Komoly pénzekkel szólna bele az amerikai választásokba a kriptoipar

Egy nonprofit kriptoszervezet új politikai akcióbizottság keretében gyűjt jelentős pénzösszegeket a tagjaitól azért, hogy kriptobarát politikusok kerüljenek fontos pozíciókba az USA-ban. Nem egyedüliként.

Új politikai akcióbizottságot (PAC) indítoott egy nonprofit kriptoszervezet, amely most 440 ezer tagjától gyűjt pénzt azért, hogy kriptobarát politikusok kerüljenek fontos pozíciókba az amerikai képviselőházban és szenátusban.

A kriptoipar eddig is igen komoly pénzeket költött arra, hogy számukra ideális politikai jelöltek kerüljenek hivatalba és támogassák a kriptoipar és a blockchaint. A Fairshake, a Defend American Jobs és a Protect Progress PAC-ok eddig például több mint 110 millió dollárt gyűjtötte össze az idei választás kapcsán.

A kriptoiparnak többek között az FTX és a Binance jogi ügyei miatt is fontos (az FTX elítélt alapítója például a nyomozók szerint arra is használta a pénzeket, hogy több mint 100 millió dollárral támogasson amerikai politikai kampányokat), hogy a jövőben ne rossz szemmel nézzen rájuk a hatóság, és olyan politikusok szolgálják az embereket, akik támogatják a kriptoszektort.

A kriptoipar egyes képviselői már most arról beszélnek, hogy az idei választásokban már ők is szerepet játszanak.

Előzmények