Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
petymeg
addikt
válasz nagyt0m #6811 üzenetére
Megnézem, de mintha ilyen beállítás nem lenne. Tárgyat generáltam az épületekből és úgyhelyeztem le, végül is így iy működőképes, csak kevésbé elegáns.
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
petymeg
addikt
válasz nagyt0m #6798 üzenetére
Köszi!
Az EOV helyes helyszínrajzba beszúrtam az épületek alaprajzait vonalból, ez így rendben is van.
Viszont ez a modulos dolog nem nagyon megy. Csináltam a helyszínrajz alapján egy terepmodellt, födémből falakból stb. megrajzoltam az udvart, az utakat, kiemelt szegélyeket stb. Ha kapcsolt moduból le akarom helyezni az épületeket, akkor viszont totál szétcsúsznak a szintek és még módosítani sem engedi. Minden épületnek más-más a szintek magassága.[ Szerkesztve ]
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
copass
veterán
válasz nagyt0m #6803 üzenetére
nekem az volt a megoldásom rá, hogy megnyitottam az EOV helyes dwg-t, majd a telekre bemásoltam azokat a pontokat aminek kellett az EOV koordinátája. leraktam a koordináta tárgyat és a végén szétrobbantottam szövegre és azt átmásoltam.
babra volt, de ott volt!
volt hogy menetközben direkt ezért váltottam verziót egy nagy projektben. hogy ne szívjak az EOV-val!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz nagyt0m #6800 üzenetére
...az első mentésig lesz jó. mivel az EOV eltorzítja a koordinátarendszert, az AC pedig mentéskor felülírja a sajátjára...
arról nem is beszélve, hogy tehát kiraksz egy elemet a világvégére és szétesik az egész modelled...
ezért volt nagy újdonság a "Felmérési pont" AC25-től.
részemről helyszínrajz és kitűzési rajzon kívül másra nem igen használom.
de vannak elvetemült cégek akik alaprajzot is EOV-ban kérik. de most már gyakorlatilag egy kattintással megvan az EOV helyes dwg."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
-
L4mie
veterán
-
Hunattila
tag
válasz nagyt0m #6021 üzenetére
A választ köszönöm. A probléma még az is, hogy az AC által adott pallótokos ablaknál nem is enged ferde kávát. Megpróbálom összesuszterolni de nem egyszerű. Ilyen ablakot egyedileg összehozni azért elég macerás, időigényes. Jó lenne, ha az AC gondolna a régi épületekre is. Nálunk is rengeteg a műemléki épület, aminek a felmérése, felújítása igényli ezeket a hagyományos nyílászárólat. Nem ül mellettünk egy GDL profi, aki majd készítgeti nekünk az egyedi, de valóságban létező hagyományos nyílászárókat.
-
daninet
veterán
válasz nagyt0m #5850 üzenetére
Hát igen a hálózat egy érdekes kérdés, mert mindent 10gbps-ra alakítani jó kis költség. Vannak azért trükkök, hogy ez gyorsítható legyen a meglévő gigabites hálózattal is, például ha a szerver kapcsolódik csak 10gbps interfészen már sokkal jobb a helyzet.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Möti
lelkes újonc
-
DChrista
csendes újonc
válasz nagyt0m #5234 üzenetére
Köszi! A költségkeretet valóban lefelejtettem, bocsi :/ Ha nincs felső korlát, akkor kb. mennyiből jöhet ki egy komolyabb gép? :/ Mármint egy olyan, ami ésszerű is (tudom, hogy mint mindenben, itt is a határ a csillagos ég. Elképzelhető, hogy férjem egyéni vállalkozóként vissza tudná majd igényelni az ÁFA-t.
Ja, és az lemaradt, hogy 2 nagy monitorral tervezek dolgozni. Csak azért írom, ha valamiből esetleg másik típus kellene azért, hogy ezt jól tudja kezelni.
-
xXx--89
csendes tag
válasz nagyt0m #5222 üzenetére
Milyen pontra gondolsz? Arra gondolsz, ha én a vonal végét kottázom és ha a vonalat arrébb viszem megy vele együtt a szintkotta is. De ha a lapra random üres helyre, mert akkor nem is mozog mivel ott az üres lapra kottázol. Úgy vettem észre a réginél hogy amikor szintkottázom előszőr "pillanatnyi origó"-val akkor csinál egy láthatatlan origót és ahoz mér mindent amikor el is tolom az egész rajzot nem írja át mert hozzá rendeli a szintkottához és viszti magával azt a pontot. De a ac21 nél a pillanatnyi origónál szó szerint mindig azt az origót használja ahol van éppen az origó ha el is mozdítom, azért írja át mert nem rendel hozzá egy saját origót annak a szintkottának.
-
-
Nixon18
senior tag
válasz nagyt0m #5150 üzenetére
A fóliakombók működnek, de egy épület van modulfájlban és az van tengelyesen tükrözve a pln-ben (tehát A és B épület egyforma és ugyan az a modulfájl mindkettő) és csak 4 méter van közöttük. Tehát pl a méretezés azon az oldalon tuti, hogy össze fog kavarodni
Ha nincs megoldás rá, akkor marad az, hogy arról az oldalról kiszedem a méretvonalakat és megcsinálom a pln-ben egyesével más-más fóliára. -
Nixon18
senior tag
válasz nagyt0m #5142 üzenetére
A függönyfal szembe sem jutott volna, de tényleg jó ötlet. A creatonos kiegészítőről meg még nem hallottam.
Eddig vagy külön falakból vagy gerendákból és oszlopoból kivágással csináltam. Csak azt macerás módosítani (főleg amíg nem lehetett metszet/homlokzaton elemeket másolni) -
-
copass
veterán
-
Raysen623
addikt
válasz nagyt0m #5023 üzenetére
Annyival megtolnám, hogy 20-as verziótól kezdve a PDF-et ha vektoros, szét is lehet robbantani és akkor vonalak + kitöltések mentén dolgozni sokkal könnyebb. Én ezt egy Munkalapon szoktam elkövetni és berakom pauszként.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Sesy
aktív tag
válasz nagyt0m #4989 üzenetére
az a baj, hogy egy kapot igen nagy projekt fájlból kellene bizonyos dolgokat kijelölnöm, és akik csinálták nem tudom mit hogyan állítgattak benne, de sok ökörség van benne az biztos...
az a durva, hogy van olyan, hogy jó az egyik amit leteszek a tervlapra, de a másik nem... aztán frissít egyet és egyik sem jó, aztán meg fordítva.... agyvérzés
Born stupid... Try again!
-
stratova
veterán
válasz nagyt0m #4875 üzenetére
Üdv!
Először is köszönöm, hogy többen is foglalkoztok a témával.
Kértem az igények pontosítását:
Legerősebb asztali gépként elvileg ennek a gépnek kellene ellátnia a BIM szerver feladatát (4/8-as i7-es notebookokon is dolgoznak), de emellett munkaállomásként is helyt kellene állnia.
Ettől nekem kicsit futkos a hideg a hátamon no de..
Így megnéztem a legfrissebb verzió ajánlásait (csak azért ezt, mert ma újonnan és használtan kapható hardverekre is kitér), ahogy írtátok korábban alapvetően nem kell neki erőmű.Ami számomra nem világos, egyáltalán szoftveresen megoldott-e az R16 R18 esetében a megfelelő hardverallokáció. (Nagyjából a medium projektek jelenthetik az igénybevétel csúcsát, így VGA-knál én az 1,6M Poly-t néztem).
Például (bár ez nyilván a munkamt végén jellemző), amikor Renderel egy R16 ArchiCAD zavartalanul el tudja-e látni a BIM szerver funkcióját. Igényelhet-e ez NVMe M.2 SSD-t vagy megteszi egy sata (~256 GB). Elegendő-e ilyenkor is a 16 GB RAM. -
Benito94
tag
válasz nagyt0m #4832 üzenetére
Nem nagy a projekt, egy 200m2-es családiházat kell viszont megcsináltam szépen látványosra a környezetet is, igazság az, hogy esti kültéri kép ahol vannak lámpák és kiválló minőségre állítottam mindent. Ugye suliban csináltunk már ilyet de ott közepesre állítottuk meg kissebb felbontásra és azt megcsinálta aránylag gyorsan viszont azt hittem, hogy az otthoni gépem ami jobb elbír magasabb minőséggel full hd-s képel. Jó hogy leírod ezeket legalább tudom és megpróbálom így. Igazság szerint van 1-2 beállítás amiről azt sem tudom eszik e vagy isszák.
-
Sesy
aktív tag
válasz nagyt0m #4223 üzenetére
azon gondolkodtam, egy pillanatra, hogy ez miért kell?
a kőműves nem tudja, hogyan kell rakni a kisméretű téglát? vagy minek?
gondolom, ha porotherm klima tégla lett volna eredetileg, akkor ez a fal vakolva lenne, akkor nem tudom elképzelni, hogy ez mire kell...bocs az off-ért
Born stupid... Try again!
-
AttisCode
újonc
válasz nagyt0m #3226 üzenetére
Szia,
ezt szeretném, de ha a fal nem tudja, akkor mit lehet így felrakni, milyen kész objektumot?
Próbálkoztam kerítés objektummal, de az sem ment.
Ferde terepen minden tárgynak az "alapja" csak egy vízszintes sík lehet, mert akkor
egy emelkedő útszakasz oldalán a szegélykövet sem lehet felrakni?
-
|AP|
veterán
válasz nagyt0m #3111 üzenetére
a térinfó megvan, onnan származik a jpg
Csak ebből (egy részéből) kellene nekem valahogy szerkeszthető rajz. (egy adott részről kellene tömegmodellt csinálnom, épületeket hasábként megjeleníteni, és gondoltam jó lenne valahogy megspórolni az alaptérkép átrajzolását)[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz nagyt0m #3091 üzenetére
Nincs. Total ugyan az a ket ablak.. ugye ha sorban rakom le akkor emeli a sorszamot, de ez tenyleg egy az egyben masolat. Akkor is lehet elteres ha a falvastagsag mas, de itt az se jatszik, ugyanabba a falba teszem be melle.
Es tobb variacio is van erre a tervben, van egy MD4 jelu ajtom ami 4x szerepel.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
-
copass
veterán
válasz nagyt0m #3042 üzenetére
nem lehet, mert az abvent a motort igazította hozzá, hogy csak a fákat lehet átlátszóvá tenni.
olyat tehetsz hogy az egyedi tárgy texturáit egy texturába egyesíted. így könnyebben tudod átlátszóvá tenni az egészet. de ehhez lekell uv-zni az egészet."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Full00
csendes tag
válasz nagyt0m #2834 üzenetére
Először is, köszönöm szépen a segítségeteket!
nagyt0m
Boltban szeretném megvenni mindenképp, bár tudom sokat spórolnék használttal...
Köszönöm az összeállítást! Jó kiindulási pont.copass
Köszi szépen. Quadro-val miért lenne szívás játszani?Raysen623
Köszönöm
A videokártya használt-új témát még megfontolom.
Sokat segített amiket írtál.
Kapni fogok még egy kis segítséget egy ismerősömtől is.
Később még jelentkezek, hogy mire jutottunk. -
Cheesy
őstag
válasz nagyt0m #2817 üzenetére
Ez egy padlástér, vb födémmel (mármint a padló, a "záró" szerkezet gipszkarton), tetőablakokkal, önálló bejárattal a lépcsőházból (fel kellett vinni utólag a lépcsőt...)
A tároló lehet éppen "D" tűzveszélyességi osztályba sorolt, de akkor is közös tulajdon. A -magán- fedett tetőterasznak meg már a nevében van, hogy valakinek a tulajdona.
Ilyen problémával még nem találkoztam, már 2 napja töröm rajta a fejem, hogy mi legyen ez a helyiség.[ Szerkesztve ]
www.vakbelmutet.hu
-
daninet
veterán
válasz nagyt0m #2635 üzenetére
Nem gyanus az. Épphogy kijött a 6, egy egész renderfarmot átállítani új verzióra nem egy délután.
Nem rossz, de szerintem ez azoknak kell akik meg vannak szorulva idővel Nagyobb irodákban mindig van egy PC amin épp senki nem dolgozik, be lehet állítani oda archive csomagból a renderelést, aztán mehet egész nap, nem foglalja a te géped.
Meg aztán ott a dolog, hogy ha photoshoppolgatni is kell a képeket és újra kell renderelgetni már nem biztos, hogy megéri árban.
Inkább videók esetén meggondolandó.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
copass
veterán
válasz nagyt0m #2091 üzenetére
minden tárgynak van egy egyedi guid-je asszem, aszerint azonosítja tárgyat. tehát lehet más a neve, de a guid azonos akkor használja.
ac17 simán lekezeli az ac15 tárgyakat is, ha nem akkor berántja a verzióváltást."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz nagyt0m #1996 üzenetére
maxwell teljes értékű, csak éppen ac alatt törédékét se használod ki. kiexportálja a renderbe és leszámolja. pont.
pölö ez a multilight kib...ott jó lenne"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Engineer086
Modder
válasz nagyt0m #1725 üzenetére
Ismét köszönöm a válaszod, ezek szerint csak 50-es léptékű rajzoknál lehet ilyen részletesen látni a dolgokat.
copass: Igazad van, most, hogy már "életvitelszerűen" rajzolok, ideje lesz ilyen kedvenceket gyártani, hogy megkönnyítsem a munkámat.
Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/
-
copass
veterán
válasz nagyt0m #1700 üzenetére
nem is értem miért nem rakják bele egyből...
nagyon régóta használom, pl a rigipsnek elég dúrva volt az álmennyezti kiegészítője helyiségpecséthez.
de az éptárosok nagyon belehúztak az utóbbi években, lindab,kingspan fal,tető."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz nagyt0m #1664 üzenetére
dokumentáció-alaprajzi metszősíkok. ez az infó letárolódik nézetben.
tehát többféle alaprajzi metszősík beállítású alaprajzot tudsz csinálni akár.
itt tudod beállítani hogy mi látszódjon mennyire nyúljon át, stb.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
daninet
veterán
válasz nagyt0m #1664 üzenetére
Én szét szoktam vágni a falat vízszintesen több szintesre még ha ez indokolatlan is.. az általad írt dolog nekem lépcsőházi pihenőablakoknál szokott gondot jelenteni..
Ugye az ablak az egy mindig kivétel, mert alaprajzi metszősík valahol 1-1,5 környékén van, de az ablak az mindig ábrázolt a szerkesztés szabályai szerint.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
copass
veterán
-
-
daninet
veterán
válasz nagyt0m #1561 üzenetére
Nagyon válogatja.. Kecskeméten vért kell izzadni néha, és olyankor is ha valami f@szjankó ül bent akinek nem szimpatikus a tervező, különösebb okok nélkül mondja, hogy nem. Ugyanez a rugalmasság is. Ha neki csak A3 jó akkor A3 jó és ennyi. Egyre ritkább de régebben rengeteg példa volt kivételezésekre és oktalan terv visszadobálásokra. Pezsgőbontás volt az irodában pl mikor az egyik öreglány elment nyugdíjba
A másik a tűzoltóság.
Most kellett menekülési útvonalat rajzolnom egy szabadban levő medencéhez (!!) aminek műkő padkája van, körülötte térkő és homok egy esetleges tűz esetén a medencében. Ennyit a bürokrácia tehetetlenségéről és a még hülyébb ügyintézőkrőlMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
copass
veterán
válasz nagyt0m #1561 üzenetére
simán idióták néha. engem azzal izélgettek hogy nem pdfa a pdfa amit beadtam. mondom neki hogy pdf-a, mert neki kiírja hogy a adobe reader hogy pdfa.
az hogy A3-ra úgy kell nyomtatni túlméretes tervet hogy kifeszítse neki az már luxus. egy iksz kábé."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
mrarchitect
csendes tag
válasz nagyt0m #1506 üzenetére
Köszi a sok segítséget, neked is Attila!
Ma meg egy olyanba futottam bele, hogy arra lenne szükségem, hogy egy db helyiségpecsétbe írjam bele ezt mind: living room/dining room/kitchen. A probléma az, hogy nem tudom a szöveget új sorba tördelni a név beírásakor, ami azért baj, mert egy sorba írva bőven kilóg a helyiségből... Ötlet, azon kívül, hogy használjak kisebb betűket?
Nagytom!
Nézem a bevágott képedet, és azt vettem észre, hogy az ablak a falat nem teljes szélességgel vágta ki, hanem kívülről vannak "rálógó részek". Nem tudtam, hogy ilyet lehet csinálni a nyílászárókkal, hogyan érted ezt el?
[ Szerkesztve ]
-
mrarchitect
csendes tag
válasz nagyt0m #1498 üzenetére
Siker a metszősíkkal! Nagy öröm ennyi minden egy napra!
Forgatom-forgatom. Arra jövök rá, hogy mintha csak X és Z koordináta tengelyek léteznének. Tökéletesen körbe lehet forgatni egy függőleges Z mentén, illetve átlehet forgatni (dönteni) előre hátra is egy X mentén, viszont jobbra és balra nem lehet forgatni, nincs 3. tengely, szerintem ez óriási nagy hiba a fotóba illesztés szempontjából, másra igazából nem is kellene 3. tengely, mert 2-vel is körbejárható teljesen, de a 3D vizualizációnak ugyanolyan fontos része a környezetbeillesztés, mint minden más egyéb, sőt a legfontosabb, mert most mi a frászt csináljak a kész modellel!?!? (költői kérdés)
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple notebookok
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Yettel topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xbox tulajok OFF topicja
- Filmvilág
- Path of Exile 2
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest