- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Spotify
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bitcoin topic
- Windows 11
- Megemeli a Microsoft az Office-Teams duó árát az EU kedvéért
-
IT café
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
gery14
senior tag
El nyugodtan kosd rá.
Az OCTO nyolc ventilátorcsatornája egymástól függetlenül konfigurálható, a csatornánkénti 25 wattos maximális teljesítmény (maximális együttes teljesítmény 100 watt) lehetővé teszi több ventilátor csatlakoztatásátAmúgy nekem a morán ugy van hogy kapot egy venti hubot arrol megy a 9venti
sata a vége rá a sata + a pwm vezérlésnek egy kábel
// EKWB Custom Loop/ RYZEN 9800X3D/ AsRock X870E Nova Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /TeamGroup RGB 6000 Mhz cl30 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /S25 Ultra 512GB/Civic TypeR FK8 Turbo Stage 2+ // BMW E91 35D Stage3 Stanced //Fireblade SC59//
-
RazoR
veterán
Radi átmosásra jó az ioncserélt víz is?
Ha az OCTO fullon van, hogy tudnám megoldani plusz 4 vagy 9 venti vezérlését? Splitty? -
BerserkGuts
őstag
válasz
gaben22 #82598 üzenetére
ez igen ez a léghűtők maximalizálása ilyet se láttam még
régen én is még oda raktam 1db 120-as ventit a házba csak a vga-nak de nem ennyit xD
[ Szerkesztve ]
12600KF/RTX 4090 Cybertank/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/Hisense 65" 144Hz 65E7KQPro/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000 2x1TB
-
stoon
addikt
válasz
Pakmara #85610 üzenetére
kb fél éve szedtem szét darabjaira mindent kifújattam ,új paszta....
a lányom ha játszik nem vészes (ő szinte csak minercraft-ozik) de a fiam amikor a "haverjaival" fortnite meg rally (mondjuk ha rallyzik nem hallom a pst csak a nyikorgást fékezést stb-t) meg még az isten sem tudja mivel csapatnak akkor elég hangos...ps5 egyenlőre kilöve mert a kisbarátaival szokott eggyüt játszani, és ps5 játékok nem kompatibilisek a haverok játékaival, így is ingázik a saját pc-je és a ps között . de témára visszatérve a vizhütéshez van némi alapanyag (tartály , pumpa csövek fittingek) igazából egy radi kell meg valami kuckó amibe bebarkácsolnám az egészet ,ezért gondolkodom a vízhűtésben,(meg van egy uni gpu blokkom is , de itt még az lenne a kérdés hogy elég a magot hütenem vagy a mást is be kellene fogylaljon magába , a blokk hogy hűtse) láttam olyan videót is ami költséghatékonyabb kompakt hűtéses volt , csak ki lett vágva a ps teteje (vagy alja, már nem tudom melyik) és rá lett fogatva és kész, (gondolom volt még valami barkácsolás a pumpa meghajtásához )
[ Szerkesztve ]
steam, origin uplay: artika78 -- Az élők, csak wickendező holtak!!!
-
gery14
senior tag
válasz
Laraxior #85602 üzenetére
9 venti van rajta minél halkabban szeretném..
. Az utolso vízemnél 33 max 35fok volg a gép de akkor 2db 360as xt45 volt bent es 6900xt 5900x volt. Intelnél meg csak a 13900k volt vizezve egyedül a 4090et nem vizeztem le. Most hogy maradt a 4090 es 9800x3d van levizezem. Van jopár radim azon filoztam rakok a gépbe is radit meg + a MoRa is csak elég lesz.
// EKWB Custom Loop/ RYZEN 9800X3D/ AsRock X870E Nova Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /TeamGroup RGB 6000 Mhz cl30 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /S25 Ultra 512GB/Civic TypeR FK8 Turbo Stage 2+ // BMW E91 35D Stage3 Stanced //Fireblade SC59//
-
AzŐsgén2
tag
válasz
pandagabor #85605 üzenetére
Hát ha gugli kidobja nekem ezt a TURZX-et, akkor azt veszem (bár lehet hogy kidobta, csak nem görgettem le, megtetszett az EK.) Még jóval olcsóbb is.
Most AIDA-val küzdök, annyiból jó mondjuk, hogy összedolgozik az Aquasuite-al, igy a vizes rendszer adatait is kitudom rakni a kijelzőre, bár nem mindegyik kell, mivel a pumpának is, a Lakeshieldnek is, meg a Flowmeternek is van saját kijelzője, de azért jó hogy a legfontosabbak egy helyen vannak, egy pillantás elég játék közben, és látom hogy mi van.Nem játszom már hardcore FPS-el. Öreg iszapszemű rája vagyok, rosszabbak a reflexeim, mint a monitorom input lagja.
-
stoon
addikt
Sziasztok! elgondolkodtam a gyerekek ps4-nek "levizezésén" , mert iszonyat hangos ha játszanak rajt, ehez szeretnék tanácsokat kérni, (az én gépem is vizezve van már nagyon rég óta , kb 480gtxnél kezdtem el, ezért gondoltam rá, hogy ezt is megpróbálnám) láttam egy [videót] róla , valami hasonlóban gondolkodnék csak lágy csövezéssel . sajna angol híján nem nagyon értem mit mond a csávó...
a víz részre egy 240 radit gondoltam +pumpa + tartály + ventik nem feltétlen locsolnék rengeteg pénzt bele, nem kiállításra kellene csak itthoni használatra, és hogy halkan hűtsön kb ennyi lenne a kritérium. persze láttam [ilyet] is de jobban szeretnék épitet vizet hiszen van "pár" alkatrészem..steam, origin uplay: artika78 -- Az élők, csak wickendező holtak!!!
-
pandagabor
csendes tag
válasz
AzŐsgén2 #85604 üzenetére
Szia, Aliexpress-ről rendelhető több méretben, színben. TURZX gyűjtőnéven megtalálható, saját szoftvert használ ami letölthető. Szimplán egy alaplapi usb csatlakozóval működik és azt kell mondjam hibátlan és betonstabil. Aida64 ugyanezt tudja csak 3x bonyolultabb én instabil is
-
AzŐsgén2
tag
válasz
pandagabor #85591 üzenetére
Jól néz ki.
Azt lehet tudni, hogy milyen kijelzőt raktál a gépbe, és milyen szoftver jeleniti meg az adatokat? Most vettem egy EK quantum lument, és kinlódok a beállitásával, főleg hogy most raktam össze az SLI-t, és még az sem okés.Nem játszom már hardcore FPS-el. Öreg iszapszemű rája vagyok, rosszabbak a reflexeim, mint a monitorom input lagja.
-
DigitXT
nagyúr
válasz
gery14 #85600 üzenetére
Attól függ, mekkora hőmérséklet különbség megengedhető a rendszeredben (pl. 50 fokos víz jó?), és mennyire lehet hangos rajta az a rengeteg venti. (Push-pullban is lehet hajtani.) Elég nagy a szórás, de extrém körülményeket feltételezve nagyon sok "wat"-ot le tud adni...
https://hardverapro.hu/apro/ibike_mono_adventure_3000w_sok_extraval_elado/friss.html
-
gery14
senior tag
Egy 1080as watercool MoRa 2 Pro mekkora wat lehűtesere alkalmas
?
-
Pakmara
őstag
Valaki használt ilyen DD blokkot itt? Volt vele problémája?
-
DigitXT
nagyúr
Felnyomtam maxra, így valamivel 100 lph felett teljesít. Ahogy az várható volt, ezzel jelentősen lecsökkent a víz dT-je, közelebb került a "hideg" és a "meleg" oldal, ennek közvetlen hatása, hogy a hideg oldal jóval melegebb lehetett, mire kicsit is fel kellett pörögni a ventiknek... A radiátor jobb hatásfokkal dolgozik: nagyobb a víz-levegő dT.
Összefoglalva: amit a szivattyú hangján elveszítek, bőven megnyerem a ventiken.(Semmi máson nem változtattam: a célhőmérséklet a meleg oldalon nézett 37 fok.)
Air/In/Out@Flow, Fan
26/30/37@26 lph, 935 rpm
27/36/38@106 lph, 370-680https://hardverapro.hu/apro/ibike_mono_adventure_3000w_sok_extraval_elado/friss.html
-
flashpointer
őstag
Elkezdtem tesztelgetni az uj buildet, egyelore csak egy kulso 360-as radi van, ~800as Noctua ventikkel, minimal pumpa fordulattal (me ha nem igy lenne akkor gyakorlatilag levegovel is huthetnem), talan egy kis UV a karira rafer, de a vizen kivul egyaltalan nem lehet belekotni : )
ja egyelore csak tesztelem a koncepciot, majd ha mukodik ahogy ki lett talalvameg lesz csinalva szebbre
[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
válasz
Grat! Szép kombó. Ez jutott róla az eszembe:
Mo-Ra 600 -
válasz
Wow . 10/10
-
pandagabor
csendes tag
Egyelőre elkészült a setup, a -most már hivatalosan is- lejárt lemez 13900k-ROG 4090oc kombóval…
Egyetlen DDC ami 35%-on üzemel 105l/h áramlással, gyakorlatilag hangtalan. Ja ha érdekel valakit, az Aliról beszerezhető ddc pump holder furatai tökéletesen megegyeznek a Mo-ra3 Heatkiller tube tartóján lévő furatokkal, pedig készültem rá hogy fúrás lesz…
[ Szerkesztve ]
-
válasz
flashpointer #85589 üzenetére
Amúgy én tiltottam a service-t mert iszonyat DIP-et tud okozni. Bár nálam lehet azért mert én használtam az Aquasuite web részét, de mióta letiltottam azóta ez megoldódott, és magát a vezérlést a pumpának meg az octónak viszont ugyanúgy tudja kezelni.
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
DigitXT
nagyúr
válasz
flashpointer #85587 üzenetére
Esetleg valami VGA driver frissült titokban, és az vitte el az erdőbe a monitort?
https://hardverapro.hu/apro/ibike_mono_adventure_3000w_sok_extraval_elado/friss.html
-
DigitXT
nagyúr
válasz
flashpointer #85585 üzenetére
Csak a VGA-t, vagy úgy általában semmilyen szoftver szenzort? Ha utóbbi, akkor a service állhatott le, olyasmivel már találkoztam. Apropó Shkiz0: igen, ezer éve. Majd frissítem...
(Alapvetően nincs kulcsom a frissebb verzióhoz, mivel annyira öreg már az Aquaero 5 XT.)
[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
Valaki talalkozott mar olyannal hogy az aquasuite nem latja a VGA-t? Szenzorokat jo lenne kiolvasni... Tegnap meg mukodott, ma meg mar elment.
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
DigitXT
nagyúr
válasz
DigitXT #85512 üzenetére
Friss tapasztalat, már rég játszottam, de most az RDR2 akciós volt, nosza, 4K-ban, Ultra. Fix 60 fps megvan, öröm-bódogság, de 1 órácska után mondom, mi ez a háttérzaj?
Hát nem a Silverstone ventik, közel 1000 rpm-en?! Így volt 37 fok a víz. Volt hangjuk, na!
Nem visítás de... Kiléptem a játékból, visszahűlt a víz, hamar elcsendesedett a rendszer. Teszem hozzá, hogy le van szabályozva a D5 30%-ra, és eléggé harmatos az áramlás.(Nagyobb áramlás mellett ugyanez a szabályozási profil tovább engedte volna a vizet...)
Bocs a grafikonért, csak a gép költöztetés után még nem szarakodtam vele egyáltalán...
Szerk: karácsony környékén a Mad Max-szel szórakoztam, sosem volt ilyen "hangorkán": valószínűleg azért, mert azt kisujjból kirázta a VGA, elvégre 10 éves játék. Volt kb. 800 Ft.
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Barrow D5 top:
és tartály:
közé kell tömítés?Sehol egy kép ahol látnám.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
AzŐsgén2
tag
válasz
proci985 #85561 üzenetére
+DigitXT: Igen, ugyanolyan Bykski blokkok mennek mindkét kártyára. Akkor párhuzamosan kötöm be őket, amúgy is elég kicsinek tűnik a rés, amin keresztül a lamellákra megy a viz, gondolom elég nagy lehet a blokk ellenálása.
Köszönöm a válaszokat!Nem játszom már hardcore FPS-el. Öreg iszapszemű rája vagyok, rosszabbak a reflexeim, mint a monitorom input lagja.
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz
proci985 #85572 üzenetére
Nézz rá a HAVN-ra. - GamersNexus
Nevenincs új gyártónak hat, de jogilag a Caseking alá tartoznak.
Fórumról sixpak-nak van ilyen, a Hogy is néznek ki a gépeink? totyikban találsz épített képeket.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
abridabri #85564 üzenetére
köszi! igaz is, ezt ki is felejtettem, hogy elvileg eleg nagy es eleg jo rendesen meretezett epitett vizre
DigitXT: igazabol 10 eve is nezegettem az Enthoo Primot. Kb azon ment el az NZXT 630 / 820 / H630 / Phanteks Primo kor, hogy a 630at harmadaron szortak ki egy helyen, es ugy egyszeruen nem tudtam megindokolni a +200 eurot a Primora.
a 630 egyebkent 280+360 + egy D5 komboval kenyelmes es szellos volt.
Melorin: koszi. nem tunt fel elsore a felepitese miatt, de igy leirva ertelmesnek tunik.
ameddig van kilepo oldal, max az lesz a problema, hogy az osszes radiator meleget hazon belulre tolod, szoval en probalnek egyensulyozni.
flashpointer: koszi! hazon beluli megoldast keresnek inkabb, plusz megvan az alaplapom. porszuro egyebkent ezen a hazon van?
Pug: igaz, uvegkalickat irtam, de gyakorlatban restriktiv hazat nem akarok megint. pl a LianLi O11 volt egy rossz pelda. technikailag a Thermaltake Tower 900 is uvegkalicka, csak ott ket 560as radinak van hely hatul.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Melorin
addikt
válasz
abridabri #85564 üzenetére
Én nemrég vettem, most költözök bele. Majd írok tapasztalatot róla.
Attól hogy üveg az eleje még nem jelenti azt, hogy nem szellőzik rendesen.
Alul-felül belefér kb akármilyen vastag 420-as radi. Az oldalára 480mm-es radi is befér, de ajánlott oda 45mm vastag radit szerelni max, hogy kényelmesebben lehessen a fittingekkel bánni.
A ház hátulja teljesen lyukacsos az aljáig, ráadásul oda is felszerelhető egy 240/280-as radi.Én 3db 420mm-es radiátort tervezek beszerelni, mind intake módon. Elvileg nem kéne, hogy baj legyen belőle, hogy egyik radi sem exhaust, igaz? A ház hátulján 2db 140mm-es venti fog kifújni, plusz ahogy említettem rengeteg helyen kimehet a levegő a sok lyukacsos felület miatt.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz
proci985 #85563 üzenetére
újított mostanában valaki gépházat?
Elbontottam a retró gépet, kibeleztem az Enthoo Primot, majd beköltözött a játékos gép.
Jut eszembe, frissíteni kéne az adatlapomat, mert még mindig a régi gép van rajta, LOL.
Ez technikai értelemben nem újítás, viszont az eldobhatós házhoz képest ég és föld.Vertikális GPU van most nekem is, mert az előző fos házba nem fért a 3080 keresztbe...
-
proci985
MODERÁTOR
(némi window shopping)
nézegetem a gépházakat így víz maintenance előtt. újított mostanában valaki gépházat?
egy NZXT 630 ultra towerem van gyakorlatilag kipakolva. elfér a négy radi (360+280+120+120), jól szellőzik, elfér a két kör, de igazából nagyon tele van. plusz 10 éves, a power button nem tudom meddig fogja bírni, a 200as ventijei speckók és ki tudja meddig fogják bírni. a négyből csak két front port USB3. Gyakorlatilag a ház egy modernebb, fehér színű CM HAF X.
5950X + 7900XT, szóval kb 600W körüli peaket kéne bírnia csendben.
Telerakva kb 40 kiló, szóval még egyedül meg tudom emelni.
Van itthon egy Fractal Define S is, ami igazából ha lemegyek egy körre és 360+280re, akkor elég is lenne. Szerelni szuper, bár igazából a main setupommal éppen férnék benne el, ami jelenleg is probléma egy kb másfél-kétszer akkora házban.
nézegettem mi van újabb.
- Thermaltake Tower 900: anno kiesett, mert az Oculus CV1 mellett nem volt jó átdugdosni, de a Quest2 mellé már nem kell fix kábel. Elfér, cserébe viszont hűtőgép. Van belőle fehér. Memóriahűtés és alaplap körüli légmozgás lehet necces. 600as modell modernebb, de sokkal limitáltabb. (W100 nem nagyon kapható.)
- Cooler Master HAF / Evo: Baromi nagy belül, elvileg jól szellőzik, cserébe nehéz és drága. Nem vagyok benne biztos, hogy előrébb lennék vele. a Cosmos 700 gyönyörű, de reálisan 500+ eur.
- Phanteks Primo: EOL és most már teljesen kifutott. Enthoo Pro 2 talán oké?
- Caselabs SMA8: Használtan is kb 600+ eur, találtam egyet. Anno ez kb álomház kategória volt, mai szemmel sajnos elavult.
- Fractal Define 7 XL: 250 eur, nincs fehér, egyébként kb az, ami anno az NZXT Phantom H630 / 630 / 820 volt a maga idejében, csak négy generációval később is. Viszont le van falazva, házon belül a többi XL ház meg kevésbé tűnik belül átgondoltnak víz szempontból. Plusz az 5.25ös vezérlőhelyre berakott Lamptron CW611et szeretem.
- üvegkalickák annyira nem érdekesek. A maga idejében a jelenlegi NZXT 630 is kvázi az volt, viszont a jelenlegi ház egy légcsatorna. Volt épített vizem restriktív házban (Cooler Master Cosmos RC1000). Akkora szívás, amire még egyszer nincs szükségem.Egyelőre window shoppingolok, szóval budget nincs, reálisan 180-300 eur körül a TT Tower 900, a CM HAF, a Phanteks Enthoo Pro 2és főleg a Define 7 XL kb pont azt tudja, amit kéne.
Néztem a házas topikot, de ahogy nézem utóbbi pár évben performance szegmensben sokminden nem történt. Van több üveg meg van vertikális GPU, de engem egyik sem érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz
AzŐsgén2 #85560 üzenetére
Párhuzamosan. Sokkal. Kisebb az ellenállás, mint egy szimpla blokk esetén.
Ha nagyon eltérő a két blokk felépítése (nem jellemző), akkor az benne picit
kockázatos, hogy a nagyobb ellenállásúban kisebb lesz az áramlás. Ilyenkor
esetleg rosszabb lesz annak a VGA-nak a hőmérséklete. De összességében
szerintem ennek kicsi a valószínűsége, mindenképp a párhuzamosítanék.
Érdemes megnézni a hőfokot, meg az előtte/utána mérhető áramlást...https://hardverapro.hu/apro/ibike_mono_adventure_3000w_sok_extraval_elado/friss.html
-
AzŐsgén2
tag
Biztos volt már téma itt a topikban, de valszeg éveket kéne visszapörgetnem, szóval inkább megkérdezem: SLI-be kötött blokkoknál mi az előnyösebb, ha sorba vannak kötve, vagy párhuzamosan?
A másik kérdés: a Thermal Grizzly féle conductonaut a GPU-ra is használható? Maradt még egy kicsi a delidelésből, nem akarom kidobni. Csak azért kérdem, mert rémlik valami, hogy beeszi magát a hűtőblokkba, és gondot okoz. Nikkelezett Bykski féle blokkokat haszálnék.Nem játszom már hardcore FPS-el. Öreg iszapszemű rája vagyok, rosszabbak a reflexeim, mint a monitorom input lagja.
-
RazoR
veterán
-
RazoR
veterán
200mm-es ventit keresek Supernovára, van TT de 3pin-es. Ennek ki hogyan oldaná meg a vezérlését (ha meg lehet egyáltalán) egy OCTO-ról? Vagy kössem őket a lapra?
Hány liter lötyit nyel el egy supernova kb?
-
Melorin
addikt
[link] Ennek szerintetek létezik nem EK márkájú verziója? Nem mintha bajom lenne az EK-val, csak szinte sehol nem lehet kapni és hátha tudtok más márkáról ami készít ilyet.
Annyi a funkciója, hogy a radiátorban nagyon mélyen lévő menetet eléri. Egy sima fitting sajnos nem megy bele az EK Quantum Surface radiba. 2 ilyen adaptert adtak hozzá de nekem kéne egy harmadik. -
Dr V
őstag
Házamat át fogom építeni, front distrot kap.
Jelenleg alul EK 360SE, oldalt 360PE van. Oldalsót át kell raknom, mert pont nem fér el tőle a distro, remélem ha a ventik házon belül oldalt lesznek, el fognak férni. Az alsó radit tervezem fentre rakni.
Problémám az, h ha a házban csak fent fog radi elférni, akkor nem szeretnék hűtési kapacitást veszíteni, így HA-n nézegetem a kínálatot, h fentre mi az ami ki tudná váltani a mostani radikat.
Alul nem lesz radi, porszűrő ellenére szív be port, illetve csak ott fog elférni a dual D5.
Külső radim marad továbbra is.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
válasz
pandagabor #85549 üzenetére
Kiállításra tökéletes házikó
#85550 DrV
Én lebeszélnélek, inkább külső radi ha megteheted és van hely. Attól is függ hogy mi a cél, mi a hűtendő alkatrész, leendő kör -
Dr V
őstag
Lian Li O11Xl-be felülre befér 60-as radi ventikkel? Ha jól mértem, elvileg be, de félek, h pont meg fogom szívni...
The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
-
Enton
addikt
válasz
Kbhont #85541 üzenetére
A radija egyértelműen alu, így ezek után ilyet senki nem akar(na) a meglévő körre kötni. Inkább nézz egy simpla hűtőset és hozzá fc blokkot.
Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Sziasztok!
MSI RTX 4090 Suprim Liquid vga-t herélt már valaki ki?
Gondolok itt a szivattyú kiktatására és rendszerbe integrálásba? -
RazoR
veterán
2db Apex elég lenne egy Airplex és egy Supernovához?
-
válasz
TESCO-Zsömle #85538 üzenetére
Thx, ezt szemmel láthatóan benéztem. Tényleg négy sor megy mora3-ban.
üdv.: Boldog Ferenc
-
válasz
pandagabor #85534 üzenetére
Komolyan agyfasz, hogy mindenki dobálozik minden infóval, de senki nem mér és jegyzetel.
Részemről a témát elengedtem.
-
-
válasz
TESCO-Zsömle #85531 üzenetére
Ez azért érdekes, mert nekem nem igazán volt gondom áramlás téren az Airplexxel.
Ha valami igazán fogott az áramláson az a GPU és CPU blokk, minden más eltörpült mellette.Sajnos amíg valaki nem veszi a fáradságot, időt, pénz és méri meg ua. a módszerrel, addig ez mindig egy szubjektív vélemény lesz.
Illetve, szerintem itt többeknek van működő mora3 és airplex rendszere is. Pls. mértjétek már le a csővek külső átmérőjét és, hogy kb. mennyi egy-egy 3-as csőblokk szélessége.
Ezek legalább fix adatok lennének.üdv.: Boldog Ferenc
-
-
válasz
pandagabor #85523 üzenetére
Na akkor gyorsan egy szüntessünk meg egy téveszmét.
Az Aquacomputer Airplex Evo (1080 és 1800) is teljesen ugyan azzal a felépítéssel rendelkeznek, mint a Watercool Mo-Ra 3, csak a Watercool szebb borítást és csatlakozást rakott rá.
Totál ua. a csőkígyó, azon sem lepődnék meg, ha belső átmérő, csőtávolság méretekben is ua. lenne.
Lásd:
-
Melorin
addikt
Van annak jelentősége, hogy egy állítva szerelt radiátornak felfelé vagy lefelé vannak a portjai?
-
pandagabor
csendes tag
Az Airplex-nél nagyobb nyilvàn egy Supernova vagy Mo-ra radiátor, volt szerencsém mindháromhoz: az Airplex-et nem nehéz felülmúlni, az egy nagyon rosszul sikerült dolog. A Supernova és Mo-ra között az én rendszeremben(13900k+Strix 4090OC) alig mérhető a különbség, mindkettő remek kis radiátor.
-
RazoR
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #85521 üzenetére
Akkor nem nagyon van? És lecserélni az airplexet a supernovára?
-
RazoR
veterán
Van értelme egy Airplex 1080 mellé egy 1260 Supernovának sorba kötve vagy kétkörösítve a rendszert?
-
válasz
Melorin #85516 üzenetére
Szerintem korántsem rezonál annyira az Apex (már a vpp755v3 sem) mint a D5, ugyanis míg a D5 egy porcelán gömbön egyensúlyoz és tökéletes súlyozású impeller kell hozzá (mint kiderült nekem van egy rossz impellerem)
Addig az Apex, VPP egy nagyobb - porcelán ránézésre - tengelyen ül.üdv.: Boldog Ferenc
-
zolika15
tag
Sziasztok, egészen véletlenül valakinek nem lapul a fiók aljában egy törött/repedt ek velocity proci blokk inteles lefogató kerettel, igazából a coldplate részet a jet plate és az inteles keretre lenne szükségem belőle, ha valaki jutányos áron megválna tőle legyen kedves megkeresni, köszönöm.
Zoli
-
Melorin
addikt
Akinek van Apex pumpája D5 után: nem kellett nagyon felvenni a fordulatszámát, hogy hozza azokat az eredményeket amit egy D5?
-
DigitXT
nagyúr
válasz
proci985 #85511 üzenetére
Lapon és RAM-on is víz volt. Probléma megoldva.
Monitor tápja lehet hangos, igen, abszolút tud néma lenni egy léghűtés, terheléstől függően. Amit nem tudok elképzelni, hogy játék során, amikor a VGA is okádja a meleget, és a proci is, még mindig kussol...
(Csináltam ilyet a levegős GTX285-tel, kézzel le volt szabályozva, aztán throttlingolt.
Hogy a jövőben ne fordulhasson ilyen elő, levizeztem a VGA-t: azóta mindegyik* vizes.)*: GTX285SLI, GTX580, GTX580SLI, GTX780Ti, GTX1080, másik GTX1080, RTX3080
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DigitXT #85510 üzenetére
azert valamennyi legmozgas a gephazban nem art az alaplapi VRMnek es a memoriaknak. nem sok, de 1-2 ventit nehez teljesen kimozgatni. deli hid is tud problemas lenni, ha gephaz full passziv.
egyebkent egyetertunk, bar nekem egy ponton leghutesen az egesz cucc idleben halkabb volt (tizenvalahany ventivel), mint a monitor elektronikaja.
-
DigitXT
nagyúr
válasz
proci985 #85509 üzenetére
Nade érted, jól szellőző ház = légmozgás. Nekem pl. nincs házventim egy darab sem.
Egyetlen venti a tápban van, az sem jár: félpasszív. Mo-Ra3-on 4 db Silverstone venti,
igaz egyik már meghalta magát, 300 rpm körül, nekem teljesen megfelel. Csak akkor
emelkedne a fordulatszámuk, ha nagyon elszállna a vízhőmérséklet... Szerintem ilyet
nem lehet megcsinálni csak léggel, házon belül. Aztán lehet, tévedek... mindenesetre
sose látvány miatt építettem vizet, hanem mert csendesebb. Különben: pénzkidobás.Ui: a rendszer leghangosabb része a D5, főleg azért, mert fent van, a külső kisházban.
Anno a HDD hűtős megoldásom kritikája volt, hogy NAS kell helyette. Nos, azóta van,
de mivel ugyanabban a szobában, hát igen: ha abban dolgozik a HDD, az kihallatszik!
Ott is csak az tudná megoldani a dolgot, ha ki lenne rakva mondjuk a pincébe... Vagy
SSD kellene abba is, de abból meg arany áron van nagy tárkapacitás: egyelőre ez van,
hallgatom a kerepelést, amikor dolgozik, meg a benne levő kis venti "susogását".
Régi gépből pont a HDD-kel tartottam meg. Bár le lettek mentve a dolgok a NAS-ra is.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DigitXT #85499 üzenetére
modern leghuto blokkok jol szellozo hazban* olyan 300-325Wig mar altalaban halkak. 7900XT gyari refhutese teljesen jo. ettol persze a meleg az meg hazon belul marad. 3090Ti es 4090nel elvileg szinten vannak jo megoldasok.
nagyobb leghutok CPUra sem rosszak, csak altalaban annyira restriktivek, hogy 600+W meghutese mar problemas lesz mindig.
*jol szellozo itt nem feltetlenul modernt jelent, HAF X / NZXT 630 tipusu legcsatornakra gondolok amik mostanra reszben kikoptak
-
AzŐsgén2
tag
válasz
flashpointer #85504 üzenetére
Próbáld meg kiforgatni, közben kicsit rázd meg, ki kell annak jönnie, nekem még sosem maradt bent. Milyen típusú radi?
Esetleg rakd rá a radiátorra, mármint arra amivel fűtesz, talán kipárolog belőle, nincs jobb ötletem.
[ Szerkesztve ]
Nem játszom már hardcore FPS-el. Öreg iszapszemű rája vagyok, rosszabbak a reflexeim, mint a monitorom input lagja.
-
Dr V
őstag
válasz
ImpersonatoR #85503 üzenetére
Igen, akarsz vizes VGA-t
3090 is szereti a vizet, 300W+ esetében, de cserébe 42C @28C víz társaságában , hotspot is 60 alatt van.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
flashpointer
őstag
Szetszerelt radit hogy kene eltenni, nem jott ki belole az osszes folyadek ill. egy hetre beken hagytam de egy ml se parolgott el belole, ott fenylik az aljan.
-
Jelenleg 7 db 140mm -es ventillátor van a gépben (2x420 -as radiátorokon + 1x hátul)
Ha így csinálom meg, hogy a 420 -as radiátorok kifelé fújnak és csak egy darab 140 -es befelé az működőképes lehet ? : [kép]
Vagy mi lenne a legjobb "elrendezés" ?
Amit hűtenie kéne 9800X3D vagy 9950X3D ha méltóztatik megjelenni + esetleg RTX 5090 (ebben még nem vagyok biztos akarok e vizes VGA-t)
-
sipoczgabor
tag
-
válasz
sipoczgabor #85500 üzenetére
Semmi jelentősége hogy hol a venti a radin , lehet push vagy pull is . Mindkettőnek van előnye -hátránya , de a hőfokot nem befolyásolja.
Radi +pull venti =
+ könnyebb takarítani (a radik gyűlik össze a por /csak le kell porszívózni )
- van olyan venti ami búg pullbanRadi +push venti =
+szebben néz ki /átalában egy kicsit csendesebb (nagyobb a távolság a lapátok és a radi között)
-nehezebb takarítani ,mert a ventik és a radi között gyűlik a port ,le kell szedni a ventiket takarításhoz .A lehető legjobb megoldás amit mára már elfelejtettek az emberek az a venti shroud használata (legyen az push vagy pull ) /pl : [20mm] / [7mm] /
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óra topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Projektor topic
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest