Hirdetés
-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
negroo
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #5640 üzenetére
minősége jó, de nekem 28 giga kell és plusz 720ban akkarom fel venni.
-
negroo
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #5636 üzenetére
Hát a felvétele miatt nem tetszik nekem
-
negroo
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #5627 üzenetére
Kedves wellbarow meg tudnád mondani, hogy egy 3 perces video mennyi megát foglal el és 64 gigát is tud kezelni köszönöm. És hány óra tud fel venni?
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #5612 üzenetére
Még egy infó. A MiVue518 kamerám nem szereti a 32GB-s Sandisk Ultra kártyám. Rögzít rá, nem fagy le nem kapcsol ki de van amikor nem tartja a beállított 3 percet. Időnként a beállított 3 percnél rövidebb videókat csinál és az átmenet két felvétel között nem zökkenőmentes, előfordul néhány másodperces kihagyás. Kipróbáltam egy 32GB-s Samsung kártyával, azzal nincs semmi gondja. A leírásásban diszkéten annyit ír a MIO, hogy nem minden gyártó kártyájával működik megfelelően.
Egy lengyel fórumon találtam annyi infót, hogy a kamera vezérlője nem minden kártyát ismer fel helyesen, ez ilyen. Bár ott a 300-as szériáról volt szó. Mondjuk ennyi pénzért már működhetne egy nem no-name gyártó elterjedt kártyájával. -
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #5610 üzenetére
Nem ütősen jó, de jó videókat csinál. Pixelhibák akadások a szokásos YouTube hibái.
-
Gépötty
senior tag
válasz
Wheelbarrow #5610 üzenetére
Ez egész pofásnak tűnik. Ne legyen rá soha szükséged!
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #5609 üzenetére
Első benyomásra masszív minőségi darabnak tűnik az eddig általam használt és vagy kézben tartott kamerákhoz képest. Furcsaság, hogy a videó felbontást nem lehet állítani, vagy csak én nem találom, csak FullHD van. Rossz hír, hogy függőleges szélvédöre (busz, kamion) nem a legjobb, de használható. Ha elmúlik a csereidő akkor próbálok csiszolni a tartón. Holnap lesz demóvideó is.
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #5608 üzenetére
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #5607 üzenetére
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #5606 üzenetére
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #5605 üzenetére
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #5604 üzenetére
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #5603 üzenetére
-
Moleman
addikt
válasz
Wheelbarrow #5186 üzenetére
"...18 hours of it."
Miattatok már én is rajongó lettem. -
válasz
Wheelbarrow #4707 üzenetére
Köszi.
Ezt is néztem, meg a GW1-C-t is. -
válasz
Wheelbarrow #4686 üzenetére
Akkor nagyon rosszul olvasol.
Még a hivatkozott beírásomban is éppen a korlátozás irrealitásáról írtam, előtte meg tucatnyiszor következetesen arról, hogy ezt a személyiségi / adatvédelmi hisztériát mennyire értelmetlennek tartom.
MaCS
-
Downsampling
senior tag
válasz
Wheelbarrow #4655 üzenetére
...hm, durván húsz éves újságírói, illetve fotós múlttal kijelenthetem, hogy eléggé tisztában vagyok azzal, hogy (leginkább Magyarországon) milyen jogokkal rendelkezem képfelvétel készítésére, milyen jogi szabályozás vonatkozik rám, milyen eseteket kell kerülnöm, s ami talán a legfontosabb, mi az, amit közzé is tehetek, s azt milyen fomában. Nem vagyok egy beszari ezen a téren (sem), de valahogy nem akaródzik eljutni odáig, hogy vitába, netán perekedésre kerüljön sor. Addig még el-elmentem egy-két alkalommal, hogy (magyar) rendőrt kioktattam arról, hogy "de, igen, készíthetek felvételt, s nem, nem veheti el tőlem a kamerámat, legfeljebb ha felhasználtam nyilvánosan a felvételt, akkor lehet perelni, de neki, mint rendőrnek ehhez semmi köze". Na de, idegen országban, ott, ahol nem is ismerem pontosan a törvényeket, nem is beszélem a nyelvüket (vagy nem jól), szerintem ne akarjuk mi, magyarok megmondani hogy mihez van joga a rendőrbácsinak. Még ha igazam is van, nem, nem akarok ezért előre kifizetni egy valag pénzt (még ha azt utólag vissza is kapom), illetve nem akarok a munkám végzése helyett fogdában éjszakázni. Ugyanis történt már ilyen (Magyarországon), s hiába volt igazam, a rendőr egy teljesen más indokkal is bevihet. Az egy másik kérdés, hogy utólag nyilván elmarasztalhatják, de nekem pl. egyhónapra emiatt lefoglalták a kocsimat is, hiába volt igazam, kitörölhettem a fenekem a panszbenyújtással: egy hónapig nem volt autóm, s külföldön ha akárcsak egyetlen napomat tönkreteszi a rendőr egy fogdával, vagy bármi egyébbel, máris repülök a munkahelyemről (hiába volt igazam), mert ott nem az igazság bajnokait keresik munkavállalónak, hanem olyat, aki szürkén, minden balhé nélkül végzi a dolgát...
-
válasz
Wheelbarrow #4648 üzenetére
Igen, ez egy ismert "alapmű". Azon túl, hogy csak szőrmentén megfogalmazott jogi véleményt tartalmaz, én azért azt olvasom ki belőle, hogy a tiltás általános, a saját, belső használati célú felhasználásra vonatkozó engedély viszont igencsak esetleges.
MaCS
-
válasz
Wheelbarrow #4655 üzenetére
Ez ebben a formában sajnos nem igaz. A magyar jogszabályi környezet számos eleme ugyan valóban átment agyrémbe, de személyiségi jogok, illetve adatvédelem terén még van hová süllyedni EU-s viszonylatban is.
MaCS
-
Moleman
addikt
válasz
Wheelbarrow #4648 üzenetére
Igen, ezt olvastam én is anno. Ha jól értem, a 4-es pont legitimizálja a Glockner megörökítését.
Amúgy vicces, ahogy egész Európában a személyiségi jogok mellett pampognak, mégis tele van minden térfigyelő kamerákkal (amiknek a felvételét a magyar rendőrség szinte soha nem kéri ki, ha szükség lenne rá, személyes tapasztalat), és számomra a legdurvább, hogy egy rakás telefonos alkalmazás hozzáférést kér a helyadatokhoz, híváslistákhoz, kamerákhoz, mikrofonhoz (persze, a hülye felhasználó "elfogadta" a felhasználási feltételeket), majd mindezek százmilliós nagyságrendben cserélnek gazdát a marketingpiacon, mivel profilalkotásra tökéletesen alkalmasak, de akár egyéni célzásra is, ha már tudod az alany napi rutinját. Félelmetes, hogy sokan így kiszolgáltatják magukat, miközben lehet, hogy pont ezek ellenzik a felvételeket, mert sérti a személyiségi jogait...
-
válasz
Wheelbarrow #4638 üzenetére
Hááát, arra azért kíváncsi lennék, hogy amikor az osztrák rendőr éppen a kedvezményes 10000 eurós büntetést szabja ki Rád, akkor is túlpörgésnek tartanád-e...
Történetesen semennyire nem érdekli őket sem a biztosító, sem pedig a céges előírások -- az ő országukban az ó jogszabályaik számítanak, nem az arra autózók biztosítója, azzal, hogy átlépted a határt, elfogadtad az adott ország joghatóságát.
Egyébként meg nem az az alkudozós / amatőr társaság. A nem túl távoli múltban egy kollégám azzal keresett, hogy az ügyfelét azért büntették szénné, mert a GPS-e jelezte a sebességmérési helyeket. A kamerára meg még inkább utaznak, pláne, ha magyar / ukrán / orosz a rendszámod.
És persze fórumozás közben könnyű okosabbnak lenni náluk, de hidd el, nagyon rutinosak és nagyon nem tolerálják, ha ügyeskednek velük, szemtől szembe, éles helyzetben pedig nem feltétlenül olyan ügyes az ember, különösen nem, ha milliós tétje van.MaCS
-
Downsampling
senior tag
válasz
Wheelbarrow #4638 üzenetére
Igen, kicsit túlpörgettem ezt a dolgot. De csak azért, mert eddig csak Ausztriáról tudtam, hogy tiltják. Én viszont ott nem fogok járni kamionnal, tehát eddig nem érdekelt. Szóval első döbbenetemben írtam azt posztot, amikor megláttam, hogy pont Luxemburg, Belgium és Franciaország tiltja még. S én német központtal, pont ezekbe az országokba fogok járni.
Most vitatkozhatnék, hogy egy kamionon mindig lehet találni valamit, amiért pár ezer eurós bírságot simán ki lehet osztani. Tudom, tapasztaltam, bár lekopogom, engem még sosem büntettek meg, igaz, azért mindig vigyáztam, hogy ne nagyon legyen, miért. Viszont már nem egyszer kellett magyarázkodnom belga, francia rendőröknek teljesen evidens hülyeségekért. Eddig még sikerült mindig kidumálnom a dolgot, de nyilván 100-ból százszor nem fog menni. És arra ugyan hivatkozhatok, hogy céges előírás, meg a biztosító megköveteli, ha büntetnek, akkor is engem fognak büntetni, vagyis nekem fogják címezni a pár ezer eurós bírságot, amit nyilván nem nyomhatok a főnököm orra alá, mivel ezt a kamerázást a saját szakállamra teszem. Mert nem kérdés, hogy meg fogom venni a kamerát, s használni is fogom. A többit meg majd meglátjuk. Velem kutya is lesz a fülkében, úgyhogy szíves fogadtatásban lesz része a rendőrnek, aki majd be akar "hozzánk látogatni". Szóval, lesz, ami miatt sietősre fogja a dolgot, illetve elterelje a figyelmét.
Szóval, csak ledöbbentem, mert eddig csak az osztrákokról tudtam. S ott azért kemény a történet, az első esetnél 10 ezer euró a bírság! De tudom, hogy sokan kamionoznak az egész Unióban kamerával, szóval megoldható a dolog. Ugyanakkor nem tudom, itt a topikban valaki kamionozik-e, vagy korábban csinálta-e ezt nemzetköziben, mert azért higgyétek, el, hogy a rendőrök is tudják, hogy egy kamionon az árurögzítéstől kezdve a pihenőidő pontos betartásáig mindenért büntethetnek, s 28 napra visszamenőleg!!! Egy személyautóban semmi sem rögzíti, hogy te mit csináltál,s merre jártál mondjuk előző nap, vagy két hete. Semmi nem rögzíti a gyorshajtásod, semmi nem tudja megmondani, hogy hány órája a vezetsz. De a kamionban ott a tachográf, ami 28 napig visszamenőleg mindent elmond rólad a rendőrnek. A gyorshajtásokat el szokták nézni, meg még sok egyebet, de ha valami komolyabbat találnak, akkor halmozottan mindenért megkapod a sok ezer eurós csekket... Mondjuk egy havi 3000 eurós fizetés mellé nem lenne frankó havi 4-5 ezer eurós csekkeket gyűjteni. S ezek egyrészét persze, tovább lehet adni a cégnek, mivel nem mindenért a járművezető felel (csak ugye a helyszínen ő képviseli a céget), de a legtöbb dolog valóban a sofőr felelőssége.(#4633) bajvan2: Amitől megijedtem, hogy amíg itthonról nemzetköziztem, addig a kamion szélvédője lényegében egy az egyben tele volt az összes EU-s ország elektronikus útdíjfizetéséhez szükséges Go-Boxokkal, amelyek közé még egy nagyobb méretű kamerát is simán el lehet rejteni, a kutya nem venné észre, ezt tapasztalatból tudom. De most más lesz a helyzet: a francia kütyü nagyon pici, a német eleve a kamion része, Belgiumban és Luxemburgban pedig napimatricás a rendszer, így szinte semmi sem lesz a szélvédőn, csak a kis 3x5 centis francia kütyü, meg a navigációm. De tuti megoldom majd, mert ez nem fog eltántorítani. A franciákkal lehet egyezkedni, ha hajlandók angolul, vagy németül beszélni, a belgák kicsit keményebbek, de szerintem ők nagyon korrektek. Az osztrákokkal próbálkozni sem érdemes, mert csak nő a bírság, de én ott nem is fogok közelekedni. Szóval no para!
-
negroo
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #4592 üzenetére
Röviden én is ezt írtam.
de helyszínelő rendőr is vegye fel, mert ő azonnal rá vághatja hogy szerkesztet felvételt mutatok. Ezért vegye fel és a te videókat a megadott kerületi kapitányságra is be kell vinni. Ezzel a rendőr ez alapján fog határozatot mondani
-
bul07
nagyúr
válasz
Wheelbarrow #4592 üzenetére
Igen vannak beugrató kérdéseik
Múltkor Püspökladányban keménykédet egy fiatal p@cs
Lejöttem a négyesről
Ha erre jártok a Stop táblánál mindenképp álljatok meg mert itt szoktak csomó bírságot kiosztani (ide szoktak beállni és lesik ki nem áll meg)
És körülbelül itt megelőztem egy autót(90-el simán ment az előzés), és láttam hogy a mögöttem jövő engem is előzni akar így határozottabban tértem vissza a sávomba
Alig előzőt meg a másik autó már láttam hogy a rendőrök pattannak ki a kocsiból, és ki is intettek mindkettőnket engem meg azt aki engem megelőzött (A rendőrök itt parkoltak közvetlenül a Stop tábla alatt gondolom teljesen szabályosan)
Papirok elkér kocsi körbe jár
Na és jön az ablakhoz és elkezdi Hogy hova sietek? Miért szálguldozok?
Mondom neki sehova nem sietek és nem mentem gyorsan, mondom neki hogy innen van sebesség korlátozás
Láttam rajta hogy nem testszik neki, matatott még kicsit a papírokkal majd
Máskor ne száguldozzon elmehet és visszaadta a papírokat
Még szerencse hogy sötétítve volt a kocsi mert a hátsó ülés lábánál két Diana 75 légpuska volt, lehetett volna magyarázkodni ha kiszúrja -
Razor18
tag
válasz
Wheelbarrow #4497 üzenetére
Bár nem nekem írtad, de kösz a tippet, én ugyanígy jártam. Egy-két hét működés után egyszer csak megszűnt dolgozni a G1WH, bekapcsoláskor a piros autós bejelentkező képernyő után megjelent bár a kép, de semmi OSD és abszolut nem reagált az égvilágon semelyik gombra. Csak kikapcsolni lehetett. Megreklamáltam, visszaírtak, hogy küldjek video-t (!) a hibáról
. Küldtem nekik egyet, erre visszaírtak, hogy "Reset gombot nyomjak". Írtam, hogy ne viccelődjenek már, gondolják, hogy nem azzal kezdtem? Erre sűrű elnézések közepette feladtak egy másik kamerát
Erre ma itt a válaszod, és lám, "múkodik" is.
A g-szenzor vagy a mozgásérzékelő miatt van ez a mappa túlcsordulás? A mozgásérzékelés a kamera kép elmozdulása alapján működik, vagy tulajdonképp az is a g-szenzor alapján indul be?
-
JJ hunter
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #4501 üzenetére
Rendben, megpróbálom akkor ezt előbb
Köszi szépen!
-
JJ hunter
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #4497 üzenetére
Vannak üres mappák, elég sok
De most a délutáni utamon néztem, hogy mintha a szoftver fagyott volna le... Bedugom a töltőre, és nem indul a felvétel, aztán kihúzom a tápból, és nem akar kikapcsolni, az akksija 3 csíkon van, tehát fullon, és a kikapcsoló gombbal sem tudom kikapcsolni. Többszöri próbálkozásra kapcsol csak ki. Nyomogatom röviden, nyomogatom hosszabban- több mp-ig, aztán egyszer csak kikapcsol. Megpróbálom resetelni a camot.
Akkor azt mondod, h az üres mappákat töröljem ki, és akkor újra működni fog?
-
válasz
Wheelbarrow #4444 üzenetére
A GPS-jel független attól, hogy a GPS-vevő a kocsiban be van-e kapcsolva, a kommunikáció ugyanis egyirányú. Ezért aztán a GPS-jel szempontjából tök mindegy, hogy hány (tucat) GPS van bekapcsolva a kocsiban.
Tápoldalon persze minden lehetséges, még ha nem is szabadna annak lennie.MaCS
-
KL48
tag
válasz
Wheelbarrow #4444 üzenetére
Nem működött akkor GPS. Immobilizer van a kocsiban. Ezentúl figyelek minden gyanús jelet, hogy mi okozhatja???
-
bul07
nagyúr
válasz
Wheelbarrow #4384 üzenetére
Így lehet
Ha már baleset
Jól jellemzi a tegnapi eset hogy mennyire a világ végén lakok
Tegnap délután 2-kor a falunktól 3km-re egy vonuló tűzoltó autó egy erős kanyart nem tudott bevenni, besokallt és felborulva vagy kettőt pördülve a tengelye körül az oldalára dőlve állt meg
Ketten ültek benne nem sérültek meg komolyabban(karcolások)
És hogy miért jellemzi hogy a semmi szélén lakok, megyei hírportál oldalán se találtam meg a hírek között nemhogy valamelyik híradóba bemondták volna -
athka
csendes tag
válasz
Wheelbarrow #4180 üzenetére
Köszönöm.
-
nemcso
őstag
válasz
Wheelbarrow #4207 üzenetére
A Mio 538 -on a a dátum/idő -nél a nyári időszámítás ki volt kapcsolva. A "Ki" helyett ki kellett választanom a "+1" -et.
Nálad nincs ilyen lehetőség ? -
athka
csendes tag
válasz
Wheelbarrow #4207 üzenetére
Lebeszéltem a kereskedővel garanciában visszaküldöm a Modecomot. Még előtte tennék egy próbát, érdekelne, hogy hol vettél hozzá tartót?
-
nemcso
őstag
válasz
Wheelbarrow #4193 üzenetére
Így van, németben...
-
Gépötty
senior tag
válasz
Wheelbarrow #4180 üzenetére
A tapadókorongokat megeszi a nap, a gyári Nokia telefontartóm is leesett az üvegről két év után, mert kiszakadt a cuppantó közepe.
Viszont a tartók golyós- és a kamerába becsúszó része teljesen esetleges, még akkor sem biztos, hogy ugyanolyat kapsz, ha ugyanonnan, ugyanolyan kamerát veszel. Nem csodálkozom, hogy neked sem stimmelt. -
athka
csendes tag
válasz
Wheelbarrow #3291 üzenetére
Az általad leírt MC-CC12 negatívumok nálam is jelentkeztek (töltő, tartó).
Írtam a kereskedőnek , hogy küldjenek tartót, de válaszra sem méltattak.
Érdekelne, hogy Te honnan rendelted, ha lennél szíves megosztani velem.
Egyébként a töltőre és a tartóra nem vonatkozik a garancia?
A firmware frissítése után a dátum rendben van, köszönöm az infót. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Wheelbarrow #3009 üzenetére
Az Overmax 6.1 165 fokos szögben lát... amúgy nem macera abszolút a külön GPS inkább előny nekem...
-
athka
csendes tag
válasz
Wheelbarrow #3451 üzenetére
Szia!
Köszönöm. Egyébként elégedett vagyok a kamera felvételeivel.
SandDisk Ultra 32 Gb memkártyát használok. Eddig semmi gond. -
collie555
csendes tag
válasz
Wheelbarrow #3451 üzenetére
szia
köszi
-
collie555
csendes tag
válasz
Wheelbarrow #3376 üzenetére
hali
köszi az óra így jó lesz
külső akksit csak azért próbáltam mert
volt róla szó hogy sok mindenünk van
kamera...telefon.....navig
és a szivargyújtó kapacitása véges -
collie555
csendes tag
válasz
Wheelbarrow #3321 üzenetére
üdv
felvételt nem csináltam
de említettem hogy veszek egy nagy usb-s akksit
arra dugtam
automatán van az idő
amikor gps kapcsolat létrejön csak annyi a változás
hogy az időt pontosítja a dátum marad 2015 -
athka
csendes tag
válasz
Wheelbarrow #3313 üzenetére
Sajnos nálam is megvan a dátum problémája.
A töltőt én megreklamáltam, küldtek egy stabilabb kialakítású töltőt nagyon rövid vezetékkel (1800 -ért), de a szállítási költséget nem kellett kifizetnem, egyezség alapján. Tovább már nem reklamáltam, mert értelmetlennek láttam. -
athka
csendes tag
válasz
MODECOM MC-CC12 kamera első használata alapján én is hasonlókat tapasztaltam. Az éjszakai videót első próba alapján jónak látom, bár nekem ez az első kamerám. A töltő eleje már az első szivargyújtóba helyezéskor letörött. Silány munka!! Nekem a mini cd lemezt nem sikerült Win7 64 bites op. rendszerre felinstallálni, XP-re viszont igen. Supportban egyáltalán nem találtam meg a szoftvert. A Modecom honlapon a kamera támogatása elég vicces (manual pdf és kamera képek).
A kamerába rögzített rendszámot nem tudom, hogy lehet törölni,csak gyári visszaállítással? A használati leírás számomra kevés információt adott, de a próbálgatás segített.
Talán ennyiért (21000) többet ne várjunk. -
TaaT
nagyúr
válasz
Wheelbarrow #3298 üzenetére
A jobboldali sztem radardetektor.
-
Moleman
addikt
válasz
Töltő helyett javaslom Gépötty megoldását, ebayről 3A-es stabil táp csupasz dróttal, szerelhető USB aljzattal kb 700 ft (az aljzat D+ és D- lábait össze kell kötni, különben számítógépnek érzékeli a kamera táp helyett), készre szerelt USB aljzat(ok)tal 1000 ft körül. Hozzá 3 méter mini USB kábel kb 750 ft, biztosíték-kivezetés a betáphoz kb 400 ft.
Nekem mindkettő fajta táp van (mindkettő beszerelve, egy a telefonnak, egy a kamerának), a macera elkerülése érdekében én az utóbbit választanám. -
hzsolee
őstag
válasz
Wheelbarrow #3224 üzenetére
"hol lehet ilyen tartót kapni itthon?"
Figyelem: az aláhúzott szó nyomokban további szavakat is tartalmaz: drágább, nehezebben elérhető, kompromisszum stb...! Amúgy a kínai árat hazánkban elvárni irreális, gondolom ezt a kérdés feltevésekor is tudtad. -
collie555
csendes tag
válasz
Wheelbarrow #3221 üzenetére
szia
talán ez
http://www.wayteq.hu/hu/node/337 -
Jabby
őstag
válasz
Wheelbarrow #2963 üzenetére
Ez a wines, magyar nyelvű Tracking Route letölthető valahonnan?
Sehol nem találom... -
collie555
csendes tag
válasz
Wheelbarrow #3095 üzenetére
szia
ha a gépre dugom a kamerát ki lehet választani a kamerát
de a progi nem indul
lehet a cd hibás mert nagyon kerreg
valahova feltudnád tenni az exe telepítőt? -
Ricsex60
csendes tag
válasz
Wheelbarrow #3037 üzenetére
Akkor a ModeCom MC-CC12 választom, valahogy szimpatikusabb a GPS bónusz.
Akkumulátor mennyi ideig tart? Sehol nem találtam leírást erről, vagy csak én nem vettem észre. -
Gépötty
senior tag
válasz
Wheelbarrow #3031 üzenetére
Na az addig rendben van, hogy kikapcsolod a loopot (emlékezetem szerint én még csak olyat láttam, aminél külön volt a felvételek hosszának, és az automatikus törlésnek a beállítása, de lehet hogy tévedek - igazán nem is lényeges), de nekem nem jelezte, hogy megtelt a kártya, csak leállt a felvétel. Namost ha nem figyeled, akkor nem beletöröl a már meglévőkbe, hanem egyszerűen nem rögzít tovább. Nem vagy előbbre.
(#3033) collie555
Gondolom, szeretnéd kihasználni a maximum kapacitást, tehát 32GB-os kártyát veszel bele. nincs számottevő különbség árban, vedd a nagyobb sebességűt - szerintem. Ha meg már megvan a kártyád, akkor úgyis kiderül, működik-e vele (nekem még valami régi kétgigással is tökéletesen működött eddig minden). -
collie555
csendes tag
válasz
Wheelbarrow #3032 üzenetére
hali
megrendeltem ezt
CAM ModeCom MC-CC12 FHD GPS
milyen memkarit visz hibátlanul?
class??? -
collie555
csendes tag
válasz
itt láttam éjszakai felvételt
https://www.youtube.com/watch?v=lgfWkb1S-WM -
collie555
csendes tag
válasz
szia
köszi
milyen kari kell bele és folyamatosan tud-e rögziteni?erről mi a vélemény?
http://www.emag.hu/mio-mivue-508-dvr-autos-kamera-full-hd-miomivue508/pd/DXLQ1BBBM/
-
Calogero
addikt
válasz
Wheelbarrow #2958 üzenetére
Sajnos még nem láttam valóságban.
Múltkor kiderült itt hogy a YT ront a minőségen ezért kérdeztem.
Sajnos az én kamerám nem csinál olyan videot, ami számomra megfelel.Karira meg lepném magam egy kamerával, csak még nem tudtam dönteni.
Viszonylag kicsi kell , gps, és olyan felvételt csináljon hogy a rendszámok olvashatóak legyenek..
És az már csak a hab a tortán lenne ha itthon is lehet kapni. -
Gépötty
senior tag
válasz
Wheelbarrow #2971 üzenetére
A power gombnak nem sok köze van a tápfeszhez, ez nem porszívó!
-
havri1
félisten
válasz
Wheelbarrow #2971 üzenetére
24V. Töltő szállt el.
-
Apooca
tag
válasz
Wheelbarrow #2963 üzenetére
Elmentem én is érte, ma már nem, de holnap kipróbálom..... Akksija mennyit bír vajon?
Teszek hozzá napellenzőhöz egy bika akksit... -
Apooca
tag
válasz
Wheelbarrow #2954 üzenetére
Ezt melyik felbontással készítetted? Képstabilizátor nincs benne ahogy elnézem a felvételt, igaz az út sem volt túl egyszerű
Milyen kocsiba tetted, ha nem vagyok indiszkrét?
A kábel elvezetést kell valahogy megoldanom majd, mert különben ronda..... -
Calogero
addikt
válasz
Ha nem a YT-n nézed, akkor a szembejövők rendszáma jó kiolvasható?
-
Apooca
tag
válasz
Nem rossz, köszönjük !
Megrendeltem én is.... -
Apooca
tag
válasz
Wheelbarrow #2952 üzenetére
Itt még olcsóbb....
-
KL48
tag
válasz
Wheelbarrow #2938 üzenetére
Honnan rendelted? Küldd el lécci a linkjét!
-
Apooca
tag
válasz
Ahogy elnézem ez is szóba jöhet, néznék egy tesztvideót mert a neten nemigen van még erről...
-
TaaT
nagyúr
válasz
Majd kérünk tesztvideót.
-
Gépötty
senior tag
válasz
Wheelbarrow #2940 üzenetére
Magyar nyelv?
Wow. Világuralomra törünk, jesssz!
Képről korrektnek tűnik, sok szerencsét hozzá! -
havri1
félisten
válasz
Wheelbarrow #2926 üzenetére
Igen, néztem, a biztosíték jó benne, viszont valami szétéghetett a foglalatban (mármint a töltőn belül), mert a rugó ugyan benne van, de beleesik a bizti.
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #2925 üzenetére
-
Gépötty
senior tag
válasz
Wheelbarrow #2914 üzenetére
Egy percet bír még az aksija? Akkor az teljesen jó!
Van olyanom, ami ha kihúzod a töltőt (leállítod a kocsit), már csak pár pillanatra mutatja a kijelentkezőképet, annyira szar az akkuja.
Egyébként ezekből az akkukból még lehetnek bajok a továbbiakban. Semmiféle védelem nincs körülöttük, nincs ami megakadályozza, hogy a természetes elhasználódásuk miatt bekövetkező kémiai átalakulásuk következtében elszabaduljanak. Nagy háttérhatalmi összeesküvésnek, és a tervezett avultatás egyik példájának tartják a laptopok aksijába beépített számlálót, ami egy idő után "elrontja" az akkupakkot, hogy neked újat kelljen venned. Valóban van ilyen, de pont a fenti okból bekövetkező tüzek megelőzésére szolgál, nem a szabadkőműves gyíkemberek működésének következtében kerül az eszközökbe.Nem ismerem a linkelt kamerát, úgyhogy a videó megnézésén kívül sokat nem tudok hozzátenni. Az adatokból is csak annyit olvasok ki, hogy szerintem kicsit nagyobb látószöggel jobb lehetne, a 140-160 fok közti tartomány az, ami én korántsem mértékadó véleményem szerint kívánatos lenne.
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #2902 üzenetére
Vagy esetleg Overmax CamRoad 2.2 is szóba jöhet, de azt nagyon lefikázták a lengyel oldalakon.
-
szumoo@gmail
tag
válasz
Wheelbarrow #2379 üzenetére
Nem kell annyira vízállónak lennie hogy búvárkodni lehessen vele, csak az eső, meg az útról felvert víz ne ártson neki.
Ezek a kamerák, ha USB-ről lehet őket tölteni akkor kb. 0,5 - 1 amper közt fogyasztanak.
Féklámpa, indexek, világítás. egyesével felvesznek 3-4 ampert, plusz az ECU, AC, műszerek fogyasztása.
Sacc per kb. 20 amper körül járunk.
Persze ez csak durva becslés, de 10% plusz terhelés nem hiszem hogy számít.
Most hogy mondod, lehet hátulra nem is kell, úgyis mindig a hátul haladó a hibás. -
Gépötty
senior tag
válasz
Wheelbarrow #2379 üzenetére
Ezt szeretem a netes fórumokban! Nekem eszembe se jutott, hogy nem tölthető tokban, pedig jogos!
-
Rick4
félisten
válasz
Wheelbarrow #1967 üzenetére
Ezt inkább az ügyvéd barátodnak mondd.
-
Rick4
félisten
válasz
Wheelbarrow #1963 üzenetére
Jobb, ha tudod, hogy az új PTK nem fogja tudni felülírni azt a bírói gyakorlatot, amint az imént bemásoltam. Tőlem szajkózhatod ami a fejedben van, de ez a konkrét bírói gyakorlaton nem fog változtatni, akkor se, na naponta 3x beírod ide.
-
Moleman
addikt
válasz
Wheelbarrow #1963 üzenetére
A nem listázott, csak link birtokában elérhető videókhoz nem férnek hozzá, ugye? Tehát az nem számít explicit publikálásnak, ha csak 2 ismerősömnek mutatom meg?
-
Rick4
félisten
válasz
Wheelbarrow #1959 üzenetére
Mutasd meg ezt az ügyvéd ismerősödnek, úgy néz ki, nem hallott még róla:
A Legfelsőbb Bíróság egy 2000-ben született, és azóta több bíróság által hivatkozott döntésében kimondta, hogy a felvételek „bírósági vagy szabálysértési eljárásban bizonyítékként való előterjesztése felhasználásnak minősül, és a felhasználás tényének megállapítása szempontjából közömbös, hogy a felvétel készítése a személyiségi jogok megsértésével történt. A bíróság vagy más hatóság eljárásában az igazság érvényesülése közérdek, és a bizonyítás ezt a célt szolgálja. Ezért
nem lehet a felvétel felhasználását visszaélésnek tekinteni. -
Rick4
félisten
válasz
Wheelbarrow #1959 üzenetére
Rossz az értelemezés, ugyanis a véletlenszerű felvételt nem szankcionálja a törvény, vagyis ha fotózol, és magáncélra használod, abból biztosan nem lesz bajod. Az totál más kérdés, ha kirakod a FB-ra, hogy ez meg ez a pupák belegyalogolt a képedbe... A konkrét probléma a nyilvánosságra hozással van, és gondolom Te sem azt csinálod, hogy veszed a napi autókázást, majd teszed fel vágatlanul a Youtube-ra, hanem ha problémád van a másik közlekedővel, és rendőrségi- bírósági ügy lesz belőle, akkor mint bizonyítékot, felhasználod a saját igazad alátámasztására. Ezzel pedig nincs az égvilágon semmi baj.
Tehát van egy kamerád, amivel felveszed ahogy közlekedsz, és ha baj van, mented, majd később a bíróságon bemutatod. Ebben semmi kivetnivaló sincs.
A másik eset, ha van egy kamerád, úton- útfélen filmezel, és ezeket felvételeket publikálod. Na ez már nem az autós kamerák normál felhasználása, sőt, beláthatod, maga az, hogy van egy felvételed bármiről, önmagában nem bűncselekmény, viszont a felvételt feltöltöd a netre, akkor a felvételt csinálhatod akár fényképezőgéppel is, telóval is, lehet belőle probléma.
-
Gépötty
senior tag
válasz
Wheelbarrow #1819 üzenetére
Simán lehet összeférhetetlen a kártyával, de lehet akár szoftveres bug is.
Az enyém HDMI-vel tévével összekötve egyszercsak lekapcsolja a hangot, és legközelebb csak újraindítás után jön ki belőle. De ez legyen a legnagyobb baja.
Első körben megpróbálnék mindent ha nem is defaultra, de egy általánosan használhatóra visszaállítani, és azzal tesztelni, aztán egyenként állítgatnám ízlés szerint az apróságokat. -
Gépötty
senior tag
válasz
Wheelbarrow #1820 üzenetére
Na ilyen még nem fordult elő, a mozgásérzékelést nem is próbáltam eddig. Majd meglesem alkalomadtán, kösz a tippet!
Az egészben az a vicc, hogy a világ legtermészetesebb dolga lenne előkapni a bedienungsanleitungot, és kiolvasni belőle, de erről épp egy nyomorult szó sem esik.
A kínaiak amúgy sem szeretik elhalmozni információkkal az embert, épp egy GPS trackerrel szívok a szűkszavú, géppel fordított használati utasítás miatt. Annál már van pár, egymásra is különböző módon ható beállítási lehetőség. -
andaman
tag
válasz
Wheelbarrow #1792 üzenetére
-
Moleman
addikt
válasz
Hol a racionalitás abban, hogy háromszoros áron veszed meg ugyanazt?
-
huncutka1029
addikt
válasz
itthon is lehet olcsóbban kártyát venni,
Pl a vaterán, is van egy halom ajánlat Igaz nem EMTEC, de én ebben sem bíznék jobban, mint a Sandisk, vagy Adata kártyákban. -
Moleman
addikt
válasz
Wheelbarrow #1785 üzenetére
Az a repülő akkor is elindul, ha nincs rajta a te 10 grammos csomagod.
Nekem eddig mindig itt volt 9-10 nap alatt, azóta is működik mind (4 db).
-
-
BrownB
tag
válasz
Wheelbarrow #1697 üzenetére
Nem tudom, elsőre nem vágott hanyatt.
-
BrownB
tag
válasz
Wheelbarrow #1693 üzenetére
Köszi. Azért tetszett meg, mert nem csak autóban, hanem kerékpározáskor is tudnám használni. Meg minőséginek tűnik a kütyü. Viszont a kijelző hiánya visszatart. Ha autóst veszek, azt meg tekeréshez nem tudom használni. Jó hogy vízálló, ugyanakkor a mikrofon miatt meg nem. Még alszom rá, nem sürgős.
-
BrownB
tag
válasz
Wheelbarrow #1691 üzenetére
Nagyon köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataidat. A hivatalos oldalon, meg a YouTubos videókon túl vagyok. Pont egy ilyen kis összegzés érdekelt, amit írtál.
-
Frankye6565
csendes tag
válasz
Wheelbarrow #972 üzenetére
Akkor tőlem is egy utolsó bejegyzés neked. A Concorde cég hazug is (illetve átrázza a vásárlókat) mert a termékeivel foglalkozó Fb-oldalon valótlant állít. (lásd screen print)
Neked sem árt olvasni és érteni: a Hd 20-ast nem lehetett arra a célra használni amire akár egy legolcsóbb kamerát lehet. Ez nem körülményeskedés.Én meg vezettem már 270 000 Eurós buszt is
Lehetek a barátod? -
Frankye6565
csendes tag
válasz
Wheelbarrow #936 üzenetére
Ha már úgy odavagy a Concorde szervizért a hd20-as felbontása is egy nagy hazugság amit kitettek a Facebookra. Írtam a Facebookra nekik de beírásomat levették egy idő után. Tehát még itt is hazudnak. Magyarul nem tudja a "gyártó" hogy egy Sd kártyára mennyit lehet felvenni. Inkább törölték volna az egészet a táblázattal együtt mert hülyeség ami az fb oldalukon van.
Az "Arius Zet " dicsérő beírása maradt (akinek a Fb-s borítóképe húscafatok és belsőségek.) Hiába embert barátjáról madarat tolláról lehet megismerni. -
Frankye6565
csendes tag
válasz
Ha már így látatlanban megszólítottál. Hd20-asom volt. Itt a fórumon még nem vett senki tudomásom szerint. 20+ éve vagyok szervizmérnök. komoly elektronika, mechanika, és szoftver van azokban a gépekben amiket javítok némelyik több mint 10 M forintot ér., Eltudom dönteni, hogy egy kamera felvesz vagy sem ahogy kellene neki.
-
JOEPAPA
tag
válasz
Wheelbarrow #955 üzenetére
Amit kérdeztem a METRO nál a HD30 tesztvideódon állítottál valamit, ott kitisztul a kép nálam brutális mértékben.
-
JOEPAPA
tag
válasz
Wheelbarrow #864 üzenetére
2:10 körül a METRO előtt egyszercsak megjavul a kép, de elötte olyan, mint a DVR069HD nek volt kb, akkor nem HD ban ment, ott állítottad át, vagy mi a változás oka?
-
JOEPAPA
tag
válasz
Wheelbarrow #911 üzenetére
Szóval neked volt 069HD Overmax és Concorde HD30 is, na a véleményed érdekel, emrt a feltöltött, esetleg átkonvertált videok néha csalnak.
Szóval a HD30 nak mindeggyiknél sokkal jobb a direkt HD ben rögzített képe? Stabil biztos működés, esetleg Kingston kártyával is megy, csak mert 4db fölös Kingston om is van.
Most vették vissza a 3 ik 069HD-t, egy ugye nem kezelte a Kingstont, akkor még nem tudtam, azt hittük rossz, a második homályos volt pontosabban a szélvédő tű éles, azaz 5cm fókuszpontba volt lefixálva, de hát nem állítható, a harmadik be sem kapcsolt, illetve töltőröl bekapcsolt, de akkut sosem töltöte fel, lehet csak kukás az akkuja, de néha bekapcsolás után zöld zajos képpel lefagyott, szóval a M-Tech DVR069HD-t én kiejtettem.
GoPro-t nem akaródzok venni, mert tartóval teljes szettel 100e FT, és nem is ez a baj, hanem azt meg nem merem az autóban hagyni.
HD30 akkor a Magyarországi bestbuy? Azaz nem ebay, hanem hazai gari, forgalmazó, gyors futár?
Láttam Pécsen egy nagyobb overmax ot ami azthiszem camroad 03 duplakamerás, hasonlít valamelyik komolyra, az milyen lehet?
-
590227
aktív tag
válasz
A szervízesek menjenek a picsbe,meg az ügyfélszolgálatosok is.3 db Beckert vásároltam,gyakorlatilag mind a három rossz volt.A Vodafon okos leégett a töltő hibája miatt,erre alaplapot cseréltek,megint leégett,aztán meg sem csinálták,szervízbe sem küldték,meg bevizsgáltatni sem.A számlázott megkárosításomra visszadatak 14000 ft-ot.Lopnak,csalnak hazudnak.Nyugaton viszaviszem a készüléket,szó nélkül cserélik,vagy visszadják a pénzt.Javítási garis készüléket,nem is szabad megvenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy ruhás topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z790 EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest