Hirdetés
- Dollár-százmilliárdokat költ az NVIDIA amerikai chipekre
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
- Váratlan fékprobléma miatt hívták vissza az Amazon robottaxikat
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Windows XP
- Facebook és Messenger
- Túl környezetszennyező a modern chipek gyártása
- Milyen routert?
-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz
Diamond500 #20097 üzenetére
Én azt nem bolygatnám, sokkal egyszerűbb bekötni a biztosíték táblába
Ha magyar és garanciás akkor egy lengő szivargyúró ajzatott kell beiktatni és kárpit alatt abba dugni a szivargyújtó töltőt
Egy ilyet, [link], ahogy látszik nem nagy összeg, na meg kell még egy olyan biztosítékos kábel amit már linkeltem, de lehet jobb minőségűt isÉs a burkolat alatt összedugdosni és a kábelt elvezetni A oszlop meg fent az üvegnél és akkor nem is lóg semmi kábel
-
válasz
Diamond500 #20093 üzenetére
Eddig azt hittem ilyen autó nincs, mi a típusa?. Amikor írta valaki, hogy meríti éjjel az autó akkut nem értettem.
-
bul07
nagyúr
válasz
Diamond500 #20093 üzenetére
A biztosíték táblába kösd be vezérelt helyre, az a tuti, már ha csak egy kocsiban használod
Kell egy ilyen kábel[link](kocsidnak megfelelőt, itthon is kapható)
Utána három lehetőség van
-Egy lengő szivargyújtó csatlakozó beépítése műszerfal alá és abba a kapott szivargyújtó töltő-Vagy veszel egy külső tápot mondjuk egy ilyet [link](csak egy példa tőle nem éri meg a rettentő magas szállítási díj miatt), és ezt építed be majd ebbe dugod bele a kamera vezetékét
-Másik megoldás amihez kell egy kis szerelés is, és akkor se játszik ha magyar garanciás a cucc
A kamerához adott szivargyújtó töltőt szétszedve, az érintkezők helyére vezeték forrasztva azt kötöd be fixre, ha jó minőségű a kamera akkor a szivargyújtó töltő is az lesz így jó lesz -
Diamond500
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Xiaomi 70mai Smart Dash Cam 1S kamerát, de az a gondom vele, hogy az autó szivargyújtója állandóan fesz alatt van. Na most a kamera beállításokban, be van állítva h 20 perc múlva kapcsoljon ki, de nem mindig teszi ezt meg. Mitől függ ez? Másnak is van ilyen gondja? -
válasz
sambenez #20085 üzenetére
1S előtte gen van nálam, a legelső 70mai dashcam legelső gyártás a kezdetek kezdetén kiadott. De a másik autóban 1s van valóban.
A PRO nem néz hátra, ennyi a kulcs. Most azon agyalok, hogy a mostani megy hátra és veszek egy 1S-t előre. Csak nálam minden kínai és nagyon megszoktam a ilyen nyelvű hangutasítást. Megvárom milyen de nem hiszem, hogy a gyári talpra felkerül a teszt körre.Ja képek: Több van mint videó. Hát nem tudom elég sok dolog kiderül belőlük néha. Pl itt egy gykr van.
-
sambenez
Topikgazda
válasz
ANDROID??? #20088 üzenetére
Ez megint ízlés kérdése, kinek mi éri meg. Tudok rá hátsó kamerát kötni, 4K. Nekem megéri akinek nem kell hátsókamera vagy 2 kamerával oldja meg annak nem feltétlen éri meg.
-
sambenez
Topikgazda
válasz
ANDROID??? #20086 üzenetére
Szerintem igen. Éjszaka is jó, de a rendszámok olvashatósága kérdéses. Minden másban jó a képe éjszaka is.
Saját tapasztalatom nincs vele, mert a fiókban maradt, mivel inkább egy A800-at vettem. -
sambenez
Topikgazda
válasz
ANDROID??? #20083 üzenetére
Éjszaka egyik dashcam sem muzsikál túl jól. Egyszerűen a rendszámról olyan erős fény verődik vissza ami szinte lehetetlenné teszi az olvashatóságot.
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok,
Menetrögzítő beszerzésén gondolkodom.
Nagyon sok fajta van, mind márkák mind típusok tekintetében.
Nem szeretnék olyat venni aminek semmi értelme, viszont drágát sem szeretnék venni.
A Xiaomi 70mai dashcam PRO-t néztem ki, azonban most láttam olyan videot ami kicsit eltántorít, az éjszakai autópályás vagy egyéb éjszakai felvételek is. Lehet csak a video beállítások nem voltak megfelelőek, vagy egyszerűen semmit nem ér a cucc éjszaka.
Amennyiben van értelme ilyet beszerezni,van értelme várni pl. BF-re? Esetleg tudtok más márkát/típust ami jobb választás lehet és nem kerül sokkal max +15e többe?
Media-ban a MIO-t ajánlották, a J60-at, a leírás alapján a C560 típust néztem először a mio-k között. Azonban a korábbi tapasztalatok a navigációkkal kapcsolatban nem voltak meggyőzőek.Főleg ami a támogatottságot illeti.
-
válasz
sambenez #20081 üzenetére
Dettó, de albumom van a hajmeresztő dolgokról. Eddig külön mappa volt a képeknek, csak le kellett tölteni. A másik a kijelző. Az minek? Ott a wifi elérem ha kell a felvétel. Komolyan elgondolkodtam rajta, hogy ki sem bontom és veszek egy 1s-t az ez előtte generáció helyére.
-
tlala
addikt
válasz
-Bandi- #20075 üzenetére
Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataidat, ezek szerint a probléma valós.
Valószínűleg nem csak a garancia a különbség.
Azt látom a Sandisknél, hogy két osztály is van: a "High Endurance" kategóriára 20.000 üzemórát írnak, a "Max Endurance" típusra pedig 120.000 órát - bár utóbbi a duplájába is kerül - miközben mindkét fajtára Lifetime garanciát adnak. -
-Bandi-
tag
Nekem most ez a sandisk féle endurance van 128as az A800ban, sok tapasztalat mondjuk nincs, 6ezerért vettem ali ról, elég sok értékelése van az eladónak és jó az arány is, szóval attól nem tartok hogy ne tudná amit kell. Előtte nekem is voltak simák még az A129ben de nem birtak ki fél - 1 évet valamiért, elkezdett csipogni a kamera megszakadtak a felvételek, sérültek voltak rajta meg ilyen jelensegek jöttek elő, kártyacsere után megszűntek. Ilyen Lexar 633 vagy 533x akármi is volt ami szintén jobban szereti állítólag az újraírást. Ezért döntöttem úgy hogy kipróbálom ezt a fajtát, mert az előzőkkel kűzködtem.
Valahol azt olvastam elméletileg ugyanaz mint a sima, csak örigari van rá, ezt azért mondjuk nem hiszem :D -
tlala
addikt
Köszi.
Azért kérdeztem, hogy mennyire fontos ez az "Endurance" dolog egy autós kamerában, hogy mennyire eszi meg a kártyát a sok újraírás.
(Amúgy a "Max Endurance" dupla áron van, mint a "High Endurance"...)
Valamiért azt gondoltam, hogy ez a memóriakártya dolog is már jól körbe van járva itt a topikban, illetve a gyakorló kamerások tudják a tutit.
Köszi szépen, akkor nem agyalom túl a dolgot, veszek egy ilyen sok újraírást elviselő Endurance kártyát és kész. Biztosan elég lesz az a 40 Mbps írás is, hiszen a 4K-s szabványon belül van (ami min. 30 Mbps-t ír elő). -
tlala
addikt
Igen, pont ezt a 128GB-os Samsungot és egy Sandisket nézegettem sincynél.
A dilemma az, hogy a Samsung írási sebessége 40 MB/s, a Sandiskké pedig 90MB/s. Kb. ua az ár (Sandisk 1 dollárral olcsóbb), de a lassabb Samsung "Endurance"-t pedig úgy ajánlják, hogy pont folyton rögzítő kamerákra tervezték, sokszor újraírható.
Ha a 40 MB/sec is elég az A800-nak, akkor a Samsungot veszem. -
A800:
Ha kínai a nyelve akkor Kínaiul lehet hangutasítani is? Igazából jó lenne. Valaki megnézné?
-
ЯΞD
senior tag
Sziasztok!
Ti milyen progit használtok amivel ki lehet takarni nagyon egyszerűen a rendszámot, arcokat stb? Szeretnék pár videót feltenni, megosztani de nem szeretném ha személyiség jogokat sértenék. Ilyen hűde pro vegas meg társaihoz nem értek. Egyszerű halandónak való szoftware-t keresnék. Akár PC-re vagy android-ra.
-
bul07
nagyúr
válasz
Ciccuka #20065 üzenetére
De nem garantálja semmi, azoknál ép ahogy sikerül legyártani annyit tudnak semmi garancia nincs rá hogy mondjuk az a Class 4-es tudja a Class 10-et
A jelölésnek az az értelme hogy meghatározza a min sebességet, attól felfelé eltérhet de lefelé nem szabadna
Ha biztosra akar menni akkor a jelölést nézi sebesség ügyileg
Vagy te tudod garantálni hogy amit kap az gyorsabb lesz és megüti egyel fentebbi jelölésű szintet, nem hiszem
-
tlala
addikt
A800-ashoz 4K módban milyen minimum írási sebességű memóriakártya kell?
-
bul07
nagyúr
Ma hajnalban akartam linkelni egy magyar vélemény videót mert teszt videónak túlzás lenne mondani, de amikkor a 70Mai Pro esetén nem tudták hogy a GPS-nek van a hely, na ott nyomtam ki a videót
Ha valakit érdekkel a ipon youtube csatornáján van, két tükrös meg két másikról beszélnek de nagyon amatőr módon
-
sambenez
Topikgazda
válasz
apaszka #20059 üzenetére
Nem teljesen értem mire gondolsz.
Ha az összefoglalóból hiányolod annak az az oka elsősorban, amikkel több tapasztalat van az 2-3 kamera, ezeknek felesleges lenne árkategóriát létrehozni.
Olyan kamerákat amikről meg szinte semmi tapasztalat szintén felesleges berakni egy ajánlásba. -
apaszka
veterán
Sziasztok!
Újra nézelődöm a támában,mert a régi kamerám már nem valami megbízhatóan működik! Igaz sok-sok éves már!
Ma már szerintem nem is ajánlott márka a Blaupunkt ebben a témában sem.Nézem az összefoglaló is frissült itt! Nincsen árkategóia ?
-
shield
őstag
válasz
tboldi #20050 üzenetére
Sajnos a https://xiaomi.hu/-n se hatsó kamera, sem hw kit.
-
Zsoltx11
junior tag
Baszus.
Ém a z appból csináltam minden beállítást a kam
nem is néztem.Lecsekolom kösz
-
tboldi
nagyúr
-
Zsoltx11
junior tag
Ma végre sikerült mentenem wifin tel. pár felvételt.
Aránylag jól bírja ez a kis 16gigás kártyácska is.
Viszont viszanézve tel. nincs hang..
ez mitől lehet ??
Esetleg a beállításokban rontottam el valamit..Valszeg ez a kapcsolós opció lesz nekem is.
-
dethroner
veterán
Banggood úgy látom le is vette a kínálatból az A800-at. Balf@sz banda
-
Zsoltx11
junior tag
Nekem is hasonló a dolog.
Otthon ker + garázs ,kutya..aszony felügyelet😁 alatt a kocsi.Plusz terv egy kam. rendszer is.
Viszont azt én sem akarom,hogy folyamatosan vegyen..hiába benne a fesz. figyelő.
Én egy kapcsolóra gondoltam a hw kit és kam között,hogy csak akkor működjön kapjon naftát ha én akarom.
De annyira nem vágom.Akkor lehet a hw kit nekem is hamarabbb ideér mint a hátsó kam.
-
sambenez
Topikgazda
-
On is legyen: A800 tulajok! Mi történik ha a direkt + 12V-ot nem kapja meg a HW kit, de a test be van kötve és az ACC is egy gyújtás körre. Remélem az történik, hogy nem indul el. Mivel otthon nem kell parkoló üzemmód két ok miatt sem: 2 kamera nézi az autót telken belül + max a nyest miközben táncol az autón azt venné fel.
-
Faresz29
aktív tag
Sziasztok!
Még egyszer felteszem a kérdést, hátha valaki tud benne segíteni!
Tehát A800-at szeretnék vásárolni egy hátsó/külső kamerával!
A kisteher egy 2éves Transit Custom, dobozos!
A hátsó kamerát vajon használhatom tolatáskor is, vagy arra felejtős?Köszönöm előre is a választ!
-
CHIPman
nagyúr
-
g@bo
nagyúr
Megnèztem, èn màs velemenyere lettem volna kivancsi. Erv ellenerv.
-
g@bo
nagyúr
Urak
a 70mai dash cam a800 29k a dash cam pro 19000 lenne, melyiket erdemes?
mindkettőből az alap pack
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Sikerült nekem is beszerezni egy 70mai pro-t, viszont sajnos megérkezés után jöttem rá, hogy az sd kártyám már használatban van, így most hoppon maradtam. Tudtok ajánlani eladót akár alin akár máshonnan ahol nem kell 30 napot várni a micro sd-re? Illetve milyen fajtát érdemes rendelni bele? Köszi előre is.
-
Zsoltx11
junior tag
Azt még nem néztem,de du án megnézem.
Az biztos,hogy menet közben nincs kiírva,(vagy csak én nem álítittam be)de a felvételen már ott van -
bul07
nagyúr
Valaki dobjon már fel valami tárhelyre nyers A800 felvételt
Nekünk halandóknak akiknek nem ilyen kamerájuk van, hogy tudjuk sassolni a felvétel minőségét
-
dethroner
veterán
Ma megjött az A800, 6 nap alatt lengyel raktárból. Telefonra kiraktam a képét wifin, és nem igazán tetszett amit láttam. Elég ocsmány halszem efektus van jelen. Vagy az én szemem szar, vagy az eddig tesztfelvételek voltak csalókák.
-
Zsoltx11
junior tag
Sajna a letöltésre még nem volt időm..meg az igazság ,hogy elkezdtem de elindulás uttán 2x is megszakad a wifi kapcs.
Ez nem tudom mennyire szokványos.
Olvastam,hogy hosszabb időt vesz igénybe.
De rohantam így majd holnap újra próbálkozom.
Ha sikerül dobok fel.
Véltelenül valaki nem tudja higyan lehet szerkeszteni az ilyen videókat valami egyszerű eetlegesen tel. prog. kitakrni rendszámot ill. utólagosan hangot levenni kikapcs.
Nem akarom,hogy emiatt gáz legyenKöszi
-
Zsoltx11
junior tag
YES..😁
nekem is megjött az A800😉spanyol rak. 5 nap
és igen elméletileg a hátsóra is azt írja ,hogy már magyar raktár..(de ezt kétlem mert az china rend.)
De ki tudja.
A800 már beüzemelve egyelőrre csak lógó kábel,meg egy 16 os kártya mert csak ez volt szabad éppen.
Most értem haza 20 km alatt ezek az esti felvételek szerintem nagyon jók.
Egyelőrre 3 perc beállítva plusz az alapbeállítások.
Még sokat nem tudtam tanulmányozni sajna.
Pl nem tudom ha menet közben védet fáj menteni akarok mi a teendő?
Mert amíg nem.jön meg a 128gb kártya így elég necces.
Kb. hány percet lehet így full felbontásban ráírás nélkül menni?
De alapjában most öröm és bódogság😉
Műkszik a cucc.Köszi mindenkinek a segítséget és az eddigi hasznos infókat kiemelném sambenez kollegát 😉
Köv. projekt terv többek között egy küléri ip kamera rendszer..
Az A 800 áramelátása a Priusban én a központi belső villágítás szeretném megcsapolni.
Láttam szépen kivitelezhető kb 15cm kabel ha fog látszódni.
Plusz a hw kit.
Egyébként így hw kit nélkül a saját aksi semmi felvételt nem tud produkálni?
Mert egyelőrre amikor no gyújtás kamera kikapcs. -
Megcsíptem egy A800-at hátsó kamerával 36-ba eu raktárról. Kíváncsi vagyok rá nagyon!
-
CHIPman
nagyúr
válasz
nünüke1975 #20003 üzenetére
Teljesen egyértelmű. A xiaomi.hu-n szó sincs hardwire kitről, alin pedig külön válaszható. A magyar oldalon letölthető magyar nyelvű használati utasításban még "doboz tartalma" lista is van, ahol szintén nincs szó hardwire kitről.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
nünüke1975 #20000 üzenetére
Miért probléma ez? Tudod az alis rendelés előnyeit és hátrányait, megvan a választási lehetőséged. Nincs ezzel semmi gond.
-
sambenez
Topikgazda
válasz
nünüke1975 #20000 üzenetére
Kínában is több összeállítás van. Van amihez adják van amihez nem.
Az egy külön termék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nyomtató topik
- Robot fűnyírók
- Gurulunk, WAZE?!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Interactive Brokers társalgó
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED TV topic
- általános iskolai rendszergazda
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Samsung-LG-Philips-Sony TV/MONITOR 40"-49" BAZÁR (Számlával és Garanciával) kb.: 150db
- BESZÁMÍTÁS ÚJ 7800X3D 200e / 9800X3D 235e / RTX 4070 280e / 4070 S 340e / 4070Ti S 420e / készletről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest