Új hozzászólás Aktív témák
-
pszihó
aktív tag
Üdv. Vettem egy gamepadot, vagy controllert. [Ezt itt]! Miért nem vettem előbb! 10 perc alatt kézre állt. Még nincs konzolom. De van két lemezem. Forza 4 meg a Forza motorsport. Pc-n Áruházbol vásárolt letöltött fut. A KÉRDÉS : Amig nincs meg a konzol addig ezt a két lemezt tudom használni [erről a bluray] íróról. Vagy ami konzolban az speckó cucc? És csak kidobott pénz lenne?
Samsung S9 tab 5g (8/128) // Hyte y70- darkflash dr12pro 10db-zalman megamax 600w-asrock h310cm-dvs,Montech - metal dt24 premium i3 9100f, 2x16 gb ddr4, asus rog strix rx5700 xt,– SAMSUNG Odyssey G9LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER MONITOR
-
NyMRooD
őstag
válasz Carlos Padre #18288 üzenetére
Egy tabletet a két szélén 1-1 fél kontrollerel, hogy design-oltál volna át? Mert gondolom emiatt nevezed pro-nak, mivel mást nem tudunk róla. Attól hogy a ps4 egy 20 évvel ezelőtti routerre hasonlít a ps5 meg egy 10 évvel ezelőttire még ott is külön gen a kettő
PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ
-
hombre[EU]
veterán
válasz Carlos Padre #18288 üzenetére
akkor lenne Pro,ha megegyezik a CPU...ez az ökölszabály
Life, Uh, Finds A Way
-
Carlos Padre
veterán
"Hello. Nintendo Switch Pro vagyok, de Switch 2-kent azonositom magamat"
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
GEIL
addikt
válasz pszihó #18284 üzenetére
Nem lenne "gyenge", azért a SeriesX elég jól tekeri a Forzákat....
A 4. és 5. esetén max 60 fps és (közel) PC fullos grafika van.
A 3. rész esetén "csak" a 30 fps az elérhető és állítani sem lehet rajta...de felbontásban és részletességben az is rendben van.
Én mind az 5 részt játszom SeriesX-en, konkrétan ezek miatt szereztem be nyáron a konzolt...mindenképpen lemezmeghajtó kellett, így lett az X...mert a Horizon 1,2,3 már csak lemezes változatban érhető el, digitálisan pedig nem akartam a 4. és 5. részt sem. így mindegyiket beszereztem (még jó árban és) lemezes változatban....stb.
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
nagyúr
válasz hombre[EU] #18281 üzenetére
hall effect sensor jó lenne
-
pszihó
aktív tag
válasz Big_Boss #18273 üzenetére
Forza 3, 4, 5. RTX 4090 után a Series x képe a konzolon, nagyon gyenge lenne?
Samsung S9 tab 5g (8/128) // Hyte y70- darkflash dr12pro 10db-zalman megamax 600w-asrock h310cm-dvs,Montech - metal dt24 premium i3 9100f, 2x16 gb ddr4, asus rog strix rx5700 xt,– SAMSUNG Odyssey G9LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER MONITOR
-
Döglött Róka
veterán
válasz hombre[EU] #18281 üzenetére
Leakre nem adok. De ugy legyen.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
Whysperer
addikt
Sziasztok. Volt egy XBox one gepunk es account hozza. Na lett just dance 2024 miatt egy Xbox series S a One helyett. Kerdesem ,hogy a meglevő Just dancekkel meg sing jatekokkal ami az accounthoz volt rendelve azt hogy tudom feltelepiteni a series S-re? Minden jatekunk kuka csak mert a Just dance 2024 az only seies S/X?
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
hombre[EU]
veterán
válasz Döglött Róka #18278 üzenetére
pedig az,mert aki leakelte (képeket is) annak eddig minden bejött[ Szerkesztve ]
Life, Uh, Finds A Way
-
Wesder
félisten
válasz Döglött Róka #18278 üzenetére
Én is, de álmodni csak szabad.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Bad Pritt
félisten
Berakom akkor ide, ha már máshol lemaradtam.
Nintendo Switch 2 – First-look trailer
Direct időpont hozzá: 2025.04.02.
[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
pszihó
aktív tag
Üdv és Bocsika. 3 hete konzolokról olvasok. Végképp belezavarodtam! Melyiket Xbox Serial x, vagy PS5?
-
Döglött Róka
veterán
válasz hombre[EU] #18270 üzenetére
Nem is szamitok ra.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
hombre[EU]
veterán
válasz Döglött Róka #18269 üzenetére
persze,persze. az is csak véletlen,hogy a windows alatt ugyanolyan tdp mellett a Z1 chip csak pár százalékkal gyorsabb
nem kell találgatni,mert mindjárt itt vannak a Z2-k, win és steamos verzióban. spoiler: nem a win lesz a gyorsabb[ Szerkesztve ]
Life, Uh, Finds A Way
-
Döglött Róka
veterán
válasz hombre[EU] #18262 üzenetére
Erdekes, dual boot helyett erdekelt volna a gyari setup is nem az o takolasa. De az egesz cikk hangvetele eleg clickbaitre sikerult.
-
pzstm
titán
-
Bad Pritt
félisten
Deckhez képest nem igazán, ennyivel erősebb a Z1 Extreme. Amúgy fordított esetben is ugyanez volt az eredmény, Steam Decken Win11-gyel érezhetően rosszabbul futottak a játékok és nagyságrenddel szarabb volt az üzemidő.
Ami érdekes lesz, hogy miként áll majd a Valve a többi gyártóhoz, akiknek SteamOS-t biztosít: egy egységes rendszert akarnak létrehozni, tiltják az egyedi megoldásokat, fejlesztéseket és mindegyik eszközön ugyanazt kapjuk majd, vagy hagyják, hogy a többiek integrálják a saját megoldásaikat, esetleg akár együtt fejlesszék a rendszert, vagy teljesen szabad kezet adnak és akár külön forkokat is létrehozhatnak belőle később a gyártók (erre nem látok esélyt mondjuk).
Mindenesetre én nagyon várom a Legion Go S-t, volt szerencsém az első generációhoz és magasan a legjobb kézikonzolnak tartom a piacon.
-
_drk
addikt
válasz Döglött Róka #18261 üzenetére
VLDL egyik legjobb comedy sketch videojátékos műfajban.
Érdemes vissza nézni az elmúlt 10 év munkásságát. Witcher Logic, Pubg Logic elmegy.
De az MMO/RPG paródiák nagyon jók. -
pzstm
titán
válasz hombre[EU] #18262 üzenetére
Dobbenet az elony Steamdeckhez kepest is
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
hombre[EU]
veterán
válasz Döglött Róka #18254 üzenetére
Life, Uh, Finds A Way
-
Döglött Róka
veterán
Szerintem zseniális: Games that go too far with their graphics
-
Döglött Róka
veterán
válasz Carlos Padre #18259 üzenetére
Ezekre a power user szarokra gondolsz? Ne nevettess.
Ideznek a verge cikkbol (ami handheldre fokuszal) :
"How Microsoft goes about this merging of Xbox and Windows will be key, but it doesn’t sound like the company is suddenly going to port a custom Xbox operating system to Windows. It sounds more like Microsoft wants to make Windows better at gaming all up with an Xbox experience on top so the pesky desktop, notifications, and legacy of Windows is hidden away'
UI-rol beszelnek.
-
Carlos Padre
veterán
válasz Döglött Róka #18248 üzenetére
#18248 "windowsból meg simán elférne egy gamingre optimalizált verzió, ha ennyit belefektettek." - Mármint Windows?
#18254 Ezek a zabáló háttérfolyamatok itt vannak velünk a szobában?Igen, itt vannak velunk. Nem veletlenul van tele a net tutorialokkal, hogy optimalizald a windowst jatekora. Tedd felre a fanboysagot, meg a Microsoft is latja a problemat, ami szerinted nem letezik, es dolgozik rajta.
[ Szerkesztve ]
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
Döglött Róka
veterán
Őszintén? Nem lennék meglepve
@NyMRooD: Folyamatosan javítanak a dolgokon. A tárhely"zabálás" meg a mai tárhelyárakhoz képest elenyésző. Ami eszi Windowsnál a tárhelyet, az a side-by-side folder a visszafele kompatibilitás miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Moby
veterán
Az Antimalware Sevice Executable is? :)
-
NyMRooD
őstag
Biztos lehetne javítani a dolgokon, én példának írtam amit, de pl ja a tárhelyet zabálja. Egyébként olvasd vissza miről beszélgettünk wesderrel.
PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ
-
Moby
veterán
Nem zabálta fel, csak annak is a növekedéspotenciálját. Az is ott tart, ahol már a DS-el tartottak. Ha azt nézem , hogy korábban még egymás mellet ment a WII meg handheld, akkor már ott sem. Az egész klasszikus konzolosdi helybentopog 20 éve. Ha volt potenciálja (valszeg lett volna), annak kárára futott fel a mobilgéming.
[ Szerkesztve ]
-
Döglött Róka
veterán
válasz NyMRooD #18252 üzenetére
Ezek a zabáló háttérfolyamatok itt vannak velünk a szobában?
A sor háttérfolyamat ami az OS része (logonui.exe, w32time.exe, svchost.exe csak hogy pár alapvetőt mondjak) ugyanúgy fut az xboxon.HW Ezek vajmi kevés erőforrást zabálnak, plusz rendre cpu 0-n. Innetől már csak a fejlesztőn múlik, hogy hogyan használja ki a több cpu core-t. (Pl XBox-on a játékok VMként futnak, oda se szagolnak a cpu0-hoz).Ami alapjáraton zabál pc-n azok az AV-k.
Driverekeből azt tölti be az os amit a pnp az os indításakor észlel. Nem többet. Az hogy ött ül a system32ben a maradék, max a tárhely szempontjából érdekes.
Van ilyen GUI, game bar és Xbox appnak hívják, mindkettő kezelhető kontrollerrel. Ha ennél többet szeretnél, ott az Xbox.
-
_drk
addikt
Switch-et nem zabálta fel, ezáltal a handheld piacot se és vannak még ott részek ahová a Nintendo nem nyúlt.
AAA játékok meg megbuktak mobilon, nem nagyon van rá kereslet, máshol meg nagy kereslet van rá.Mobil teljesen más piac, máshogy is kell kezelni. Nyilván a nagyon könnyen hozzáférhetősége miatt vannak akiknek ez elég és nem váltanak más platformra innen sokat buknak a többiek.
De nekem egyre jobban hasonlít pl a közlekedésre, hogy össze hasonlítjuk a buszt, rollert a hagyományos benzinessel, ehhez hozzá jön az EV, nézzük a jó új dolgokat meg a balfaszkodast. Aztán úgy is az dönt, hova mi kell, mire van igény és elég igény van-e rá, amihez a gyártók alkazmodnak, vagy legalábbis megpróbálnak. -
NyMRooD
őstag
válasz Döglött Róka #18248 üzenetére
Egy mostani windows minden csak nem gamingre optimalizált, van egy sor háttérfolyamat ami erőforrást zabál, de csak munkához kell, vagy egy sor driver amire semmi szükség nincs egy gaming gépen és ahogy az azelőtti hozzászólásokba beszéltük a mostani gui helyett kaphatna akár egy tv képernyőre optimalizált "xbox" gui-t.
-
Moby
veterán
De a többi szereplő simán azt "hitte", hogy ezt a mobil piac fogja felzabálni, vagy legalábbis próbálkozni
Fel is zabálta, csak nem a földig csupaszra(és sokan ezt így interpretálták magukban), hanem felzabálta az összes növekedést ami oda ment, emitt meg stagnált minden. Ennek a hatása látszik mindenhol a gémingben, nem csak itt. -
_drk
addikt
Hallottam mostanában pletykákat vagyis inkább találgatásokat, hogy a MS Xbox is és akár a Valve SteamDeck is csak egy referencia gépet ad ki, majd a többi a hardver gyártó olyat csinál amilyet akar.
Nekik úgy is a szoftver a lényeg.Ami érdekes, hogy miért most durrant ez be?
Switch ugye 16tól kaszál ezen a piacon. De a többi szereplő simán azt "hitte", hogy ezt a mobil piac fogja felzabálni, vagy legalábbis próbálkozni, de ez nem igazán történt meg, tehát évek kellettek ehhez, hogy látszódjon a szabad út. -
Döglött Róka
veterán
-
nagyúr
Én rájöttem hogy számomra is totálisan felesleges. Az elején amíg be nem mutatták még mozgatott valamennyire, de aztán amikor megláttam hogy mit is fog majd tudni a valóságban minden lelkesedést elvesztettem Arra az évi 250 óra playstation-re bőven megfelel nekem a PS5. Switch 2 jobban érdekelne, mert ott már azért elég kevés a hardver, de az építkezés miatt szerintem az idén skippelve lesz.
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Wesder
félisten
válasz NyMRooD #18244 üzenetére
Azért lett volna jó az 5070-es gép, mert az új konzol úgyse lesz annak közelében, és ilyen 1080p-1440p@60+ High körüli gamingre meg talán időtállóbb lenne ha már úgyis mindenki viszi PC-re a játékait. Visszatartó erő, hogy bár nyílván nem játszom már legalább 90-95%-ával a megvett játékoknak, azért mégis jó lenne őket biztonságban tudni, arra a még 20-30 évre ami hátra van.
Legrosszabb esetben nyílván újra megvenném a 20-30 legfontosabb címet ha már átmegyek PC-re, de azért megoldhatná az MS hogy ne kelljen.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
NyMRooD
őstag
válasz Wesder #18241 üzenetére
Egyetértek veled, azért is nem értettem, hogy miért raknál egy 5070-es pc-t össze így, majd jön (feltehetőleg) 26-ban az új xbox, nincs szüksége ilyen félmegoldásra az MS-nek, a windowsból meg simán elférne egy gamingre optimalizált verzió, ha ennyit belefektettek.
-
opr
nagyúr
válasz Wesder #18241 üzenetére
Yapp, ennek a pro-nak semmi értelme nem volt. Mármint gamer szemmel, mert amúgy viszik, mint a cukrot. Ha megdöglök se értem, miért, szerintem kb semmi extrát nem ad egy sima ps5-höz képest, de ha a népeknek ez kell, akkor ez kell.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Wesder
félisten
válasz NyMRooD #18237 üzenetére
Azért faszság a félgeneráció mert kijön, 2-3 évig elvan, aztán meg jön a következő generáció, ami a félgenes gép mellett megint csak ugyanolyan csalódás lesz, mint a mostani.
Semmi másra nem jó, csak megfejni a fanokat. Biztos hogy nem vettem volna megint félgenes Xbox-ot, ha az MS is hoz.
A 6-7-8 évente új konzollal pedig nincs bajom.
Sony is nyugodtan jöhetett volna 26-ban a PS6-tal, kihagyva a PS5 Pro-t.
-
-
Moby
veterán
válasz NyMRooD #18233 üzenetére
A steamos is pont ez. Egy minimállinux, ami a windowsos játékokat futtatja proton alatt. Egy framework a steam kliensnek, azalatt meg egy kicsontozott windows emuláció.
BTW az eredeti steammachine azért bukott el, mert nem volt proton, és csak a linux kernelen natívan futó játékokat volt képes futtatni.
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
válasz NyMRooD #18237 üzenetére
"Ha egy gamingre optimalizált Windows lenne, akár xbox gui-val, de steam és a többi könyvtár elérhetőségével, felesleges sallang nélkül (felesleges driverek, háttér szolgáltatások) és menne rajta minden korábbi xbox game is, még lenne értelme."
Pontosan ezt értem Xbox OS alatt, és a Microsoftnak törekednie is kéne rá, ha màr "minden is Xbox". Amíg ez nincs meg, felesleges is ezzel marketingelni.
Egyébként a Series X|S is csak egy One X|S Pro, hisz pontosan ugyanaz az OS fut mindkét generáción. Semmivel nem tud többet azon kívül hogy erősebb. Annyi különbözteti meg a két generációt, hogy One-on Cloudból futnak bizonyos játékok, mert már nem jelent meg rá.
-
NyMRooD
őstag
válasz Wesder #18236 üzenetére
Értem, szóval csak azért mert xbox 🙃
Szóval neked egy a series x-től erősebb hardver kell, ugyan azzal a tudással kb amit az xbox tud csak erősebb hardverrel, azaz egy series x pro-t szeretnél, nem azt mondtad, hogy hülyeség a fél generáció?
Ha egy gamingre optimalizált Windows lenne, akár xbox gui-val, de steam és a többi könyvtár elérhetőségével, felesleges sallang nélkül (felesleges driverek, háttér szolgáltatások) és menne rajta minden korábbi xbox game is, még lenne értelme. Ha viszont bezárna teljesen az xbox ökoszisztémába akkor nem lenne több mint egy diy fél generációs gép.
Szerk.: szerintem ha dobják a hardvert egy ilyen "steamos" szerű bohóckodás helyet menne minden a kukába, félig meddig már csinált ilyet az MS a Windows Live-os időkben (lehet más volt a neve), nem érné meg nekik fentartani, esetleg az a megoldás amit én is írtam egy gamingre optimalizált Windows. Nem lenne jó ha MS elengedné a konzolokat, mivel a cloud is azokra épít, talán nem is fogja.
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
válasz NyMRooD #18233 üzenetére
Ha a PC előnyei érdekelnének, nem konzolon jàtszanék. Tudom-tudom Steam Big Picture, meg stb, de egyszerűen nem esik jól a PC gaming.
Szerk.
Már csak azért is jó lenne, mert ha esetleg kukàznàk a konzolt, a 400 jàték a könyvtàramban tovàbbra is jàtszható maradna.[ Szerkesztve ]
-
NyMRooD
őstag
válasz Carlos Padre #18234 üzenetére
A Valve azt már régen próbálja megoldani, hogy ne legyen os-hez kötve, ez semmit nem jelent, amúgy sem hiszem, hogy bárki veszni hagyná a steam könyvtárát (meg az x db másikat), az MS két szép szeméért.
-
Carlos Padre
veterán
-
NyMRooD
őstag
válasz Wesder #18230 üzenetére
Random PC-re már van, Windows a neve, meg mi értelme lenne, megkapnád az xbox hátrányait a PC hátrányaival értsd nem lennének olcsóak annyira a játékok mint steam vagy epic esetében, nem lenne akkora a választék sem de cserébe semmi nem lenne optimalizált a te hardveredre és valszeg a driverekkel is szopó lenne (mivel az lényegében egy Windows lenne csak más desktoppal meg pár felesleges cucc nélkül, ami miatt talán minimálisan így kevesebbet enne, de semmi több). Vagy csak azért csinálnád mert xbox? Ha már PC akkor Windows annak minden előnyével és hátrányával.
Szerk. Amit negyven2 mond annak még lenne is értelme, mármint a gamingre optimalizált windowsnak, ha menne rajta a steam meg az epic launcher is (meg a többi).
[ Szerkesztve ]
-
negyven2
veterán
Mármint azt szeretnéd, hogy ha az újra feltalálná a 3DO-t? Bár a Steam Machine is hasomló elvekre épült... és ha jól emlékszem, akkor nem igazán lett sikeres egyik variáció se Amúgy most is van XboxOS, és azt úgy hívják, hogy Windows. De értem mire szeretnél utalni, hogy lenne egy kifejezetten játékokra optimalizált Windows is, amit XboxOS-nek neveznek.
Vagyis én egy olyan ötletet, hogy bárki gyárthat Xbox konzolt, azt eleve halva születtet ötletnek tartom. Mert az lényegében egy Xbox brand-es szimpla gaming PC lenne (és attól, hogy x86-64 alapúak a mostani konzolok, azért ezek nem PC-k).
Viszont egy olyan opció életképes lehet, hogy marad a dedikált, MS gyártású Xbox konzol, úgy ahogy most ismerjük (egy, vagy két egyedi tervezésű fix hardver 6-8 éves élettartammal), és lenne mellette egy olyan Windows alapú gaming PC rendszer, amit bárki gyárthat, de meg lenne szabva, hogy minimum mit kell tartalmaznia. Ezek közé tartozna az "XboxOS", ami igazából egy közönséges Windows kiadás lenne, de igazából játék és tartalomfogyasztás kivételével nem tudna többet. És persze akinek több kell egy operációs rendszertől, annak ott lenne a most is ismert Windows rendszer.
Ugye a SteamOS is igazából csak egy olyan Linux kiadás ami igazából csak játékra jó.“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
Bad Pritt
félisten
Ráadásul ez nem csak a Legion Go másik rendszerrel, hanem egy teljesen új kézikonzol. Kíváncsi leszek a tesztekre.
-
pzstm
titán
Nem lepodnek meg, ha nem is a tul tavoli jovoben Xbox OS-rol is ilyet olvasnank
We're excited to share that SteamOS is expanding beyond Steam Deck, with the newly announced Lenovo Legion Go S - Powered by SteamOS. This is the first officially licensed device to ship with our operating system, and we're continuing to add compatibility for more devices.iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Wesder
félisten
válasz Döglött Róka #18226 üzenetére
Vampire Survivorsre is ezt mondták, aztán ezrezès után el is múlt a hatása.
-
GEIL
addikt
Pontosan.
Nálam még a controllerrel 3D lövöldözős játékot játszani a szenvedés...és ott is 15 perc után kezdek émelyegni ahogy a jobb stickkel csak ide oda lődörgök mert célozni nem tudok.....a bal stickes mozgással nem tudom összehangolni a jobb stickes célzást.
fortnite, warzone, the last of us.....stb stb.....ezeknél végem van , de az Astrobotot eljátszogatom, mert ott "nem kell célozni" .....viszont verekedős és autós játékokhoz pedig csak controllert használok és az áll kézre.
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
.LnB
titán
Ez egy hülyeség. Aki nem bírja, az egy 5-ös BMW-ben sem bírja.. Nem a kocsi számít, meg nem a futómű. A futómű nem szünteti meg a testre ható G erőket.
#18222Moby
Biztos nem véletlenül nem írtad le konkrétan, de az egyensúlyközpont mellett az az érzékszerved amin ez múlik, az a szem. A látás.[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
opr
nagyúr
Yapp, pontosan igy.
Es persze nem csak a futomu (bar kivalo pelda), hanem az egesz viselkedese a kocsinak, futomu, nvh, stabilitas, minden szar kozrejatszik a dologban.
Aki ult mar igazan fasza kocsiban, plane nagy sebesseg mellett (itt olyanra gondolok, mint pl S merci, 7-es BMW, Lexus LS), az tudja, hogy ezekben a kocsikban ugy mesz 200-al, hogy eszre se veszed. Mig mondjuk egy (hogy sajat peldakkal eljek) daewoo matiz-ban a 90 is durva, vagy egy Nissan Micra-ban a 130, mig egy kozepes luxusautoban, mint pl az 5-os BMW, a 160-180 is stabil, csendes, teljesen elheto, a 130 meg olyan, mintha allnal kb."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Moby
veterán
Ez csak motionsickness. Ugyanez történik a VR esetén. Ez nem attól van, hogy mit látsz periférikusan, hanem attól, hogy az egyensúlyi központod és a többi érzékszerved ellentétesen jelzi a mozgást(mindegy melyik irányba ellentétes, az egyik szerint mozogsz, a másik szerint nem). Ez az agy számára egyenlő a széduléssel, ami meg az evolúció s fejlődés miatt egyenlő a mérgezéssel(a mérgezett étellel). Amitől a gyomor igyekszik megszabadítani a szervezetet. Ez egy tanult inger, majd kitanulunk belőle (sok idő kell hozzá), illetve egyénileg trenírozható is (pl VR-al is pl).
Ilyenmódon köze van akár a futóműnek is hozzá, hiszen jobban elrejti a mozgást a nervus vestibularis elől, annák kevésbé triggereli az ingert. A nagysebességű vonatoknál ez komoly tervezési probléma, ahol meg nem lehet tervezéssel csillapítani, ott hányó zacskót osztogatnak (repülő). -
.LnB
titán
válasz hombre[EU] #18220 üzenetére
60fps+ inputlag kb ugyan az mint a Switch alap 30fps-e.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
hombre[EU]
veterán
azért egy 60fps metroidvaniat rohadtul nem akarok játszani cloudon keresztül és a switchen a firstpartykon kívül (amit szintén nem kapsz meg xbox/ps oldalon) ezek mennek nagyot.
én vettem egy ps portalt cloudra, vissza is vittem. inkább kifizetek egy deck,rog allyt...Life, Uh, Finds A Way
-
opr
nagyúr
De, számít, nem is keveset. Egy 20 éves corsa-ban hidd el, hogy hamarabb leszel rosszul, mint egy toyota century-ben, és ehhez szerpentin se kell. Aki nem érzékeny rá, az jobban bírja a szarabbat is, de ez nagyon nem azt jelenti, hogy az egyetlen releváns változó az maga az ember.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
.LnB
titán
Ez nem az autóról szól, nem a komfortról. Akik rosszul vannak, azok nem a futőműtől, vagy a zajtól vannak rosszul. Hanem attól, ha egy képernyőt bámulnak, a periférikus látásukban meg mozog a táj, attól beszédülnek, rosszul lesznek. Ez ember függő csak. A másik pedig a kanyargós szerpentinek, de oda kijelzőt sem kell bámulni.
Szerencsére nekem sosem volt ezzel bajom. De mostanában egyre többet hallani ezekről, hogy mindenki rosszul van a kocsiban. Feltéve pont a telefonbámulás miatt.[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
Mi arra jöttünk rá, hogy ez nagyon kocsi (futómű) függő is. (Meg nyilván ember függő is) Egy gyengébb kocsiban mi se bírjuk sokáig, nézni kell az utat, különben rosszul leszünk, de egy jobb gépsasnál nincs ilyen gond. Lexus, bmw tud csinálni olyan jó, kényelmes és halk utsacellákat, hogy olvasni, filmezni, stb simán tud mindenki, de akár órákat aludni is. Persze ez az asszonyra meg a gyerekre vonatkozik, ha én alszok meg filmezek, arra allergiásak a csajok, de ez azért valahol érthető, figyelembe véve, hogy én vagyok a sofőr.
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
A gyomrommal meg velem lehet a gond, de valahogy mozgó járművön / járműben nem bírok játszani, de még filmet nézni vagy olvasni is kb képtelen vagyok....15 perc után hányinger és onnantól kezdve el sem múlik csak ha vége az utazásnak vagy megállunk és eszek iszok szusszanok a járműből kiszállva.
-
opr
nagyúr
Switch legnagyobb előnye nem ez szvsz, hanem hogy működik rendesen akkor is, ha nem csak otthon ülsz, ahol van fasza, gyors, stabil net. Vonat, busz, de akár autópályán is ha mész többet, mint 50km, nem nehéz olyan szakaszt találni a mai napig, ahol nemhogy cloud gaming, de még egy sima whatsapp is esetlegesen működik egyes szakaszokon. És ez Magyarországon, ahol valami brutál jó a mobilnet lefedettsége, stabilitása, gyorsasága világ szinten is, de Európán belül biztos.
És a kézikonzol nagy előnye akkor jön ki igazából, amikor ingázás, utazás van.Gyakorlati, saját példa: szeretünk kocsikázni. Legutóbb (októberben) éppen Budapest - München - Calais - London vonal volt, de előtte volt London - Budapest - Nápoly - Bern - Calais - London vonal is. Lányom imádja a webtoon-okat olvasgatni. Ez azt jelenti, hogy kb percenként kétszer le kell tölteni kb 3 darab képet, összesen mondjuk 5mbyte méretben. Végül többszöri próbálkozás után inkább feladta a dolgot, mert annyira instabil és idegesítő volt, hogy teljesen olvashatatlan, élvezhetetlen volt az egész.
Volt a webtoon előtt az az ötlet is, hogy whatsappon dumálnak a haverokkal, de ezt nagyon gyorsan elengedték, semmi értelme nem volt erőltetni, többször nem működött, mint de.
Na, ha ennyire nem képes a mobilnet ma, akkor hogy lesz ebből értelmes cloud gaming?
A teló egy galaxy s24, de ugyan ezt sikerült megfigyelni egy fold5 meg egy xperia 5 III-al is, néha ugyan azon a hálózaton, néha nem, szóval az eszközök nem éppen alsó polcos gagyik. Jelenleg ennyit tud a hálózat, sajna ez van.[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Nem tudom, hogy ezt ide írjam e vagy az Xbox topikba. Majd lehet, hogy bemásolom oda is.
Tegnap kicsit jobban kipróbáltam iPad-en az Xbox Cloud-ot. És akarva, akaratlanul is a Switch ugrott be. Vagyis, hogy simán hozza a Switch szintjét, sőt meg is haladja ez így. Mert igen, itt van egy kis input lag, de cserébe a Switch grafikája iszonyat ronda már. És szerintem a 2 sem fog vetekedni egy Cloud-os cím kinézetével.Vannak játékok amik érintésvezérelhetők. De az valami kegyetlen körülményes. Mint az Assassins Creed Odyssey. Respect azért, hogy megcsinálták irányíthatóvá, csak minek?! Senua's Saga jobbnak tűnik e tekintetben. De egyszerűen egy USB-C - USB-C kábellel rákötöd az Xbox kontrollert, és megy minden. Forza Horizon 5, Halo, Senua's Saga.. Szóval ez szerintem működik. Most már értem azt, hogy az MS ezt a vonalat vinné tovább. Mert ha belegondolok egy dolgot leszámítva ez tudja azt, amiért a casual réteg olyan magasra emelte a Switch-et. Csak az az egy dolog pont a játékfelhozatal. Hiába a GamePass játékkatalógus, ha a Mario van a másik oldalon. Na jó meg a családi, játsszuk együtt nyolcan dolgot se tudja a Cloud.. De az egyébként is csak a Switch reklámokban létezik. A valóságban nem.
Lehet, hogy kicsit túlzok a Cloud-dal kapcsolatban. Lehet, hogy elsőre kicsit lenyűgözött. Nem tudom. Végig kellene játszani úgy egy játékot. Az biztos jó verdiktet adna.
-
.LnB
titán
Grath nagyon jól csinálja. Kezdjük ott, hogy az ő véleménye. Nem az enyém, nem a tiéd, az övé. Ezt el kell fogadni. Másrészt, én sokszor keresek rá (szinte mindig) játékokra amiket említ. Így legalább van információm az ilyen indie, radar alatti címekről. Nem játszom velük általában, de legalább felhívja rá a figyelmet.
Egyébként tavaly a Checkpoint miatt játszottam végig a Dave the Dive-t, és egyáltalán nem bántam meg. Ezt a Balatro-t sem ártana kipróbálni. Azt is rengeteget emlegették, most meg szét is nyeri magát a játék díjakkal.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Wesder
félisten
-
hombre[EU]
veterán
mondjuk én azoknak a véleményére sem adok sokat, akik szerint a wukong goty szintet képvisel.
2évvel az Elden Ring és Ragnarok után jelent meg, 4évvel a DMC5 és Nioh2 után, de még a 10éves Bayo2 is köröket ver rá. a saját kategóriájába egy generációval le van maradva az a játék (grafon kívül, az is az epic érdeme)
astron kívül ott volt a Rebirth,ami egy rohadt jó jrpg ill. a Metaphor,ami pont az ellentéte: nem jó graf, de mégis mindenki 90+ -ra értékelte a gameplayt...de még az erdtree is többet ért,mint az a szerencsétlen bossrushLife, Uh, Finds A Way
-
_drk
addikt
válasz F-ECT$ #18206 üzenetére
Nekem a 23 év játékai chekpoint-nál nagyon félre ment. Azért van az a pont, hogy meg kell húzni a határt szubjektív és objektív értékelésben, pláne ha ebből te műsort csinálsz.
Tehát a senki által nem játszott indi játékok promozását Grath által még a többiek is kinevették...
Sasa adás előtt még a BG3at év játékának akarta, aztán fel se került a listára...
De hát na, már senki meg se próbál objektív véleményt formálni sokszor úgy látom az interneten.Zó
Év végén a thevr-os game awards hallgattam meg, 10ezer ember szavazott. Mindent a Wukong nyert...
Jövőre megint dolgozhatják át a formulát.[ Szerkesztve ]
-
Döglött Róka
veterán
Én annak neki sem mentem. Igazából most ősszel játszottam igazán. Szal Indy, CoD (tekintve hogy 2008 óta nem nyúltam CoDhoz nálam siker), Balatro az idei év nyertesei. Switchre megvettem még nyáron az új Prince of Persiát, nagyon tetszik csak mindig közbejön valami és nem haladok vele.
-
Zó
aktív tag
Senki nem játszott mindennel, senki nem látott minden filmet és sorozatot, senki sem olvasott minden könyvet. Sem szakmabeliek, sem kritikusok. Ez nem is várható el, de nyilván a másik véglet, amikor valaki merítés nélkül okos. Korlátozott az egyén megismerési lehetősége az élet minden terén, saját magát illetően is. Ez van.
És bár a fentebbiek elsősorban az adott évre vonatkoznak, valójában időben visszafelé sem árt a nagyobb tapasztalat, sőt. Lehet annak véleménye az új CoD-ról, aki sosem játszott még más FPS-t, de más a szemszöge, tapasztalata annak, aki már a Wolfenstein 3D-nél beszállt.
-
F-ECT$
titán
Ha meg valaki játszott is minden játékkal, akkor se biztos, hogy egyezik az ízlése a tiéddel. Pl Grath nálam olyan helyen van, hogy adok a véleményére, iszonyat sok játékkal játszik is, de pl a Helldivers 2 nem tetszett neki, pedig az én egyik kedvencem volt tavalyról.
Dive ever, work never.
-
_drk
addikt
Ennek a hozzá állásnak nem sok értelme van. Amúgy meg az összes ilyen szavazásnak pont azért nem sok értelme van, mert kötve hiszem hogy aki szavaz az mindennel játszott.
(Game Awards-ról is van mém, hogy biztos nem vitték végig a Wukongot...)Én sokat játszottam és én se tavalyi játékokkal. Egyedül az ER DLC volt meg.
Nekem még a Baldurs Gate3 is tavalyi, mert év végén vettem meg és mivel nem 10 órás játék, egészen februárig toltam vele. Aztán Resi 4 ami nagyon jó volt, Last of us Part 1 sok év után az új megjelenítésben nagyon élveztem.
Dead Space 1 remake nagyon beadta!Egyfelől a tavalyi játékok nem voltam meggyőzőek, másfelől hogyha amúgy is tele vagyunk játékokkal, akkor minek adjak ki 27 ezret. Stellar Blade érdekel, de majd jó lesz Extrában, ugyan így az FF7 rebirth is és Wukong is.
-
.LnB
titán
Én keveset játszottam nagyon. A legtöbbet ráadásul a Borderlands 3-mal. De a legjobb viszont az Alan Wake 2-volt. Sőt az annyira tetszett, hogy az örök kedcencek közé került rögtön. Zseniális game. Ezért elég nagy gáz is, hogy a két DLC-t nem játszottam végig most az ünnepek alatt. Nyáron még úgy voltam vele, hogy valószínűleg télen fogom. De most meg eszembe sem jutott..
-
Zó
aktív tag
Nálam is a Hellblade 2 volt az egyelen tavalyi játék, mellyel érdemi időt töltöttem, de ettől még játszottam eleget (nyilván lehetett volna többet is más rovására, de van életem). Csak egyszerűen nem ragaszkodom mindenáron a legfrissebb játékokhoz vagy a bétateszteléshez.
-
.LnB
titán
válasz Bad Pritt #18186 üzenetére
Abszolút semmi keresnivalóm már a gamer témájú topikokban.. Mert most direkt megnéztem Gamepod.hu-n, hogy van e kint "Melyik volt az év játéka" hír/szavazás. Mert ott akartam megnézni, hogy mik jelentek meg tavaly, és abból én mivel játszottam?!
De mivel nincs ilyen még, ezért a telós Xbox-os appnan néztem meg, és szerintem csak a Senua's Saga az ami 2024-es. Így nálam az nyert. (Úristen.. ez milyen már?! )
Egyébként vicces, mert gamer topikokban írogatok, de bringásba nagyon keveset. Ott mintha sokan sokkal többet irkálnának a bringázásról, mint amennyit tekernek. És ez zavar. Holott ha belegondolok, án ugyan ezt csinálom a játékokkal.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Spórolós topik
- iPhone topik
- Assetto Corsa EVO
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Nyugatinál Playstation 5 digitális/lemezes/ pro + 2 év garancia + beszámítok
- Ps3 Játékok
- Nintendo Switch Oled + 256gb kártya
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Eladó új, bontatlan dobozos Nintendo Switch/OLED/Lite gépek, 2 év gyári garanciával