Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4mie
veterán
Köszi srácok!
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
L4mie
veterán
Sziasztok!
Családon belüli kérdés (szóval nem nekem én nem értek az archicadhez)
Mi a menete archicaden belül egy elem létrehozásának profil forgatással?
Mondjuk egy sombrero alakú lámpabúrát szeretnénk létrehozni, akkor én más CAD szoftverben fognám a profilt, középvonal mentén forgatnám és nagyjából kész.
De családtagnak archicadben kell és 10 perc keresgetés alatt csak projektben forgatós videót találtam
Tudtok adni linket, leírást, tanácsot, hogy tárgyat hogy lehet létrehozni így?
-
L4mie
veterán
Egér: érdemes alzán árfigyelőt belőni az mx master 3s-re 2 hete rendeltem a cégnek 2darabot, 17k-ért adták darabját.
[link]Én g602-t használok, sok gomb jó macrozva.
-
L4mie
veterán
-
L4mie
veterán
Sziasztok!
A legújabb archicaddel melyik artlantisok kompatibilisek?
Feleségem most megy vissza dolgozni, és a cégüknek van archicadjük 21 vagy 17 es, de a 21-el az volt a problémája a feleségemnek, hogy nem votl kompatibilis a 5.7.x-es artlantisukkal.
Most hogy visszameg elvileg választhatnak (bár ezt nem tudták értelmesen elmondani a cégüknél) verziót, de onnantól az fixálódik és nincs váltás a hardverkullcsal hogy melyik verziót futtatják.
Szóval olyan verziót szeretne választani ami jól működik valamelyik stabil artlantisszal (21es?)
Ebben kérném a segítségetek, ha mondjuk a 26os archicadet használja majd tudja jól használni vele-mellette a 2021-es artalntist?
(köszi a válaszokta, remélem nem voltam túl kusza)* most nézem 26-os archicadnek nagyon jól áll a Szervita, szép lett az épület dvm büszke lehet.
-
L4mie
veterán
Alaplap memóriavezérlő hiba miatti fagyástól keletkezett windowsban egy 0xc0000005
hiba, amit sajnos házi módszerekkel sem sikerült kijavítani, így reinstallal megoldottam.Hogy tudjon dolgozni amíg ez megoldódott a céges gépén,
ArchiCAD 17-et akartam feltenni asszony számára a gépemre.Ahogy 3D-nézetbe váltottunk szétfagyasztja a gépet, blackscreen után hibaüzenet fogad:
Az OpenGL virtual valamit nem tudta elindítani ezért a program leállt.(nem csináltam ptrsc-t)
AMD Navi 5700 XT kártyával csinálta, GTX-ekkel nem volt gond, kikapcsoltam az openGL használatot, hát azt a sebességet senkinek se kívánom.
Mivel ragaszkodik a 17es archicadhez ezért másikat nem tudok felrakni (ne kérdezzétek miért nem az újjal szerkeszt, azzal tutti menne minden) Van vajon valami patch vagy trükk ami megoldhatja?Már le is szedtem a gépemről, de nem vagyok benne biztos, hogy a céges gépe teljesen megjavult, így ha legközelebb kéne szeretném, ha működne neki az én gépemen is.
[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
Sziasztok,
Párom artlantisa egy gépfagyás-reset kombó után indulás után kapásból kilép.
Szürke alapfelület felvillan és visszadob asztalra.
CSináltam neki egy uninstall-CClean regclena - reinstall kombót...ugyanaz a jelenség.
Találkoztatok már ilyennel, mi a megoldás?
5.1.2.x valahányas verzió (nem értek hozzá) szegény eléggé el van szontyolódva mert holnapra kéne leadnia egy projektet.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
L4mie
veterán
Sziasztok,
Páromnak próbálom belőni az artlantist itthon, mert cégénél most kaptak új archicad 22-es verziót és teszteljük, hogy legyen kis rutinja majd élesben renderelni és ne kelljen folyton a régihez visszanyúlni ha haladni akar.
/én revitben néha rendereltem na az nem kicsit más, de sikerült beállítanunk/
A problémám, hogy rendereléskor nem használja a VGA-t, és 2 fal és 2 lámpát 5 percig renderel 300dpi - FHD minőségben.
Beállításokban be van állítva a hardveres gyorsítást. Mit kéne beállítani? 6.5-s artlantissal próbáltuk.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
L4mie
veterán
Sziasztok,
Létezik olyan szoftver ami kompatibilis az archicaddel, megnyitja/képes konvertálni a saját formátumára az archicades formátumokat és kompatibilis formátumban ment?
+ igyenes vagy olcsóbb?[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
Üdv Urak, a probléma a következő, ebben szeretnék segítséget kérni:
Barátnőm, standokat tervez, archicadben és artlantis-ban rendereli.
Installációs standok egyik fő építőelemét, nem találta meg sehol letölthetőként, ezért archicadben létrehozta a modellt, sajnos úgy sikerült neki, hogy hiába jó geometriailag és működik is, csak amikor betölti archicadbe, nagyon belassul a szoftver, amikor mondjuk 10-20 darab is bekerül, majdnem használhatatlanná vállik.
Az elem átmérője 4cm, azt mondja nem volt egyszerű megcsinálni, mert pici és archicadben csak nagyokat tud....bevallom nem értem.
Renderelésnél szintén hasonló lassulásokat tapasztal.
Így néz ki egy ilyen installációs "profil"
[link]Nem értek az archicadhez, ezért csak tippelni tudok, hogy túl részletesre csinálta, esetleg valami modellbeállítást elronthatott?
Hogyan lehetne úgy megcsinálni, hogy ne fagyjon szét a gépe? /esetleg megcsinálom neki Revitben akkor tudok neki kimenteni Archicad formátumot valahogy?/
Segítséget köszönöm.
-
L4mie
veterán
válasz próbakocka #2454 üzenetére
Ha már artlantis, tudtok egy alapokat oktató magyar nyelvű oldalt vagy videót mutatni?
-
L4mie
veterán
Üdv Urak,
Egy olyan kérdésem van, hogy archicadben lehet pucolni a tervet mint autocad-ben a purge paranccsal?
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest