- TP-LINK routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Mesterséges intelligencia topik
- Mikrotik routerek
- Mobilinternet
- Reklámblokkolók topikja
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
shaman101
tag
válasz
shaman101 #15844 üzenetére
Udv ujra. Sajnos csak hetfon lesz idom kivenni a kartyat es pasztazni.
De rajottem hogy a szelesseg/hosszusaga a padoknak szinten mervado a szorito eronel.
Logikusan ha kisebb a pad, szelessegben es hosszusagban jobban preselodik (minimalisan), emiatt a lefogatas pontosabban illeszkedik a gpu die-ra.Jelentkezem hetfon!
[ Szerkesztve ]
Xeon Workstation - Macbook Pro i7 - Focusrite Saffire Pro 14 - RCF Monitor 33t - Beyerdynamic 880 (600ohm) - KORG X5D
-
shaman101
tag
válasz
Kalacskepu #15843 üzenetére
Latom igen. Holnap kap egy "halom" pasztat, meg picit levagok a padokbol is, akkor talan jobb lesz a pressure point.
Xeon Workstation - Macbook Pro i7 - Focusrite Saffire Pro 14 - RCF Monitor 33t - Beyerdynamic 880 (600ohm) - KORG X5D
-
-
shaman101
tag
Amugy az amd szerint a 110 fokos hotspot is turheto, de akkor mar hangos a venti, ugyhogy nemtudom a gyartok ezt hogy gondoltak....
-
shaman101
tag
válasz
Kalacskepu #15839 üzenetére
En ertem, de a ventije is hangos az msi-nek. Nem lehet hogy a venti hibaja az egesz ?
Megprobalom kifujni belole a port, a csapagyak kozul.[ Szerkesztve ]
-
shaman101
tag
válasz
Kalacskepu #15827 üzenetére
Neked mennyit csokkent a hotspot a tobb paszta utan ?
-
shaman101
tag
válasz
hegegabi80 #15825 üzenetére
Amikor most levettem a hutest, a hosszu padon mar ottvoltak a recek, szoval felfekszik az.
-
shaman101
tag
válasz
Kalacskepu #15830 üzenetére
Amugy a fekete borda es az aluminium heatsink kozott meretes hezag van, na oda kell az a hosszu pad.
-
shaman101
tag
válasz
hegegabi80 #15833 üzenetére
Aham megnezem mindenkeppen mi a f@szom van alatta.
-
shaman101
tag
Akarhogy nezem ezek 2mm-es padok (lemertem).
Marad a tobb paszta ahogy P41N ajanlotta.Egyebkent azert volt meg nagyobb disaster az egesz mert egy k@rva hajszal volt a cpu dieon
[ Szerkesztve ]
-
shaman101
tag
válasz
Kalacskepu #15830 üzenetére
hoyg a borda alatt mi van arrol nemtudok
-
shaman101
tag
mindjart lemerem tolomerovel a padot amit rendeltem, elvileg 2mm-es.
-
-
shaman101
tag
válasz
Kalacskepu #15827 üzenetére
Ha nem szamoztak el a kinaiak a pad mertet, akkor 2mm-es. Es az msi-vel levelezve ok is 2mm-est ajanlanak.
Akkor marad a tobb paszta.
A fekete heatsinken gyarilag ugyanigy volt egy egy rozsaszin pad. De van is rola video ahogy egy masik srac szetszedi a kartyat es ott van
-
shaman101
tag
válasz
hegegabi80 #15825 üzenetére
Complete diaster az egesz 5700 xt padozas szempontjabol. Igen latom hogy ott kene lennie a nyomnak.
Beszeltem a msi-val egyebkent, es ok aztmondtak a 2 kulonallo vram modulra 1.75 pad kell nem 1.5. Plusz egyeterettek velem abban hogy arra a fekete bordara kell egy ilyen pad....(a hosszabb sotetkek 1.5mm-es)
-
válasz
shaman101 #15816 üzenetére
Hot spot hőmérsékletet padozással nem fogsz sehogyan levinni, az a gpu die közepén lévő hőmérsékletet jelzi (okosabbak majd kijavítanak). Kevés a paszta mint ahogy tegnap is írtam. Múlt évben pont prezentáltam is képpel amikor nekem is 105 körül volt a hot spot hogy alig volt rajta paszta. Mert amúgy valahogy így kéne kinéznie:
A másik, innen nézve rohadt vastagoknak tűnnek a padok.
A másik, VRM-nél a bordára raktad a padot, nem pedig alá.
[ Szerkesztve ]
-
shaman101
tag
válasz
hegegabi80 #15822 üzenetére
Az az erdekes hogy a vilagoskek pad a vramon oldalt 1 meret, es a 2 kulonallo vramon a sotetkek is egymeret (ami a kepen jobb oldalt van), szoval nem mertem miert nem szorul ra.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Ha ezt a képet megnézed, itt látszik, hogy a borda belenyomódik a padokba.
A hosszú bordánál nem látok sehol se padot, bár valamelyik videón mintha lenne, csak a nagy hőcsöves bordára van rátapadva. Persze elhiszem, hogy oda is kell, de valahogy akkor sem fekszik fel rendesen rá a teljes borda.
[ Szerkesztve ]
-
shaman101
tag
válasz
100% hoyg oda a hosszu fekete heatsinkre kell egy ekkora pad, mert a masikat ami gyarilag rajta volt onnan vettem le
-
shaman101
tag
Vagy vagjak le a padokbol oldalrol? Hatha akkor a pressure jobb lesz a heatsinkel ?
Alapbol kb fele ekkora padok voltak a ramokon.Xeon Workstation - Macbook Pro i7 - Focusrite Saffire Pro 14 - RCF Monitor 33t - Beyerdynamic 880 (600ohm) - KORG X5D
-
hegegabi80
addikt
válasz
shaman101 #15816 üzenetére
Szerintem a gpu-n kevés a paszta.
Illetve ha a padok nem látszik semmi nyom, csak a bal felsőnél. Ha erre volt rátéve a hűtőborda, akkor nyomot kellett volna hagynia rajta. Vagy nem elég vastag a pad, vagy nincs kellőképpen ráhúzva az egész.
Illetve az alsó hosszú pad alatt van egy másik borda, látszik hogy csavarral van rögzítve. Biztos, hogy kell annak a tetejére is? Inkább a hosszú borda alá kellene, mert lehet emiatt feltartja a nagy bordát. Bár akkor meg ezen kéne valami nyomnak lennie.[ Szerkesztve ]
-
shaman101
tag
Pasztazza ujra, 2x ennyi pasztaval vagy mi a tokomet csinaljak ?
-
shaman101
tag
Alapbol nincs semmi hangja, arra tippelek hogy a ventivel van baj.
70%-on meg nincs fura hangja, de 85-90 korul mar hallani.[ Szerkesztve ]
-
shaman101
tag
A ventillator meg azonnal 100%-on porog, raadasul fura zaj jon belole
-
shaman101
tag
[ Szerkesztve ]
-
shaman101
tag
A bal also cserelve lett, mert koszos volt a felulete.
-
shaman101
tag
válasz
shaman101 #15815 üzenetére
Na hat most jutottam el oda hogy kivegyem a kartyat.
A kovetkezo a helyzet: Volt egy vastag hajszal a gpu-n, azt leszedtem es mar sokkal jobb a helyzet, de a hotspot 10 perc jatek utan ugyanugy 110fokon van, a tobbi homerseklet nagyjabol rendben van, bar a gpu 78 fok azert aggaszto 10 perc jatek utan.
A paszta picit keves, de ennek nem kene bajnak lennie.[ Szerkesztve ]
-
shaman101
tag
válasz
Kalacskepu #15814 üzenetére
A paszta 4 hetes rajta. Amikor megkaptam ujrapasztaztam csak nem padoztam.
-
-
shaman101
tag
válasz
Kalacskepu #15811 üzenetére
Jelenleg gepben van, nyilvan nincs terhelesen, mert azonnal eszetlenul elszall a hoemrseklete.
A pasztazas eddig jo volt, amugy picit keves a paszta, de mondom, eddig jok voltak a homersekletek, csak megjobbat akartam.
Eddig 103 fok volt a hotspot gpu, a tobbi 80 alatt.
Azert hataroztam a padozassal mert eszetlenul porgott a ventillatora.Xeon Workstation - Macbook Pro i7 - Focusrite Saffire Pro 14 - RCF Monitor 33t - Beyerdynamic 880 (600ohm) - KORG X5D
-
-
-
shaman101
tag
Sziasztok! Ujrapadoztam az msi 5700xt mech oc-met, de nagyon magas homersekleteket kapok....2 perc jatek utan a hotspot 110 celsius, ki is kapcosltam azonnal a jatekot.
Mi lehet a baj ? 2mm-es padokat hasznaltam a 6 szelso vram modulnal (2 oldalt a gpu mellett), es 1.5mm padokat a felso 2 vram modulnal. A vrm-et egy 7cm-es 1.5mm-es pad huti.
Elvileg gyarilag is igy kellene padozni.
Arra gondolok meg hogy a padok tulnagyok, marmint hosszusag/szelesseg tekinteteben,
mivel az msi irta valahol hogy a megfelelo szorito erohoz amit a heatsink kifejt, kisebb padok kellenek. Vagy valamit benezek ?Xeon Workstation - Macbook Pro i7 - Focusrite Saffire Pro 14 - RCF Monitor 33t - Beyerdynamic 880 (600ohm) - KORG X5D
-
beef
őstag
válasz
enginev3.0 #15806 üzenetére
Nem kell semmit biosba írni, pont ez a lényege MPT-nek, csak a Windows registry bejegyzéseket módosítja, így nem csinálsz téglát a vgaból
Egyébként az összefoglaló végéről (kissé módosítva):
1. [MorePowerTool] telepít.
2. [GPU-Z] -vel lemented a VGA biosát [GPU-Z kép]
3. Load BIOS, majd a SoC maximum Voltage-t átírod, majd Write SPPT gomb, 5 másodperc és successfully!
4. Restart! -
válasz
enginev3.0 #15805 üzenetére
Na, beraktam az mpt fájlt red bios editorba, aztán atiflash-sel flasheltem és most jó
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
-
shaman101
tag
válasz
enginev3.0 #15796 üzenetére
vram hiba is lehet, persze. De en ketlem, mert akkor bongeszeskozben kifagyna, olyankor mas a memora cimzes/eleres, es kijon a hiba altalaban.
-
Találtam még egy ilyet [link]
Itt a vramot írják amire én is gyanakodtamA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
válasz
enginev3.0 #15799 üzenetére
Tehát, ami most rajta van az gyári BIOS?
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
-
válasz
AiRLAC #15797 üzenetére
Ez mondjuk megeshet, főleg 5700 XT-nél és használtan, azokkal sokat bányásztak... Emlékeim szerint GPU-Z-vel ellenőrizni lehet, hogy milyen BIOS van feltelepítve a kártyára.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
-
shaman101
tag
válasz
enginev3.0 #15794 üzenetére
Akkor valoszinuleg tenyleg hibas. Mondjuk furcsa hogy a benchmark cuccok lefutnak hiba nelkul.
-
válasz
shaman101 #15793 üzenetére
én csak cs2-vel játszom, meg néha warzone-nal, a warzone is kifagyott, de ott is volt hogy csomó ideig tudtam játszani vele, aztán egyszercsak pakk
cs2 is tök random, de az többször kifagyott mint nem
Azt írta hogy cyberpunk most elindult hogy MPT-ben visszavette a voltot és az órajelet, mert az eddig már a logónál kifagyott (én azt nem próbáltam)
3d-mark, heavenbench, cinebenchr15 teszteket futtatott, egyikkel sem volt gondja
-
shaman101
tag
válasz
enginev3.0 #15792 üzenetére
Csak cs2 fagy ki ? Nalad kifagyott ezeken a teszteken ? Lehet driver issue.
-
-
-
beef
őstag
válasz
enginev3.0 #15787 üzenetére
Igen és csak a SoC max értéket (ami most 1050). Ugyanezt írd be adrenaliban is a max feszültséghez és a hozzá tartozó órajelet is vedd visszább, mert jó eséllyel el fog hasalni a gyárin (pl: 1900MHz). De ez kártyánként változik, lehet magasabb fesz kell vagy alacsonyabb órajel. Mindenesetre így nem volna szabad restartnak lennie, inkább max a játék lép ki és szól az adrenalin, hogy összeomlott, de akkor már lehet finomhangolni.
Persze utána ellenőrizd le, hogy tényleg 1050-e a max terhelésnél, adrenalin overlay kiírja (ctrl+shift+o).
Illetve minden driver frissítés után az MPT-t újra le kell futtatni.[ Szerkesztve ]
-
shaman101
tag
válasz
enginev3.0 #15783 üzenetére
Nagyon furcsa. Szinte biztos voltam benne hogy a tap keves neki
-
válasz
Nem olvastam vissza, újrapasztázás volt már?
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
-
beef
őstag
válasz
enginev3.0 #15785 üzenetére
Korábban írtam, hogy adrenalinban az nem hard limit, simán felé megy. Ezért kell mpt is. De te magad is megnézheted akár egy hwinfo vagy az adenalin saját mérőjével is, látni fogod, hogy terhelésnél hiába szabályoztad le.
-
-
beef
őstag
válasz
Azt még megpróbálhatod, hogy MPT-vel lekorlátozod a max feszültséget mondjuk 1020 vagy 1050mV-ra (Max Voltage SoC) és az Adrenalinban is beállítod ezt és a hozzátartozó max órajelet is vissza kb. 1900 Mhz-re. Lehet segít rajta és így nem kuka a kártya.
-
válasz
enginev3.0 #15776 üzenetére
Sajnos ott is szar a kártya
Szóval akkor ennek annyiA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
válasz
shaman101 #15780 üzenetére
Tier C még jó. A PSU Tier Listtel kapcsolatban már több helyen olvastam, hogy érdemes fenntartásokkal kezelni, mert bizonyos gyártók termékeivel kivételeznek a rangsorolásnál.
-
shaman101
tag
Valoban nem talalok rola rerview-t, csak annyit sikerult hogy Tier C besorolasu, azaz nem a legjobb. Teljesen mind1, mert ugy is alul van meretezve a teljesitmenye.
-
válasz
Steve_Brown #15778 üzenetére
Elképzelhető, akkor még annyira nem követtem a hardvereket, valamikor 2015-ben vehettem az enyémet és 2022-ben adtam el.
-
válasz
shaman101 #15765 üzenetére
Hát azért annyira nem "decent", inkább egy szolid belépőkategóriás tápegység. Nálam az FSP Raider 550-et néha lekapcsolta az 5700 XT. Utána, amiket vettem tápegységeket már jóval minőségibbek voltak és azokkal nem történt hasonló anomália.
Szerk.: bár lehet, hogy nálam más jellegű probléma is volt, de néha tényleg megakasztotta.[ Szerkesztve ]
-
Elhoztam havernak a kártyát, kipróbálja ő is, 750w táppal
-
-
Lacpac
őstag
válasz
enginev3.0 #15769 üzenetére
Eseménynaplóban valami konkrét dologra keresel, vagy az utolsó 24 órában minden bejegyzést megnézel?
-
shaman101
tag
válasz
enginev3.0 #15769 üzenetére
Ez a tipikus "esemenynaploban nyoma sincs" effektus. Ugyanis nem kekhalal, vagy error okozza hanem tap (szerintem).
-
válasz
shaman101 #15768 üzenetére
Nálam meg tök random a dolog
Ma játszottam 2 órát semmi gond nem volt, most meg 5 percenként kifagy a játék, vagy újraindul a gép, ez sem állandó hogy épp milyen hiba van
Gondolkodtam már RAM hibán is, de azt sem lehet biztosra mondani
VGA hiba esetén meg szerintem azért csíkozna, vagy lenne valami grafikai bugEseménynaplóban semmi érdemleges
Lehet rendelek egy tápot kipróbálni
Szerk.: sőt előbb cs2 lent volt asztalon, böngésztem chrome-ban és újraindult a gép, ilyen is volt
[ Szerkesztve ]
-
shaman101
tag
válasz
Steve_Brown #15766 üzenetére
En ezt elso kezbol tapasztaltam. Az 530W-os tapommal ujraindult a passmark benchmarking, az uj tappal siman lefut.
-
beef
őstag
válasz
Steve_Brown #15766 üzenetére
Táp és táp között is rengeteg különbség van. Meg az is lehet, hogy csak pasziánszozik
-
shaman101
tag
válasz
enginev3.0 #15764 üzenetére
Nekem decent tapnak tunik, csak a baj az hogy a peak teljesitmenye max 520W korul van, es azt nemtudja folyamatosan tartani. Ennyi az a teljesitmeny amire szuksege lenne MINIMUM az 5700XT-nek. Itt szerintem ez a problema.
-
-
shaman101
tag
válasz
enginev3.0 #15762 üzenetére
Ha tulmelegedne a tap lekapcsolna. Milyen taprol van szo pontosan ?
-
válasz
shaman101 #15761 üzenetére
Arra is gondoltam hogy túlmelegszik a táp, alsó tápos ház, Node 804, és nagyon pici hely van a gép alatt ahonnan levegőt szív, teszek be alá valamit, hogy magasabbra kerüljön a gép, XPS csíkot vagy valamit
-
shaman101
tag
válasz
enginev3.0 #15759 üzenetére
Szerintem 90% hogy a tapod keves. Abbol gondolom hogy nekem 530w-os tappal, allando fps dropok voltak, es a passmark kifagyott majd ujraindult a gep.
650W-os fspvel siman, zokkenomentesen fut minden.
Az 5700XT-hez minimum 600W-os tap kell!
-
-
goccer
aktív tag
válasz
enginev3.0 #15755 üzenetére
Decemberi driver van fent? Nekem is produkál hasonlókat, kb heti 1-2x, sorozatban szarja össze magát. Régebben is nagy ritkán előfordult de nem ilyen zavaró sűrűséggel. Én még a driverre is gyanakszom.
-
-
válasz
enginev3.0 #15752 üzenetére
Szerintem az áramfelvételi korlát itt a probléma. Arra én nem emlékszem, hogy állítottam volna.
-
beef
őstag
válasz
enginev3.0 #15752 üzenetére
Arra azért figyelj, hogy Adrenaliban ha beállítod a feszültséget pl: 1000mV-ra, az nem jelenti azt, hogy annyi is lesz a maximum. Azt stabilan limitálni csak MorePowerTool-lal lehet.
-
Úgy is kifagyott
utána a GPU udervoltot töröltem, és -30%-ra raktam az áramfelvételi korlátot, úgy játszottam fél órát és nem volt gond, bár előtte az előző beállítással is majd 1 órát ment
Közben végig néztem a hőmérsékletet, hotspot 80fok, gpu 70
kihasználtság 60% körül volt, proci még annyi se
egyedül a Vram volt teljesen kihasználvaeseménynaplóba sose ír semmit a windows
esetleg ilyet találokA szolgáltatás (AMDRyzenMasterDriverV27) a következő hiba következtében leállt:
A fájlnév, a könyvtárnév vagy a kötetcímke szintaxisa nem megfelelő.De azt hiszem nem akkor rakta be amikor a fagyás történt
Mondjuk a ryzenmaster nincs is telepítve[ Szerkesztve ]
-
válasz
enginev3.0 #15750 üzenetére
Tesztelgetni kell, hogy mennyire stabil.
-
Beállítottam 1800/950re
-20% áramfelvételi korláttalKipróbálom
cs2-ben biztos bőven elég, utána ha jól megy, megnézem majd warzone alatt is, mást úgy sem játszom, ezeket is csak ritkán inkább télenA sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
válasz
enginev3.0 #15747 üzenetére
Nézd meg ezt a fórumbejegyzést, ez alapján csináltam a saját kártyámat is anno.
https://www.techpowerup.com/forums/threads/testing-undervolting-with-my-5700xt.258313/Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
beef
őstag
válasz
enginev3.0 #15747 üzenetére
Elvileg a táp single rail-es és 41 Ampert tud 12 Volton, annak bőven elégnek kellene lennie. Persze az elmélet és valóság nem mindig találkozik
Érdemes lenne egy nagyobbal kipróbálni. -
válasz
enginev3.0 #15746 üzenetére
-15% áramfelvételi korláttal majdnem egy óráig ment
Lehet hogy a tápegység lenne kevés? vagy a kártya a végét járja?
-
-
válasz
enginev3.0 #15744 üzenetére
Alulfeszelve van a kártya? Kicsit adj vissza neki, mert lehet, hogy azért omlik össze a driver, túlzottan alulfeszelted.
-
Az mitől lehet hogy játék alatt leáll az amd driver és kilép a játék
Esetleg lefagy a gép, de kicsit várok akkor kiírja ezt a hibát, és kilép a játékVagy elsötétül a kép, és újraindul a gép
Nincs grafikai hiba vagy ilyesmi, próbáltam -10 és -20%-os teljesítmény visszavétellel is AMD szoftverben
cs2 alatt is előjön a hiba, ami nyilván alig terheli meg a kártyát, van hogy percek után, van hogy 20 percig is megy gond nélkül5700xt gigabyte oc gaming
5600g amd
FSP Fortron Hydro M PRO 500W
win11Különböző drivereket természetesen már próbáltam
tiszta telepítéssel isStressz teszt alatt ilyen hőmérsékletek vannak
[link][ Szerkesztve ]
-
-
Tomko78
őstag
válasz
enginev3.0 #15740 üzenetére
Nekem speciel 120hz megy maxon a memória , 144 hz szépen vissza veszi
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
korcsi
veterán
válasz
enginev3.0 #15740 üzenetére
AMD specialitás, már régóta, 6xxx már nem ilyen.
Kezelhető, 290-es topikban írtam valahogy így, talán...
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Hi
Ha 144hzen fut a monitor ami a natív frissítése, akkor a Vramok mindig max mhz-en pörögnek, miért?
RX 5700xt Gigabyte
-
válasz
Steve_Brown #15738 üzenetére
Ajjajj, ráfér egy rendes takarítás is.
#15737 Rowon: Kicsit visszagondolva még az akkori 660 Ti kártyámnál is volt ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Steve_Brown
senior tag
Nem csoda hogy 110 fokos hotspottal ment.
-
válasz
Kalacskepu #15722 üzenetére
Pump out, természetes jelenség. Honeywell thermal pad vagy Alphacool Subzero megoldja a problémát.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
Kalacskepu #15730 üzenetére
És azt elárulod pontosan miért folyt ki?
-
FoLey-v
addikt
válasz
Istvan2020 #15728 üzenetére
Viccen kívűl 5700XT a Stalker 2 2560x1080 magas,fsr 3.1 és framegen bekapcsolásával is szépen elfut.
B.U.É.K. Mindenkinek!• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB • Iphone 11 Pro Max 64GB •
-
-
macy
addikt
Milyen jó kis kártya ez. Nekem is megvan még a ROG Strix, igaz a polcon pihen az MSI rx480 mellett
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
Kalacskepu #15730 üzenetére
Esportra tökéletes lesz még egy darabig
-
válasz
Steve_Brown #15727 üzenetére
Valószínűleg igen, korcsi írta hogy miért csak közben ugye szerkesztette amit írt.
Nem tudom pontosan hány havonta pasztáznom kellett pontosan ezért.
#15728 Istvan2020: Pontosan, bitang nagy kártya az én házamba éppen hogy befért.
Kompromisszumokkal de új játékokhoz is még elegendő, nyilván felbontás függő is a dolog (én például 1080p-n használtam de volt olyan játék amit 4k-n toltam pl: Horizon 4 és 5). Esport meg ilyen jellegű játékokhoz meg aztán tényleg elengedő lesz egy jó darabig.
#15729 CirrMee: BIOS-sal én is mókoltam még valamikor az elején, Liquid Devil-t raktam rá, valamennyi teljesítmény növekedést hozott (tényleg nem sokat) de pluszba több is lett a fogyasztás illetve melegedett is.
Csak kíváncsiságból tettem rá, utána ment vissza a gyári.
[ Szerkesztve ]
-
CirrMee
addikt
Nekem is ment 110°C fölé a hotspot - amíg rá nem jöttem, hogy az előző tulaj a SE BIOS fájlt pakolta a sima Nitro kártyára.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
Kalacskepu #15726 üzenetére
Igen a red devil az egy elég jól hűtő változat, nekem egy msi gaming x van a gyerek gépében lol, fortnite, gtaV-re. Annyi volt rajta módosítva kapott egy gelid padot meg mx4 pasztát aztán had menjen
A gyereket az új játékok nem igazán izgatják, így marad még egy darabig.[ Szerkesztve ]
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
Kifolyt a paszta a GPU és a hűtő közül?
-
válasz
Istvan2020 #15725 üzenetére
Igaz nem nagyon játszottam már (meg közben meg is váltam tőle), de ha igen akkor fura volt hogy k*rva hangosak voltak a ventik, hát ezért.
Ez egy Red Devil volt, imádtam és mindenre is elég volt számomra.
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
Kalacskepu #15724 üzenetére
110 vagy 83 nem mindegy
Nekem gigabyte auros volt ilyen 110 es hostpottal anno. -
válasz
Istvan2020 #15723 üzenetére
Az volt igen, viszont orvosolva lett.
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
Ez elég gyászos
-
-
korcsi
veterán
válasz
Istvan2020 #15720 üzenetére
Tárgytalan[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
válasz
Istvan2020 #15717 üzenetére
Nem kell azt kenegetni... rányomsz egy nagyobb pöttyöt, esetleg X-et, a többit a hűtő szétteríti, mikor meghúzod a csavarokat. Van ott akkora feszítés, hogy magától elfog terülni.
-
CirrMee
addikt
válasz
AiRLAC #15715 üzenetére
MX4 nálam is bevált.
Amikor kifogyott, helyben csak MX5 volt elérhető. Nem tudom én e kaptam ócskát, de az újabb jobbnak nem volt jobb, viszont az állaga nehezebben kenhető, gyurmaszerű volt az MX4 -hez képest.“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
válasz
Steve_Brown #15713 üzenetére
MX4 a mai napig egy nagyon jó paszta
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
Steve_Brown #15713 üzenetére
Msi Gaming X 5700XT, gelid padokkal és Mx4 el köszöni elvan jó hőfokon
-
válasz
Steve_Brown #15711 üzenetére
Kryonaut nem a legjobb, mert ki szokott nyomódni, na mindegy majd meglátod.
-
válasz
Steve_Brown #15709 üzenetére
https://merlinhardver.hu/termek-reszletek/alphacool-subzero-thermal-grease-35g-16wmk-12996-95356
3,5 gramm 5500 + szállítás.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
válasz
Steve_Brown #15706 üzenetére
Ennek nézz utána egyénileg, minden gyártó más és más méretűt rak a kártyájába. Nekem a Sapphire Pulseban 1 mm vastag padek voltak belül és csak a belsőket cseréltem, mert a külsőnek nem volt értelme, az 3 mm vastag.
Nem kell nagyon drága padet venni, mert annyit nem nyersz vele, viszont a gyári padeknél minden jobb. Ha újra vennék, akkor én a kék színű Arcticot venném, amit írtál, a kártyának megfelelő vastagságban, pasztának pedig az Alphacool Subzerot.
[ Szerkesztve ]
-
n0is3es
aktív tag
válasz
Steve_Brown #15706 üzenetére
Nekem volt sima 5700 XT és 5700 XT 50Th anniversary is, csak simán paszta és nekem 75 foknál sosem volt melegebb
A padokhoz sosem nyúlok, most egy 6600 XT használok és ez sem melegszik
Samu S22 Ultra & iPhone 11 Pro Max & Alfa Romeo 147 1.6 Twin 120 LE 2006 ;)
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
Steve_Brown #15705 üzenetére
Csak, hogy legyen mihez kötni az aggályaimat:
Konkrétan nincs hova undervoltolnom szerencsétlent. 1750Mhz a max órajele (sohasem éri el kb) és ez is 977mV-on. Alapból 800mV-on fut szerencsétlen és 1500Mhz-en, így is throttlingol.
Az a baj, hogy nincs itthon szinte semmim, csak valami kék régről megmaradt thermal pad illetve némi MX-4 paszta.
-
beef
őstag
válasz
Steve_Brown #15702 üzenetére
Nekem 5700xt ref van. Minden gyári rajta (mármint a paszta, venti). Van egy kis undervolt rajta, meg venti limit is (hogy ne legyen porszívó hangja
) . A hotspot sosem ment el 100 fokig, 95-96 szokott lenni és a delta is nagyon kiváló ~15-20.
-
válasz
Steve_Brown #15702 üzenetére
Nálam egy Sapphire Pulse teljesít szolgáltatot már lassan 6. éve, de azon a gyári thermal padek cserélve lettek Thermal Grizzly Minus Pad 8-ra, illetve a paszta is rendszeresen újra volt kenve, most Arctic MX-6 van rajta. Ettől függetlenül Windows alatt igényli az alulfeszelést, amiről elmentettem egy érdekes fórumbejegyzést, ha érdekel itt találod: [link] A bejegyzésből az első hozzászólás irányadó:
Stock 2050/1200mv:
110fps, 185W max, 160W avg, rpm 2950, gputemp 74C, junction 93C
1900MHz/1000mv:
110fps, 149W max, 130W avg, rpm 2700, gputemp 70C, junction 81C.
1800/950mv:
108fps, 133W max, 115W avg, rpm 2300, gputemp 66C, junction 74C.
1750/910mv:
106fps, 134W max, 110W avg, rpm 2300, gputemp 66C, junction 74C.
1700/890mv:
104fps, 126W max, 105W avg, rpm 2200, gputemp 65C, junction 73C.
Jól mutatja, hogy minimálisan csökken a teljesítménye a kártyának, de a fogyasztás és a hőfokok jelentősen. Lehet belőle hűvös és csendesen üzemelő kártyát építeni, viszont picit le kell faragni a kajából.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Steve_Brown
senior tag
Hát ez az újonnan beújított referencia 5700 borzalmas. Furmarka egyből hiteli a hotspot a 110-es limitet és throttlingol.
Asszonypajtás 5700XT Mech OC-ja is van, hogy belefut a 110°C-os limitbe, de többnyire az legalább megáll 100 fok alatt. Ez kicsit sem.
Mi van itt? Nem is valami nagy fogyasztásu kártya. A HD5850-em 15 évvel ezelőtt ugyan ilyen designnal ugyan ilyen fogyasztással megállt 80 fok alatt.
-
válasz
Steve_Brown #15700 üzenetére
Enyémben 5 éve megy és még tényleg most kezdem érezni, hogy kezd kevés lenni. Még 2-3 év belefér, de én nem is játszok AAA játékokkal. 2019-től visszafelé viszont nem azt mondom, hogy mindent (mert mindent nem próbáltam), de a javát viszi FHD-n.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztalos klub
- Ukrajnai háború
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Fűzzük össze a szavakat :)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mini-ITX
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- TP-LINK routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...