Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Üdv. Kollégák tudja esetleg valaki 128GB-os mSD-t visz a Viofo 118C? Illetve van valami ajánlott is? Lehet elég lesz a 64GB is.
[ Szerkesztve ]
-
Lucas86
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy mio mivue 698 dualt, vannak tapasztalaitok, esetleg mást javasolnátok?
Szeretném kihasználni az alvó módot, hogy egy esetleges parkolós cserbenhagyásos esetnél legyen miből kiindulni.A válaszokat előre is köszönöm.
-
MPowerPH
félisten
Hali! Halas lennek, ha ajanlanatok egy budget, tehat beleposzintu dashcam -ot, ami ha lehet, akkor kicsi, 170-es latoszog is jol jonne, leven teherautokba szanom, legyen benne gps a sebesseg monitorozasa vegett, es usb-rol toltheto legyen, a 12v nem jo, es bekabelezve sem lesz.
Don't Tread On Me
-
taboros
tag
válasz poolbig #9095 üzenetére
Neked nem barátod Google? Nekem igen...
Nincs hozzá, de! Tutorial: How to mount a CPL-filter on the Dome D201
-
HwAdokVeszek
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
poolbig
aktív tag
Lehet, hogy kérdeztem már, de DAB201-re polárszűrőről esetleg tud valaki felvilágosítást adni. Milyen, hol, létezik, mennyi, stb.?
Köszi -
denis.p
tag
válasz werszomjas #9093 üzenetére
Igen, a 2.02-es a jó Fw
-
werszomjas
addikt
Sziasztok,
Megjött az A119 Viofo, v2.01 van rajta.
Érdemes feltenni rá a V2.02-t?
Melyik a bugosabb verzio?
üdv
-
Doky1988
senior tag
-
poolbig
aktív tag
válasz taboros #9068 üzenetére
Az adaptert (az enyémen nincs a piros vezetéken biztosíték egy hengerben) már korábban megvettem, így az adott. Az elosztó csatlakozót néztem be, így azt újra rendeltem már a jó méretben, így biztosítékkal lesz védve az eszköz. Nem aggódom, a tanulópénzt megfizettem, legközelebb már fogom tudni az autóm biztosíték méreteit.
-
Doky1988
senior tag
-
crissprivat
senior tag
válasz Doky1988 #9083 üzenetére
Truecam A4 ebben az árkategóriában mozog. Keress rá a csövön,vannak róla videók. Szép nappali felvétel max FHD 30fps,az éjszakai nem a legjobb,de elmegy kategória.
Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
sambenez
Topikgazda
válasz Doky1988 #9080 üzenetére
Itthon a Wayteq forgalmazza, gondolom ezért ez a neve. Ugyanaz a kamera ahogy néztem.
Veszel egy tapadókorongos tartót hozzá, és megoldódott a problémád. -
Doky1988
senior tag
válasz crissprivat #9082 üzenetére
Es akkor en esetemben mit ajanlanal?
A blaupunk bp 2.0 tetszik, de az meg aviba rogzit :/ illetve felvetel se vmi szep..
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
Alc
tag
válasz joekajoeka #9064 üzenetére
-
Doky1988
senior tag
válasz crissprivat #9079 üzenetére
Viszont a Xiaomi Yi -nek fenyevekkel szebb a kepminosege mint a Blaunak Neztem videot, ezert jo volna Viszont lattam egy erdekesseget.. Neten Xiaomi Yi, Mediaba meg Wayteq Yi.. ez h lehet?
DokY | www.zsolti.hu
-
-
sambenez
Topikgazda
válasz Doky1988 #9076 üzenetére
Ez nézőpont kérdése. Szerintem meg a ragasztós a jobb. Kisebb helyen elfér ezért nekem pl. a tapadókorongossal be sem fért a tükör mögé, a ragasztóssal meg simán.
Valamikor régebben volt itt linkelve tapodókorongos forrás. Most ugyan nem találom, de próbáld megkeresni. -
Doky1988
senior tag
Mondjuk tény, hogy a Yi -nek sokkal tisztább a képe, éjszaka is szebb a felvétel.
DokY | www.zsolti.hu
-
Doky1988
senior tag
Üdv!
A Wayteq Yi vagy Xiaomi Yi (láttam már ezen a 2 néven) autóskamera vásárlásán töröm a fejem.
1 problémám van vele, hogy ragasztós a tartója, azaz szélvédőre kell ragasztani.
Lehet ehhez tapadó korongosat venni, amit le is tudok szedni?
Mert nem találtam sehol hozzá kelléket.Igazából a Xiaomi Yi -je a befutó, másik tervem a Blaupunkt BP 2.0 volt.
Megéri 30ezerért szerintetek a Media Marktba a Yi?[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
Petyka3
aktív tag
válasz denis.p #9071 üzenetére
Kínai cuccok között is van különbség és azért nyilván nem véletlenül alakulnak ki brandek is. Én úgy vásárolok általában, hogy rákeresek az adott termékre, soknak meg lehet találni a beltartalmát. Sok csalódás után, inkább a drágább márkákra voksolok, ha csak tehetem pl UGREEN, Orico, Aukey, Blitzwolf. Az olcsóbb gagyikat első körben szétszedem,ha szükséges átforrasztom, ha van rá lehetőség a gagyibb alkatrészeket - elkókat, kábeleket cserélem.
-
denis.p
tag
én is a kinai 2100 Ft-ost cuccot használom 1,5 hónapja az A119-hez, s gond nélkül teszi a dolgát. Mint minden elekrtonikai eszköznek lehetnek/vannak hibái x százalékban. Miből gondolod, hogy a 3x annyiba kerülő szintén kínai kütyüvel nem lesz gondod? Azért, mert az nagyobb dobozba tették, vagy esetleg azért, mert drágább?
Ilyen alapon ha bármilyen elektronikai cuccot veszel, annek előtte mindig megnézed a belsejét, s vizuálisan megállapítod, hogy abban van-e vmi, vagy nincs? Tv, hűtő, telefon, stb? A 200 literes hűtő biztos sz@r lehet, mert van annál nagyobb 300 literes is, sőt még drágább is.......akkor bitzos, h az a jó?[ Szerkesztve ]
-
denis.p
tag
válasz taboros #9069 üzenetére
hmm a veréb védet madár.... . Bár a cikkben az áll, hogy "Ami a házi verebet illeti, Magyar Gábor megerősítette: ezentúl büntetendő, ha valaki puskával vagy csúzlival verébre vadászik" Bocsi, tehát ágyúval mégis szabad, mert azt nem említi
[ Szerkesztve ]
-
taboros
tag
válasz HwAdokVeszek #9066 üzenetére
Mindenkinek joga van ágyúval lőni verébre...
-
taboros
tag
válasz poolbig #9060 üzenetére
Nekem az van, amit korábban belinkeltek. Azon látszik a piros vezetéken a fekete henger. Az a biztosíték.
-
HwAdokVeszek
aktív tag
Érdekes amit mondasz.
A sok alkatrész miatt jó valami?
Szerintem nincs így.
Pl egy L7805CV fesztab is csinál neked stabil 5v-ot 12ből, és csak 1 db fesztab.
Amit linkeltél step down meg kb ugyanaz mint a hardwire kit.
Alkatrészben se tűnik komolyabbnak.A másik, gondolom töltöd autóban a telódat.
Ha igen nézd meg a szivargyújtós adaptered milyen komoly.És a telód gondolom drágább mint a dashcam
[ Szerkesztve ]
-
Te most ugye viccelsz? Mi az hogy nincs benne alkatrész? +ránézésre megmondod a speckóját?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
joekajoeka
tag
válasz taboros #9059 üzenetére
En ezt el hiszem neked, nincs amiert ketelkedjek, de ugyan akkor sok negativ hozzaszolas van az amazon-on.
Kivancsisagbol kibontottam nezzem meg mi van benne hat szerintem siralmas a bele, ezt biztos nem szerelem be.
Sajnos semmi kepet nem kaptam a mio smartbox-rol kibontva.Szerintem itt nem beszelhetunk, hovedelemrol, zarlatvedelemrol, de meg csak stabilizalt 5V-rol sem, egyszeruen nincs benne alkatresz.
2 lehetosegem van:
1 - megveszem a mio smartboxot es remelem, hogy nem egy ures nagy doboz kb ugyan ezzel az elektronikaval (persze pluszba meg van keslelteto is, de ami nekem nem kell)
2 - keszitetek egy komoly, stabil, tulmeretezett 12V-rol 5V-ra step down atalakitot mint pl. ez:
5V - 9A[ Szerkesztve ]
-
poolbig
aktív tag
Nincs szabad, bekötött hely. Üres hely, amiben nincs áram, na olyan van.
Így megrendelem ezt, és ugyanaz lesz a felállás, mint az elején végre. -
félisten
válasz poolbig #9060 üzenetére
Nincs rajta, de:
1. Bármelyik autósbolt, barkácsáruház, hipermarket-autósosztályon kapsz biztosítófoglalatot, vagy
2. A legtöbb autó biztosítótábláján vannak tartalékhelyek. Ezekből találhatsz olyat, ami a megfelelő gyújtásállásra ad feszültséget.MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
taboros
tag
válasz joekajoeka #9045 üzenetére
Ha megnyugtat: pont ilyen kamerám és pont ilyen hardwire kit-en van, 3 hónapja. Állandóra be kötve, ahogy az eggyel előbbi hsz-ben leírtam. Nem égett ki semmi, müxik, ahogy kell.
-
taboros
tag
válasz poolbig #9052 üzenetére
SZVSZ túl van ez spilázva, kérem. A hardwire kit-ben (legalábbis ami nekem van) van a pozitív (piros) ágban egy biztosíték. Ez elég. A fekete ágat tessék testre kötni, a pirosat meg oda, ahol igény szerint vagy csak akkor +12V, amikor van gyújtás vagy állandóan, gyújtástól függetlenül és indítózás idején is. Minden más kiegészítő felesleges, csak extra költség és hibaforrás.
-
poolbig
aktív tag
válasz MaCS_70 #9055 üzenetére
Hát MaCS_70 köszi, de akkora bakot lőttem, hogy csak na. Miután nekikezdtem volna ezen a szép napfényes napon a beszerelésnek, látom csak, hogy nekem nem ilyen nagy méretű biztosítékaim vannak, mint az elosztón található biztosítékok, hanem a kisebbek. Így kidobtam az ablakon némi pénzt, és a hőn áhított szerelés sem jön össze. Az adapteren található kis dobozban nem tudom van-e saját biztosíték, tehát nem tudom ráköthetem-e közvetlenül valami +-os pontra a piros vezetékemet. Szóval biztosíték nélkül nem merem beszerelni. Ötlet?
Gondoltam arra is, hogy a korábban linkelt videó alapján rákötöm valamelyik meglévő biztosítékomra, de a legkisebb biztosíték 10A-es, szóval... Forrasztgassak magamnak a piros vezetékre egy 2A-es biztit, és azt meg kössem rá valamolyen +-os pontra?[ Szerkesztve ]
-
válasz sambenez #9054 üzenetére
Szerintem több hiba is van benne, pl: "jó tulajdonságai közé tartozik még a beépített akkumulátor"
Pont hogy a kondis megoldás lenne a jó tulajdonság. Bár kíváncsi vagyok, a tulajok hosszútávú tapasztalatára.
denis.p
Természetesen így van, ezért is tettem idézőjelbe a gondot, ugyanakkor ma már mindenen spórolnak, miért pont az autók elektromos rendszere maradna ki. + Aki nem figyelt fizikaórán, és nem érti az elektronok mozgását, azt megviccelheti. Az első biztosíték valamiért megszakította az áramkört, de a tápegység biztosítéka jó, és mégsem megy a kamera.
-
vacs
veterán
(^)(>.<)(^)
-
poolbig
aktív tag
válasz MaCS_70 #9050 üzenetére
Bocs, időközben írtam én is, de közben megjött a válaszod is. Köszi. Akkor mégsem mindegy.
Akkor cigam kolléga rajzát tekintve a zöld ág lenne az optimális.
A teszt akkor ha jól értettem:
Alaphelyzet:
A csatlakozó "felső" sora (ami a piros vezetékkel van egy "vonalban" az adapter biztosítéka, az "alatta" levő megy vissza az eredeti ágra, abba kerül vissza az eredeti biztosíték.
1. Az eredeti biztosíték helyét kihagyom, rakok egy 2A-est a felső sorba.
2. Bedugom a biztosíték helyére a csatlakozót, és megnézem van-e áram a kamerában. Ha van, örülök, mert nem az eredeti biztosíték ágára került az így behelyezett biztosítékom.
3. Ha nincs áram, akkor 180°-os fordítás után már jónak kell lennie.
4. Bedugom az eredeti biztosítékot is, és kész.
Ez így jó lesz?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz poolbig #9048 üzenetére
Pontosan!
Ez egy Y-kábel, aminek mindkét leagázásán van egy biztosító, és az egyik ág visszamegy a foglalatba.
Na, az, hogy a másik ág honnét ágazik le, nagyon nem mindegy. Ha az akku felőli késről, akkor mindkét ág külön biztosított lesz -- ez ugye a cél.
Ha viszont már a fogyasztói kést osztod tovább, akkor a leágazó dróton (ami megy a kamerába) sorba kötöttél két biztosítót.A teszt nagyon egyszerű: egy-egy bedugott biztosítóval teszteld le, hogy megjelenik-e a feszültség a leágazó dróton. Ha csak akkor jelenik meg, ha mindkét biztosítót beillesztetted, akkor fordítani kell!
MaCS
-
poolbig
aktív tag
No, már nem tudom szerkeszteni az előzőt.
Szóval ha csak úgy a hardwire kit piros vezetékét tolnám bele a biztosíték tábla egyik biztosítékának valamelyik lábához, akkor igen, figyelnem kellene hova teszem, de gondolom az előző képen látható kütyü ezt megoldja helyettem. Nem jól gondolom?
Azonkívül az általam vett adapternek a piros vezetékén nincs saját biztosítéka, hacsak a kis dobozkájában nincs ilyen, ezért vettem hozzá az előző képen látható csatlakozót két biztosítékhellyel.
Tehát a kérdés továbbra is fenn áll, az előző képen látható csatlakozót a biztosítékokkal együtt milyen irányban dugjam bele az eredeti biztosíték helyére? Nem látok rajta semmi jelzést, hogy melyik a + estetleg a - ága.[ Szerkesztve ]
-
poolbig
aktív tag
válasz MaCS_70 #9044 üzenetére
Hogy a fogalmak (végre) tisztázódjanak a fejemben, a leágaztató adapteren ezt értitek:
Szóval nem mindegy, hogy ezt milyen irányban dugom be a csatlakozó táblába (miután persze tele raktam biztosítékkal)? Találtam egy videót erről, és kezdem felfogni.
[link][ Szerkesztve ]
-
denis.p
tag
Elméletileg igazad van, de gyakorlatilag Te mennyi esélyt adsz arra, hogy mondjuk akár egy 10A-os biztosíték után belső világítás hálózatra kötöd a hardwire kittet, ill a kamerát és kivágja a biztosítékot? Én max 1-2% esélyt adok erre hogy bekövetkezzen, s akkor mi van? Ennek sztem nem több az esélye, mint pl. egy fogyasztó zárlata v egyéb okmiatt kell biztosítékot cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz joekajoeka #9045 üzenetére
12 egy tucat ezekből a vacakokból, és ugye te sem gondolod komolyan, hogy a kamera árával összemérhető, vagy nagyobb összeget költesz egy sima USB adapterre.
Egyikre sincs garancia, és mint elektronika bármelyik bármikor elromolhat.hard wire kit... Szent szar!
-
joekajoeka
tag
Sziasztok,
Egy hete vasaroltam en is egy Viofo A119-es kamerat + hard wire kit-et ami hozza adtak.
Meg nem szereltem be az autoba, csak szivargyujtos usb-vel proballtam nincs baj.
Itt feljebb olvastam, hogy volt akinek baja volt a hozza adott hard wire kit-el, hat en is eleg kicsinek talalom, amazon-on is olvasva a kommenteket sokan irjak, hogy kiegeti a kamerakat ez a kit:Amazon LINK
Most en nem merem bekotni, nem szeretnem ha kiegetne a kamerat, gondoltam vasarolok valami egyebet de nem nagyon van valasztek, komoly hardwire kitekbol, ezt a MIO smartbox-ot talalom minosegibnek, legalabbis sokkal nagyobb.
Nem akarom, hogy parkolas utan rogzitsen a kamera, nem akarok semmi extra funkciot csak valami nagyon jo minosegu hard wire kit kellene amin nem ugral fel le a feszultseg.
Ti mit hasznalltok, barmilyen otlet johet, csak minosegi legyen, penz nem szamit csak jo legyen es mini USB legyen a vegen[ Szerkesztve ]
-
válasz poolbig #9039 üzenetére
Nem mindgy melyik végére dugod, hiszen az egyik esetben a zöld pontra lesz kötve az adapter, fordítva bedugva, viszont a kék pontra csatlakozik, így 2 biztosítékon keresztül lesz betáplálva. Ez azért "gond", mert így az eredeti késés biztosítékra kötött fogyasztó terheléséhez hozzáadódik az USB tápegység fogyasztása. Ha pedig alul van méretezve, akár ez a 1A fogyasztás is kicsaphatja.
-
félisten
válasz poolbig #9037 üzenetére
Nincs irányhelyesség, a biztosító sima ohmikus vezető.
A kolléga arra gondolhatott, hogy a két biztosító funkciója nem összekeverendő:
Az egyik annak a biztosítónak a szerepét tölti be, aminek a helyére bedugod ezt az adaptert, a másik meg a belőle leágaztatott, tehát a kamerát ellátó extra szálat védi.A lelógó piros drót simán csatlakozik a hardwire kit piros drótjához, aminek a fekete vezetéke meg bárhol egy negatív pólushoz, ami jellemzően a kasznihoz csatlakozó csavar.
MaCS
-
poolbig
aktív tag
Nem hiszem hogy (nagyon) idióta lennék, de kezdek komolyan elbizonytalanodni. Ennek a piros vezetékét összeforrasztottam ennek a piros vezetékével. A feketéjét letestelem a kasztnihoz. Aztán ezt beledugom a szivargyújtó biztosítékába (tök mindegy milyen irányban), de előtte az onnan kihúzott 15A-es biztosítékot átdugom ebbe, majd rakok egy 2A-est is még bele a piros vezetékével párhuzamos csatlakozójába. Aztán ennek az USB-jét rádugom a kamerára. Helytálló?
[ Szerkesztve ]
-
válasz poolbig #9037 üzenetére
5v 2A az ~10W De a betáp 12V, vagyis 12/10=1.2A+ a veszteség, bőven elég egy 2A-es biztosíték, hiszen soha nem kap csúcsterhelést, szerintem a kamera 1A-nál nem kér többet.
A biztosítéknak két lába van ahonnan jön az áram, és ahova megy. Arra utalt, hogy a tápegységet az "ahonnan jön" lábára kösd.
[ Szerkesztve ]
-
poolbig
aktív tag
Igen, 5V és 2,1A. Köszi a választ, 5A-es biztit rakok bele. Tehát akármilyen amperes biztosítékra rátehetem, a lényeg, hogy motorindítás után legyen rajta áram.
Csak a két biztosítékkal együtt rakom bele a biztosíték táblába a toldatot. De az irányhelyességet kifejthetnéd, eddig úgy tudtam mindegy hogy rakom be a biztosítékot, szimmetrikus. Ennél a toldatnál honnan tudom majd, hogy rakjam be?
Köszi -
lazac_
tag
válasz poolbig #9035 üzenetére
Csak az a fontos, hogy a villa felőli (a képen az alsó) helyre tedd az eredeti biztosítékot, hogy az eredeti funkció annyival legyen védve, amennyivel a gyár mérte és tervezte. A másikba, a kimenő piros kábellel egy vonalban lévő aljzatba a kamera áramfelvételének + hardwire kitnek megfelelő biztosíték kell, ha a képen jól látom, akkor 2,1A a táp max. terhelhetősége, hatásfoktól függően úgy 3A lehet az áramfelvétele max., tehát egy 5A biztosítékkal OK.
A két biztosíték teljesen független egymástól, nyugodtan lehet különbözőeket tenni bele, de a toldatot irányhelyesen kell az eredeti biztosíték helyére bedugni, úgy, hogy a piros vezetéken csak akkor legyen feszültség, ha az ő biztosítéka is benne van.
[ Szerkesztve ]
-
poolbig
aktív tag
A hardwire kit piros vezetékét összeforrasztottam ezzel. Hány amper-es biztosíték helyére érdemes ezt becsatlakoztatni? Gondolom mindkét biztosíték helyére ua. amperes biztosítékot kell rakni (az eredetit, és persze a kameráét).
-
Laca1212
őstag
Konkrét példa van rá, hogy a trükkösen meghekkelt nem kommunikáló OBD csati miatt hagytak ott egy Prius-t. Pedig még a megfelelő ECU-t is kicserélték előtte.
[ Szerkesztve ]
-
válasz sambenez #9028 üzenetére
Nekem elég lenne a központi zár is, ha jól emlékszem a biztosítás miatt van benne riasztó.
Miért nem? Az nem megoldás, hogy pl az odbc csatlakozást eltüntetem a gyári helyéről, vagy egy olyan zárt dobozba rakom, ami csak speciális kulcsal nyitható?
-
sambenez
Topikgazda
"- Úgy is "blokkolhatod" hogy a kamera csatija azért még rajta van."
Úgy biztosan nem. Mondjuk rajta lehet csak kommunikálni nem fog tudni."- Hogyan "blokkolod" úgy, hogy a gari se ugorjon, és adott esetben a szervíz is hozzáférjen?"
Meg van ennek is a módja.Mellesleg ezen az alapon minden riasztó meg lopás elleni védelem teljesen felesleges, hiszen úgyis elviszik ha akarják.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Calogero #9026 üzenetére
Amit el akarnak vinni, azt el is viszik. Majd pont egy odbc csati "blokkolás" fogja megállítani őket.
- Feldobják az egész autót egy szállítóra, és már nincsenek is ott.
- Úgy is "blokkolhatod" hogy a kamera csatija azért még rajta van.
- Hogyan "blokkolod" úgy, hogy a gari se ugorjon, és adott esetben a szervíz is hozzáférjen?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
807 tulajoknak mi a tapasztalata az ODBC-s meghajtással?
Ha ODBC-ről van meghajtva, lehet választani hogy
- A mozgásérzékelője ütközést érzékel, felvesz 15mp hosszú videót, is újból figyelő módra kapcsol.
- Folyamatosan megy ilyenkor is a felvétel, de rendkívül lassan (1kép/másodperc), de ütközés érzékelésekor 15mp folyamatos felvétel, majd visszaál "lassú felvétel" módra. (Szerintem ez az ideális, hisz látni fogod mi történt előtte, és utána)
- A mozgásérzékelője ütközést érzékel, felveszi az ütközés előtti 15mp-et, és az esemény utáni 15mp-et, aztán figyelő módra kapcsol.
- Nem készít semmilyen felvételt.Mivel az ODBC-ből ki tudja olvasni, hogy éppen jár-e a motor, automatikusan kapcsol normál és parkoló mód között, és a táplálás is meg van oldva. Az ODBC kapcsolat mennyire stabil, modell/márka függő problémák vannak-e, stb...
-
nagyúr
Kollégák DBPOWER 2K-val van valakinek tapasztalata most jó áron(14k) van?!
-
Laci.M
senior tag
válasz denis.p #9021 üzenetére
Most ez komoly? Ezt tőlem akartad kérdezni? Nem a lejátszással van bajom, hanem hogy használhatatlan a felvétel.
Egy Dell Latitude E5430-as gépem van Core i5-3210m-el és 8 giga memóriával. Lejátszó mindegy, nem azzal van a baj, de VLC és sima mediaplayer.
A 4K-s 80gigás filmek sem akasztják meg a gépet, nemhogy egy 300 megás 720p-s videó.Neked jónak tűnik a felvétel?
Aláírás
-
Laci.M
senior tag
Sziasztok!
Az első felvétel (szerintem értékelhetetlen) még 720p-ben, 60fps-el készült:
[link]
(ha nagyon jól figyeltek van benne város és kinti rész is, bár ebből nem sok látszik)A második felvétele egy nappali felvétel, már 30fps-el:
[link]A harmadik felvétel éjszaka, egyező beállításokkal mint az elsőn, de 30fps-el. -> ez is értékelhetetlen szerintem.
[link]A GIT2-n 1.6_1028-as fw van. WDR, EV korrekció minden auto-n van. Gyro kikapcsolva.
Tegnap este telefonnal fényképeztem, hogy a Oneplus 3 mit lát:
[link]Véleményeket, tanácsokat kérnék mitévő legyek...
Üdv: Laci
Aláírás
-
HwAdokVeszek
aktív tag
Megoldódott úgy látszik a mélynyomó miatti remegés.
Ragasztottam 3 szivacsdarabot a kamera alá ahol csatlakozik a tartóba.
Ha érdekel valakit holnap lefotózhatom.
Úgy tűnik teljesen eltűnt a remegés szerencsére.[ Szerkesztve ]
-
-
negroo
aktív tag
válasz HwAdokVeszek #9014 üzenetére
zene miatt rezonált be? Azt hittem az ut minösége miatt?
-
HwAdokVeszek
aktív tag
-
negroo
aktív tag
válasz HwAdokVeszek #8969 üzenetére
Ugy rezonnál, hogy én ezzel a rezonációval tuti kezdenék valamit
-
Laci.M
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy GIT2 akciókamerát használok (mert miért ne, ha már úgyis megvan) autós menetrögzítőnek. Van autós módja, nappal jó is, de sajna este szinte semmit nem látni a felvételen. Gondolom a nappali fényviszonyokhoz van tervezve a kamera.
Na most két út áll előttem:
1. (Ezt preferálnám) Mivel úgyis le akarom sötétíteni a kocsit a tavasszal, így be kéne szereznem ígyis-úgyis egy tolatókamerát, és felmerültek lehetséges típusként ezek az androidos minden egybe gépek.
[link] - ez csak egy a sok közül, nagy a választék2. Veszek egy másik kamerát ami sötétben is jobb képet csinál, ráadásul nem is ilyen feltűnő mint a GIT2, mert a céges parkolóban nem gáz, meg vidéken sem, de pesten ha járok mindig leveszem biztonságból... Ha jól olvastam itt az A119 a sláger, most Gearbesten 70$ az ára ha jól látom. Szokott olcsóbb is lenni?
Na az első az mennyire járható út? Tolatókamera mint mondtam úgyis kéne, akkor már rááldoznám pluszba a menetrögzítő árát és akkor kijönne belőle egy teljeskörű androidos cucc, gps navigációval, zene lejátszóval, androiddal, mindennel.
Értelmes keretek között árban rugalmas vagyok.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Aláírás
-
poolbig
aktív tag
DAB201-hez polár szűrőt tud valaki javasolni?
-
válasz crissprivat #8997 üzenetére
50Hz a jó választás. Nálunk 50Hz a hálózati frekvencia. A hálózatról működő lámpák "villogását" csökkenti a felvételen.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest