-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
vacs
veterán
válasz
poolbig #7792 üzenetére
SMS-ben küldd el a VOWIFI szót a 1744-re, ezzel a szolgáltató részéről aktiválva lesz a VoWiFi!
De, Oneplus 12-nél se működik a Yettel VoWiFi, OP 12 -n Root kellene, hogy be lehessen kapcsolni a szükséges modem profilt amivel talán működne a Yetis Vowifi: [link]Szóval 99%, hogy Oneplus 10-en sem lesz Yettel VoWiFi.
(^)(>.<)(^)
-
4Grider
nagyúr
válasz
poolbig #7790 üzenetére
A telekom esetén a telefonok többségén nincs VoLTE visszajelzés, de ennek ellenére működik a VoLTE. Marha egyszerű tesztelni, hívás közben nem vált el 4G-ről a telefon. Persze kell hozzá mobilnet is...
A yettel/one vowifi egy csomó készülék esetében központilag nincs engedélyezve, vagy eleve hiányzik a konfiguráció a készülékből. -
poolbig
aktív tag
Hali!
Lehet, hogy ezt korábban már kitárgyaltátok, de örülnék ha valaki útbaigazítana. Szóval Oneplus 10 Pro VoWifi képes telefon. Yetteles előfizetéses és Telekomos feltöltőkártyás sim kártyák, újak. A yeteles számnál a VoWIFI-t nem tudom elérni, a telekomosnál meg a VoLTE-t. A yettel esetében kértem és meg is kaptam az aktiválást a VoWIFIre, de nem jelenik meg a SIM beállításnál a VoWIFI bekapcsolásának opciója (VoLTE ON), a telekomosnál meg a VoLTE-t kértem és aktiválták is, de ott meg annak nem jelenik meg az opciója a Wifi hang (VoWIFI) ON. Szóval nagyon úgy tűnik nem a telefonomon múlik ezen szolgáltatások használata. Valahol olyasmit olvastam, hogy lehet esetleg kérni az ügyfélszolgálattól OTA konfigurációs frissítést a telefonra, úgy mint ahogy az SMS, MMS, NET beállításokra, de ezt még nem próbáltam. Van valakinek ötlete?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
-
4Grider
nagyúr
Próbáld meg felfogni, hogy az orange, a Telekom HU és a yettel hu VoLTE konfigurációnak nincs köze egymáshoz. Azaz ha az egyik müködik de a másik nem, az csak azt jelenti, hogy az adott hálózaton csak az egyik VoLTE konfigurációja van jól beállítva és hiányzik vagy hibás a másik VoLTE konfig. Mindez egy hálózaton.
-
polonic
félisten
Nincs ipsec probléma. S22+ telefonon megy a vowifi.
És továbbra is az a helyzet, hogy állítólag be van kapcsolva nálam. A korábbi S22 ultrán ment is. Mostani s25-tel nem. Más S25-tel más telekomosnak viszont megy. -
dr9
tag
Orange Románia, nem az a baj, tudom, hogy melyik szolgáltatón kell menjen. Egyik telefonnal egyszerűen leugrik H+-ra, másikkal ha hívom, 4G-n marad, de ha hívom, a szám nem elérhető. Ugyanez egy másik SIM kártyával is. Egy másik városból egyik ismerősömnek se megy, ugyanúgy régen ment mindkettőnknek eddig. Orange kártyával megy a VoLTE. Telekom HU kártyával megy a VoLTE roaming Orange-on. Szóval a Yettelnél kell legyen a baj. Ma még nem néztem rá, hogy helyre jött e már.
cosmoT
-
dr9
tag
Nem megy a yetinél a VoLTE roaming ://
cosmoT
-
4Grider
nagyúr
válasz
polonic #7772 üzenetére
Ha a kapcsolattartó és a rendszer két különböző dolgot állít, akkor max. azt teheted, hogy a kapcsolattartóval bejelentetsz egy hibát. Ha ugyanazon az előfizetésen megy a szolgáltatás egy másik modellben és az új modellben nem megy, akkor csak az marad, hogy nincs még engedélyezve az új modellre központilag a szolgáltatás.
-
polonic
félisten
Mit lehet tenni, ha a vowifi egy új telefonban nem működik?
S22 ultrában ment, S25 ultrában nem megy.
Telekom szolgáltató, esim, Volte működik, üzleti előfizetés.
Kapcsolattartó szerint az ő oldalukon be van kapcsolva.
1414-re küldve a +wifihang kódot, azt írja előfizetésével nem jogosult a használatra. -
nincsnév007
őstag
válasz
nincsnév007 #7770 üzenetére
Mi most hívtuk fel a vodafont látták is hogy nem volt be kapcsolva a volte bekapcsolták ujrainditottam a telefont, és már jó.
-
thomas77
senior tag
válasz
adam1400 #7767 üzenetére
Ha fontos neked a kompatibilitás, akkor Samsung vagy iPhone-t vegyél. Ha szerencséd van, akkor egy Xiaomi is megfelelhet.
Egy Samsung A35-öt használok második telefonnak. Azt nem nézted még? Néha egész emberi áron ki lehet fogni újonnan. A fenti háromtól szinte minden tekintetben jobbnak tűnik. Megy rajta minden. Összes szolgáltató VoLTE és VoWifi szolgáltatása hiba nélkül.
-
adam1400
tag
Sziasztok! Kinéztem magamnak ezt a 3 telót, ki melyiket javasolja pl Fall guys játékra? Illetve melyik teló az amelyiken Yettel és Telekom kártyával működne a VOLTE és VOWiFi? Azt tudom, hogy a Telekom szinte mindent támogat, talán a butatelóknál a vowifit nem, viszont a Yettel kérdéses. A Motorolát árulja mind2 cég, viszont a másik 2-t nem.
Motorola G54 5G 12GB RAM 256 GB ROM
Blackview Shark 9 5G 8GB+16GB RAM/256GB ROM
Honor 90 Lite 5G 8GB RAM/256GB ROM -
dchard
veterán
-
thomas77
senior tag
válasz
gabor0928 #7762 üzenetére
Valószínűleg a telefonodba az 1-2 héttel ezelőtti frissítésekkel került be a VoWifi profil. A One meg aktiválta a VoLTE-t neked automatikusan. Vagy VoLTE korábban is volt neked?
Te valamennyire szerencsés vagy ezzel. Ahogy korábban írtam a One topikban, anyám nem volt ennyire szerencsés. Neki hónapok után se aktiválták a VoLTE-t, így nem volt neki VoWifi se. Hiába tudta volna a telefonja.
Szóval néha érdemes felvenni a kapcsolatot a szolgáltatóval, ha ezek a szolgáltatások nem mennek. Persze ehhez a megfelelő telefon és szoftververzió meglétele mindenképp szükséges. Utána már csak szerencse kérdése, hogy olyan ügyintézőt fogjon ki az ember, aki egy kicsit is képben van a munkájával. -
gabor0928
aktív tag
válasz
thomas77 #7761 üzenetére
Én már vártam nagyon, mert korábban volt az irodában egy 3G-s mini bázis a vodától, amit idén első héten megszüntetett a voda, borzalmas volt, de még mindig jobb mint jóformán jel nélkül telefonálni. Samsungokon és iPhonokon kollégáimnak már jó ideje működött, persze Xiaomira szinte utolsónak engedélyezik...
[ Szerkesztve ]
-
thomas77
senior tag
Hogyne lenne. Amikor minden nap ezt látod, hogy max 1 pálcika térerő van, vagy az se. Otthon is, a munkahelyen is... Akkor azért jól tud jönni a VoWifi. Az egész országban problémás a térerő mindegyik szolgáltatónál.
Megszakadó hívások, kimaradt szavak, vagy kompletten kimaradt mondatok helyett normálisan tudsz beszélni, akivel akarsz. Szerintem innen nézve van értelme.Ahogy dchard is írja, a hangminőség se mindegy. + a kapcsolási idő is kínosan hosszú tud lenni GSM-re visszaváltó roamingoló kártyák hívása esetén.
Aztán ha nem vagyok kapcsolható, akkor valamilyen idegen nyelven (jó esetben agolul) bemondja a hívónak, hogy nem vagyok kapcsolható. A hívó persze kétségbeesik, hogy ez most mennyibe került neki és azon gondolkodik, hogy mennyi pénzt loptam el ezzel a számlájáról. Pontosan tudod te is, hogy megy ez... Utána mehet a magyarázkodás, hogy nem az én telefonom miatt magas az ő telefonszámlája. Kinek hiányzik ez?
Nem kell parázni az EU-s túlhasználat miatt se. Bár ez eddig sose merült fel nálam, de nem is használtam a magyar kártyáimat sokat itt. Amióta megfelelően működik a feltöltősnek a VoWifi, azóta nagyon sokat használom hívás fogadásra a telefonomat. Nem parázok semmi miatt, csak beszélek rajta. Tényleg remekül működik.
-
gabor0928
aktív tag
válasz
thomas77 #7756 üzenetére
Nekem 1-2 hete jött meg a hyperOS 2 frissítés, de ugyanúgy nem volt VoWifi, igazából semmi új dolog nem történt, egyszerűen csak tegnapi naptól megjelentek az ikonok mindkét SIM kártyámnál az értesítési sávban és a híváslistában is jelzi a nevek mellett. Pont egy olyan irodában dolgozom ahol normál esetben 0-1 egység a térerő, így ez sokat dobott a minőségen.
-
thomas77
senior tag
válasz
gabor0928 #7755 üzenetére
Kaptál frissítést a Xiaomira és bekapcsolódott a VoWifi. Vagy a One engedélyezte neked végre a VoLTE-t (és vele a VoWifit is).
A VoWifi nagy királyság. Rossz térerő esetén, de stabil wifi mellett atomstabil hívást tudsz produkálni. EU-n kívül roamingolva pedig hazai percdíjakkal telefonálhatsz.
Én minden nap használom itt Angliában. Mintha otthon lennék... -
gabor0928
aktív tag
Nekem ma Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G-n megjelent a VoWifi logó magától.
-
yanna
addikt
válasz
martongunar #7749 üzenetére
A második variáció logikus számomra.
-
vacs
veterán
Félreértettétek!
Szerinte a Wifi hívás kapcsoló mellett kellene lennie egy VoLTE = 4G hívás kapcsolónak is.
De a képen már van 4G hívás kapcsoló (felülről a harmadik), de Ő egy másikat is keres.[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Egyik topikban Motorola telefonon a kérdező nem találta a VoLTE kapcsolót, erről mellékelt egy képet is!
Írtam neki, hogy VoLTE = 4G hívás, ott a képen a 4G hívás kapcsoló, azt kapcsolja be.Válaszolt, hogy az nem az:
"Azon kívül a wifi hívásnál is kellene lennie egy kapcsolónak..."
A család minden készülékén bekapcsoltam a VoLTE-4G hívást, működik is, de a wifi hívás mellett nincs még egy plusz kapcsoló egyik telefonon se.Én tévedek, vagy Ő?
(^)(>.<)(^)
-
4Grider
nagyúr
Ha nem jelenik meg a VoLTE kapcsoló, az sajnos azt is jelentheti, hogy hívás közben csak 2G-n tudsz vele kommunikálni, mert nincs VoLTE támogatása a hálózatnak. Buta, de VoLTE képes telefonokon jellemzően pont kell lenni alapból VoLTE ikonnak, ha az adott szolgáltatónál működik a VoLTE az adott készülékkel.
Biztos egyébként, hogy az adott vodás kártyán központilag aktív a VoLTE szolgáltatás? Volt már Samsung okostelefonban az adott sim? (Az tuti mindig kiírja az aktív VoLTE-t.) -
zorzy4
addikt
Sziasztok!
Ha egy volte képes telefonnal, legyen okos, vagy akár valami hmd nokia nyomógombos, nem jelenik meg a volte kapcsoló, a vodás kártyámmal, azt azt jeleni, hogy megy és nincs vele babra? A digisel mindig látom.A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
4Grider
nagyúr
válasz
tisztavíz #7732 üzenetére
A Telekom VoWiFi a VoWiFi képes készülékek többségén működik. Ennek csak két oka lehet: Vagy a Telekom nagyon előre gondolkodott (és megküldte a még nem létező VoWiFi-jének paramétereit a gyártóknak) vagy olyan rendszert használ, amihez nem kell testre szabott paraméterezés a telefonmodellekben. Ezzel szemben ezt a kínai magon működő VoWiFi-k használatához mindenképpen kell a készülékek firmware-jében előkészítés. Szerintem utóbbi valószínűbb. Nem zárom ki a harmadik megoldást sem...
-
tisztavíz
újonc
válasz
csaszi75 #7733 üzenetére
Dehogynem tudja. A Telekom oldalán a felsorolásban szerepel. Itt Android 10-el tudja, görgetve látszik a telefon menüje is. Még az elődje is tudja, nemhogy ez. A menüben be van kapcsolva a WiFi hívás, úgy mint a fenti link-en. Az alatta lévő menüben az a preferált. Csak nem működik a Yettel miatt. Telekom kártyával szerintem fog, csak tudjam végre kipróbálni.
Van újabb készülèk, amin vígan megy a lengyel Orange-el. De a cél a régi készülék lenne, mert oda akarom adni valakinek. Kimondottan fontos lenne a WiFi hívás.[ Szerkesztve ]
-
csaszi75
senior tag
válasz
tisztavíz #7732 üzenetére
Úgy rémlik, hogy a vodánál is Android 13-mal kezdtek tömegesen működni a készülékek.
Tehát a gyártók építik bele a fw-be.
Vannak készülékek, ahol lehet játszani kódokkal és kapcsolgatásokkal, de a legtöbb nem tudja, ha túl régi.
Majd a következő készüléked fogja tudni.. -
tisztavíz
újonc
válasz
4Grider #7660 üzenetére
Talán nem a Yettel topikban kellett volna feltennem a kérdésem.
"A te telefonodat nem támogatja a voda VoWiFi-je. Jó eséllyel a yettelé sem. A Telekom VoWiFi-je támogatja a legtöbb telefonmodellt, egészen gagyi butatelefonokat is."
Tudom, hogy ez a probléma, de nagyon érdekelne ennek a pontos techinkai háttere. A készülék támogatja, a Yettel bekapcsolta a szolgáltatást. Miért látom az IMS status-ban, hogy nem elérhető? Mi hiányzik ahhoz, hogy működjön?
Vettem egy domino kártyát csak ennek a kipróbálására, amire még nem tudtam sort keríteni. A Telekom oldalán fel van sorolva a készülék.
-
Fred23
nagyúr
Köszik!
Feleségem nálunk a nagy fogyasztó, nem én. -
csaszi75
senior tag
A sima VoIP az internet felett az elég gyenge hangminőséget tud produkálni. Bármelyik mobilszolgáltatónál a VoLTE ezerszer jobb lesz.
A voip-on nincs dedikált sávszélesség.. a VoLTE pedig dedikált sávszélességet kap jelzésváltásban és a hangban is..
A VoLTE forgalomhoz használt adatmennyiséget nem számlázzák ki, ott csakis a perc/másodperc díjakat számlázzák.
Call centert üzemeltetsz? -
Fred23
nagyúr
válasz
4Grider #7724 üzenetére
Most éppen le van kapcsolva, de nem is az a lényeg, hanem hogy Telekomos vagyok.
Lehet, átmegyek Yettelre, ha tényleg nincs voip szűrés, mert olcsóbban jövök ki azzal.
#7726: Kit ajánlanál? Perpill költözés előtt állunk, azért is változtatnánk most kábé bármin. Egy olyan megoldást keresünk, ami összességében a legjobb lehet, de még nem tudjuk, mi lesz. Szerencsére hűség már sehová se köt. A lényeg az olcsó korlátlan net, a többi másodlagos vagy harmadlagos.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Yepp-je van itt valakinek? Az érdekelne, hogy engedélyezett -e vele valamilyen voip, vagy az tiltott. Csak mert ha esetleg működik a VoLTE, akkor van korlátlan nete az embernek havi 9k-ért (már az akciós időszakon túli árra gondolok), ingyen telefonálással.
-
zelikocc
senior tag
válasz
korika18 #7719 üzenetére
Én Samsungokon tapasztalom ezt sokszor. A román Digi Mobilnál is előfordul Samsungon, pedig ott nem lehet ki be kapcsoltatni szolgáltatói oldalon. Annyi a különbség, hogy ott megvan a kapcsoló a telefonon és bekapcsolt állapotban van, mégsem működik.
Az volt a tapasztalatom hogy a SIM kártyát kell olyankor átrakni másik telefonba, illetve az érintett telefonba másik SIM kártyát tenni pár perc erejéig és vissza cserénél van hogy már jó, van hogy meg kell ismételni. Más márkánál nem láttam még ilyet. -
csaszi75
senior tag
válasz
korika18 #7717 üzenetére
Tuti valamit benéztek a Vodánál.. többször volt itt már panasz.. s aztán kiderült, hogy semmit nem tett az ügyfélszolgálatos.. csak bekamuzták a ki-bekapcsolást.
Tegyél bele egy másik Vodás kártyát, amin tutira működik a VoLTE, csak van valami másik Vodás szám a közeledben, amivel tudsz tesztelni.. -
korika18
csendes tag
válasz
csaszi75 #7712 üzenetére
Ma felhívtam a Vodafone szolgáltatás.
Azt mondták náluk minden rendben van. ( ki be kapcsolták a funkciót) Indítsam újra telefont és ha nem lesz jó ezután se akkor Samsung ügyfélszolgálatot hívjam. Hátha valami telefon beállítás lehet probléma.
Jelzem a telefont Vodafonetól vettem.Holnap hívom őket...
[ Szerkesztve ]
-
csaszi75
senior tag
-
korika18
csendes tag
IMS nincs regisztrálva.
Ez számíthat? -
csaszi75
senior tag
válasz
korika18 #7707 üzenetére
Valami nem kerek.. a VoLTE lényege pont az lenne, hogy az IMS-en APN-en keresztül beszélhet az ember és mellette az internet APN az meg netet ad.. Megmarad a 4G ikonod bejövő/kimenő hívás közben?
Mert ha olyan gyenge a térerőd, hogy nincs 4G a hanghíváshoz, akkor mindenképpen le fogsz szakadni 2G-re.. és azon a net sehogy em fog menni... -
korika18
csendes tag
Sziasztok.
Csatolt képen miért nem látom VOLTE funkciót?
Samsung Galaxy S24 ultra mobiltelefonról van szó.Szolgálató ( vodafone ) se tud segíteni.
Köszönöm a segítséget!
-
Pál úr
csendes tag
Köszönöm, közben eldőlt, hogy ez megoldotta a "kell-e új telefon" kérdést is, úgyis factory reset lesz, fogok jelentkezni a felnyitásért.
-
dr9
tag
12-esen nekem van megoldásom, de mondom, mostmár muszáj felnyitni. 11-ig meg tudtam oldani felnyitás nélkül, de mostmár nem. Ha úgy is jó, akkor tudok segíteni.
cosmoT
-
tomp
Topikgazda
Android 11-ig van csak leírásom hozzá. Nem tudom, hogy 12-es rendszernél mi a menet sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen okostelefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest