- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Windows 11
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Manjaro Linux
- Gmail
- Sweet.tv - internetes TV
- Mikrotik routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
MadGame
senior tag
Sziasztok!
Most kezdem el használni/tesztelni a Brave-et.
Tudnátotok nekem három dologban segíteni?1. A görgetési sebességet be lehet állítani valahol? Mintha dupla olyan sebességgel görgetné a sorokat, mint bármelyik más program. Olyanokat ugrik, hogy epilepsziás rohamot kapok.
2. Bekapcsoltam a Brave News-t, beállítottam pár RSS csatornát. Feltűnt, hogy csak a legfrissebb hírt dobja fel alul és ha legörgetek, akkor jelennek meg az RSS csatornák. Esetleg ezt a hírsávot fentebb lehet hozni, hogy ne kelljen legörgetni (tudom, kényelmi kérdés)? Illetve, ha nem iratkoztam fel semmilyen ajánlásra, se semmi, akkor miért dobál be olyat, amit elvileg nem is kéne látnom?
3. Ha megnyitom pl. a YouTube-ot és pl. görgettem a bal oldali sávban (ahol a személyes dolgok, menük vannak) és hirtelen átnyargalok középre a videók közé és ott görgetnék lefelé, akkor miért még mindig a bal oldali sávot görgeti és nem azt, ahol az egér éppen áll?
Remélem érthető volt
Előre is köszönöm a segítséget! -
Bferibörs
addikt
Mostanában így indul a brave nálam több kütyün is.
[kép]
Tapasztalt más is ilyet?
Nem állítottam el semmit a beállításokban. -
K0zm0
aktív tag
válasz
Jack Oneill #576 üzenetére
Valóban, ebben reménykedem én is!
-
Jack Oneill
veterán
Nem hinnem, hogy sz...ban lennenk. Hidd el, hogy ugyanugy kitalalnak majd valamit, ahogy eddig is. Ez olyan,,mint a masolasvedelem. Ugyanugy torik a programokat, jatekokat. A reklamok miatt a Brave, Firefox+ublock origin nem fog felhasznalo tabor vesztest megengedni maganak. Mndig lesz megoldas, csak nem azonnal.
-
K0zm0
aktív tag
Szerintem a "néha kihagyás" abból is fakadhat, hogy az összes nagy streaming szolgáltató ugye folyamatosan azon dolgozik, hogy a képünkbe tolja a legújabb Temu-s vackokat, meg p*nisznövelőket és folyamatosan változtatnak a motoron, illetve az oldalon. A Brave-eseknek, meg ugye néha nem sikerül a lépést tartaniuk velük.
Ha a Google-nek sikerül azt megcsinálniuk, amivel "fenyegetnek", történetesen: hogy a feltöltött videókba feltöltés közben ágyazza az áttekerhetetlen reklámokat, na akkor leszünk szarban... -
Bferibörs
addikt
válasz
tylerddd #563 üzenetére
Én ezt úgy csináltam most mobilos könyvjelzőkkel,hogy asztali gépen chromeból kimásoltam a Bookmarks-t,,beillesztettem a brave könyvtárba. Ettől kezdve a chromeból kimásoltam a könyvjelző mappákat illetve görgetéssel a többi kónyvjelzőt is ( egyszerre többet) és beillesztettem a brave Bookmarks- ba.
Pillanatok alatt műxik. Importálást nem próbáltam,mert nem kell a braveban nekem az összes chrone könyvjelző. -
pilu85
őstag
Örömmel hallom, hogy nem csak én gondolom így.
-
Jack Oneill
veterán
En mindig frissitem, de nekem csak a PC verzioval volt gond ez idáig egy bizonyos ido elteltevel. Androidos verzio tokeletes eddig. Viszont PC-n most agressziv modban meg nem volt problema. Szamomra is nagy kincs, orulok, hogy kiprobaltam, gyakorlatilag mar csak ezt hasznalom, annyira szuper. Kevesebb adatot is eszik androidon.
-
pilu85
őstag
válasz
Jack Oneill #569 üzenetére
Ilyenkor nem elég az, hogy a nem frissíted, mert ez stabil?
Egyébként nagy kincs számomra ez a progi a YouTube miatt.... -
Nyíl
tag
válasz
Jack Oneill #566 üzenetére
Azt nem tudom, mert én csak pár napig használtam uBlock origin nélkül, akkor nem tapasztaltam ilyesmit, hogy nem működött volna a reklámblokkolás alapból. Az a baj, hogy az ilyen típusú reklámokat a Twitch nagyon ritkán adja, van, hogy 1-2 hétig semmi, azután lead 1-2 ilyen reklámot és megint hetekig semmi, így tesztelgetni is nagyon nehéz, hogy lehet-e blokkolni. Ilyenkor "megváltozik" az oldal, az eredeti stream átkerül a jobb felső sarokba kis képbe (ez egyébként karikázott, kifagyott, lehet, hogy ezt blokkolta), és az eredeti stream helyén játszanak le egy kb. 30 másodperces reklámot (videót), és ha lement, akkor újra visszatér a stream az eredeti helyére és csak 1 stream folyam lesz újra... Az ilyen típusú reklámot nem tudom, hogy lehet-e egyáltalán blokkolni.
#567 pilu85
Ezt az 1 típusú reklámot leszámítva én sem találkoztam reklámmal. -
pilu85
őstag
Én csak youtubeozok vele pár napja, de reklámot még nem láttam.
-
pilu85
őstag
válasz
Jack Oneill #562 üzenetére
Igen. A linkelt az jó. Annyi h érdemes nem frissíteni tovább...illetve megtartani azt az apk fájlt.
-
pilu85
őstag
Hello. Olyat kérdeznék, hogy hogyan tudnám elérni azt, hogy youtube videó közbe ne kapcsoljon ki a képernyő?
Remélem kapok választ. -
tylerddd
veterán
Üdv! Szeretném a könyvjelzőimet és minden egyéb lehetséges dolgot importálni Chrome-ból, de nem csinálja meg. Több videót megnéztem, nem nagyon lehet mit elrontani, mégsem működik. Próbáltam azt is, hogy Chrome-ból exportáltam fájl formájában a könyvjelzőket. Ezeket beimportálja, de nem hajlandó frissülni a könyvjelzősáv. A könyvjelzőkezelőben látom az importált listát, de nem tudom a könyvjelzősávra küldeni, ott azok az elemek vannak, amiket a Brave telepítése után húzott be. Megköszönném a segítséget!
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill #557 üzenetére
Egyebkent most kiprobalom agressziv modban a blokkolast.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill #556 üzenetére
Mire ezt leirtam, ujra blokkol végre mindent. De ez ritka idegesito, ez valami szerver szintu dolog ilyenkor?
-
Jack Oneill
veterán
Az mitol van, hogy teleoites utan par napoal elfelejt reklámot blokkolni a Brave PC-N? Hetente rakom ujra most mar.
-
Nyíl
tag
Kipróbáltam amit Petya XT és Jack Oneill javasolt: Át állítottam agresszívre a követők és hirdetések blokkolását + a szűrőlistában engedélyeztem a Brave Twitch Adblock Rules-t és úgy tűnik, hogy működik. Azóta nem láttam ilyen típusú reklámokat sem, habár ezeket nekem nagyon ritkán adta eddig is, de pár nap tapasztalata alapján úgy tűnik, hogy mégis blokkolja az ilyen típusú reklámokat is.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill #553 üzenetére
Jott frissítés, azota mukodik jol.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill #552 üzenetére
Latom, globalis problema.
[link] -
Jack Oneill
veterán
Azt hogy lehet Brave Android alatt elerni, hogy video nezes kozben ne kapcsoljon ki a kijelzo?
-
zizidor
őstag
-
trance89
őstag
válasz
Jack Oneill #545 üzenetére
A standard mód bőven elég ha kiválasztod a megfelelő filtereket, nálam így megy évek óta és nincs sehol egyetlen reklám sem ugyanúgy mintha adguardot futtatnék.
-
Petya XT
senior tag
válasz
Jack Oneill #545 üzenetére
Nem vettem észre, hogy a két mód közötti váltás bezavart volna. Az agresszív mód tilthat esetleg olyan scripteket, ami az oldal alapfeltétele, gyakorlatban még én nem találkoztam vele. A pajzsok beállításánál van a parancsfájlok letiltása, az már tud problémát okozni, ráadásul a NoScripthez hasonlóan macerás, minden oldalt egyenként kell feloldani.
Most próbálgatom a WaterFox-ot, azt simulékonyabbnak érzem, mint régi FF motoros. A LibreWolf bukta, a DRM miatt, nem mennek a stream szolgáltatók.
De a WF ígéretes, kicsit többet kell vele szöszmötölni ugyan. -
Jack Oneill
veterán
Egyebkent ha mar emlitve lett, hogy agresszív, ez a standard/agresszív beallitas mennyire befolyásolja az oldalak rendes mukodeset? Ki, hogyan hasznalja?
-
Nyíl
tag
Ha arra gondolsz amikor a stream átmegy kis képernyőre, és a stream helyén fut a reklám azt még a Ublock Origin sem blokkolja, nekem telepítve van az is. Szerintem azokat nem lehet blokkolni sajnos, de legalább nem szokták sűrűn adni őket (legalább is nekem ritkán tölt be olyat). Szerintem az egyetlen módja ha fizetsz, akkor elvileg nem tölt be olyan reklámokat sem.
-
Bal0924
senior tag
A Brave nem tud a twich reklámok ellen tenni?
Nem a reklám zavar, hanem amit reklámoz. Undorító pattanás kinyomást mutogatnak, nem szép látvány kajálás közben/után és még rosszul is lettem a legutóbb a reklámtól...
-
vegyszer
addikt
Én a minap szivattam meg magam.
Az iOS-es futtatott chrome mellé feltettem a Brave-et már rég. Sokáig gond nélkül ment is. Aztán legyaktam a Chrome-ot. a laptopon is. Sikerült a jelszavakat bele importálni. De az iOS nagy frissítése, a jekszókezelő appjuk megkavat mindent már egy ideje. Mert a jelszavak egy része lakott a Chrom-ban (amit csak munka közben használok), java a Brave-be is átjtt. De az iOS jelszókezelője az appok, néha a weboldalak jelszavát maga akarta volna kitölteni, csak épp üres volt.És itt jött a probléma: a jelszókezelő olyan szuper, hogy kívülzől alig lehet bele jelszavakat tölteni. Esetleg Mac segedelmével meg lehet oldani. De Windows alatt fel kell ülni a szopórollerrel.
Sok keresés után kiderült, hogy az iOS Safari is tud jelszzavakat CSV-ből inportálni, és azt a jelszókezelőbe le tudja tölteni. Most végre kerek a világ. A laptopon, és a iPhone-on is ment a Chrome a kukába.
Nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz a jelszókezelés a 3 ökoszisztéma között (és a frissítés persze nem autómatikus).
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill #536 üzenetére
Illetve olyat lehet, hogy ha rakattintok pl egy mellekletre (office fajl pl), akkor ne a letoltes tortenjen meg, hanem azonnali megnyitas?
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok! A konyvjelzok kis ikonjat nem lehet kitenni a letoltes ikon melle pl? Tudom, van oldalsav, de en egy kis ikont szeretnek, mint Firefoxban.
Amugy tovabbra is szuper a bongeszo mobilon es PC-n is. Mar Felesegem is kiprobalta es tetszik neki. -
vegyszer
addikt
Attól, hogy még hordozható, nem kell, hogy hordozd is.
Én használtam egyszer úgy portable Firefoxot céges gépen, amin elvileg csak én dolgoztam, hogy aa PP firefox tiszta kitömörített, és a belakott verziót mixeltem.
Ami mappa a belakás surán "hízott",azokat kiemeltem. tömörítettem egy exe-ébe. jelszóval.
Erre meg ment pár bat file. Az első a gyári portable exét hívta meg, a második lépésben a személyes adatokat emelte be. Kilépéskor meg egy újabb bat a kitömörített helyet (ami asszem a TMP volt) ürítette ki.Erre azért volt szükség, mert egyszer a rendszergazdámat láttam a böngészőmben. Cak semmi GDPR
-
Akelaus
senior tag
válasz
Jack Oneill #530 üzenetére
Szép jövő, mert a melóhelyen Chrome amibe mindent is integrált az informatika ami kell a munkához, de akkor a weboldalakon majd ömlik a reklám. Edge van, én azt használom 99%-ban, de ha ott is repülnek a reklám blokkolók, akkor még fent van a Firefox, csak időtlen idők óta nem használtam
Brave-t nem teszik fel, próbálkoztam már náluk. Csak, mert..nem. -
Jack Oneill
veterán
Szerintem a legtobb felhasznalo elgondolkozik most, hogyan tovabb, most, hogy a chrome es az edge tiltani kezdte a reklamblokkolokat. Ertem, hogy meg lehet oldani, letezik manifest v3 blokkolo, de itt most nem ez a lenyeg, hanem a trukkozes nelkuli, nyugodt bongeszes. Ebbol a szempontbol marad a Firefox es a Brave. Viszont Firefox haza táján gondok vannak, jonnek a bongeszobe epitett reklámok, a felhasználók adataival valo uzleteles es igy tovabb, ami rossz fenyt vet rajuk. Nalam a Firefox az utobbi idoben produkalt fura dolgokat youtube alatt, ami Brave alatt egyaltalan nincs( sima beletekeres, felbontas megtartasa). Nekem ez a 2 bongeszo, ami bejott, de most elsődlegesnek a Brave van teszteles alatt.
-
pekoka
tag
válasz
Jack Oneill #524 üzenetére
Idejet nem tudom megmondani, miota hasznalom a Brave-et, de mar eleg regota.
En vilag eletemben FF-os voltam, nem tetszett soha a Chrome. De a Brave-vel lassan, de biztosan megkedveltem.
Iszonyat megszerettem ezt a bongeszot. Ezt hasznalom mobilon, laptopon, PC-n es ajanlom mindenkinek. Tesom mar hasznalja 1-2 eve kb, de mindenki masnak is ajanlom szoban es irasban egyarant. -
Jack Oneill
veterán
Na rájöttem, mi okozta a böngésző irdatlan vibrálását, texturák vibrálásás stb.
Nem a grafikus gyorsítás. Nvidia appon belül nekem a függőleges szinkron gyorsra volt állítva, ezt visszaraktam 3d alkalmazásbeállítás használátára, majd Brave grafikus gyorsítás bekapcs, ahogy alapértelmezetten is volt. És láss csodát, nincs vibrálás. -
Jack Oneill
veterán
Legfrissebb vga driver, de így, hogy nem jelentkezik a hiba, elvagyok. Viszont ha frissül a vga driver, mindenképp kipróbálom a grafikus gyorsítást visszakapcsolva.
A reklámblokkolást már meg sem említem, mekkora királyságTetszik, hogy nem kell bajlódni kiegészítő bővítmény (Ublock és társai) telepítésével, beállításával. Szóval nekem eddig bejön. A fő böngészőm eddig Firefox volt (chrome soha nem tetszett), csak szegény Foxról nem olvasni túl jókat mostanság a jövőt illetően, meg érezni a különbséget azért a két böngésző működése között.
-
zizidor
őstag
válasz
Jack Oneill #524 üzenetére
"Kikapcsoltam a beallitasokban a grafikus gyorsitast, a hiba azonnal megszunt. Ezzel lehet bajom, hogy azt kikapcsoltam?"
Bajod nem lesz, éppen azért lehet kikapcsolni, mert egyes grafikus kártyák szoftvere nem feltétlenül hibátlan... Esetleg nézz utána, van-e abból is frissebb."A masik, hogy jelentosen gyorsabb a Brave, mint pl az eddig hasznalt Firefox"
Én jelentősebb különbséget nem tapasztaltam, bár az is igaz, a Firefoxot ritkán használom. Gondolom ez a két böngésző motor (Blink és Gecko) különbségéből adódik.
"Ram etvagya viszont a Firefoxnak joval tobb volt"
Ez az, amit senki nem akar elhinni. Megragadt a fejekben az, hogy a Chrome/Chromium zabálja a memóriát, ami régen igaz is volt, csak azóta ugye eltelt vagy 8 év, és nem fejlesztések nélkül. Persze mindenki azt gondol amit akar, én több összehasonlító tesztet csináltam már, pontosan tudom hogy így van. Örüljünk neki.
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok!
Elkezdtem hasznalni a Brave bongeszot mobilon es PC-n is teszt jelleggel. Eddig tetszik (regebben rovid idot probaltam). Az elso, amit eszrevettem, hogy vibralt a kep, PC-n, az egesz bongeszo, a szinek stb. Kikapcsoltam a beallitasokban a grafikus gyorsitast, a hiba azonnal megszunt. Ezzel lehet bajom, hogy azt kikapcsoltam? Eddig csak elonyt latok, hogy nem vibral.
A masik, hogy jelentosen gyorsabb a Brave, mint pl az eddig hasznalt Firefox, pedig az sem volt azert lassu. Ram etvagya viszont a Firefoxnak joval tobb volt. Az oldalak gorgetese Brave alatt sokkal simabb, gyorsabb. Youtube video nem akad meg, azonnal reagal beletekeresnel. Szoval eddig tetszik. -
Bal0924
senior tag
Sziasztok!
Nektek már csinált olyat a Brave, hogy eltüntetett csoportokat?
Most látom hogy eltűnt 2 csoportom, pedig nem töröltem. -
zizidor
őstag
válasz
mindenes24 #520 üzenetére
Miből gondolod hogy sehol? Néhány kivétellel mindegyik tárolja, de beállítható, hogy kilépéskor törölje az előzményeket. Alapból a Brave profil alatt van egy "History" nevű fájlban (technikailag egy SQLite adatbázis).
-
mindenes24
junior tag
Brave win11 alatt hol tarolja el a meglatogatott oldalak webcimeit?
Elvileg, ugye, sehol, de begepeleskor a harmadik karakternel hirtelen maris felajanlja az osszes hasonlo linket, amit akar fel evvel korabban neztem utoljara. -
K0zm0
aktív tag
Vedd fel a Brave repoját, onnantól mindig szól ha van frissítés. (Ha be van állítva neked, akkor a többi programmal együtt automatikusan frissül. Én mindent manuálisan szoktam frissíteni.)
sudo apt install curl
sudo curl -fsSLo /usr/share/keyrings/brave-browser-archive-keyring.gpg https://brave-browser-apt-release.s3.brave.com/brave-browser-archive-keyring.gpg
echo "deb [signed-by=/usr/share/keyrings/brave-browser-archive-keyring.gpg] https://brave-browser-apt-release.s3.brave.com/ stable main"|sudo tee /etc/apt/sources.list.d/brave-browser-release.list
sudo apt update
sudo apt install brave-browser -
-
Nyíl
tag
Én csak pár napja tettem fel, nincs sok tapasztalatom vele, de eddig hibátlanul működik nekem. Én a helyedben először megnézném a legfrissebb verzió fut e, utánna, hogy a W11-hez van e frissítés. Ha nincs és továbbra sem jó, akkor törölni a temp fájlokat stb., utánna ha még mindig nem jó akkor van egy olyan opció, hogy beállítások visszaállítása, legvégső esetben pedig újratelepítés... De a 24H2 nagyon bugos még, lehet az a hiba oka, nekem eddig fel sem ajánlotta a Win, pedig megfelel mindennek a laptopom...
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Linux Mint-en megjelent hogyan tudom frissíteni? Csak újratelepítéssel? 1.73.89 -
Ryder62
őstag
Sziasztok.
A Brave asztali böngésző mennyire boldogul a Youtube reklámokkal? Szűri őket?
-
zizidor
őstag
-
vegyszer
addikt
Nekem a PC-s Brave elkezdett kifagyogatni.
Nem értem, mert eddig tette a dolgát.iOS alatt küzdök a jelszókezelővel.
Az iOS 17 lalatt jött tán be egy külön app erre. Sok weboldal csak abból akarja a jelcsavakat kivenni. Holott az asztali Brave tudja azokat, és a telóra le is szinkronizál, mégis a jelszókezelő app akaratoskodik.Más tapasztalt hasonlót?
-
p2pp
őstag
Eddig mindig csak a Brave bögésző alatt néztem a Yt.
De most egy ideje sajnos elment a hang vmiért rajta.
Így kénytelen vagyok a Chrome böngésző alatt Yt nézni.
Ami érdekes h ifos és droid alatt minden ok.
Csak a PC-n van ilyen gond. -
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Nálatok működik a Retro rádió oldalán az online adás?
Edge alatt működik, Firefoxon az uBlock Origint kikapcsolva szintén működik (azt bekapcsolva ott sem) Brave-vel nem sikerül életre kelteni, nem történik semmi, ha megnyomom a lejátszás gombot. Ha kikapcsolom a shield-et, akkor sem megy. Más reklámblokkoló nincs telepítve. Sütiket, webhelyadatokat töröltem.
Mi lehet a megoldás? -
vegyszer
addikt
Való igaz, itt volt a baj. Én a mobil oldalon néztem a dolgokat. Most az derült ki, hogy az asztali gép nem tolja fel a jelszavakat.
Állítottam rajta, és lejött minden jelszó. (A kezelő szerint vagy 400)Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest