Hirdetés
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Facebook és Messenger
- Banggood
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
- ASUS routerek
-
IT café
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoolsNOS
veterán
válasz bigmasterg #185752 üzenetére
Nem feltétlenül egyre. Kb fél évente választok egy testrészt amiben le vagyok maradva (sajnos mindben ) Most a hát a soros. Szóval azt jobban edzem kb 4-6 hónapot minimum. (saját napot kap) Egy olyan gyakorlatsor érdekelne, amivel elvileg szélesedik a hát.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
aelod
veterán
válasz bigmasterg #185713 üzenetére
Szóval aki izmos az nem "funkcionális" ?
Ezért is élhet a hiedelem az átlag ember fejében a "felfújt, nem igazi" izmokról.
Nem számít a hozzá nem értők véleménye.csak ahhoz igen sok egyéb gyakrolatot kell használni
Ki szerint? Nincs must have gyakorlat. Ha nem guggolsz szabad súllyal attól még lehet erős és jó lábad. Ha meg nem csinálsz felhúzást akkor meg pláne lehet jó hátad (főleg annak fényében, hogy a felhúzás nem hát gyakorlat)."It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Woodslave
félisten
válasz bigmasterg #185698 üzenetére
elhiszem mert nem értek hozzá, nem is érdekel. csinálni sincs módom de ha lenne se csinálnám valószínűleg.
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Woodslave
félisten
válasz bigmasterg #185696 üzenetére
kiváncsi lennék ez mondjuk tényleg mennyit számítana. De gondolom jobban értenek hozzá mint én. De mivel nincs bambuszrud a teremben ezen nem kell agyalni
-
Woodslave
félisten
válasz bigmasterg #185694 üzenetére
minél stabilabb egy gyakorlat annál jobb hipertórifa szemponjtából. A labdán végzett egykezes nyomás messze van a stabiltól így a legkevésbé jó izmosodásra.
mondjuk bejön a képbe a qrvára mindegy mit csinálsz úgyse leszel olyan izmos mint amilyen szeretnél lenni szóval valszeg tök mindegy hogy nyom bárki
természetesen nem mindenkinek ugyanaz a célja, én nem keverem be a funkcionálitást, mert a funckionálitása egy gyakorlatnak testépítő célból az, hogy arra minél jobb legyen.
Én se csak full stabil gyakorlakat végzek, mert pl a smith keretes ferdepad szétbaxa a vállam mert nem tudom megtalálni a megfelelő pozicíót. Sima padon viszont teljesen jó.
Egykezes floor presst akkor csináltam amikor a vállam próbáltam rehabolni
[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
félisten
válasz bigmasterg #185191 üzenetére
Nekem is rottyon van a könyököm de edzést nem hagyok ki csak azért mert fáj vmi. Tegnap push nap után ma nem fáj szóval az rendben lesz. Bicepsz edzést viszont vissza veszem.
Tök mindegy szerintem az elmúlt 10 évben egy mmt nem nőtt a karom. Persze voltak időszakok amikor nagyobb volt de konstans jelleggel nem.
Mondtam is pár gymbronak aztán egyből jött hogy mérjük le 43.5 kis (nagy ) jóindulattal edzés után.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz bigmasterg #185187 üzenetére
Nekem 42-es a karom, de ha nem edzenék rá, sztem 38-ig visszazsugorodna kb. Azért az már látható különbség. Kicsi izmok, de ettől még sokat számítanak az összképben sztem
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Woodslave
félisten
válasz bigmasterg #185165 üzenetére
el tudom képzelni. Mondjuk a csuklómnál nem érzem hogy annyira izzadna hogy megzavarja az érzékelőt de nem kizárt. Én is észrevettem, hogy mondjuk ha kint bicikliztem olyan alacsony pulzust mért ami még éjszaka sincs
De engem ez annyira nem érdekel. Azt gondolom annak van értelme, ha valamit lehet pontosan mérni. Itt a zone 2-ben ez a laboros laktát szint amit nem fogok, innentől kezdve csak a konzekvens tévedés érdekel, azaz ha nem tudok valamit pontosan mérni akkor legalább pontosan tévedjek. Ugyanezt gondolom mondjuk a kalória trackingről is.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz bigmasterg #185150 üzenetére
kolcson kaptam a pantot csak, nem akarok pantot es orat is venni, csak az egyiket. valszeg veszek egy xiaomi mi watchot aztan megnezem mennyire mutat hasonlot mint a pant. ha hasznalhato megtartom. ma is nyomtam egyet, z2 demon leszek durva mennyire egy tartomanyban lehet maradni. komolyan mondom addiktiv ez. ha tenyleg ez a legjobb sziv es keringesi rendszerre meg vo2 max fejleszteshez is (vo2 max edzest leszamitva, ugye) akkor nem ertem emberek miert erolkodnek zone3-4-en aerobozva. elfaradsz, lihegsz, nem esik jol, izmaid is besavasodnak...hatam kozepere nem kivantam...kozben meg csinalhatnad lajtosan is. es meg effektivebb is? plane aki csomo plusz sulyt cipel, es elmegy a kedve az aerobtol gyorsan magasabb bpmen..
tegnap siman nyomtam egy labedzest utana...semmivel nem volt nehezebb mint z2 nelkul.
kivancsi vagyok mit veszek majd eszre 1 honap utan, mennyire is effektiv ez...mondjuk az izomtomeg novelesemnek biztos nem tesz jot majd, 500 kaloriakat elegetek igy. aerob nelkul se ettem eleget, hat meg igy...lehet a vegen majd 7% leszek?[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Woodslave
félisten
válasz bigmasterg #185143 üzenetére
Ja ez igaz nem oda kell tenni ahol megfeszitve mérem
-
Woodslave
félisten
válasz bigmasterg #185141 üzenetére
65-95 cm-es állítható övvel - nekem ez volt furcsa.
-
Qtya123
őstag
válasz bigmasterg #184809 üzenetére
Különben is. Addig nem vagy izmos, amíg ruhában nem látszik, hogy az vagy.
-
szőröscica
addikt
Szerintem igaz lehet. Aki nem izmos, az zsírdisznó, vagy gebe mint a ló. Semmiképp sem ember. Esetleg nem is élőlény, hanem telefosott búvárruha. Én az utóbbiak táborát erősítem.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
azokat lenézem akik legalább annyira nem izmosak mint én, de mivel ilyennel még nem találkoztam ezért ez a hozzáállás még várat magára.
-
stingy2
senior tag
válasz bigmasterg #184166 üzenetére
Ok, csak illusztráció volt, gondoltam "Kiss Jenő" meg "döntött törzsű evezés" így együtt szerepel, akkor nem lehet nagyot tévedni, de tényleg "érdekes" kivitelezés.
Akkor itt egy szebb döntött törzsű evezés.#184163Fred23 sok éve csinálom, de ettől a gyaxitól még soha nem sérültem le.
Az alap, hogy olyan gyakorlatoknál, ahol befigyelhet hasi v gerincsérv, mindig használok övet.[ Szerkesztve ]
INTJ
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz bigmasterg #184111 üzenetére
Miért akarsz egy 3 órás videót megnézni erről?
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz bigmasterg #184063 üzenetére
Ohh köszi. Nekem ezt nem jelenítette meg. Igazából tavasszal jöttek a vizesek és az aknába kicseréltek egy 30 centis ólom csövet valami flexibilisre.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Pocee
senior tag
válasz bigmasterg #184049 üzenetére
Felületes megfogalmazás...
Egyrészt sehol egy szóval nem mondtam,hogy félek a csapvíztől,sőt kúti vizet is iszok...
Viszont kíváncsi lennék,hogy valamelyik településen sárga trutyi folyik a csapból,hogy gondolom nem innád meg,pedig csapvíz az csapvíz...?
Nem hiszem.
Azt értsd kérlek,hogy se nem mondtam hogy fiatalít vagy bármi életnyújtó paraméterrel nem ruháztam,annyit mondtam,hogy a legkevésbé terheli a vesét.Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz bigmasterg #184019 üzenetére
Ez nem jó érvnek...ha visszaolvasol,vagy keresel,könnyen találsz olyan hozzászolást hogy itteni olyan emberek akik most lehülyéznek minket(ezzel semmi baj nincs,szívük joga ezt gondolni,bár én nem biztattam senkit a desztvíz ivásra) lehülyézik az orvost aki a magas fehérje bevitelt vesekárosítónak tartja, tehát felmerül a kérdés ,az orvosnak és a tudománynak akkor kell csak hinni ha számunkra kényelmes és igazoló, egyéb esetben hülye az orvos is...
Cannabis, máshol gyógyítanak vele, máshol ördögtől való,de csak a példa kedvéért hoztam fel,hogy kinek van igaza,és a dogmákat meddig vagy honnantól kell validnak kezelni,de biztos jó csak egyszerűen nagyképűen lehülyézni a másikat...
Egyébként az feltételezni hogy aki desztvizet fogyaszt semmi mást nem visz be amivel visszapótolna,mekkora beszűkültségre mutat rá?
Nyilván ha lezuhansz egy repülővel és nem jutsz kajához és csak desztvized van belehalsz...Mr.Brightside
-
m3tr0
őstag
Igen az volt...azért túl sok időt nem fektettem bele én sem.
Az antsz-is azt írja,hogy úgy fogyasszuk,hogy az ásványi anyagokat megfelelő étkezéssel pótoljuk.
Én sem iszom de attól még nem ördögtől való cselekedet. -
Lajmund
őstag
válasz bigmasterg #184029 üzenetére
Fentebb már irtam egyszer. De amúgy ez a vissza sozás annyira minimál hogy a 4 literbe tett pár mg-rol beszélünk nem lehet érezni hogy sós. Leginkább ion potlás de ez se indokolt rendes étrend mellett csak mivel sok csunyaságot olvastam így jobban érzem magam. De kb el lehetne engedni 30 litert már tutira megittam úgy hogy nullás volt mert elfelejtettem a sót.
HussarF; Ezt már írtam meg azt is hogy az egyszerűség kedvéért hívom igy. De megértem ha valaki egész hétvégés agymenést egyszerre pörgette végig akkor nem figyelt a részletekre nem is lehet ha több fő topik van. Minimálra sozom nem ettől lesz "jó" .Ja és én nem gyúrok kondiba azért ilyen csak az alakom. Ettől függetlenül a megdolgozott pénzemért a legjobbat akarom akkor is ha nem a steroidos medve vaddiszno forma a cél.
[ Szerkesztve ]
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Lajmund
őstag
Persze köztudott itthon nálunk. Sok fejlett országban nem.
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Viktor77
titán
-
Lajmund
őstag
válasz bigmasterg #183903 üzenetére
Ez kész de jót nevettem. Istenem hogy lehet ilyeneket irni.( az eredetire gondolok) Láttam máshol is megnyilvánulni itt a forumba értelmes az ember szóval tuti trollkodik de mellette szeretne is fejlödni. Szóval nem hülye csak saját maga parodiáját játsza el. Legalábbis nagyon remélem.
[ Szerkesztve ]
-
benfolds
őstag
válasz bigmasterg #183756 üzenetére
na ez is nagyon fontos mondat, mehetne az összefoglalóba.
-
Vitee
aktív tag
válasz bigmasterg #183756 üzenetére
En egy szoval sem irtam, hogy jol csinal barmit is, velemeny erdekelt .
Kivancsi voltam, mert mivel annyira felkapott es odaig vannak erte, raneztem.
De neha faj nezni, annyira rossz a kivitelezese a gyakorlatainak, a RoM sokszor fele annyi mint lehetne stb.
Ha egy kezdo ezt csinalja a terembe kirohogik, de mivel o megmozgat rohadt nagy sulyt, meg maga az ember is nagy, o a kiraly es a peldakep, olyan kettos merce szagu nalam a dolog.
Illetve ez is a bizonyitek arra, hogy cuccal nem fontos a szabalyos kivitelezes se igazan
Valami 21 eves, de 42-nek siman mondanam[ Szerkesztve ]
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
hadam98
senior tag
válasz bigmasterg #183630 üzenetére
Superman
Chin Tuck
Hollow Hold
Neck Bridge
Glute Bridge
Wall Hollow Hold3 szett mindegyikből legalább heti 3 nap.
-
Biqci
aktív tag
válasz bigmasterg #183552 üzenetére
Úgy tűnik valakinek elege lett a
trollkodásbóla folyamatos edzésből és edzeni akarásból..."For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Woodslave
félisten
válasz bigmasterg #183552 üzenetére
volt egy kis összeröffenés bizonyos "szakmai" kérdésben Perempe collateral damage vagy vele mi volt?
-
aelod
veterán
válasz bigmasterg #183467 üzenetére
De azóta sem kezdtem bele újra, inkább a hagyományos diétához nyúltam mindig.
Pont azért mert a rendes vegyes étrend egészségesebb, plusz a keto első hete nagyon nagy szenvedés.
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
roti86
őstag
válasz bigmasterg #183291 üzenetére
Köszönöm mindenkinek az ötleteket, ezen videó alapján megcsináltam a sajátomat, a boltihoz képest megmaradó pénzből meg vettem fehérjét
[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
válasz bigmasterg #183338 üzenetére
Ez is szimpatikus jó ötlet még megálmodom. köszi
-
perempe
veterán
válasz bigmasterg #183338 üzenetére
Most kezdtem el érezni a hátamban a tegnapit...
* Brahms: 4. szimfónia *
-
hadam98
senior tag
válasz bigmasterg #183259 üzenetére
Erőnlétinél én 3-5 nyomok le és utánna pihenek kb. 3 percet. Aztán mehet. Majdnem szakadásig viszem. Igen könnyen meg lehet sérülni. Én is megszoktam szédülni, de soha nem pihenek 3 percnél tovább. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy le nyomok valamit aztán 10 percig semmit nem csinálok. Attól nem leszek erősebb meg igazából a maradék kardióvaszkuláris terhelésből is el vesz, ami erőnlétibe amúgy se sok.
[ Szerkesztve ]
-
hadam98
senior tag
válasz bigmasterg #183250 üzenetére
Ez miért jó? Komolyan kérdezem.
Én Powerbuilderes vagyok és ha erőnléti van akkor se pihenek 3 percnél tovább. Ha érzem, hogy elfogyott az üzemanyag akkor nem fog vissza jönni 10 perc után. Nekem legalábbis. Tényleg ennyit vártok? Működik? -
Biqci
aktív tag
válasz bigmasterg #183234 üzenetére
De miért csinált egy normális ember ilyet? Ha edzés lesz, fel kell készülni, nem bonbon meggyel, de ha azzal, akkor így járt. Normális táplálkozás esetén kevés az esély, hogy edzés közben annyira leessen a vércukorszint. Hányás lehet, de ott lehet hogy kolbász lett előtte elfogyasztva. Ez volt a fiam, lábedzés előtt
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
aelod
veterán
válasz bigmasterg #183222 üzenetére
Rég használtam ilyet, de az rémlik, hogy könnyebb őket a beengedett állapotról megindítani.
Persze mert nagyobb az erőkar."It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz bigmasterg #183171 üzenetére
Nagyon komoly lab! Neked mar sokkal inkabb testepito alkatod van mint nekem. Akkora az alkarod mint a felkarom
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz bigmasterg #183091 üzenetére
"onnan hogy növelsz tovább fél év múlva? Plusz a progresszió is nehezen mérhető."
Ugyanugy merheto es ugyanugy lehet emelni a sulyokon vagy az ismetlesszamon.
Nemreg emeltem bench pressben, OHP-ban es weighted pull upban, erosebb vagyok mint korabban barmikor. Leg pressben is folyamatosan emelek, pedig en meg ott is drop settelek. Nagyon jol esik visszatenni 150-re es azzal meg jo lassan, lent megtarva csinalni par ismetles minden korben."Amúgy ennek a kifárasztásnak és dropset-ezésnek mi értelme?"
Ezek olyan intensity technikak amikre akkor van szukseg ha mezei edzegetessel mar nem tudsz uj eredmenyt elerni. Ha ugy csinalnam ahogy te irod, mar platoztam volna teljesitmenyben.
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
válasz bigmasterg #183091 üzenetére
Egyetértek. Ezen én is átmentem. Minél többet, minél keményebben, aztán lóf@sz estifény lett a jutalom. Most messze kevesebbet edzek mint akár 10 éve. Ellenben jobban átgondoltan. Úgy érzem minden téren csak profitálok belőle.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
aleister
veterán
válasz bigmasterg #183055 üzenetére
Ez is igaz.
Mondjuk konkrétan az oldalemelést emelte ki emlékeim szerint az emberünk, és ez szvsz valamilyen szinten rendhagyó, mert ott nemigen szoktak az emberek 1 ismétlés alapján belőni a maxot, majd nagy súllyal dolgozni. Tán még el is hangzott a 16-20-as rep szám, de erre már nem mernék megesküdni.De való igaz, hogy a klasszikus erőgyakorlatoknál (fekvenyomás, gugolás, felhúzás, stb) izomtömeg növeléskor a nagy súly mellé az általad írt ismétlésszám társul.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aelod
veterán
válasz bigmasterg #183057 üzenetére
Erre írtam, hogy a 8-12 még nem a nagy súly kategória.
Ja igen igen, sorry."It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
aelod
veterán
válasz bigmasterg #183055 üzenetére
hengerezést és masszázst
Én úgy tudom attól nem lesz jobb a mobilizáció. Nagy súly meg relatív. Melyik ér többet egy kínlódós rángatós 5-3-1 ismétlés vagy egy végig kontrollált 8-12 ismétlés? A kérdés költői nyilván."It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
aleister
veterán
válasz bigmasterg #183038 üzenetére
Valamelyik idősödő nagy magyar riportjában hallottam egyszer, hogy megkérdezték tőle, hogy mi az, amit másképp csinálna, ha ismét a pályafutása elején lehetne. Azt válaszolta, hogy kisebb súlyokkal dolgozna, mert ezek a terhelések már egész egyszerűen nem embernek valók.
Azóta én a nagy súly és 8-12 ismétlés helyett inkább a valamivel kevesebb súly x 12-16-ot ismétlek. Aztán, hogy ez mennyire optimális izomnövekedés szempontjból, pont nem érdekel. Ellenben az, hogy az 50. gyertya (nem, nem a gyakorlat ) után is fel tudjak kelni az ágyból reggel grimaszolás nélkül, az igen.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
m3tr0
őstag
válasz bigmasterg #182948 üzenetére
Őszintén, ez a 2100 kalória is rohadt kevés nekem...
A cirka egy hónap alatt 3 nap volt olyan amikor többet vittem be, a maradék napokon mindig kalóriadeficitbe voltam. Itt nyilván van szórás az 300-1000 kalória deficitekben.
Plusz izomból (abból a kevésből ami van) a lehető legkevesebbet szeretnék fogyni.(vagy inkább semmit)
Lehet csak el kéne mennem egy étrendkészítő szakemberhez.
Mert valahogy azt érzem,hogy ott van gond még mindig. -
JoolsNOS
veterán
válasz bigmasterg #182937 üzenetére
Nekem akkor miért van? Bemelegítek, utána 5 percet tekerek. Guggolás: bemelegítek 3*mégkisebb súllyal. Utána kb 4*8 80 kilóval. Utána lábtoló, majd combfeszítő ülve.
MIndig van minimum 2 napig tartó izomláz...
Igaz nyújtani röviden szoktam.[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Qtya123
őstag
válasz bigmasterg #182937 üzenetére
Ezzel ugyanígy vagyok. Első alkalommal erősen érzem, másodikra még talán, utána nem.
-
Dazsar
aktív tag
válasz bigmasterg #182913 üzenetére
https://youtu.be/-XhGXB-aizk?si=FoMWiEIKq8MDMw_0
4:00 percnél
"Akárki lopta el a bankkártyám, kevesebett költ mint a feleségem"
-
Qtya123
őstag
válasz bigmasterg #182891 üzenetére
Amit ő csinál, abba még egy alapos troll is mentálisan belerokkanna. Nem troll ő.
-
Hangfalképű
tag
válasz bigmasterg #182775 üzenetére
Ő már egyszer elérte Arnold méreteit, hagy pihenjen a bajnok
neophyte79 Mikor idekerültél ezzel a nickkel, már akkor beleálltál mindenkibe, Elődbe is elég rendesen és nagyon magas lóról segghülyéztél mindenkit, mondván téged korábban itt mindenki bántott.
Ha segíteni akarsz, akkor tedd normális hangnemben, ha pedig valaki nem ért veled egyet, kezeld helyén a dolgot, de ha lehet ne ülj fel megint arra a lóra. -
aelod
veterán
válasz bigmasterg #182757 üzenetére
Az egész shopbuilder egy broscience bullshit.
Kerülöm őket.
Egyáltalán van még ember aki onnan informálódik?"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Vitee
aktív tag
válasz bigmasterg #182757 üzenetére
Pont ma gondolkodtam rajta, hogy mennyivel szabadabb es elerhetobb lett minden az edzessel kapcsolatban, az internet fejlodesevel, mint 10-15 evvel ezelott.
Akarmi erdekel, van YT, rengeteg video, insta, tiktok, mindent megtalalsz.
Amikor anno akartam edzeni, emlekszem meg a shopbuilderen volt valami edzo, kerdezz - felelek topik, ahol Bunny valaszolt mindenkinek
meg valamit en is kerdeztem ott, le is oltott, ahogy szokta
es talan csak a sarga kapszulat ajanlotta mindenki...[ Szerkesztve ]
"Life before death, strength before weakness, journey before destination."
-
aelod
veterán
válasz bigmasterg #182725 üzenetére
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
stingy2
senior tag
Kevered a volument az intenzitással. A "mennyi?" (6x8, 4x12) az volumen. A "mekkora?"(100kg, 120kg 200kg) az meg intenzitás. (a sebesség tartozik még ide mert F=m*a ugye).
"A realitás meg az, hogy kevesebb ismétlést úgyis nagyobb súllyal csinálja az ember."- vagyis csökkented a volument és növeled az intenzitást. Amíg nem piszkálsz bele, addig marad minden ugyanaz. Az 1x48/20 kg ugyanaz, mint 48x1/20 kg.
Az 1x24/40 kg viszont már nem ugyanaz, mint az 1x48/20,mert csökkentetted a volument és növelted az intenzitást. Pedig a megmozgatott tömeg nem változott.(960kg)[ Szerkesztve ]
INTJ
-
OPiiPO
veterán
Ok, ez így logikusabb nekem is
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
benfolds
őstag
válasz bigmasterg #182537 üzenetére
várjámá! még mindig nem tudtuk meg, hogy mi is ez az egész, nekem legalábbis nem tiszta. a topikba tévedők 99%-a ha kezdő, elfogadja a tanácsokat, amiket itt kap. nem biztos, hogy el kéne, főleg, ha éppen angel doktor rendel, de ez a jellemző. aztán vannak, akik azt várják, hogy a helyes vagy helytelen elképzelésük legyen megerősítve. vannak a "nem akarok túl izmos lenni" típusúak, de ez csak tájékozatlanság, hamar megérti mindenki, hogy ez a veszély senkit nem fenyeget.
más szempontból nézve a többség "ide nekem az oroszlánt is" megközelítéssel áll neki a gyúrásnak, szinte mindenki túl akarja vállalni magát.
ehhez képest ő mindezeknek az ellentéte. miért jó ez neki? mit akar? látja, hogy az ég világon semmit nem fejlődött fél év alatt, ebből levonhatná a következtetést, hogy valamit rosszul csinál. kórusban harsogja mindenki, hogy hol a probléma, úgy tűnik, hogy elfogadja (legalábbis nem ellenkezik), aztán megint jönnek a 10 kg-s walkingok meg az ezerszer tévútnak titulált hülyeségek. nem hinném, hogy annyira hülye, hogy nem érti meg.
szóval?[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz bigmasterg #182298 üzenetére
Mostanában hanyagoltam de meg fogom nézni. Régen biztos ment gond nélkül a 100, edzésen 30akat toltunk tapsal.
Viszont bal oldalt a bicepszem fölött még mindig erősen fáj [link] Ha pl a bal kezemmel meg akarom fogni nyakam mögött a jobb vállam szó szerint belé hasít a fájdalom. Xilox csillapítja = erősen gyulladás gyanús de amint múlik visszajön. Balcsin vagyunk amúgy is pihenni akartam tudtam nem 1hét lesz de nem tudom mit lehetne vele még kezdeni... Valakinek ötlet?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Fred23
nagyúr
válasz bigmasterg #182301 üzenetére
Eszembe nem jutott volna, pedig tényleg van benne logika: "akkor az az edzés". Én inkább gondolkodtam úgy, hogy az edzés és a felmérő két külön kategória.
-
Fred23
nagyúr
válasz bigmasterg #182298 üzenetére
Az a baj, hogy az 1RM tesztelése általában problémás, rest day napra kell esnie, és még így is elvehet egy későbbi edzés minőségéből. Kalkulátorok persze vannak, amik segítenek megbecsülni az egyismétléses maxot, de nem hiszem, hogy ezek mindig megbízható eredményt adnak, inkább csak iránymutatónak jók; saját 1RM mérés kell szerintem, ha pontosak akarunk lenni.
Ahogy elérem a 80 kilót, megpróbálok húzódzkodni egyet 35 kiló extra súllyal az intermediate szintért; csinálok majd róla videót is, mert ha esetleg sikerül, én leszek az egyik legzsírosabb ember, aki ezt összehozta.
-
perempe
veterán
válasz bigmasterg #182247 üzenetére
Van pár diszperzitesem a garázsban, de akkor az is kevés...
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
válasz bigmasterg #182224 üzenetére
Köszönöm neked és a többi hozzászólónak. Ki gondolta volna,
hogy egy ilyen népszerű magyar videóból rosszat tanulok?fogkefe21:
Szépen felfejlődök azzal, ami most van, pl. nem 3-4 húzódzkodást
tudok majd legközelebb megcsinálni. Nagyon megtetszett a HIIT.
Eugen Sandow súlyzós gyakorlatai tetszenek még, oda alig kell súly.* Brahms: 4. szimfónia *
-
benfolds
őstag
válasz bigmasterg #182211 üzenetére
.meg hogy mennyi kattintást akar a portál tulajdonosa.
-
python1
veterán
válasz bigmasterg #182122 üzenetére
Köszi az infókat, tènyleg jó árban vannak.
Viszont kell egy rakás egykezes rúd mèg, jelenleg van 4 db de mèg szeretnèk további 4- et minimum, ès egy rakás kisebb öntöttvas tárcsákat hozzá, èn a 30 mm- es rudakat ill tárcsákat nèzegettem, egyelőre csak egykezes súlyzókat állítok össze[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz bigmasterg #181639 üzenetére
Az is számít, hogy 5- ève, de az főleg, hogy menet közben 5- èv alatt, hogyan alakultak a mèretek, ètkezèsek, edzèsek változtatása alkalmával, különben marad a saccolgatás.
-
Speeedfire
félisten
válasz bigmasterg #181593 üzenetére
Nekem anno a törölközős módszer segített sokat a fekvenyomásnál
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Orlin
addikt
válasz bigmasterg #181593 üzenetére
A múltkor tárogatás is volt utána fekvenyomás másnap nagyon éreztem.
Legközelebb akkor megint vegyesen csinálom.
Kíváncsi leszek ma érzem-e majd.
Tegnap éreztem edzés után hogy bedurrant.
Tudom nem szükséges másnap az izomláz,sőt elvileg a rendes fehérje bevitel csökkenti is.Asszem olvastam valahol.
Köszönöm.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
python1
veterán
-
Speeedfire
félisten
válasz bigmasterg #181526 üzenetére
Én a powerbuilderes videókból tanultam meg guggolni, húzni. Persze lehetne még csiszolni a technikát, de edző szerint is szépen csinálom.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
_NCT
addikt
válasz bigmasterg #181488 üzenetére
Azért azt tudni kell, hogy emellé 8 órás ülőmunkát végzek, lehet ezért is megy nehezen, próbálok mászkálni nap közben, munka után sétálni, de általában nyáron nehezen veszem rá magam (idén már a szokásos craft sör fogyasztást is visszavágtam erősen, azért tavaly heti 1 napon megpihentem egy kellemes porter társaságában, vagy kettőével).
A linket köszi, elolvasom, habár annak idején néztem tesztet az óráról, de kifejezetten nem erre vonatkozóan.
-
python1
veterán
válasz bigmasterg #181443 üzenetére
Megmondom őszintèn, GymBeam termèkeit kedvelem, de most kicsit meginogtam, hogy bebuktak, legalábbis eljárás folyik itt magyarban ellenük, lengyeleknèl teljesen bebuktak.
Pedig nagyon szimpatikus a hozzáállásuk a vevőkhöz, ès nagyon jó árban van náluk szinte minden. -
Woodslave
félisten
válasz bigmasterg #181418 üzenetére
Nem képzelem magam erőemelőnek az igaz. Az hogy egy gyakorlat nehéz meg kínlódás az nekem nem jelenti hogy az edzés szenvedés
-
python1
veterán
válasz bigmasterg #181421 üzenetére
Nèha sikerül átlendülni, akár 7-8 hónapra is, attól függően, hogy mikor èrek el egy szintet.
Most magasra tettem a lècet, már csak az emlèkek miatt is.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz bigmasterg #181418 üzenetére
Aki szenvedés képpen éli meg a testmozgást, edzést annak a számára vannak, más alternatívák, nyugodtan engedje el ezt a fajta tevékenységet.
-
Fred23
nagyúr
válasz bigmasterg #181373 üzenetére
110 kilóról fogyva hónapokig erősödtem, aztán stagnáltam, végül hajszállal gyengültem, mire elértem a 85 kilót, de egy kiadós evés után mindenben erősebb vagyok, mint amilyen 110, 100, vagy éppen 95 kilósan voltam. Vagyis izmot egészen a közelmúltig szerintem nem építettem le, sőt, a diétám elején sokáig még szedtem is fel. Most vagyok ott, hogy talán tényleg veszíthetek már izmot, ezért is próbálok változtatni pár dolgon.
aelod: Írtam már, hogy 2000 kcal-os átmeneti böjtöt tolok, jövő hónapban ezt konstans 2100-ra fogom emelni (mintha ezt is írtam volna), a ch-n pedig emelek kicsit, felviszem 200g-ra a mostani 180g-ról. Az a 20 extra gramm ch fruktóz lesz, persze nem mondom, hogy mindig, és pontosan 20 gramm, de igyekszem tartani.
Próbáltál már valaha legalább egy 20/4-es átmeneti böjtöt sikerrel, vagy csak a levegőbe beszélsz? Szerinted nincs zsírégető mód egy olyan diétában, mikor 20+ órában nem eszel? Pont az a lényeg, hogy ebből a zsírégető módból csak rövid időre szakadjak ki.
És az arányokra gondoltam alapvetően. Azonos mennyiségű ch esetén jobb, ha a fruktóz aránya magasabb. Mivel szeretsz kötözködni, azt is hozzátenném a pontosítás végett, hogy egy 200g-os diétában ez az arányváltoztatás természetesen korlátokba ütközik. 50g fruktóz / nap fölé nem fogok menni.
[ Szerkesztve ]
-
dnelb
veterán
válasz bigmasterg #181314 üzenetére
+1 ugyanaz mint a cigi. Elszívod, hogy visszatérj ahhoz az állapothoz ahol egy normál ember alapból van. Full felesleges a kávé is rendszeresen fogyasztva.
-
Fred23
nagyúr
válasz bigmasterg #181235 üzenetére
Ilyesmiről beszéltünk is legutóbb társaságban. Simán lehet, hogy az éhségérzet valakinél nem működik normálisan, vagy a mennyiségek terén ítél hibásan a gyomra. Másnál meg más pszichológiai/idegrendszeri zavar van, például kövéren normálisnak látja magát, vagy éppen sok izommal vékonynak.
Speeedfire: Igen, a zsír miatt az úgy nem olyan sok volumenre, és ezért egy pontig biztosan kimagyarázható. Kérdés, mi az a végső pont, amíg a magyarázat elfogadható. Szerintem addig rendben van a sok bevitt kcal, amíg tartjuk a súlyunkat. De sokan vannak úgy, hogy ha kedvük szerint ennének, nagyon gyorsan elhíznának; és akkor már tán tényleg van valami baj fejben. Valami kicsit hibásan érzékel/működik. Szerencsére emberek vagyunk, és tudatossággal ki lehet javítani az ilyen hibákat.
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz bigmasterg #181235 üzenetére
De ha eszik 100g zsírt, és mellé mondjuk kevés zöldséget, gyümölcsöt akkor máris nem olyan sok az volumenre.
-
Fred23
nagyúr
válasz bigmasterg #181229 üzenetére
Próbálom is két részre osztani a napi kcal bevitelem, hogy tovább szűküljön a gyomrom, de mondjuk úgy se jó, mert akkor meg 2 pici étkezés jut csak, ami pszichológiailag fáj egy kicsit. Ma legalább azzal az egy étkezéssel ettem egy egész normálisat; fért még volna, de azért rendes adag volt.
Dare2Live: Feltétlenül ki fogom próbálni, ha jól emlékszem, ez nekem még eddig kimaradt.
Speeedfire: Betolnám. Szoktam ilyeneket csinálni én is, van hozzá egy külön serpenyőm.
chop: Lehet csökkenteni a zsírbevitelen, de az utolsó étkezésbe ha nem teszek be egy nagyobb adagot belőlük, akkor éhezés van. Lehet, más máshogy működik, de nekem a zsír nagyon kell ahhoz, hogy ne kaparjam a falat az éhségtől átmeneti böjtölés alatt.
[ Szerkesztve ]
-
chop
őstag
válasz bigmasterg #181061 üzenetére
Lehet, hogy hulyeseg, de szerintem a (koldok)serv megelozoeseben is hasznos azzal, hogy mestersegesen tartja a hasfalat.
Nekem regi param, hogy nagysulyos guggolas kozben kidurran a belem, ugyhogy en mar mazsatol ovben guggolok.
-
OPiiPO
veterán
válasz bigmasterg #181072 üzenetére
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Speeedfire
félisten
válasz bigmasterg #181061 üzenetére
Akkor marad a mostani felállás. Max idővel egy tpower gyorscsatis öv lesz a mostani helyett.
-
python1
veterán
válasz bigmasterg #180968 üzenetére
Mindkèt bekezdèsre, igen.
Mè, nem ùgy tesszük az èkezetet?
Nálam nem működik 3- nál több étkezés , jóval több kalóriát viszek be olyankor, leszámítva a 1-2L fagyikat.
Legközelebb figyelek.[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz bigmasterg #180828 üzenetére
Pedig a profik már régóta víz nélkül eszik: [link]
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz bigmasterg #180822 üzenetére
az ábrád is mutatja, hogy betarthatatlan
-
Woodslave
félisten
válasz bigmasterg #180828 üzenetére
kicsit porzik de mindent az 50-es
faxértööö bicepszért"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
python1
veterán
válasz bigmasterg #180822 üzenetére
Bammeg ez durva lett!
WoodslaveIdővel minden meglesz!
-
bigmasterg
addikt
válasz bigmasterg #180216 üzenetére
Kíváncsiságból elnyomkodtam checkout-ig, de szállítási országot megadva kiírja, hogy nem szállítják Magyarországra.
-
Speeedfire
félisten
válasz bigmasterg #180171 üzenetére
Nekem sima biotech gurtni van, de unom tekergetni. 😂 😂
Amúgy jól bírja.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
thomasvold
őstag
válasz bigmasterg #180086 üzenetére
Egyetértek. A gyomrom sem bántja egyáltalán. A True Whey-t nem próbáltam, de akkor nem is fogom, ha véleményed szerint ízre is rosszabb. Scitec-et ettem még, de nekem a GymBeam-es Just Whey finomabb.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz bigmasterg #180097 üzenetére
Kényelmi, finom, egy bizonyos szint után szerintem elengedhetetlen, engem kur...ra megdob, de valóban nem létfontosságú.
Régebben 50-es bicepszhez 105 kiló voltam (180cm magassághoz), napi szinten 1 kiló marha, 1kiló csirke, 10 tojás, minimum 1-1,5 kiló tejberizs csúszott le, meg némi feltét, nap végére már a pofámból fordult ki a kaja, ez ment kb fél évig, aztán feladtam.
Na ezt már nem tudnám, protein nélkül megcsinálni, meg már azzal sem.
Mára már csak 97 kiló a "versenysúlyom".[ Szerkesztve ]
-
Runemaster
csendes tag
válasz bigmasterg #180059 üzenetére
Nyilván nem vittem el a laborba kivizsgáltatni, de ízre és állagra kristálycukor szerű, lehet hogy szukralóz ahogy HussarF kolléga írja. Az élvezhetőségén nem segít egyik sem.
-
Játékos
addikt
válasz bigmasterg #180001 üzenetére
Szia!
Köszönöm, ez járható útnak tünik. A keret helyett van tapasztalat a különálló állítható magasságú állványokkal. Tetszik ránézésre, csak azzal kapcsolatban van bizonytalanság, hogy elég stabilak-e.
Köszi!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
szőröscica
addikt
válasz bigmasterg #179993 üzenetére
Visszamennyé. En mar akkor se voltam izmos, mikor Te elkezdtel ide irogatni.
-
Cs1csó
félisten
válasz bigmasterg #179993 üzenetére
Az Úr adta az Úr elvette, Dícsértessék!
-
Rivaul
addikt
válasz bigmasterg #179874 üzenetére
Ohh, igazad van. Elsiklottam felette. Még soha nem láttam az üzletben ilyet.
-
Rivaul
addikt
válasz bigmasterg #179871 üzenetére
Csak az az egyenes rúd elég korlátozott. Semmit nem tart meg függőlegesen a patentos szorító. Kofferesbe adják a meneteset, külön meg csak a simát. Nekem is menetes van. Néha bosszant a sok vacakolás átszerelésnél, de legalább nem baxom be vele a képem ha elenged egy ötöst
-
Fred23
nagyúr
válasz bigmasterg #179871 üzenetére
-
Fred23
nagyúr
válasz bigmasterg #179865 üzenetére
Nekem a 35 centis rúd van, 6 db 5 kilós tárcsa fér rá, vagyis amíg valaki nincs nagyon kigyúrva, jobban megérheti neki az említett kofferes szett, pláne, ha tud venni tárcsákat külön is.
-
Orlin
addikt
válasz bigmasterg #179865 üzenetére
Én is a kofferen gondolkodtam.Akkor ott már nagyon jól lehetne variálgatni a tárcsákkal azért.
De néztem a 45-ös rudat is.
Köszi.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
benfolds
őstag
válasz bigmasterg #179841 üzenetére
valszeg ez azért főleg "ízlés" dolga. nem azt mondom, hogy szép, de szerintem ezek a kis aránytalanságok billentik az ember szemében ide vagy oda. bennem mindig is egy ilyen "brutális" benyomást keltett. lehet pont a csuklya miatt. egy állat szerintem. nehéz megfogalmazni pontosan, végül is nincs két egyformán kinéző gyúrós test, és nincs olyan, hogy tökéletes test. van ilyen, olyan, amolyan. ha már nagyon ilyen, olyan, amolyan, akkor talán rá lehet mondani, hogy objektíve nem szép.
pl. akire meg én nem bírok ránézni, az a molnár peti.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- War Thunder - MMO Combat Game
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Facebook és Messenger
- Filmvilág
- Óra topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest