Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Google Chrome
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- DIGI internet
- Facebook és Messenger
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen routert?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #6977 üzenetére
ennyi pénzért amennyiért dolgoznak nem lehet ilyen tapasztalatot elvárni nem lenne aki megcsinálja a munkát. Most az van, hogy kapnak kevés pénzt, de legalább valakinek érezhetik magukat
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Raysen623
addikt
válasz Hunattila #6975 üzenetére
2.-es ponton szerintem úgy lehetne segíteni, hogy egyetem után ne lehessen azonnal beülni a bürokráciába, hanem min. 10 év versenyszektorban szerzett tapasztalat kelljen. Talán más lenne a hozzáállás. De lehet olyat is hoznék, hogy max 5 évet lehessen egy huzamban a bürokráciában dolgozni egy időben, utána versenyszektorba kelljen menni, mert annyira gyorsan fejlődnek a dolgok, vagy átalakulnak. Utána megint visszamehet, ha akar.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #6972 üzenetére
Nálunk most minden nagyberuházásnál osztják a telkeket apróbb darabokba, hogy ne érje el a határt és ne kelljen országos tervtanácsra vinni a dolgokat
Vicces volt, hogy a helyi főépítészt aki mindenkit szívatott a tervtanáccsal az országoson kidobták hogy újratervezés
Kolléga tervei mentek országos tervtanácsra, elküldték, hogy túl egyszerű a homlokzat valamit csináljon vele. Visszavitte következő alkalommal, új tagok ültek a bizottságban, azt mondták egyszerűsítse a homlokzatot egy így nem jó[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Sesy
aktív tag
válasz Hunattila #6970 üzenetére
szerintem nem feltétlenül a tégla vágás miatt problémás ez, eddig is így volt, mert az értelmesebbje nem tervezett 270 cm alatti belmagasságot, de ha mondjuk 260 cm lett, akkor egy 10 cm-es padlóvastagsággal is 270 cm-t kellett összehozni a 25 cm magas téglákból... mert akinek elég volt a 260 cm belmagasság, annak elég volt a 10 padlóréteg vastagság is
haszmálhatóság miatt ez a 270 cm rendben van.
a gond szerintem az, hogy ezzel párhuzamosan nem vizsgálták meg a HÉSZ-ekben meghatározott épületmagasságokat.
nyilvánvalóan azért lettek 250-270 cm közötti belmagasságú társasházak, hogy a befektető még egy szintet bele tudjon zsúfolni az adott épületmagasságba.
sosem értettem azokat a HÉSZ-eket amelyek 6 métert írnak elő, ez pont kevés ugye egy normális kétszintes épülethez, és ekkor jönnek a trükközések, a nyomoronc belmagasságok, a lecsapott födém szélek (ez a legnagyobb aljasság, amit egy építész elkövethet)... mert a befektető inkább épít 250 cm magas nappalit, mint nem épít semmit... szóval a HÉSZ-eket kellene átvizsgálni, mert +50 cm épületmagasságon nem múlik semmi szerintem, de legalább normális épületeket lehetne tervezni...másik megoldás, hogy ne írjon 6 métert, legyen 4,5 méter és akkor nincs két teljes szint, csak tetőtér...
Born stupid... Try again!
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #6966 üzenetére
Egyrészről borzalmas, hogy minden előfizetéses manapság. Nem birtokolsz semmit. Másrészről rengetegen ülnek régi licenszeken és egy céget nem nagyon lehet fenntartani egyszeri vásárlásokból. Nincs tervezhető bevételük.
Én mindkét oldalt megértem, azt fogadom el nehezen, hogy az árazás nincs régiókra szabva. Svájcban is ennyit fizet aki 30ezer frankért tervez egy házat, meg itthon is ugyanannyit fizet aki 1M forintért tervez egy házat.
A kis cégeknek 2-3 licensz kitermelése akár több mint egy havi munka is lehet ami ha belegondolsz elég meredek.
Az lesz, hogy fizetnek egy licenszet és lesz két kalóz verzió mellette.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #6957 üzenetére
én azt javaslom 23-28ig írd össze az összes lényeges új funkciót és jelöld meg azokat amelyek a munkádban segítenének. Aztán eldöntöd, hogy megér-e neked 1milliót a frissítés.
[ Szerkesztve ]
-
Raysen623
addikt
válasz Hunattila #6947 üzenetére
Teljesen magára maradt a mérnöki társadalom. Én mindenki helyében kilépnék a kamarából és általános sztrájkot kezdeményeznék, közben újraszervezném a kamarát új jelöltekkel és követelésekkel. Ezt így nem lehet csinálni, mert se nem jogszerű, se nem normális. Az ilyen jani féléket meg ki kellene tiltani a naprendszerből.
#6948copass: Kb ezt lehet tenni mérnöki oldalról, főleg egy ilyen egyeztetésen. Nem minden esetben arcoskodnak, de ha ilyen előfordul akkor ez lehet az utolsó menedék. Mondjuk kijelenthetik, hogy márpedig nem lesz jegyzőkönyv se...
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
válasz Hunattila #6947 üzenetére
építész ismerősöm azt kérte, (amikor arról ment az okoskodás, hogy milyen a belső elrendezés) hogy kérem akkor ezt belevenni a jegyzőkönyvbe és az írásos hiánypótlásba!
egyből megváltozott a hozzáállás és átment!
(az egy másik kérdés hogy felvette titokban telóval az egész beszélgetést...)[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Nixon18
senior tag
válasz Hunattila #6907 üzenetére
Szia!
Én úgy csináltam egyzser, hogy két alakzatból megrajzoltam a keresztboltozat két görbéjét, kihúztam őket és a függőleges éleket (amit nem a falnézetre szerkesztettem) átmozgattam a falsarkokba 3D-ben.
Illetve csináltam negatívokat födémből szilárdtest mávelettel, amivel kivontam az átható részeket.Aztán megcsináltam rhino + grasshopperben, ahol csak a helyiségek 4 koordinátáját kellett kimatekolni x-y tengelyen, z-n pedig a boltozat magasságát megadni. De nem volt annyi helyiség, hogy megérje ezzel csinálni és object-ként letenni.
-
copass
veterán
válasz Hunattila #6891 üzenetére
MEK ajánlás...
https://mek.hu/index.php?link=A_kiviteli_tervek_tartalmi_es_formai_kovetelmenyei
"5.2. Nyílászáró konszignációk
Javasolt lépték rajzi feldolgozás esetén: m1:50, m1:25, m1:20
A konszignációk rajzos vagy táblázatos formában összegezve kiegészítő információt
adnak az egyéb terveken konszignációs jelekkel beazonosítható nyílászáró
szerkezetekről. "
konkrétan semmi sincs rögzítve arról hogyan nézzen ki.
az hogy a műszaki ellenőr ilyet akar, az semmit nem számít."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Raysen623
addikt
válasz Hunattila #6885 üzenetére
A lista része megoldható - bár nagyon használhatatlan ezzel a tartalommal, rajzi része meg egyenként kirajzolva és tervlapon összeollózva a két nézet. Rohadtul nem éri meg, a műszaki ellenőrt meg el kellene hajtani valahová, mert nagyon le van maradva a technológiával.
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #6822 üzenetére
Szerintem neked a paramétereket kellene átnézned úgy kollektíven. Aztán ha az megvan akkor azokat már csak hozzá kell adnod a konszignációhoz. Az egésznek a lényege 22 verzió óta, hogy többet ne a tárgyakba épített paraméterekre hagyatkozz hanem legyenek saját paramétereid amiket úgy hozol létre ahogyan csak akarsz. Ezek lehetnek akár kombinált paraméterek is, tehát definiálod, hogy ez egy fa nyílászáró, ablak, nyíló stb és ebből neked összerakja egy sorszámmal az ID-t. Ez csak egy példa, de remélem a lényeget érted.
Archicad youtube csatornáján van róla jópár videó
[link]Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Sesy
aktív tag
válasz Hunattila #6818 üzenetére
Fura, mert nekem tökéletesen átvisz mindent!
Be lehet állítani a cserepezésnél, hogy 3d-s cserepeket használjon és ne csak textúrát. Ebben az esetben tökéletesen működnie kell!A youtube-on rengeteg jó video van a twinmotion használatával kapcsolatban!
[ Szerkesztve ]
Born stupid... Try again!
-
copass
veterán
válasz Hunattila #6808 üzenetére
földszintből csinálom. kikapcsolok nagyjából mindent, csak a geodéziát hagyom meg és a külső dolgokat. járda, terasz,stb. 1:500-ra váltok át és egy ""helyszinrajz" fóliára teszem azokat a dolgokat amik a helyszínrajzhoz kellenek.
az épületet izometriából szedem le, az még 2D. kitölsékkel rárakom és kóc.
de ha bonyibb akkor csak az épületből csinálok egy 3D dokumentumot.[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #6792 üzenetére
Nekünk volt most egy olyan szituáció, hogy egy erődnek minősitett telken akart épitkezni az ügyfél és papirforma szerint minden oké volt, hogy átminősitsük egy részét, de máshogy értelmezték és elutasitották. Ügyfél beszélt jogásszal meg ügyvéddel, iratott az ügyvéddel valami passziv agressziv levelet, hogy nem értenek semmihez és szarul is értelmezik fel lesznek jelentve, aztán hirtelen jött a határozat
-
petymeg
addikt
válasz Hunattila #6777 üzenetére
Nekem pl. minden másodikat visszadobják mert lefelejtek valamit, pl. a homlokzati rajzokról a térburkolat vagy a telepített növényzet megnevezését vagy a heyszínrajzról a kéményeket...
Benyújtás előtt mindig végignézem a rendelet 1. sz. mellékletét, de néha így is kimarad ez-az. Legutóbb azért dobták vissza, mert az építtető Jóska Pista és neje volt, de csak Jóska Pistától volt ÉTDR meghatalmazás. :-S[ Szerkesztve ]
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #6771 üzenetére
csak most akadtál ki? kötél idegeid lehetnek
Szerencsésnek tartom magam, hogy nem kell jogszabályokkal foglalkoznom a munkám során nap mint nap. Inkább technikai jellegűek a kihívásokkal foglalkozok, ami sokszor fekete/fehér. Bármikor hozzá kell nyúlnom instant fejfájást kapok a HÉSZ-től ami nálunk van. Szüleimnek van kis építész irodája, látom mennyit küzdenek ezzel és az önkényes főépítész / hivatali önbíráskodó senki típusú emberekkel.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Raysen623
addikt
válasz Hunattila #6771 üzenetére
Valaki pár napja azt állította egy adásban, hogy jelen helyzetet nem lehet logikailag lekövetni hagyományos kormányzati megközelítéssel, mert ez nem az.
Amit én látok az a dilettantizmus magasiskolája. Mindenbe belepofázni, nulla szakmaiság, cserébe magasfokú ideológiai (mintha lenne ilyen) és politikai szájtépés. Pedig minden mögött csak a mások pénze van, amit ők el akarnak venni, és nem csak valamennyit, hanem mindent is. 13 éve tart ez az állapot, most kezd kicsúcsosodni és csak egyre rosszabb lesz, mert elkezd bevadulni a rendszer az intézkedéssorozatai által, melyek nem érdemi vitákon keresztül érlelődnek ki, hanem erővel áttolnak mindenen és mindenkin.Tökéletes példa erre Lázár MÁV-os kirohanása és géppuskázása. Az egészségügy összeomlott a covid alatt, az oktatás egy heverő hulla a földön lassan, az állam pedig kivonul azon területekről, melyeket neki lenne kötelessége ellátni. Ehelyett mindenhol akadályokat kreál, melyeket persze saját magára nem tart érvényesnek.
A Bazilikánál nem lehet semmi magasabb bullshit-en meg azóta is csak röhögök. Mi ez itt? Középkor? Messzire megy ez a téma, be is fejezem.
-
snowman
tag
válasz Hunattila #6703 üzenetére
Ahogy a többiek is írták, a kapcsolók és a görgő encoder fogyóeszközök, bármelyik egérben meghalhatnak. Ha amúgy kényelmes az egér és tudsz forrasztani, érdemes kicserélni a hibásat, nem nagy kaland.
14 mm-es encoder való a tiédbe, itt egy példa:
https://a.aliexpress.com/_mO5X5JE
Kapcsolót meg rengeteg helyen vehetsz sokfélét, nekem pl. ez a kedvencem:
https://a.aliexpress.com/_mK3m0Hi -
OgreImre
senior tag
válasz Hunattila #6697 üzenetére
Én egy Logitech G403-t használok 4 éve, a párom pedig egy Razor Viper Ultimate-t 1 éve. Mindkettő un. "gamer" egér. Meg vagyunk elégedve velük.
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
copass
veterán
egy minőségi egér 2-3 évet bír ki, úgy hogy sokat dolgozom és játszok is amikor időm engedi.
nekem fontos a forma, mert hosszúak az ujjaim és nem árt ha könnyű is.
tehát ilyen 55g felé már nem megyek súlyban.
pl.: pulsar, xtrfy, lamzu. ~20-40E.
2 év után a görgőből eltünik a taktilitás és a gombok is duplázni fognak, de ezeket lehet cserélni, filléres tétel. némi forrasztással.
logitechet próbáltam 1 év alatt elhullott mindegyik, mx mastert visítva vittem vissza 134g-os féltégla rettenetes gombokkal, görgőkkel![ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
Mindenki mást fog írni amire esküszik, nekünk asszonnyal a Roccat és Razer egerek jöttek be legjobban. Én Razer Deathadder Elite-et nyúzok immár 5 éve, asszony pedig Roccat Kone Aiomo Remaster egeret használ. Utóbbi egy nagyon prémium egér prémium áron.
Sokan a Logitech egerekre esküsznek, G502, MX MasterMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #6612 üzenetére
az SSA verziókövetés nem teljes licensz ár. Lényegében van egy licenszed amit teljes áron megveszel, aztán évente 3-400ezer nemtom most hol járnak és kapod az új verziót automatikusan. Elvileg jár hozzá egy-két prémium dolog is, most pl Enscape licensz illetve támogatás meg bővített anyag könyvtár.
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #6606 üzenetére
hát, amire hajtanak az az, hogy mindenki előfizetéses legyen és többet ne számítson, hogy kinek milyen verziója van, mindenki az utolsó kettőt használná. Ha megnézed minden szoftverrel ez a szitu a világon. Adobe, Autodesk stb mind ezt csinálja. Sokkal nagyobb biznisz, mint hogy egyszer valaki vesz egy licenszet és 6 évig azzal rajzol amíg ki nem hullik alóla a szoftver az OS miatt.
A régi fájlok megnyitására vannak telepítés nélkül futtatható régi verziók a graphi oldalán, 10 az utolsó ami nyitotta a 6.5-öt[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #6603 üzenetére
azt is le kell programoznod hogyan mentesz vissza. Szóval beleraksz egy új funkciót pl új oszlop eszköz, akkor le kell programoznod az hogyan fog az előző verzióba visszafelé mentődni. Ha le kellene programoznod hogyan működik az előző 8 verzióval minden új funkció valszeg felemésztené a kevés fejlesztési időt.
-
copass
veterán
válasz Hunattila #6518 üzenetére
lépcső, korlát, függönyfalra határozottan érvényes a kedvencek használata.
rá kell szánni az időt, mert enélkül hatalmas szívás lesz minden.
ha van, akkor meg már csak karban kell tartani és folyamatosan fejlesztgetni.
a kedvencek ezért jó, mert könnyen át tudod vinni egyik tervből a másikba.[ Szerkesztve ]
-
Raysen623
addikt
válasz Hunattila #6512 üzenetére
Ha nincs hotspot-ja a 3D-s nézetben, akkor a gerendát kiszelektálva a beállításaiban kell mókolni vele sajnos. Tetszetős az új lépcső eszköz, de kissé szerintem túl bonyolították. Helyenként nem kellően félreérthetetlen és felhasználóbarát. Pedig sok van benne, és még többet lehetne kihozni belőle.
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #6449 üzenetére
Hanyas Lumion verzió? 10 előtt ezt nem tudta (egyszerűen)
10 től hozzá tudsz adni egy photo matching nevű opciót a fotózásnál ahol összepasszinthatod a képpel az épületedet. Utána pedig vagy háttérel vagy anélkül kiexportálhatod.
10 előtt hdri skydome-ot kell csinálni, azt pedig be lehet tölteni, de ez egy több lépéses folyamat-Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
OgreImre
senior tag
válasz Hunattila #6403 üzenetére
Nekem is gamer egerem van, Logitech G403. Viszont két kollégám/barátom most váltott vertikális egérre, Logitech MX Vertical, és meg vannak vele elégedve 2 hónap után.
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
copass
veterán
válasz Hunattila #6403 üzenetére
egér topik
kézméret és fogás függő a dolog.
jellemzően 20k+ felett kezdődik az hogy minőségi egér.
ami neked a fontos az a görgő taktilissága, tehát a szabadonfutósok mint pl. a logitech mx master 3 az felejtős, mert a görgője borzalmasan rossz mert mágneses elven működik és fém.
aztán jöhet olyan finomságok hogy mennyire nehéz az egér, milyen forma kényelmes neked,stb.
nekem ~1 éve xtrfy m4 van 20/10 cm kézhez, palm/finger hibrid fogással."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #6329 üzenetére
átmásolni akarod további szerkesztéshez, vagy csak referenciának kell, hogy látsszon?
Előbbi esetben kijelölöd, csoportosítod az egészet, majd vastag szaggatott kijelölő, másolás, új tervben beillesztés.
Utóbbi esetben pedig kapcsolt modult kellene használni.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #6300 üzenetére
Hát.. a paraméterek kuszák, mert ugye van:
-tárgy paraméterek
-IFC/Osztályozás paraméterek
-Rendszerparaméterek (ID például vagy terület stb.)És az a szép az egészben, hogy ezeknek lehet ugyanaz a neve Szóval lehet az osztályozásnál is egy ID meg az elemet kijelölve a tulajdonság panelen is, de biztos vagyok benne, hogy a tárgy paraméterei közül is lehetne ilyet találni.
Igazából ez egy régóta felemlegetett probléma archicad-el, nem szabadna, hogy ennyi féle kusza paraméter legyen, ezt mind össze kellene fésülni. De ugyan ez történik a felületeknél, van belső motor, open GL, cinema 4D kb ebben a sorrendben implementálták és mindig hozzáadták az újat, de egymástól függetlenek. Így egy felületet 3x kell beállítaniSzóval a te eseteben ki kellene találni, hogy milyen paraméter lett hozzáadva. Ha sok hasonló nevű van, én mindig hozzáadom az összeset, aztán meglátod melyik mit ad be. Utólag meg kitörölgeted.
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #6294 üzenetére
ráhelyezed egy A4 rajzra, majd kijelölöd a lehelyezett nézetet, rajz tulajdonságai, és a "keret" résznél lesz egy pipa,hogy szétbontás több tervlapra (vagy hasonló)
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #6181 üzenetére
Lumion 11től van ugye az a funkció, hogy könnyen egyeztesd a képet a renderrel, most kénytelen leszel szemre belőni, de az sem szörnyű, mert photoshopban lehet kicsit igazítani.
Azt kell kideríteni első körben milyen fényképezővel készült milyen fokális távolsággal a kép. Telefonok jellemzően 35mm-es lencsével rendelkeznek.
Utána beforgatod a házat és a kameránál a fokálist ugyan erre állítod. Ki tudod exportálni az alpha mask-ot ami abban segít majd, hogy kijelöld photoshopban. Hogy ezt az opciót lásd, png-be kell mentened.
Utána photoshopban kell törölnöd az alpha alapján a hátteret, mögé rakni a fotót. Utána kicsit torzítani méretezni.
Kezdd el, és ha elakadsz segítek a lépésekben.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
-
nagyt0m
tag
válasz Hunattila #6132 üzenetére
Szia
Google Earth-ba be tudod tenni.
1. a terv origójának beállítod a megfelelő hoszúsági, szélességi és magassági értéket, az északot is beállítod jó irányba.
2. 3d nézetben mentesz egy .kmz file-t
3. ezt megnyitod GE-el akkor elméletileg jó helyen lesz a jó épületedkoncepció/tömegvázlattal próbáltam már és működött, csak lehet, hogy a meglévő fák/épületek kitakarják a modelledet.
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #6132 üzenetére
Régen lehetett, többet nem. Régen úgy ment, hogy feltöltötted sketchup warehouse-ba és ki kellett egy formanyomtatványt tölteni és elbírálták. De sketchup többet nem a google hanem a Trimble kezében van, azóta ez sem lehetséges.
Viszont csak alacsony polygon számú modelleket fogadtak el, újra kellett volna modellezned alakzat eszközzel primitívre az épületet.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #6118 üzenetére
Felül lehet a szűrést beállítani kritériumok alapján
Alul pedig a mezőket hozzáadni
Itt egy részletes cikk ajtókhoz-ablakokhoz, ugyan ez a logika.
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #6116 üzenetére
Részletrajzot szeretnél okosan kivitelezni vagy táblázatos konszignációt?
Utóbbit tudja az archicad. Előbbinél pedig segít ha minden szépen meg van modellezve, csak címkézni méretezni kell.[ Szerkesztve ]
-
nagyt0m
tag
válasz Hunattila #6020 üzenetére
Én két ablakból szoktam megoldani ezeket az ablakokat, sokszor a gerébtokosokat is.
Csinálok simán egy kifele nyílót és egy befele nyílót.
A kép alapján meg sima pallótokosból ezt az ablakot nem tudod lemodellezni, szerintem, mert a pallótokosból meg nincs is középen felnyíló a könyvtárban ha jól emlékszem. csak sima nyíló.
A historizáló ablakok nagyon el vannak hanyagolva modell szinten sajnos.[ Szerkesztve ]
-
Raysen623
addikt
válasz Hunattila #5906 üzenetére
Kapcsolt gerébtokos ablakot ma már nem gyártanak, ha szükséged van rá minden további nélkül be lehet csatolni régebbi könyvtárból.
Azért jön ki minden évben friss verzió mert erre állt rá a piac - sajnos. Talán ebből lesz majd 2 éves ciklus hamarosan.[ Szerkesztve ]
-
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #5902 üzenetére
Azért nem akkora hatalmas dolog kettőt összerakni. Elfelezed a magasságot és készítesz két lépcsőt. Alaprajzi jelen lehet kell kicsit tuningolni, az egyiknél kikapcsolni a vágószint feletti megjelenítést stb. Gondolom 1-1.5 szintnél magasabbra nem visz a csigalépcső.
Oszlop pedig külön oszlop elem kell legyen, úgy az ifc paraméterek is helyesek lesznek ifc exportnál.Ez a lépcső téma sosem lesz tökéletes, mindig lesz egy építész valami kívánsággal ami nem megoldható. Sokkal sokkal jobb mint volt régen.
Raysen: amugy revit lépcsőszerkesztője nem rossz (bár ott is vannak nehezen megoldható típusok) , a korlát eszköz a gyalázatos.
-
Raysen623
addikt
válasz Hunattila #5902 üzenetére
Hidd el a konkurenciánál lévő megoldásnál ez jobb, hiába lehet ott több szintű lépcsőket csinálni. A láthatóságot ott sokkal nehezebb jól belőni alaprajzilag. Több nyűgöt hoz az egyik mint a másik. Ettől függetlenül egy jól átgondolt megoldásnak a többszintes lépcsőkre örülnék én is.
-
-
OgreImre
senior tag
válasz Hunattila #5887 üzenetére
Ezt nézd meg,
Szerkesztés/Elemek zárolása"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #5874 üzenetére
Nincs "egyszerű" pár kattintásos megoldás, legalább 2 szoftver kell hozzá.
1. Fotózd le a helyszínt. Nézd meg mi a fényképező fokális szöge amivel a kép készült. Telefonok általában 30-35mm
2. A szoftverben amivel a látványt csinálod ugyanezt a kamera fokális szöget kell beállítani.
3. Itt jönnek szoftverenkénti eltérések, mert pl Lumion és Artlantis is rendelkezik automatikus perspektíva funkcióval ahol berajzolsz két vonalat a háttérfotóra és beforgatja automatikusan, Twinmotion-ről nem tudok nyilatkozni, többiek megmondják, én nem használom.
Ha esetleg archicad-el renderelnél, rakd be háttérnek a fotót a 3d ablakban és egy lehelyezett kamerával forgasd meg manuálisan. Ha ez megvan tegyél egy egyszínű hátteret és rendereld le.
Napot hasonlóra kell állítani mint a fotón.
4. Az utolsó lépésben egy képszerkesztővel pl photoshop vagy gimp körbe kell vágni és be kell helyezni a render képet a fotóba. Artlantis tud PSD-t menteni ahol megkapod a maszkot, ha más szoftverből mented legyen egyszínű a háttér, ki tudod jelölni és törölni.
Villanykarót,autót stb ki kell maszkolni hogy élethűbb legyen.
Fehéregyensúly, fényesség, telítettség stb. hozzáigazítása az eredeti képhez.Kb ennyi.
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #5860 üzenetére
csak tippet tudok adni, mindenki mást szeret. Nincs erre recept.
Nekem eddig a Roccat Kone Pure és a Razer DeathAdder Elite jöttek be legjobban, mindkettőből a drótos.
Roccat 6 évet bírt, a mamba most 4. éve van.A személyes véleményem, hogy gyakorlatilag ez a szerszámod. A munkás megveszi a hiltit te is vedd meg a legjobbat ebből az egyetlen dologból amit egész nap fogsz.
Jelenleg a legjobb egerek a gémer kategóriában vannak nem az irodai kategóriában. 40e+ az áruk, érdemes kifizetni mert sok évig bírják.
Mellesleg a gémer egereket ha arra van indíttatásod szét lehet makrózni.[ Szerkesztve ]
-
snowman
tag
Olyat válassz, ami kényelmes a kezednek, és a görgővel is jól lehet kattintani, pl. a lendkerekes görgők annyira nem jók ebből a szempontból. Továbbá a vezeték nélkülieket már alaposabban meg kell válogatni, hogy ne legyen nehéz, és kellően finoman/pontosan mozogjon, főleg ez utóbbi a probléma. Jó, ha 5 gombos, mert akkor gyorsan tudsz előző és következő nézetet kapcsolni.
Én is Logitech-párti vagyok, vezetékesből G403, drótnélküliből G603 van, ezek formára azonosak, és megfelelnek az előbbi feltételeknek. Mindkettő "gamer", de nem nagyon látszik rajtuk, a világítás kikapcsolható. Nem olcsók, de pl. itt a hardveraprón is lehet találni, akár újat is a bolti árnál olcsóbban.[ Szerkesztve ]
-
OgreImre
senior tag
Én Logitech MX Master-t használok évek óta. Nekem bevált.
-
petymeg
addikt
válasz Hunattila #5814 üzenetére
Köszi a tippet! Ezt a képkeretet én is nézegettem, csak az egyedi kép beillesztése nem volt világos, este otthon kipróbálom a leírásod alapján.
[ Szerkesztve ]
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
Nixon18
senior tag
válasz Hunattila #5793 üzenetére
Ha ezt 3D-ben szeretnéd látni, akkor kell csinálni egy új felületet, amihez textúrűnak beteszel egy olyan képet, ami hasonlít az elképzelésednek.
Szerk.:
Ha a vektoros rajzokon, akkor szintén egy felületet kell létrehoznod, aminek a kitöltése a fa mintája a felület színe pedig a terracotta.
A metszet/homlokzat beállításainál pedig be kell kapcsolni A nem metszett elemek színét "saját felület színe" lehetőséget[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #5774 üzenetére
Ilyet még nem kellett csinálnom, és most hogy kicsit szenvedtem vele se jött össze. Gyanítom van valami módja ahogyan összehozható, bár ez tipikusan az az eset amikor födémből tényleg egyszerűbb.
-
OgreImre
senior tag
válasz Hunattila #5774 üzenetére
Én az ilyen előlépcsőket födémből szoktam, de biztos nem ez a jó megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Okos Otthon / Smart Home
- Asszociációs játék. :)
- TCL LCD és LED TV-k
- Google Chrome
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest