Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    válasz drachoHUN #140416 üzenetére

    + @Redneck

    A mi reális helyünk reálisan a B-C ligában van, de a játékbéli különbség egy részét már pályára lépés előtt, fejben elhesssegették a srácok (ami azért nagy szó, mert a magyar futball elmúlt évtizedeit a mentális gyengeségünk határozta meg), a maradékot pedig a pályán tűntették el azzal, hogy szívvel, elszántsággal, alázattal és hatalmas taktikai fegyelemmel játszottak.

    Ez utóbbi egyébként nagyon durván visszaköszön a Fradi esetében is.

    SZERINTEM nem kell és nem is szabad fenntartással kezelni a feljutást. Baromira megérdemeltük. Oda-vissza vertük a törököket, sztárok ide vagy oda, ők sehol sem voltak a NL meccseken. Azt el kell ismerni, hogy a szerbek és az oroszok egyértelműen jobbak, de főként egyénileg; csapatként nem mutattak többet, sőt! A szerbek mélyen tudásuk alatt játszottak, lehet hogy ott belső problémák is vannak, de kit érdekel? Az oroszok itthon 0-3-ig leléptek bennünket, más szintet képviseltek, de még ott is (oké, talán kissé kiengedtek), de visszajöttünk a meccsbe és ez szintén hatalmas dolog.
    És az az orosz válogatott, amely ilyen kilátástalan játékkal tud egy ekkora vereségbe belefutnk egy jobb napokat látott szerb válogatott ellen, meg sem érdemli, hogy a legjobbak közé kerülhessen.

    Summázva: A B liga legerősebb csoportját nyertük úgy, hogy közben kijutottunk az EB-re is, miközben több meccsen is nélkülöznünk kellett két Európa-klasszis játékosunkat (+pl. Orbánt) vagy épp a célegyenesben a fél szakmai stábot. És mindezt úgy, hogy a sorsdöntő meccseken mindannyian a hazai pálya előnyében bíztunk/bízhattunk, s végül mégis nézők nélkül csinálták meg. Baromira megérdemelték, sokkal jobban akarták ezt és sokkal többet tettek ezért, mint a másik három válogatott együttvéve.

    Remélem az A ligát nem 0-0-6-tal hozzuk le, de még ha így is lesz, fantasztikus bravúr, hogy ott lehetünk! Én nem érzem, hogy megakadályozhatná a fejlődést hat, top csapat ellen vívott találkozó, sokkal inkább szolgálhatja a fejlődésüket. A legjobbaktól tanulni nem szégyen. És bízzunk benne, hogy elkerülnek bennünket a csúfosabb vereségek, de ha egy német válogatott kikaphat 6-0-ra vagy a szbornaja öt nyuszira, akkor még az is belefér.
    Az biztos, hogy a motivációval nem lesz gond :)

    Nemrég még csodaszámba ment, ha két-háromévente elhoztunk egy-egy top csapatot, németeket, olaszokat, argentinokat. Most világsztárok fogják egymásnak adni a kilincset a Puskásban :R

Új hozzászólás Aktív témák