- Windows 10
- Mikrotik routerek
- TP-LINK routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Mesterséges intelligencia topik
- Mobilinternet
-
IT café
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
belashx
senior tag
válasz
baandii #39927 üzenetére
Mint írtam, nincs más opció.
Nem lehet kikapcsolni, és ha folyton kinyomod, csökkented a készülék élettartamát(növeled a beégés esélyét).Sőt, ne áramtalanítsd éjjelre a készüléket, hogy ezt szintén megoldhassa magának, miután kikapcsoltad.
Olvassgass oled témában, hogy mire érdemes figyelni a használatával kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
belashx
senior tag
válasz
baandii #39925 üzenetére
Persze, hogy lehet.
Pár óránként(talán 8-10 órát is elmegy, míg feldobja az üzenetet)kapcsold ki a tv-t, minimum 10 percre, hogy megoldhassa magának, amit meg kell.
Más opció nincs.[ Szerkesztve ]
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
baandii
senior tag
sziasztok!
vettem egy Philips 65OLED769 tv-t és egy pár naponta ez a figyelmeztetés jön. elég idegesítő mert általában pont filmezés közben akar frissíteni. lehet ezzel vmit kezdeni?
-
rainman72
nagyúr
[Ez évi modelek]
[Vagy itt]
Ami érdekes és egyben hihetetlen hogy a PUS9000 alatt már nincs DoVi támogatás[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok,
Van egy 3-4 éves Philips Ambilight tévém, sajnos a típusszámát nem tudom. 42 inches és Android alapú. A távirányítójának "OK" gombja valószínűleg kontakthibás. Többi gomb működik, ha az elemeket megpiszkálom (pl kiszedem-visszakarok), akkor működik ideig-óráig a gomb (a tévén a piros visszajelző leden is látom, hogy érzékeli-e a tévé a gombnyomkodást). Új elemekkel szintén ugyanez van.
Milyen távirányítót lenne érdemes venni a tévéhez? Van valami konkrét javaslat, vagy egy random Philips jó lehet?
szerk: kinyomoztam, egy 43PUS8545/12 TV-ről van szó és ilyen távirányító halt le.
Csak ezzel a gyárival fog működni rendesen a tévé?[ Szerkesztve ]
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
Vhiktor
veterán
válasz
Zola885 #39914 üzenetére
Azt a tesztet elnezve elég sok mindent benezett.
En csak az 55 colt tudom biztosan. Rendeld online és ha ips paneles akkor elallsz a vásárlástól.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Zola885
csendes tag
-
Vhiktor
veterán
válasz
Zola885 #39911 üzenetére
55 colos volt, az biztos ips, így a 65 szerintem va.
@rainman72, köszi, jobban emlékszel rá mint énNem ment ki róla a teszt, de ebben a hónapban szerintem feltöltöm.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz
Zola885 #39909 üzenetére
Elbizonytalanodtam, hogy melyik meret.l volt nálam. Megnezem.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz
Zola885 #39907 üzenetére
Tudtommal a 65 colos va. Az 55 ips, volt is nalam teszten így teljesen biztos.
-
korcsillio
addikt
Üdv.
Philips 75PUS7608/12
Minden bekapcsolásnál írja hogy frissítés szükséges,de ha frissíteni szeretném azt írja nincs újabb verzió.
Mi kavarhat be neki vagy miért csinálja ezt? -
rainman72
nagyúr
-
rainman72
nagyúr
-
Sziasztok szülőknek kellene egy új tv.43"-os férne el.Ebben a méretben van valami elfogadható minőségű tv?
-
minilego
senior tag
50pus7805-ben van motion smoothing?
-
faki_
senior tag
Sikerült felraknom egy régebbi firmware-t a leírás alapján. Jó volt hozzá egy nagy pendrive is, csak 2GB-osra kellett formázni. A soundbart is leszedtem, de a hiba így is jelentkezett. Úgy tűnik az Xpenology / Synology Médiaszerverének DLNA elérése okozza a problémát, pedig eddig jól működött.
Plex és Emby DLNA szerverével sem tudtam előidézni a jelenséget.
Volt még egy érdekesség, nem tudom, összefüggött-e vele, de ez már előbb elmúlt. A hangerő le gomb, ill. csatornaváltás némította a tévét.
-
Chromecast elvileg bele van építve, MI TV meg Android alapú, tehát lesz Play Store, így Skyshowtime is.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ: Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
Vesznek hozzá valamilyen külső smart eszközt, pl. Fire Stick-et.
Maga a TV TitanOS-t használ, a Skyshowtime azon nem támogatott.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ: Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
Swami
senior tag
Sziasztok, Húgoméknak van egy 75pml9008/12 tv-jük. Hogy megy fel rá a SkyShowTime? Telepítve nincs, ha rákeres, nem adja fel a letölthető alkalmazâst. Köszi!
Vannak emberek, akik eljátszák a halálukat. Én eljátszom az életemet... (Julia Leigh)
-
faki_
senior tag
Sziasztok!
Egy 58PUS7805/12 típusú tévével akadt gondom. A szoftver száma: TPM206E_201.003.248.001 és úgy rémlik, pár hete frissült automatikusan, de nem esküdnék meg rá. Mindenesetre pár hete DLNA-n keresztül filmet nézve, beletekerésnél legtöbbször megjelenik egy "Nincs USB merevlemez. Csatlakoztassa vagy kapcsolja be az eszközt." üzenet és kilép a lejátszásból. Kábelen lóg a hálózaton, USB-n nincs semmi, egy soundbar van hozzákapcsolva HDMI-n keresztül. Csináltam gyári visszaállítást, nem változott. Szoftvert telepíteni USB-ről sem enged, mivel nincs újabb verzió, régebbit nem fogad el. A távirányítón is a legfrissebb szoftver van, már új elemeket is raktam bele, újra párosítottam, ez sem segített. Tudtok megoldást?
-
minilego
senior tag
Jelenleg egy 50PUS7805 van a lakásban, amivel meg vagyunk elégedve. Az idén a házba költözünk és oda is ambilight-os tv-t szeretnénk, 65 vagy 75-ös méretben. Nincs szükségünk oledre(szerintem)...mi az ajánlott tv ezekben a méretekben? Itt már csak IPS kijelzősök vannak?
[ Szerkesztve ]
-
ЯΞD
senior tag
Köszi az infókat. Hát akkor nem marad más ha kell az ambi akkor egy okos tv-hez kell még okosító...
Erre a TitanOS-re a KODI felmegy legalább? Ez a Titán milyen softver? android, linux?
-
BossBoss
őstag
Egyébként jól értelmezem, hogy ha megdölik az ambis oledem, akkor hiába veszek újat, azok már nem tudják a Hue sync-et?
A meglévő hue rendszerem mellé vehetek LG vagy Samsung TV-t, mert ott van hue sync?
Remélem csak félre olvastam, mert így van akkor az elég gáz... -
ezophus
csendes tag
Ja tényleg, a kamerás megoldás még ott van. Én is gondolkoztam már, hogyha eltávolodnék a philistől akkor mi lenne az irány. Szerintem a Sony, de nem zárkózom el a feltörekvő Hisense-től sem. Samsung nálam kilőve, LG sem győzött meg eddig, kivéve OLED téren.
[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz
TheMartin03 #39878 üzenetére
Így van - mert honnan tudná egy külső eszköz, hogy mi megy a TV-n, ha nem kap onnan jelet. Erre vannak kamerás megoldások, amelyek a képernyőt nézik és úgy próbálnak szinkronizálni, de sosem lesz egyik sem olyan, mint a beépített Ambi, legfeljebb hasonló.
-
ezophus
csendes tag
Ezeknél ( fancy led, Goove ) a megoldásoknál van egy hdmi syncbox. Ha jól gondolom, úgy működik, hogy kap egy jelet mondjuk a setup boxból, vagy xbox stb, értelmezi a jelet, és ez alapján csinálja a led vezérlést, és kimenetként átengedi magán a videójelet, amit a tv-be csatlakoztatsz. Nade mivan akkor, ha neked nincs setup boxod, a tv adást koaxon kapod, akkor ezek a megoldások szerintem nem használhatóak, hiszen nincs hdmi-n videójeled. Ilyen esetben teljesen megvagy lőve szerintem. Vagy nem?
[ Szerkesztve ]
-
Nheo047
csendes újonc
válasz
rainman72 #39871 üzenetére
En most vettem Goove Backlight 3 Liteot, nem rossz, de azert nem egy Amibilight. Ambin olyan finomak az atmenetek, szinek osszefolynak, Gooven meg latod a lampak zona hatarait…ettol meg nem rossz a Goove, ha nem akarsz Philips tvt venni, vagy Philips Snyc boxot, akkor jo alternativa lehet!
Van dragabb is belole, az kicsit jobb nyilvan…utananeztem, hogy a Philips Snyc Boxnal csak a Led szalag 80-100e, kell meg a Box ami 140-150e, es egy Hue Bridge 20-30e szal kijossz 300e korulakkor egyszerubb venni egy Philips tvt, vagy kiprobalni ezt a Goovet.
Ja van itthon Philips Ambim a haloba, ugy hasonlitgatom a ket ledes vilagitast -
ЯΞD
senior tag
Sziasztok. Nekem 55pus7304 van. És váltanék de annyira rabjai lettünk az ambinak és androidnak, hogy nem tudom most mi a jó irány. El engedném én a Philipset ha lehetne az ambit pótolni külső rendszerrel. Ami hozza a színvonalat.
Mit lehet tudni jelenleg a philips külső egységéről? -
RVR400
veterán
válasz
rainman72 #39868 üzenetére
Mivel a Samsung is távolodni akar a Dolbytól és már ők is inkább a HDR-t preferálják, így a Philips sem feltétlenül akar plusz jogdíjat fizetni. Sőt, ha a Samsung erőfeszítései eredményesek, akkor bevezetésre kerül az IAMF, így az Atmos is ki fog esni a kosárból. Bár akkor a Philipsnek mindegy lesz, hogy miért fizet.
-
PUS8500 (2025) 4K QLED TVs - DisplaySpec, Toengels Blog
Érdekes fejlesztési irány: pozitív a QLED panel, és az új távirányító, negatív viszont a TitanOS, és a 3db HDMI csatlakozó.#39865 rainman72
Kellene már otthonra 1 olcsóbb 85"-os tv.
Mármint Neked? És a Samsung? 400k HUF...[ Szerkesztve ]
-
Hitch
senior tag
Sziasztok!
Pus8507 típusú készülékem esetében elromlott a hangkereséses opció, sem a Youtube, sem a böngésző nem keres hangra.
Olyan mintha nem hallana, de ki is írja hosszas gondolkodás után, hogy nem hallotta amit mondtunk. Jól sejtem, hogy ez távirányító csere?Előre is köszönöm szépen,
üdv Dávid. -
belashx
senior tag
Pedig az gyakorlatilag ugyanaz.
Most megnéztem, kb 8-9 másodpercenként akad egyet a Max és a Prime Video is. Fene érti.
Kábellel is kipróbáltam, de ugyanez az helyzet.Gondolom neked is legfrisebb firmware van. (TPM211EA_R.101.001.004.252)
Volt Factory reset is, az sem segített."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
belashx
senior tag
válasz
Pandimakaay #39838 üzenetére
Szia!
Nálam is ez van(OLED806) és másnál is, ahogy olvasom, akár csak az utóbbi 100-150 hsz-t.
Egy darabig nem foglalkoztam vele, mert van külön androidos boxom, amin filmezek, viszont elkezdtem (volna) használni a tv-n futó streaming alkalmazásokat, mert a médialejtszóm nem rendelkezik Widevine L1-gyel.
Prime Videó és Max előfizetésem van, azokon csinálja. Van, hogy csak röcög pár másodpercenként, van, hogy akár kép-hang elcsúszik egymáshoz képest, és mikor utoléri magát, akkor nagyobb akadás van.
Ezidáig csak a teljes újraindítás, vagy áramatalanítás oldotta meg, de az is ideig-óráig. Marad a virágbolt.Szerintem ennek semmi köze sem a wifihez, sem az 50/60 Hz-hez, simán csak fos a firmware(legfrisebb van fent)... Ezeken nem segítene az újraindítás.
[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
Ezt találtam a neten a tv-ápolása [link]
-
lorinser
senior tag
válasz
sandró60 #39842 üzenetére
Miért ne játszaná le? 64.5" Philips 65PUS8808/12 - Specifications (displayspecifications.com)
Itt inkább az AVI formátumaiddal lesz a gond.
Poco F5, Philips 55PUS8303, TCL 55C765
-
sandró60
addikt
válasz
TheMartin03 #39845 üzenetére
Már úton van-Azért köszönöm-ezt nem tudtam
-
TheMartin03
aktív tag
válasz
sandró60 #39844 üzenetére
A Kodi az egy videó lejátszó szoftver a TV-re, így megúsznád a médialejátszó vásárlását.
Ahogy láttam, a 8818 Google TV-s, szóval az alkalmazások közt megtalálod. "Kodi" néven. Valószínűleg az le tudja játszani az Avi-t. És minden mást is, egyébként én jobban is szeretem, mint a gyári Philips lejátszót (Már csak azért is, mert a gyáriban nem lehet léptetni, csak pörgetni) -
sandró60
addikt
Ma szembesültem,hogy a Philips 8818/12 nem játsza le az AVI-t.Régi felvételeim vannak nem csak film hanem családi felvételek is.Rendeltem egy média lejátszót ami az Avit is lejátsza [link]
[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
Kérdésem a fórumozókhoz?
Nekem szokatlan az amikor Pendrive-ről nézek filmet.Amikor betölti akkor nem egyből jönnek be az usb-n lévő filmcímek.Ha nem a teljes kisérő drive.Hogy tudom megoldani a pendriven lévő filmcímek legyenek betöltve.A Filmek ezt én hoztam létre- könyvtárba töltöm,de ehez betöltődik a kisérő drive is.Előre is köszönöm -
lorinser
senior tag
válasz
Pandimakaay #39838 üzenetére
Nekem korábban a Skyshowtime csinálta, de egyszer jött egy frissítés és megoldotta.
-
Pandimakaay
tag
Sziasztok, kérlek segítsetek abban, hogy van egy pus8505 philips tv-m, tegnap gyári visszaállítást is csináltam már. Az a probléma vele, hogy a skyhowtime, max és netflix nézése közben is ilyen mini lagok vannak. Hangban nem csak képben. Ha a mediaboxom appjában nézem semmi baj vele, tehát nem net hiba lesz. Valakinek ötlet mi lehet a baj? Mit csináljak? köszi előre is.
-
insight
aktív tag
-
válasz
insight #39833 üzenetére
Igazából nálad pattog a labda, a Te véleményedet kérték az "új" készülékről.
-
insight
aktív tag
válasz
bluemirage #5450 üzenetére
közben itt vagyok, aktuális még, így 12 évvel később?
igen annak idején a saját kérésemre függesztettek fel, és kértem a hozzászólásaim törlését is.
aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / 500 '20 / Scott e-bike
-
lorinser
senior tag
válasz
TheMartin03 #39828 üzenetére
Azért látod a dimming zónák határait, mert a 8709 96 zónás, a 765 pedig több mint 500.
Bízom benne, hogy a Philips is ráfekszik a mini LED-es modellekre mert szeretném, ha a következő TV-m újra Philips lenne.
-
Celtis
veterán
válasz
TheMartin03 #39828 üzenetére
Focimeccsen teszteld ahogy svenkel a kamera a pályán. Ha ott nem zavaró, akkor sehol sem lesz az.
-
TheMartin03
aktív tag
Illetve még két dolog:
- Ehhez a TV-hez ilyen kombinált távirányító van, egyben vannak a navigációs gombok, meg a számok, ezen próbáltam a fenti szervízmenüt, de nem jött be...
- Optikai kábelen van egy kis 2.0-s hangszóró rácsatlakoztatva a TV-re, régi LG-n volt lehetőség, hogy ide is kiküldje a hangot, illetve az optikára is, így ha ki volt kapcsolva a hangszóró, nem kellett állítgatni, csupán felhangosítottam a TV-t. Mezei hangszóróknál van valami bevált metódus, hogy ne kelljen mindig a menüben turkálni? Vagy mindenképp billentgetnem kell az optika, vagy tv hangszóró között?
[ Szerkesztve ]
-
TheMartin03
aktív tag
Sziasztok!
Lecsaptam az Alza akciós Philips MiniLED-es 8709-re, tegnap jött meg. (55 inch volt 167e)
Összességében meg vagyok vele elégedve. A TCL 765 után látszik, hogy nem ugyan az a képi szint, legfőképp a fényerő, de nekem bőven hozza az elvártakat. Lehet az 55 inch-ben is benne van, de szerintem tényleg jó a Philips skálázása.Egy dolog nem tetszik, mégpedig a DSE. Greyscale-n kivehetőek erősen a dimming zónák határai, és az ahhoz tartozó rácsok. Nem tudom mennyire természetes. Nyílván a legjobban a különböző Greyscale videókon jött ki, néhány jelenetnél azért kiszúrom a világos/szürkés/fehéres háttér előtt pásztázásnál is. (Élőben jobban kijön, mint telóról)
[link][ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
Szerintem az látjátok, hogy a forrás 50p de a TV panel ugye 60Hz-en megy.
A képkocka eltérést látjátok. -
dropi
aktív tag
válasz
Celtis #39820 üzenetére
Kizárt dolog, hogy hardveres probléma legyen, mikor minden streaming meg viszi a 4k HDR-t. Nekem volt pár Philipsem, van RTL + előfizum is, meg a telekomos et-top-boxon voda nettel is hibátlanul megy a BL stream, sőt a legolcsóbb kinai sticken is.
Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Honor Magic6 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
Celtis
veterán
válasz
Pandimakaay #39819 üzenetére
Korábban hasonló problémáról írtam. #39778
Most alaposabban megnéztem. Az RTL+ on bizonyos foci közvetítések darabosak, mások jók. Másik márkán - nem droidos - jó. Talán ha a felbontást lehetne csökkenteni bírná a készülék. -
luikay
aktív tag
válasz
Pandimakaay #39817 üzenetére
Sajnos ennyit bír a hardver, nálam is hasonló problémák vannak 8303-on.
-
Pandimakaay
tag
Sziasztok, van egy pus8505 android tv-m. Max-ot ha hasznalok es rtl+-t ilyen folyamatos mini laggok vannak a kepben. Mit lehet ezzel tenni? Ha a one os boxon keresztul inditom megy szepen. De en szeretnem a tv-jet hasznalni, ha mar van benne. Van otlet esetleg mivel oldhatnam meg? Koszi elore is.
-
Dzsano
tag
Eddig szépen működött a Philips The Xtra 4K QD MiniLED Ambilight 65PML9009/12 típusú TV-m. Január 1-jétől azt vettem észre, hogy a HOME gomb megnyomására nem jöen elő a saját menűje, csak fekete kép, alul kicsi derengéssel. A távirányító nyilván működik, a gomb is. Mi lehet az oka? Állítsam vissza gyári beállításokat?
-
dropi
aktív tag
Srácok családban kinéztek egy 75PML8709/12-t. Van valakinek tapasztalata vele? Csak streaming meg
VodafoneOne TV set-top-box menne rajta, semmi játék.Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Honor Magic6 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
baandii
senior tag
sziasztok!
erről a fentebb említett 65Oled769-ről mi a véleményetek? mennyire ajánlott? eddig csak lg tv-m volt nem vagyok otthon philisben ezért kérném a segítségeteket.
-
Sh4rKy
senior tag
válasz
Celtis #39800 üzenetére
Hopsz, igen, tényleg, az erősítő csak ARC-s.
Engedélyezve volt, kipróbáltam, hogy lehúztam mindent, de az se segített.
Állítgattam mindent, nem jött össze. Jó, mondom akkor vissza az eredeti állapotra minden, erre elkezdett működni
Kikapcsol, ha a TV is kikapcsol, hangerőt tudok állítani, de bekapcsolni nem kapcsol be a TV bekapcsolásával
Mindegy is, ez már jobb, mint volt, bár van egy olyan érzésem, hogy az 5.1 most meg nem jön megfelelően rajta, de azt majd kipróbálom, ha a gyerek felébred, de tényleg nem értem mi változott, mindent ugyan arra állítottam vissza, amin eredetileg is voltAz is lehet hogy minden kincsem csak egy másodperc töredéke...
-
Levmen
tag
Sziasztok!
Adott egy Philips 65PUS7409. Alza oldalán nem írja, hogy van benne Cl+ interfész bemenet. Csatlakozó rajz sem mutatja, a philips oldalán se, de ott írja a műszaki adatoknál, hogy van benne. Most akkor mi az igazság? Valaki tud nekem segíteni?
Samsung-nál láttam olyat, hogy a hátuljába kell csatlakoztatni egy átalakítót.Köszönöm!
Üdv.: Levente
-
rainman72
nagyúr
55PUS8919 alza 218e
55PML8709 alza. 168ePhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
nagyúr
75PML8709 Mini Led alza.hu 350e.
65Oled769 meg 408e[ Szerkesztve ]