Teljesen felforgatja a Facebookot és a Messengert az AI

Generatív AI-eszközökkel árasztja majd el a platformjait a Meta: szöveges parancsra módosított fotók, emojimatricák és sok más vár a felhasználókra.

A Meta a dolgozóinak mutatta meg a napokban, hogy milyen generatív AI-eszközöket épített a platformjaihoz.

Többek között ChatGPT-szerű chatbotot terveznek a Messenger és a WhatsApp üzenetküldőkhöz, ez eltérő személyiségek felvételére is képes lesz. Az Instagramon szöveges parancsra lehet majd képeket módosítani, továbbá emojimatricákat létrehozni a beszélgetésekhez.

Bár a Meta lemaradásból kezdett versenyezni AI terén a riválisokkal, most cunami módjára önti majd az AI-funkciókat a 3,8 milliárd havi szinten aktív felhasználója nyakába. A fogyasztók eddig ugyanis nem találkoztak generatív AI-eszközökkel a cég platformjain (csak hirdetők tesztelhettek AI-alapú eszközt hátterek és reklámszövegek generálására).

A Meta átszervezte az AI-részlegeit, nagy befektetéseket fordított az infrastruktúrára, mivel hardveresen és szoftveresen is lemaradásban volt. Zuckerberg szerint a múlt évi fejlesztések révén most már minden egyes termékükbe be tudják építeni a generatív AI-t. Még a dolgozói rendszerekbe is: a munkatársakat a Metamate segíti majd válaszokkal és feladatmegoldásokkal, a belsős rendszerekből merített információk alapján.

Az AI-őrület és AI-tartalmak pedig abszolút megállíthatatlanok, amit jól jelez, hogy az Adobe a Firefly AI-eszközt már nagy üzleti ügyfeleknek is kínálja AI-tartalmak előállításához, és szerzői jogi problémákkor még az anyagi gondokat is átvállalja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények