-
IT café
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
panizzi
aktív tag
-
Coccolino_O
őstag
Volt valamikor régen itt egy eszmecsere arról, hogy valahol 40-45 perc környékén a szervezet zsír mellett/helyett izomzatot bont, azt hiszem, hogy God regélt anno valami ilyesmit. Nem tudom, hogy ez hobbi szinten vajon mennyit számít, de én is a minap olvastam valahol, hogy a szervezet képes hamarabb az izomzatot lebontani, hogy energiához jusson, mintsem a zsírral tenné ugyanezt.
A hasazással önmagában semmire sem mész, ha elfedi a zsír. Viszont sokkal látványosabb lesz, ha nincsen úszógumid.
-
Tyer
őstag
Szerintetek is többet ér 40 perc kardió, mint 20 p kardió, meg 20 p hasazás?
köszi a válassztTyer - Honor 10 - @8.1.0.120
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Dexar007 #38884 üzenetére
Nem annyivel, csak annyivei bírtam kinyomni max kondizás kezdetekor, de akkor már javában csináltam a fekvőtámaszozást, gondolom az is tolt azért rajta. De már 35,3cm és 87,5kg a max jelenleg.
De szériázni 65-el fogok a héten, műlt héten 60-al csináltam, 5x5 csak kimegy 65-el is.Tyer: Köszönöm, próbálkozom!
[ Szerkesztve ]
-
gooool
őstag
válasz Dicker #38877 üzenetére
Egy ideje nem mértem, akkor még eléggé szélsőséges volt, mint írtam, azóta az itt ajánlottak szerint plusz Ca-Mg, vitamin és nem sós ételek mennek, tegnapi mérések szerint 130/75, ami nekem tökéletes mondhatni.
De a szőlőmagot még lehet kipróbálom, a családban is jól jöhet.Üdv, Balázs
-
kolosanyi
veterán
válasz Dexar007 #38884 üzenetére
Nekem meg 45-ös, de 100 fölé nem nagyon tudok menni. 110 után rohamosan romlik a forma és az izom érzet, de annak meg semmi értelme. A legjobban 80-100 között érzem magam, tökéletesen tudom kontrollálni a mozgást és ott érzem, ahol kell. Az erő nem feltétlenül van összefüggésben a tömeggel, sok tényezőtől függ. Hosszú végtagokkal lényegesen nehezebb helyzetben van az ember pédául, de jó pár egyéb dolgon is múlik.
-
megint én
őstag
Valaki pls...
Lábtoló gépen amikor épp be volt hajlítva a térdem, akkor roppant egyet. Azóta nagyon fáj, néha csak erősödik a fájdalom. Ez Kb 2-3 hete volt, és a jobb térdem bal-alsó részénél történt. -
megint én
őstag
Wohó.. o.O
-
Recon666
Közösségépítő
-
Dicker
őstag
válasz gooool #38874 üzenetére
A 130/55 még jó, egészen 140-ig. A 150 kicsit magas, de nem szorul gyógyszeres kezelésre. Egy kis diéta (nem fogyókúra, bár ha szükséges az is jöhet), meg pár egészséges étel, kotyvalék bevitele ajánlott. Például szőlőmag naponta. Olcsó, és gazdaságos kiszerelés, mert csak napi 1 kávéskanál kell. De más antioxidáns is jó lehet, viszont ez bevált mindenkinél, akinek eddig ajánlottam.
-
Recon666
Közösségépítő
Havi összesítés, ma egy hónapja járok konditerembe.
(októberhez képest)Kar +1,4cm
Fekvenyomás: +17,5kg
Súly: +4-5kgTöbbit nem mértem.
Szeptemberhez képest
Kar: +2 cm
Súly: +6kg -
gooool
őstag
válasz deniro2 #38871 üzenetére
Nekem akkor tényleg baj van a dolgokkal, mert a szisztolé általában 130-150 között van, a diasztolé 55 alatt szinte mindig. Szóval a két véglet...de nem érzem, hogy bármi gond lenne, vérkép, szívműködés, minden tökéletes...persze lehet beledöglök, sose tudni.
Üdv, Balázs
-
Dicker
őstag
válasz nepszter1 #38870 üzenetére
2 hét, és 1 hónap a reálisabb. A lilulás meg nem most jelentkezik, hanem ha megy le a duzzanat, ilyenkor még nagyon fel van vizesedve. Problémát igazából egyik sem jelent. A jövő héttől terheld, ahogy tudod rögzítővel. Eleinte csak otthoni járkálás, aztán mehet tovább. Fontos, hogy magát a lépés mozdulatát a tornáztatás során újra tanuld meg, mert nem fog menni elsőre. Ez a saroktól, lábujjakig gördül a lábfej mozdulatsor. Gyakorold ülve, majd állva, és körözz is a lábaddal lassan, ha apadt már szemmel láthatóan.
deniro2:
60ig papíron is normális. Most azaz 55... Ha azt nézed, hogy a másik is alacsony volt, akkor teljesen rendben van. Nem mellesleg megjött a tél, és sok minden hat a vérnyomásra. Mindenkinél máshogy.
-
Dicker
őstag
válasz NorBuilder #38867 üzenetére
Hónapok? Gyesre nehogy elküldjétek a végén a bokája miatt.
------
Egy teljes bokaszalag szakadást se műtenek már. Magától meggyógyul. Gipszet sem kell kapni, mert van bokarögzítő, ami feltehető/levehető elég. Részlegesnél Karácsonyig újra terhelhetővé válik futással is, teljesnél január elejére, amit el tudsz dönteni, ha a vádlid közepéig belilul a lábad, mint egyszer nekem is, akkor az van, ha csak a boka/lábfej környéke, akkor részleges. Az első hét után, miután lemegy a duzzanat a felére tornásztatni kell, mert az az egész gyógyulási folyamat lelke nem a kenőcsök... Kb. megfelezi a gyógyulási időt.
Mindenki jobban jár amúgy, ha elmész orvoshoz a sérülés után egy héttel újabb röntgenre, aztán megnyugszik a lelki világod. Ne egy fórumon kérdezgesd, mert a 90%-a azt sem tudja mit beszél. Ránézésre is csak annyit lehet megmondani, hogy a belső szalagod sérült. Amúgy, ha már fociztál, akkor itt a példa. Két hét múlva újra játszott, ha jól emlékszem...MMA87:
A Peak Vasodilator mentes mindentől, de azt nem ismerem. Illetve ajánlom a mixelhető apróbb dolgokat is, bár egy bizonyos szintig elég maga a kreatin is. Illetve én ezt ajánlom még: Link Kreatin mellé nagyon ütős kis kiegészítő.
-
python1
veterán
Sziasztok!
Kis zene:
[link] -
NorBuilder
csendes tag
válasz nepszter1 #38840 üzenetére
A képet elnézve, szerintem ez legrosszabb esetben egy kis részleges szalagszakadás. Ha furcsán (értsd nem szokványos módon, mint ahogyan pl egy ütés után) lilul, akkor tuti biztos, hogy az. Jobb esetben egy nagyon erős rándulás, megnyúlás.
Sajnos az első esetben a gyógyulási idő hónapokat vesz igénybe. Tényleg pihentetni kell, felpolcolás, minimális mászkálás, jegelés, krémezés. Én sajna nem tudtam pihentetni, amikor nekem történt, nem tudtam, csak egy hetet pihentetni, utána vissza kellett állnom munkába. Kb fél év után értem el azt a szintet, hogy estére már nem dagadt be a bokám / lábfejem. -
_NCT
addikt
-
Dicker
őstag
válasz deniro2 #38863 üzenetére
Miért is?
---
Egyébként én kettő kanállal (nagy) használtam az Assaultot, de úgy se mindig működött. Szerintem gyenge, legalábbis gyanítom, hogy 70 kilóra van tervezve egy adag, mint általában. Ebben amúgy nincs sok stimuláns, így képtelenség, hogy ettől ne lehessen aludni. Direkt ki is van emelve.
Én rá 1 órára tudnék aludni, csak általában nem lehet. Még koffeinből is csak 150 mg van egy adagban, ami elenyésző az ilyen war machine-s 300/adagokhoz képest. Mivel mindig este edzek, így nekem még nem volt problémám belőle.
Sőt volt, hogy mixeltem: CreaHCL+ATP+Assault+BCAA, így egyben kevés vízzel, a vegyes ízek miatt gyorsan lement. Na úgy már hatásosabb volt.
Akinek meg elalvási gondjai lennének az nyomjon edzés után egy kardiót, és könnyen megy az alvás. -
hrvp
aktív tag
válasz deniro2 #38863 üzenetére
Vérnyomással kapcsolatban már sokan kérdeztek, de szinte senki nem válaszolt, szóval ha képben vagy ne tarts magadban, mert nálam is hasonló a helyzet. Bár a szisztolés érték már 120 körül van az utóbbi egy évben (én úgy tudom 90–119 között van a kívánatos érték) a diasztolés sosincs 60 fölött, sőt volt már 50 alatt.
És sajnos az otthoni vérnyomásmérőnk már nem nagyon megy rá a karomra
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Létezik, hogy ASSAULT-ból 1 kanál sem elég?Edzés előtt bevertem egy púpos kanállal, de semmi hatását nem tapasztaltam. Múltkor se volt feltűnő, de edzés felénél nagyon megdobott, de most semmi. Lóf*szt se éreztem. Létezik h 2 kupica kéne belőle?
-
baluka6
aktív tag
Erről mi a vélemény, valaki csinál vagy csinálta ezt az edzésmódszert?
-
kolosanyi
veterán
Bocs az offért, de úgy gondolom, hogy hasznos, pláne ilyen fos időben. Megjelent a BM - Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos alkalmazása Androidra (iOS-re is készül). Az app folyamatosan küldi a híreket, lakosságtájékoztatás céljából. Azt hiszem, nem kell részleteznem, miért is jó ez, elég csak tavaszi hóhelyzetre gondolni. Ajánlom, hogy töltsétek és népszerűsítsétek.
-
Sholom
tag
Köszi a tippeket a trikóra mindekinek
-
Dicker
őstag
A nadálytő is inkább véraláfutást tüntet el hatékonyabban. Persze egy darabig jó duzzanatokra is, de a vizesedést egy szinttől már nem bírja tovább kezelni. Onnantól inkább már árnika kell, és ha marad véraláfutás akkor jöhet a újra a nadálytő, azt eltüntetni. Nekem már háromszor ment ki a bokám, zúztam a sípcsontomat, a bordáimat, és az öklömet, és általában nem vált be sok dolog, csak az alábbiak, illetve a kórházban, reumatológián tudnak felírni egy jobbféle pakolást, amiben van minden, azt 24 órára kell rátenni. Meg persze a jég, és a torna ülve, és a fokozatos terhelés. Általában a bokánál 1 hét után újra edzésbe álltam, 1 hónap után meg már újra lábaztam. Nem szerettem a lassú gyógyulást, és addig jártam, amíg megtaláltam a leggyorsabb utat.
Szerk.:
Én netről redelek mindig trikókat, ami tetszik.
Például ilyen is van:
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz Woodslave #38847 üzenetére
ejjha, szép kis szösszenet lett végül.
egyébként egyet is tudok érteni, anno csodálkoztam is, mikor pár hónapig ilyen "agymenésed" volt, h tanulmányt tanulmányra halmoztál, ami meg ki tudja, h kire hogy hat. meg ki mennyire fogadja meg, és nem mondjuk kötekszik egyből. de biztos van bennük valami, én nem tudom, nem vagyok okos, sem mérnök, stb. max a saját tapasztalataimból tudok mesélni/véleményt alkotni, de az meg megint nem olyan hatalmas, mert:
- 4,5 éve edzek, az kb lóf.sz szerintem
- ebből a komolyabb intenzitást, értelmesebb "koordinálást" edzőtárs részéről jó másfél éve kapom, szóval a "hc-bb edzést" vehetjük azóta. előtte azért nem alapozás ment 2-3 évig, de nem is olyan minőségű volt a munka és az eredmény, mint mostanság. de alapozni nyilván meg kell mindenhez, ahhoz az tökéletes volt.
- nem kifejezetten figyelek a kajára. vagyis kb annyit, h értelmesebb főtt kaja, és ne agyonfeldolgozott legyen, vagy "szemét". de nem csirkerizsmániában élek, egyrészt, mert egy hét után már kb okádok tőle, másrészt meg mert nem vagyok milliomos, kiskeresetemet meg 100 felé kell osztanom (így is majd 2/3-át elkajálom), plusz még mellé most akarnék valami négykerekűt. szóval eszek mittudomén: makarónit, tésztákat, krumplit mindenfélét, combot, sertéshúst, kb kéthetente jólesik mondjuk egy csík császárszali, fehér kenyérrel, ubival, parival (ez a sok i-zés ).szóval nem verseny, meg egyéb önmegtartóztató/grammra kimérős kajálást csinálok, mert nincs rá se lóvém, se időm, de leginkább idegzetem, h ezzel b.szkódjak. az én szintemen minek. sok sikert annak, aki ezt tudja minden nap csinálni, számomra _a mindennapokban fenntartható kajálás_ egyelőre ez.
- plusz e mellé a céljaim sem kifejezetten a testépítés, inkább a "nagyság, erő, erősemberség, stb" irányba invitálnak, szóval nem is kell feltétlen annyira grammoznom. nyilván nem ötméteres átmérőjű béllel, erre azért próbálok figyelni, meg annyira hízékony szerencsémre nem vagyok.
tribulus: na igen, ki tudja, mennyire hat, mennyire placebo/nem placebo. felesleges pénzem nagyon nincs ilyen próbákra, h most hat-e, vagy nem. de ha meg nem próbálom szedni pár hétig, akkor nem tudom, hat-e. ördögi kör -.-"
azért köszi a hsz-t
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Woodslave
félisten
tegnapi beszélgetésünk folyományaként akartam írni egy szösszenetet a fórumozási szokásom megváltozásáról (nem segítek, nem linkelek)
rájöttem (de nagy felfedezés ) hogy a testépítéssel kapcsolatosan mit jelenthet a fórumon való hozzászólás (ontopic persze, nem a poén, atta, vótam edzeni része)
1. tanácsot adok, mert értek hozzá (nem keverendő tanulmány linkeléssel, meg a sárga kapszula visszaböfögésével) Ebbe a pontba sokan nem illenek itt bele, én sem, ezért nem is teszem, mivel jelentős változásokat sem az izmosodás, sem az erősödés terén nem értem el. Tehát teljesen feleslegesnek érzem válaszolni arra a kérdésre hogyan legyek erősebb a guggolásban, amikor 2* akkora súllyal guggolsz és még azt se tudom mondani, hogy legalább magamat 20-140kg szériáta hoztam fel, mert még ha így is lenne nem mennél sokra vele.
Amennyit ebben a kategóriában tudnék írni az az lenne, ha egyáltalán tudnám hogy guggolsz, hogy váltsál high bar testépítő guggolásról low bar-ra, mert ez nekem kb 20-30 kg-t jelent ha már rögzül a technika. Ha így csinálod akkor még ennyit sem ér amit írnék.
/ebben a körben talán csak átmeneti böjtöléssel kapcsolatos életvezetési tanácsokat tudnék adni - de ez már nem testépítés kategória.
2. tanulmányt linkelek, ami a tapasztalatok szerint xart se ér, mert megelőzi a haverom ezt mondta, meg a sárga kapszulában /edző válaszolban /scitec reklámban teljesen más van. Ezzel meg emiatt hagytam fel.
De ha már felvázoltam ezt a sok baromságot, akkor tribulus témakör:
[link]A lényeg az első sor, azaz a tesztoszteron szintre gyakorolt hatását egyetlen tudományos kutatás nem tudta igazolni. Sem a sovány testtömeg, zsír és erőre gyakorolt pozitív hatásról nem tudtak beszámolni. (igaz elég kevés kutatást említ az oldal)
Felvetődik a kérdés, havernak akkor miért hat? Mivel edzésről (keveseknek ugyan) de azért szellemi tevékenységről (koncentráció) is beszélünk nem elhanyagolható a "szedtem valamit biztos qrva erős lettem" placebó hatás és egyébként a "szedek valami ezért jobban figyelek egyéb releváns dolgokra" pozitív hatása.
Felmerül a kérdés, hogy megéri-e ez azt a pénzt amiben kerül. Én válaszoltam magamnak (nem is veszek már semmit kizárólag az edzés előtti placebóért fizetek - illetve most még azért se, mert ajándék volt). De mivel nem vagyok izmos, qrvára nem ér semmit amit mondok ezzel is kibékültem
[ Szerkesztve ]
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Sholom
tag
Sziasztok! Valami normális anyagú edzős trikót hol lehet kapni, milyen márkát? Kínaisba szétizzadok, a Gymstaros jó volt de már nem nagyon lehet kapni, a Gasp meg ezek 10.000 Ft-ok annyit nem szánnék rá.
Másik kérdésem: mindkét könyökömben a csont 2 hete fáj egy tricepsz edzés óta. Azóta edzés közben semmi fájdalom, simán nyomom a 25-ös kézisúlyt, csak ha rákönyökölök fáj. Mi az isten lehet ez? Orvos azt mondta hogy jobb ha abba hagyom az edzést mert káros, meg írt fel Voltarent.
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz nepszter1 #38840 üzenetére
Nézesd meg. Viszont még mindig ne ess pánikba, általában nem húzódik le ilyen gyorsan a duzzanat és simán van, hogy jobban fáj pár nappal később.
Ha meg esetleg komolyabb sérülés, azt is ki lehet heverni. Persze kellemetlen, főleg ha műteni kell, de utána teljesen rendbe lehet jönni. Nekem semmi nyoma a műtétnek, kivéve a heget, ugyanúgy működik a bokám, mint előtte, teljes a rehabilitáció. -
nepszter1
addikt
Jobban fel van dagadva a lábam mint volt és semmit se javul kezdek befosni egy kicsit hogy nagy baj van .
-
Ilyen tojásos reggelire nincs időm, főleg ha késik a vonat, marad a víz
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Hege1234
addikt
válasz enginev3.0 #38822 üzenetére
öntsd fel egy adag proteinnel mintha corn flakes-et ennél
(persze nem árt ha ízesített a proteined) -
kolosanyi
veterán
válasz rmartin94 #38816 üzenetére
Szerintem semmi szükség rá, hacsak nem sérülés után vagy és annyira le van gyengülve az a terület, vagy épp szkanderversenyre készülsz. Csinálj felhúzást, ha bírja a derekad, vagy hátazás végén csinálj pár sorozat húzódzkodást úgy, hogy nem a rudat fogod, hanem átdobst rajta egy törölközőt és azon húzod fel magad. Ahogy fejlődsz, úgyis hozzáerősödik az akarod, felesleges ennyire szétbontani. Hangsúlyozom, ez csak az én véleményem.
(#38822) enginev3.0
Például.
Közben látom intr1cacy is ezt mondja. -
Lipton
őstag
Vettem egy doboz triboostert (akciós volt) és 1 hete szedem de eddig kb annyi mint ha egy nagy levegőt vennék helyette. Csodát nem vártam de ez nulla. Türelmetlen vagyok csak?
[ Szerkesztve ]
-
Coccolino_O
őstag
Vízzel?
-
Tyer
őstag
Írtam egy blogbejegyzés-t a diétámról.
Ha érdekel valakitlejárt a szerk. idő
[ Szerkesztve ]
Tyer - Honor 10 - @8.1.0.120
-
Dicker
őstag
Kanállal. Nekem bevált.
-
törölt tag
Keverd össze tojással és süsd meg rántottának. Hagymával aggya.
-
_NCT
addikt
Én már rég nem szarakodok zabpehellyel. Vagy veszek zabpehelylisztet vagy ledarálom a zabpelyhet és megiszom fehérjeporral vízzel. Gyorsan lent van, nem puffadok tőle stb.....
-
rmartin94
aktív tag
Zabpely jó szerintem natúr joghurttal, fehérje turmix+vízzel, cottage cheese-zel kicsit furca (legalábbis nekem, de ehető), túróval még nem próbáltam, de szerintem úgyis megfelel.
Mobiltelefonok szoftveres hibáinak elhárítása: http://hardverapro.hu/apro/mobilok_szoftveres_hibainak_szervizeleset_vallalom
-
Tyer
őstag
vizzel. teszel rá egy kis kakajót, és már finom is.
Tyer - Honor 10 - @8.1.0.120
-
Sziasztok puhanyok
Zabpelyhet mivel lehet enni ha nem tejjel?
Adjatok nekem ötleteketA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
nepszter1
addikt
profigym.hu-n lehet kapni ilyen dobozos tejberizst esetleg nem tudtok hogy Magyarországon hol lehet ilyet kapni ?
-
őstag
válasz Maxximus #38391 üzenetére
Hali.
A Dagi újra itt.
1 hét eltelt. 3,9 kg lement.Nyitottam egy blogot.Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
rmartin94
aktív tag
Alkaredzést hogy jobb lenyomni szerintetek? Aerob (45 perc séta futógépen 5,5-es sebességgel) után, vagy előtte? Heti 2x szoktam alkarozni, általában aerobos napokon, heti 3x edzek, 4x aerob (vagy ha nektek így jobb, akkor kardió, nehogy nekem valaki azzal jöjjön, hogy aerobikozok ).
Mobiltelefonok szoftveres hibáinak elhárítása: http://hardverapro.hu/apro/mobilok_szoftveres_hibainak_szervizeleset_vallalom
-
_NCT
addikt
Tejberizzsel ér tömegnövelni?
-
Dani82
senior tag
válasz korcsillio #38798 üzenetére
En mar toltam. Azt hittem masnapos vagyok, pedig meg be voltam baszva. Atta
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Politika
- Elemlámpa, zseblámpa
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- DUNE médialejátszók topicja
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Horgász topik
- Androidos tablet topic
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok