Új hozzászólás Aktív témák

  • DeathAdder

    veterán

    Egri Viktor véleménye:

    "
    Ki gondolta komolyan, hogy az állam, amely erejének jelentős részét a sport felemelésére fordítja, és amely a kommunikációt minden eddiginél ellenállhatatlanabbul veti be érdekei érvényre juttatásában, pont ezt békén hagyja majd?
    Ahogy pár éve arra sem gondolt volna senki, hogy egy a hatalom minden pozícióját birtokló kormánynak, amelynek akarata nem rendeletekké, hanem rendszerré változott, szüksége lehet permanens, négy éveken át tartó plakát- és reklámkampányra, úgy arra sem, hogy úgy is utolérik.
    A kukást az állami szemétszállítás, a tanárt Klebelsberg eltorzult szelleme, a diákot a kerettanterv, a dohányost az újraosztott trafik, a parasztot az új, államilag válogatott arisztokrácia, az egyetemi oktatót a központnak hajbókoló kinevezettek, a közmunkást a helyi Döbrögi, a földikutyát a határzár, a sportkommentátort...
    A pár éve még egymással tisztán piaci alapon versengő cégek helyett, jövő nyártól már az m4 és a TV2 mutatja majd a világ legeladhatóbb futballsorozatát. Egy állami, és egy állami banki kölcsönből megvásárolt, a hatalom érdekeit minden területen jól képviselő "vállalkozó" televíziója.
    A BL-nek semmi köze a nemzet sportjához, a BL a futballba befektető üzleti vállalkozások vetélkedése. Egy BL-siker nem nemzeti teljesítmény. Ennek megfelelően mindenhol egymással vívó kereskedelmi társaságok licitálnak rá. Itt állami pénzből verik a remélt bevételnél irreálisan magasabbra az árat.
    -Legalább nincs fizetős csatornán! -jöhet a válasz.
    -Aha. Kinek a pénzéből 10 milliárd?
    Jó szórakozást!"

Új hozzászólás Aktív témák