-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityus
csendes tag
Most olvastam az iPon üzlet tesztjét:
http://ipon.hu/webshop/product/evolveo_carcam_f140/500267
Úgy látom nem ez lesz a nyerő kamerám.
Már több napja keresek kisméretű, jó minőségű autós kamerát max 30 ezerig, de még nem találtam olyat, amelyik minőségben megfelelne. Nekem csak az első szélvédőre kellene, lehetőleg hazai üzletből, vagy megbízható helyről. Ha van javaslatotok, szívesen venném. -
TaaT
nagyúr
válasz
Frankye6565 #795 üzenetére
Igen a youtube ront a minőségen, de nem ennyit
Az árgépen 24.000ft-ról indul, annyit tuti nem adnék érte.
-
Frankye6565
csendes tag
válasz
Wheelbarrow #791 üzenetére
Nincs értelme. Legfeljebb azt mondják a pénzt visszaadták. Viszonylag drága tehát a loop recording-ot tudnia kell de nem találtam erről leírást.
-
Pityus
csendes tag
Az Evolveo CarCam F140 -ról mi a véleményetek?
-
TaaT
nagyúr
válasz
Frankye6565 #790 üzenetére
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Frankye6565 #790 üzenetére
Írj a gyártónak. [link]
-
Frankye6565
csendes tag
Overmax 05 -öt rendeltem szerinted az jó? Neten néztem videókat elég jó a képe. Itt a fórumon nem találtam leírást róla.
Facebookról már kitörölték a beírásomat.
Ilyen hülyeséget mondott a "szakértő", hogy esemény előtt kapcsoljam be a kamerát. Szerencse, hogy van hangfelvételem. Nem az a gond, hogy elromlik valami hanem, hogy hülyének nézik az embert (miért gond, ha kimarad 1-2 felvétel ).
-
TaaT
nagyúr
válasz
Frankye6565 #787 üzenetére
Az mondjuk tényleg gáz ha nem tudja egyszerre rögzíteni a 2 kamera felvételét. Az meg no comment ha ez szerintük normális.
alphamoon: nem kell friss, akármilyen jó lesz.
-
alphamoon
csendes tag
Szia! Teszek majd fel videót, csak mostanában nem kocsikáztam. Egyébként teljesen megegyezik a többi tesztvideóval a képminősége. Legalább ez nem zsákbamacska. Azt sajnálom, hogy a GS2000-et elb@sszintottam, mert annak egy picit jobb volt a képminősége. Nesze neked frimware frissítés...
-
Frankye6565
csendes tag
Urak tapasztalat a Hd20-al a Facebookon is rajta van:
Concorde Hd20 tapasztalatok: Előszóban megjegyzem megfenyegetett a cég képviselője, ha leírom a tapasztalataimat azaz az igazságot akkor beperelnek mert IP cím alapján megtalálnak . Facebookon nincs sok értelme az IP címnek de azért közzéteszem: 46.107.42.156 Biztonság kedvéért A mai beszélgetést felvettem amikor a cégnél voltam nyilván nem teszem közzé a hangfájlt. Annyi pozitívum a cég részéről, hogy visszaadták a pénzt, mivel "olyanok az igényeim", amit a készülék nem tud teljesíteni és én "nem megfelelően használom" a készüléket.
Tehát Concorde Hd20 tapsztalat: 6 hete vettem egy Hd20-ast. Azt vettem észre, hogy néha, bár a videó fájlt lementi a kártyára azt sem a készülék sem más lejátszó program nem tudja lejátszani. Telefonáltam a szervizbe jeleztem mi a probléma. Telefonon azt a választ kaptam: "miért gond ha néha nem lehet lejátszani egy fájlt de vigyem be megnézik" Az a néha van amikor egymás után 3x 5 perc.2 hétre vállalták a javítást. 1 nappal a vállalt javítási idő előtt telefonáltam a céghez, hogy mikor mehetek érte. Ekkor volt az első súrlódás a cég és köztem amikor kifogásoltam, hogy hozzá sem nyúltak. A válasz: "beteg volt voltam 10 év alatt had menjek el egyszer betegállományra". Délután telefonáltak megvizsgálták a készüléket (3 embert ugráltattam sic!) semmi baja de kicserélték a főkamerát. Előzőleg felvetettem, hogy firmware vagy kártya hiba lehet. A cég szerint ez kizárt. Vettem egy Sd kártyát és kipróbáltam azzal is. Mondanom sem azzal sem működött tökéletesen.
Ma reggel telefonáltam ismét a céghez ott mondták letesztelték nekik jó volt. Mondom hátsókamerával is tesztelték?
Most jön a csavar: ÖN ÚGY AKARJA HASZNÁLNI, HOGY AZ ELSŐ ÉS HÁTSÓ KAMERA BE VAN KAPCSOLVA? MONDOM IGEN.EZ A KAMERA NEM ARRA VALÓ, HOGY TÁJ SZÉPSÉGEIT FÉNYKÉPEZZÉK VELE, HANEM CSAK AKKOR LEHET HASZNÁLNI AMIKOR ESEMÉNY VAN FÉKEZÉSKOR BEKAPCSOL A G-SZENZOR MIATT ILL. HA LÁTOM, HOGY ESEMÉNY LESZ (MINT A KAMERA NEVE IS MUTATJA ESEMÉNY KAMERA) AKKOR KAPCSOLJAM BE. EGYÉBKÉNT EGYIK KAMERA SEM TUDJA EZT. AZAZ HA MEGTELT AZ SD KÁRTYA AKKOR NEM TÖRLI A LEGRÉGEBBI FELVÉTELT, TÚL NAGYOK AZ IGÉNYIM ENNYI PÉNZÉRT ÉS EGYÉBKÉNT CSAK 500MHZ-ES PROCESSZOR VAN BENNE ÉS NEM TUDJA LEMENTENI A KÉT KAMERA KÉPÉT MONDOM EZ NINCS LEÍRVA A HASZNÁLATI UTASÍTÁSBAN. VÁLASZ: NE POLEMIZÁLJAK. Köszönöm Concorde, hogy utazhattam 100 kilométert a városban és idegeskedhettem is egy jót. Ps: emailra nem válaszolnak A vastagon szedett szöveget hangfelvétellel tudom bizonyítani. Öszefoglalva: a Hd20 nem tudja azt beindítom a motort , a két kamera veszi a tartalmat és ha a kártya megtelt akkor a legrégebbi felvételt törli. -
schumy1
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszokat.
-
TaaT
nagyúr
"vaterás olcsó cuccokat nem érdemes venni, mint ami mondjuk 6-8ezer?"
Ha erre gondolsz (csak egy példa a sok közül) [link] akkor ez ennyit tud [link]
8000ft-ért kínából ezt kapod [link] vagy ezt [link]
"Tényleg annyi féle fajta van, hogy az ember belebolondul."
És már kezdik árulni a 2014-es modelleket.
-
schumy1
aktív tag
Azt mondjátok hogy az ilyen pld. vaterás olcsó cuccokat nem érdemes venni, mint ami mondjuk 6-8ezer?
Mert azért megmondom őszintén hogy 22e kiadni kicsit erős nekem, és a full hd sem lenne fő szempont.
Tényleg annyi féle fajta van, hogy az ember belebolondul. -
TaaT
nagyúr
válasz
alphamoon #774 üzenetére
Dobnál youtube linket a kamerád egyik felvételéről?
Winner_hun: igen, a GS8000-nek jobb a képe, nagyobb a látószöge, csak a rögzítése nem olyan merev mint a GS1000-é, de ez inkább feszes futóműves autónál komolyabb probléma.
Most nézem hogy van LS430, és LS430W, ez utóbbinak mondjuk már tényleg durva képe van akár éjszaka is [link].
[ Szerkesztve ]
-
Asmodeus01
tag
válasz
ferencakiss #775 üzenetére
-
ferencakiss
csendes tag
Üdv!
Van olyan androidos program, h az ablakban lévő -így a kamerája pont kilátt- navigációra használt tab-om "black box"-ként tudjam használni?
Előre is köszi
-
alphamoon
csendes tag
Szia! Nekem GS1000-em van, most vettem kék menüs verzió. És ugyan azt a minőséget látom, mint a linkben szereplőnél. A dátum, és sebességkijelzés pozíciója is megegyezik. A GS8000 viszont mintha egy kicsit jobb lenne. Érdekes mennyi kamera van már, csak próbálj meg eligazodni.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Winner_hun #772 üzenetére
-
TaaT
nagyúr
-
Asmodeus01
tag
Szia!
A paramétereidnek pont megfelel az én kamerám amit nem rég vettem -[link]....kivéve az utolsó pontot, aksiról kb. 15-20 percet megy. A többi stimmel.
De lehet eladom mert az autóm körbe fóliázott és így a hátsó kamerának nem az igazi a képe. Kívülre meg nem nagyon tudom rakni a kamerát,max ha megfúrom a lökhárítót,,azt meg nem akarom.. -
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
alphamoon #767 üzenetére
A 32 gigánál kisebb memóriakártyák FAT32-re vannak formázva. FAT32-ben a legnagyobb fájlméret 4giga. Ez kb 30 perc valódi fullHD videó aztán a felvétel a legtöbb kameránál leállna. Nekem volt olyan kamerám a 720p-ben csinál 1.5 gigás fájlt egy 10 perces videóból. (ez a kódolástól függ, legjobb a H264, sok kamera MJPG-ben kódol ami nagy fájlméretet jelent) Ezért is meg az egyszerübb visszakeresés miatt is a kamera szoftverétől függően lehet beállítani a loop (a felvételi ciklusok ideje) időt. Így a kártya írása folyamatos de darabokból áll a felvétel.
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
félisten
Erről (DOD LS430 Car DVR) mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
-
alphamoon
csendes tag
Sziasztok! Bocs a láma kérdés miatt, de mi lényege a ciklikus felvételnek? Illetve milyen intervallumot tanácsoltok? Bár az én GS 1000-ben 128-256-512 MGb-t felosztás van, nem perc.
-
schumy1
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #757 üzenetére
Ezt már én is néztem.
Köszi. -
Frankye6565
csendes tag
Ma kicserélték a HD20-at. Mondtam, hogy a kártyát is cseréljék ki mert szerintem az a rossz. Természetesen nem cserélték ki.
Azt mondanom sem kell, hogy nem működik a kamera azaz nem olvashatóak a fájlok. Kipróbáltam egy másik töltővel is a kocsiban azzal sem működik. Rendeltem egy Samsung 48MB/sec kártyát (pár utcára van a bolt tőlem) holnap kipróbálom.
Közben ma este találtam egy régi 4 éves noname kártyát gondoltam kipróbálom, hogy ír és olvas a Hd20ason USB-n keresztül. Írás olvasás 4MB/s csekély ingadozással (250 MB-os fájlok). A készülékhez kapott a szerviz szerint a "jó" kártya írási sebessége: 2 MB és 160 KB !!! közöt (de inkább 160 KB/s) olvasás: konstans 10 MB/s
Úgyhogy kártyahiba. A csoda kártya tipusa "Integral" Nekem a Google elsőnek az Auchant adja be mint forrást, biztos jó minőségű.Egyet nem értek ha van szervize a készüléknek akkor miért kell a felhasználónak ilyenekkel foglalkozni?
-
Viszlát
addikt
A következő paraméterekkel milyen dash cam-et ajánlanátok?
- két kamera, az egyik szabadon elhelyezhető
- párhuzamos és egyenkénti felvételi mód
- GPS és letölthető menetinformáció (térképpel)
- min. 720p és az átlagosnál jobb nappali felvételi minőség (legalább 30 fps)
- beépített akkumulátor, legalább 1 óra üzemidővelKöszi a tippeket előre is!
-
TaaT
nagyúr
válasz
Wheelbarrow #760 üzenetére
-
TaaT
nagyúr
válasz
Wheelbarrow #757 üzenetére
Ez a kamera pont 10.000ft-al drágább mintha ebay-ről rendelnéd ugyanezt.
Mérlegelni kell mindent, a kínából rendelés sem fenékig tejfel és van aki fázik az ilyen külföldről rendelős dolgoktól.
schumy1: Például DOD LS300W, ~105$, nincs benne GPS, cserébe éjszaka is jó felvételt csinál. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Wheelbarrow
aktív tag
Szerintem nem férsz bele a keretbe ha GPS-t is akarsz. A GPS-t nem tartom fontosnak. A felvételen hiába van rajta a sebesség az nem lesz pontos és nem is fogadják el éles helyzetben mert nem hiteles. A viedó alapján látható, hogy adott idő alatt mekkora utat tett meg a kocsi. A helyszinen lemérik a távolságot és már meg is van a valós sebesség. Egy szakértőnek nem nagy matek.
Ez talán belefér a keretedbe ha hazaiban gondolkodsz és jót akarsz kapni a pénzedért. [link]
Ez az itt favorizált G1W csak hazai köntösben magyar menüvel és garanciával. (most látom, hogy drágább lett mióta én vettem) -
schumy1
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #753 üzenetére
Nem tudom, infó alapján új, de lehet hogy csak új állapotban, de használt.
Szeretik sokan félreérteni és nem megfelelően megadni az infókat.
Ha nem ismert köreitekben akkor hanyagolom, de kérnék segítséget hogy mit érdemes, és csak itthoni vásárlás jöhet szóba, és a előbb vázolt paraméterekkel, esetleg + a GPS. -
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Frankye6565 #742 üzenetére
Minimum C4-t ír a kezelési utasításban. Nekem HD30 van és a 32 gigás C6 és C10 Samsung kártyákkal is gond nélkül működik. Rendesen van formázva az a kártya? Nem szektorhibás? Nekem volt egy Overmax kamerám ami a C10 Sandisc Ultrát nem szerette, bármit csináltam vele nem volt jó. Mennyit használod naponta a kamerát? Ha sokat akkor a 8 gigást naponta többször is teleírja. Én ezért használok C10 32 gigást mert nálam azt is naponta egyszer másfélszer teleírja.
-
H1N1
tag
válasz
Jolly Roger #749 üzenetére
A mozgásérzékelőt vagy mit kapcsold ki!
Új hozzászólás Aktív témák
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Total Commander
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Android játékok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HTPC (házimozi PC) topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Delta Force (2024)
- További aktív témák...