Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
üszök
őstag
válasz Kezdő Balázs #28295 üzenetére
Ennek a topiknak a emiljeiről akarsz le íratkozni? Jobb oldalt,ha a kedvencek között van a topik,ott van egy boríték az mutatja,hogy kérsz e értesítőt.
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
sfdrakex
nagyúr
válasz kriszwells #28298 üzenetére
1 kulccsal egyszerre 1 gépen lehet csak aktiválva, ha a másik gépről leszeded felrakhatod, bár oem hivatalosan 1 adott géphez van.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
kriszwells
aktív tag
Üdv!
Laptophoz lett adva az a Win 7 OEM verzió, amit tanárok olcsón megkaphatnak és a telepítő cd-ről lehet Win 7, Xp-t, Office 2007 ill. Office 2010-et telepíteni. A laptopra fel lett téve a Win 7, de az otthoni asztalira is újrakellett rakni az Op-rendszert és erről lett, de így azt írja nem jogtiszta. Ez azért van mert OEM csak egy gépre rakható?
Olvastam egy ilyet: "Egy kis kiegészítés: egy rendszerépítői OEM kulcsot is lehet többször, teljesen eltérő gépeken is aktiválni, pontosan 14 alkalommal, azaz 14 gépre tehető fel. Mindenféle trükközés és csalás nélkül, mindössze a megkötés annyi, hogy 1 hónapnak kell eltelnie az egyes aktiválások közt."
Ezt meg lehet tenni? Vagy egyszerűbb ha asztalira megy vissza XP, lapon meg marad Win 7.
Esetleg ehhez a telepítőcd-hez pótkulcsot venni? Hogy két gépen lehessen használni?
Kösz!
Köszönöm, ha támogtsz egy kattintással, feliratkozással, megtekintássel, megosztással:: YouTube: https://bit.ly/49G6iNz Weblap: https://www.fotonebula.hu/
-
Kezdő Balázs
tag
válasz PumpkinSeed #28296 üzenetére
Üdv:Balázs
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Kezdő Balázs #28295 üzenetére
Beállításaim menüpont alatt.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
Kezdő Balázs
tag
Sziasztok!
Először is elnézést az OFF-ért ,(itt is megkérdezem,hátha itt hamarabb kapok választ) a kérdésem az lenne,hogy-hogyan tudnék leiratkozni az email--ről
mert ,sajna minden nap megkapom a hozzászólásokat & a postaládám tele van.
Előre is köszönöm a segítségetÜdv:Balázs
-
olivera88
veterán
Van pár Saba clientes előadás, és némelyikben nem akar lejátszódni a hang, de másnál ugyanez lejátszódott. Miért nem hajlandó lejátszani a Windows a hangot?
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
wrox
őstag
válasz hegegabi80 #28291 üzenetére
VGA?
Integrált vagy kártya? -
hegegabi80
addikt
Az miért van, hogy tegnap SSD-re telepítettem a 64bites win 7-et. 4gb memó van a gépben, de csak 3.52 használható. Korábban a HDD-n lévő u.a. az oprendszer tudta mind a 4-et. Nem emlékszem, hogy emiatt kellett volna valamit állítanom, de lehet még is kéne?
-
-
martin66
senior tag
Sziasztok,
van egy problémám, kérlek titeket segítsetek.
A probléma:
(Többször előfordult) de tegnap olyat csinált a Windows 7-em, hogy átírtam egy php és egy html fájlt és a karakter kódolása rossz lett (az ékezeteket rosszul írta ki). Először a phpDesigner programmal majd jegyzet tömbbel majd egy másik szövegszerkesztővel írtam át a fájlban található angol szövegeket ékezetes magyarra.
De semmilyen programmal nem tudtam úgy átírni a fájlt, hogy az ne legyen rossz karakter kódolású.Ezért meg kellett kérnem a csapattagomat, hogy írja át. Neki sima jegyzettömbszerkesztővel és Dreamweaverrel is tökéletesen működött.
És sokszor fordult elő, hogy nekem több programmal sem sikerül valamit átírnom, mert a rendszer elrontja a karakter kódolását a fájlnak. A csapat tagnak pedig elsőre jó.
Azért gondolom, hogy Win7 beállításával van baj, mert nekem mindegyik szerkesztővel elrontja a karakter kódolást a csapattagnap pedig soha nincs ilyen baja (ő is Win7-et használ).
Adat:
Windows 7 Ultimate Sp1A Windows-ba hol lehet beállítani az alapértelmezett karakterkészletet? Vagy máshol keressem a probléma forrását?
Köszi előre is!
-
Ájvi
csendes tag
Szerbusztok!
A HDD-m C kötete dinamikusról elsődlegesre lett állítva 1 másik gép segítségével (Easus part.h.e.-al) hiszen dinamikusról nem lehetett win-t indítani.
[A többi partició maradt dinamikus gondolván majd erről az op. rendszerről megcsinálom, csah....]...Nem bootolja be a win7-es op.-t! Mi lehet a gond & a megoldás? (Laptop & win 7-ről van szó)
(Sajna a gép bios-át nem találtam... mintha nem is lenne így a csökk. módot kizártam. De kétlem h. működne hiszen nem érzékel bootolni valót a lemezen ill. rossznak titulálja.)Köszönöm! Szép napot!
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
edward2
addikt
Jó mostmár meguntam keresgélni a neten.
Van egy program (VLC) ami rendszeresen beragad leállításnál, de egyszerűen képtelen vagyok megoldást találni a force shutdownra. Mindig rá kell nyomni hogy force close yes... XPben volt erre sima regedites megoldás, de win7re még képtelen voltam bármit kiguglizni.
Ötletek?
-
brd
nagyúr
A partíció betűjelek az adott Windows alatt vannak tárolva, és Win7-et még nem sikerült úgy telepítenem, hogy ne C: legyen, így így is-úgy is C: lesz az adott Win7 betűjele (akkor is, ha úgy telepíti, hogy ott a másik HDD), hol a gond?
The only real valuable thing is intuition.
-
nagyúr
válasz hegegabi80 #28281 üzenetére
Ted mobil rack-be és akkor kapcsold be, amikor kell.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
hegegabi80
addikt
Hi!
Az alábbi kérdésem lenne.
Van a gépembe egy 120Gb-os SSD, meg egy 500as HDD. Úgyebár a 120-as megy a win7, meg progik meg játék. Így bőven elférek az SSD-n. A HDD csak adattárolásra van, eddig tiszta sor minden, sok embernek így van.
A kérdés pedig, be tudom e állítani, hogy a HDD csak akkor kapcsoljon be, ha használom is? Tudom hogy az energiagazdálkodásnál be lehet állítani, hogy mennyi idő után kapcsoljon ki. De nekem olyan kéne, hogy már a win 7 betöltésénél se kapcsoljon be, mert nem használom mindig. Külső hdd-t nem igazán akarnék belőle csinálni, bár tudom mert akkor külön tartót is kéne hozzá vagy dokkoló.
Ezt valahogy programosan vagy biososan meg lehetne oldani?[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
válasz hackeeeee #28275 üzenetére
Csak azt is vegyétek figyelembe, hogyha úgy volt telepítve a win, hogy a másik vinyó nem volt a gépben, de futtatáskor bennt van mindkettő, abból gubanc lehet, mert mindegyik a C:\-re volt telepítve, és ha másik meghajtóról bootolsz, akkor az a másik C:\ meghajtó lesz.
Szerintem jobb a telepítés idejére bennhagyni mindkét vinyót, és a windows boot menüből választani.
Vagy pedig nincs mese egyszerre csak 1 vinyó lehet bedugva. -
brd
nagyúr
válasz Vasinger! #28268 üzenetére
Persze, simán, ha a BIOS-ból/bootmenüből akarsz választani, akkor a másik egységet vedd ki a telepítés idejére, de ha a Windows-os bootmenüből, akkor tudd, hogy a mostani Win7 megfelelő helyén lesz a bootmenü, tehát a másikhoz majd bootmenüt kell készíteni, ha a most működő valamiért megszűnik (kiveszed/letörlöd a HDD-t).
PumpkinSeed: Semmi köze a "bitességnek" ehhez. Ezek honnan jönnek neked? Én majdnem kitalálni sem tudok ennyi zöldséget, mint amit te néha ide a topicba írsz.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
-
StSanya
senior tag
válasz hackeeeee #28266 üzenetére
Ez valami laptophoz kéne nem? Elvileg a 10.2 legacy driver kell hozzá, de lehet a Mobility Modder-t rá kell engedni...
[ Szerkesztve ]
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
Vasinger!
nagyúr
Hogyha notebookomban fel van rakva a winyóra egy Win7 és a mellette lévő SSD-re is feltennék egy hetest, akkor indításnál gond nélkül tudnék választani a két OS közül, hogy melyik induljon el?
-
Winnie The P
őstag
Szia!
Nincs bekapcsolva rajta alvó mód. Amióta ez a rendszerem van azóta nem volt kék halál (2011.) Táp rendben, mert játék alatt nincs gond. Azért köszi hogy válaszoltál.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy x200-as VGA-hoz valamiféle driver elérhető-e?
9.2-es Vista-s driverral próbálkoztunk, de nem jártunk sikerrel..
Véleményem szubjektív...
-
félisten
-
flierqqq
tag
válasz szabonagyur #28261 üzenetére
Achi módban van, a Bios verziószámát nem tudom és sajnos most nem tudtam kölcsönkérni eredeti Win7-et...egyenlőre marad rajta a Homebasic.
Érdekes a világ megosztása - Van akinek Rolexe van, és van akinek ideje.
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Hol tudom beállítani, hogy az asztalon lévő ikonok nevének legyen más színű háttere, mint maga az asztal?
Árnyékot tudok alájuk kapcsolni, de másféle háttérszínt nem. -
bence188
tag
Sziasztok!
Ma be akartam kapcsolni a gépet, bejött a windows betöltőképernyő, üdvözöljük és utána látszik az egér és fekete képernyő, nem megy tovább. Csökkentett módban hálózattal is simán elindul, most onnan írok. Windows 7 64bit-es az oprendszerem. Ja és nem telepítettem fel előtte semmit, van avast vírusírtóm normális. i5 proci 5870 vidikari, 1 tera vinyó(300gb szabad), 4gb ram. Nem hiszem hogy hardverprobléma lenne.Mi lehet a gond nem tudjátok? Ja és build 7601 service pack 1[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
flierqqq
tag
Lenne egy elég nagy gondom!
Az a helyzet, hogy pénteken raktam össze egy új gépet... /Intel P. G840,Asrock H61M-GS,4GB Samsung RAM, Int. vga, meg az 500-as WD HDD /
Telepíteném DVDról a windows ( 64 bites ultimatet, RTM-es ) szépen fel is települ de a telepítés végefelé az újraindulásnál nem bootol be! Hiába van az első helyre beállítva a HDD-ről való bootolás, csak annyit csinál hogy behozz egy kék asrockos képernyőt ahol van 4 menüpont:
Press F2 or DEL to run UEFI BIOS
Press F6 for Instant Flash
Press F11 for Boot Menu
Press TAB to Switch Screende ha nem nyomok egy gombot 2mp-ként újraindulgat -.-''
Újrahúztam, de ugyanez...
Péntek este volt, fáradt voltam, hagytam a fenébeSzombaton megint csak este volt időm, de elhívtam az egyik informatikus ismerősömet, de ő se tudott semmit se csinálni, viszont mondta, hogy az egyik tanítványa is hasonlóan járt, megvette a gépet és nem tudta felrakni az Ultimatet vagy mást csak a Home Basicet!
Megpróbáltam a 64 bites home basicet és hibátlanul feltelepült!!
Viszont nekem fontos lenne az Ultimate vagy legalább a Professional.Kértem egy másik (SP1-es) telepítőt, na ott már a windows fájlok betöltésénél 0xc00000e9-es hibával kidobál, hiába állítottam be jól a botsorrendet.
Még ma megkérem egy másik rendszergazda ismerősömet, hogy nézze meg, de telefonon azt mondta hogy vele ilyen még nem fordult elő.
Vajon mi lehet a probléma? Ideiglenesen felraktam egy home basicet...
Érdekes a világ megosztása - Van akinek Rolexe van, és van akinek ideje.
-
Llew
senior tag
Szektorhibás a gépemben lévő vonyó és még nem volt lehetőségem kicserélni.
Tegnap indításkor feketére váltott a képernyő és azt mondta, hogy ellenőrizni kell az egyik partíción lévő fájlokat.
Pár perc alatt lefutott a checkdisk, de utána az "Usn Journal verification completed." sornál beragadt a dolog. Mit lehet ezzel kezdeni?Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
-
lck
senior tag
válasz PumpkinSeed #28251 üzenetére
Egyebet nem tudok. Így hozták a gépet. Annyi érdekessége van hogy a keddi windowsupdate előtti állapotra tudna visszaállítani ,de az nem sikerül. Igy lehet akkor történt valami árulás.
Éppen az adatmentéstől és új winrakástól akarom magam megkímélni.Régi szép idők amikor win98-at rátelepítettem a régire szinte minden megmaradt a régiből. Programok, beállítások nagy része.
-
lck
senior tag
Hali !
Amikor a w7 azt mondja indításkor hogy most kijavítja magát, de aztán nem sikerül és állandóan újrakezdi, továbbá már megvolt a fixboot, fixmbr, scandisk. Ráadásul a rendszervisszaállítás is sikertelen, akkor csak új wintelepítés az egyetlen megoldás ? -
drr
őstag
Sziasztok!
Harmatfriss konfigurációm az adatlapomban olvasható. És ez a friss, alig egynapos konfig 64bites Home Premiummal egyszer csak kidobott egy ablakot, ami arról tájékoztatott, hogy a windows a számítógép gyenge teljesítménye miatt kikapcsolta az aerot, meg egy csomó lomot. Három lehetőség közül én azt választottam, hogy maradjon minden úgy, ahogy volt, de előtte már azt láttam, hogy az ablakokat ha át akarom helyezni, akkor csak a keretük megy, meg ilyesmi. Ezek után a Teljesítménybeállításoknál ráböktem a "Legjobb megjelenítés"-re, biztos ami biztos. Minden driver a helyén és friss. Mi a fene okozhat ilyesmit egy korszerű négymagos gépen? A régi, core2-es gépemen az életben nem láttam ilyesmit?
Akinek van tippje, szivesen várom az ötleteket -
McSzaby
őstag
Hájas-májas!
A következő lenn a problémám. Csinálni akarok egy DC-t Samba-val a Linuxos "szerveremmel" itthonra, de elég jól elakadtam, 3 napja toporgok egy helyben. Szóval a Samba elvileg jól van beállítva, mert a winxp-s gépem gond nélkül bedurran a tartományba és úgy működik, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Egyedül a Win 7-el van a gond, illetve a win 8-al is. Berakom a tartományba, kiírja a gép, hogy "Üdvözöljük a tartományban" majd kidob egy hibaüzenetet.
Ő lenne a hibaüzenet. Majd természetesen újraindítás után megbízhatósági okokból nem tud kapcsolatot teremteni a gépem a kiszolgálóval. Legalábbis ezt írja...
Kérlek segítsetek!
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
t.imi
addikt
válasz PumpkinSeed #28206 üzenetére
Meg vagyok Egy hét alatt...
A probléma megoldása: Ha az UEFI biosban az "ahci XX dvd-rom"-ról telepit az ember, akkor nem tud a meglévő XP mellé telepiteni.
Érdekes, win8 alatt nem volt ilyen gondom
Át kell húzni előre a "XX dvd-rom-ot, UEFi ne szerepeljen, utána a hdd és voálá. Itt figyel minden rendben, mint 7 nappal ezelött. Agyam eldobom.
A ccleaneres full törlés sem segített sajnos, ez volt a megoldás. Legalább 100%-ban tiszta lappal kezdek mindent.Winnie The P Nem lehet, hogy alvóba akart lemenni a win és az aktív norton miatt kattant be? Ha eddig nem volt hasonló sem...
Tápod fesz értékei rendben vannak? Nem vagyok nagy win májer, cssak tippelek. -
PumpkinSeed
addikt
Próbálj több programot is. Kérdésed tedd fel a Milyen program ami .......? topikban.
A kérdésed: Milyen particionáló programokat tudtok nekem mondani?
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
spiritex
veterán
Azért én még ajánlanék neked egy FastStone Capture nevű progit, ami indul a win-el, és a Printscreen megnyomásakor azonnal a saját editorába kerül a kép, vagy ha úgy akarod, akkor azonnal menti a megadott helyre, a megadott formátumban!
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Zedz
addikt
Sziasztok!
Új Win7-et raktam fel a gépre, és véletlenül elszúrtam a particionálást. Tudom, hogy már lehet a rendszerben ezt kezelni, csak amikor elveszem az egyiktől a kívánt méretet, nem tudom hozzá adni a másikhoz. Miért? :S
Szerk.: nem tudom EZ mennyire kell.
[ Szerkesztve ]
-
üszök
őstag
válasz PumpkinSeed #28234 üzenetére
Köszi.
Tosee
(PH! addikt)
Neked is.
gb4400
(senior tag)Neked is.
DS39
(PH! addikt)És neked is.
-
Winnie The P
őstag
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
DS39
nagyúr
üszök:
vagy ha csak a képernyő egy részletét szeretnéd lementeni, akkor ott a Képmetsző alkalmazás. (kijelölöd a területet és mented)[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
-
üszök
őstag
Win7-ben van beépített képernyő fotó? Vagy kell valami program hozzá?
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Ma dél után egy kicsivel magára hagytam a gépet, amíg kimentem ebédelni. Amikor visszaértem a gép újraindult magától, és beadott egy ablakot mely szerint kékhalált követően az oprendszer újra indult. A kapott fájlt megnéztem a megfelelő programmal de nekem így hirtelen nem mond semmit se. Ebben kérnék egy kis segítséget, hogy mi okozhatta a kékhalált. Annyi még, hogy a gépen éppen futott a NIS2013 keresés, és a steam kliens ment még rajta. A gépen nincs húzva semmi se alapon van minden. Köszönöm szépen a segítséget!
Íme a kép:Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Core2duo6600
veterán
válasz PumpkinSeed #28194 üzenetére
Közben megoldódot, mint kiderült annyira szar a teloban.vagy a gépben a blutooth, hogy szinte össze kell érniük, hogy menjen.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
yodee_
őstag
Üdv Mindenki!
Olyan problémám van, hogy a laptopomon be vannak állítva hálózati meghajtók, és bekapcsoláskor állandóan kiírja hogy nem lehet őket csatlakoztatni. Nem lehet valahogy késleltetni őket amíg feláll a wifi kapcsolat?
Köszi
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
mutyi
őstag
válasz krealon #28223 üzenetére
Köszi az ötletet, ezt a végén már nem próbáltuk ki,mert a hosts-ban bár hozzáadtuk a szerver ip-hez aliasokat, viszont ebben a variációban nem lett lepróbálva, ahogy te írtad.
Ezek szerint a lényeg,hogy minden megosztást aminek más a felhasználói neve más címmel kell felcsatolni.
Ki fogom próbálni. -
föccer
nagyúr
válasz Vasinger! #28224 üzenetére
Biosban külön engedélyezni kell az usb-ről történű bootolást, illetve boot priority-t is érdemes beállítani, hogy a penen keressen elsőnek OS-t.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Vasinger!
nagyúr
válasz krealon #28223 üzenetére
Próbáltam minden portot, amint bedugom a pendriveot megáll még a DELL logónál a cucc, amint kihúzom, megy tovább és írja, hogy nincs bootolható média. Visszadugom megint lefagy, nem reagál semmire, kihúzom újraéled és így tovább.
föccer:
Köszi, idáig magamtól is eljutottam így PH!nagyúr ranggal , csak ez a pendrive dolog hagy kérdést maga után.
-
krealon
veterán
Tipp: a
\\szerver\elsomegosztas
\\szerver.domain.hu\masodikmegosztas
\\szerver-ip-cime\harmadikmegosztas
mind-mind kulon kapcsolatkent kezeli, amikhez egyedi felhasznalonev / jelszo paros hasznalhato.Ugye nem USB 3.0-s portban probaltal bootolni?
Probald USB 2.0-s portban.[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Szeretném a Windows 7-et pendrive-ról feltepíteni, amennyiben erre van lehetőség, viszont ott kezdődik a baj, hogy a pendriveom-ról valamiért nem nagyon sikerült még eddig bebootolni semmit, se Linux live CD-t, se Hiren's boot CD-t. Ennek lehet valami oka, vagy valamit csak elbénázok? A pendrive egy 32 GB-os A-DATA USB3-as. Egy DELL E6430-as notiról szeretnék bebootolni róla.
-
mutyi
őstag
válasz PumpkinSeed #28217 üzenetére
Bocsi, ha kicsit zavaros,de egész este ezzel bíbelődtünk, kicsit belefáradtunk a sikertelenségbe.
Szóval van egy storage hálózati meghajtó a felhasználóknak és van egy backup meghajtó.
Eddig mindkét meghajtó jelszó nélkül elérhető volt, a backup alapvetően arra van,hogy a Cobian Backup automatice oda menti a gépekről a napi mentést.
Na kitalálták, hogy a backup meghajtó ne legyen látható egyik felhasználói gépről sem.
Ez az alapprobléma.
Erre kezdtünk bele a smb.conf módosításába, hogy a storage meghajtó marad jelszó nélküli, a backup meg majd kér jelszót. Mivel mindkettő nem lehet azonos felhasználói névvel, így az egyik más felhasználó nevet kapott és egy jelszót.
Ezután a Windowsban vagy egyiket vagy másikat csatoljuk fel, ugyanis egyszerre a Windows nem engedi a két felhasználót felcsatlakozni.
Ez is mutatja, hogy a samba beállítás jó lenne,mert mindkettő megy külön-külön.A végső cél pedig az lett volna, hogy a backup jelszóval védett meghajtót a Cobian alatt manuálisan beállítom és a program az így el tudná érni,de a felhasználó meg nem.
-
mutyi
őstag
Egy hálózatos problémában kérném a segítséget.
Adott egy debian linux szerver, melyen fut egy samba kiszolgáló.
Két hálózati meghajtót kellene látnia minden Windows 7-es usernek, de az egyik hálózati mappa simán jelszó nélkül kapcsolódna a sambahoz, míg a másik jelszóval lenne ellátva.
Na itt jön a probléma, ugyanis ahhoz hogy a samban belül egyik meghajtóhoz jelszó nélkül másikhoz jelszóval lehessen csatlakozni, két felhasználóra van szükség.
A gond viszont az, hogy a Windows nem engedi meg, hogy két különböző felhasználó legyen felcsatlakozva a hálózati meghajtóra egy időben.Elvileg találtam egy olyan ötletet, hogy a hosts file-ban a szerver ip-nek adni kell 1-1 alias nevet és az alias-sal felcsatlakoztatni az egyes hálózati meghajtókat. Sajnos ez sem vált be,ugyanúgy azt a hibát írja ki,mint előtte, hogy a Windows két különböző felhasználót nem képes felengedni.
Tudtok-e segíteni a megoldásban? -
alvinka123
csendes tag
Sziasztok,
egy kis segítségre lenne szükségem-
win7-et szeretnék telepíteni egy újonnan vásárolt packard bell te11hc notebookra.
a telepítéssel addig eljutok, hogy a telepítés befejeződik, majd az első indítást követően egyből kilép a win és ezt követően már csak a pb logo jelenik meg bootolás előtt.
a gyanúm az hogy van rajta egy linux amellyel összeakad és ezért nem indul el a frissen telepített windows.
már végig túrtam a topicocat de nem találtam használható megoldást.
Tudnátok javasolni megoldást a problémára?
elég amatőr vagyok a témához ezért az infók részletesen kellenének
előre is kösz -
brd
nagyúr
válasz dragon1993 #28204 üzenetére
A kék vonal az órajel, 100%, a max., 0% a min. (azaz 0). A 26% az magszám-függően jelent valamit. Ha pl. 4 magos (szálas) a CPU, akkor 1 mag teljesen, meg egy másik nagyon picit van terhelve, ha pl.8 szálas, akkor 2 teljesen, meg még egy 3. pcit van teljesen kihasználva. 102% úgy lehet, hogy pl. turbo órajelre ugrik fel. A MC-ból gyanítom, hogy utóbbi áll közelebb a valósághoz.
PumpkinSeed: Kötekedésnek tűnik? Csak nem értem, hogy jön ide, abban a táblázatban push1 gépnév, a TCP port száma pedig önmagában csak egy adat, bármit jelenthet. Ameddig nem tudni, milyen taskhoz tartozik, kár bármit is találgatni.
-
PumpkinSeed
addikt
Gondoltam a push1 egy kapcsolat a netstat táblában aminek köszönhetően vagy botnet a gép, vagy információkat küld. Én erre gondoltam, nem értem mire fel a kötekedés.
-
t.imi
addikt
válasz PumpkinSeed #28206 üzenetére
Köszi. Legyakom 0-ra, mint egy új hdd-t és ráeresztem a cleanert
-
brd
nagyúr
válasz PumpkinSeed #28189 üzenetére
Lehet, hogy volt dolgod ilyennel, csak ez most hogy jön ide? Rengeteg kártékony kód létezik. A link pedig miért? Bizonyíték, hogy létezik ilyen UDP és TCP port is? Igen, tényleg létezik (65534 társával együtt), és?
-
-
t.imi
addikt
válasz PumpkinSeed #28192 üzenetére
Legyen igazad.
Nem formatáltam, töröltem minden particiót, utána kezdtem újra méretezni.
Asszony gépét megszállom hamar.....
Azt néztem, hogy akinek kalóz példánya van, annak is bekavar az uefi rendesen "aktiválásnál" -
nagyúr
válasz Mirman #28197 üzenetére
Milyen típusú laptop? Lehet hogy oem partíció volt és a recovery-t törölted le hozzá.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
föccer
nagyúr
válasz Mirman #28197 üzenetére
Milyen noti? miért rossz a partíció, és egyáltalán milyen rendszer van rajta, milyen windowst akarsz rá telepíteni és egyáltalán miért akarsz rá windowst telepíteni, ha van hozzá egy gyárilag telepített?
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mikrotik routerek
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Need for Speed: World Online
- Windows 11
- További aktív témák...