- Ubiquiti hálózati eszközök
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Hálózatokról alaposan
- Arch Linux
- TP-Link WR1043ND router
- XPEnology
- Még havi 6 dollárt kérhet a Spotify a plusz funkciókért
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
-
havri1
félisten
Így van. Buszban pl nekem a g szenzor nem is jól működik, mert mivel lassan indul, így volt, hogy már 40-50km/h -val mentem, még állt a felvétel.
Személyautóban egész jól működött..
Jó lenne ez a parkolós nekitolatós felvevős megoldásra rájönni, mert nekem napi szinten van ilyen sajnos -
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Teljesen amatőr vagyok autós kamera témában, de elkezdtem gondolkodni rajta, hogy hosszabb távon érdemes-e valamit venni.
Ha vennék, akkor mindenképpen olyat vennék (ha létezik) ami rejtett, nem tűnik fel a kocsiba bepillantva, mert állandóan kiszedni-betenni nem szeretném. A képminőség egy elfogadható (rendszámolvasható) szint felett nem szempont.
Létezik már ilyen eszköz?
-
Telda
addikt
Talán sikerült rájönnöm, ha minden igaz a hirtelen gyorsításra, lassitásra és irányváltásra indul be.
Felraktam ezt az Axel voyager programot a telefonra és ott lehet állítani, hogy hány G (erőnél?) kapcsoljon be. Szóval én erre tippelnék, hogy ezt csinálja ez a G szenzor.
Bár nem tudom mekkor G erők érik az embert az autóban. -
bul07
nagyúr
Elhiszem neked
De elég sok olyan felvételt lehet látni hogy parkol az autó és nekitolatnak és rögzíti a dvr (van egy emlékezetes, akkor indul a felvétel mikkor a kocsi ablakát betörik és ellopják a dvr-t majd a kocsi gazdája üldözőbe veszi a tolvajt, dvr meglett mert futás közben eldobta ) , nem hinném hogy folyamatosan menne nekik a felvétel valamilyen szenzor kapcsolhatja be a felvételt , és szerintem ez a G szenzor
Lehet van egy beállítási combó amivel el lehet érni[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
DVR-027 - be a g sensor annyit csinál, hogy ha elindulsz, akkor pár mp múlva rögzít, ha megallsz, kb 20 mp múlva leáll. Semmi több. Amúgy üresáratban megy a kamera, semmit nem rögzít. Mivel nagyon rossz az éjszakai képe, így szerintem nem sok latszodhat a felvételről, ha elindul egy lökésre. Na meg akksi.. Esemény előttit az enyém nem tárol, ez fix.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
K6000-ret meg a K2000-ret is nyugodtan megnézheted (keres rájuk a youtube-n is hogy milyen felvételük van)
K6000-bem még G szenzor is vanAmúgy szerintem a G szenzornak parkolóban van szerepe mikkor áll a kocsi és valaki mondjuk nekitolat , próbáltátok már hogy meglökitek a kocsit kézzel hogy bekapcsol e a rögzítés
Mert a G szenzor szerintem ara való ha véletlen nincs bekapcsolva erőhatás hatására elmenti a erőhatás előtti és utáni történéseket , ilyen fél alvó állapotban van szerintem ilyenkor a készülék nem rögzít csak a belső pufferbe teszi a videót és ha erőhatás történik akkor felveszi a dolgokat, de ezt bizonyítani nem tudom mert az én olcsó kütyümbe nincs G szenzor
Így a tesztelés rátok várTényleg TaaT ha gondolod min olcsóbb megoldás ez a kettő is felkerülhet az első hozzászólásba
Találtam itt a logout.hu egy GS8000 FullHD DVR tesztet de ha jól emlékszek van még más típus is
[ Szerkesztve ]
-
Telda
addikt
Sziasztok!
Erősen gondolkozok egy ilyen kamera beszerzésén. Az első hozzászólásban lévő típusok mennyire aktiálisak, van esetleg azóta több ajánlott készülék is? Látom elég sok tesztvideót raktatok fel.
Illetve egy ilyen felvételt elfogadnak a bíróságon, lehet akár döntő bizonyíték is? -
mcll
senior tag
Na csináltam három videót, különböző EV értékekkel. -0.7 szerintem túl sötét, talán a 0.0 a legjobb, bár nehéz sztem a 0.0 és a -0.3 között dönteni. Vélemény?
-
havri1
félisten
Igen, van némi változás a 207-ben, de azt hittem csak vakítás..
Ezek szerint tényleg jobb.Most nincs itt, lent van a kocsiban, megnézem ha arra járok, hogy mik a beállítások.
A g-szenzor az a mozgásérzékelő. Egy idig úgy használtam, de volt, hogy nem is érzékelte, hogy elindultam, és csak 40-50 km/h-nál indult a felvétel, sőt, volt, hogy el sem indult.
A többi beállítás ugyanaz nálam is. -
mcll
senior tag
Igen szürkületi felvétel, ezért valóban nem a legjobb. Kedden megyek Pestre, majd akkor csinálok újabb felvételt. Reggeli, délutáni és esti. Majd meglátjuk. De nekem mintha élesebb képet adna és kevésbé szemcsés. Neked 027-ed van nem? A 207-ben más lencse van, meg a videóchip is más úgy tudom. Azaz a 207-ben javítottak a képminőségen.
Mi az EV beállításod? -0,3 vagy +0,3. Sztem -0.3 nem? Próbálgattam kézben, de a 0.00 is kissé túl világosnak tűnik nekem.
A többi beállítást pedig próbáld amit ajánlanak a dashcam-on, azaz:
- Video quality: 720p 30fps
- Clip size: 5 minute
- Motion detection: off
- IR: off
- EV: no changeMondjuk az "EV: no change" alatt nem tudom mit ért, azaz hogy hagyjuk a defaulton (ami nálam asszem -0.7 volt)? Én a G szenzort is kikapcsoltam, nem tudom az mit csinál. Ha csatt van akkor külön rögzít, vagy mi? Vagy az maradjon bekapcsolva?
[ Szerkesztve ]
-
mcll
senior tag
DVR207 esetében mik a legjobb beállítások? Főleg hogy ne rángassa a világosságot annyira. Hol sötét a kép hol meg ok (lásd a sample videóimat fentebb).
-
havri1
félisten
Áh, próbáltam, ugyanaz sajnos.
Ilyen amúgy (Busszal van a felvétel, és teljesen a bal oldalon van a kamera, azért lehet furcsa, nem középen megyek
)
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
Bárcsak nekem is lenne egy szép Ladám, imádom
Úgy érzem, fogok majd venni egy jobb kamerát, mert ez a DVR 027 jó meg minden, de engem nem elégít ki
Hajnaltól szürkületig egész jó felvételeket csinál, de az oroszokéhoz képest siralmas sztem. Hiába 720p, szemcsés..van, hogy a zöld szín lila vagy rózsaszín lesz stb. Meg a fénnyel furán bánik. Van, hogy nagyon világos felvételt készít, vált egyet, és korom sötétet. Mintha nem tudná belőni valahogy a megfelelő fényértéket.
Az IR led meg számomra még mindig kérdőjel. Szerintem semmit se ér. Kipróbáltam kézben, halvány fény vagy korom sötét mellett, olyan 1-2 méterre mintha "bevilágítania", de messzebbre semmi.. -
havri1
félisten
Nem, semmifélekeppen nem szeretnék még látni sem ilyet. Inkább cifra dolgokra vagyok "éhes". Ami inkább vicces, mint sem elrettentő.
Este nézegettem újabb orosz gyongyszemeket, azok nem normálisak... :-D
Egyik másik videó viszont olyan fullos minőségű... Jó lenne tudni milyen kamerákkal rögzítik a jókat.[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
Cirka 6000 km, és semmi esemény. :-\
-
mcll
senior tag
No ma a postás meghozta Hong Kongból a DVR207-esemet. Gyorsan csináltam két teszt videót (leugrottam cigit venni
). Nézzétek meg és várom a véleményeiteket.
-
bul07
nagyúr
Személyes vételnél csak hiba esetén jár a 3 nap csere vagy pénzvisszafizetés, csak a bolt jóindulatából van olyan hogy nem tetszés miatt le lehet vásárolni , semmi nem kötelezi rá őket(karácsony tájékán millió egyszer elmondják a híradóba is hogy csak a bolt jóindulatán múlik)
8napos elállás joga , rendelt dolgoknál van[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
Csatlakozom az előttem szólóhoz, nem biztos, hogy ugyanaz a "bele". De az is egy megoldás amit a levásárlásról mondott. Nem volt még ilyen esetem, az auchan-ban ez működik?
-
havri1
félisten
-
pusi1981
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
pusi1981
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Parkside szerszám kibeszélő
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nyaralás topik
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- További aktív témák...