás...De most megint újra lelkes és elszánt vagyok
[ Szerkesztve ]
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz muveszur #50894 üzenetére
az helyes, csak mindenképpen el fogsz érni platókat, pihenni kell a szervezetnek, vagy fáradt leszel, stb.
ha kezdő vagy akkor meg az a lényeg hogy ne hagyd abba 3 hónap alatt. nem azon kell gondolkozni hogy fél kilóval több megy-e minden alkalommalegy idő után az is eredmény ha egy év alatt fejlődsz 10 kilót fekvenyomásban mondjuk.és lehet az se megy
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
muveszur
addikt
Köszönöm mindenkinek a segítséget, kipróbálom őket!
A kizárt dolog, hogy soha ne csináljam kevesebbel, arra annyit reagálnék, hogy ez igaz, de meg akarok tenni mindent azért, hogy ezen alkalmak száma konvergáljon a 0-hoz.
-
kolosanyi
veterán
Ez egyébként egy áthúzás és egy evezés kombinációja. Az összes izomcsoport, ami az áthúzásnál dolgozik, izometrikus terhelést kap, illetve még a húzó nozdulat következtében a többi húzo izom. Ebből a pozícióból mennek át a láb fokozatos kinyújtásával a függőmérlegbe.
Egyébként kevésbé akrobatikus nehezítés ha egy kézzel húzod. Állitsd magasabbra a rudat (smith gépen a legjobb) és csináld egy kézzel. A rúd alacsonyabbra helyezésével tudod növelni a terhelést.
muveszur
Kizárt dolog, hogy ne csináld soha kisebb terheléssel. Én egy sima táblázatot használtam amíg írtam, de a francnak van kedve mindig írogatni. Az utóbbi időben kajanaplót se vezetek.[ Szerkesztve ]
-
xcds
őstag
válasz kolosanyi #50886 üzenetére
Feltett lábbal csinálom. Amikor felhúzom magam, kb akkor vízszintes. Kipróbálom ezt is majd, bár ez így fél mozgástartomány. Csináltam már úgy, hogy test vízszintes, láb térdből behajlítva, de azt két párhuzamos korláton, nem egy rúdon. Nehéz az is nagyon, csak néhány ismétlést tudtam és vmiért csuklyám, nyakam megfájdult tőle.
-
muveszur
addikt
Tiszteletem az Uraknak!
Segítségkérés gyanánt érkeztem ide. Keresem az edzéseimet dokumentálására alkalmas androidos programot. Nem kell mást tudni, csak annyit, hogy be tudjam írni, miből mennyit csináltam meg, milyen súlyokkal, és lehessen látni idő függvényében a fejlődést.
Nyilván a testemen is érzem, látom, ellenben az egész célja az lenne, hogy soha, még véletlenül se legyen egy-egy alkalommal kisebb súllyal az edzés, mint az előző edzésen. Nem tarthatok mindent fejben.
Előre is köszönöm!
-
kolosanyi
veterán
Van több mód is a nehezítésre. Ha felteszed a lábad, egy 15-20 százalékot nyerhetsz. De ha nagyon bika vagy, akkor csinálhatod függőmérleg variációkból is (ez a legkönnyebb, de már ez is piszok nehéz, én képtelen vagyok rá).
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Napi gasztro:
Az ízesítetlen fehérje atomfasza holland cukormentes kakaóporral
(Csak az asszony meg ne tudja, hogy a kurvadrága kakóporát turmixba tolom)less qq more pewpew!
-
Zomb€€
őstag
Tekrvaélet
[ Szerkesztve ]
"Egyszer fent...egyszer fent!"
-
kolosanyi
veterán
Ez az invertált evezés. Pontosan nem tudom, a fekvőtámaszból indulok ki, ott hasonló a kiinduló helyzet, az 60% körülbelül. Ez is könnyebb, mint a húzódzkodás, tehát biztos, hogy 100% alatt van, szerintem a 60-70 helytálló lehet az alap verziónál. Természetesen számtalan módon lehet nehezíteni ha könnyű lenne.
-
xcds
őstag
-
kolosanyi
veterán
Kipróbáltam az invertált evezést úgy, hogy a karom és a lábam is instabil felületen volt (GFlex, gimnasztikai labda). Lehetetlenség rajta megmaradni, tetszik. Egyébként jóval keményebb így, mivel a láb is magasabbra kerül. Illetve ezt a labdás gyakorlatot is most csináltam először, volt már egy alsó hát gyakorlatom előtte, levezetésnek pont jó volt. Faszán beégett tőle a célizom.
-
Woodslave
félisten
én most toló- húzó azaz mell-váll-tric és hát-bic-csuklya napra osztottam, meg egy bonusnap néha amikor guggolok, de a toló nap qrva hosszú (legalábbis az én mércémmel, 80 perc.
Te mennyi idő alatt végzel egy nappal?
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
-
Ijk
nagyúr
Nem húzódzkodom.
Na jó, hátazást azzal indítom, hogy 3-4x5-6 ismétlésekkel húzódzkodom.Wood: Ha komolyan kérdezted:
1. váll-hát-has:
oldalemelés, arnold nyomás, vállból nyomás
húzódzkodás, csigás lehúzás széles majd szűkfogással, T-rudas evezés, evezés csigán, hátsó váll peck-decken.
hasprés, római pad, néha láblendítés ha még marad rá erőm2.mell-kar-vádli:
ferdepados nyomás, mellgépen nyomás, tolódzkodás gépen, peck-decken tárogatás
tolódzkodás feltámasztott lábbal vagy szűkfogással gépen, szűknyomás, homlokra engedés vagy köteles tricepsz, állóbicepsz rúddal, beforgatós, csigás scott-pad vagy koncentrált bicespz
úlővádli, állóvádli, lábtolós vádli3.comb
guggolás, lábtoló, lábnyújtó, lábhajlító ülő gépen, lábhajlító álló gépen (amit le fogok cserélni merevlábas felhúzásra)4. 2km mellúszás.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
-
Zomb€€
őstag
válasz brownus #50850 üzenetére
Ehh, pont vágom ki ő. Volt egy közös ismink fészen, életem legboldogabb időszaka volt
Szabó Melinda[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Heti 3x járok edzeni, ebből 1-et teljesen kivesz a comb. Tehát nem edzek külön alkart, fűrészizmot, seggfeszítőt, kisujjhajlítót, fejbiccentőt.
Amióta gurtnizok és csigás lehúzásokat csinálok, azóta van hátam, nem is olyan kicsi.kolosanyi: Azért kell gurtni, mert a hát mindig erősebb lesz mint az alkar.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
kolosanyi
veterán
válasz Woodslave #50847 üzenetére
Igazából ha kellően kis súllyal dolgozol, elképzelhető súlyzós edzés esetén is, de ez nyilván állóképességi edzés esetén nyer értelmet. Gondoltam megosztom, mert ilyenről még az életben nem hallottam.
(#50852) Ijk
De ha hozzáedzed az alkart a többi izomcsoporthoz, akkor meg nem kell gurtni, számomra ennek több értelme van, mint a gurtnizásnak. Ha gondolod, próbáld meg, hogy a lehúzógépre nem rudat teszel hanem kötelet, elég jó móka tud lenni. De pusztán a húzódzkodón lógás (pláne ha nem a rudat markolod, hanem átdobsz egy törölközőt rajta és azt, mégplánébb egy kézzel lógva), illetve súlyzók izometrikus tartása is király módszer a szorítás fejlesztésére. Persze nem akarok beleszólni, mindenki úgy edz ahogy akar.(#50859) N.Ferry
Lásd följebb. Én feleslegesnek tartom, tényleg csak izolálásnál látom értelmét, de egy összetett gyakorlat lényege - számomra - az, hogy több izom dolgozik egyszerre.[ Szerkesztve ]
-
userxy
őstag
Kénytelen vagyok én is alkart erősíteni mert 130 fölött nem tom tartani a felhúzásnál a súlyt
-
Woodslave
félisten
-
-
brownus
veterán
nagyon fontos kérdésem van, ebben a videóban színre lép egy nő, 1 percnél, ki ő, KI??
a lényeg 1:03nyál van![ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
60 kilóval csinálom a csigás lehúzást és bizony az utolsó 2 sorozatnál előkerül a gurtni. Ahogy Zombi is írta teljesen rá lehet koncentrálni a hátra. Nekem inkább az a furcsa hogy alig használják páran, bezzeg a 60 kilós félguggoláshoz már előkerül az öv.
Casanova*: Szerintem az ilyet egy értelmesebb teremből kivágnák mint macskát szarni. Közben persze a gyakorlat végzése kutyafaszát sem ért.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Woodslave
félisten
válasz Zomb€€ #50843 üzenetére
biztos tudna anélkül is. Csak ez badass
én nem használok lehúzásnál (se) (nem mintha bármiben hasonlítanék Vöröshöz) de nem látom hiányát, azaz a hátam adja fel a harcot. Gondolom ő is tud legalább úgy edzeni mint én
-
Casanova*
veterán
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
kolosanyi
veterán
válasz Woodslave #50840 üzenetére
Rá nem jöttem volna, de most, hogy mondod, nem értem miért.
Amúgy a tesitanárommal (testnevelés és sporttudományok doktora, szerintem azért konyít valamit a dolgokhoz) beszélgettem ma és mesélt egy volt csoporttársáról, aki most úszóedző. Szóba jött a vörös és fehér izomrostok aránya, illetve az, hogy ezt nem lehet megváltoztatni, legalábbis eddig nem bizonyították. Az energetikát azonban igen, így kitolható a megfelelő edzésmódszerrel a savasodás, gyakorlatilag ezt csinálják az állóképességi sportolók. Ehhez kapcsolódik az említett edző. Jelenleg egy utánpótlás sportolónak a felkészítője, nemzetközi versenyeken jó eredményei vannak a gyereknek, de minden sportolója sokat fejlődött az edzésmódszerétől, ami arra épül, hogy a savasodás után kezdődik maga az edzés. Gyakorlatilag a savasodásig csak a bemelegítés folyik, a tényleges munka ott kezdődik. Szerintem tök érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
Egyebkent nektek mennyi a TUT-otok?
Give me your cum,bull!
-
Woodslave
félisten
kipróbáltam múltkor a Vörös Zoli féle kétfajta lehúzás (szűken és párhuzamos) combót, atta, beépítem a programba..
Hétfőn visszatértem a nyomó naphoz, nem szuperszettezgetek. Még ma is fájok A csütörtöki próba 50 gramm zab és 25 gramm fehére edzés előtt 1 órával (mire elfogy a fehérjém talán kiderül mi lenne a legjobb, de többet úgyse veszek )
-
Eagl3
veterán
Szia!
Attól függ, pontosan milyen gyógyszer, mi a neve(ük)?
Nem mindegy, hogy benzodiazepin, SSRI, SNRI, MAO gátló, stb. Ha izomlazító hatása is van, akkor természetesen ésszel kell edzeni, illetve nem lehet akkora súlyokat megmozgatni. Ha szerotonin visszavétel gátló (SSRI), akkor az edzésre mint fizikai munka nincs hatással, de sok esetben súlygyarapodással jár a szedése.
Összességében elmondható, hogy minden esetben ajánlott edzeni. -
_NCT
addikt
Egy fehérjét keresel ami biztosítja azt a pluszt ami a fejlődésedhez kell?
Hát tessék...!
SAN METAFORCEA SAN METAFORCE a SAN egyedülálló 6-fázisú fehérje mátrixát tartalmazza: SPI-90-t, hidrolizált tejsavó-fehérje izolátumot, mikroszűrt tejsavó-fehérje koncentrátumot, micelláris alfa és béta kazeint, és kazeinátot, undenaturált hideg szűrésű tejsavó-fehérje izolátumot, tejfehérje izolátumot, és kálcium-kazeinátot.
Tejsavó fehérje tartalma révén gyors aminosav utánpótlást biztosít, instant módon beindítva az anabolizmus gépezetét! Szojafehérje izolátum tartalma révén javítja a hormonális egyensúlyt, támogatja a pajzsmirigy működést, fokozza a zsrívesztést és javítja a koleszterinszintet! Kazein és tejfehérje izolátum tartalma hosszan tartó, stabil aminosavszintet garantál, így hosszú időre blokkolja a katabolizmust!...nálunk megtalálod!
Gogszos bolt hirdetése
[ Szerkesztve ]
-
venge
aktív tag
Ma voltam edzeni úgy, hogy előtte kimaradt négy nap.
Mell, bicepsz lett volna, fekvenyomás előtt bemelegítettem, ahogy szoktam (talán egy picit rövidebb ideig), majd jött az üres rúd, azután 60 kiló, majd 80 és a 90 kilónál a negyedik ismétlésnél, mintha görcs fogta volna meg a jobb mellemet! Megpróbáltam könnyebb súllyal újra, de nem tudtam leengedni!
Tárogattam egy kicsit, majd ráhagytam a mellet, bicepszeztem.
Most még a kézfejem is zsibbad! Mi a pitsa lett vele?
Fastum géllel kenegetem, remélem hamar meggyógyul! -
bandus
veterán
-
Dani82
senior tag
de jó volt az is, csak nem lehet rendesen parkolni.
Azóta Chili Fitness2 [link] ez is baromi jó terem, szinte csak Hoist gépekkel, de délután már futottam bele olyanba, hogy várnom kellett szekrényre, annyian voltak.
és ez hétfőn volt, egy international chest day-en, gondolhatod mi volt az egyetlen fekvenyomópad körül -
kolosanyi
veterán
Vótam futni, egyre jobban ráérzek a technikára. Most már az egész lábamban, a farizomban is van izomérzet, illetve gyorsabb is vagyok.
Egyébként a levezető kocogás közben morfondíroztam. Elméletileg megfelelő körülmények és táplálkozás mellett minden mozgás okozhat hipertrófiát. Vajon egy aerob mozgás, mint a futás - különös tekintettel a sprintekre, tempófutásokra, tehát nem az ultramaratonok érdekelnek - milyen mértékű növekedést eredményezhet?
-
margithid
veterán
Nem tudom, de engem bőven kielégít a fehérje csokis ize.
Viszont lehet kicsit túladagolom, lett egy nagy sárga pattanás a kezemen -
S.J.
tag
Sziasztok!
Antidepresszánsokmilyen hatással vannak a kondira? Van erről valakinek tapasztala?
-
Dani82
senior tag
Uhh, Cutler Budapest <3
-
Zomb€€
őstag
válasz Shadowbull #50801 üzenetére
Uhh, most , hogy mondod, beugrott. Ezt anno még németben kajáltam egyszer, itthon nem lelem sehol:
Hihetetlen összegeket lennék képes érte fizetni...
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Digitális Állampolgárság Program
- Mesterséges intelligencia topik
- Autós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AliExpress tapasztalatok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest