Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
nálunk mindig a pdf/nyomtatás az irányadó.
szerződésben rögzítjük, hogy a dwg megjelenésben (színek,vonaltípusok,kitöltések,stb.) eltérő lehet a pdf-hez képest.
volt olyanra is példa hogy kaptunk AC fordítót xml-t a megrendelőtől.
de én az elmúlt 20 évben, egyszer se kaptam még soha német irodától normális dwg-t, pláne nem ifc-t!
mert vannak olyan finomságok, hogy layoutban a raszternél ott van pontvonal, modellre váltva meg sima vonal a dwg trueviewben... -
copass
veterán
próbáld váltogatni a export módját
el kell engedni, mert rengeteg időt elvesz és soha nem lesz tökéletes.
-Papírtér vágott nézeti tartalommal: A tervlapon szereplő kézzel rajzolt elemeket a program az AutoCAD rajz papírterébe menti. A tervlap kinézete az AutoCAD rajz papírterében kerül újraépítésre. A tervlapon lévő rajzokat először a befoglaló poligon körbevágja a tervlapon (ez azt jelenti, hogy csak a behatárolt területen szereplő elemek és elemrészek kerülnek exportálásra), majd ezeket a program DXF/DWG formátumban elmenti.
-Papírtér teljes nézeti tartalommal: a tervlapon szereplő rajzi elemeket a program az AutoCAD rajz papírterébe menti. A tervlap kinézete az AutoCAD rajz papírterében kerül újraépítésre. A program a tervlapon szereplő rajzokat teljes tartalmukkal elmenti DXF/DWG formátumban. -
turit
tag
Okozhat-e gondot azonos projekten , akár csapatmunkában, angol és magyar nyelvű archicad (23) használata? A magyar AC könyvtárat és irodai könytárakat használnánk.
-
OgreImre
senior tag
Elgurult a gyógyszerem...egyszerűen nem találom a Graphisoft honlapján az Archicad programok letöltését. Csak a 24-et dobja fel, a regebbiekhez meg csak a frissítéseket. Beléptem az ID-val, de nem találom. Valaki tudja hova vannak eldugva ezek?
-
Raysen623
addikt
válasz
P_Petronius #6183 üzenetére
Hogyan van beállítva a Rajz eszközöd? A Keret fülön mi van beállítva? Lerakáskor ugyanis az itteni beállítás a meghatározó a látszó rajzi tartalom terén. A rajzhoz igazodó keret a legjobb, ebben az esetben legfeljebb a tervlaptól arrébb rakja le a rajzot. A kézzel átméretezett esetben a tervlapon jelenik meg a rajz, de a tartalma a kereten túlra szokott kerülni. Ilyenkor a keret beállításánál át kell kapcsolni rajzhoz igazodóra, utána valószínűleg elmozdul a rajz a tervlap felületéről, amit igazítani kell.
-
Nixon18
senior tag
válasz
P_Petronius #6183 üzenetére
Szia! A nézet hogyan van lementve? Nem lehet, hogy csak azon a részen amit lehelyez nem látszik a rajz? pl. A nézet beállításainál a jelenlegi nézet mutatása van kiválasztva, ami épp nem mutat semmit.
-
P_Petronius
csendes tag
Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni. A nézet elhelyezése tervlap parancsnál. nálam nem jelenik meg rajz a tervlapon, miután lekattintom a kurzort. Mitől lehet ez, és hogyan lehet megoldani, hogy működjön? Eddig ezzel nem volt gondom.. Segítségetek előre is köszönöm!
-
daninet
veterán
válasz
Hunattila #6181 üzenetére
Lumion 11től van ugye az a funkció, hogy könnyen egyeztesd a képet a renderrel, most kénytelen leszel szemre belőni, de az sem szörnyű, mert photoshopban lehet kicsit igazítani.
Azt kell kideríteni első körben milyen fényképezővel készült milyen fokális távolsággal a kép. Telefonok jellemzően 35mm-es lencsével rendelkeznek.
Utána beforgatod a házat és a kameránál a fokálist ugyan erre állítod. Ki tudod exportálni az alpha mask-ot ami abban segít majd, hogy kijelöld photoshopban. Hogy ezt az opciót lásd, png-be kell mentened.
Utána photoshopban kell törölnöd az alpha alapján a hátteret, mögé rakni a fotót. Utána kicsit torzítani méretezni.
Kezdd el, és ha elakadsz segítek a lépésekben. -
Hunattila
tag
Üdv! Bele szeretném a helyszíni fotóba helyezni a megtervezett épületet.
Látok sok-sok elképesztően elkészített ilyen képet. Hogyan tudom azt elérni, hogy a tervezett épület a helyszínbe beilleszkedjen és a perspektíva, a méretek stb. megfelelőek legyenek.
Photoshopban próbálkoztam (ebben nem vagyok még járatos), de nem igazán tudom a várt elképzelést hozni. Vannek-e ötletek arra, hogyan lehet ezt jól megoldani a rendelkezésemre álló szoftverekkel. AC22, lumion 9,5, Photoshop 2020-as kiadás.
A választ(okat) köszönöm. -
Hunattila
tag
Üdv! Belebotlottam abba a témába, hogy az e-közmű közműveit el szeretném helyezni az AC helyszínrajzába, kerülendő a manuális pepecselést. Úgy tudom, hogy az Autocad-be be lehet importálni. Én viszont csak az AC használom. (Még mindig csak tanulom.) Van-e arra mód, hogy az AC-be is importálni lehetne az e-közmű rajzait?
A választ köszönöm. -
copass
veterán
válasz
daninet #6174 üzenetére
"részletes render beállítások" "generált égbolt"
"Minden vacak menthető presetbe amiket a képekre állítasz"
TM dettó. kedvenc színeket, texturát, tárgyat letudsz menteni egy saját könyvtárba, kamerát,stb.
"bedobom a lineáris fényt az álmennyezetbe és magától beforgatja és átméretezi akkorára amekkorára kell"
TM-ben ott a glow shader, nem kell semmit méretezni
ami még nagyo előnye a TM-nek az hogy Unreal Engine-re épül.
Most már be lehet importálni UE alá és dinamikus marad a kapcsolat a TM projektel.3dsmax alatt Mirza Link Manager-t használnak és rengeteg scriptet van ami felgyorsítja a munka folyamatot. de az egész más liga.
-
Raysen623
addikt
Ahoj! Nagyon köszönöm mindenkinek a véleményáradatot, tudtam hogy jó helyre írom be. Én is attól félek hogy a kollégák valamit nagyon nem jól csinálnak.
Lenne még pár kérdésem ill. kérésem:
- ArchiCAD és Twinmotion verziószámokat kérnék.
- Operációs rendszeren milyen jogosultsággal bír a felhasználó? Admin vagy sima User? Tapasztaltam már olyat, hogy ez bizony beleszól a rendes működésbe. -
daninet
veterán
Nem arról beszélek hogyan dobálod be a tárgyakat vagy textúrákat. Ha csak alapelemeiben nézed szinte ugyanaz a kettő.
De rengeteg olyan dolog van Lumionban ami nincs TM-ban kezdve a perspektíva illesztés fotóra, részletes render beállítások, generált égbolt és még lehetne sorolni. Pl 11es verzióban bedobom a lineáris fényt az álmennyezetbe és magától beforgatja és átméretezi akkorára amekkorára kell. Minden vacak menthető presetbe amiket a képekre állítasz.
Nem azt mondom, hogy használhatatlan a TM, csak pont annyit ér mind amennyiért adják és funkcióban is nagy különbség van a kettő között."enyiért 3dsmax+octane-t veszek" persze vegyél, de az nem erre való amire ezek a szoftverek be vannak lőve. Nem csinálsz vele 15 perc alatt rendert importálástól.
-
copass
veterán
válasz
daninet #6172 üzenetére
"minden dupla annyi ideig tartott"
ez júzererror...olyan is képes volt vele látványtervet csinálni pár óra után, aki soha nem használta. próbáld meg ezt egy lumionnal, pilóta vizsgás az egész kezelőifelület és logikátlan.
1 misiért messze többet többet várok, az olcsóban szar sincs fél misiért. hát kösz.
enyiért 3dsmax+octane-t veszek amit meg se közelít a lumion.
csak egy gépen használhatod egy időben a licenszet, tehát várni kell ha valaki éppen foglalja a licenszedet. nem tudsz ráengedni egy animációt miközben egy másik gépen dolgoznál egy másik lumion terven, mert ugye foglalja a licenszet és az egész asztalt.
mert az a legnagyobb wtf, hogy nem lehet letenni tálcára amikor renderel!
egyetlen előnye az éles árnyék, ortogonális nézetek. -
daninet
veterán
válasz
Raysen623 #6170 üzenetére
Mi vettünk inkább Lumion licenszet. A live sync speciel nem volt gond, de baromi fapad sok dologban, alig vannak beállítások bármihez, 1-2 gomb és annyi. 1-2 hétig erőltettük, de minden dupla annyi ideig tartott mint Lumionban. A végső képminőség is elmarad tőle. Verziókövetéssel nem vészes a Lumion licensz, nincs géphez kötve, ugyhogy ugrottunk.
az addint át kell másolni telepítés után ez igaz, de azért ez nem dealbreaker
frissítéssel semmi gondunk nem volt, a 11es nyitotta a 10es projektet és dolgoztunk tovább
gui ősrégi dolgot nem értem, pont TM-nél volt az a bajunk, hogy a képernyő felét elfoglalják a tök felesleges hatalmas menük amik mintha érintőképernyőhöz lettek volna tervezve, de minek.
"irgalmatlan gépigény" az egy minimum 1660 kártyát jelent ami szerintem nem irgalmatlan -
copass
veterán
válasz
Raysen623 #6170 üzenetére
több éve használom, nagyon régóta nincsenek ilyen problémák már vele.
annyira hogy már teljesen átáltunk artlantisról twinmotionra, kollegák mondták hogy nagyon hasonlít a kezelés az artlantisra (abvent fejleszti ezt is továbbra is a twinmotiont (francia akcentus a videóikban), az epic "csak" megvette).
direct link stabil, frissítés is jól működik nincsenek textura hibák.
(textura vesztés akkor fordul elő ha a textura a tárgyból jön, tehát a felület GDL valamivel indít.) de ez ritka.
animációt ennél egyszerűben és gyorsabban nem lehet csinálni.
pláne úgy hogy most már lehet mozgatni,forgatni is az elemeket és lehet olyat csinálni hogy emberre,járműre aktiválja magát. pl. ember odaér ajtóhoz, az meg kinyílik.
megascan integrálása meg csak hab a tortán!legutóbb egy komplett autópálya mérnökséget (nem publikus még...) raktam össze vele.
~50 kép nappal/éjszakai 5 perces séta animáció, ~12 épület.
animáció ~ 1 óra alatt számolta le egy gtx 1660 6GB-val. nagyon ritkán lép ki.lumion directlinkje annyira "remek" hogy nem is találja meg a magyar ac mappát installnál , tehát úgy kell kézzel odamókolni egy add-on mappát hogyteddmárfelb+.
frissítés komplett rémálom, nagyrészt meg se csinálja. le kell menteni obj-ként és azt beadni neki, majd azt mentegetni...vicc kategória.
jó a render szebb, de cserébe ősrégi gui és irgalmatlan gépigény + 3000€... -
Raysen623
addikt
Próbálják a kollégák a Twinmotion-t befogni, de több olyan kritikus problémával szembesültek ami nagyon gáznak hat.
Livesync nem működik stabilan, elvesznek a textúrák és minden modell frissítés után újra kell textúrázni. Animáció is nagyon nehezen készíthető vele.Találkozott már valaki hasonlóval? 2020-as verziónál de 2021-esnél is ugyanúgy szenvedős.
-
copass
veterán
válasz
Statikus #6168 üzenetére
ha CPU renderel akkor erősebb proci pl. Intel i9-10900X vs AMD Ryzen 9 3900XT
cinebench eredményeknél lehet válogatni.
most raktunk össze egy ilyen i9-eset, hasít rendesen!
ha GPU akkor meg erős vga kell sok rammal, egy rtx 3060 12GB már a 4K felbontás is megvan Twinmotion alatt. -
Statikus
senior tag
Megerősíthetem. Legyen egy jó i7 procid grafikus maggal és átlagos épületekig nem kell külön kártya, észrevehetetlen, nem lassú. (Néhány lakásos épületekre, vagy nagyobb csarnokokra gondolok.)
Renderelés gyorsításra tudnátok mondani valami megoldást? Kegyetlen, amikor egy kép 1 óra, vagy több (szintén nem gigaprojektről beszélek).
-
copass
veterán
-
Sesy
aktív tag
sziasztok
következő probléma van:
új videó kártya van a gépemben, mert az előző megadta magát, ugyanolyan 1050 ti mint az előző, csak másik tipus (gigabyte windforce 1050ti 4gb volt, ez most MSI 1050ti 4GT LPV1), mind a kettőn 4gb ram van. elvileg (legjobb tudomásom szerint) a leújabb driver van telepítve, mert pont mindent újra telepítettem...ac24 alatt ezt csinálja:
"mákosodik" de csak a munkaterületen
minden más alkalmazás normálisan megy!
mi lehet a hiba? ez így borzasztó zavaró
-
daninet
veterán
válasz
Nixon18 #6159 üzenetére
a sraffozás az origó ponton levő X/Y-tól indul. Szóval ha elfordul a terv fordul a sraffozás is. Ugye a terv elforgatás nem arra való, hogy az épületet elforgasd, hanem egy nézetet ha úgy van megfordíthatsz vele. Ezért fordul a kitöltés is.
Neked szerintem az egész épületed el kellene forgani, nem? -
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Be lehet valahogy állítani azt, hogyha elforgatom az alaprajzot a tájolással, akkor a sraffozást ne forgassa vele együtt, de ne is az építőanyagoknál kelljen beállítani, hogy elem origóhoz illesze a kitöltéseket?
Köszi!
-
Hunattila
tag
Üdv!
Belebotlottam. A mellékelt kép szerint ferde (lejtős) lapostetőre szeretnék oldalra lejtést követő kavicsfogó lécet készíteni. A szegélyt elkészítettem a profil szerkesztőben. Falként és gerendaként mentettem. Falként a vízszintes elhelyezésnél nincs is gond, (gerendaként nem látom) viszont ferdén a fallal nem tudom követni a lejtést. Milyen megoldás lehetséges? A választ köszönöm.
-
-
daninet
veterán
-
P_Petronius
csendes tag
Szia,
valóban, ez volt a probléma ezer hála!! -
snowman
tag
válasz
P_Petronius #6146 üzenetére
-
Statikus
senior tag
válasz
P_Petronius #6146 üzenetére
Szia,
szerintem a koordináta palettát keresed.
menüsorban Ablak/Paletták/Koordináták -
P_Petronius
csendes tag
Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni. AC 23-ban dolgozom és eltűnt az a pop up kijelző, ami mutatja pl. vonal húzásakor, hogy milyen hosszú lesz az adott vonal. A régi AC-ban volt alul egy rögzített méretszámláló, de itt viszont más funkciók kerültek be. Van valakinek ötlete? Vagy valamilyen megoldás?
Köszi előre is!
-
OgreImre
senior tag
válasz
Statikus #6143 üzenetére
Egyedül vagyok, nem fogok/nem akarok visszaülni irodába, voltam 12 évig, elég volt. Kicsiben utazom, amit egyedül meg lehet csinálni emberi időn belül. Családi házak (futószalagon) néhány lakásos társasházak mennek.
De, Archicadben csinálom a terveket, modellben mindent, zsaluzási tervek pikk-pakk megvannak, a vasalások meg vonalasak, de jól bejáratott sablon alapján. Biztos lehetne gyorsabban vasalni célprogrammal, de a VBExpress autocad alapú, nem szerettem, a Revit egy vicc és drága is. Ami mindig érdekelt az az Allplan, egyszer még teszek vele egy próbát.
Az AC-ban a Vasalás Éptár-os kiegészítő nem rossz, de még nem az igazi. -
Statikus
senior tag
válasz
daninet #6139 üzenetére
Tisztában vagyok vele, mennyibe kerül egy AC, nekem is van néhány legális tervező szoftverem, AC is.
Nem azt kell nézni, hogy máshol, másnak mennyivel könnyebb, jobb, hanem azt, hogy itthon (vagy ahol dolgozni akarsz) hogyan tudsz többet, egyszerűbben, gyorsabban, könnyebben pénzt keresni.
Az ÁFA kérdést nem is értem. Ha vállalkozó vagy és akkora költségeik merülnek fel, mint egy AC, egy értelmes könyvelő (ha már maga a válallkozó nincs vele tisztában) javasolja, hogy áfásnak kell lenni.Most találtam: USA 2250$ éves bérleti/használati díj
-
daninet
veterán
válasz
Statikus #6138 üzenetére
az ac nem 240e forint, ez a licensz megújításának díja ha minden évben frissítesz. 1.5M forinthoz közelít most a licensz ára.
Egyébként ezzel nem az a gondom, hogy mennyi, hanem külföldön ahol 10x akkora bevételt termel egy iroda is ugyanennyi, vagy az áfa miatt még olcsóbb a licensz. Nincs régióhoz igazítva egyáltalán.
Dubajban ahol ~75M forintnyi dirhamért terveznek egy két szintes kis villát olcsóbban kapsz archicad licenszet mint itthon. -
Statikus
senior tag
válasz
daninet #6127 üzenetére
Szia, nyilván egy szoftver árát nem azokhoz árazzák be, akik évente 2-3M Ft bevételt termelnek.
Az SSA éves 240e Ft-os díja pedig simán elviselhető ha 4-5M felett termelsz évente.
Egy átlagos "kis" építésznek egyébként milyen szoftverre van szükséges?
Windows + Archicad, esetleg még egy Office.
Persze lehet bármivel bővíteni a tárházat, látványtervezés, photoshop, stb. de egy csupasz Windows + Archicad legális licenccel egy építész már tud minőségi munkát végezni.Akinek pedig ez nem fér bele a vállalkozásába, annak el kellene gondolkodni, hogy valami nem jól működik, vagy nem működik, ha pedig nem működik, akkor vagy át kell alakítani, vagy át kell gondolni, vagy be kell fejezni.
-
Sesy
aktív tag
hogy tudom beállítani, hogy a nyílászáró konszignációban a nyílászáró nézete ne színes árnyalatos legyen, hanem vonalas?
nyilván itt van a szemem előtt de nem látom -
nagyt0m
tag
válasz
Hunattila #6132 üzenetére
Szia
Google Earth-ba be tudod tenni.
1. a terv origójának beállítod a megfelelő hoszúsági, szélességi és magassági értéket, az északot is beállítod jó irányba.
2. 3d nézetben mentesz egy .kmz file-t
3. ezt megnyitod GE-el akkor elméletileg jó helyen lesz a jó épületedkoncepció/tömegvázlattal próbáltam már és működött, csak lehet, hogy a meglévő fák/épületek kitakarják a modelledet.
-
daninet
veterán
válasz
Hunattila #6132 üzenetére
Régen lehetett, többet nem. Régen úgy ment, hogy feltöltötted sketchup warehouse-ba és ki kellett egy formanyomtatványt tölteni és elbírálták. De sketchup többet nem a google hanem a Trimble kezében van, azóta ez sem lehetséges.
Viszont csak alacsony polygon számú modelleket fogadtak el, újra kellett volna modellezned alakzat eszközzel primitívre az épületet. -
Hunattila
tag
Üdv!
Igény merült fel, hogy a Google térképre felkerüljön a tervezett ház. Mivel ilyent eddig nem tettem, fogalmam sincs hogyan lehetne ezt megoldani?
Tudtok valami jó ötletet, tutorialt ehhez?
A választ köszönöm. -
daninet
veterán
válasz
kornéliusz #6128 üzenetére
eszembe jutott még egy: próbálj meg egy öreg video drivert
-
gNAT_hu
tag
válasz
valk3sz #6123 üzenetére
A gondot a (KB5000802) update okozza.
A kékhalál a nyomtató driverekkel függ össze - az Archicad is ellenőrzi milyen driverek vannak. Egy megoldás lehet a driverek leszedése és csak a szükségesek ujratelepítése. Ha ez nem elég akkor a fenti updatet le kell szedni míg MS nem javítja. -
snowman
tag
válasz
kornéliusz #6128 üzenetére
Megerősítem, a 15-ös hibátlanul működik win10 alatt, nem kell semmiféle kompatibilitási bigyókat kapcsolgatni hozzá.
-
kornéliusz
csendes tag
válasz
daninet #6127 üzenetére
Munkára használom a gépet.
Persze, tudom, hogy egy 10 éves progival bütykölök, azzal is tisztában vagyok, hogy nem én vagyok a felhasználók viselkedéspolitikájának iskolapéldája - bárkivel beszélek, mindenki dicséri az újabb verziókat; nyilván idővel én is lépni kényszerülök.
Egyébként pl. a Módistúdió honlapján AC13-tól kompatibilisnek minősíti a verziókat (13 és 14-nél ennek feltétele a Quicktime megléte), külföldi fórumokon is jellemzően arról írnak, hogy csak a telepítésnél ütköztek akadályba (JAVA okán), utána minden flottul ment.
Olyan ismerőssel is beszéltem akinek Win10-nél hibátlanul fut a 15-ös, úgyhogy már 'csakazértis' alapon kiderítem, nálam mi hibádzik.
Köszönöm a segítséget! -
daninet
veterán
válasz
kornéliusz #6126 üzenetére
Ez egy több dologra is használt PC vagy csak munkára archicad-re használod?
Nem foglak verzióváltásról győzködni, gondolom tisztában vagy vele hogy sokat fejlődött a szoftver produktivitásban minden téren, de igazából sokat vártál vele és majdnem annyiba kerülne mint egy új licensz*. Úgy alakították ki a licenszeket, hogy akkor a "legolcsóbb" ha minden évben bedobod azt az ~240e forint körüli összeget. Neked most majdnem 800e lenne a frissítés.
Ha ezt nem akarod meglépni én visszaraknék egy windows 8.1-et vagy esetleg egy VMware virtuális gépben sem rossz a teljesítmény, de RAM-ot kellene venned hozzá.*mod: most megnéztem és jól megdrágult az anyját
1.4M mostmár egy új licensz
Őszintén nem tudom ezt az árazást hogyan magyarázzák itthon.
-
kornéliusz
csendes tag
válasz
daninet #6125 üzenetére
Szia!
GeForce GTX 960M
A proci Intel 4720HQ 2,60GHz órajellel, 8 Giga RAM memória; szóval a konfigurációnak bírnia kellene.
Win7-es, és 8-as kompatibilitási módot is próbáltam már, a probléma ugyanúgy fenn áll.
Lehet akkor ez áll a háttérben - mármint, hogy nincs támogatva a 15... -
daninet
veterán
válasz
kornéliusz #6124 üzenetére
Szia!
Milyen videokártyád van?
A 15 egyébként "működő de nem támogatott" rendszerként van graphisoftnál nyilvántartva.
Win7 kompatibilitási módot próbáltad már? -
kornéliusz
csendes tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni a következő probléma kapcsán:
A minap újraraktam a gépet, eleddig win 8.1 pro volt, most win10 pro. A szokásos progik telepítése után felraktam az AC15-ömet, ami kezdetben tökéletesen működni is látszott, ám mikor 3D nézetbe megyek, mikor először kijelölök egy elemet, azt gyönyörűen kijelöli a progi, elszínezi zöldre (vagy ki milyen színt állít be magának), látszanak a fogópontok is.
Majd ahogy megmozdulok térben, akár görgővel, akár a "kisemberrel", azt követően egyszerűen szétesik a 3D nézet.
Ha kijelölök egy elemet, azt a progi bár érzi, pl. ja falszakaszt jelölök, az infósávnál előjön az adott falszakasz tulajdonsága és szerkesztési lehetőségei, de nem színezi el a kijelölt elemet, nem látszanak a fogópontok...
Ki van jelölve, ha megragadom a kurzorral, arrébb is tudom pl. húzni, de mindezt vakon, és addig nem frissíti a 3D nézetet és rajzolja újra a már áthelyezett elemet, míg megint meg nem mozdulok térben.
Már féltucatszor újraraktam, JAVA-kat telepítettem/töröltem, egyszerűen tanácstalan vagyok. Gyanítom a win10-el van valami összeférhetetlenség, mert sem 7-en, sem 8.0/8.1-en nem volt ilyen probléma, de az marha nagy szívás, ha ez így ilyen formában használhatatlan lenne...
Tudom, bazi régi a 15, és miért nem használok újabbat, de ezt használom, ismerem évek óta, erre vagyok "beállva".
Bármilyen jellegű segítséget/tapasztalatot megköszönök! -
valk3sz
csendes tag
Sziasztok,
Ha az elmúlt 2 napban kék halállal találkoztatok az ArchiCAD 23 indításakor, (nálunk csapatmunka esetén jött elő), akkor a gondot valószínűleg Windows 10 KB5000802 ,KB5000808, KB5000809-es frissítése okozza.Emellett az PDF nyomtatáskor is történhet kékhalál legalábbis az alapján az 1 orosz fórumposzt alapján amit találtam.
A frissítésektől az alábbi módokon lehet megszabadulni.1.Nyissuk meg a Start menü - Gépház - Frissítés és biztonság ablakot
2. Kattintsunk a Frissítések szüneteltetése 7 napig gombra, hogy a következő 7 napban megkíméljük magunkat további rettenetektől
3. Kattintsunk a Frissítési előzmények megjelenítése gombra
4. Kattintsunk a Frissítések eltávolítása opcióra
5. A megnyíló ablakban, a Microsoft Windows rész alatt, az alábbi frissítéseket távolítsuk el.
- Biztonsági frissítés a következőhöz: Microsoft Windows (KB5000802)
- Biztonsági frissítés a következőhöz: Microsoft Windows (KB5000808)
- Biztonsági frissítés a következőhöz: Microsoft Windows (KB5000809)
6. Ha sikerült mindent eltávolítani, indítsuk újra a számítógépet, és reménykedjünk egy szebb jövőben.A BSOD dumpban az alábbi értékek esetén szinte biztos, hogy a fenti frissítések okozták a problémát.
Caused By Driver : win32kfull.sys
Caused By Address : win32kfull.sys+13fd09
File Description : Full/Desktop Win32k Kernel Driver
Product Name : Microsoft® Windows® Operating System
Company : Microsoft Corporation
File Version : 10.0.19041.867 (WinBuild.160101.0800)
Processor : x64
Crash Address : ntoskrnl.exe+3f5c50 -
daninet
veterán
válasz
Hunattila #6118 üzenetére
Felül lehet a szűrést beállítani kritériumok alapján
Alul pedig a mezőket hozzáadni
Itt egy részletes cikk ajtókhoz-ablakokhoz, ugyan ez a logika.
-
Hunattila
tag
válasz
daninet #6117 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Odáig eljutottam, hogy a keménysegg históriát nem úszom meg, modellezést, méretezést, de fogalmam sincs hogyan oldom meg a táblazatos konszignációt. Jön bútor, tetőelemek, cserép, stb., de korlátra nem tudok rájönni. Sajnos nagyon későn kezdtem az AC-t, és koromnál fogva nekem már nem minden olyan egyszerű, mint az ifjú titánoknak, akik AC-val a hónuk alatt születnek, és már az oskolában is ezzel kelnek, fekszenek. Én még a jó öreg tartályba csepegtetős toll, redisz toll, később Pelikán, majd Rotring csőtoll evolúcióján mentem keresztül, mig eljutottam az AC-ig. És általában eddig megúsztam konszignációk nélkül. Sajna most nem. Ezért kérdeztem, hogy hogyan juthatok el pl. a táblázatig.
-
Hunattila
tag
És egy kép
-
Hunattila
tag
Üdv mindenkinek!
Ha már korlát. Még soha nem készítettem korlátról konszignációt. Most itt az ideje. Van tippetek, hogyan tudnék egy ilyet okosan megoldani? a válaszokat köszönöm.
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Az AC23 korlátszerkesztőjében hogyan lehet beállítani, a panelek távolságát az oszlopoktól (és nem a belső oszlopoktól) globálisan?
Mert eddig a legtöbb, amire jutottam, hogyha a Pontok menüben az oszlopok száma és eltolása nem 1 oszlopra van beállítva, akkor az oszlopot a sarkokon ugyan megcsinálja, de a panel keresztülmegy rajtuk, mintha semmi nem történt volna.Meg lehet oldani úgy, hogy ne egyesével kelljen minden sarkot megoldani? Vagy legalább metsze össze a sarkokon a két panelt és ne jelenjen meg ott is ugyanaz a távolság, mint ami a belső oszlopoknál van
Köszi!
-
-
copass
veterán
válasz
Raysen623 #6110 üzenetére
bárki vehet bármit már. arról nem is beszélve hogy az amd sokkal olcsóbb mint az intel.
tehát az ár nem okolható, a minőség már annál inkább.
20+ éve látom a piacot, vannak csúcsok amikor felfut az amd népszerűsége.
jellemzően amikor kijön valami új, majd szépen visszaesik és elárasztja a használtpiacot az amd.
pl: 1 hete történt: radeon vga (nem volt más kéznél a helyi boltban) csinált olyat AC-ben hogy perspektívára váltva kilép az AC-ből. bugreport nuku, mindenféle driver, frissítés. semmi változás.ezek az apró nyűgök teszik tönkre az amd hírnevét, mert az erő magában kevés.
amd renderre nagyon jó, mert erős és olcsón lehet renderfarmot építeni belőle.
de szerkesztésre és általános használatra az intel+nvidia vált be. -
Raysen623
addikt
Azt én nem kétlem hogy Intel+Nv kombó jelenleg stabilabban működhet vállalati környezetben, nem hiába ugye csak ezt kaptad a piacon évek óta, aminek oka volt. Híreket már sokat lehet olvasni az eljövendő AMD platformokról de kapni még nagyon nem lehet, azt is jellemzően kiherélve.
Abban pedig remélem kiegyezhetünk hogy két ember szubjektív véleménye nem mérvadó a nagy egészre nézve?! Saját példámon elindulva nekem nem volt érezhető különbség egyik megoldással sem, akkor sem amíg Intel procim volt és most sem hogy Ryzen procim van, de még az FX széria sem volt annyira problémás mint ahogyan azt sokan állítják.
Steam felmérés már sokkal jobb, hiszen lényegesen nagyobb merítésből képez statisztikát, a grafikonokon lehet látni a hosszabb távú változást, de ugye ez nem úgy működik hogy tömegesen elkezdenek VGA-t cserélni az emberek vagy procit, hanem évek múlva lehet érezhetőbb elmozdulás.
-
copass
veterán
válasz
korcsillio #6106 üzenetére
ezt megnézted már?
"'The operating system on this computer is out-of-date' error message during install" -
copass
veterán
válasz
Raysen623 #6105 üzenetére
tények engem igazolnak.
intel+nvidia kombó megbízhatóságban az élen jár."Erős,sokmag meg cinebench meg minden de egy lomha instabil kiforratlan holmi.
(2600,2700,3200G,3700x,3900x,Asus tuf b450 pro gaming,Gigabyte b450 aorus elite,Biostar x470 gtn,Asrock x470 taichi ultimate,corsair lpx 4133,patriot viper steel 4400,patriot blackout 3600 2x kit,kingston hyperx 2666 2x kit,Gskill tridentz 3600,Gskill tridentz royal 4000)" -
Raysen623
addikt
Na most jó lenne ha nem kezdenél el hazudozni is mert az már sértő. Teljesen jogtalan a felháborodásod, de úgy odavagy magadért hogy az már szemet gyönyörködtető jelenség.
Dunning–Kruger üdvözletét küldi - hogy egy klasszikust is idézzek. Ha pedig valami nem tetszik akkor tehetsz egy szivességet. Eddig is eléggé elnéző voltam veled mert elképesztő mennyire bunkó néha a modorod. Nem csak a te véleményed létezik széles e világon, de az alpári stílusodtól kímélj meg minket ha kérhetem.Témánál maradva: ránéztem a Twinmotion oldalán és jelenleg az RTX support az Under consideration rész alatt van felvetve mint funkció. Bárki adhat hozzá egyéb igényeket...
Egyébként meg mi is használjuk munkánk során, Lumion mellett. A korábban általad belinkelt két tech videó is jó régi, és igen még az elején megnéztem mert tényleg minőségi fejlődés lenne egy ilyen szintű megoldás, DE még nem tartunk itt. Tehát az van amit én is leírtam hogy fejlesztés alatt, aminek kb ugyanúgy örülök mint te mert a mi munkánkat is segíti és engem kurvára nem érdekel melyik gyártó oldaláról kapjuk meg elsőnek.
-
copass
veterán
válasz
Raysen623 #6102 üzenetére
milyen vita?!
csak azt látom hogy mosdatod az amd-t. kifogások: régiteszt, ó majd lesz támogatás, most mást csinálnak, majd ez , majd az...
mindig ezt csinálja az amd, ígérget fűt-fát aztán meg mindenki sír hogy hááát ez azért nem igazán az amit ígértek...
de felettébb vicces hogy engem próbálsz beállítani hülyének...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest