Hirdetés
-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz
AndrewBlase #16704 üzenetére
Volt tömeges elhalálozás is, és a garanciális feltételeknek is része, hogy a menetrögzítőben való használat érvényteleníti a garanciát. Más kérdés, hogy utóbbit hogyan ellenőrzik.
Én Transcendet szoktam használni legtöbbször, high endurance-ért nem fizetek kétszer annyit, inkább veszek gyakrabban kártyát, ha elromlana.
-
Moleman
addikt
-
Moleman
addikt
válasz
alexw801 #16582 üzenetére
Én egy komolyabb usb tápot javasolnék, az általad linkelt első típus nálam fél év után meghalt, folyton elfelejtette az órát a 70mai, és megölt egy 64 gigás sd kártyát. A nagyobb dobozos CPT tápnál is olvashatsz meghibásodásokról, de talán kicsit megbízhatóbb, mint ez a Fulree.
-
Moleman
addikt
válasz
cscope #16403 üzenetére
Tükrösek között még nem láttam jót, de a Viofok elég kompaktak és nem drágábbak, mint a Navitel.
Tolatókamerának pedig külön megoldást javasolok, van dedikált vezetéknélküli tolatókamera, amihez telefonnal tudsz kapcsolódni pillanatok alatt. Ha hátrafelé is rögzíteni akarsz, ahhoz további kamera szükséges (vagy duplakamerás Viofo).
Én is tolatókamerának akartam használni a hátsó 70mai-t, de egy örökkévalóság, mire összepárosodik a telefonnal, annyi idő alatt kétszer beállok tükörből.
-
Moleman
addikt
válasz
Occon adom #16395 üzenetére
Ha nem ötöd-tizedáron vennél kamerát, azt kapnád, ami rá van írva.
-
Moleman
addikt
válasz
Kalandor #16356 üzenetére
Nekem ez a fajta bevált, ez a fajta nem.
-
Moleman
addikt
Ebben sajnos nem tudok igazán jó tanácsot adni, én a Banggoodtól vettem EU szállítással, konkrétan hónapokat vártam rá.
És ők csak 6 hónap garanciát vállalnak ezekre, de legalább megbízható hely. Korábban a Gearbestről vettem kamerákat, velük se volt gondom, bár garanciával foglalkozni ők se szeretnek.
-
Moleman
addikt
válasz
Landsmann #16286 üzenetére
Nekem lassan 1 éve fent van az A119, van hogy 3-4 hétig nem mozdul az autó, de soha nem felejtette el az órát. Az akksis 70mai elfelejtette többször, de mióta kicseréltem az USB tápját, az se problémázik.
(#16280) Lauda
Viofoból többféle van, én A119 V2-t vettem, azóta már újabb verzió is van belőle, meg még sok más konfiguráció, különböző képfeldolgozó egységekkel. Sok éve használják nagyon sokan, elég megbízható cuccnak bizonyultak.
Az említett G1W-CB volt az első kondenzátoros fecske, régen volt sima G1W-m, egy jó belépőszintű kamera. Érdemes körültekintően vásárolni, régen sokan hamisították.
Az újabb mini szériák is kondenzátorosak már, pl mini0906, bár ez már drágább, duplakamerás. -
Moleman
addikt
válasz
Occon adom #16268 üzenetére
Ha ilyen akciókamera formájút szeretnél, akkor az Elecam Explorert merem ajánlani, jóval drágább (80-90 dollár), de megbízható. 2.5 éve használom motoron sisakkamerának és bérautókban menetrögzítőnek 1080p60 beállításon, nagyon szép képe van. 1.5 év után elfáradt a gyári akksi, azon kívül sose köhintett.
-
Moleman
addikt
A kamera önmagában a felragasztott tartó nélkül nem sokat ér, de az itthoni hülye árak mellett egy 64-128 gigás kártya szép zsákmánynak tűnhet, amit ezekben jellemzően használunk. Én emiatt szoktam levenni. Plusz régebben azért, hogy ne melegedjen túl, de az már nem szempont, kondenzátoros az első kamerám.
-
Moleman
addikt
válasz
JHONNY 79 #16162 üzenetére
Én ebből vettem párat mostanában, régen is Transcendet használtam (a Samsungban nem bízom, a tévéken kívül eddig mindenem tönkrement, ami Samsung volt). De jól elszállt az ára, 2 hónapja 14 dollárért vettem ugyanezt.
Amúgy nem annyira válogatósak a kamerák, meséltem a kártyagyilkos 70mai-ról, a banggood annyit mondott, hogy fél év gari volt, teljesen normális, hogy elromlott, de adnak 1.5 dollárnyi kupont, mert cukik.
Kicseréltem a tápot, hátha másikkal stabilabb lesz, azóta nem mentem hosszabb távra, viszont amíg nem mutat egyértelmű gyógyulást, addig nem merek normális kártyát rakni bele. Egyetlen kártyám van, ami kisebb mint 64 GB, egy kb 10 éves 8 gigás class4 Nokia. Első bootkor kiabált, hogy gyenge, de azóta működik vele.
-
Moleman
addikt
A biztosítéktáblából vittem hátra 2 eret a küszöbben, talán pont a hátsó szivargyújtó foglalatából, magát a szivargyújtót sose használtam. Csak a hátsó kamera (kínai 3A USB tápról) és egy pár fixre kötött hátsó helyzetjelző eszik innen. Fél évig hibátlanul működött, azután kezdte elfelejteni az időt. Gyanakodnék a melegre is, hogy nem bírja a napsütést a kamera az ablakban, de hát erre volt tervezve...
A második kártyát sikerült win alatt is formázni végül teljes formázással, de az elsővel semmi nem tud mit kezdeni, visszafordíthatatlanul írásvédett lett.
-
Moleman
addikt
A sima 70mai nekem is tönkretett 2 db 64-es kártyát, pont most akarom leordítani a banggood fejét. Nekem is a dátumfelejtéssel kezdődött, aztán megölte a kártyát. Feltöltöttem az autón kívül, kipróbáltam, úgy tűnt meggyógyult. Ma beletettem egy újat, mentem vele 2.5 órát, addig jó volt, pár órával később újra beindítottam és meghalt az is.
A powerbankes megoldás lehet, hogy működne, de hátsó kamera lévén komplikált lenne a kivitelezés (minden indulás előtt csomagtartóban görnyedés?).
Megpróbálom ezt az sd memory card formatter cuccot, más kártyát már nem vagyok hajlandó beletenni. Inkább ne legyen hátsó kamerám akkor. Remélem kapok refundot, ha már az sd kártyákat elbuktam.
-
Moleman
addikt
válasz
atom18 #15384 üzenetére
Inkább ebay-en nézelődj, ugyanennyiért majdnem 128-ast kapsz.
A Sandisk Ultrát kifejezetten ellenjavallják kamerába, a garancia sem érvényes rá papíron, ha menetrögzítőbe rakod. Ennek ellenére én 2 éve használok egyet sisakkamerában, még nem köhögött. Ha hosszú távra tervezel vele, akkor érdemesebb valami jobbat venni, én legutóbb Transcendet vettem.
-
Moleman
addikt
válasz
CHIPman #15254 üzenetére
Viszont nem biztos, hogy pont olyan kell, az új kocsimban mini biztosítékok vannak, de a small verzióval sikerült megoldani a kivezetést, a mini nem fért oda.
Lábak tekintetében az a kettő kompatibilis, van, ahol biztosítékból is a nagyobbat használtam, az volt kéznél.
-
Moleman
addikt
Köszi mindenkinek, inkább leszedtem, a hátsóról meg lehúztam az USB-t.
5.5 éve nem voltam, még mindig zseniális itt az úthálózat és közlekedési morál is. -
Moleman
addikt
Az osztrákoknál mi most a kamerahelyzet?
Tudom, hogy dashcamet használni alapjában véve illegális, de mi a helyzet a szép hegyi utakkal, stb? Néptelen kis völgyekben tervezek autózni, csak azért, mert szép, ebben az esetben is szedjem le inkább?
Köszi! -
Moleman
addikt
-
Moleman
addikt
válasz
FireFox1996 #14857 üzenetére
Én sem szoktam zsákbamacskát árulni, vállalok utólagos terméktámogatást.
A miniben már volt akksi cserélve, de tartalék akksit is adtam hozzá, tudván, hogy lehet gond vele.
-
-
Moleman
addikt
Nem jobbkéz-szabálynak hívják, de tényleg van ilyen, hogy a jobb oldali autónak van elsőbbsége, pl ha 2 sáv egy útszűkületnél összeolvad és az útburkolati jelekből nem derül ki, hogy kinek a sávja fogy el. Ennek nyomán zsigerből én is a jobbról érkezőre szavaztam volna, ha teljesen egyszerre mozognak, de lehet, hogy a valóságban 50-50-et mondana a rendőr. Ezért is jó a kamera, jó eséllyel látszódhat, hogy ki volt ott előbb, onnantól meg a másik a hunyó.
-
Moleman
addikt
Jól gondolkodsz.
Az ilyen autós trafóknál 3A a megszokott, az 5-ösek emlékeim szerint indokolatlanul drágák, és nem is biztos, hogy szükség van akkora tartalékra. Fentebb olvashatod, valaki lemérte, a sima 70mai pl csak 0.7 ampert eszik. Én eddig minden kamerámat 3 amperesről működtettem autóban és motoron is (G1W, mini0806, A119V2, 70mai, Elecam Explorer Elite 4K), nem volt gond.
-
Moleman
addikt
válasz
kalapacsolok #14682 üzenetére
Egy átlagos powerbank 2 amperral töltődik, ha 0.7-et vesz fel a kamera, akkor kb háromszor gyorsabban töltődik, mint merül. Egy 10.000 mAh-s powerbank így elméletben 14 órán át tudná üzemeltetni a kamerát, és 5 óra alatt feltöltődne, ha kap áramot.
Viszont egyszerre a kettőt valószínűleg nem tudja, vagy tölt, vagy etet. Persze mindenre van megoldás, de nem egyszerű, USB kábeleket kéne relézni hozzá, hogy az autótól érkező töltőáram közvetlenül etesse a kamerát, és párhuzamosan a powerbanket. Plusz még valószínűleg nyomkodni kéne a gombot a powerbanken. -
Moleman
addikt
válasz
sumsang #14591 üzenetére
A valóságban a 10 euró alatti összegeket nem fizettethetik ki egy jogszabály alapján, így a valós vámhatár 37.037 euró, persze az ilyen komolyabb kamerákon ez nem segít. De megfogni megfogják a kisebb csomagokat is, heteket ülnek rajta, mire megkapod tréfa nélkül (volt egy csomagom, amin 1.5 hónapot ültek, aztán küldtek levelet, de 2 nappal később visszaküldték a feladónak, ami olyan jól sikerült, hogy Kína helyett Németországban kézbesítették valakinek).
-
Moleman
addikt
Ja tényleg, akkor az újév miatt még több is lehet.
Nekem 67 nap alatt jött meg a Viofo (majd még próbálom refundoltatni, homályos a képe, rossz helyen van a fókusz, csak nem volt időm foglalkozni vele), az asszonynak a táblagépe 63 nap alatt, legközelebb inkább máshonnan rendelek.
-
Moleman
addikt
válasz
proof88 #14433 üzenetére
Elöl nekem sose volt gond, bent maradt magától a perem alatt eddig minden kocsinál. Az A oszlop cselesebb, az előzőnél az ajtótömítés alatt vezettem el, a mostani kocsinál beküldtem mélyen az oszlop burkolata mögé, nehogy útban legyen a függönylégzsáknak.
A hátsó kameránál ki kellett szedni 3 patentet, de szépen visszament mind. Ami kicsit nehezebb volt, a csomagtartóajtóba átvezetni az USB kábelt a hátsó ablakmosó csöve mellett a kis gumitömítésben. A 70mai gyári 90 fokos csatlakozója át se ment, másikat kellett használnom.
-
-
-
Moleman
addikt
Néhány kamerához szoktak is adni fonalat, amivel keresztül lehet "vágni" a ragasztót, aztán a maradványt acetonnal/alkohollal tudod lemosni a szélvédőről. Ha van a közelben nagyon vékony acél gitárhúr, az is hatásos lehet.
A 0806-hoz és az A119-hez kaptam tartalék kétoldalú ragasztókat, a 70mai-hoz nem, de szerintem bármilyen kétoldalú csík megteszi, akár egy fél centi széles is megtartja örök időkig. -
Moleman
addikt
-
Moleman
addikt
válasz
CHIPman #13994 üzenetére
Én magamnak csináltam hardwire kitet sima USB tápból és 3 méteres mini kábelből, a végén micro átalakítóval a 0806-hoz. A vékonyabb micro kábellel vett fel zajokat, a vastag jobban árnyékolt mini kábellel csendes volt. Persze eközben érdekes, hogy a gyári szivargyújtós árnyékolatlan 2 eres kábellel nem volt zajos. Szerencsére a Viofonak mini táp kell majd, úgyhogy marad a jó öreg kábel.
-
-
-
Moleman
addikt
válasz
HornedReaper #13888 üzenetére
Nekem se akarnak jönni, se a Viofo, se a 70mai, pedig a Viofo polárszűrő már megjött ebayről, amit ugyanakkor rendeltem.
-
Moleman
addikt
Autója válogatja, nincs túl nagy egyezség a szivargyújtó körül (pont emiatt rossz megoldás sok esetben, mint áramforrás). Nekem az Almerában csak ACC állásban kapott áramot a szivargyújtó, de sose használtam, a mini0806 gyári töltőjéhez pl egy 3 mm vastag éket kéne betolni a csatlakozó mellé, hogy ne essen ki magától. A biztosítéktáblán kimértem melyik foglalat mikor van áram alatt (ahol volt gyári biztosíték, ott volt is jelmagyarázat, az üreseket mérni kellett), aztán oda kötöttem mindent, a nappali menetfény reléjét pl olyanra, ami csak gyújtáson kap áramot.
Ha érdekel valakit, majd dokumentálhatom az új kamerák bekötését, nem tudom mennyi idő lesz a banggoodos EDM, okt 29-én rendeltem (a 70mai mezei kínainak tűnő követési számot kapott, nem úgy, mint az A119, pedig ugyanúgy EDM volt a választott szállítás).
-
Moleman
addikt
válasz
easy...rider #13690 üzenetére
A CPL az esti felvételeken szerintem csak rontani tud, nagyon sokat sötétít.
-
Moleman
addikt
Na megrendeltem az A119 V2-t EDM szállítással, már csak azt nem tudom, hogy 64-es vagy 128-as kártyát vegyek bele. Használja valaki 128-assal, megeszi gond nélkül?
Úgy tűnik, hogy megveszik a 0806-ot, úgyhogy hátra is kell vennem újat, CN vagy EU 70mai-t érdemes venni? A hangutasításokat tuti kikapcsolom, nekem csak a konstans felvétel kell, meg ha már ott a mobilos elérés, akkor kipróbálnám tolatókameraként is.
Köszi!
-
Moleman
addikt
Akinek A119 van: mindegyiken így sípol a hang? Azt olvastam már máshol is róla, hogy túl halk a felvétel, de ilyen sípolásról még nem hallottam.
-
Moleman
addikt
Sziasztok, hátha segít valakinek, kis barkácsmegoldás következik.
A 3 éves mini0806-om nehezen indult, folyamatosan recsegett-ropogott a hang, valami fórumban olvastam, hogy a lemerült/halott akksi okozza. Szerencsére pont volt itthon 402030 és 602030 akksi is (még régen vettem, mikor azt hittem az akksi rossz, pedig csak a táp negatívja volt kontaktos).
A gyári 402030 pont annyira meg volt duzzadva, hogy ugyanakkora volt, mint a 602030, gondoltam az is befér, ezért rázsugorcsöveztem a gyári vezetékre. Össze is raktam, kicsit szűkösen, de nagy siker, tökéletesen működik. Viszont a nyák feszülésétől valamiért elmászott a fókusz, makrós lett a lencse. A házat lepattintva visszaállt a fókusz. Az akksit levágni/újraszerelni nem volt kedvem, úgyhogy kivezettem a kábelt az A kártyahely/microUSB takarólemez helyén, és egy csík kétoldalúval rögzítettem a kijelző mellé az akksit. Kicsit sufni, de funkcionális.Szerk.: Most vettem észre, hogy az akksicsere óta a GPS nem működik, de még reménykedek, hogy magára talál.
(Az egérrágta zárógyűrű még a múltkori szétszedési kísérlet eredménye, sehogyse akart lejönni.)
Épp autócsere előtt állok, lehetséges, hogy elviszik a kamerát is a régi kocsival együtt, akkor mindenképp vennem kell újat, de ha kiszerelem, akkor se biztos, hogy egy öreg mókolt kamerát akarok beszerelni az új kocsiba.
Első körben 0906-ra gondoltam, de nem minden videón győzött meg (bár a színhűsége fantasztikus), aztán jött az A119S V2, aztán néhány összehasonlítóban a sima A119 V2 sokkal jobbnak tűnt (a színvilágát leszámítva), így most azzal szemezek.
Lehet, hogy hátsó kamera sem ártana, oda mehetne a 0806, ha megmarad, vagy veszek én is egy 70mai-t, kellemes meglepetést okozott. -
Moleman
addikt
válasz
amargo #10184 üzenetére
Jól látod, pont a második tud többet, 2-3 dollárért lehet kapni 3 méteres USB kábelt. Ha az elsőnek megtörik a kábele valahol, nehéz javítani, vagy dobhatod ki, míg a másiknál csak dugsz bele újat.
Bár amennyire olcsó, én inkább külön-külön konvertereket használok (külön a kamerának, külön a telefonnak). -
Moleman
addikt
Ami az sd kártyát illeti, én Transcendeket használok régóta, most Sandisket is vettem tőle, ezt kifejezetten nem ajánlják menetrögzítőbe, de ez a legolcsóbb, meglátjuk mennyit bír (1080p 60fps-ben rögzítek rá, bírja, tehát írási sebességben a legolcsóbb is bőven jó). 64-es, annyira sokszor nem kell újraírni, mintha kisebb lenne.
-
Moleman
addikt
válasz
fematthew89 #10045 üzenetére
64 gigás kártyára sehogy nem fog ráférni FHD-ban a teljes műszak, kétkártyás kamerára lenne szükséged (vagy 128-as kártyát támogatóra). Pl a mini0806 teljesíti az elvárásokat.
-
Moleman
addikt
Én se értem, mit írsz, de a nagyobb látószög miatt tűnnek távolibbnak a dolgok, ha a "valóságot", vagyis a valósan érzékelt távolságérzetet rögzítené, kb feleannyi látszana.
A rendőröknek meg üzenem, hogy a tereptárgyak távolsága és az idő mindig azonos, tessék matekozni. -
Moleman
addikt
Akkor lehet, hogy csak nekem nem volt szerencsém az eszközökkel/foglalatokkal. Voltak megsülések, konstans biztosítékleverések, illeszkedési problémák... A biztosítékos mondjuk egy másik autóban azóta is működik, csak az én aljzatom nem szerette.
Mindenesetre én jobban bízom a saját fixre kötött tápjaimban, teljesítményben is többet tudnak (ritka a 3 amperes szivargyújtóba épített USB aljzat).
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI Geforce RTX 2060 Ventus 6G
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 8/128GB
- Ú, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Hp Elitebook 840 G5 I7-8550U 16GB 512GB NVME SSD FHD kiváló akku, gyönyörű állapotban
- Kingston HyperX DDR3-2666 MHz 8 GB (2 x 4 GB KIT) CL11
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i7-5GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lèpj szintet a játèkèlmènyben! Rèszletfizetès 0% THM!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új/5 Ciklus APPLE MACBOOK AIR 15,3"- M3 Chip ,8GB/256GB - MRYM3MG/A- 2,5 év garancia -asztroszürke -
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.350 mill ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest