Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz makos0078 #3215 üzenetére
Így van hegesztővel könnyű ( könnyebb ) hegesztő csinálni , annyi sok állat videó fent fény youtuben , ha van időm , kutakodok köztük , sokszor jó ötleteket is látok !!
Az idén még nem hegesztettem , de ma össze szedtem az anyagokat a fa hasítóm asztal magasításhoz , holnap ha minden összejön meg fogom hegeszteni !! -
makos0078
tag
Hegesztővel hegesztőt csinálni nem ér!
Szerintem egy ilyen ihlette meg: https://youtu.be/khJOoCAQaHA?si=X5zH1c0LF-1yq3Xg -
H-Zol
senior tag
Ezt [link] csak érdekességként ide teszem , ez is hegesztő !!
-
-
Gyöször
senior tag
Ú de durva! Az a baj, hogy a napi betevő kábszer adagjára cserélte (2-3ezer Ft) az orvgazda meg nem ma kezdte, hogy hirdetéssel lebukjon. Lájkolni kell a fészbukon ezerrel azokat a híreket amikor a rendőr a nyakára térdepel a drogos elkövetőnek és az meghó', mert ha több ezer kommentet és lájkot kap a hír akkor a vezetés nem meri meghurcolni a gyalogokat a cégnél. Rendőrök mondták. Ha ők se lesznek, mi is odaveszünk egy tudatmódosító bélyeg áráért..
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
H-Zol
senior tag
válasz philoxenia #3206 üzenetére
A hidraulikus satu az nagyon jó , én is sokat szoktam alkotni , de azzal kemény meló van , ha valaki meg akarja csinálni ( de igényesen össze lett rakva ) !
Van egy 6,5Tonnás talpon álló fa hasítóm , de a 30-35 centis kuglit nem hasítja végig, mert alacsonyan van az asztalja, mindég tettem alá egy palló darabot , de vagy eltörik , vagy férecsúszik , és meguntam , ma kaptam egy 12 mm vastag lemezt ( kazán lemez ) 35x40 centis és a jövő héten összehozom az asztal magasítást , hegeszteni fogom , máj lesz egy két kép is !! -
H-Zol
senior tag
Rohadjonak meg , felénk is sok betörés volt az ünnepek alatt ( kifigyelték , hogy ki nincs otthon és kipakolták őket ) , a másik utcán kocsit le kerekeltek, a másikon nem volt jó a gumi , arról a tető csomagtartót szereltek le
Én is többször kimentem az ünnepek alatt a tanyára de nyugalom volt ( igaz van kutya bőven ) !! -
H-Zol
senior tag
-
Ha valaki találkozna egy PRO-36 mágnestalpas hirdetéssel feltűnően jó áron kérem feltétlenül jelezze felém privátban! Összetéveszthetetlen ismertetőjele, hogy a fekete hálózati kábele ki van cserélve egy hosszú fehér vezetékre. Ellopták.
Analóg vén majom egy digitális világban
-
donmackó
addikt
válasz Gyöször #3204 üzenetére
Nekem recés van. Ez nem tudja a gázos hegesztést. Csak porbeles-mma-tig lift-et. Valószínűleg hogy amikor tekercset cseréltem nem húztam meg rendesen a leszorítót, mert hideg volt és nem nagyon éreztem már a kezemben az erőt (nem akartam letörni a fülecskét).
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
donmackó
addikt
válasz Gyöször #3201 üzenetére
Jó lett új átadóval. Amit még észre vettem hogy rá kellett még picit húzni a huzal feszítőre mert néha megcsúszott és megállt a huzal egy pillanatra. Mondjuk azt nem gondoltam volna hogy ilyen keveset bír egy átadó. Többet kell beszereznek belőle.
-
Gyöször
senior tag
válasz donmackó #3193 üzenetére
Valami eredmény? Biztos a huzalhoz megfelelő méretű düzni van berakva? Én 0,9es porbelest vettem, azt a kis pöttöm 0,9kg tekercsert, abból is csak 1et használtam el, a másikat még nem. De soha nem tapadt meg, valaki sokat panaszkodik ugyan erre az SG2es huzalt használva is. Azzal sincs bajom.
A 0,9mm átm porbelest el nem dobott, kikopott 0,8as fúvókán keresztül tolom ki.
Gép függő lenne a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz philoxenia #3199 üzenetére
Ha neked idáig porbeles volt , akkor tudod , hogy fújni kell , nekem mindég gázos gepem volt , van ( az öreg gépet szinte 10 évig nyúztam ) az új gépet meg másfél éve vettem , de még mindég ismerkedek vele !
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz donmackó #3195 üzenetére
Na most megfogtál , porbeles gépem nincs , nem is volt , nekem gázos van azt kell fújni , és régen volt szilikonos spré ami ha már kopott volt az áram átadó, belement és rossz lett a kontakt és még meg is szorult a huzal , és ha lent a motornál a görgő feszítő rugó, egy kicsit jobban megvolt húzva , a drótot belegyürte a pisztoly kábelba , de mostmár vannak szilikon mentes ( víz alapú ) letapadás gátlók , azokkal nincs ilyen gond !!
Nállad lehet elvan kopva az áram átadó, és csinál egy szikrát és egy kicsit be ég , vagy új áramátadóval is így viselkedik ( azok 100 pár forintos tételek és időnként cserélni kell ) , én már érdem ha szaggatva megy már dobom ki ( vagy kézzel ha nagyon mozog benne akkor is kuka !! -
donmackó
addikt
Mi lehet a probléma ha a huzal sűrűn megakad az áram átadónál? Olyankor kitekerem, elvágom mögötte és kihúzom a darabkát. Utána működik egy darabig rendesen majd megint egyszer leáll.
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3189 üzenetére
Régen jártunk erre , akkor a kolléga elektródát fanatikus , én úgy vagyok vele amit meg tudok oldani Co - val azt azzal oldom meg , de viszont ha egy nagy vas húzatója , vagy Nagy nehéz gépen repedések az már elektródával szoktam össze gyógyítani , nem az mert megtudom szinte az akármit is hegeszteni elektródával ( a 80-as 90 - es évek elején csak az volt ) , de Co val sokkal egyszerűbb, gyorsabb és minőségi munkát tudok csinálni !
Karácsony , szilveszter közt voltam nállatok , nagy vasat hoztam [kép] , két Rába hidat hoztunk ! -
H-Zol
senior tag
válasz philoxenia #3188 üzenetére
Jó géped van , végignéztem a videót , jó volt nézni hallgatni , én télidőben nem igen hegesztek , mezőgazdaságot nyomjuk , és most téli pihenő van , de rá kell vegyem magam , meg a tavasz előtt , mert ültettem a tavasszal egy pár tő szőlőt, és akarok csinálni nekik egy lugast !
-
Gyöször
senior tag
válasz philoxenia #3188 üzenetére
Jó döntés volt! De mostmár eggyel többen vagyunk akibe bob lee swagger az index fórumok bármelyikén belénk tud kötni. Neki sajnos elektróda volt a jele az óvodában és sokan bánthatták emiatt, besérülhetett szegény.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Videó kezdőknek.
Magam is most vettem palackot.
Porbelessel zárt térben egyszerűen gyilkos volt. Ezért.
IWELD Pocketmig 185 Aluflux a gépem.[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3186 üzenetére
Nekem csak gázos van de majdnem ugyanaz , tavaj ahogy megvettem a három pótméteres gépet gépet , én is kezdtem utánna olvasni , írni , fényképezni a jó beállítást de a végén füstbe ment terv lett mert ott kint a telephejen elég nagy az áram ingadozás és hol jó volt , hol nem !! Mostmár mint ahogy írod oda tekerem és jó , de ha nem még egy kicsit tekerem ide , oda , az a szép hercegnő ( szalonna sütős) hang legyen meg és akkor jó!
-
Gyöször
senior tag
válasz donmackó #3185 üzenetére
Én az elején fékevesztett kísérletezésbe kezdtem, hogy idetekerem odatekerem, itt még nem olvad be rendesen ott már átolvassza, akkor a kettő közé. Sose néztem táblázatot, meg gondolom minden gép más. El kell jutnod magadtól oda, hogy ránézel a melóra, odatekered a potikat valahová amit a szived diktál és egyből jó.
Én nem tudom mit szoktak tenni gázterelő helyett, én egy rossz szétégetett gázterelőt szoktam feltenni, hogy ne érjen a munkadarabhoz az áramátadó düzni.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
donmackó
addikt
Üdvözletem!
Kezdő itthoni barkácsolóként lenne pár kérdésem. Porbeles-mma kombi gépem van. Elsősorban a porbeles részt használom, mert szerintem avval tartósabb barátokat tudtam összehozni mint pálcával. Viszont van egy olyan problémám hogy nincs beállítási táblázat a géphez. Így aztán úgy kezdem el hogy 15V kevés huzal adagolással addig növelem a feszültséget amég a huzal nem ragad le, majd tovább finomítom az előtolással. Van esetleg valami univerzális táblázat hogy ne kelljen ennyit molyolni a tényleges hegesztés előtt? Valamint még egy kérdés, milyen néven kell keresni a gáz fúvóka takarót (arra gondolok ami a pisztolyon lévő gázterelő helyett szoktak tenni)?
-
PlzHelp50
újonc
Üdv! Lenne egy iweld zx 160 ng inverter hegesztőgépem, a probléma az lenne vele hogy amikor be kapcsolom világit az O.C Jelző, és mikor éphogy ívet kap akkor leáll a hegesztő gép de ugyan ugy világit az O.C égő. Kérdés mit lehet a gond vele illetve mit tudok csinálni vele. Remélem jó topicba irtam. Köszi előre is.
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3175 üzenetére
Ne is mond , úgy felmentek az alkatrész árak , mintha , aranyat , gyémántot meg ki tudja , hogy mit termelnénk , de nem , kukoricát , búzát , repcét termelünk amit idáig röhej árba vették meg ( most hogy már nincs olajos repce , napraforgó , most ment az ára a menyekbe , kétszáz tíz , húsz Ft kilója , idáig amikor megtermett és oda adtuk 130-40 Ft volt ) ! Én ( mi ) még az öreg gépeket megjavitjuk de aki belement az új teknilógiába ők veszik az új alkatrészt és jön a szakszervíz ( hát azok is oda adnak minden számot az órabérhez , sőt a kiszállás is egy nagy összeg) ! Ha már így bele mentem ismerős aránylag öreg JD traktor 20 + éves , 170 lovas , a kipufogó komplett szét égett ( már a hegesztés hegesztés hátán sem tartotta össze , kérték több hejröl ár ajánlatot a legolcsóbb 1780$ , könyörgöm elhiszem , hogy dupla falú , körbe rács és szép fekete , de akkor is egy kipufogó ami lemezből van , de nem volt mit tenni megvették Az öreg 250 es Rába Steigeren pár éve cseréltem maga a hosszú cső a könyökkel 25000 Ft volt , a vége ami komoly anyag ( kibír 2-3 csövet ) és rajta van a záró kupak amit a kiömlő füst nyit ki az egy húszas volt , de biztos most az is drágább de messze jár a JD-től !! Még egy napra valóm van szántani , de holnapra esőt jósolnak ami kell is nagyon !
-
Gyöször
senior tag
Mai fércmű. [kép a szíjtárcsámról] Gyárilag másfeles lemezből szíjtárcsa, több darabból, ponthegesztéssel. Úbakkkee Jó, oké, kibírt 30 évet, de a szíjtárcsával akkor legyen már csak baj, ha nem jön le és szétverem.
5 éve a szomszédban lakó doktornő férje mondta, hogy ne kínozzam azt a kistraktort, hát hajtókaros. Közöltem vele, hogy Pista bátyám én is hallom, hogy valami gebasz van, de levettem a hengert és minden tökéletes, meg se kottyan semmi, nemtom hol a baj.Hát itt..
[kép]Egyból te juttál eszembe mikor feltúrtam a netet, hogy mennyi egy ilyen : [link] ezek hozzáírták a dátumot is, meg az anyjuk születési évét basszus. Gondoltam egy 5ezeesre, max 10. Meg is vettem volna mert örültem kiderült mi kerepel bizonyos fordulaton. Errefel keresett nekem vagy 40 ezret a hegesztőgép
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3173 üzenetére
Ez nállam is így szokott lenni
Most is van több nagyobb projekt a sok kicsi melett , az egyik , van egy 6 méteres , gyárilag szója asztal , amit az osztrák ( mert onnan lett véve ) átalakított repce asztalnak, két oldalt kaszával , idáig minden stimmel de a repce vágás végére a behordó csiga közepén van , ha jól tudom 4 sorba 5 darab bedobó új , 20 darab , amik ki be járkálnak , amiből már csak egy pár darab maradt az aratás végére , úgyhogy ígyis úgyis ki kell venni a csigát belőle , mert elrozsdásodott a feneke , na az lessz egy nagy projekt mire az a nagy feneke el lessz távolítsa és ahogy számoltam kell 5 darab 2x1,25 méteres tábla , az 1,5 mm vastag lesz , na ott lessz mit hegeszteni !! -
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3171 üzenetére
Én a négyütemű wartburgal voltam így , hogy az új rendszert le szedtem vagy kétszer ( a földeken meg volt rá saját gyártmány , vastagabb cső és egy hátsó dob ) , de az már a múlt , mindent csinálni kellett volna , motor , kasznizás , festés , kuplung , féltengelyek stb , megvan még az öreg , de kíván véve forgalomból , még úgy nyüstöltük a földeken de mostmár úgy csúszik a kuplung , hogy el sem indul Egy nagyot mosolyogtam amikor írtad , hogy télen ha lessz időd , legalább is nállam ha két évig egyvégben tél lenne , az is kevés volna amit betervezek télire , pláne ha hidegebb a tél , akkor át napoljuk tavaszra , az meg mostanában olyan hirtelen jön , hogy az se tudjuk hol a fejünk !!
-
Gyöször
senior tag
A Zsigulival vagyok így, de elhanyagoltam sajnos. Kb 4 vagy 6 éve műszakira vettem egy komplett rendszert rá, meg külön kellett venni a katalizátort. Akkor nem volt nagy tétel. A katit elég nehéznek tűnt beleapplikálni a finoman hangolt utángyártott vacak 40es rendszerbe mert 50es csőhöz való katalizátort adott. Gondolkoztam, hogy mi a túró legyen, tegyek a résbe 5ös köracélt rátekerve a csőre vagy mi. Mire beugrott a MIG21es (és minden egyéb) repcsi utánégetője a fejembe, hogy ilyen lemezek vannak meg tudja csűkíteni. Gyorsan bevagdostam katalizátor 2 végén a csövet szépen megszűkítettem, pont illeszkedett a 40es csőre és rávarrogattam.
Aztán meg úgy volt, hogy még1x ennyit nem fizetek, hogy műszaki képes legyen az öreg hölgy, a régi szétpállott dobok helyett a még jó csőre csinálok 1es lemezből hangtompítókat, valami olyat amivel esetleg éjjel is haza tudok jönni a kertből. Katalizátor viszlát, és 2 évente arra a műszaki útra felrakom a vacsi új dobot. De aztán győzött nálam a lustaság, a vadonatúj kéményen meg a rozsda Már szétrohadtak a dobok aljai a pichába, pedig 3as fúróval átdöftem őket a legalsó pontokon, hogy kifollyon a kondenzvíz. Meg le is fújtam őket akkor kívülről szépen. Még talán menthető, télen ha lesz idő megcsinálgatom.
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3169 üzenetére
Nállam is így van , látod ott is oda hegesztettem a menetet !!
Pár éve lerohadt a kipufogó cső az öreg 108-as dominátoron ( tűzveszélyes ) , hívom axialt , azt mondják , hogy nincs csak eredeti , nem emlékszem , de százezer nagyságrendű pénzről beszéltek egy 60 mm átmérőjű, kb két méter és van benne két kanyar , csőröl ( mondtam is nekik ha valami nemesebb fémből volna meg érteném , de ez egy sima cső ) !!
Vettem 9000 Ft két és fél méter 59 mm vékony falú csövet , azért 59 mm mert az volt , a végeit bevagdostam kis flexel szépen megnyitottam rá tettem a dobra a vágás végeit be hegesztettem , hogy szikra ne menjen ki , a kanyarokat is be vagdostam , hajlitottam megint vágás hajlitás és a vágásokat meghegesztettem , és lett olyan mint a gyári , azóta is üzemel !![ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Pár napja házi kókányt csináltam , vizes tartály csöve kirozsdásodott , a csapja is tönkrement , úgyhogy csere lett , több hegesztéssel oldottam meg , de jó lett
Co -val 1mm huzallal hegesztettem meg ! -
borix
őstag
-
H-Zol
senior tag
Én is azzal szopatom magam , régen 10+ éve vettem egyet ( valami svájci cucc ) , de abba még nem cserélhető az aksi ( ellem ), és meghalt , látom a mostaniakban cserélhető !
Akkoriban többet hegesztettem , szétb@szott gépek , pótok, csarnok építés stb , de most hébe hóba hegesztek és úgy vagyok vele , hogy arra nekem tökéletes a jó öreg kézi pajzs !! -
Gyöször
senior tag
Aki trafóval bundáselekkel tolja, az igenis használjon hagyományos kézi pajzsot. Hogy nézne már ki az összhatás, hetra+elektróda + valami esab sentinel automata fejpajzs??
Ha a kisgyerekeketől megkérded rajzoljanak autót, az sedan lesz és valószínüleg piros. Ha azt kéred rajzoljanak hegesztő bácsit annál kézi pajzs lesz, ennyiez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3161 üzenetére
Kerítés projekt , nállam is tervben van , de mindég marad mert van fontosabb , most ha vége a föld munkának két kis szöllő lugast akarok csinálni , már a gödröket ki ástam a nyáron ! Azt amit csinálsz simán osszegyógyítanám elektrodaval is , de én is a Co után nyúltam volna , már ha van miben válogatni !!
-
H-Zol
senior tag
Többször is írtam , hogy nincs automata pajzsom , kézből tartom de sokszor nem is nézem csak hegesztek ( szerintem ez eleget mond ) , a drótot úgy toltam , hogy amelyik kezemben volt a pajzs abba volt a drót is , ez ritka eset !!
De azt írod , hogy feleslegesen raktam be a videót mert házkörüli munkára ráér az ember berakni a nagyobb hézagot is és nincs jelentősége a Co-nak , Te megnézted a videót -
Gyöször
senior tag
Erről van szó! Csak céós lakatost engedünk be a telekre! Mintahogy a kőművesnek is megnézzük a betonkeverőjét! Nemám valami szar lemezáruval induljon neki a melónak! Komoly, golyóálló betonkeverővel jöhet csak.
Minden másra meg ott a mastercard!!
[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
Ahhoz, hogy drótot tolj mellé nem árt ha van egy automata hegesztő fejpajzs , nekem nincs, ismerősöknek is csak 1 helyen akad.
Feleslegesen tetted be a videót mert házkörüli munkánál ráér az ember berakni a nagyobb hézagot is nincs jelentősége a Co-nak, feltéve ha valaki csak azzal képes megoldani. -
H-Zol
senior tag
Én öreg motoros vagyok ( még a szó szoros értelmében is ) , ha te látnád, hogy én sokszor miket művelnek kifáradt öreg mező gépekkel , sokan a kombálynak is úgy köszönnek , hogy csókolom , de komolyra fordítva a szót , én kihasználom a Co-t de nemriadok vissza az elektrodatól sem ( hiszen azon nőttem fel ) sokszor nem szeget , hanem egyik kezemmel hegesztek elektrodaval a másik kezemmel meg drótot tolok neki ha nagy hézagot kell feltölteni !
A Co -m se játékszer de ha erős komoly varrat kell azt csakis bázikus elektrodaval hegesztem meg !! -
borix
őstag
válasz Gyöször #3156 üzenetére
Valaki a zártszelvényes, szögvasas munkákat megoldja bundással az nem jó, mert ha 150-200eFt.os Co géppel végezte volna akkor jobban járt volna, igaz?
Lakatos embert a mai világban meglátnánk valamelyik ismerősnél, hogy bundással jelenik meg, elzavarnánk a picsába menjen az udvarról máshová bohóckodni. -
borix
őstag
Ez csak önigazolás, hogy megérte beruháznod rá.
1 Nem követek el ilyen hiábát, hogy akkora rés legyen közte.
2 Mégis összejött, akkor teszek közzé pl egy szeget és nem a nagy rést kezdem el feltölteni, neked úgy látszik nem jutott eszedbe.
Jó a Co ha van rá lemezes munka, pl a saját kocsiját kilakatolta, ilyesmi.
A ház körül munkát amit Co-val végeztek el sokan, azt a sima elektródással is el lehetett volna végezni, zártszelvényes, szögvasas munkák és nem kellett volna egy nagyobb összeget Co felszerelésre kiadni. -
H-Zol
senior tag
Hegesztős videókat nézegettem , és ez úgy elébem jött [link] , még nem volt Co - én is így csináltam , de azért Co - val sokkal egyszerűbb !!
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3152 üzenetére
Átkozott jószág , és nagyon ügyes tanulékony , rafinált és ami a legrosszabb , hogy bizalmatlan , ha új kaja jelenik meg ( méreg ) vannak fiatal egyedek ők a kóstolók és napokon át figyelik őket és ha nincs bajuk csak akkor esznek belőle ( azért vannak azok a mérgek , amiknek 5-7 nap után van hatása ) de ahogy elkezdenek hullani , tovább nem esznek belőle !
Most ősszel költöznek befelé, nállam szerencsére nincs csak Egér azokat meg könnyen megfogom , félbe vágott dió egy 7 decis befőttes üveg és már alatta is van ( a héten már hármat fogtam , és tavasz óta fel váltak peckelve az üvegek ) !
A tanyán ott van sok patkány , de méreg is van nekik több fajta , olyan helyeken ahová a kutyák nem férnek oda , és a kutyák is rendszeresen fogják őket , de ez egy szélmalom harc -
Gyöször
senior tag
Patkányfogót monyákolok. B@$$zameg. Özön van, semmi tanya, falu közepén lakom. Foxi egész este örjöng, de beton alól nem tudja kiszedni. Volt itthon másfeles lemez, de élhajlítóm nincs. Na majd ha működik lövöl róla képet.
-
H-Zol
senior tag
Látom te már többet tudsz rolla , én is nézegettem már régebben is de nem olvastam utánna sem , mert sejtettem , hogy ez még Átlagjózsinak nem elérhető
De mint ahogy írod esni fog ennek is az ára mint mindennek , az első invertert amikor megvettem az ismerős körbe sokan még nem is halottak rolla ( nem is volt akkor még olcsó ) , most meg szinte minden második házban van egy ! -
Zseni cucc. Nagyon termelékeny, 3x olyan gyorsan lehet vele hegeszteni és teljesen egyenletes varratot kapsz. Néhány évvel ezelőtt egy ehhez hasonló gép ára még tizensok millió forint volt most meg már csak bruttó 6 misi. Egyre szélesebb rétegek számára lesz elérhető ez a technológia. Olyan ez mint a lézeres rozsdaeltávolító gép. Az is megfizethetetlen űrtechnológiának számított egy évtizede. Egy magára valamit is adó restaurátor műhelyben már azzal dolgoznak. Nem csiszolnak, nem szemcseszórnak, nem merítenek kádba komplett karosszériákat. Leszedik lézerrel a festéket/alapozót/rozsdát. Ezzel is ez lesz. Én azt várom már nagyon, hogy mikor és mennyiért jönnek az első "háztartási" 400-500w-os lézerhegesztő gépek amelyekkel 3-4 mm anyagvastagságig tudok hegeszteni. Ha 1.5misi környékére esik az ára azonnal adom el az összes gépem és váltok arra.
-
do3om
addikt
Ez hogy működik?
Huzal van benne gondolom, de speciális vagy hogy?
[link]
Az ára ami mint a videón van szerintem ez a szint szóval otthonra....
Ami érdekel az hogy hogy nem ragad oda varatba, van védőgáz, meg annyira közel van szint azon húzza, na co beégne rögtön.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
H-Zol
senior tag
Ez a lézer [link] hegesztés érdekes , nem ástam bele magam , de öröm nézni !!
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3145 üzenetére
Én általában mindent körbe hegesztek , és ez 10mm anyag , amíg a tárcsa tart szerintem ez is fog , már azóta élőben is próbáltam , nem tudta a sár , susorka , levél berakodása elgorbiteni , úgyhogy jó lett !!
Tegnap este csak úgy nézegettem videókat itt [link] sok érdekes hegesztest meglehet nézni !! -
Gyöször
senior tag
Na ez azért oda lett röccintve rendesen.
Egyébként mikor szétszedek egy ilyen ákombákomot, az egymáshoz illeszkedő vasak felülete kegyetlen meg tud rohadni bent. Persze lehet, hogy nem varrták így körbe az utánfutóm futóműalkatrészeit, de kegyetlenül szétpállott minden. Csomó olyan dolog dobós lett amire számítottam, hogy fel tudom használni az új utánfutómba.
Alsó varratod szemre tökéletes, ezt mondtam végülis Setupnak, hogyha megmutatod neki a nagyoló korongot tisztítás címszóval, akkor már hibátlanul hegeszthető. Nem a tisztításban volt a hiba.
-
H-Zol
senior tag
Na megszületett ma a sár pucoló elhajlott szögvas megerősítése , kettőt is tettem rá , mármint pucolót !
Az első kép egy alsó hegesztés ( amit nem szeretek hegeszteni , de néha muszály ) !
A második kép az elhajlott szögvasat a 10 kilós kalapáccsal megküldtem és alá felé hegesztettem 10mm vasat !
Ih 7,2 nehéz tárcsa , az öreg Rába birkózik vele -
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3141 üzenetére
Hát igen hibák azért akadnak ! A varrássál nállam nincs gond , már az öcskös sokszor mondja , hogy jó lessz már az , de én azért mindent osszegyógyitok rendesen , nem is szokott utánnam hegesztés letörni ( ha olyan bajos a dolog akkor eltörik a hegesztés előtt , vagy utánna de soha nem a hegesztésnél !
Régen hegesztettem , nemsoká megyünk ki a tanyára és a tárcsára teszek egy sár pucolot mert mindég berakja egy helyen , mert a szögvas tartót ki hajlította , a 10 kilós kalapáccsal valamennyire vissza hajlitottam és teszek neki oda erősítést , meg , hogy egyenes legyen , hogy jól álljanak rajta a sárpucolók , majd csinálok egy fotót !
4-5 nap alatt le esett 65 liter eső , úgyhogy nagy az öröm ! -
Gyöször
senior tag
140Amper a felirat csutkán tud egy 95öt érzésre , mindent IS visz.... Egy kicsi ideig amíg le nem old a hőkioldó. Ventillátor nélkül került ki a gyárból egyem a zuzájukat, de hamar került bele egy vihargép. Állandóra kötve, hogyha bedugom a röfibe a trafót és ki van kapcsolva akkor is fúj. Meló közben szorgosan kapcsolgatom Egy Két, egykéthá' mikor mennyire harogosan akarom tolni neki De egyből le kell kapcsolni, ha kész egy varrat. Mert ha nem, akkor hamar csend lesz és kivirrad rajta a kávészünet jelző sárga lámpa
Meg persze kínosan ügyelek rá, hogy a szép fekete lakkozását nehogy megsárgítsa a napocska, mert akkor feleződik a hasznos időtartam, ha telibe van sütve....ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
Ehhez a videóhoz is úgy fogtam hozzá, hogy na nézzük milyen hülyeséget talált ki megint, aztán tényleg ez volt az első amire azt mondom, hogy na ez igen. Jó ügyesen kell feljelölni, meg tudni, hogy a vonalat vágod ketté vagy megmarad a vonal vagy mit vágsz mert egyből csúnya lesz a végeredmény. De hogy össze csípi már felül 4 pötty a bundással és csá. Persze ezt ha tovább gondolod, akkor az lesz belőle mint mikor nem varrod körbe a kerítésen a keresztvasat amire megy a lemez. Mi lesz belőle? Vastag lefolyó rozsda az oszlop festékén amit életed végéig nézel. Meee újravarrni úgysem fogod, hogy lepakolod az összes lemezt róla levarrod újra, aztán alapozó szín 2 réteg blabla vissza a lemez összekavarod nem ott van a lyuk, akaszthatod fel magad ;-))
Szóval ez is beteg dolog, körbe kéne varrni, de belül hogy fested le, hogy a betonra ne follyon ki a rozsdalött belöle? Benne marad a víz ha túl jó vagy, és passzol, télen felemeli a fagy...
De akkoris parádésan jól néz ki!
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3137 üzenetére
Igen azt szoktam figyelni , hogy pozitív vagy a negatív kell az elektróda fogónak , a bázikusnak biztos a negatív kell ( azzal sokat szoktam hegeszteni ) és délután megnéztem több dobozt is , és tényleg ott a hullámos jel idáig nem is figyeltem !!
Régen a trafós korszakban minden honnan ( TSz , Gyárak , Olaj kútasok stb) kaptuk az elektródát , és akkor nem tudtuk , hogy van olyan is ami azzal nem megy ( vagy nagyon rosszul ment ) azokat félre dobtuk !! Akkoriban nem voltak inverteres hegesztőgépek , de voltak vállalatoknál dinamó hegesztő gépek ( 15 éve beszereztem egyet , de nem lett megcsinálva , mert gyárilag egy 4 hengeres dízel motor hajtotta , és én át akartam alakítani villanymotor meghajtására , de közbe jöttek az inverterek )
Az én trafóm sem nagy , de egy kicsit nagyobb mint a rövid gatyás képen , azon annyit nevettem , jó volt a tálalás -
Gyöször
senior tag
Na ez az első ilyen youtube hegesztő güzülés amire azt mondom, hogy ez patent
[Youtube shorts link]Milyen rohadt jó lett már, nem?
-
Gyöször
senior tag
Elképzelhető, hogy a fizika elméletem teljesen beteg, de a gépből AC jön ki az biztos. A hegesztőanyagok dobozzain majd nézd meg, hogy van egy egyenes vonal bekerikázva mögéírva egy + vagy egy -, azt mutatja, hogy egyenáramú gépnél melyiket kéri a hozaganyag, mellette egy ugyan olyan karikában egy hullámjel, az meg azt jelenti, hogy váltóárammal is eltüzelheted. De ott már nincs +, vagy - mert az váltó..
Én meg azzal a kis trafóval tanultam amit múltkor kivittem a kapuhoz (a rövidgatyás képemen)
[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
Valaki megtudja mondani hogy a régi Hetra trafónak melyik kábel melyik oldalra megy?
Jelölést nem látok, szóval ahogy nézed a csatlakozókat szembe veled hova kell a test és hova a munkakábel.
Teljesen elégett a csatlakozó a laza érintkezés miatt meg az idő... nem tudom ahogy eddig használva volt az e a jó, de már nem költenék rá, fixre akarom kötni ezért kérdezem, ajzatot és dugót is venni kéne annyira rosszak.
Látni pár képen hogy ott másnak hova megy de azért megkérdezem.
Ha egyáltalán számít. (elektróda rutilos)Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3129 üzenetére
Hát ez nem rossz termés , és a csövek is nagyon szépek !! Mi szemesen törjük de olyan kicsik a szemek , mint négy emberibb búza szem !! 1993 óta turom a földet , de ilyen kis szemű kukoricát nem törtünk , meg 2000 - Ben , az első nagy szárazságban is emberibb szemek voltak ! Holnap megpróbálom lefotózni !
-
H-Zol
senior tag
Igen a Német paraszt kap komoly támogatás ti már felét sem , mi itt még csak annyit , hogy azzal együtt fogunk éhen halni , ha így marad az idő , meg a gabona felvásárlási ára ! Itt nállunk ha jól jár az idő a napraforgó 3500 és 5000 kiló között szokott mozogni ,mi most 2400 kilót értünk el , ha nem változik az ára , szinte semmi nem marad rajta , a kukorica 9000 és 12000 között szokott lenni , amit idáig vágtam 4500 és 5000 kiló között adott , ez is csak minimumot hoz ha nem fog változni az ára !!
-
Gyöször
senior tag
Én 1x löttyintettem meg, olyan 80milivel, júli 10 körül. 1000nm fölött van egy kicsivel a hobbiban a kukorica területe. Max 1200. Olyan 8-10 mázsát hoztunk haza róla. Talán több is. Tavalyit morzsoláskor zsákokban hoztuk be a góréból, az 7,5 mázsa lett, megméregettük. Mikor tavaly beraktam a góréba megnéztem az utánfutó tengelye meg a végütköző bak közé 4 ujjam fért be. Most 3. Lehet több is mint 8 mázsa, mert előtte 2 napig egyedül törögettem, az is lett olyan 200 kg. Mittom én, majd megméregetjük jövőre :-)
[kép berakosgattam ma szakosan :-)]Még egyszer akartam én locsolni, de mindig mondták az esőt aztán semmi nem lett. Lepereg a csutkáról a szem. Alig tudtam berakni góréba, mint a hímestojást úgy kellett..
-
Itt BKK-ban még annak is szar a kukoricája akinek csatorna mellet fekszik a táblája és végig orrba szájba locsolta egész nyáron. Napraforgó szintén kiégett semmire sem való. Mert a parasztoknak milyen jó meg kapják a támogatást meg télen nem dolgoznak... ja...
-
H-Zol
senior tag
, sajnos , hogy ilyen világban élünk , hogy mindent sz@rt árulnak , én is nyúltam már többször mellé, nem hegesztés hanem más téren !
Igen ne sajnáld a kakaót pláne ha szakaszosan ( pöttyözve ) hegeszted , ha folyamatosan húzod neki akkor kell odafigyelni , mert ha túl nagy a Kraft akkor át égetheti az anyagot , de akkor se nincs nagy gond mert szépen pöttyözve betöltöd !
Ma kezdjük vágni a kukoricát ,de ahogy hallom negyed termés van , és olyan apró szemek mint három négy nagyobb búza szem de nemsoká élesben látom !! -
setup
tag
válasz Gyöször #3124 üzenetére
Talán a feltekert huzalon van neked valami retek nem és akkor jön elő, amikor a huzalnak azt a részét használod éppen?
Szakaszosan varrok, mert nem elég erős a garázs neoncsöve és emiatt nem látom elég tisztán ahhoz, hogy egy menetben toljam végig, inkább megállok ránézni, de a sityak automata, szóval még vörös az anyag, amikor már folytatom is. Tolni szoktam, de ezt a függőleges részt fentről lefelé próbáltam, de ehhez béna vagyok.
Most az a terv, hogy az egész keretet oldalára fogom fordítani inkább és vízszintesen haladva újravarrom nagyobb árammal.
Ezt a függőleges varrást ezt egyelőre nem forszírozom.
Ami a vágást illeti, persze, nyilván be lehet(ne) vágni a sarkát átvágva az egész anyagot, csak volt kéznél ez a gravírozóba fogható kis flex korongom, ami ilyen 2cm-es átmérőjű "játék".
Azzal odafértem ennyire, hogy a bubi nagyját le tudtam vele vágni és csak ennyi maradt, ami a képen látszik.
Meglátom vízszintesen ezt (újra)varrva nagyobb árammal mennyire fújja majd magát. Ha fújja is megpróbálom majd belülről kifelé tolva kitolni belőle a bubit, aztán onnan majd letolom róla.
Csak nekem, mint az újszülöttnek minden új. Nem is láttam még ilyet. Nem elég, hogy függőlegesen nem varrtam korábban egy pillanat alatt kinőtt belőle a bubi és el is kezdett folyni lefelé, mire felfogtam már ott volt én meg csak pislogtam hirtelen ötlettelenül, hogy ez a rengeteg anyag ez most mi a rák, hogy került ez ide.
Nem hagyom magam gyakorolni, mert 2,5kg a palack és sajnálom a gázt csak úgy a semmire elsz@rni, aztán így minden "élesben" derül ki. Az is... eleve kevert gázt kellett volna, nem CO2-őt á, mindegy zöldfül az ilyen.
Jó lesz ez, majd a hétvégén megszülöm valahogy. -
Gyöször
senior tag
A bubit azt csak ledurrantom hidegvágóval vagy kisvisítóval. Hülyén nézne ki ha otthagynám. Ritkán előjön egy-egy. De nem jöttem még rá mitől. Ezeket nyomkodott gombbal pöttyözgetted, vagy végigrecsegtetted lengetett pisztollyal? Gondolom utóbbira nem volt hely idő meg igazából igény sem, hogy pikkelyes legyen. Csak kapaszkodjon a vasba..
Miget tolod? Nem a mig29esre gondolok a reptéren, hanem hogy előre haladsz hátrahagyva a kész varratot?ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
setup
tag
Hogy mondta Hofi? "Nem vagy hülye, csak nincs szerencséd, amikor gondolkozni próbálsz." Valahogy így gondolok vissza akkori önmagamra, amikor én ezt a hegesztőgépet kiválasztottam. Nem voltam hülye
Szóval nagy áram a népítélet. OK, akkor majd adok neki, égjen az átok.
Habos az amúgy neked is Gyöször, csak te nem szoktál belevágni utána a buborékba. Nekem se így nézett ki, amikor kihűlt.
Videó ott van, felröhögtem
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #3121 üzenetére
Én is úgy vagyok vele , hogy legyen neki Kraft , azért is írtam a kollégának , hogy én még tekernék neki !! Én is általában úgy hegesztek mind te , lehet a gatya nem Hawaii mintás , kint dög meleg , törik valami a gépen nincs idő beöltözni mint egy profi hegesztő !!
Mostanában nem igen hegesztettem , aratás után egy kis pihi, közbe egyvégben kert locsolás , most meg kimaradt az ősz , forgó levágva , holnap kukorica asztal vissza szerelése és neki megyünk a kukoricának , szedjük össze azt a kicsit ami lett rajta ! -
Gyöször
senior tag
Leviszi a rozsdát meg a festéked is ha van kraft állítva a gépre. De ha megpuccintottad egy kicsit már úgy jelzés szintjén, hogy megmutattad neki a nagyoló korongot ahol össze akarod ragasztani, akkor túl is teljesítetted a kívánalmakat.
Van egyébként amikor hegesztek minden faja aztán egyszercsak kijön egy ilyen piros buborék a "késztermékből" mikor elengedem a gombot. A legvégén. De az nem szokott habosbabos lenni mint ez.
És ha meggyilkolod ezt a sarkot egymilis koronggal és megvarrod kivülről? Az nagyon nagy fa lenne meg kisfejsze?
Munkavédelem az fontos. Rövidgatya póló papucs, köszörülésen felejtett ótómata pajzs.
[kép saját]U.i: fontos! A gatya hawaii mintás legyen, legalább! a kazal tyúkbél meg a mellékelt ábra szerint zanzásan összekuszálva, hogy a 'záram tévedjen el! Így tart csak a taknyolás, nem habos
Vagy a flexen legyen burkolat, vagy a fejen mindenálló szakiellenör kobak. Valahogy így!
[link youtube][ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Én az ijet ha szennyeződés ( mert nállam csak kint szabadban van gáz gond ha nagyon fúj a szél ) az ki ég és jó nagy amperrel rá megyek megint , ujraolvasztom az egészet és jó szokott lenni !!
Nem kérnék a hejedből azzal a gázszeleppel , abban így ahogy írtad régen is elég nehéz megbízni ( az öreg kisipari hegesztőmben 10+ évig csattogott a gáz szelep és most is hibátlanul működik ) ! -
setup
tag
brutál meleg van itt is, lehet hagyom is a fenébe.
Kívülről adtam neki anyagot gazdagon, az szerintem megtartja. Mindegy volt, mert úgy is egy csemperagasztó pamacsba fog belecuppanni, hogy ne billegjen. Az oldalára meg varrok pántokat lapos vasból, az meg be lesz betonozva. Meg fog ez állni így is, inkább csak a víz miatt akartam belülről is varrni, hogy ne tudjon befolyni, erre pont ott lett szivacs Bosszant, de ha nem érdemes vacakolni vele, akkor majd a festék kitölti. -
setup
tag
válasz Gyöször #3116 üzenetére
Reduktor szerint 10 liter volt, de megbízhatatlan ez a mechanikus szelep, hogy mennyire nyit az a baj és a gép hűtése meg elég hangos ahhoz, hogy nem hallom tőle sikerült e előre küldeni a gázt. Felvettem a jobb kezemre egy sima bőr kesztyűt, hogy jobban érezzem a ravaszt. Azt reméltem így nem szívat meg.
Lusta voltam ugyan az egészet tisztítani, de a hegesztésnél pár centit fémtisztára csiszoltam pedig.
Mondjuk por az volt, mert nem nyitottam ki, csak a kis ablakot.
Pincegarázs és élveztem a hűvös klímát. Ha kinyitom a garázsajtót a 40 fokban hosszúnadrág, hosszú pamut felső meg kesztyű, megdöglök. Így meg állt a por a levegőben a csiszolás miatt.
A vízszintes varrat alatt egyébként elég sok, legalább 2-3mm rés volt a két anyag között, mert nagyon szorosra szabtam a keretet. Szorult benne a rács kerete és így adtam neki még egy kicsit úgy, hogy a hegesztésnél csaltam el..
45 fokban tartva varrtam az egyik élét és lassan haladva addig adtam az anyagot, hogy összeérjen. Emiatt nem "lapos", ezzel egyező próbadarabon szépen terült egyébként előtte ennyi amperrel.
Tapasztalatlanul nagyon nehéz rájönni mikor vagyok én a béna és mikor beállítás a baj.Úgy számoljak, hogy az ilyen szivacs varrat statikailag olyan, mintha kb. nem is lenne?
Az újravarrással mi a helyzet? Ha szennyeződés miatt, akkor képtelenség, mert mindig fújódni fog?Az a gond, hogy rittig a leghozzáférhetetlenebb helyen van, ahonnan a legrosszabb levágni, szóval vaktában kísérletezni ezért nincs sok kedvem.
Nagyobb árammal, ha újra rámegyek szerintetek van esélye, hogy összeolvad rendesen, vagy ezt már dughatom és ez ilyen szivacs marad?
-
H-Zol
senior tag
Szennyeződés ( rozsda , por , festék ) is így felhabzik , de szerintem is ahogy "Gyöször" kolléga is írja itt lehet védőgáz gond is !!
Én egy kicsit még állítanak a gépen a vízszintes varratot nézve , nagyobb amper , vagy egy kicsit kevesebb drót , ezt gyönyörű laposan össze lehet gyógyitani , de nem rossz
Vágjuk ( vágtuk a napraforgót , semmi nyaralás ), az időhöz képest nem lett rossz , itt három hónapja mérvadó eső nem volt !! -
setup
tag
Kihalt ez topic vagy mindenki nyaral?
Pedig lenne egy kérdésem, mert valami még mindig nem ok a cuccommal.
Egy keretet készítek szögvasból, CO2-vel.
A két rövid, "vízszintes" varrat nekem ok. Tudom, hogy nem szép, de nem érdekes, mert egy víz összefolyó rács alatt lesz lefestve ez a keret, kb. tökmindegy hogy néz ki. Viszont semmit nem állítottam a gépen , elkezdtem a függőleges varratot és ott egy pillanat alatt egy bazinagy hegesztőszem lett, ami folyt is lefelé, mintha egységnyi idő alatt sokszor annyi anyagot tolt volna a huzal előtoló. Megijedtem, abbahagytam, elkezdtem alatta lejjebb és újra ugyanez.
Aztán minidrillel levágtam róla, mert bele se fért volna tőle a rács és belül meg ilyen üreges, mint a szivacs. Szóval nem az anyag a több, hanem felfújódik. Ez mitől van, mi szívat?
A szelep sz.rakszik és ez van, amikor nincs védőgáz, vagy ez valami más?
Nem értem, hogy ugyanaz az anyag, ugyanaz a gép és ugyanaz a beállítás és egyszer jó, 2 percre rá meg nem.
-
setup
tag
válasz Gyöször #3113 üzenetére
Segáz.
Végül egy hibrid módszert találtam ki, így tömény sav van is, meg nincs is.A medence az eredeti elképzelés szerint két-két cserépléc összetakkerezve és a fólia is csak rá-takkerezve. Így kb. 5 perc volt összedobni. A kapcsok megtartják, tök felesleges csavarozni.
Annyit változtattam, hogy a medencében csak tiszta víz van és nem áztatásra, hanem öblítésre használom.
Készítettem perforált lemezből kis padokat. Arra teszem az anyagot a víz fölé. A sav töményen megy rá ecsettel, de ami lecseppen az így a medencébe cseppen azonnal ártalmatlanná hígulva.
A módszer működik, ott lassult be, hogy a Hunpohar nevű üzletben vettem a savat és bár a weblapjukon 20%-os van, élőben ez a 15 +/- 2% -os volt csak és ezzel picit megszívattam magam, mert hát elég rozsdás is és ez elég szar anyag. Ilyet ne vegyetek szerintem. Nem két perc így egy szál. Tuti, hogy ez inkább 13% ez és nem 17%.Gyanús volt, hogy 360 HUF-ért cserébe nem a legtöményebb lesz ez, csak akkor még fejben úgy voltam vele, hogy úgy is híg medencét akarok, tökmindegy. Így viszont, hogy töményen ecsetelem felette így utólag jobb lett volna a töményebb, de tökmindegy, lényeg, hogy a környezet az sértetlen marad.
A medence alatt van a betonban egy eresznek fúrt lyuk. A legvégén majd ott szúrom ki a fólia alját egy egyes fúrószárral és szépen kicsepeg majd ott a savas öblítővíz belőle pár óra alatt. Addig meg le lesz takarva.
Ez is olyan, hogy közben rájöttem, hogy a cserépléc túl hosszú a garázsba és nem akarom elvágni, szóval kint marad a fal mellett, így legalább a párolgás sem para. Szóval ahogy nekikezdek a mindenen is variálok és a végén semmi sem úgy van Fogam még fájdogál, ha azon az oldalon rágok, de azért már csinálgatom.
-
Gyöször
senior tag
válasz Gyöször #3112 üzenetére
Jópár elgépelésért bocsi, soká olvastam vissza.
Amit elfelejtettem leírni, hogy meddig fájt? Sajnos már nem tudom Ilyen lehajolásos fájások nem maradtak meg, csak annyi, hogy talán kedden volt a műtét és szombaton kezdtem újra az életet, akkor már tudtam mosolyogni az egészen, de a fejem jobb oldala pont úgy nézett ki mint egy hörcsög, felfújódáson kívül full kék foltos volt mintha megvertek volna. Jöttek szombaton rokonok, hogy megnézzék "még egybe" a zasszonyt meg a gyereket én meg egyből elloptam a showt a fejemmel meg a sztorival
-
Gyöször
senior tag
Nekem egy 2méter 10 centi magas vizilabdázó fogorvos vette ki, nem jelentett neki problémát aműtét ;-) 3 asszisztens fogta le akárhány kézzel a fejem, én nem bírtam ellentartani a dokinak, akkora válla volt mint enyém 2x egymás mellett nem jól állt a fog,fekve volt az ígyben és neki nött a 7esemnek. A fülemből is genny folyt. 4be vágta aztán a negyedek is 4emberesek voltak. 3 injekció volt előtte. Mikor végzett, összevarrta fasszául, véletlen a pofazacskómat is hozzárittyentette egy hurokkal ;-) kérdeztem tőle ilyen nyelv nélküli artikulációval, hogy egyedül jöttem doki kocsival, mi lesz most? Kérdi: milyen messze lakom. Mondom 1 óra. Jó, vezessek haza nyugodtan. DE NE ÁLLJAK MEG SEHOL! Olyan volt baszki az az estém konyörögtem az Úrnak, hogy elteljen a legalább 3,5 óra 4 helyett, hogy berepíthessek a számba dupla adag fájdalomcsillapítót, ami egy olyan 10 percig hatott. De meg se mertem pisszenni mert az asszony meg bármikor indulhatott volna szülni Én úgygondolom nem kellett szüléskor madzaggal a pöcsömet rángatni mert volt sejtésem mit élt át
-
makos0078
tag
Majd látod, lehet hogy a gyorsaság kárpótol, ha meg tudod oldani. Első alkalommal egy kis zártszelvény darabon próbáltam ki ecsettel, aztán csodát láttam, akkor született meg az elhatározás. Falu szélén lakom, az első éles melót úgy csináltam, hogy kiköltöztem káddal, mosóval stb. a telek elé, az utcára. Kicsit megfeketedett a fű, ahová lecsöppent, meg ahol mostam, de 2 hét múlva nyoma sem volt.
Értem a problémát, nekem némi füvet is tartalmazó rövidre nyírt gaz van a kertben, nem sajnáltam, úgyhogy a 2. turnusnál már ott dolgoztam. Nem mellesleg nem volt pofám mégegyszer az utcára kimenni, sok kisgyerekes család sétálgat azért errefelé.[ Szerkesztve ]
-
setup
tag
Hál Isten annyi eszem volt, hogy a gres lap nyesedékeket eltettem a lapozáskor, így a maradék darabkákon tudom tesztelni, hogy ilyen-olyan arányú híg sósav egy cseppje megmarja e a felületét. Az lesz, hogy megpróbálom olyan híg oldattal, amit a lap már jól bír, aztán az vagy leszedi a rozsdát vagy nem. Akkor leszek bajban, ha a hígabb is meglátszik rajta egyből, de csak nem.
-
setup
tag
válasz makos0078 #3108 üzenetére
Pont ezt akarom elkerülni, hogy a tömény savval kelljen dolgozni. Nem csak a beöltözés, hanem a gres járólap miatt is, és persze szag miatt is. A garázsban akarom áztatni valami nagyon híg, gyenge oldatba napokig. Ráérek. Nyilván akinek van erre beáldozható környezete, annak a tömény savval a gyors, praktikus, csak azt ahogy leöblíted ott minden növénynek tuti kampó két méteres körzetben. Nekem mindenhol érték van , elöl tuják meg fenyők, a ház mögött meg gyümölcsfák vannak.
Egy kémia tanár ismerősöm kérdeztem, azt mondja ugyan sosem próbálta ki, de az általa ismert képletekkel számolva szerinte nagyon kevés sósav is elég kell legyen elvileg a vízbe a rozsda oldásához és onnan csak idő kérdése. Én meg ráérek.
Mindegy, ha senki nem próbálta így, gyenge oldattal, akkor majd játszogatok vele hasra ütés szerűen, aztán majd ahogy sikerül...
Van egy összefolyó a pincegarázsban, ami nincs bekötve a csatornába, csak le van engedve a betonban egy PVC cső a ház alá a homokba vész esetére, ha bármi katasztrófa miatt beázna a garázs legyen hol eligya a föld. Abba akarom majd beleönteni a használt löttyöt, hogy tuti ne nyírjak ki növényt ki sem viszem a garázsból. Szóval olyan oldat kell, ami nem marja meg egyből a gres lapot, ha elcseppen és így bőven elég, ha készítek oda egy vizes felmosót.
Remélem sikerül annyira lehozni így is, hogy hegeszteni lehessen és megúszom a korongozást. -
makos0078
tag
Ilyet (20%) használtam hígítás nélkül:
https://www.dm.hu/chemitat-haztartasi-sosav-p5997473311021.html
A hatás szinte azonnali, ecsettel simogatva segíts rá, és akkor kb. max. 1 perc. Vagy ha vastag rajta a reve, akkor lehet, hogy 2-3.
Akkora “kádat” csinálj, ami nem sokkal nagyobb a vasnál, és akkor nem kell sok lötyi. Számold azért bele, hogy kényelmesen be tudd rakni, meg kivenni. Elég annyi cucc, hogy éppen ellepje az anyagodat.
Ebben a melegben borzasztó büdös lesz a sav a párolgás miatt. Ha lehet, a szeles időt kerüld, mert úgy még rosszabb.
Öltözz be meg vigyázz, hogy hova csöppen, ahogy részleteztem régebben.
Ha kivetted a savból, akkor gyors és alapos vizes mosás és szárítás, és akkor vakrozsda se nagyon lesz rajta utána. Én magasnyomású mosó + lombfúvó kombót használtam erre.
Az így lesavazott cucc zárt térben (házzal egybeépített garázs) tárolva hónapok alatt se kezdett rozsdásodni. Ami kültéren volt “csak” fedett helyen, az nyilván igen. Jobban, mint a vastelepi anyag, mert nem volt már rajta az olajfilm. Amit a sav egyébként másodpercek alatt leszed, úgyhogy nehogy nekiállj előtte felesleges zsírtalanításnak, mint én első alkalommal.[ Szerkesztve ]
-
setup
tag
Szia, sajnos voltam akkora marha, hogy júliusban kiműttetem a bölcsességfogam, aztán arról nem szólt a fáma, hogy mielőtt kihúzzák megkínoznak
Elkezdte feszíteni, fú te... aztán meg egy fogóval tekergetni egy ilyen cérnakarú kislány dokinéni, azt hittem besz@rok. Holnap lesz két hete, de még mindig nem akarózik lehajolni. Felveszem a megtört slagot a földről locsolás közben egyből jelez, hogy még ne ficánkoljak.
De azért már kezd összehúzódni a helye, ma a körzeti doki azt mondta még egy bő hét, mire teljesen összehúzódik a helye, de szépen gyógyulgat.
Szóval eendesen kinyírtam az egész nyaram. Nagy ötlet volt, de már mindegy. Miközben fájdogál nézegetni kezdtem a sityakot, hogy jó e még benne a gombelem. Gáz a palackból nem szállt el, hát gondoltam akkor ha minden készen áll addig csak beáztatom az alapanyagot, amíg még gyógyulgatok. -
setup
tag
Sziasztok, aki szokott savazni attól kérdezem.
Ha csinálok cseréplécből meg fóliából egy pár ceni széles hosszúkás "kádat" amibe éppen belefér egy szál szögvas és felöntöm vízzel abba mennyi sósav kell, hogy a rozsdát lekapja? Elég csak egy-két deci nem?
Úgy értem ázhat benne egy napig. Ha ecet is leszedi, akkor a sósavat elég csak megmutatni neki igaz? Nem kell azt olyan erősre gondolom.
Játszott ezzel már itt valaki? -
Gyöször
senior tag
Ezek a kombájnok ma már elég erősek. 514essel nem húzta volna ki azállatja mert leégett volna a variátorszíj a pichába. Biztos gurult már el nyomjelző tárcsájuk is vetéskor. Pedig azt viszonylag könnyű ellenőrizni télen is. Néha hobbiból megpörgetem az enyémen, hogy tiszta zenei A-hang jön ki belőle, vagy zörej.
-
Gyöször
senior tag
válasz Kicsirics77 #3099 üzenetére
Talán a b16ot nem kéne lekottyantania. Az én hegesztőmre az van írva, hogy 63Amperos biztosíték kell neki. B20at kap. 195Amperos gorilla, a tipusa 215. Nem kattant még soha.
-
Imádom, hogy mindenkinek aratás előtt egy nappal jut eszébe kombájnt, pótkocsit meg kb. minden szart javíttatni. Volt rá egy éve de nem most kapkodnak össze vissza. Nincs is nagyobb élmény mint a szántó szélén a gazban kerékcsapágyat cserélni az asztalszállító póton. Kombájnos simán kihúzta a telepről húsz kilométerre található táblába szoruló kerékkel. Amikor vette fel az asztalt akkor látta, hogy izzik a póton felni közepe. Jó, hogy fel nem gyújtott valamit az állatja.
-
Zsocó
aktív tag
Szétkaptam a gépet és a kapcsolón, valamint a PCBA-n átmozgattam a kábelsarukat. Most jó. Látszólag és érzésre is feszesek és jók voltak. Az is lehet, hogy a kapcsolóban volt kontakt. A héten még tesztelem majd.
Bár fura, hogy bekapcsolás után 2-3 másodpercig ment mindig a gép és utána verte le. Most jó a szétszedés óta.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- Milyen TV-t vegyek?
- Társasjáték topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fotók, videók mobillal
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Háztartási gépek
- További aktív témák...