Új hozzászólás Aktív témák

  • DeathAdder

    veterán

    Ezt beteszem ide, Kele János tollából:

    Mi a baj a Chelsea-nél? Komplex a kép persze, de íme néhány talking point a megfejtéshez:

    ❌Szerkezeti problémák a csapatjátékban: a Conte szívszerelmeként ismert 3-5-2 baromi statikus és sablonos, miközben viszonylag könnyű benne elszigetelni Hazard-t; a tavaly sikert hozó 3-4-2-1-be viszont csak hatalmas kockázat mellett lehet beapplikálni Fábregast, aki nélkül nincs build-up játéka a Chelsea-nek. Csak rossz és még rosszabb kompromisszumok közül lehet választani.

    ❌Oké, de mi ennek az oka? Röviden és tömören: Tiemoué Bakayoko. Nem vitás, eddig ő a szezon flopja - semmilyen formában nem képes pótolni Maticsot, sőt, szinte konstans emberhátrány támadásban és védekezésben is.

    ❌Conte tavaly sokakat meglepett, hogy gyorsan és hatékonyan a keretre szabta a háromvédős rendszert, de nem szabad elfelejteni: az ellenfeleknek most már bőven volt lehetősége kielemezni, mit és hogyan csinál a pályán a Chelsea. Bár a videózás Angliában még mindig kvázi gyerekcipőben jár Németországhoz képest, az tisztán látszik, hogy a ligában az átrendeződés sokkal gyorsabb, mint korábban bármikor. Conte ellenben nem egy túl improvizatív edző: sokkal inkább működő, kipróbált, begyakorolt sémákban hisz, amikhez aztán körömszakadtig ragaszkodik is. Ez most komoly gond.

    ❌A keret - főleg a riválisokhoz képest - brutálisan kiegyensúlyozatlan, ráadásul gyengébb is, mint tavaly. Drinkwater, Barkley, Zappacosta vagy Rüdiger ugyan hasznos kiegészítő emberek tudnak lenni, de nehéz elképzelni, hogy a Chelsea-n kívül bármelyik másik élcsapat keretében lenne helyük. A Bakayoko-Matics viszonylatról már volt szó, de ha a szívünkre tesszük a kezünket, azt is be kell lássuk: Morata sem épp ugyanaz a polc, ahonnan Costát levette a csapat. Nagyon nem.

    ❌Nem lehet nem észrevenni, hogy Conte és a vezetőség között hatalmas a feszültség. Az edzőnek saját bevallása szerint semmilyen szerepe nincs az átigazolásokban, miközben láthatóan frusztrálja, hogy a klub folyamatosan lemarad az árversenyben a nagy halakkal szemben: Stones, van Dijk, Alexis, Lukaku, Pogba, vagy épp Kyle Walker aláírása egyaránt kellett volna Conténak, de a vezetőség nem tudta megszerezni azokat. Talán egyedül Kanté esetében tudott erőt demonstrálni a Chelsea az utóbbi két szezonban, holott korábban ezt rendszeresen megtette a piacon - elég csak Torres, Hazard, vagy Diego Costa megszerzésére gondolni.

Új hozzászólás Aktív témák