- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
A legnagyobb közösségi hálózat a világon: Facebook
Új hozzászólás Aktív témák
-
afoyem
tag
Ha megszereztem egy csoportban egy magasabb jelvényt az bizonyos időszakra szól vagy már örökre megmarad?
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Braavos #24822 üzenetére
Nem csak adminisztrátori szerepkör van, érdemes meggondolni kit milyen jogkörrel ruházol fel: Az oldalakon használható szerepkörök
Mindenképpen érdemes oldalt létrehoznod, mert a személyes profilt nagy eséllyel letilthatják, itt találsz segítséget, de ha bármi kérdésed van, kérdezz bátran!
:Oldal létrehozása és kezelése
-
MrSealRD
veterán
válasz
Braavos #24822 üzenetére
Ez a topik azért van. Kérdezz itt is nyugodtan! Csak kicsit kócosnak láttam a leírtakat ezért messzebbről indítottam. Nem akartam nagyon túlmagyarázni. Mi is viszünk oldalt, tudom mivel jár...azért gondoltam, hogy dobok mentő övet. De van itt más is aki tud segíteni...Szóval biztosan megtalálod a szükséges infót.
-
Braavos
tag
Az egyetlen oka, hogy szeretnénk komolyabban foglalkozni ezzel. (Eddig amatőr szinten működött, hobbiból. Például: Saját weblap helyett, "csak" blogspot volt, a felkéréseknek anyagi vonzata nem volt, maximum ajándékba kaptunk megjelenés előtt "recenziós könyvet", és örültünk, hogy a munkánkat értékelik azzal, hogy ingyen kapjuk a könyveket, megjelenés előtt már el is olvashattuk ezeket, nem kell így megvásárolnunk, amit amúgy is biztosan meg vennénk, így spóroltunk.. Sok dolgot tudnék példának mondani még, de már így is tényleg nagyon off vagyok.)
Sutszi:
Köszönöm a helyreigazítást, és a tanácsokat is. Ez az adminisztrátoros dolog nem hülyeség, utána fogok járni a dolgoknak, lehet az a legkézenfekvőbb, ha a facebookos munkatársakat fárasztom a hülye kérdéseimmel, és akkor itt sem hozom magam kényelmetlen helyzetbe. -
MrSealRD
veterán
válasz
Braavos #24819 üzenetére
De azt nem gondoltam, hogy ennyire részletesen kellene ezt kifejtenem, hogy ne tűnjek elmebetegnek.
Vicces, de sokszor én is ugyanezt érzem. Itt viszont most az OFF-os részben leírtak alapján jött ki néhány dolog.
A facebook profil az egy magánszemélynek feleltethető meg. Ha egy oldalnak akartok oldalt létrehozni az facebook oldal. A magyar terminológia kicsit suta...és sokan össze-vissza használják ezeket a kifejezéseket. Ezért van némi zavar sokszor, hogy mi merre. Szóval facebook oldal létrehozása nem lehet önállóan a levegőben. Azt minden esetben egy profillal hozod létre. Létrehozás után hozzáadhatsz egy vagy több adminisztrátort és/vagy moderátort. Így már látszik, hogy kvázi nem valósul meg a több eszköz egy profil helyzet.
-
Braavos
tag
válasz
kidnou #24818 üzenetére
Cuki vagy, de a vádaskodást most fejezd be kérlek.
A kérdés azért is merült fel, mert kb 1 éve volt lehetőség arra, hogy a képeket automatikusan mentse a telefon a beszélgetésekből a telefon tárhelyére. - Ilyen opció már sajnos nincs, legalábbis mi nem találjuk. Másrészt azt sem tudjuk, hogyha még élne ez a lehetőség, működne-e egyszerre több telefonon is, tehát ha mondjuk 5 telefonra be vagyok jelentkezve, akkor automatikusan mindegyik telefon tárhelyén megtalálhatóak lennének ezek a képek.
Egyébként még csak nem is magánbeszélgetések során foglalkoznánk ezekkel, hanem egy moly.hu-s közösséghez kapcsolódó blognál, amely könyvekről ír nagyrészt promóciók/reklámok/felkérések alapján értékeléseket, ajánlásokat.
Most kezdjük majd el a közösséget Facebookon felépíteni, és mivel nyereményjátékok, reklámozások lesznek ("Tölts fel az oldalunkra/küldj üzenetbe XY szerzőtől egy könyvet, és nyerhetsz egy..", "Oszd meg és nyerj.." etc).. Rengeteg üzenetre számítunk, és ahogyan a blogot, a Facebook oldalt is egyszerre többen fogjuk kezelni, ennek érdekelt a technikai háttere, ezekben nem vagyok jártass én sem, csak minimálisan. - De azt nem gondoltam, hogy ennyire részletesen kellene ezt kifejtenem, hogy ne tűnjek elmebetegnek.
Egyébként az azonosítás ebből kifolyólag egyáltalán nem probléma, azt szeretnénk elkerülni, hogy pár hét/hónap múlva, rengeteg követőnél jusson eszébe a Facebooknak, hogy valamilyen szempontból ez mégis valamelyik közösségi/biztonsági irányelvbe ütközik, és törölje/felfüggessze az oldalt. -
kidnou
őstag
-
Braavos
tag
3 kérdésem lenne a messenger alkalmazással kapcsolatban:
- Van-e valamilyen korlátja, hogy ugyanazzal a profillal több eszközön is használjuk a messengert? (Akár 10-15 különböző eszközről beszélek egyszerre)
- Hogyan tudom megnézni, hogy a beszélgetésekben található képeket milyen eszközökre mentettem le, vagy hogyan lehet beállítani, hogy értesítést kapjak róla, vagy a tevékenységnaplóban jelen legyen?
- Van-e lehetőség a messenger üzenetekben tárolt képeket egyszerre letölteni? -
WhiteWalker
nagyúr
Az miért vagy mitől van , hogy messengerben ha képet akarok küldeni akkor nem tudok , mert tallozáskor ezt írja ahogy görgetem a képeket:
"hiba a média fájl betöltésekor"
Jah és Facebookra se tudok képet feltölteni mert ott is ez a hiba fogad.
Megoldás? Sose találkoztam ilyennel eddig...
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Energie X #24812 üzenetére
Üdv,
Érdemes megnézni, hogy archiválódtak-e a történetek:
TörténetarchívumAz ismerősök történetét, csak 24 órán belül tudod megnézni.
-
Sziasztok!
Hogyan lehet visszanézni, ha valaki történetben megjelölt vagy nekem csinált egy ilyet? A szülinapi ilyesmiket szeretném visszanézni de nem tudom hogyan kell, nem szoktam nagyon facezni...
Illetve ismerősök régebbi történeteit meg lehet nézni később? Mondjuk 2 nap múlva? -
ToBeY
nagyúr
Hello
Miért pipálódik ki folyton az "asztali értesítések bekapcsolva" lehetőség?
Direkt bekapcsolom,hogy windows alatt lássam ha van messenger üzenet. -
Rokababa
csendes tag
Sziasztok!
Régebben volt egy csoportos beszélgetés, amiből az egyik tag kérésemre (nem tudom, adminisztrátor volt-e már beszélgetéseknél 2016 közepén, akkor léptem ki) eltávolított a csoportból.
Az egyik rokon nem is olyan kicsi gyermeke nemrég megkaparintotta a megnyitott Messengerem( a szobámba szaladtam át lefotózni kívánt dokumentumért, amit át akartam küldeni), és mikor visszaadta, azt vettem észre, hogy ennél a beszélgetésnél matat, rá akart nyomni arra,hogy ,,Csoport nevének megváltoztatása"... Azt hiszem, szerencsére végül nem nyomott rá.
Azt szeretném kérdezni, hogy úgy,hogy annak a csoportos beszélgetésnek már 3 és fél éve nem vagyok tagja, így erről, még ha rá is nyomott, a beszélgetőcsoport tagjai/az admin nem kaphatott értesítést, ugye? És ha rányomott volna,sem engedte volna neki módosítani,lévén,hogy nem vagyok tag, ugye?
Hűha, na igen,látszik,hogy szőke nő vagyok... De nagyon kellemetlen lenne,ha ennek a beszélgetésnek bármelyik tagja ilyenről értesítést kapna. Nem is tudom,hogy kérjek elnézést egy ennyire buta kérdésért. Köszönöm szépen a választ!
-
chungee
addikt
Napot!
Hogyan tudom beállítani hogy alapból az idővonal nézete az rácsos legyen
Legyen az akár sajátom vagy másoké.
-
MadGame
senior tag
Sziasztok!
Azt meg tudom nézni valahol, hogy ha be szeretnék lépni egy csoportba, akkor bármelyik ismerősöm tag-e?
Köszi! -
buci30
addikt
Hogy tudom megnézni ha egy ismerősömnek új ismerőse lesz az ki?
Nincs neki tiltva, hogy csak ő lássa az ismerőseit de a hirfolyam nem dobja ki már ugye sajnos.
Valami retro oldal böngészőből ami még mutatja vagy valami app van?
-
AstraCDX
senior tag
Azért nem semmi, hogy (nem találgatok) sok-sok ember Facebook felhasználó, és senki sem tud erre a problémára megoldást .
Üdv.
Astra
-
kidnou
őstag
Úgy látszik, megint kezdik a hülyeségüket. Idősebb ismerősöm beköttette a netet és megkért segitsek regisztrálni neki. Amint kész volt és betöltődött az oldal, egyből tiltotta, telefonos megerősitést kért, úgy hogy nem is volt szám regisztrálva. Itt már sejtettem, halott ügy lesz, de az illető azt mondta legyen. Sms megjött beírtam a kódot, elfogadta, de ezek után szelfit kért az azonosításhoz, úgy hogy nem is volt még profilkép feltöltve. Agyhalott egy rendszer
-
Mtbsrác
senior tag
Lehet volt már bocsi nem találtam.
- Hogy tudok teljes üzenetet törölni hogyga megszünt a beszélgetés törlése pont a lehetőségek közül? Csak 1-1 üzenetet enged törölni.
Nemrégen még tudtam teljes üzenetet mindenestől kihajítani. Webes felületet használok csak.
-
szabolanna
friss újonc
Ezt már kérdezte itt valaki, de nem jött rá érdemleges válasz. Ötlet, infó?
"Valaki tudja mitől van az, hogy bárkinek az adatlapját, aki nem ismerősöm, meg akarom nézni nem tudom. Csak annyit, hogy kik a közös ismerőseink. De se az idővonalát, se a képeit még a profilképét sem. Profilképre rányomok és ezt írja "támogatás kérése vagy fénykép jelentése"
És ez csak mobilon van így, laptopon nincs ilyen probléma." -
afoyem
tag
A keresés befuccsolt? Bármire próbálok keresni pl. egy csoportban minden szóra azt írja hogy nincs találat másnál is?
-
DrDobos
őstag
Udv!
A messenger masnak is csinalja azt, hogy hiaba szeretnem nem nyilik meg a billenytuzet, es ugyanekkor a vissza gombbal(sem a telefon navigációs gombjaval, sem a bal felso sarokban levo vissza gombbal sem) sem tudok kilepni, csak a home es az alkalmazasvaltoval. Ha kilovom a messengert utana megint működik, majd megint rossz lesz. Otlet? -
k-adi
nagyúr
válasz
kidnou #24787 üzenetére
Na nem kell aggódni-
Európai felhasználók nem voltak érintettek azon kísérleti projektben, amelynek keretében a Facebook lehallgatott és leiratozott bizonyos beszélgetéseket, szögezte le csütörtöki közleményében a közösségi oldal. „Egyetlen európai uniós felhasználó sem volt érintett” – emelte ki Alex Dziedzan, a vállalat szóvivője a Politico brüsszeli hírportál által ismertetett kommüniké szerint, amelyben azt írták, hogy kizárólag az Egyesült Államokban folytatták a tesztet.
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Két kérdésem van .
1.,
A chat listámban van egy ember aki nem ismerősöm, valamikor chateltem vele, de már rég nem chatelünk .
Szeretném eltávolítani a chatlistából, mert zavar a jelenléte .
Hogy tudom őt onnan eltávolítani ?2.,
Volt egy kedves ismerősöm aki sajnos távozott az örök vadászmezőkre .
A fb fiókjáról valaki leválasztotta a messenger fiókját, és így ő is itt kísért a chatlistámban .
Érthető okból szeretném messenger fiókját eltávolítani a chatlistából .
Hogy tudom ezt a fiókot eltávolítani ?A Facebookot csak számítógépről, böngésző ablakban használom, okostelefonom nincs .
Üdv.
Astra
-
k-adi
nagyúr
Az ír adatvédelmi hatóság, ami a Facebook európai tevékenységének ellenőrzését vezeti, szerdán bejelentette, hogy felülvizsgálják, megsértette-e a Facebook tevékenysége a szigorú eu-s adatvédelmi szabályokat. A magyar adatvédelmi szerv, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) is vizsgálja a Facebook hangfelvétel leírási gyakorlatát, derül ki a NAIH csütörtökön kiadott közleményéből.
A NAIH szerint az emberi beszédet felismerő technológiák fejlesztése „óhatatlanul együtt jár érzékeny adatok kezelésével”, és a Facebook tevékenysége „magyar polgárok adatait is érintheti”. Bár a Facebook nyilatkozata szerint leállították ezt a típusú adatkezelést, ezt a NAIH méltányolja is, de írásbeli garanciát szeretne kapni.
-
krizmo_
Topikgazda
-
Orlin
addikt
Köszönöm!
-
krizmo_
Topikgazda
Üdv,
"Ha profilképnél azt állítom be,hogy csak én lássam attól még mások látják nem?"
Mások is látják, mivel nyilvános."Csak nem tudnak talán rákattintani?"
Korábban...Egyébként többször volt már erről szó a topikban, érdemes rákeresni.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Ha profilképnél azt állítom be,hogy csak én lássam attól még mások látják nem?Csak nem tudnak talán rákattintani?
A telefonos appnál annyira idegesítő,hogy az értesítésekhez betették az ismerős ajánlót.Egy rakat ember akit nem akarok jelölni.Köszi.
-
persil
nagyúr
válasz
Draken #24778 üzenetére
De ez mennyire szanalmas mar...
Erted, vegyek 3310-et es akkor nem csipog semmiMeg vegyem le a telot rezgore...
Facebook. (Y)
Koszi mindenkinek!
Az lesz akkor kizarasos alapon, amit irtatok, hogy berakok egy ures mp3-at.
Krizmo, lite-ot hasznaltam en is sokaig, esku lehet visszarakom
-
krizmo_
Topikgazda
Tegyétek fel a Messenger Lite-ot, és megoldóik a gond.
-
k-adi
nagyúr
Legépelik a hang üzeneteinket. nice
-
persil
nagyúr
Sracok!
Hogy a budos francba lehet kikapcsolni a messenger puttyogasat, amikor uzenet jon? Tudom, hogy atkoltozott az android beallitasok koze az opcio(ami amugy a legretardaltabb dolog a vilagon), es nekem ki is volt kapcsolva, de frissult a messenger es ujra csilingel, ha jon valami.
Na most azota az istennek nem lehet kikapcsolni. Az app beallitasokban(telefonon, megkeresve a messenger-t) es az ertesitesek kozott is kivetel nelkul minden egyes menupontban ki van a hang kapcsolva, megis csonget ez a rohadek, ha uzenetet kapok.Nem igaz, hogy nem lehet kikapcsolni...
Segitsen valaki, mert agyverzest kapok
-
huan
őstag
Sziasztok!
Nektek csinál olyat a Facebook, hogy érkezik egy értesítés, valaki hozzászólásáról, amire ha rábökök, akkor a hozzászólásra "ugrott"...eddig. Most már nem, csak a csoporthoz visz az értesítés és ott kell görgetni, míg megtalálom a posztot, azon belül az értesítés hozzászólását. (többszöri próbálkozásra sem ugrik egyből a hozzászólásra)
Miért van ez? (iPhone X 12.4; Facebook 233.0.0.49.118) -
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Egy frissen talált tárgyról tettem ki egy posztot, a cél az volt, hogy minél többen megosszák, ez meg is történt. Időközben a tárgyat leadtam a talált tárgyak osztályán, és ezt beleírtam a posztba is.
Kérdésem az lenne, hogy akik megosztották, kapnak arról értesítést, hogy módosult a bejegyzés, vagy csak akkor szembesülnek vele, ha megnyitják? -
nagysandor79
aktív tag
van arra hogy közös ismerősök száma alapján listázzam az ismerőseimet? egy kis takarítást szeretnék végezni.
-
Mauzes
addikt
válasz
Hegyirabló #24766 üzenetére
Nálam is csinálja random, néha, szóval nem user error szerintem.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Hegyirabló #24764 üzenetére
Előfordul, hogy olykor bugos... Ennyi szeszély belefér.
Blokkolók nem mennek?
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Asztali gépen, böngészőből használjuk a facebook-ot. Meg tudnátok mondani, hogy a webkamerával készült fényképekeket és videókat hová menti? -
ToBeY
nagyúr
Facebook-on van olyan az ismerősök alatt,hogy "több ismerős"az alatti embert hogy tudom törölni/tiltani?
-
válasz
Mauzes #24755 üzenetére
Az Mp3-at a media/audio/notifications mappába kell tenni (a sima Notifications mappa nem jó neki), csak ekkor kerül be a listába, és utána a Messenger appon belül kell beállítani (Messenger megnyit -> saját profilképre bök -> Értesítések és hangok), így ha vissza is áll az "Alkalmazás által..."-ra, akkor az apptól kapja a semmit. Legalábbis elméletben
Mp3-akPárszor szerkesztettem a hsz-t, mert azt hittem egyáltalán nem működőképes -
Mauzes
addikt
Ez valamiért nem működik. Próbáltam már, de mindig visszállítja magát a Messenger vagy az Android. Ezt írja az utánam kommentelő user is.
azt állítom be, hogy ne legyen hang
de valamiért mindig magától visszaáll az "Alapértelmezet értesítési hang" opcióra. Az mp3-as dolgot még kipróbálom, bár akkor elvileg onnan is full visszaállíthatja magát...
-
válasz
Mauzes #24752 üzenetére
Messenger appon belül a "Default ringtone" (hirtelen nem jut eszembe magyarul) legyen megadva.
Ahol a "megjelenés hangjelzés nélkül" található, az ottani hangválasztásnál pedig, hogy "Nincs".
Mondjuk nekem úgy van beállítva, hogy alap a "nincs" (Telefon-beállítások -> Hangok) és leginkább csak pl. a naptárnak van külön hang megadva.Kerülő megoldás lehet egy "néma mp3" fájl, amit telefonon a "Notifications" mappába másolás után a Messenger appon belül ki lehet választani, és akkor szintén nem lesz hangjelzés.
-
Draken
őstag
válasz
Mauzes #24752 üzenetére
Többek között ezt a kérdést tettem fel én is korábban, de nem érkezett rá válasz. Egy ideig szépen működött csak rezgéssel, majd jött a hangjelzés mellé és az értesítések közül hiába veszem ki a hangot, csak rezgést meghagyva, egyből vissza is áll ez az idegesítő pittyegő hang
-
Mauzes
addikt
Sziasztok,
Android 9, Messenger 226.0.0.9.117 verzió.
Hogyan tudom beállítani, hogy a Messenger értesítések hangjelzés nélkül, de rezegve jöjjenek? Csak azt sikerül beállítanom, hogy "megjelenés hangjelzés nélkül", de ekkor nem is rezeg, vagy pedig a "hangkeltés" beállítással rezeg, de ekkor meg van hangja.
Illetve a pontosítok, a "hangkeltés" beállításnál van egy olyan almenü, hogy "hang", ahol az alkalmazás által biztosított hang helyett ki tudom választani, hogy egyik sem. Ez viszont mindig magától visszaállítódik al alkalmazás alapértelmeztt hangjára, szóval effektíve nem tudok olyat választani, hogy ne legyen hangja.
-
unravel
őstag
válasz
JamesHolden #24750 üzenetére
Szia!
Olvasd el a linkeket amit feldobott. Ha abban nincs megoldás akkor én a Driveban az emailes megosztassal próbálkoznék. (De a forum látogatóival nem osztanám meg a linket.)Úristen! James Holden egy k*****tt zseni. 🎶
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír A Facebook Európában is háttérbe szorítja a híreket
- Hír Fizethetünk, hogy reklámmentes legyen a Facebook?
- Hír Teljesen felforgatja a Facebookot és a Messengert az AI
- Hír Beszáll a Facebook-hirdetésekbe a generatív AI
- Hír Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Hír Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest