Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Mikrotik routerek
-
IT café
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
válasz gianni85 #80029 üzenetére
Lehet,hogy túledzés lesz a háttérben. Az elmúlt 1 hónapban napi 12-órákat dolgoztam,és heti 6 edzést csináltam,érzem is,hogy olyan vagyok mint a mosott szar.
Kicsit lehet vissza kell vennem a tempóból,még két ilyen hónap várható.madle: csináltam azt is,énproteinnel.
Dani82: a csuklóm vállam nekem is fáj,hogy mi a f@.. van?Tényleg Srácok! Ha esetleg valakinek lenne Myprotein eladó,csütörtökön megyek Pestre,át is tudnám venni.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
Dani82
senior tag
megjött a vérvétel eredményem
Thyreoid-S.Hormon 7,612 µIU/l + 0,270 4,700
Free T4 21,280 pmol/l + 9,000 20,000Eszerint alulműködik a pajzsmirigyem állitolag
C-reakt.protein 9,0 mg/l + 0,0 5,0
ez nem tudom mi, de a net szerint valami fontos
Karbamid 11,4 mmol/l + 2,5 7,5
ez a szokásos magas karbamid. lehet mégtöbbet kéne innom
illetve magas a hemoglobin koncentráció és limfociták is
Azt hittem full jó lesz a vérkép baszki, heti 6x sportolok, egészségesen táplálkozom, futok, edzek aztán itt haldoklok baszki
-
tomi0816
tag
Tudna valaki segíteni, tanácsot adni erre
-
GoTReX
őstag
Milf után biztos lesz Filf kategória is
XBOX ID: GoTReX #4839
-
kolosanyi
veterán
Illetve a negyedik csoportba tartoznak az olyan marhák, mint én. Nem versenyző, de azért megveszi a drága eszközt és méregeti, grafikonokat gyárt, azokat elemezgeti stb.
(#80090) userxy
Ja, ok. Akkor innentől kezdve nem edzek többet és tunya szar leszek. Hisz ez a vonzó újabban. -
Zola007
veterán
válasz Woodslave #80081 üzenetére
mint említettem, egyesek bármilyen más dobozos vagy kannás itallal helyettesíthetik
#80089) Ijk: az említett célok (lerántja le a zsírt, javítja az állóképességet, kevesebb idő) mellé nem is kell mérni. Másrészt te 5 év edzés után vagy már olyan edzett aki érzi kb hol tart.
3 csoportnak fontos a pulzus mérés:
- kezdő
- beteg
- versenycéllal edz[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
kolosanyi
veterán
Ez mi ez az "aputest" őrület? Már megint egy párhuzamos dimenzióba teleportáltam magam véletlenül?
-
kolosanyi
veterán
Kiegészíteném még annyival, hogy edzett egyéneknél jelentősen ki tud tolódni az anaerob küszöb. Ebből kifolyólag kezdőknek a hagyományos célpulzus meghatározási mód ajánlott (220-életkor), edzettebb sportolóknál viszont a Karvonen-formula. Nálam ősszel a kalkulátorok 156-7 körüli értéket adtak meg aerob/anaerob határként, viszont a Karvonen-formulával számolva percenként 10 ütéssel több jön ki. Ezt érzésre meg tudom erősíteni, ugyanis magasabb pulzusszámot (160-170) is gond nélkül tartok hosszú időn keresztül. A félmaratonomat dombos terepen 170-175 között futottam például.
-
-
Ijk
nagyúr
válasz Zola007 #80077 üzenetére
Sárgán úgy szokták definiálni hogy amikor még éppen tud beszélgetni közben.
Igazából már egy éve nem aeroboztam. A hatékonysága számomra megkérdőjelzhetetlen, mert több mint 10%-nyi testzsírt ledobtam vele. A HIIT-et csak 1 éve kezdtem, és azóta folyamatosan sikerül tartani a definiáltságot, azt azonban saját tapasztalatból nem tudom hogy az aerobhoz képest mennyivel gyorsabban vagy lassabban rántja le a zsírt.
Szerintem mindkettőnek megvan az előnye és hátránya, de a HIIT-et preferálom. Elég heti egy alkalom, javítja az állóképességet, kevesebb idő, míg az aerob jóval kényelmesebb de unalmas is.
Ha valaki nagyon HC testépítő, akkor azt mondanám neki hogy 1 HIIT-et nyomjon súlyzós edzések mellett, a többi viszont legyen aerob./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Zola007
veterán
válasz kennystyle #80075 üzenetére
Nem, csak ha mondjuk éjszaka felkelsz pisilni, igyál meg egy pohár vizet.
Reggelre is legyen odakészítve, tehát mielőtt felkelsz és megvakarod a tökeidet, szintén igyál 2-3 decit.
Majd miután egy hangos f!ngás és kaján röhögést követően megállapítottad a fürdőszoba tükörben, hogy még mindig fosul nézel ki, ennek ünnepére is igyál meg 2-3 decit.
Esetleg mikor fél órával később mikor rájössz, hogy késésben vagy melóból, akkor is igyál meg 2-3 decit.
Mindezt természetesen vízből**
**kőműves végzettségűek bármilyen más dobozos vagy kannás itallal helyettesíthetik
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Speeedfire
félisten
Woodslave & gianni85: Köszi.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Zola007
veterán
persze hogy nem ugyanabban a tartományban van.
Viszont a max pulzus sem ugyanaz.
A maximális pulzus az terheléses vizsgálattal állapítható meg, nem kalkulátorból.
Ezek mind csak számított adatok.
Egy nem sportoló egyénnek a teoretikus pulzusa is lehet 200, de ha meghajtanád, akkor valószínűleg 180-nál összeesne, rosszabb esetben ott halna meg a helyszínen.Még egy maraton világbajnoki futamon azonos korral, testtömeggel induló, egymástól 1-2 helyezést elérő futóknak sem azonos az aerob küszöbe.
Ezt az anaerob küszöböt futógépen vagy kerékpár ergométeren szokták mérni laktátküszöbből számolva úgy, hogy közben percenként vesznek ujjbegyből vért és ebből azonnal laktátszintet határoznak meg.
Ugyanúgy tesztcsíkkal működik, mint a kézi vércukormérő.Ha 4 mmol/L fölé megy, az a terhelési tartomány a laktátküszöbe az adott sportolónak, adott napszakban, adott sportterheléssel, adott időben. Ez egy kb 5 ütés/perces tartomány, tehát pl. 165-170, de ezzel már tudnak jól számolni versenyen.
-
kennystyle
aktív tag
-
kolosanyi
veterán
válasz Zola007 #80069 üzenetére
Csak amíg az a tévképzet uralkodik, hogy amint felteszed a segged egy biciklire, legalább 5 kiló izom ugrik le rólad, ha meg 130-as pulzus fölé mész, akkor úgy fogsz kinézni, mint egy kenyai hosszútávfutó, elég nehezen magyarázod meg az átlag hobbigyúrósnak, hogy miért jó anaerob tartományban edzeni, vagy pontosan milyen pulzusszám jelenti is az aerob zónát.
-
Ijk
nagyúr
Hát nálam az aerob amikor úgy érzem a végtelenségig tudnám tartani az adott intenzitást, a kardió amikor örülök ha 20 percet bírom.
Szerintem minél edzetlenebb valaki, annál hamarabb felugrik a pulzusa és kerül át kardióba. Nem hiszem hogy máshol van egy edzett és edzetlen ember aerob pulzustartománya, hanem egy edzetlen sokkal könnyebben átlépi azt./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Zola007
veterán
válasz gianni85 #80070 üzenetére
az intervallum teljesen jó.
Ha nincs konkrét célod állóképességi sportban (sportág, versenyfelkészülés), akkor az intervallum edzés a legjobb "win-win" módszer.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz kennystyle #80062 üzenetére
ne egyszerre idd meg a fél litert, mert akkor még a tested azzal küzd, hogy ami vízszintesen eloszlott, azt a gravitáció újra szétterítse.
Folyamatosan ~1 óra alatt kellene meginni 0,5-1 litert, ami 3-5 pohár víz.
A reggeli kótyagosság okai is ez. Minimum minden 2. ember elhagyhatná a reggeli kávét, ha inna reggel eleget.
Tanulta mindenki a vérnyomást, hogy működik. Nappal mikor pl. állsz, akkor a szív magasságában 110-120 Hgmm a szisztolés vérnyomás.
A fej magasságában ugyanekkor ~60-70 Hgmm.
Az alsó lábszárban viszont 180 Hgmm.Mikor este lefekszel, akkor az artériákon lévő nyomásérzékelő központok ezt érzékelik és a szív, a vérnyomás és az egyes erek konstrikcióján (egyes részeken összehúzódás, máshol elernyedés) keresztül igyekszik fekvő emberben kiegyenlíteni a vérnyomást az egész testben ~ 100 Hgmm szisztolés értékre.
Ezért van az, hogy idősebbeknél estefelé ha valakinek feszül a vádlija mert meg van püffedve, akkor reggelre lelohad. Mert a nappali 180 Hgmm-es nyomás az érből ► sejtek, sejtközti tér felé ható préselő ereje csökken 100 Hgmm-re és a sejtek víztartalma és a szövetek közötti nyirok egy része vissza tud áramlani a nyirok és kapilláris rendszeren keresztül a vérkeringésbe, így újra eloszlásra kerül. Az emiatt megnövekvő vízmennyiséget érzékeli a vese és a felesleget kiválasztja. Ezért kelünk fel legtöbben éjszaka is 1-2x pisilni.
Reggel mikor felkelsz, akkor pont fordítva történik.
A 100 Hgmm-es nyomás megnő, mert a folyadéktérfogat azonos, de már nem fekve, hanem állva, fölötte helyezkedik el, ezért a gravitációnak köszönhetően a fejből elkezd a vér a lábak felé gyülemleni és részleges tápanyaghiány és hipoxia lép fel az agyban, ha nem növeljük a folyadéktérfogatot.
Ez olyan mint mikor egy nem teljesen teli üveget felállítasz. Előtte a nyakánál, kupaknál is volt folyadék, álló helyzetben viszont ott csak levegő van.Ez történik velünk is, csak reggel egy kicsit lassabban. Ezt viszont sokan kávéval orvosolják
Ugyanez történik egyébként, ha valaki hosszabb ülés után hirtelen áll fel, az erek ki vannak tágulva és a vér gyakorlatilag "leesik" a fejből a test erei felé és megszédül, esetenként ún. "black out" jelenség is tapasztalható, amikor elsötétül a kép.
Ez az ortosztatikus hipotónia jelensége, csak van akinél a szabályozás nem tökéletes és a szív túlkompenzál, ezért gyorsan kezd el verni, hogy fenn tudja tartani a normális keringést az agyban. Ilyenkor kisebb-nagyobb fokú tachykardia léphet fel, ami lehet egészen kóros is, de az már betegség (POTS)Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
gianni85
veterán
Na ez nekem magas, épp ezért diétában én inkább végzek egy rövidebb intervallum edzést. Ott legalább tudom, hogy az intenzív szakaszt megtolom amennyire tudom, a pihenő szakaszban meg csak lötyögök/kocogok
Bár amilyen szakszerűen ezt leírtad, lehet, hogy az intervallum edzést se tökéletesen csinálom -
Zola007
veterán
válasz kolosanyi #80053 üzenetére
Alapvetően az aerob edzésre értik.
A gond ott kezdődik, hogy sokan az aerob edzéstartományt nem jó helyen kezelik, inkább úgymond "kényelmesen"
Sokszor emlegetik a sárgán is, hogy aerob 130-as pulzusig, fölötte már kardió.
Pedig a 120-130 az még az ún. "recovery zone", magyarul talán nevezhetnénk "egészségügyi zónának", szinten tartásra, fogyásra jó.Definitíve az aerob tartomány a max pulzus 70-80%-a
A HRmax egy 30 éves felnőttnél úgy 190/perc, tehát 133-152 az aerob.
Sokan ebben a tartományban edzettség hiányában már izzadnak mint a ló és alig kapnak levegőt 150 körül.
Ezért már anaerobnak titulálják, pedig csak edzetlenek.
Ez a az aerob tartomány fejleszti a kardiovaszkuláris rendszert
Az igazi anaerob zóna a 80-95%, azaz ~155-180/perc.
Ez pedig a max pulzust tolja ki, laktát-metabolizmust, robbanékonyságot, erezettséget, glikogénraktározást fejlesztiMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
GoTReX
őstag
-
shteer
titán
válasz Speeedfire #80054 üzenetére
Nekem kajaval a gyomromban nem esik jol az edzes. Szoval csinald ugy ahogy jol esik, ezen nem mulik semmi. A mr olimpia cim nem ezen mulik
szerintem jónak tűnik..
-
Woodslave
félisten
válasz kennystyle #80062 üzenetére
csak válasznál, de köszi most már tudjuk
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
tomi0816
tag
Sziasztok! Eddig csak olvasgattam a topikot most viszont írnom is kell...
Körülbelül egy éve edzek, de sajnos volt 1-1,5 hónap kihagyás. Fura volt hogy mindenben fejlődök kivéve mell és váll, de betudtam annak, hogy az lassabban fejlődik majd jobb lesz. Néha ha haverommal voltunk terembe mondta hogy kicsit ferdén tartom a rudat fekvenyomásnál, de annyira nem gondoltam hogy probléma, viszont utána pár hétig inkabb keretben edzettem. Ott is észrevettem hogy a bal kezemmel mintha inkabb csak tartanám a nehezebb súlynàl és jobban végezem a munka nagyrészét. Ma amikor lementem a terembe voltak a keretben ezért úgy gondoltam csak sima fekpadon nyomom. Felpakoltam szépen, de szólt egy srác hogy nagyon ferdén tartom a rudat. Utána figyeltem hogy legyen egyenes. Mondta hogy most jó, de már akkorra elfáradtam. Mondta hogy nyomjam simán rúddal és figyeljek hogy legyen egyenes, meg hogy inkabb fekvőtámasszal erősítem magam.
Lehet hogy az a probléma hogy az elején amikor nem ment annyira a fekvenyomás próbáltam minél nagyobb súllyal nyomni, mert cikinek éreztem a kis súlyt, mondjuk így is csak 50 kilóval megy és úgylátszik ez is szabàlytalanul.
Edzés utan a tükörben észrevettem hogy a bal mellem mintha nagyobb lenne és kidolgozottabb.
Most ez nagyon el vette a kedvem és nem tudom mi tevő legyek. Eddig push-pull-legs-et csináltam. Tartsam ezt az edzéstervet figyelve, hogy szabàlyos legyen az edzés és mellé beiktassak egy saját testsúlyos edzést sok fekvővel vagy inkább nyomjak minden nap felvőt? -
-
kennystyle
aktív tag
válasz Zola007 #80050 üzenetére
igen, ez alapvetően logikus, a dehidratáltságra gondoltam is
én 6:15kor kelek általában, rögtön egy fél liter víz, egy kávé aztán BCAA/glutamin/kreatin turmix megy még edzés előtt közben, 7körül már kezdek is edzeni. Utána rögtön fehérje+kreatin+kis zabliszt és kb 1 órára rá teljes értékű reggeli
ha kelés után ennék valami normálisat nem tudnék edzeni egyszerűen, mondjuk arra gondoltam már hogy egy banánból azért nagy baj nem lenne...korábban mindig délután edzettem, de sokszor nem tudtam már munka után rávenni magamat, meg út közben nem tudtam normálisan kiszámolni edzés előtt hogy mikor egyek stb... szóval átálltam reggeli edzésre és ami a teljesítményt illeti nem vettem észre visszaesést az átálláskor de az tény hogy több idő kell hogy bemelegedjek
sétálni szoktam futópadon egy jó 5 percet kezdésnek addig amíg nem érzem hogy kezdek izzadni, aztán még 5 perc "torna" és az első gyakorlatnál mindig hosszabb a kis súlyos bemelegítő fázisez így nagyon szar ? ha délután edzenék akkor már izmos lennék ?
ja és Wood kedvéért kiírom hogy nem vagyok izmos, vagy azt csak válaszoknál kell, kérdésnél mindegy ?
[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
válasz Speeedfire #80058 üzenetére
Teljes értékű étkezés edzés előtt 2 órával javasolt, de az egy órával se lesz semmi gáz, ha nem tömöd tele magad. Én pl zablisztes, lenmagolajas turmixot szoktam reggelizni, és alkalomadtán 40 perccel utána már edzek, bár nagyon ritkán edzek reggel.
-
Woodslave
félisten
válasz Speeedfire #80058 üzenetére
Zola majd kiszámolja neked percre pontosan. Csak írd le mit eszel..
szerintem qrvára mindegy. Valami hipergyors vitargo-whey hidrolizátum vagy bcca-n kívül el se tudom képzelni, hogy bármiféle előnyöd származna hogy normális kaját eszel mondjuk edzés előtt 1 órával (pszichológiain kívül) Én nem eszek reggeli edzés előtt. De nem is vagyok izmos. (ezt kötelezően ki kell írni, hogy az embert komolyan vegyék vagy ne. )
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz Woodslave #80056 üzenetére
Időtartamot.
Előtte lehet ennyi x perccel korábban. Utána már nem jó, mert ...Nem tudom, csak megkérdeztem, hogy van-e esetleg ilyen.
[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Woodslave
félisten
válasz Speeedfire #80054 üzenetére
ne haragudj, de nem tudom megállni hogy ne kérdezzem meg milyen választ vársz erre
-
Speeedfire
félisten
Edzés előtt mennyi idővel lehet még kajálni? Áttértem a reggeli edzésre, de előtte kell valami kaja, különben nem esik jól az edzés. Most kb 1 órával előtte reggelizek.
-
kolosanyi
veterán
Egyáltalán mi az a kardio? Aerob vagy anaerob edzés? Egy iramjátékos futás az micsoda? Ott jut mindenféle terhelési zónából.
Reggeli edzés témához. Utálom, mindig is utáltam, hagyjanak békén reggel. Merevek az izmaim, ízületeim, gyengébb vagyok, egyszerűen nem tudok teljesíteni. Életem legszarabb meccsei, edzései a kora reggeli órákban történtek.
-
Woodslave
félisten
köszi most már világos...
és? csak egy példamondat volt.. Azt is írhattam volna hogy fekvenyomni, akkor azt mondtad volna nem fekvenyomásról van szó? Azért nem írtam hogy kardiózni mert az nem annyira badass...
-
Zola007
veterán
válasz Woodslave #80045 üzenetére
kardióról volt szó, nem guggolásról
Egyébként a test reggel dehidratált, zsíralapú anyagcserén van, ízületek hidegek, izmok sarcomerhossza 6-8 órányi mozdulatlanság után ideiglenes meg van rövidülve
Ez pedig a kardiónak nem kedvez, mert a tényleges kardió tartományban már az energia jelentős része nem zsírból származik, hanem 40-80% szénhidrátból.
Ízületek, izmok bemelegítését nem taglalnám
Dehidratáltra meg jó példa, hogy ha megfigyeled, reggel megihatsz 3-5 bögre vizet, de 2-3 órán belül akkor sem fogsz menni vizelni. Mert akkor zajlik le a vízterek újraeloszlása a szövetek között.Mondjuk nekem már az is elég érv, hogy a profi sportolók és olimpikonok (nem testépítők) nagy része kezd átszokni a reggeli edzésről.
Már amennyiben tényleg kardióról beszélünk, de én szeretek a helyükön használni a fogalmakat, mert egyébként csak egy ..szott nagy halandzsa lesz az egész.
[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
félisten
válasz Cassidey #80048 üzenetére
világos, csak a leesik az izmodból jön hogy nyugodtan reggelizhetnék előtte mert akkor nem esne le és mégis ugyanannyit érne.
mindegy egyelőre nem veszem észre hogy ez a sok edzés bármiféle hátrányos következménnyel lenne a testkompozíciómra, úgyis csak két hónapig tudom/fogom már csak így csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
kennystyle
aktív tag
válasz Woodslave #80045 üzenetére
kenny: leesik az izmod nem elég ellenérv
hál istennek ezen nem kell izguljak, rohadt stresszes lenne az élet ha izmos lennék
mondjuk én nem kardiózni ugyan, de reggel járok edzeni no nem azért mert hatásosabbnak gondolom hanem mert ha délutánra hagynám tuti csak fele ennyiszer mennék el edzeni végül
na meg a délutánok így megmaradnak a teniszre -
Woodslave
félisten
válasz Cassidey #80043 üzenetére
tudjuk. Qrávra nem számít semmi.
Tök mindegy mit eszel, mikor eszel, mennyit hogy mikor edzel. Kardiózol vagy nem. Éhgyomorra vagy előtte sertéspörköltet zabálsz ugyanannyit számít. Érdekes módon mégis minden komoly fizikummal rendelkező testépítő évtizedeken át ugyanazt csinálta. Tudom koxoltak úgy meg szintén tök mindegy mit csinálsz.
Hál istennek kezdek visszafordulni olyan emberek tapasztalaton alapuló előadása felé (még ha nem is tudom követni mindenben anyagi vagy egyéb okokból) amik nem 4 hetes tudományos kutatásokra alapoznak, amit súlyosan elhízott soha nem sportolt nyugdíjas nőkön, vagy egereken végeztek.. Nem is olvasok több tudományos kutatást
komolyan igaza volt aki azt mondta: agyalhattok mindenféle edzésmódszeren, én addig lemegyek a terembe guggolni.. Kár hogy melózok
kenny: leesik az izmod nem elég ellenérv
[ Szerkesztve ]
-
GoTReX
őstag
B+ , komolyan az ilyen az sportoló? :S
Szúrnám ,de az teljesen más dolog.. Érdekes ez az irány és szellemiség....
[ Szerkesztve ]
-
Cassidey
senior tag
válasz kennystyle #80042 üzenetére
-research has shown no difference in total fat loss between subjects doing fasted cardio and those doing cardio after eating.
-fat burning consists of 1) liberating fatty acids from adipose tissue through lipolysis and then transport of those fatty acids to other tissues like muscle, liver, heart where they are then 2) oxidized for energy. When you eat before cardio you reduce lipolysis but it ends up not making a difference because lipolysis is NOT the rate limiting step of fat loss when it comes to cardio, it is oxidation that is rate limiting so you end up oxidizing the same amount
-you may burn MORE fat over a 24 hour period when you eat beforehand because there is a GREATER thermogenic response to cardio as opposed to eating fasted
-
Zola007
veterán
válasz Tenken #80039 üzenetére
nekem több kifogásom lenne a reggel kardió mint az 14 órás koplalás ellen.
-
Tenken
őstag
Szerintetek mi a jobb kaja szempontból?
4 étkezésem van, abból 2 "nagyobb". Eddig 7kor reggeliztem kis túrót/cottage cheese-t meg shake-t, majd 11kor ebéd és 3kor reggelihez hasonló uzsi, majd edzés után shake meg 8 körül vacsora.
Úgy néz ki tudok menni reggel kardiózni én is rendszeresen és kicsit kitolnám az első kaját.
Inkább ennék 10kor ebédet, helyette 13kor a "reggelit", a többi marad. Így kb 14 óra telne el a 2 nagyobb evés között. Ez nem sok kicsit? Fölöslegesen agyalok rajta?
A reggeli éhség nem gond, de amit észre vettem, hogy délután, edzés előtt/alatt kevésbé vagyok kajás, ha az utóbbi felállásban eszek."Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
Woodslave
félisten
[link] na egy jó kis összefoglaló cikk, bár sok újdonság nincs benne.
Radnixnak kiemelem, ha már talált némi leucint:
So how much Leucine do you need?
If you’re using a quality protein shake before training then you should be ok. However it doesn’t hurt to add Leucine to your pre-peri-post workout shakes/meals in order to have your bases covered. My recommendation is to take in a total of around 10 grams of Leucine over the pre-peri-post workout period. 2.5 grams before you train, 2.5 grams during, and then 5 grams afterwards.
-
Zola007
veterán
Ne emlegesd, mert még HussarF kipróbálja.
Úgyis a Paks I-nél dolgozikMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Woodslave
félisten
na megcsináltam a reggeli kardiót. Kemény 5 és fél óra alvás után nagy élmény volt. Aztán túl vagyok a reggeli karon is. Atta.
én nem nagyon szoktam ilyet mondani, de mintha ez a reggeli éhgyomros kardió (aerob tökmindegy gyaloglás) érne valamit... Holnap nem megyek, de csütörtök péntek igen. Jövő héttől felnyomom 5-re. Agyaltam HIIT-en de mivel csak a sprint lenne, nem hiszem hogy heti 4 guggolás mellett nagy igénye lenne a lábamnak rá...
[ Szerkesztve ]
-
madle
őstag
válasz bigmasterg #80023 üzenetére
Jóhogy nem naturál, extra adag gamma sugárzást kapott! Halálos dózison felül! Lehet ezt kellene kipróbálni nem a Jumbot!
python1: Egyébként a jumbo helyett: Egy adag fehérje + zabpehelyliszt + dextróz + kreatin monohidrát
Legjobb! A mennyiségeket meg magadnak állitsd be.[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
válasz python1 #80018 üzenetére
Az sem csodaszer. Most vagy az edzésed hibázik (alacsony intenzitás-lassú fejlődés, vagy túledzés - nincs idő regenerálódni, azaz fejlődni), vagy az étkezésed (keveset eszel még azzal a napi kb 100g szénhidráttal is ami a Jumbo-ban van), vagy mindkettő.
@kolosanyi: van benne kreatin is... abból lesz az izom Viccet félretéve, szerintem rendben van a cucc, tele van hasznos extrákkal, bár picit (nagyon) drága.
-
kk831228
addikt
ÁÁ ,Csak genetika...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
GoTReX
őstag
-
csababarca
őstag
haha, de AmKap elég jó formának örvend,azt a kinézetet el tudnám viselni.
iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
bigmasterg
addikt
Most néztük az új Avengers-t és arra jutottam, hogy ez Hulk tuti nem natural.
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz python1 #80018 üzenetére
Fehérje és cukor, mit vártál? Zola mondta, hogy úgy adják el ezeket, mint instant izomport, de azért nem ez a helyzet. Személyes vélemény, nem igazán számítanak ezek a dolgok, csinálni kell folyamatosan az edzést és türelmesnek lenni. Az időtényező a leglényegesebb szerintem, holott mindenki azonnali eredményt akar, az meg natúrban nem lehetséges.
-
GoTReX
őstag
Anno énis vettem még a kezdetekkor. Később jónak láttam ezt külön dolgokból magam megoldani ,mert az több módon használható. Kedvencem a vélemények között az hogy : Dikk nagyon jó!!!4 A 4,4-es hozott 12kg tiszta izomba! Amúgy nem hozott semmit?
-
python1
veterán
6,5 kg Jumbo professional kivégezve 4 hét alatt. Változás annyi,hogy szép világos a k@ki. Többet nem veszek ilyet se.
Há nem fog rajtam semmi?[ Szerkesztve ]
-
Nekem nicns itthon TV-m és kvára megéri. 40 Mb-es netre évi 20k-t kell fizetnem. TV-vel együtt ez valahol 60k körül lenne.
-
kolosanyi
veterán
válasz BÁ Nutrition #80014 üzenetére
Basszus, nemár! Én diétás étrendeket szoktam innen kipróbálni, tök hatásosak!
-
madle
őstag
válasz BÁ Nutrition #80005 üzenetére
Ja végülis ki lehetne egészíteni a mashlow piramist ezzel a mai világban.
Szerintem itt nem sokan néznek TV-t, mindenkinek magas IQ-ja van ugyebár.. -
Dexar007
veterán
-
szőröscica
addikt
HIIT megvolt.
-
Dexar007
veterán
-
nelsonmanian
senior tag
Myproteines MYPRE-vel mik a tapasztalatok?
-
GoTReX
őstag
válasz BÁ Nutrition #80005 üzenetére
Amúgy hogy már írjak kapcsolódó utalást is,emiatt is szimpatikus Kai,legalábbis amit így lehet látni róla. Meg van a kis világa, és ő abban igen jó helyen áll. Nem gondoltam hogy egy fekete ürge közül kerül ki.
-
BÁ Nutrition
addikt
-
GoTReX
őstag
válasz BÁ Nutrition #80003 üzenetére
Egyszer írok egy könyvet és az lesz a címe: Az ignorálás művészete
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz GoTReX #80000 üzenetére
Einstein a koraban hogy erezhette magat szerinted?
kb ugyanugy mint a mostani tudosok, kutatok..
pedig meg egy normalisabb atlagembernek is felall a szor a hatan ha meglat egy gyozike so-t a teveben(reklamban, elozetesben).
persze akinek tobb esze van az nem nagyon nez tv-t.youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Zola007
veterán
Ez a hét is jól indul.
Még csak hétfő van, de már kihagytam egy edzést
Nem baj, cserébe az 5 órányi fűnyírást és kaszálást beírom aerobnak.Dicker: nem tudom megnyitni a videódat
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Társasjáték topic
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Óra topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.