- Facebook és Messenger
- Tomato firmware
- Milyen program, ami...?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Docker konténerizálás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
ezek a képletek általánosítások, nem lehet mindenkire ráhúzni(egyénileg eltér,pláne edzettségi szinttől is függ), ezt sok szakember el is mondja, illetve minden tartományban égetsz zsírt, csak eltérő arányban.
(pl. esett már le a vércukrom pár óra alapozó kerékpáros intenzitástól is, és fogytam magasabb intenzitesú -SST - kerékpározástól is.)
ahány féle képlet annyi féle számítás... ezért is zsákutca ez...
Az tény hogy az alapozó edzés megadja azt a hátteret(mitokondriumok javulása és még stb) ami segít megtanítani a szervezetet a zsírraktár hasznosításában,továbbá erezettség,keringés javulásában.Ha súlyzós edzést végzel annak is van egy "számított" elégetett kalóriája(főleg az összetett úgymond alapgyakorlatoknak), de az utánégető hatása miatt szokták leginkább jónak tartani, utána lévő jópár órában (napra)megnő a szervezeted alapanyagcseréje ha úgy tetszi, illetve oylan folyamatok változnak amik elősegítik a zsírégetést.
sportolj, legyél kalóriadeficitben,legyen rendben a makród,egyél helyesn,pihenj,és legyél kitartó
aztán a siker se marad el[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
Én meg úgy , hogy az ilyen magas pulzus az izmot kezdi égetni és nem a zsírt.
Az intervall segíthet még de azt pont azért találták ki hogy ne tartson sokáig a kardió edzés. [link]
Amúgy minek futkározol 4 órát Mi vagy te Forrest Gump? Diétára figyelj amit szépen számolj. És lehet pont ez a hiba nem a zsírt bontja a magas pulzus miatt.
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
medica
senior tag
Az emberi test bámulatosan tud alkalmazkodni, ráadásul egyénileg eltérő módon hogy még egy csavar legyen benne. Diétával, kalóriadeficittel kombinált alacsony pulzusos futóedzésekkel érdemes kezdeni míg el nem éred a kívánt súlyt (bár azt nehéz belőni - én pl túlfogytam jópár maratonra az elején mire rádöbbentem hogy 4 kg-al többel jobb időket futok). Van akinek a 130 körüli pulzus jön be van akinek alacsonyabb (maffetone). Ha versenyezni is akarsz akkor a belőtt súly után kellenek az iramok is. Tíz százalék súlyvesztés még nem nagy fogyás (persze egyéni dolog, akinek eleve 10% alatt volt a testzsírja annak igen), neked még csak most kezdődik. Ahogy erősödsz, javul a kalória felhasználásod is (ez esetben sajnos), ha eddig kellett 1000kcal 10 kilhez akkor edzetten kihozod 700-ból is. Én az izomtömeg megtartásához súlyzózom mindig (alapvetően magashegyi sportokat űzök), de ez nem mindenkinek szempont. Végig futásorientált testsúly csökkenésről beszélünk ami nem egyenlő a "zsírégetéssel".
Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz
-
Angel2014
addikt
Eleve a pulzusodnak 123 nál több nem szabadna lenni zsírégetésre. 220-30 x 0,65=123
A 4 órás kardiónak főleg ekkora pulzussal semmi értelme. Elég egy óra ha tudod csináld főleg reggel éhgyomorra, ilyenkor felpörög az anyagcseréd , amit folyadékkal " zöldtea,koffein, " és 5-6- étkezéssel tartasz fent.
Ezért máshogy is kell számolni a futópadon mutatott kalória értéket is. Épp elég heti 3-4 ilyen kardió.A szénhidrátot és az evést azért kerüld ha tudod mert mindig azt a kalóriát égeti el a futópadon végzett edzés, majd utána nyúl a zsírhoz. Ezért is hatásosabb az éhgyomros.
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Angel2014
addikt
-
Angel2014
addikt
-
aelod
veterán
vagy felesleges parasztvakítás?
Az akkor lenne ha oda lenne írva, hogy ettől úgy fogsz kinézni mint Dorian Yates. De nincs így nem az. Viszont abból a szempontból meg drága bár nem írtad mit csinálsz mit sportolsz, hogy eszel mennyit edzel milyen munkád van mi a célod....
De ha csak hobbi szinten edzel heti 4-5 napot teljesen felesleges lesz ez neked. BCAA-t olcsóbban is tudsz venni, multivitamint is. HMB egyáltalán nem kell hacsak nem diétázol."It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Eagl3
veterán
Szia!
Attól függ, pontosan milyen gyógyszer, mi a neve(ük)?
Nem mindegy, hogy benzodiazepin, SSRI, SNRI, MAO gátló, stb. Ha izomlazító hatása is van, akkor természetesen ésszel kell edzeni, illetve nem lehet akkora súlyokat megmozgatni. Ha szerotonin visszavétel gátló (SSRI), akkor az edzésre mint fizikai munka nincs hatással, de sok esetben súlygyarapodással jár a szedése.
Összességében elmondható, hogy minden esetben ajánlott edzeni. -
-
törölt tag
Opcionális. Megehetsz akár egy banánt is pl. Kinek mi a cél. Persze aki nem veszi annyira Bánisan tudományosan az egészet. Pl. edzés utáni titkos ablakok, ami nélkül kárba veszik az egész edzés (ha edzés után fél órával iszod a turmixot olyan mintha lehúztad volna a wc-n )
A tejsavó meg nem fontosabb a kajánál. Ha abból be tudod vinni a kellő mennyiségeket akkor nem is kell. Csak kényelmi / spórolási fukciója van főleg. Igen, edzés után jobb egy turmix mint bedobni egy csirkemellet, de annélkül is faszán lehet fejlődni, de nem vagyok híve a napi 5 turmixnak amit sokan csinálnak. Reggel meg edzés után elég.
[ Szerkesztve ]
-
Dani82
senior tag
Nem hinném, hogy alacsony lenne a fehérje tartalma. Sztem itt a 80% MP-t tolt, amíg volt díler
Hát volt.... szar volt. Utálom.
Megnéztem a Mom Wellnesst, mint új terem. Katus Attila személyi edzősködik ottan, hogy az micsoda egy gyökér. Egyszerre 3-4 kövér picsát edz, közben mennek a "tavasszal lesz a Lenor új kampánya, annak én leszek az arca" dumák. Pfff.....A Parkolás a MOM Parkban fél óra 150 Ft. De váltsak ki Mompark kártyát az információnál és akkor majd egy idő után ingyenes lesz. Odamegyek, mondja a csaj, hogy 3000 Ft, amit leparkolhatok illetve levásárolhatom, olyan boltokban kb. mint Swarowski bazdmeg.
Úgyhogy felmentem, toltam egy erősen szar hát edzés, fizettem 500 Ftot a parkolásért és többet nem megyek oda. -
leeate
senior tag
Ha nem kamu fehérjéket árul az az oldal amit belinkeltem (wheyprotein.hu), akkor az.
Myproteint egyébként a muscleteam.hu-n kívül lehet kapni valahol itthon? Mert úgy tűnik, a muscleteamen csak személyes átvétellel lehet vásárolni (ha csak én nem nézek el valamit..)Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!