-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
válasz sumsang #9396 üzenetére
Mivel oktatok, így a tanulónak látnia kell hogyan kezelte a kormányt, a váltót, mit és hogyan nézett. Ebből tanul.
Amit linkeltél sajnos nem igazán nyerő.
Teljes utastér kell széles szögben.
Nézelődök
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Moleman #9387 üzenetére
Na akkor picit megváltozott az igény, beszélve az egyik oktató kollégával.
Nekem olyan megoldás kell, amikor a külső kamera képe, és a belsőé egy videóban kerül rögzítésre.
A belső videó egy kisebb videóként a sarokban.
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Moleman
addikt
válasz Graphics #9386 üzenetére
Ez tényleg az, amin nem éri meg spórolni, az olcsó hús itt annyira híg, hogy nem is hús.
Túlzás nélkül vállalhatatlanul rossz, még nappal is, én a saját káromon tanultam meg. Éjjel pedig bekapcsolni sem érdemes, semmi nem látszik. (Ez az avi-s, MJPEG-es cucc.)
Sötétben mondjuk a novatekes G1W sem túl acélos, ezért cseréltem le, mert sokat jártam éjjel.
A mini0806-tal már elégedett vagyok, amikor épp nem ciripel a felvett hang.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
nagyúr
válasz AndrewBlase #9379 üzenetére
Rendben köszi.
-
jansi
csendes tag
Sziasztok! Kamerát szeretnék venni, két kiszemelt van. Az egyik az A118C erről itt sokat olvastam. A másik [JOOY A1], ismeri ezt valaki?
-
Nigrin
csendes tag
válasz HwAdokVeszek #9018 üzenetére
Tudnál képet csinálni arról, hogyan szüntetted meg a kamera rezgését? Köszönöm!
"Megoldódott úgy látszik a mélynyomó miatti remegés.
Ragasztottam 3 szivacsdarabot a kamera alá ahol csatlakozik a tartóba.
Ha érdekel valakit holnap lefotózhatom.
Úgy tűnik teljesen eltűnt a remegés szerencsére."[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
Mi ajánlott az olcsóbbak közül?
Jobb képminőség, és nem kellene rá kijelző... -
Moleman
addikt
válasz Graphics #9370 üzenetére
Igen, AVI a konténere, ha ebből bármelyiket is látod, felejtős. A H.264-es MOV az üdvös, nem foglal nagyobb helyet, cserébe nagyságrendekkel jobb a képminősége.
A G1W széria már jó minőségű, volt olyanom, afölött pedig valószínűleg már csak jók vannak.
Amit linkeltél, az is hasonlít a G1W-hez hardveresen, jó eséllyel jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Laci.M
senior tag
Sziasztok!
Mit ajánlanátok 8-15k közötti kategóriában (nem nekem lesz, inkább 10 körül)?
Én eddig [link] ezt néztem ki. Semmi extra elvárás nincs, csak rögzítsen jól, egyszerű legyen kezelni és használható legyen este is.
Más:
Én pár hete [link] ezt használom. Itt anno senki nem tudott semmit ezeknek a használhatóságáról, én nem bántam meg. A felvétel nem kimagasló, de az össz tudást elnézve baráti a 30ezer ft-os ár érte.Aláírás
-
félisten
válasz poolbig #9366 üzenetére
Ha bevált, akkor minden rendben!
Nálunk az a helyzet, hogy a családi autók (Skodák, hondák) minden szivargyújtólyukában bizonytalan a kontaktus (motoron meg egyenesen használhatatlan), de ettől még lehetnek passzentosabb, megbízhatóbb kivitelú aljzatok.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
poolbig
aktív tag
válasz MaCS_70 #9363 üzenetére
No igen. Lehet, hogy nem arra tervezték őket, hogy stabil tápellátást biztosítsanak, de a kamerákat mégis szivargyújtós töltővel (adapterrel) árusítják. Tehát belekalkulálhatják ezt az instabil tápellátást. A szivargyújtós toldót pedig rákötöttem egy biztosíték adapterrel a biztosíték dobozra (nem a gyári szivargyújtót osztottam ketté), tehát semmivel sem lett rosszabb-jobb, stabilabb-instabilabb, mint a beépített gyári szivargyújtóm.
-
Patics
tag
Sziasztok!
Erre valaki: "Abban kérem segítségeteket, hol lehet megnézni, melyik országban tiltják a kamera használatát. Konkrétan Horvátország, Olaszország, Cseh, Szlovák és Lengyel ország érdekelne.. Azt már tudom, ha jól tudom, hogy ausztriában ne használjam."
Tavaly nyáron akciókamerával, autóból 10 nap alatt végígkameráztam alsó Ausztriát, Tirolt, ezek szerint nagy szerencsém volt, hogy megúsztam büntetés nélkül...
[ Szerkesztve ]
Madaraim: Sbach 342; Double Hourse 9081; Skyartec Wasp V3; Align Trex 500; WLtoys V686G; Floureon H101; ZMR-250 FPV Racer ------- Földi ellátó: M1 Abrams
-
félisten
válasz poolbig #9354 üzenetére
Ezek a szivargyújtós toldószettek szerintem rettenetesen megbízhatatlanok. A szivargyújtót eleve nem arra találták ki, hogy stabil tápellátást biztosítson -- nem is biztosít.
Ahogy a beépített táp, éppen úgy maga a kamera szivargyújtós tápja is lehet hibás, és tönkreteheti a kamerát.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Winner_hun #9361 üzenetére
Mobilról másoltam, de gépen rápróbálva átugrott rá
-
Winner_hun
félisten
-
Moleman
addikt
válasz cidalain #9357 üzenetére
Jobban nézd meg, az licites. 1000 ft alatt villámáron nem nagyon kapsz ebayen sem tápot, azt hittem erre mondtad az 1270 ft-ot, a magyar linket nem is néztem. (Na jó, de, most ez a legolcsóbb.)
-
-
Moleman
addikt
válasz cidalain #9355 üzenetére
Nincsen semmi baj az olcsó tápokkal, többet is használok, 700 ft-os 3 méteres USB kábellel problémamentesen. Vannak dolgok, amikért felesleges többet fizetni, mert ugyanazt kapod.
Az itthoni árak meg vicckategóriába valók, ha nem lennék ilyen lusta, már évek óta ebayes cuccokat árulnék hatszoros áron, ahogy mindenki más is teszi.
[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
válasz poolbig #9354 üzenetére
mondjuk 1270 forintért ne is várjunk csodát. jobb helyeken ennyiért 2 méter microusb kábelt se adnak, nemhogy hozzá egy adaptert is. egy normális 12V->5V adapter nem nyírná ki a kamerát, igaz szerintem 3-4-5 ezrest le kell érte szurkolni itthon.
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Graphics
Jómunkásember
Halihó, autós kamerát keresek.
Gépjárművezető oktató vagyok, és tanulási hatékonyság miatt bevezetném a kamerás oktatást.
Ehhez keresek duál kamera megoldást.
Néztem párat, nekem igazából a lényeg, hogy nagy látószögben vegye az utat, és emellett képes legyen a belső teret is rögzíteni.
Ezt találtam eddig, nem tudom valakinek van-e vele tapasztalata?
-
Patics
tag
Köszi, tényleg jónak tűnik, csak az ára sem kicsi, meg biztos lefogják a vámon..
Honnan javasoltok beszerezni, ahonnan olcsó, gyors és megbízható.. :-)
Madaraim: Sbach 342; Double Hourse 9081; Skyartec Wasp V3; Align Trex 500; WLtoys V686G; Floureon H101; ZMR-250 FPV Racer ------- Földi ellátó: M1 Abrams
-
amargo
addikt
válasz MPowerPH #9346 üzenetére
És (#9345) taboros is válaszként.
Tehát, akkor marad az, hogy felejtsem el a minit? Még azon gondolkoztam, ha a box aljára rakom (elég béna megoldásnak fest), akkor szinte semmit nem takar ki, mert elég kicsi a kamera és odáig még lenyúlik a visszapillantó. Ellenben lehet nem lesz GPS jel, mert van ott minden, ami bezavarhat neki. Azt se szeretném, hogy az érzékelőknek kavarjon be, bár csak nem tud.
Még legózok rajta valamit, aztán lehet tovább megy a családba a kamera..“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Patics
tag
Három esélyes van most:
A118C
A119S
GS98CMi a véleményetek. Nem azonos kategóriák, tudom, de az érdekelne vajon, hozzáértésetek alapján, kategóriájukon belül megérik az árukat, megbízhatók lehetnek, vagy mit érdemes figyelembe vennem?
Köszi: Patics
-
Patics
tag
Sziasztok!
Új vagyok itt, volt már autós kamerám, egy akciókamera, most tervezek újat venni.
Abban kérem segítségeteket, hol lehet megnézni, melyik országban tiltják a kamera használatát. Konkrétan Horvátország, Olaszország, Cseh, Szlovák és lengye ország érdekelne.. Azt már tudom, ha jól tudom, hogy ausztriában ne használjam.
Mi számít használatnak, a felszerelés vagy a működés? Arra gondolok, hogy ha fel van pl. ragasztva a szélvédőre, akkor le kell szedni, vagy elég ha nincs bekapcsolva?
Üdv:
PaticsMadaraim: Sbach 342; Double Hourse 9081; Skyartec Wasp V3; Align Trex 500; WLtoys V686G; Floureon H101; ZMR-250 FPV Racer ------- Földi ellátó: M1 Abrams
-
MPowerPH
félisten
Ezeknel az uj autoknal a visszapillanto koruli tomerdek erzekelo es kamera miatt egyik hasonlo felfogatasu kamera sem idealis. Vagy kitolod a fenebe az utas fele, akkor ugye ha tul kicsi a latoszog, az egyik oldalbol alig marad valami es melle az utasodat az oruletbe kergeti, mert szimplan zavaro, ha valami ott log a latoteredben. Ha meg az erzekeloket tartalmazo box ala rakod, mar teged zavar, mert az igy is szegenyes kilatast megjobban rontja.
Don't Tread On Me
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Autót váltottam nem rég, egy J Astra lett, amiben már van mindenféle érzékelő. Ezért a visszapillantó mögött gyakorlatilag van egy nagy gyári takarás. Elképzelésem sincs jelenleg hova lehetne rakni a mini 0806-ot, de ha valakinek van hasonló problémája érdekelne, ki hova rakta fel?
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
MPowerPH
félisten
válasz taboros #9340 üzenetére
Persze, egyertelmu. Azert a kepminosegre kivancsi leszek. Ha megkon a CPL filter, akkor lesz realis az osszehasonlitas.
Meretben nincs akkora kulonbseg, sulyban igen, ami betudhato az aksinak. A DOD -ot sajnalom, mert nagyon elegedett voltam vele minden teren. Ellenben a felfogatasi rendszert tekintve nem az igazi, VIOFO ezen a teren veri.Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Winner_hun #9338 üzenetére
Az uj autoban nem fer el a DOD(es semmilyen hasonlo felfogatasu) a visszapillantotol. Most ahogy van, ugy zavar, mert a visszapillanto ala log, es nekem is takar, az utast pedig kifejezetten irritalhatja, mert nem eleg, hogy nagyon lelog, meg az utas fele ki is kellett tolnom. A coupe -ban nem volt gond, olyan volt a szelvedo lejtese es a tukor pozicioja, hogy siman bement moge, es egyaltalan nem volt a latomezoben.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Moleman #9336 üzenetére
A DOD -e is megvan hosszabbitva, es tulajdonkeppen jobb az, ha USB-rol megy, mint 12v -rol. Igy akkor a hatso 12v csatin is marad egy USB hely, amire tudok mast is dugni. Hiaba van 2db usb port az autoban, a konyokloben levot hasznalom mediara, a kesztyutartoban levotol nem tudnek kabelt kivezetni. Kell vennem egy toldot, kb. 10cm hianyzik.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Moleman
addikt
válasz MPowerPH #9335 üzenetére
Micro-mini USB adapter, vagy a fordítottja, ahogy neked kell. Én is ilyennel használom a kamerám, mert jobb volt a másik kábel.
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
Na, összeraktam, nem volt semmi gond, könnyen sikerült, a kis rugós csapágygolyót is. A nehezen lejövő kupak most már könnyen lejár, kicsit megcsiszoltam a széttrancsírozott éleket, így nem annyira gusztustalan. Felment az update is, remélem, most már nem fog annyit kiabálni a low battery miatt.
-
Moleman
addikt
válasz Moleman #9327 üzenetére
Újabb boldog pillanat, a folyamatos low battery szirénázás, ami miatt cserélni akartam az akksit, szoftveresen megszüntethető egy firmware update-tel... Akkor összerakom, frissítem, aztán ha megjön az akksi, lesz egy tartalékom.
(#9328) espista
A G1W-CB és az A118C sokmindenkinél bizonyított, ennyi pénzért jó cuccok. -
espista
senior tag
A Gearbesten akciózzák a dashcam-eket. Az általam kiválasztottak közül van ajánlott/nem ajánlott? GearBest
Romani ite domum!
-
Moleman
addikt
Odáig még nem jutottam, de szerintem egyelőre marad is szétbombázva, mert nem fér be sehogy a 602030-as akksi. Kénytelen leszek rendelni egy 402030-ast, valószínű 200 mAh-st aliról, mert felébe kerül, mint a 300-as ebayen (602030-asból kettőt kaptam ennyiért, de hiába, benéztem ).
-
Moleman
addikt
Köszi, részegen, megnövekedett bátorsággal sikerült, csak a nagy csavarhúzó kellett hozzá. Azt még nem tudom, hogy fog beférni a vastagabb 300 mAh akksi, főleg, hogy a vezetéke is rövidebb, mint a gyárinak, de legalább a kamera belsejében az fogadott, amire számítottam.
-
Moleman
addikt
Sikerült már valakinek szétszednie ezt a k.rva 0806-ot? Már szanaszét deformáltam a gyűrű mentén a műanyagot, az ujjam is elvágtam a szerszámokkal, de sehogy nem tudok belejutni.
-
oszy
veterán
Milyen olcsó kamerát rendeljek egy ismerősömnek. Megkért nézzek körbe, de nem tudom melyik a megbízható. Ebay és társaira gondoltam. 10.000.- alatt kapni egyáltalán használhatót?
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
collie555
csendes tag
üdv
elő vettem a Modecom MC-CC12-t nem állt át nyári időszámításra az óra
-1 óra eltérés észhez tér ez magától?köszi
-
net91
senior tag
válasz Moleman #9316 üzenetére
Alapvetően én azért választottam, mert a leírás alapján sokkal jobban ellenáll a magas hőmérsékletnek, mint a mezei. A szélvédőn pedig telibe kapja a készüléket a napsütés, így a kártyát is nagyobb hőhatás éri, így a mezei kártya hamarább tönkremehet.
[ Szerkesztve ]
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
MPowerPH
félisten
válasz denis.p #9308 üzenetére
Megvettem a 119S -t. £5 -el volt csak dragabb. Mar csak cpl filtert kell szereznem hozza. Azt olvasom, ez is megy 128Gb-s kartyaval, ugye? Egy DOD LS470W+ helyere megy, jobban illik az autoba pont a sajatos design miatt. Visszalepes szerintem, de mig a regi autoban jo volt a DOD, az ujban mar nem fer be a visszapillanto moge, nagyon ki kell tolnom oldalra/alulra.
Don't Tread On Me
-
net91
senior tag
Szerintetek ez jó lesz az A118-ba.
Használ valaki ilyet? Tapasztalat?
Dash cams-ba hirdetik.[ Szerkesztve ]
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
denis.p
tag
válasz MPowerPH #9307 üzenetére
Igen a 119S az újabb, pár hónapja jött ki.
Különbségek:
Szenzor: 119 Omnivision OV4689 a 119S Sony IMX291
Képfelbontás 119 1440p/30, 1296p/30, 1080p/30-60 fps a 119S max.1080p/30 fps tudja.
119 optikája vízszintesen is állítható
119-nek kb. 20-25%-os árelőnye van a 119S-el szemben.
Szignifikáns különbség nincs a felvételek között. Hol egyiké, hol másiké jobb, de csak hajszál különbségekkel.
Nálam kritérium volt, hogy kívülről ne legyen feltűnő. Kevésbé érje a napsugárzás, valamint könnyen elérhető legyen akár menet közben is, pl. ha felvételrögzítő gombot kell nyomni. Ezen okok miatt az A119-et választottam, amit a belső visszapillantó tükör jobb oldalára ragasztottam fel. Továbbá a tükör dőlésszögét kompenzálni tudtam az objektív vízszintes állíthatósággal.[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
A VIOFO A119 es A119S kozul melyik a jobb? Latom a jelentos kulonbseget a szenzor tekinteteben, es ugye elvileg az S a jobb es ujabb. Ellenben youtube-os videokat nezve a regi modellnek jobb a kepe, ami furcsa.
Don't Tread On Me
-
bul07
nagyúr
Itt van három fajta: [link], [link], [link]
Új kamion kipakolás módszer dívik orosz földön, lassan a kamionok végébe is aktív kamera védelem kell
Ebben a videóban az utolsó pár perc, kamerának köszönhetően sofőr észlelete és .....[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Moleman
addikt
válasz taboros #9303 üzenetére
Én látom az értelmét, előlapos rádiókhoz lehet, hogy nem az igazi (a saját kocsimban úgyis rácsos szellőzős tartóm van), de az újabb autókban sokszor a műszerfal tetején, sivatagos területen van a CD olvasó szája, amit én személy szerint soha nem használok. A jövendőbeli bérautómhoz vettem ilyen tartót, még nem tudom, illik-e majd bele, ha nem, akkor lesz tartalékba egy szélvédőtappancsos is.
Ma megjöttek a 0806-ba a 300mAh-s akksik, ha lesz időm, beleapplikálom.
[ Szerkesztve ]
-
-
cidalain
veterán
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 11 Pro / 64GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen / Rossz FaceID (270)
- Lenovo IdeaCentre 5 17IAB7 Gaming PC Intel Core i5-12400F, 16GB DDR4, 512GB M.2SSD GeForce 3060 12GB
- Dell Latitude 7410 2in1 FHD,14",TOUCH,i7-10610U,32GB DDR4,1TB NVMe SSD,WIN10
- Asus ROG Swift PG27AQDM OLED Gaming Monitor! QHD / 240Hz / 0.03ms / G-Sync
- Lenovo ThinkPad T460, I5-6300U, 8GB RAM, 512, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest