Hirdetés
-
IT café
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcica
Topikgazda
Varjaaaal,nem jol ertjuk egymas,a lassabb lassaban fusson,azon az atlagon amit beir majd az UB nevezesere,ezert irom h nem abszolut atlagtempohoz viszonyitani,hanem amit sajat maganak megad!
Ha azt irja 24ora alatt teljesiti,akkor ne fusson a szelekcios versenyen olyan tempot,amit 29orat adna ki.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
parandroid
nagyúr
válasz
inf3rno #34978 üzenetére
Nyilván más érzés, de rengetegen körbe is bicajozzák a Balcsit év közben, csak úgy. Én simán megtenném, de amíg otthon éltünk, kb Kb 10 km után lefordultam volna a bicajról, most meg ha ‘otthon’ vagyunk 5-10 napot nyáron, már nehéz beleszervezni. 17 évesen tervben volt, előtte egy héttel bokaszalagszakadás, haverok megcsinálták nélkülem (ez még ‘95-ben volt). Van annak úgy is értéke, akár szakaszokban is, de tényleg körbeérsz, nekem ez sokkal szimpatikusabb, mint az, amikor elmondhatod, hogy futottál két nap alatt 4x10, vagy 5x8 km-t. Lehet, hogy nem vagyok jó csapatjátékos, de én ‘magamnak akarom’ a teljesítményt tudni. Persze ez lehet egyéni perverzió, és nyilván mind mások vagyunk. Nekem a maratoni váltó is mindig olyan ‘degradáló’, hogy biztos csak azok futják, akik nem tudnak lefutni egy maratont, pedig tudom, hogy van köztük olyan az ismerőseim között is, aki 3 óra alatt megtette, váltóban meg 2:20 körül behozták.
Jó kérdés persze, hogy mit érdemesebb? Csinálni egy nagy, nemzetközi versenyt amatőröknek, profiknak előfeltételes nevezéssel, szigorúan fix, kislétszámú csapatokkal, vagy egyénire kihegyezve, vagy engedni a 8-10 fős baráti társaságokat örömfutni? Egyszerre nem bírja el a kettőt a tó körüli infrastruktúra, pedig igény mindkettőre lenne, meg mindkettő fontos is, szóval lehet, hogy megfontolandó lenne a kettő különválasztása. De az utóbbin mindenképpen dolgozni kell, hogy minél több ember / csapat számára elérhető legyen. Valószínűleg ez a nevezési díj emelésével megoldható is lenne, de kell hozzá egy kőkeményen vérprofi szervezői csapat is, akinek ez a két verseny kb egész éves meló lenne. Ezt már nem lehet, és nem is szabadna hobbiból, mellékállásban csinálni. Frankfurt Marathonról pl tudom, hogy egész évben egy 4-5 fős csapattal dolgoznak azért az évi egy versenyért, de gondolom nagyobb versenyeknél ez mindenhol így van. Mondjuk nem is hal le a szerverük a regisztrációnyitáskor. No meg nem is saját szerveren regisztrálsz, hanem egy időmérő cégén, akik Németország kb összes versenyét mérik, és a kisebbek mellett évente 8-10 nagyobb, többtízezer résztvevős versenyük van (mika timing). Ilyen szolgáltatókon kenne érdemes első körben elgondolkodni, nem szerverbérlésen. Persze az ár megint más kérdés, de lassan már a nevezési díjban is eltűnik a különbség a két ország között.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
parandroid #35002 üzenetére
Az egyeni vs csapat lefutasnal annyit hozzatennek,h ha mindenki 95-100%-on akarja hozni a versenyt,az naaagyon sok kozos edzest,taktikazast (rovidebb-hosszabb szakaszok,jelenlegi allapot,ejjel ki birja jobban stb.) es logisztikat igenyel.Vagy legalabbis mas fajtat,mint egy egyeni taktika,logisztika,edzes.
[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Azert szerintem szurne egy nagyot,ha most osszel meg kell jelenned tokkal-vonoval es futni egy 10-12km-t kijelolt szakaszon,minden csinnadrattal nelkul arra az idore amit megadtal az UB nevezeseden (+- 10%).
Erre mindenkinek adnek jogot,ha kell 30-40ezer embernek is,alacsony aron 4-5ezer ft,semmi erem,meg ilyenek,csak felmero verseny.
Erre adnek 2-2 versenyt szept-oktober kulonbozo helyeken,kinek mi van kozelebb.
Akik egyik szelekciora sem mennek el azok ne nevezhessenek netrol a fotelbol.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
borix
őstag
válasz
tomcica #35005 üzenetére
A megoldás valószínű az lenne,hogy kettéválasztani csinálni egy nemzetközi versenyt amatőröknek ahogyan előzőleg peterkeT is írta és egy lazább bulis,örömfutós,családi másikat.
Míg egyben van nagyon nem lesz szankcionálva nem tehetik meg ha mindenhonnan meg akarják kapni az engedélyt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Vantage V H10 pmérővel 200k.
-
tomcica
Topikgazda
Ma csapatepitos UB-re, 1.5km bemelegites,majd 3x 7km egyre fokozodo,kozte minden szett utan egy falat banan es ket korty izo (ennyi volt a megszakitas csak) a szakaszok: 4:45-40, 4:30-25, 4:20-10 + 1.5km laza totyoges.Harman csinaltuk csak,ennyi embert lehetett osszeszedni.Dongolt foldesut,kis fuves resszel.Minden 7km ugyanott tortent,szoval oda 3.5 vissza 3.5 a starthoz.A 4:00 tavalyi tempoju futo jott vegig,a 4:20-as tavalyi tempoju 2 szakaszt jott. (igy is volt megbeszelve,mindenki ott ugrik ki ahol akar)
Amikor alapozasom van,akkor van kulon meg nekem raadasnak 7km 3:45-50-en,de most ebben a honapban csak 20-25km a leghosszabb futas.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
-
anorche1
őstag
Tegnap este hosszabb par het kihagyas utan elmentem futni.
8.kmnel jartam, kellemes 5:25oa tempoval, mikor elkezdett folyni a ver az orrombol. Egy 20-30percet gyalogoltam haza mikozben befogtam az orromat. Kellemes volt, arcom kezem tiszta ver, ugy neztem ki mint akit megvertek
Most megint elkezdett vérezni orrom, minden ok nélkül. Nagyon remélem, hogy ez nem lesz rendszeres.
Jarok boxolni, hetente 2-3 alkalommal, de utokjara vagy egy fel eve vertek ugy orrba, hogy verezzen.Volt mar valakinek ilyen?
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
inf3rno
nagyúr
válasz
tomcica #34997 üzenetére
Az a baj ezzel, hogy akik csapatban indulnak, azok közül egy része gyorsabbat megy az átlagnál, egy része meg lassabbat. Nem feltétlen homogén annyira egy csapat, hogy valaki ne lógjon ki. Vagy akkor valahogy átlagolnák minden csapattagra? Szerintem egy kicsit bonyolult lenne így a bekerülés, bár nem lehetetlen felfogni az átlag földi halandónak sem.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz
anorche1 #35012 üzenetére
Mérj vérnyomást. Esetleg még vérzékenység okozhatja. Ha sűrűn van, és rendben a vérnyomásod, akkor kérj a háziorvostól beutalót rá. Magánban is lehet teszteltetni synlabnál pár ezresért alap dolgokat. A komplexebb az olyan 20k, azt inkább arra szokták, ha kiderül, hogy nem alvad jól, és a pontos okát akarod megtalálni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
válasz
tomcica #35005 üzenetére
de tok irrelevans a nevezesi ido, kb csak ott szamit, hogy mikor rajtoltatnak. miert kellene ezt bebizonyitani barhol barkinek, hogy tudja? en pl. szerintem 14 orat adtam meg a valos 20 helyett mert regisztraciokor oda kattintottam eloszor, so what
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
dabgergo
őstag
Sziasztok!
Van valamelyik programnak a Strava Relative Effort pontozásához hasonló mérőszáma ami minden aktivitást tud értékelni?
Polar M430-at használok, ott a Polar Flow nem ad normális számot bár van valami Running Index de az mintha nem lenne konzisztens.
Garminnal vagy Suunto-nál (vagy bárhol máshol) van valami ilyen szám minden aktivitáshoz?
-
danielsz
tag
Na ma felavattam a vadiúj futócipőmet. Elsőre voltak kételyeim, hogy jó őtlet-e benne mindjárt 20+ km-t futni, de hamar túlléptem ezen. Asics GT 1000 7-re esett a választásom, szerintem oké lesz, mivel eddig tévesen neutrális cipőben futottam (Gel-Pulse 9), hosszú távon kisebb terhelést kap a lábam, érzem, hogy sokkal jobban alá van a talp támasztva. Először nyomtam egy tempósabb közel 13 km-t (4:29-es átlag és elég lankás), sietni kellett, hogy odaérjek a közösségi futásra, majd 15 perc szünet és egy lassabb 11 km-t nyomtam (5 percen kívüli átlag, de azért dombos). Első benyomás alapján jó választásnak tűnik. (Mondjuk nem sokkal többért láttam Gel-Kayano 24-et, de azt meg nem volt alkalmam előre felpróbálni, csak 25-öt, az alapján meg nem mertem volna megrendelni).
-
törölt tag
Vettem, két napra rá jó nagyot változott körülöttem minden, ezért már a 30km-es versenyen sem indultam, sőt befejeztem az egész verseny témát. Múlt héten 10 km fért bele, most szerintem ki se jutok úgyhogy erősen gondolkozok az óra eladásán. Jelenleg porfogónak tökéletes.
-
zaskar
senior tag
Új Garmint órát jelentettek be a napokban 100 ezer Ft körüli áron. Inkább outdoor óraként tüntetik fel, bár többféle sporthoz, köztük futáshoz is használható. Persze ilyen áron vannak kompromisszumok, pl. a gyenge felbontású kijelző, vagy az, hogy Connect IQ-ból nem lehet rá letölteni semmit. Itt már van egy részletes teszt
[ Szerkesztve ]
-
Chuck Norris
senior tag
válasz
tomcica #34882 üzenetére
Én csak a 12km-es befutón voltam na de az egyik barátom nevezett a teljes maratonra. Amikor gratuláltam neki telefonon azt mondta, hogy nincs mihez mert kb. 200m-el a vége előtt rosszul lett és a mentős sátorban ébredt fel igaz, hogy a végén kapott egy érmet de nincs meg a maratonja. Egy hétig volt ebben a tudatban aztán elkezdte nézegetni a bsi oldalon a befutó képeket és megtalálta magát ahol már átlépte a célvonalat de fogalma nincs róla, hogy hogyan
-
danielsz
tag
válasz
Chuck Norris #35036 üzenetére
Ez nagyon durva...
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Van már esetleg aki használja?
PolarEz a Polar mennyire megbízható hosszú távon? Attól félek, ha bekrepál nem kapok olyan szintű támogatást hozzá, mint mondjuk az Apple esetében.
[ Szerkesztve ]
-
dabgergo
őstag
válasz
tepenzed #35038 üzenetére
Ez az óra még nem kapható, de hamarosan igen.
Nekem POlar M430 van és voltam már vele szervizben és nagyon jók a tapasztalataim, aznap cserélték amit kell, ill kis felárért amúgy is bármikor megcsinálják pár órán felül. De alapvetően jó nagyon a minőségük, tehát szó sincs arról h rendszeresen szervizbe kéne járni.
Ha kijön sztem én kipróbálom majd a Vantage M-et -
inf3rno
nagyúr
válasz
Kemény. De legalább lesz miről sztoriznia.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Innen uzenem,hogy MAX RESPECT
-
borix
őstag
válasz
Az idő mennyi lett végül amiért majdnem...?
-
ígyvanferi
addikt
válasz
danielsz #35029 üzenetére
Gratula! Az 1000-es a legenyhébben támasztó a szériából, aztán a 2K és a 3K? Nekem is elvileg enyhén stabil cipő kéne, de megint neutrálist vettem. De lehet beszerzek a téli alapozáshoz még valamilyen módjával stabilat. GT 2000-est, Zoom Structure-t, Saucony Guide ISO-t nézegetek.
Pénteken jött meg az új pega 35-ös egyébként, szombaton egy lazább futással avattam fel, mindenféle tempót nyomtam benne, aztán vasárnap megküldtem 22 km-t benne, jött is egy félmaraton PB.Na ez nem a cipőn múlott, viszont ami igen, hogy mostanában itt-ott már fájdogált néha, ezúttal semmi ilyet nem éreztem, tehát ideje volt már a cserének.
[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
válasz
Basszus, az kemény, le a kalappal! Nah erre már mondható, hogy a szíve vitte mert hogy az ész az kikapcsolt, az tuti!
Olyan, mint nálam a szex... A harmadik percben elájulok és valamikor reggel ébredek. Sosem tudom, hogy legalább jó velt-e nekem...
Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...
-
Peterhappy
őstag
válasz
Chuck Norris #35047 üzenetére
Nagyon komoly sztori, én is gratulálok!
Marhára szeretem az ilyen történeteket, baromira motiválóak, főleg így, hogy nem pl. egy ausztrál gipszjakabbal esett meg, hanem valakivel, kvázi közülünk.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Peterhappy #35048 üzenetére
Szerintem semmi motiváció nincs abban, hogy valaki nincs teljesen tisztában a határaival és egy egyszerű futórendezvényen gyakorlatilag kómába esve megy át a célon. De kinek mi.
-
borix
őstag
válasz
ígyvanferi #35049 üzenetére
A kezdők szoktak hasonlókat csinálni.
Pl lenyomsz a PB-re rámenve 10km 40p alatt utána szépen hazasétálsz kezdő vagy gyenge erőnléttel rendelkező meg letolja 1 óra alatt és a vége az,hogy a mentő viszi el.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest