Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dugynok
senior tag
Üdv!
Tudja valaki, higy a benzines láncfűrészhez milyen láncot érdemes venni? Vagy esetleg tulajdonságokat tudna adni, hogy neten nézelődjek?
Köszönöm
-
SPeti1984
senior tag
Cr-Mo-t (a lidl féle szineset) használtam a korábbi vezetékeshez is. Mennyire valós, hogy ez az erősebb gép azokat a szines fejeket könnyen szétrepeszti (egyik videóban láttam negatívumként)? Mivel alufelnis az autó, így jobban szeretném ezeket a műanyag borításos fejeket használni, mint a hozzá adottat, mert azokon nincs ilyen védő.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
SPeti1984 #349 üzenetére
Igen a kapcsolót ha maxra állítod akkor a lazítási nyomaték a MAX lesz, különben nem teker max fordulaton lazításnál. (lásd lejjebb a fordulatszámokat fokozatonként)
Nekem 135-re kell húznom a csavarokat, oldásnál mindig maxon csavarom le így hamarabb végez vele. Szerintem túl nagy kárt nem okozok vele, mert amint meglazul 2-3 ütés után már elvész a nyomaték.
De most hogy végig gondolom lehet nem tesz túl jót a csavar fejének.Performance az erősebb első fokozatában: 130 Nm
Műszaki jellemzők
Névleges üresjárati fordulatszám:
1. fokozat: 0-660 / perc
2. fokozat: 0–1250 / perc
3. fokozat: 0–1550 / percÜtésszám:
1. fokozat: 0-500 / perc
2. fokozat: 0–1500 / perc
3. fokozat: 0–19000 rpm / perc
Max. oldási nyomaték: 1898 Nm -
SPeti1984
senior tag
Sziasztok.
Szeretném megkérdezni, hogy az akksis Parkside performance ütvecsavarozó (1389/1889nm) esetében a kapcsoló a lazítási nyomatékot szabályozza (100/400/1389)? Sima személyautó esetében (ahol 140nm az előírt érték) akkor érdemes a 400-ra állítani? Vagy az 1389 hogy könnyen leszedje? A nagyobb erőn hagyva bajt nem csinálhat? A meghúzási nyomaték mennyi ennél a gépnél? Úgy tudom a sima zöld vezetékesnél 100nm volt. Ez itt is igaz?
Elnézést ha van közte buta kérdés, de korábban a vezetékes 500nm-es néha nem szedte le az anyákat ezért nem tudom ha ennél 400ra állítom lehet nem vagyok előbbre vele mint a másikkal.
-
Sinu
senior tag
Pilis közeliek figyelem!
Holnap nyit az új üzlet, lesznek jó ajánlatok -
do3om
addikt
válasz
Intruder2k5 #345 üzenetére
Írtam annak is akit itt mondtak, majd kiderül.
-
Nekem az ALDI-s kéthengeres van már vagy 4-5 éve, igaz én még 55k-ért vettem, de az szerintem koppra ugyanaz mint a mostani Parkside Performance. Most nem vagyok otthon, nem tudom lemérni, de Itt találsz róla tesztvideót, vagy ha nem felejtem el, délután le is mérhetem ha hazaérek.
-
Nagya21
addikt
válasz
szabzoltan1 #338 üzenetére
Hali!
Lehet az elején a szulfátlanítással szórakozott sokat.....lényeg, hogy maga a töltő jó.
Üdv Nagya -
do3om
addikt
Hi
Valaki vett a nagy kompresszorból?
(50l, kéthengeres, 88888ft) -
szabzoltan1
tag
Hali.
Hááát . 1/24 et volt az aksin, de végül feltöltötte.
Az az érdekes , hogy az aksi nem volt teljesen lemerült , pöcre inditotta az autót, csak azért kezdtem tölteni, nehogy lemerűljön. Ehhez képest . . ... -
Nagya21
addikt
válasz
szabzoltan1 #334 üzenetére
HAli!
Na mi lett az akkutöltővel???
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
HAli!
Várjál vele.
Ha az autó indul, és a töltöttség nem megy fel full-ra, akkor lehet hibás a töltő.
Üdv Nagya
Lyánygyermek 60Ah akkujának is amikor nem indít(11,7v) akkor kell majd 24h a teljes töltéshez.
Üdv Nagya -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Vagy az akku nem veszi fel a töltést rendesen.
Ökörszabály, hogy minden 0.1 V különbséghez (12.7 / 12.8 V), az akkumulátort 1 óráig kell tölteni. Szóval 8 óra alatt kb 0.8V-al kellett volna emelkednie.
A csipeszeket rendesen ráraktad? Nem melegszik a csipesz?
A töltő langyos? -
szabzoltan1
tag
Eddig egy csíkot sem ment feljebb a töltöttség jelző. Kezdek aggodni hogy nem is Jó a töltő.8 óra alatt semmi nem változott, csak annyi , hogy mostmár 13volton tőlt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabzoltan1 #330 üzenetére
Normális igen, kb 14 óra kell egy teljes töltési ciklushoz. De ha már nem százas az akku akkor lehet több időbe telik, sőt az is lehet nem tudja feltölteni teljesen. Nézz rá este.
-
szabzoltan1
tag
hali
na vettem egy akkutöltőt ismét
a mostani egy ulgd 5.0 e4 es jelölésű.
a kérdésem az lenne,hogy ugye egy 70 ah-akku van az autóban AGM-es,a hópehelyre kapcsoltam,már vagy 3 órája töltödik de semmit nem töltött rajta,sőt csak 12,,8 v-al tölt.Ez normális?
az akku alapbol nem volt lemerülve,csak azért kezdtem el tölteni ,mert kb 2 hetente inditottam el az utobbi 4honapban és nem akarok meglepit. -
Nagya21
addikt
válasz
szabzoltan1 #326 üzenetére
HAli!
Ha Agm akksid van akkor a hópehely jelzésen kell töltened, mert annak magasabb feszültség kell.
Üdv Nagya -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabzoltan1 #326 üzenetére
Ezek tudnak AGM akkut tölteni, mindegyik ilyen intelligensnek mondott töltő tudja.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabzoltan1 #324 üzenetére
Nem vagyunk mi sem jövőbelátóak.
-
szabzoltan1
tag
Sziasztok. Valaki meg tudja nekem mondani, hogy ami most lesz auto akkutöltő
annak mi a verzió száma? Pl ultimate speed ulgd 5.0
Köszönöm -
válasz
radi8tor #322 üzenetére
Jahh, most nekem is van mindkét csavarozómhoz két akku, egy-egy 4Ah-s, és egy-egy 2.4Ah-s. Sőt, a hétvégén kiderült, hogy örököltem egy körfűrészt is. Igaz, valami Strauss, de 185mm-es, és azt hiszem 1200W-os, szóval jóval erősebb mint a Parkside lett volna. Még jó, hogy végül nem vettem meg azt se. Mondjuk egy új korongot kell vegyek arra is.
-
Sinu
senior tag
4 Ah-s Prémium akksi mától akciós
1499911999 -
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Intruder2k5 #318 üzenetére
Azt javaslom vásárlás után próbáld ki, mert volt egy hobbi asztalos ismerősöm aki azt mondta a zöld Parkside körfűrészek elég rossz minőségűek. Nem lehet rendesen dolgozni velük. Nem saját tapasztalat, csak hallomás.
Ha tényleg nem nagy eresztés akkor pár napon belül visszaviheted és szó nélkül visszaadják az árát. -
Azt hiszem a héten egy körfűrészre még benevezek, ilyenem még nincs.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Azért lassan majd kanyarodjunk vissza a Parkside szerszámokhoz.
-
hzsolee
őstag
Igen, mosfet...bocs.
Akkor nálad is bejött a papírformaAz értékesek között írtak jobb opciókat a gyári helyett. Meg, hogy át kell forrasztgatni, mert itt-ott trehányul van megcsinálva. Láttam olyan is, hogy még a hűtőborda mellett még a fet alá is tett egy darab hővezető alut. Meg volt olyan is, hogy egészen brutális cpu hűtő volt ráépítve...
Mindenesetre betetted a bogarat a fülembe...már úton van egy. Mondjuk kicsit más a kijelző...de kb ugyanazt tudja...
Amúgy jók a videóid, riszpekt
-
csiga8
senior tag
Lesz majd bemutató erről is. Az egy MOSFET, ami leég, és nagyon vigyázni kell, mert amit ráírnak az eszközre, hogy bírja a 185W-ot, annak kb a fele ( talán) igaz.
Több dolog miatt tud leégni, nekem a hűtőtartó repedt meg, nem vettem észre....
Most jött meg minap a másik MOSFET.Pasztát élből cserélni kell, az egy vacak gyurma, amit alátesznek a hűtőnek.
Ha képben vagy a határokkal, sokáig elketyeg, és mindenhol írják, hogy pontos.
Sok "tuningolós" videó van róla. -
-
hzsolee
őstag
válasz
radi8tor #305 üzenetére
Én sem néztem végig, ezért elnézést ha ha csak a részletek alapján vonok le hibás következtetést.
Az elején láttam, hogy egyik sem érte el az ígért 4Ah, sőt a bt-os még rosszabb volt. Bennem az fogalmazódott meg, hogy (ugye láttuk szétszedett állapotban az akukat) ezek kimondottan a parkside-nak cimkézett akkuk. Így nem mondható el az, hogy például egy Samsung xy cella ami nagy valószínűséggel tudja minimum a 2000mAh-t. Nyilván akkugyára nincs hanem egy nagyobb gyártótól szerzi be.
Szó-szó...arra akarok kilyukadni, hogy nem ártana az akku cellákat egyesével tesztelni. Egyáltalán a cellák tudják -e a 2000-et? Vagy esetleg akkora a szórás, hogy van a pakkban egy két gyengébb ami aztán ezt eredményezi. Vagy összességében gyengébb minőségűek...
Amit írtál a sallangokkal kapcsolatban az is jogos...bár ilyen rövid idő alatt szerintem annyira nem lényeges. Inkább hosszú távon, például ha bekapcsolva marad a bt és hetekre félre van téve az akku.... akkor beviheti mélykisülésbe szerintem. -
radi8tor
MODERÁTOR
Köszi a tesztet!
Nem néztem végig teljesen a videót, de Smart akkunál megérné szerintem lemérni úgy is, hogy BT alkalmazással Performance módba rakod, lehet úgy leadná a 4Ah.
Illetve ami még felmerült bennem, hogy lehet azért nincs meg a 4Ah kapacitása, mert az egyéb Smart sallangok is fogyasztanak (BT chip).Látom mértél max áram tesztet is, azt mindenképpen megérné Performance módban is megmérni.
Facsavar becsavarós tesztnél is szerintem jobban teljesített volna a Smart akku, ha Performance módba rakod.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- E-roller topik
- Netflix
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Windows 10
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S7 S27A700NWP 27 UHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest