-
IT café
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
Szerintem elégetett kalóriák szempontjából a külső-belső hőmérsékletkülönbség számít leginkább, és minél hidegebb van, annál több kcal megy el arra, hogy a test fenn tudja tartani a normális hőmérsékletét. Akkor is, ha éppen ki vagy melegedve a futástól. Ha sapkát húzol, csökkented a hőmérsékletkülönbséget. De persze ez csak egy tipp, nem vagyok orvos.
Hi!King: Igen, hóhatár felettire gondoltam.
-
Hi!King
őstag
válasz Fred23 #56951 üzenetére
Azért nem ilyen egyszerű, mert a mozgáshoz mindenképpen kell ATP-t égetned, akkor is, ha ezzel túllőnéd a testhőmérsékletedet, amennyivel túllőnéd, ahhoz pedig hűteni kell, ami még további energiát (és leginkább vizet) igényel. Ezért nem mindegy, hogy milyen hőmérséklet és hogy milyen intenzitású mozgás. Az átlagos futóedzés a túrázáshoz és a hegymászáshoz képest egy töményebb, intenzívebb mozgásforma, de kevesebb ideig tart. Ha ugyanazon hőmérsékleten a sapka hiánya túrázásnál több energiát igényel, az nem jelenti azt, hogy futásnál is így van, ott lehet fordítva is, vagy lehet épp nulla is a sapka és sapkanélküliség közötti különbség.
-
Fred23
nagyúr
válasz Hi!King #56952 üzenetére
Én laza kocogásra gondolok, amire már viszonylag hosszabb távon is képes vagyok. Ott szerintem az áll meg, amiről írtam, mert leginkább zsírt égetek (ez lenne ugye a célom).
Abba bele se gondoltam, de igazad lehet, hogy tökre máshogy nézhet ki ez az egész mondjuk egy sprinternél. Neki kábé mindegy lehet valóban, hogy van vagy nincs sapka, de mondjuk valszeg nem is azért fut, mert le akar fogyni.Szerk.: konkrétan legyen A és B opció. A-nál kocogok 0 fokban 8 km-t sapka nélkül, és ezt mondjuk 56 perc alatt teszem. B-nél annyi változik, hogy sapkát húzok. Melyikkel égetek több kalóriát? Én az A verzióra tippelek.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz Fred23 #56953 üzenetére
Azt hiszem, ehhez még kellene egy pulzus adat is, illetve az, hogy a futónak ez a pulzus mit jelent, de vegyünk egy kezdő futót, aki azért még tud beszélgetni ezen a szédületes sebességen. Vagy másként: kábé zsírégető tartományban kocog. Szóval ebben az esetben én A-ra tippelek.
Amúgy az 56 percet még nem értem el 8 km-en, de nagyon közelítek. Viszont ha tartani akarom a zsírégető tartományt, még nem lesz meg az 56 perc, de még 1-2 koci, és szerintem menni fog.
Pá: Annyira nem is rossz téma.
[ Szerkesztve ]
-
Pá
addikt
Komolyan arról dumáltok már ki tudja mi óta, hogy a sapka mennyivel befolyásolja a kalória égetést?
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
tomcica
Topikgazda
Mer' nem futnak eleget es van ilyenre is energiajuk nalam ma 30km ment 10km hajnalban + 20km delutan. MIndkettolnel vegig esoben. Salomon Bonatti Pro jol muzsikal,es a masodik edzesre kint a futetlen garazsban meg is szaradt. Jo mondjuk annyira meg nincs huvos,a kisgatya is megszarad
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Agony
aktív tag
válasz still2 #56950 üzenetére
Nem tudom hogy milyen tempót/távot futsz és hogy milyen testfelépítésed (magasság, tömeg, izomzat, stb...), de érdemes megnézned a New Blance Prism cipőt.
Én nagyon szeretem, olyan igazi mindenes... nem pihe-puha, de kellemesen csillapított és a belső talpnál kicsit sűrűbb az anyag, így enyhén stabil is, de nem nyúl bele nagyon a mozgásba. Ki lehet fogni jó akciókban.
A Nimbus kb. egy neturális Kayano. Agyon párnázott "anyahajó", viszont ugyanazért nem szimpatikus mint a Kayano... kicsit mintha eljárt volna felette az idő?! Már sokkal modernebb anyagok vannak (könnyebb, rugalmasabb, stb..) és a Nimbus meg a Kayano már nem nyújt annyit mint amennyit elkérnek érte. Nyilván itt a teli árról beszélek, ha találsz valami ultimate akciót, akkor tökéletes edző cipő.
Start with a whisper, end with a scream!
-
Corpuscle
őstag
válasz ígyvanferi #56962 üzenetére
Az a malacos vicc, amit utána mesél, az egyik nagy kedvencem.
-
Vertigo18
addikt
Visszatérve a múltkori vércukorszint leeséses témához, tegnap futottam egy 26-ost 5:21-es pacekkal, 135-ös átlagpulzus jött ki erre a tempóra...
Semmi bajom se volt utána.
Egyébként megjegyezném, hogy 3 éve télen, az alapozáskor 140-es pulzusra jött ki a 16 km-en 5:39-es pacek.... Ahhoz képest egész bekényelmesedett a pulzusom.Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Zozo0525
őstag
válasz Peterhappy #56969 üzenetére
Erre inkább büszke lesz majd
-
Vertigo18
addikt
Most a legkisebb kattant rá (3 éves), hogy mivel a kislányom (5 éves) lefutotta a 3 km-t és kapott érte egy érmet, ezért Ő most becéloz egy 2 km-es versenyt és végigfutja egy éremért...
Nem is kell őket motiválnom, megteszik egymással.Nekem meg arra kell majd figyelnem, hogy hetente, de minimum kéthetente a hosszúba beépítsek valami kis kigyorsítást, nehogy beragadjak... Vagy csinálni egy lassabb, 10 km-es futást, ami tempósabb.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
tomcica
Topikgazda
-
Vertigo18
addikt
válasz tomcica #56973 üzenetére
Persze, feltéve, ha van az embernek célja vele...
Kb. két hete toltam egy ilyet, ezen azért gebegtem rendesen...De a tüskék tényleg tetszettek, amikor megnéztem itthon... Ráadásul a végét nem engedtem el, hanem meghajtottam fokozatosra...
[ Szerkesztve ]
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
tomcica
Topikgazda
válasz Vertigo18 #56974 üzenetére
Legyen az a cel,hogy nem veszited el a kepesseget a sebesseghez mar az eleted kozepkoru szakaszaban nem eleg cel az?!
Boseges pihenovel rovid felkapasok,sikon,neha enyhe emelkedore,neha enyehe letjot lefele...csak porogjonThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Vertigo18
addikt
válasz tomcica #56975 üzenetére
Milyen középkorú? Második fiatalkor, bazzeg!
Igazából amikor lusta vagyok ilyen tüskéset csinálni, akkor elmegyek dombozni, azt még élvezem is, csak felfelé nyögvenyelős...
De nagyon szép! Emiatt is várom már kicsit az első havat, az gyönyörű tud lenni! Főleg a sapkám tetején!Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
SpaceKombajn
aktív tag
válasz ígyvanferi #56962 üzenetére
Ez jó volt!
Én ma 2 sapkában futottam és sikerült is híznispacetime
-
inf3rno
nagyúr
válasz norby_42 #56978 üzenetére
Ha van sapka rajta, akkor azért, ha nincs, akkor meg azért. Pont tegnap néztem: [link]
Én elmentem futni régi gátfutós versenyző ismerősömmel. Ő ilyen 50-60 közötti nő, ahhoz képest egész jó tempókat tud hozni. Ritkán edz csak, zéró szabadideje van, főorvos és állandóan cseszegetik.
Ilyesmi a stat. [link] A program kocogás olyan 2km, futóiskola, talajtorna meg kültéri edzőtermes, néhány résztáv, megint talajtorna és kültéri edzőtermes, kocogás 2.5km, dombozás. A dombozásnál kizártnak tartom, hogy 5:00-5:20-as csúcsok lettek volna, mert azt nagyon megnyomtam. Telon visszanézve Suunto appal 3:45-re írja őket, de csak 100 méter, a Strava meg simán leátlagolja.Na mondjuk ez már 10 napja volt, azóta nem futottam, volt helyette ásás és csákányozás. Túl sokan szóltak be mostanában. Ez van. Holnap ha minden jól alakul, akkor viszont egy 5k-ra megint megyek futni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Zozo0525
őstag
Reggel bézbólsapkába kocogtam, akkor az nem is zsîrégetés?
-
sharp4
őstag
válasz xy.zsolt #56982 üzenetére
Rólam is éghetne jobban is, de szerintem ez már így marad :D hiába küzdök, a kajarol meg nem mondok le, ez az egy biztos
Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
danielsz
tag
Jövő szombaton jön valaki a Siófokra? Én félmaratonváltót futok. Mondjuk nagy elvárásaim nincsenek magammal szemben. Óvatosan tolom, mert a lábamra még figyelni kell, a mai futásnak szerencsére annyira nem volt erőlködésszaga, 5:14-es átlag kijött 10 km-en viszonylag kényelmesen, némi szinttel. Remélem a 10,5K-n azért a 4:30-on belüli tempó még menni fog.
-
-
sharp4
őstag
válasz bajnokpityu #56988 üzenetére
Sört én is ittam, sőt egy pálinkát is, utána meg ettem egy jó kacsazsírban sült csirkemájat friss kenyérrel. Holnap futás, ma csak egy laza 5kmes családi séta volt.
Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
ígyvanferi
addikt
válasz Peterhappy #56992 üzenetére
Használ valamelyőtök Garmin FR 745-öst? Vagy van ismerősötök, akinek az van és publikusak a futásai stravan, hogy nézegethessem, mennyire pontosak a trackek?
-
inf3rno
nagyúr
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #56992 üzenetére
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Fred23
nagyúr
Érzésre 150 alatt, mert tudtam volna kocogás közben beszélgetni is. Hamarosan veszek egy Huawei Band 6-ot, azzal majd pontosabban fogom tudni. Alváskövetése vacak, ahogy kábé az összes aktivitásmérő, de pulzusmérésben kiemelkedő.
Nekem alapból alacsony a pulzusom, mikor nagyon el vagyok hízva, alulról karcolja a normális, átlagos szintet. Régi, de nem lett sokkal magasabb, és a készülék pontosan mér.emvy: Az azért tényleg nem mindegy, mennyi zsírt égetek. Ezért is kéne már az okoskarkötő, de smucig vagyok, és azon is szeretnék fogni 1-2k-t, így várok egy akciózást. Mondjuk túl sokáig nem fogok várni.
-
sherlock82
senior tag
válasz danielsz #56985 üzenetére
Múltkor gondolkodtam pár pillanatig azon hogy elmegyek.
Néztem van fél maraton alatti táv is. olyan 13 km kb, ha jól emlékszem.
Aztán utána néztem hogy 10.000 ft a nevezési díj a versenyre, ( erre a távra amit írtam ) plusz utiköltség nyílván.
Na ez ennyit nem ér nekem.A bsi - nek elévülhetetlen érdemei vannak a tömegsportban és a futás emberekben való megszerettetésének, de ez kőkemény lehúzás már régóta amit csinálnak...
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Lexus, Toyota topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Automata kávégépek
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem