-
IT café
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
-
Woodslave
félisten
-
aelod
veterán
válasz kk831228 #118896 üzenetére
Jaja nem épp olcsó. Anyós ültetett aztán hozott. Nem lett olyan szép nagy mint a boltban ami van, igaz kicsit későn ültette el de legalább lett.
Abból is meg lehet enni egy tonnát. De a sima krumpli is jó. Balogh Robin is azt ette a felkészülése alatti diétában szóval nem lehet tévedés a pityóka (Az már más kérdés, hogy mennyire volt tele a kiscsávó )"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
kolosanyi
veterán
-
aelod
veterán
válasz Woodslave #118891 üzenetére
Tömegelésnél az is jó.
Én nyomatom a mogyoróvajat amúgy is a reggeli zabba(#118892) bigmasterg
Chris Ho, igen. Tegnap épp néztem a diétás tanácsát:
"Nem szereted a cukkinit? Szeresd meg. Szeresd meg! Ne válogass!" Ezen besírtam.
Azért lassú mert korábban dadogott és nem bírt beszélni.
[ Szerkesztve ]
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
bigmasterg
addikt
válasz aelod #118888 üzenetére
A burgonyáról jutott eszembe ez a csatorna, ő is ajánlotta, meg a már korábban linkelt Chris Ho is.
Kicsit lassú stílusa van, de nem mond hülyeségeket. Úgy rémlik, hogy élelmiszermérnök végzettsége van. -
Woodslave
félisten
válasz aelod #118890 üzenetére
nem tudom nincs kedvem több fajta kaját csinálni. Rozskenyeret se akarok nagyon enni. Valami olyan kell amit nem kell főzni De a jelöltem megvan ha nem megy feljebb a súly. 100 gramm földimogyoró naponta, sparos 500Ft fél kiló. Mondjuk ez inkább a zsírt nyomja fel. 642 kcal..
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
aelod
veterán
válasz Woodslave #118889 üzenetére
Én is elvagyok vele. Ilyen szempontból "beteg" vagyok én tudom ua. enni sokáig, gondolok itt a sima főtt rizsre.
Igen a bulgur tört előpárolt búza. Nagyon finom én szeretem. Csak míg egy fél kiló sparos "B"-s rizs 200vmennyi addig a bulgur jóval drágább. A kuszkusz durumbúza dara lisztbe forgatva apró szemekre morzsolva. Gyors egyszerű és az is finom. Árban az sem olcsóbb mint a fenti.
Amin gondolkodtam mostanság, hogy rég ettem puliszkát. Ch forrásnak a kukorica dara sem épp utolsó Ez utóbbi olcsó is. Mondjuk túróspuliszkának megcsinálva jó lesz tömegelős kajának
[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
-
Woodslave
félisten
válasz aelod #118885 üzenetére
tudom te kemény vagy. mondjuk a 8gramm nekem már majdnem 700 gramm ch. Hát lehet neked nem okoz problémát
na jó nem képtelenség de meglehetősen nagy volumenű kaják. Ebédem 100 gramm ch volt, még simán meg tudnám tolni egy 250-300 gramm péksütivel minden további nélkül.
akkor mi még az etalon ch forrás?
[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
válasz Woodslave #118874 üzenetére
Lehet meg kéne majd próbálj mást ha fáj a térded. Vagy maradsz ennél és veszel bandázst.
(#118884) Woodslave
Meg lehet oldani. Én 400ch körül ettem a verseny előtti időszakban és nem okozott különösebb problémát 5 étkezéssel ezt bevinni. És nem csak rizs meg zab az úgymond etalon ch forrás. Napi fél kiló túrót eszem és itt vagyok...
[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
félisten
válasz kolosanyi #118881 üzenetére
ja nem csodálom hogy ajánl péksütiket... Ha a 6-8grammos ch ajánlást nézzük azt képtelenség egy 80 kilós embernek rizsből meg zabból bevinni. Pláne 4-5 órás étkezést figyelembe véve (ami praktikusan max 5 kaja).
Szóval a túrótól nem halunk meg?
-
GoTReX
őstag
válasz Woodslave #118882 üzenetére
Utóbbi 2-3 hét nagyon félgőzös ,kihagyós volt nekem. Nem jött meg a fehérjém,kusza volt a munka stb...összejött. Ezalatt felrántottam 3-4 kilót ,úgy hogy nem élesen persze,de nem annyira látok felesleget. Egykezes fekvenyomásra +4-6 kiló , bicepsz gyakorlatoknál is pár kilóval többel tudok edzeni. Nem teljesen ide tartozó,de érdekesek ezek. Lehet kicsit belefarsultam,és jót tett. Ja és ezalatt a normál kajám mellé jött a mocsok kaja is: McBurger, Pizza, Birkahúsos Gyros, néhány főzelék sül sertéshúsokkal, spagetti csirkemellel feljavítva. Tehát nem egy etalon,de....
[ Szerkesztve ]
XBOX ID: GoTReX #4839
-
kolosanyi
veterán
válasz Woodslave #118853 üzenetére
Mondom, vannak újabb kutatások is az egész könyvben. A legfrissebb 2014-es. Írja is a 4-6 óránkénti 40-50 g-os fehérje bevitelt valahol egyébként.
Egyébként az egész könyv érdekes. Nem testépítő szemszögből közelíti meg a dolgokat, pédául állóképességi sportolóknak (élsport, nem heti 3*45 perc kocogás) étrendmintákban ajánl cukros péksütiket is.
Sportágspecifikusan taglalja a dolgokat, de vannak benne általános ajánlások, amikből talán a hobbisportolók is profitálhatnak. Ő pédául a zsírszegény tejtermékeket és a gabonaféléket első helyre teszi a rangsorban fehérje és szénhidrát bevitelére, a húsfogyasztást csökkenteni ajánlja.
-
GoTReX
őstag
válasz BUZZLGHTYR #118877 üzenetére
Vagy járj el dolgozni,akkor 3-4 napot már elégnek érzed,és van pénzed teremre. Na jó nem gonoszkodom, 100 kilóval amúgy szerintem megvagy egyenlőre,ha van normális rúd,meg egykezesek .Ahol én edzek ott sincs minden gépesítve,mint a mai trendi termekben, de ezek kiválthatóak.(erről mondjuk megoszlanak a vélemények)
[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
félisten
válasz BUZZLGHTYR #118875 üzenetére
simán.
Mert amúgy ha valaki itt azt mondaná nem edzhetsz csak egyszer akkor mi lenne?
-
BUZZLGHTYR
senior tag
mert ráérek és egész nap csak pihenek, megugye mondtam, h nem tudom halálra edzeni magam, csak nem olyan mint 1 terem.. vasárnap pihenek
-
Woodslave
félisten
válasz aelod #118868 üzenetére
mert nem látom értelmét logikailag. Ennek meg igen. Mert akkor van a legnagyobb súly amikor a legerősebb vagyok, nem fárasztom le magam előtte. Már ha arra a piramisra gondolsz hogy nő a súly és csökken az ismétlésszám-
-
GoTReX
őstag
válasz BUZZLGHTYR #118872 üzenetére
Ha tisztában vagy a dolgokkal,akkor miért edzel minden nap?
-
GoTReX
őstag
válasz BUZZLGHTYR #118870 üzenetére
Szerintem ez kezdőként jó,bár se szériát se edzésnapokat nem írtál. Keress rá a Sárga kapszula PDF-re neten,abból sokat meríthetsz.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
csá.
itthon edzek, mivel kurva csóró vagyok
MELL-HÁT-LÁB-ra mehetne heti 2x ha nem tudom halálig edzeni, lenne értelme?mellre: egyenes, negatív, pozitív fekvenyomás, tárogatás,
hátra: fűrészelés, felhúzás, húzódzkodás, mellhez húzás, döntött törzsű evezés
lábra: guggolás, kitörés, lábnyújtás
kb ezeket tudom csinálni, sajna a súly az nem túl sok, 100kg
köszi.
-
Woodslave
félisten
válasz aelod #118866 üzenetére
Fordított piramis. Az első szett a legkomolyabb súllyal végzett munkasorozat (nyilván megfelelő bemelegítés után). Guggolásban meg felhúzásban nem mindig sőt szinte soha nem megyek bukásig. Mondjuk a guggolásnál a bukás relatív mert 3-4 levegő után még egyet azért lehet tudnék csinálni de valahogy nem tudok elég hc lenni.
A második - harmadik elméletben 10-10%-os súlycsökkentés és 1-el több ismétlés. Itt abszolút nem célom a bukás, de azért az utolsó ismétlések nehezek. A negyedik széria meg egy AMRAP. (azaz amennyi megy)
Guggolásnál ez a 20 de elég breathing squat szóval a végén már 2-3 ismétlésenként megállva kapkodom a levegőt.
Ez a módszer visszahozta a harci kedvem mert tudom hogy egy qrva kemény (nekem az ) sorozaton kell túllennem aztán három nehéz de teljesíthető. Ezzel kikerülöm hogy spóroljak a további szettekre mert igyekszem az elsőnél beleadni amit tudok és nem "rettegek" (tudom pedig úgy kéne) a többitől (kivéve a guggolást )
-
aelod
veterán
válasz Woodslave #118865 üzenetére
Guggolás 105kg. 9x. 95kg 10, 85kg 11, 20x.
Most a 85-be ment 11 és utána mi az a 20x?
Ahhoz képest hogy a két gyerek őrjöngött a kisteremben és fitball-al fociztak meg boxkesztyűvel ütötték elég jó volt.
Ha a 105-be megy 9 ismétlés akkor a 130-ba mennie kell háromnak. Azt már megfigyeltem, hogy nagyobb súlytól haladsz a kisebb felé. Ezt miért így csinálod?
-
Woodslave
félisten
ja tegnap voltam. Láb. 86,4 kg. Kemény ez a napi 2 kiló
Guggolás 105kg. 9x. 95kg 10, 85kg 11, 20x.
Merev lábas 90kg 9x. 88kg 10,10,10Edzés elején fáj a térdem. Érdekes, mert a bal térdem terhelésre megfájdul a másik térdem meg elmúlik vagy fordítva... Valszeg többet kell melegítenem mert olyan érzésem van az elején, mintha nem lenne kenés az izületben (lehet hülye fogalmazás, de mintha hiányozna valami az üzemszerű működéshez.) A guggolás végén mér nem fáj.
Ezen kívül két sorozat triszett: lábnyújtó - lábtoló -
padra fellépés(leírni is szégyen )Vádli és has.
Ahhoz képest hogy a két gyerek őrjöngött a kisteremben és fitball-al fociztak meg boxkesztyűvel ütötték elég jó volt.
Ezt a pár edzésciklust még végignyomom márciusig megpróbálom az utolsó diéta előtti 3x3-as ciklusban 130-ra felnyomni, vagy ahogy alakul de ez a minimum, de utána valami radikálisan más lábedzés kell mert tényleg teljesen hülye vagyok hogy kockáztatok a semmiért.
-
aelod
veterán
válasz Woodslave #118860 üzenetére
most olcsóbban rendel a bodybuilding.com-ról
Növit?milyen verseny volt ez?
NAC verseny.Nincs párhuzam a kettő között de én sem voltam megelégedve a barnítással. 10k-ért az ember professzionálisabbat vár. Ráadásul úgy, hogy az egyik srácot mellettem egy full kezdő kiscsaj fújta és közben a másik magyarázta neki mit, hogyan kell csinálni...
(#118862) aliquis
Nem, nem kötekszem. Kérdeztem, mert érdekelt, hogy ez neked miért jó?
[ Szerkesztve ]
-
aliquis
tag
Donald Trump,lesz a következő USA elnök,na ennek legalább örülök.
Viszlát!
-
aelod
veterán
Most olvastam fb-n a protan rakta ki, Németo.-ban barnítottak és a srác nem olyan színt szeretett volna amilyent kapott, le is verte az egyik barnítót a kísérője a versenyzőnek. A versenyző 2. lett a kísérő kifogásolta az eredményt és rálőtt az első helyezettre. Az milyen már? Bekészülsz, lediétázol, végigcsinálod és nyersz. "Jutalmad" egy golyó a hasbva...
(#118853) Woodslave
BCAA átlag hobbi gyúrósnak nem oszt nem szoroz. Értem ez alatt, hogy elmegy megveszi és ettől várja, hogy izmos legyen meg a scitec WPP fehérjétől aztán közben szarul edz meg szarul kajál. BCAA, glutamin és társai versenydiétában számítanak. Én legalább is ezt tapasztaltam.
És mi van akkor ha a leucint külön viszem be minden egyes kajáláskor? Erre nincs tudományos cikk?
[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
félisten
válasz Woodslave #118853 üzenetére
mondjuk ahogy elnézem 100 gramm nyers csmellben 1,7 gramm leucin van. szóval kb a duplája kéne egy kajára e szerint az elmélet szerint. Azért arra kiváncsi lennék, van-e bármilyen érdemi különbség az izomprotein szintézis között ha 150 vagy 180-200 gramm egy kajára. Lehet ha nem ütöd meg a minimum leucint akkor nem is vált ki az izomzatra hatást? Vagy csak kisebbet? Lehet jobban jár aki legalább egyszer megcsinálja mint aki 4-szer eszik hiába nagyobb mondjuk az összfehérje bevitel?
-
Woodslave
félisten
válasz kolosanyi #118851 üzenetére
1980 meg 90-es kutatások (ami nem baj feltétlenül) a fehérje részen meg tisztázatlan, "vitatott" stb. Tényleg tök egyértelmű...
Amúgy nem vitatkozni akarok a leírtakkal. Mert amikor Angel írja akkor se az alapinformációkkal van baj, hanem a logikai rendezetlenséggel ami valszeg abból ered hogy a teremben hallja nem feltétlenül professzoroktól
A leucin tartalom Layne Norton phd munkjában megjelent már és aránylag elfogadott nézet, hogy kell egy megfelelő mennyiségű fehérje arányos időközönként elosztva a megfelelő protein szintézis érdekében. Szóval elméletileg jobb 4 40 grammos adag 4-5 óránként mint reggel 10 gramm este 150. Ennek ellenére nem nagyon tombolnak a tudományos kutatások amik tényleg szignifikáns különbséget hoznának a kettő összehasonlításával. Sőt izommegtartás szempontjából az átmeneti böjtöléses protokollok nincsenek lemaradva...
Amúgy meg aki eszik (mármint aki figyel hogy nagyjából testépítő módon tegye) az kb megeszik annyi fehérjét minden egyes étkezésnél hogy ez meglegyen. Bár ahogy nézem a mp impact wheyt akkor legalább másfeles adagot kell megenni hogy meglegyen..
kazein este: ez már sárga kapszulás történet együnk túrót lefekvés előtt.. Mondjuk én nem eszek mert túl sok olyan cikket olvastam hogy a tejtermékek által kiváltott magas IGF-1 szint rákot okoz, persze lehet pont fordítva van meg van olyan is hogy pont nem Meg annyira nem is szeretem.
A BCAA megint vitatott erről is többször beszéltünk hogy kell vagy nem kell. Pro és kontra 1000 cikk és állásfoglalás van, mivel nem ingyen van ezért én inkább a kontra oldalon vagyok.
-
aliquis
tag
válasz Woodslave #118849 üzenetére
Én sem értem mitől kéne seggre ülni,semmi extra,csupa általános dolog ami működik,az már más kérdés,hogy számtalan módszer működik,és....
Angel2014ki a fa@t érdekli,hogy mikor,milyen név alatt ment,maga a hatóanyag a lényeg.Minden idióta ezt eszi zsák számra,főleg az alacsony intelligenciával rendelkező emberszerűek.
[ Szerkesztve ]
Viszlát!
-
kolosanyi
veterán
válasz Woodslave #118849 üzenetére
Ez csak 3 oldal, nem az egész könyv. Igaz nincs benne kolbász meg szalonna, de írja, hogy nincs tiltólistás étel, csak nem megfelelően elkészített és nem megfelelő mennyiségben tálalt. A kolbásztól meg a szalonnától javasolja a tartózkodást, de ritkán ugyan belefér ízesítésként. Persze a múltkori aukcióm egy kicsit túllőtt a célon, de hagyjuk.
Semmilyen forradalmi dolog nincs benne, viszont ésszerű dogokat ír és meghivatkozza normálisan.
-
Woodslave
félisten
válasz kolosanyi #118846 üzenetére
Akárhogy nézem se kolbász se szalonna...
Amugy meg ezen a három oldalon te milyen forradalmi tudast olvastál amiről nem tudtunk? Vagy titkolod a lényeget?
Hitelesebb mint az angol nyelvű netes akármik. Mert? Mert irt egy könyvet? Vagy mert magyar? Vagy ki van gyúrva mint állat?
[ Szerkesztve ]
-
headhunter
addikt
-
Angel2014
addikt
válasz kolosanyi #118844 üzenetére
Esküszöm én ilyen oldalakat nem is lapoztam fel ...én ezt mind onnan szedtem amit a teremben halottam a régi öregektől...a lapok és a cikkek bemásolása csak azért volt amikor trolloztatatok próbáltam hiteles anyagot keresni...
aliquis : Beszéltem régi öregekkel a kokszról amit te leszaroztál , azt üzenik rég volt olyan hiteles és tiszta koksz amit még a kórházakban is megtaláltál a 1995 ös években ami hasonlít a stanazolra sőtt jobb is mint a bionabol...csak szar hamisítvány van a stanasolból is és a növiből is ....a bionabol hamisítványa lett a danabol...
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
kolosanyi
veterán
válasz God Vazzeg #118840 üzenetére
Tudom, hogy mindig lehet másik tanulmányt hozni, ami cáfolja az eredményt, de nekem ez nem kicsit hitelesebb, mint a mindenféle angol bulvárból fordított netes cikkek.
-
rwin5
őstag
ilyen gyak van, vagy ez valami borzasztó kivitelezés? a mesterbe nem merek bele kötni [link]
-
aliquis
tag
válasz God Vazzeg #118840 üzenetére
"Ezer" út vezet a célhoz,egyet kiemelni nem helyénvaló.
Viszlát!
-
-
aliquis
tag
-
aelod
veterán
válasz kolosanyi #118831 üzenetére
Nem próbáltam mert eleve hülyeségnek tartom naturálon ezt az elméletet. Nem kellett kipróbáljam. Én verseny diéta alatt gyengültem mint a szar, persze itt is jöttek a tanácsok (kokszosoktó), hogy próbáljam tartani a használt súlyokat de ez ugye naturalként lehetetlen.
Most meg 3500kcal körül az új edzéstervvelm/ódszerrel próbálok némi húst magamra rakni. Hogy működni fog e nem tudom de 9 hétnél tovább nem csinálnám. Lehet addig sem fogom bírni de adok neki egy esélyt.
-
kolosanyi
veterán
válasz aelod #118823 üzenetére
Próbáltál csökkentett kalóriabevitel mellett erőemelő tervet csinálni? Én igen és életem egyik legnagyobb baklövése volt. Olvastam az okos cikkeket, hogy attól marad meg diétában az izom, hogy nagy súllyal edzel meg diétában is lehet erősödni. Ja persze, ha közben heti 1000 mg cuccot szúrsz, akkor nem akadály, de natúrban ez nem működik. Illetve poweres edzéstechnikáról annyit, hogy szinte az összes blokkperiodizációt alkalmaz. Elméletben kurva jól hangzik, hogy a folyamatos terhelésnövelés hatására nagyon jól lehet erősödni és izmosodni, de a gyakorlatban mi garantálja, hogy egy blokkot végig tudsz csinálni folyamatosan növekvő intenzitással? Segítek, a kox. Olyankor nem kérdés, hogy a 12 hetes volumenciklus minden egyes hetében tudsz növelni a heti összvolumenen úgy, hogy szériasúlyokat emelsz, de cucc nélkül pár hétig működik csak. Utána meg szépen elkezd a test kompenzálni és formaromlással tovább dolgozol, közben azt hiszed, hogy erősödtél, közben nem.
Amit én megtapasztaltam a közel 9 hónap poweres edzése alatt az az, hogy cucc nélkül itt sincs semmi. Legalább annyira behatárolt az erőnövekedés mértéke natúrban, mint az izmosodásé. Persze tudom, erre a poweresek azt mondják, hogy tesztelt liga meg minden. Én meg tojok rá, mit mondanak, cucc nélkül senki nem fog a testsúlya háromszorosával húzni meg guggolni.
(#118824) aliquis
Az is hozzátartozik, meg persze alkat meg étrend és bizonyos gyógyszerek. Amíg olyan mémeket gyártanak a poweresek, mint a lenti, mit vársz?Hozzáteszem, semmi bajom a poweresekkel, több jó cimborám is csinálja versenyszerűen, de mindegyik koxol.
-
aelod
veterán
válasz Radnix #118829 üzenetére
Izom memória nyilván szerepet játszik az újrakezdőknél ebben igazad van. De egy full kezdőnek is ajánlott elsajátítani az alap gyakorlatokat, és ezzel erőt fejleszteni. (Bár a fáma szerint állóképességet fejlesztünk előbb.) Amire jó lehet a big3 gyakorlat persze alacsonyabb intenzitással.
-
Radnix
senior tag
válasz aelod #118827 üzenetére
Itt a hangsúlyt, úgy vélem az "évek kiahagyása" részhez kellene tenni. Kezdőknek meg újrakezdőknek az is izomnövekedést okoz ha felmennek a másodikra a lépcsőn a lift helyett
Csak arra akartam rámutatni, hogy azok között a körülmények között nem mérvadó, hogy milyen eredménye van a teljes testes edzésnek egy olyan alany számára aki haladó.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz aelod #118827 üzenetére
Amikor elkezdtem edzeni én is teljes test edzést nyomtam. Jött is az erő meg az izom. Ott basztam el amikor fel év után bontott programra váltottam, különben az első fél év utemebol számítva már 130 kiló szinizom lennék. Mondjuk szerencse hogy atalltam, nem szeretnék olyan 150 kilós izom állat lenni mint Angel. Nekem jó ez a futó forma.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
aelod
veterán
Pedig a topik tagok többször edzenek egy héten és gyanítom, hogy régebb óta mint egy éve
De viccet félretéve. Én amikor elkezdtem évek kiahagyása és a cigi lerakása után újból edzeni akkor fél évig igaz hetente csak 2x edzettem de akkor teljes testet. Szépen jött a tömeg és az erő is.
-
Angel2014
addikt
válasz kolosanyi #118822 üzenetére
Nem de ezt nem csak a poweres alkat miatt csinálják henem a poweres erő és a poweres állóképesség miatt is,,,én szeretnék ilyen erős lenni mint ők.
Ijk : szerinted én mit csinálok? nem egy éve hanem már több éve is? Amit most Aelod csinál az a tipikus Orosz súlyemelők edzése ...de nagy súllyal 1-2-3-4 sorozat maximum.
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Ijk
nagyúr
Az a baj hogy erről a heti többszöri edzesről mindig csak beszéltek és senki nem csinálja legalább egy évig hogy lássuk az eredményt.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
aelod
veterán
válasz kolosanyi #118822 üzenetére
Igen csak a poweresek megesznek vagy 7-8e kalóriát és nem csirkerizsbrokkoliból. Lásd Béci étrendjét amikor erőemelő volt. Cserébe mocsok erősek de telibeszart búvárruha alkat mindegyik. De attól függetlenül az edzéstechnikájukat be lehet építeni egy bádis edzéstervbe, annak adott szakaszába.
-
aelod
veterán
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Köszi a választ aelod.
Más téma, h a fekvenyomást egyenes meg 45°-os padon érdemes úgy, h egyik héten kétkezes súlyzóval (vagy h a faszomba hívják, szóval ez a rúd, azt oldalról pakolod rá a tárcsákat) másik héten egykezes súlyzókkal padon?
[ Szerkesztve ]
-
Zomb€€
őstag
mod: Ha nem lennek dagattgetzi akkor kajak kiprobalnam ezt az edzest. de igy leszarom egy ideig
[ Szerkesztve ]
"Egyszer fent...egyszer fent!"
-
aelod
veterán
válasz Woodslave #118811 üzenetére
(#118810) Zomb€€
(#118811) Woodslave
Sírok baszki kiköptem a pufirízst a röhögéstől
(#118812) Ijk
Csaj vagy?
(#118808) Freddycom
Old meg úgy, hogy minden váll edzés más-más rész specifikus legyen. Tehát arra a "fejre" amit jobban megedzenél értelem szerűen több gyakorlatot végzel az adott edzésen belül. Én speciel 3-4 gyakorlattal elintéztem a vállat.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz bigmasterg #118809 üzenetére
2 hét nekem mire megint 100%-osan megy megint a guggolas nekem, elképzelhetetlen hogy 2-3 naponta guggoljak nagy súllyal. Fekvenyomasnal is kell legalább 4-5 nap.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
bigmasterg
addikt
Teljes testes edzésnél nem is lenne muszáj minden nap guggolni.
Ha teljes testes edzéseket csinálnék pl heti 3x, akkor fognám a mostani bontott edzéstervet és annak a gyarkolatait osztanám szét a 3 napra.
Így mind a 3 nap másképp nézne ki, más gyakorlatokkal, de mindegyiken kapna minden izom.A heti össz munka valóban több lenne, ahogyan Zomb€€ is írta. Mivel nagyobb súlyokkal lehetne dolgozni így, mintha 3.4.5. gyakorlatot végeznéd már adott nap ugyanarra az izomra.
Aztán kérdés, hogy ez hatásosabb-e, mivel többször kap ingert egy adott izomcsoport, vagy nem mivel "szét kell baszni az izmot rendesen ha nőni akarsz.".
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Halljátok, ha vállra edzek, akkor egy adott 'fejre' hány gyakorlatot illene végezni? Elég kettő-kettő az elülső, középső és hátsó deltára?
-
Zomb€€
őstag
Tenyleg nem ertem mit nem ertetek.
Ha kicsit elvonatkoztattok attol a gondolkodastol, hogy ha egy heten szetedzunk egy izmot az a legjobb neki, akkor itt egy pelda:Heti egy edzesen vegzett munka adott izomra X J(oule a gyengebbeknek )
De ez az X Joule olyan szinten kimerit, hogy tobbszor nem tudnal ilyen intenziv munkat vegezni csak a kovi heten.ellenben -->
Heti haromszori edzes az adott izomra 0,5X J
De ezt az edzest heti haromszor el tudod vegezni, azaz az eredmeny a hetre vetitve 50% plussz.Igen ez elegge lebutitott pelda, de talan igy mar nem erzi magat egyedul wdooslave sem.
"Egyszer fent...egyszer fent!"
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Egérpad topik
- Autós topik
- Politika
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- OLED TV topic
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest