- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Doky1988 #9196 üzenetére
Amint Cigam is írta!
Volt már róla szó: a másodpercenkénti frame-ek száma önmagában elvben nem befolyásolja a képminőséget, DE:
Ezekben a "játékkamerákban" parányi szenzorok és nem éppen nagy teljesítményű feldolgozó elektronika működik. A jó képminőséghez pedig megfelelő mennyiségű fény kell, ami nagy vonalakban a lyukméret (apertúra) × idő értékkel jellemezhető. Az apertúra adott, így ha kétszer annyi kockát akarsz, értelemszerűen felére csökken a kockánkénti idő, ennek megfelelően a kockánkénti fénymennyiség. Van egy széles tartomány, amikor a 30 fps még megfelelő fénymennyiséget jelent, a 60 viszont már nem, így maga a szenzor is gyenge képet produkál, amivel a képfeldolgozó egység sem tud mit kezdeni, így látványosan romlik a képminőség.
A 60 fps-nak egyébként a gyakorlatban semmi értelme.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
válasz Doky1988 #9196 üzenetére
Egyrészt az (újra)tömörítés miatt, másrészt még is mit vársz egy játékkamerától? + a framek számossága nem függ össze a képminőséggel. Az kizárólag az optika, az érzékelő, és a feldolgozó egység hibáinak összessége befolyásolja. (pl nagyon sok függ a tömörítő algoritmustól, és a bitrátától.)
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Doky1988
senior tag
válasz MaCS_70 #9193 üzenetére
Ahhan, oksa.. Csak először nem mertem venni, mert mindenhol azt olvastam, hogy SDHC -s.. aztán láttam hivatalosan, hogy 64gbig bővíthető, de hogy mikor nincs 64gb -os SDHC kártya.. az már SDXC.. Remélem működni fog Megrendeltem Egyébként autós kameráknál miért van az, hogy full hd és mondjuk 60fps de mégis olyan szemcsésnek tűnik? Megnézek TV-n egy Full HD filmet, az nem szemcsés Ezt sose értettem, itt a Xiaomi Yi -s teszt videóm 60fps full hd-be:
[Xiaomi Yi autós kamera 1920x1080 60fps teszt videó (nappal)]
Amúgy nemrossz, de sajnos 3M -es ragasztóval kaptam, így úton van a tapadókorongom aliexpressről..
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
félisten
-
-
Doky1988
senior tag
válasz sambenez #9189 üzenetére
Igen? Az nagyon jó! Nemtudtam, pont kérdezni is akartam, hogy mi a különbség az SDHC illetve az SDXC között.De akkor ezekszerint kezeli, mert nem találtam semmi információt ezzel kapcsolatosan, hogy müxik-e vajon vele, csak SDHC kompatibilitást láttam.Csak sejtésem volt, mert SDHC kártya 32gb van max, SDXC meg 64gbos már, és elvileg 64gbig kezeli a kártyát.
DokY | www.zsolti.hu
-
Doky1988
senior tag
Meg annyi h 64gbosat akartam belerakni, munkam miatt fontos h minel tobb felvetel elferjen rajta de nem talaltam csak SDXC-t 64gbosba, SDHC max 32gb
DokY | www.zsolti.hu
-
-
Doky1988
senior tag
Udv!
Nagy kerdeseim utan raszantam en is magam egy Xiaomi Yi kamerara.. Elso nap teszt utan maximalis elegedettsegem.. egyenlore egy 16os kartya van benne ami eleg karcsu.. durvan 2,5 ora felvetelre eleg... Tervezek venni egy 32es kartyat, class 10et, am ebbol is van az U1 ami 45/10mbps illetve az U3 ami 90/80.. eleg lehet az U1? Vagy van meg egy ugynevezett Industrial kartya ami jobban birja a sok ujrairast.. (90/45mbps) nyilvan Kingston a valasztott.. ki mit mond?
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
Pl. gyanús, hogy Novatek 96220-at ír DSP-nek, mikor az eredetiben 96550 van.
GaB-V8
A #9025-ben részleteztem hogyan műxik pl. a mini807-es kamerája. Nem lenne jobb egy olyan neked?[ Szerkesztve ]
-
válasz denis.p #9170 üzenetére
Nem az mp4 miatt lesz kisebb. Az avi egy konténer formátum, ami azt jelenti, hogy szinte bármilyen codec-el tömörített képet/hangot belegyömöszölhetek. Szóval egy .mp4-es h.264 videót is átpakolhatok avi-ba anélkül, hogy újrakódolnám, és a fájl mérete is akkora marad mint az mp4-é.
Az avi-ba rögzítő kamerák azért kerülendőek, mert a gyengébb minőségű kamerákba olyan feldolgozó egységet tesznek, ami csak avi-ba ment (mjpeg) kódolással. (és itt nem is maga az mjpeg a gáz, hanem annak tömörítési rátája.) így aztán elég megkérdőjelezhető a kapott minőség.
A modernebb dsp-k ismerik a h.264 kódolást, mags bitrátával (jó minőségeb), amit általában mov konténerbe mentenek.pook20
Gyanúsan olcsóak, szinte 100%, hogy fake terméket küld. estore009-től vettem, és még most is 12k felett van az ára azokon a helyeken, ahol "eredeti" kamerát küldenek.[ Szerkesztve ]
-
Alc
tag
válasz AndrewBlase #9180 üzenetére
Erre nem is gondoltam! Köszönöm, hogy szóltál!
-
AndrewBlase
senior tag
Én voltam az, de épp a napokban applikáltam fel kétoldalú ragasztóval a kamerára, próba-szerencse alapon.
(#9179) Alc
"Adott egy külső-belső hőmérő, voltmérővel együtt. Ez jelenleg a szivargyújtóba van bedugva. Jó lenne ha nem lenne ott útban. Ha elvágom a kábelét a pozitív mehet a biztosíték adapterbe, a negatív meg a karosszériára, ahová a kamera vezetékét is tettem? "Azt azért nézd meg, hogy az a kütyü hány V-ról üzemel, mert a biztosítéktábláról 12 V-t kapna, miközben lehet, hogy csak 5V-t szeretne, és sanszos, hogy a szivargyújtó adapterben van a "delejcsökkentő köcülék".
[ Szerkesztve ]
Miért mindig én???
-
Alc
tag
Sziasztok!
Eddig meg vagyok elégedve az A119-el, powerbank-ról üzemel (a két powerbankot hetente váltogatom), egy hetet kibír nálam napi 40-50 perc autózással. Így ha valahol leparkolok egy ideig, rögzít addig is, nem kell kapcsolgatnom. Nem is férnék hozzá a tükörtől! Biztosíték adapterig még nem jutottam el, hogy rájöjjek, azzal miért indult újra többször a kamera.
Viszont mivel 3db ilyen biztosíték adaptert vettem, így lenne egy kérdésem:
Adott egy külső-belső hőmérő, voltmérővel együtt. Ez jelenleg a szivargyújtóba van bedugva. Jó lenne ha nem lenne ott útban. Ha elvágom a kábelét a pozitív mehet a biztosíték adapterbe, a negatív meg a karosszériára, ahová a kamera vezetékét is tettem? Biztosíték adapterbe meg teszek egy akkora biztosítékot mint most van a hőmérő szivargyújtó csatlakozójában.
-
pook20
aktív tag
Sziasztok!
Ki szeretném kérni a véleményeteket erről a 2 db kameráról hogy megéri megvenni ugyanis én is szeretnék venni egyet,úgy hogy most ezzel a kettővel szemezgetek:
G1W-2-7-034-FHD-LCD-1080P-Car-Dash-Camera-DVR-Cam-Recorder-G-sensor-Night-Vision
K6000 Novatek HD 1080P 960*240 Car DVR Vehicle Camera Video Recorder G-sensor
Ha nem akkor miért nem?
Ezek eredetiek?
van-e ezeknél jobb alternatíva?
Válaszaitokat előre is köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
asrock 970 extreme4 AMD Phenom(tm) II X2 555 Processor /3700 MHZ/ ATI Radeon HD 5570 (1024 MB)CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT CMZ16GX3M2A1866C9 +LG optimus 3D /P920 /
-
dohonyiz
csendes újonc
Sziasztok!
Nincs valakinek eladó Viofo A119 CPL szűrője? Neten néztem, de ilyen 30-45 nap az Aliexpress-en, az Amazon-on meg csak olyan eladót találtam, aki nem szállít kis hazánkba. Máshol meg nem találtam a szűrőt....
Köszi!
-
GaB-V8
csendes tag
válasz denis.p #9170 üzenetére
Ez nagy hátránya egy kamerának, ha nem lehet egyszerűen parkolás módba kapcsolni. Egy gombnyomással megtehető kéne, hogy legyen. Ilyenkor mondjuk más érzékenységgel is kéne működnie a G szenzornak, hiszen álló autóban mehet mondjuk a legérzékenyebb fokozatra.
Többször olvastam, hogy a mozgásérzékelő esetén azt írjátok, hogy ha nincs mozgás, akkor kikapcsola a kamera. Szerintem ez helytelen megfogalmazás, mert ha jól gondolom, akkor ilyenkor nem kikapcsol, csak a felvételt állítja le.
[ Szerkesztve ]
-
denis.p
tag
Talán a azonos minőségben az Mp4 fájlméret kisebb, de majd a hozzáértők pontosabban megválaszolják.
Igen állítólag az egyik legjobb ár/értékalapu kamera.
Nincs külön parkolómód. Úgy lehet csak működtetni, hogy direktbe van bekötve valamint be van kapcsolva a mozgásérzékelője, akkor, ha az objektív látómezőben mozgást észlel, akkor bekapcsol. Ha nincs mozgás, akkor kb 1 perc után kikapcsol.
Van benne 3 érzékenységi fokozatú gyorsulás érzékelő. Amikor ez bejelez, azt az aktuális fájlt elmenti egy külön mappába. De manuálisan is elmenthető bármely esemény egy gomb megnyomásával.[ Szerkesztve ]
-
GaB-V8
csendes tag
Sziasztok!
Kamera vásárlás van napirenden. Olvasás után lenne néhány kérdésem. Pl miért nem jó, ha aviban rögzít a kamera?
Másik kérdés: úgy látom, hogy az A118 és 119 a sláger. Ezek tudnak olyat, hohy egy gombbal parkoló módba tudom állítani őket, és ilyenkor átkapcsol mondjuk time lapse vagy mozgásérzékelő módba, G szenzoros érzékelés esetén pedig teszi a felvételt a RO mappába?
Vagy a parkolás üzemmódhoz túrkálni kell a menüben? -
taboros
tag
válasz Degeczi #9160 üzenetére
Ha kondis a kamera, akkor is lezárja a felvételt, ha hirtelen lehúzod a tápot. Tehát baleset esetén is lezárja. Kivéve akkor, ha a balesetben megsérül a kamera és/vagy az SD kártya (mechanikus vagy hőhatásra).
Akkus kameránál van csak gond, ha az akku totál halott. De ilyenkor egy normál tápelvétel is megakadályozza a fájl lezárását, hacsak az akku mellett nincs vmilyen kondis "vészleállító" megoldás.
-
atompyka
csendes tag
Sziasztok!
SJ4000-et autós kamerának használva mennyi áramot kell tudnia a "tápolásnak", hogy folyamatos felvétel közben az akksi ne merüljön, hanem töltődjön?
-
sumsang
aktív tag
válasz Degeczi #9161 üzenetére
De, de a késleltetőnek is van akkuja, csak azt úgy hívják, hogy kondenzátor.
A késleltetők bizonyos fajtáiban , mint pl. az utastér világítás késleltetőben is, van egy kondenzátor, ami az áram hatására feltöltődik és tárolja az áramot, majd ha megszakítod az áramkört, akkor x idő alatt kisül.
Itt egy rajz, lécci tanulmányozd[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz pacman789 #9159 üzenetére
Valószínűleg már nagyrészt a kártyán van, igen (bár biztosan nem minden, mert van valamekkora puffer először), viszont jó eséllyel a filerendszerben még nincsen rögzítve (hiszen nagyon gyorsan elhasználódna a memkártya, ha minden blokk kiírása után frissítené a FAT táblát), szóval a kártyán bárhol lehetnek a file darabjai - plusz a videó nem teljese, hanem még csonkolt töredék is. Valahogy biztosan kinyerhető, de ezért arra tippelek, h nem egyszerű.
-
sumsang
aktív tag
válasz Degeczi #9157 üzenetére
De, de , az időzítő pont annyi (2 perc) áramot szolgáltathat a kamerádnak, amennyi szükséges ahhoz, hogy le tudja zárni az utolsó (baleseti) videófelvételt. Sztem ezzel az időzítővel lehet kivédeni a felmerült problémátokat, azaz kondenzátorossá tenni a kamerát.
Csak hangosan gondolkodom: .......ha már van egy akkus kamerád. Esetleg jó drágán is vetted pár hete, mint pl. poolbig fórumtárs,, akkor sztem olcsóbb egy időzítőt venni hozzá, mint lecserélni a kamerát egy kondenzátorosra..[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz sumsang #9156 üzenetére
Nem elmélet, és nem is ritka: ebben a topikban is találhatsz olyan panaszokat, h az utolsó felvételek rosszak a döglött akksi miatt. Hát ezért fontos ez a téma...
Balesetnél hirtelem megszűnt táp esetén uis mit sem érne ilyen időzítő. Vagy cserélni érdemes a már döglött kamera-akkut, vagy eleve inkább kondenzátoros típust választani (esetleg átalaítani ha megoldható, ahogy alább említik) -
sumsang
aktív tag
válasz Degeczi #9155 üzenetére
Hmm , ha leveszed a gyújtás, akkor is hirtelen szakad meg a tápellátás.. Magyarán, ha teljesen üzemképtelen a kamerád aksija, max akkor következhet az be, amit írsz. De ehhez nem kell baleset, mert ez a probléma akkor minden gyújtás leállításnál fenn áll, hogy az utolsó videofelvételt nem tudja rögzíteni.
Erre sztem az lehet a megoldás, hogy a kamera elé bekötsz egy 2 perces késleltetőt, pl. amit a belső világításnál is használnak. Valamint a videó felvételi időt (Loop recording) max. 2 percre állítod. -
sumsang
aktív tag
válasz Degeczi #9152 üzenetére
Továbbra sem érem, h mi a problémátok...., Tételezzük fel, hogy amit leírtál, hogy baleset ér és ezáltal üzemképtelenné válik az autód akkumulátora.
Kérdem , h ennek mi köze a dash cam felvételéhez? Ugyanis a baleset előzménye a lényeg, nem pedig annak a következménye. Az előzmény pedig raja lesz az sd kártyádon......
Ha egy ilyen baleset ér és megszakad az áramellátása a kamerának akkor ugyanaz történik, mint amikor megállsz, leveszed a gyújtást és nem kap áramot a kamerád. Tehát megáll a felvétel, nem megy tovább, és nem is íródik felül, bármikor visszanézhető a baleset előzménye!.
Viszont, ha jó a kamera aksija, akkor továbbmegy a felvétel, ameddig az aksiban van szufla. A kondenzátorosnál pedig még +pár mp-et.[ Szerkesztve ]
-
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
Eddig egy SJ4000 teljesít szolgálatot, de azt más célra szeretném felhasználni, úgyhogy újra eljött a vásárlás pillanata.
Amit mai napig nem javítottak az SJ4000-ben, hogy az estek 80%-ban tök random felvételt zárolt be, így amit akartam, hogy megmaradjon az szépen felülíródott, úgyhogy most célhardvert vennék.Első körben a TrueCam A6-ot néztem, mert milyen jó, hogy van hátsó kamerája is, de annyira nem jó felvétel készít a hátsó kamera, hogy szerintem felesleges. Ha hátulról belém jönnek úgyis a hátsó a hibás
Így két kamerára gondoltam:
TrueCam A7s
Concorde Roadcam HD50Nekem első körben a TrueCam A7s felvétele jobban tetszik, illetve képes rögzíteni akkor is ha megmozdul a kocsi a parkolóban. (Bár így leírva, mivel 90%ban orral állok be, kéne a hátsó kamera is..:/), úgyhogy felveszem a A6-ot is a listára.
Akinek van tapasztalata a fent említett 3 kamerával, megosztaná? Megéri a TrueCam a felárat? A6 A7 között képminőségileg nagy különbség van? (GPS számomra tök felesleges így az nem számít, hogy van az A7-ben, pont ha csak ez a felára, akkor maradnék az A6-nál)
Előre is köszi,
Gábor -
Degeczi
nagyúr
válasz sumsang #9151 üzenetére
Persze lehet trollkodni, de egyáltalán nem "túlmisztifikálás", mert baleseteknél nagyon gyakori az autóakku végzetes sérülése, kiszakadása (mivel általában az autó elején van, és az ólom miatt nagy a tömege)!
A dascham akku elhalálozásának (ami csak idő kérdése) pedig egyáltalán nem kell ugyanakkor történnie, hiszen nem fogod rögtön cserélni.
-
sumsang
aktív tag
válasz Degeczi #9150 üzenetére
Feltételezem,h azt is elolvastad az írásomból, hogy a két eset azonos időben történő előfordulására ,( hogy ugyanakkor ér egy baleset és ugyanabban az 1- 3 percben sz@rik be a dash cam aksija) minimális az esély. ...és mi van, ha a kamerát egy balesetben olyan fizikai behatás éri, v elektronikus hiba, ami lehetetlenné teszi a felvétel rögzítését, vagy egy tűzesettel párosul a baleset, stb. Független, hogy kondenzátoros, vagy akkus a kamera ugyanúgy tönkre mehet a felvétel, v létre sem jön.. De úgy gondolom hogy túlmisztifikáljátok ezt az egész kamera aksit. De tényleg, ha ennyire paráztok mindentől, akkor a lelki megnyugvásotokra ajánlom, h rakjatok be a kocsitokba még egy kamerát, de hogy a maximalizáltságotok ki legyen elégítve inkább kettőt, hátha a második is meghibásodik. Halkan megkérdezem, hogy amikor nem volt kamerátok az elmúlt pár évtizedben, akkor nem paráztatok, h nem volt semmiről sem felvételetek ?
-
Degeczi
nagyúr
válasz sumsang #9145 üzenetére
"az autód aksija, ha kipurcan, lemerül, akkor leáll a motor is"
Nem, ezért indítóakkumulátor a neve: miután beindult a motor, már nincs rá szükség, mert a generátor biztosítja az áramellátást.
Persze ez még csak elméleti fejtegetés, hiszen az autóakku nem menet közben purcan ki, hanem már indítani sem tud - de nem is ez a kérdés, hanem az, h ha már tönkrement a dashcam saját akkuja, és neadjisten egy baleset részese vagy, akkor jó eséllyel pont a legfontosabb felvételrész, a baleset előtti pillanatok fognak hiányozni, hiszen az a filet nem fogja lezárni!
-
poolbig
aktív tag
válasz MaCS_70 #9146 üzenetére
Pontosan erre gondoltam. Ha az akksi már annyira tropa, hogy amikor már nem kap áramot a kütyü, arra sincs ideje, hogy reagáljon az áram kimaradására és képtelen az utolsó fájl lezárására. Ez a fájl lehet akár egy baleset utolsó pillanatai, hiszen könnyen összejöhet az, hogy a balesetben az akku tönkremegy és nem ad áramot hirtelen, a kamera meg épp 3 perces videókban rögzít, de még nem telt le a 3 perc, tehát nem záródott le a fájl. Jó, ott van a G-szenzor, de a kérdés, hogy az csak megjelöli a fájlt, vagy automatikusan le is zárja?
-
KL48
tag
válasz sumsang #9141 üzenetére
Ha viszont végleg tönkremegy az akksi, mint nálam a G1WH-ban, akkor szerintem érdemes átalakítani kondenzátorossá. Simán bekötöttem ezt a kondit az akksi helyére. Azóta is hibátlanul működik, és nincs többé akksi-gond.
-
félisten
válasz sumsang #9145 üzenetére
Ez sajnos nem feltétlenül van így.
Az ismeretségi körömben több olyan G1W fordult meg, amiben egy nyári használat után annyira lenullázódott az akku, hogy arra pár tizedmásodpercre sem adtak már áramot, ami a felvétel lezárásához kellett volna.MaCS
-
sumsang
aktív tag
válasz poolbig #9144 üzenetére
Ha felrobban, vagy mechanikai sérülés éri az aksit, akkor fennállhat az eset. Deee annak, hogy egyszerre következzen be az aksid sérülése és ugyanabban az időben egy 1 perces SOS videofelvétel szükségessége, annak sztem nulla közeli esélye van. Hacsak a túlzott aggodalmaddal be nem vonzod Murphyt
Gondold végig, h az autód aksija, ha kipurcan, lemerül, akkor leáll a motor is
Valószínű nem fog leállni, hacsak nem a töltőegység hibája miatt következett az be.[ Szerkesztve ]
-
sambenez
Topikgazda
válasz Winner_hun #9142 üzenetére
Próbáltad másik sd kártyával?
-
Winner_hun
titán
Kihúztam mikor megálltam, majd újra áramot adtam neki ~ 20 perc múlva. Fekete képernyő fogadott, amin az elmúlt ciklus eseményei voltak összegezve. Ezt áramtalanításkor szokta kirakni. Nem foglalkoztam vele, mentem. Negyed óra múlva feltűnt hogy még mindig ez virít a kijelzőn. Gombokra nem reagált, kikapcsolni se tudtam. Hagytam lemerülni. Most nézem, ennyit látok, semmi se elérhető:
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
sumsang
aktív tag
válasz poolbig #9140 üzenetére
Az autós kamerák 80-90%-a akkus. Mo.-i forgalmazótól, ill. garanciával talán még nem is láttam kondenzátoros típust. Nyilván egy akkumulátor se szereti a nagy hőingadozásokat. Idővel mindegyik tönkremegy. Ennek csak ott van jelentősége, ha akció/sport kameránál használod, ahol nincs külső árramforrás. Ha tönkremegy a kamera akkumulátora, akkor sincs baj, mert a kondenzátoroshoz hasonlóan a gk. árramforrásáról táplálod, vagy egy powerbankról, ha nem a kocsiban használod. Amúgy ezek az aksik új állapotukban sem bírnak 5-10 percnél többet.
Természetesen nem célszerű a nagy mínuszokban, ill. nyáron a tűző napon hagyni, mert az semminek, így értelemszerűen egyik kamerának sem használ, függetlenül attól, hogy akkumulátoros, vagy kondenzátoros. Ilyenkor leveszed és pl. az ülés alá, kesztyűtartóba, vagy olyan helyre teszed, ahol nincs a napsugárzásnak közvetlen kitéve. A vagyonbiztonság mellett ezért is találták ki a könnyen le/felszerelhetőségét ezeknek a kütyüknek. Ha meg a nyár közepén rövid időre hagyod kint a kocsiban, mert pl. bemész egy bevásárlóközpontba, akkor meg próbálj meg úgy parkolni, hogy ne érje közvetlen a napsugárzás a kamerát.[ Szerkesztve ]
-
poolbig
aktív tag
válasz MaCS_70 #9138 üzenetére
Nos, ez érthető, de akkor:
1. Miért gyártanak ilyen technológiával, ha ezt mindenki tudja? (Ez csak költői kérdés.)
2. Tönkre teheti belülről az eszközt egy ilyen "eset"? Garancia ilyen esetben?
3. Ha már rossz az akku, akkor már nem tudja lezárni az utolsó fájlt a kamera, amikor le veszem a gyújtást?
4. Mit lehet ellene tenni? Fóliázás, egyéb ötlet?
Kicsit átkozom magam amiatt, hogy a vásárlásnál ez a lényeges dolog elkerülte a figyelmemet, mert akkor tuti nem akkumulátoros eszközt veszek, ugyanis nem szándékozom folyton leszedni a kamerát a szélvédőről (legfeljebb Pesten). Szóval ezt kicsit bebuktam. -
félisten
válasz poolbig #9137 üzenetére
A LiIon akkuk nem bírják a meleget. Ez sajnos fizika, nemigen lehet változtatni rajta.
A dashcamek parányi akkumulátorai a méretüknél fogva eleve erősebben kitettek az átmelegedésnek, ráadásul gyakorlatilag nincs bennük tartalék.
A szélvédő alatt egy forró nyári napon, különösen ha még közvetlen napsütésnek is van kitéve, messze az akkuk számára káros hőmérséklet uralkodik, ami akár 10-20 óra alatt le tudja nullázni őket.MaCS
-
oris
aktív tag
válasz poolbig #9133 üzenetére
Mi a véleményetek a paraméterek alapján az új Xiaomi autós kameráról?
Xiaomi Mijia Carcorder Dash Camera
Sensor:Sony IMX323 image sensor
Chipset:Mstar MSC8328P
Screen size: 3inch HD TFT Screen
Aperture Range : F1.8
Decode Format: H.264
Video Resolution: 1080P (1920 x 1080)
Audio System: Built-in microphone/speaker (AAC)
WIFI: Yes
WiFi Function: Image Transmission
Loop-cycle Recording : Yes
G-sensor: Yes
Auto-Power On : Yes
Parking Monitoring: Yes
Battery: built-in 240mAh battery"Nagyon ritka az ember, akinél a szavak teljesen fedik az élet valóságát. Talán ez a legritkább tünemény az életben." Márai
-
poolbig
aktív tag
Üdv!
Köszönöm mindenkinek akik segítettek a kamerám fix biztosítékra kötésében, a mai napon megtörtént, és tökéletesen működik. A korábban ajánlott 2 vagy 3A-es mini, késes biztosítékot sajnos nem tudtam beszerezni, bementem több autós boltba a környékünkön de furcsán néztek rám, mondván az autókba a legkisebb is a 7,5A-es amit használnak, így nem volt nekik. 7,5A-es volt nekem is otthon, így egyelőre azt tettem bele. Néztem a neten, találtam olyan csomagot, amiben volt 3A-es, 175 Ft-ért, de a kiszállítás 990 Ft. Ja, egy 50 Ft-os biztosítékért nem fogok fizetni 1200 Ft-ot, úgyhogy ha legközelebb nagy városban járok, szétnézek, hátha találok olyan műszaki, vagy autós boltot, ahol tartanak ilyen kis amperes biztosítékot. -
félisten
Épp a minap jártam úgy a MM-tal, hogy miután az eladó megnyugtatott afelől, hogy ha a készülék három napon belül nem válik be, beszámítják egy drágábba, az ügyfélszolgálatról másnap úgy elhajtottak, hogy csak úgy sistergett. Végül egy segítőkészebb ügyfélszolgálatos megoldotta a problémát, de elmagyarázta, hogy ez nagyjából szerencse kérdése, mivel semmilyen hivatalos vagy deklarált belső szabály nincs arra, hogy bármit is visszavegyenek.
MaCS
-
-
Reaper
őstag
-
taboros
tag
Pontosan. Ha boltban veszed, akkor a 3 nap arra vonatkozik, hogyha hibás, akkor ezen belül nem küldhet el a garis szervizbe, cserélnie kell. Ha csak nem tetszik / nem olyan, amit szerettél volna, akkor nem köteles cserélni a bolt. Persze megteheti (hogy vásárlói hűséget ébresszen, bátor vásárlásra ösztönözzön), de az lutri.
Lehet boltban vásárolni 14 napos elállási joggal, akár úgy is, hogy 1) bemész, megnézed, tetszik 2) mobilon felmész a bolt webshopjára, megrendeled, kiválasztod azt a boltot, ahol vagy 3) 10 p múlva ua ott átveszed. Persze ez nem mindig jön be. Lehet, hogy 1-2 napot kell várni. Pld. MM-nél biztos nem játszik, mert az áruházaik és a webáruház nem egy kézben vannak.
De szerintem az impulzív vásárlásnak csak nagyon indokolt esetben van értelme.
-
őstag
őstag
-
Reaper
őstag
Ja, nem fogalmaztam tisztán, igen, kirándulás alatt azt értem, hogy autós utakat szeretnék vele rögzíteni, minden másra ott van egy jó öreg Nikon. Mindenesetre akkor örülök, ha jó választás, eddig semmi ilyesmim nem volt, de pont holnap lenne egy kis autókázás a hegyekben, és jó lenne rögzíteni valahogy. Azt meg jó tudni, hogy az akksijára ne nagyon számítsak, akkor veszek egy szivargyújtó elosztót is.
Ami még furcsa nekem, hogy látom a firmware számát, valami 2014-es van rajta, ezeket nem kéne updatelni, vagy örüljek annak, ami van, és ne bolygassam?
MaCS_70: Nem egyszer jártam már úgy, hogy vettem valamit, pl ezelőtt legutóbb egy multimétert, és nem tudta azt a funkciót, ami nekem kellett, visszavittem, ezt elmondtam az ügyfélszolgálaton (Auchan) és visszaadták a pénzt. A csomagolás minden apró darabja kellett, meg a blokk, és annyi.
[ Szerkesztve ]
-
A kirándulásokat autó nélkül érted ugye? Mert én úgy vettem, hogy az autón kívül másra is használnád. Az autós kamerák köldökzsinórra vannak tervezve, a beépített akkumulátor max. arra jó, hogy miután leveszed a gyújtást, rendben kikapcsoljon. Új korában megy jó esetben 5-10 percet, és nem cserélhető az akkumulátoruk, csak szervízben.
Autós kamerának a HD50 nem rossz választás.
-
Reaper
őstag
Na bakker, hát most már mindegy, bementem, vettem egy ilyen Concorde HD 50-et, holnap kipróbálom, ha nagyon gyenge, legfeljebb visszaviszem 3napon belül. (Ezen nem lehet firmwaret updatelni? )
Hát azért köszi, legfeljebb ezt benne hagyom a "mindennapokra", és beszerzek egy ilyen akció kamerát is mellé.[ Szerkesztve ]
-
-
Reaper
őstag
Hali,
hirtelen ötlettől vezérelve úgy gondoltam vennék egy kamerát, de nem szeretnék rá sokat várni, így bemennék egy media marktba, edigitalba, vagy valamibe, ami nyitva van ma délután, és van raktáron.
A kérdésem, hogy nagyjából lehet náluk kapni olyat, ami nem kidobott pénz? Full HD, és jó mikrofon nem lenne rossz, mert felvennék vele kirándulásokat is, ha van ilyen opció benne, hogy felvesz mondjuk 1,5 órát, és lementem egyben.
EDIGI
MMKöszi!
-
Zlcsi
senior tag
Fixre beketéshez van javasolt szett? Ebayen van pár, melyiket javasolt használni?
-
Zlcsi
senior tag
hát nem tudom, ennyi pénzt garancia nélkül...
egyébként a camera nagyon tetszik, pont egy ilyenre gondoltam...
valami ilyesmi létezik itthoni forgalmazásban? -
Zlcsi
senior tag
válasz sambenez #9113 üzenetére
Köszönöm!
Megbízható eladót tudsz esetleg?
Én itthon nem is láttok, Kínából rendelve, gondolom, semmi garancia nincs ha 2 hét múlva elromlik...
Nem tudom...
és sokat rendelek Kínából és eddig soha semmi bajom nem volt, de eddig a max az egy 20 ezres valami volt, ez meg a duplája. Ha baja van, vagy megsem jön... -
sambenez
Topikgazda
Ennyiből én egy DDPai M6 Plus-t vennék.
-
Zlcsi
senior tag
Sziasztok!
40 ezer környékén tudnátok egy jó kamerát ajánlani gps-el, többé-kevésbé beépíthető verzió létezik, amit nem "kell" leszedegetni egy parkolásnál?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
koanla
aktív tag
válasz MaCS_70 #9109 üzenetére
A hátul lévő kamerát nem lehet elérni az első ülésből még a swiftben sem.
Ezen kívül az elsőben is akkora van, egyszerűen azért, hogy ha két nap múlva "kiderül", hogy mégis kéne valami, akkor meglegyen. Szívem szerint évente learchiválnám, ha valaki utólag előállna, akkor tudjak bármit bizonyítani. Viszont az mocsok sok tárhely egy kamerával is, nem még többel. -
félisten
válasz KaiotEch #9108 üzenetére
Erről szerintem volt szó, én is írtam: a középső, nagy gomb megnyomása a pillanatnyi felvételt (fejből nem tudom, előre-hátra mennyi időt) elmenti egy külön, RO nevű mappába, ami értelemszerűen nem része a FIFO-nak.
MaCS
-
-
denis.p
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Ukrajnai háború
- A HMD készülékekre is megérkezett az Android 15
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Horgász topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- gyári Link Bracelet fekete 42/44/45/46mm
- !BONTATLAN! TP-Link UE330 3-Port USB 3.0 Hub & Gigabit Ethernet A
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia