Új hozzászólás Aktív témák

  • DeathAdder

    veterán

    válasz balazs025 #95778 üzenetére

    Mourinho és talán más edző is panaszkodott, hogy a szövetség semennyire nincs figyelemmel a csapatokra

    Ez tény, egyetértek, és valóban elég nagy probléma, és sajnos tesznek rá magasról :(

    Lerágott csont, de akkor is tény, nemzetközi szinten ezek a ma is jellemző szűkös idők akkor jöttek el, amikor a tv-s pénzek megerősítették a kicsiket, és ezek a "kis" csapatok jóval nehezebb ellenfelekké váltak, akik mostanra már nagyon komoly értékű válogatott játékosokat foglalkoztatnak.
    Vagyis ez jóval megnehezítette a bajnokság megnyerését, illetve a BL helyek elérését. És racionálisan nézve is, sokkal fontosabb a jövő évi BL szereplés megszerzése mint bármi más.

    És ennek hatására létrejött egy versenyképesebb sorozat, ami ez által lett a legnézettebb és emiatt termeli folyamatosan évről évre a nagyobb pénzeket. És az nem feltétel nekik, hogy BL-ben versenyképesek legyen a csapatai, mert BL-ből legfeljebb csak közvetve profitál a PL, az egyes csapatoknak viszont jóval nagyobb a BL hatása.

    A tulajoknak is az a fontos, hogy jöjjön stabilan a lé ebben az aranytojást tojó tyúk állapotú időben, és az a céljuk, hogy stabil PL résztvevők legyenek kiesési gondok nélkül, nem azért, hogy majd jól odaverünk és elcsípjük a 6. helyet, amiért jár is plusz 1,5 milla..

    És szerintem ez a jövőben sem fog változni.

    Amit el tudok képzelni hogy változást okozhat az a régóta pletykált Szuperliga bevezetése, ahol az 5 top bajnokság első 4 helyezettje csatázna a legrangosabb nemzetközi címért és lenne mondjuk hétvégén, míg a bajnoki fordulók hét közben.
    Ezzel a presztízzsel már nem tudná felvenni kesztyűt a PL, meg az ő tv-s pénzük.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák