Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
babi02
csendes tag
válasz babi02 #22060 üzenetére
Amit biztosan ki tudok zárni az a videokártya! Átvittem a másik gépben rendesen ment! A biost meg frissítettem! A driverek ujjak! És valamikor kék halál van, valamikor meg bemegy a játékba és megfagy! Ilyenkor ujjra indul! Tehát nem vágom mi lehet és ez egy tiszta ujj gép! Minden ujj benne! Nem értem mi lehet !
-
mumtaz
senior tag
Üdv. Szeretném a segítségeteket kérni egy apró problémában.
Volt 4 vinyóm a gépben, amiből a két régebbit már ki akartam venni, mert kicsik is voltak, meg régiek is. Helyettük betettem egy nagyot 2db partícióval. Az a gondom, hogy a két partícióhoz nem lehet betűjelet rendelni. Illetve lehet, csak egy reboot után nem marad meg. Minden reboot után a lemezkezelőben újra hozzá kell adni a betűjelet, hogy elérhetőek legyenek. Ilyenkor működik, de Eszközkezelőben ha megnézem a vinyók köteteit a tulajdonságlapon, ott mindegyik partíciónál ott van a betűjel, csak ennek a vinyónak a partícióinál nincsenek.Mit lehet ezzel kezdeni? Gondot jeleent, mert néha a gyerek kapcsolja be a gépem és Ő nem ért hozzá annyira, hogy betűjeleket osztogasson ki, viszont a játékai meg ezen a vinyón vannak.
-
sfdrakex
nagyúr
4 gigához kell a 64 bites, jól gondolod, ha van ismerősödnek a gépedbe való memóriája kérd kölcsön próbáld ki azzal, de lehet elég ha kiveszed másik foglalatba teszed, vagy csak szimplán vissza a helyére, lehet nincs rendesen a helyén. Érdemes átnézni minden mást is, kábelek ki be.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
wmati
addikt
Sziasztok! 64 bites Win7 okozhatja azt hogy randomba kifagynak a programok illetve nem lehet játékokat felhúzni
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Mustapha30 #22080 üzenetére
Alaplap gyártó oldalán nézz szét a legújabb driver után a hálókártyádhoz.
-
brd
nagyúr
A rendszervisszaállítási pontok a system volume information könyvtárban vannak, de ehhez alapesetben usernek nincsen joga. Viszont, ha kikapcsolod a visszaállítást, törölnie kellene a pontokat.
Pl. TotalCommanderrel keress rá mondjuk az 50 MB-nál nagyobb file-okra (lehet a Windows keresővel is persze, de annak a működtetése pl. nekem lassú), és kiderül (persze csak azok között tudsz keresni, amihez hozzáférsz).
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz Ice&Lime #22070 üzenetére
Nem reménykedem benne, rengeteg ésszerű dolog hiányzik a Windowsból, pl. task-szintű háttértár I/O prioritizálás (de nem az, ami Vista óta van, hogy van pár (4, ha jól emlékszem, ez is kevés) szint, de csak az az eltérés, hogy mennyi üres ciklust iktat be a tényleges átviteli utasítások közé, hanem olyat, hogy ha fut az egyik, akkor pl. egy alacsonyabb prioritású nem, vagy, de ez már extrémsport, csak néhány ciklust - persze ezek száma is állítható legyen - kaphasson a magasabb prioritású mellé), task-szintű hálózati átvitel prioritizálás, de a CPU prioritizálás terén is lenne finomítani való, amit jelenleg csak külső programmal lehet megoldani, pl. CPU-használatfüggő prioritásállítás: ami jobban eszi, azt alacsonyabb prioritásúvá teszi, persze beállítható szintekkel, és kivételekkel, és nem M$-módra (ő valamit kitalál, és jó az neked paraszt, ne akarj innovatívkodni, majd én gondolkodom helyetted - ami nem lenne baj, csak sokszor hülyébb, mint a hozzáértő felhasználó), vagy olyat is lehetne, hogy egy task (pl. játék), minden egyéb (kezelőeszközök kivétel nyilván) tasknál magasabb prioritással kapja meg az erőforrásokat, hogy pl. egy háttérben futó vírusirtó ne tudja megakasztani a programot (persze ehhez némi architektúrális változtatásra is szükség lenne, tudom).
Én már pl. azon is csodálkoztam, hogy a Win7 (vagy Vista) óta a HT-s CPU-n úgy igyekszik elosztani a taskokat, hogy a 2. logikai magokra ne nagyon jusson, csak ha már elfogyott a fizikai.Elvileg létezik rá program (pl. Cacheman, XP/2003-on még jól működött), de még nem próbáltam.
-
Kobe
veterán
válasz Sub-ZeRo #22083 üzenetére
az nincs ekkorára beállítva, ez szépen lassan duzzadt ilyen nagyra, lassan eltüntetve a szabad helyet. Azért egy 40GB-os partíció még frissítésekkel is elég kellene lennie win 7nek, egy minimális méretű programokat tartalmazó gépnek. asszony használja a gépet, nincs rajta más, mint zene meg filmlejátszó, word, és kb ennyi, pár hónap alatt emg csak nem adtak ki 20onpár giga frissítést.
Én a rendszervisszaállítási pontokra gondoltam még, lehet az ?
-
Gabesz25
tag
válasz Sub-ZeRo #22069 üzenetére
nos, xp módban sikerült feltelepíteni a nyomtatót. arra van lehetőség,hogy valahogyan megosszam az xp módban a nyomtatót és használjam simán a win7 alatt? ugyanis engem nem zavarna, hogy ha csak így tudnék nyomtatni, de nem csak én használom a családban a gépet, ezért lenne jó win7 alól elérni
-
Kobe
veterán
A felhasználók/user mappában van egy kb 9GB méretű rejtett file, amit sehogy sem tudtam megjeleníteni. Valakinek van tippje, mi allokálhat akkora helyet a mappában, és hogyan lehetne eltüntetni ?
-
Joci93
senior tag
válasz sfdrakex #22079 üzenetére
Szia!
Egyáltalán nem volt látható. Az általad leírt lemezkezelésnél sem volt látható. Egyszerűen kihúztam, majd visszadugtam a DVD kábeleit és restart után már működött is.
Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Joci93 #22076 üzenetére
Start menü futtatásba írd be: Számítógép-kezelés, azon belül lemezkezelés és ha nincs betűjele adj neki.
#22078) Mustapha30
Milyen neted van, Routered van-e? Hálókártya driver fent van? Többi driver stimmel? Eszközkezelőben nincs ismeretlen eszköz? Jól állítottad be a kapcsolatot a nethez?
[ Szerkesztve ]
-
Mustapha30
csendes tag
Sziasztok!Lenne 1 olyan problémám hogy fel telepitettem a gépemre a win 7-et és nincs netem.Probáltam már a ##Id_String-et letiltani de nm találtam.nm tudom hogy mi lehet a gond
-
Werkly
őstag
A mappabeállításokat nem lehet alakalmazni optikai meghajtóknál?
-
Joci93
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne ,hogy eltűnt a Windows 7 nem látja a DVD meghajtót. Kb. 8 hónapja van fent az említett rendszer és és eddig mindig látta. Most feltettem egy Viruális PC-t a gépre és azóta nem hajlandó érzékelni a meghajtót. (Azóta már letöröltem a programot, de a helyzet nem változott.) Holnapig ki kellene írnom egy rakat DVD-t, de így elég nehéz lesz.
Esetleg valami megoldást a meghajtó visszahozására tudtok ajánlani?
Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.
-
XY_Z
csendes tag
Üdv!
Néhány hónapja van csak win7-em, de most már igazán kezd zavarni hogy a biztonsági másolat készítéséhez mért kell neki több mint 80GB hely, mikor az egész rendszer játékostul meg mindenestül nincs több 67Gb-nál. -
Gabesz25
tag
válasz Sub-ZeRo #22069 üzenetére
xp módban a driver-t nem tudom futtatni, mivel nem telepítőcsomag, hanem inf fájl, ezért a nyomtató hozzáadásával próbálkoztam. ami érdekes számomra, hogy amit a windows megtalál a windows update-en, azt sem tudja felrakni. igaz ott kompatibilitási hibára hivatkozik, nem az előzőleg írt hiba a gond.
XP módot meg még sosem próbáltam a win7-en, utána nézek, de csak lehet valami más megoldás is erre. -
Ice&Lime
veterán
igen, amit mondtál egyet értek veled, én is csináltam már olyan helyzetet, amikor másoltam valamit/ket és elindítottam egy alkalmazást és azért érezhetően nem volt olyan, mintha egy friss újraindítással kezdtem volna.
Ezt nem tudom miért így oldották meg és valóban kellene egy minimum ami alá nem megy.
A kérdés, hogy ha egyáltalán megjelenik e az SP2 7-re abban lesz e ilyen javítás és vagy 8-ban van e már ilyen? -
nagyúr
válasz Gabesz25 #22068 üzenetére
Próbáld meg xp kompatiibilis módban futtatni. Hátha. Ha nem megy, akkor xp mód, és oda hátha feltudod rakni.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Gabesz25
tag
Sziasztok,
win7-re szeretnék telepíteni egy régi nyomtatót, de a driver-t de sehogy sem sikerül feltenni.A következő üzenetet kapom:
"A nyomtató illesztőprogramja nem kompatibilis egy a számítógépre vonatkozó házirenddel, amely blokkolja az NT 4.0 illesztőprogramokat."
gpedit.msc-ben hol lehet erre ellenszert találni? magyar win7 ultimate verzióm van.köszi
-
brd
nagyúr
válasz Ice&Lime #22066 üzenetére
Igen, akkor azonnal felszabadítja a szükséges részt. Kezelheted nyugodtan úgy, mintha az erre a gyorsítótárazásra lefoglalt memória szabad lenne (legalábbis a M$, meg az elbutított hívei szerint, szerintem azért nem mindegy, könnyen tudok olyan állapotot előidézni, ahol észrevehető, hogy volt-e korábban ilyen cache-elés, vagy nem, így én szívesen testreszabnám, mondjuk úgy, hogy 1-2GB - ezt az összes fizikai RAM-hoz képest kellene minimum szabni - mindenképpen maradjon szabadon, de ezek beállításánál nem úgy tűnik, hogy az észérvek döntenek, úgyhogy erre vajmi kevés esélyt látok, hogy beállítható lesz).
-
brd
nagyúr
válasz Ice&Lime #22063 üzenetére
Mert gyorsítótárazza a másolt tartalmat (ha újra szükség lenne rá, nem a háttértárról kell beolvasni). Ezt a memóriaterületet automatikusan felszabadítja, ha másra kellene a memória (pl. program indítása, vagy egy már futó program több memóriát igényel).
-
Alg
veterán
Bocsánat, DISM működik (csak elgépeltem), de csak bő 3 gigát tudtam vele nyerni, továbbra is több mint 7 giga felesleges "backup" szemét van a gépen, amit nem tudok eltávolítani...
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
brd
nagyúr
válasz Henker2 #22028 üzenetére
Beépítve sehogy, merthogy a Win7 ugye Makes things easier!, az innen letölthető programmal viszont megoldható: http://www.sillysot.com/.
-
Alg
veterán
Sziasztok!
WINSXS könyvtár csökkentésére van valami mód?
disc cleanup - rendszerfájlos rész megvolt (dism /online /cleanup-image /spsuperseded sem működik már ugyebár ezután) de továbbra is 12 giga a könyvtár... google nem segítettMár minden lehetséges dolgot letakarítottam amit tudtam, de csak 4Gb szabad hely van a rendszerpartíción
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
DS39
nagyúr
válasz dever97 #22056 üzenetére
hát nem egészen erre gondoltam
a topik címében a "Warez tilos!" arra utal, hogy az ilyeneket itt nem szoktunk megbeszélni, hogy ki hol hogyan szerzi be illegálisan a Windowsát... persze tudjuk hogy van ilyen, de akkor sem.
babi02: azt mondtad legelőször hogy nemrég raktad össze a géped, tehát vannak benne új eszközök ahhoz új driverek kellenek, esetleg azokkal próbálj meg variálni. pl VGA drivert elsőként, mivel csak a játéknál van, DirectX installt ellenőrizd, stb.
[ Szerkesztve ]
-
dever97
csendes tag
Köszi, DS39. Zöldfülűségem miatt meg kell kérdezzem, hogy jól értem-e: most keressek a torrentes oldalon egy olyan Win7-et, amit eredeti állapotában tettek fel, pl. ezt:
Microsoft Windows 7 Ultimate SP1 (x64) Integrated July 2012
This is the original Microsoft Windows 7 Ultimate SP1 (64-bit) ISO from Microsoft. Including Microsoft updates till 13.07.2012 and Internet Explorer 9
-
-
dever97
csendes tag
Most telepítettem a Windows 7 Ultimate SP1 X64 Genuine Untouched-ot egy Dell Vostro 470 i7-3770 1TB 8GB GT640 1GB konfigurációjú gépre. Az 1 TB-ot egyelőre kétfelé osztottam, 100 Gb-ot hagytam meg a rendszernek. Telepítettem a szükséges programokat, a 100 gb-ból most 32,4 használt.
Segítséget kérek tőletek az ügyben, hogy emellett a Win7 verzió mellett döntve visszaveszek-e valamit a gép teljesítményéből? Ha szakemberhez viszem, többet ki tud hozni a gépből?
Köszönöm
-
Steelmanus
addikt
válasz tbalint3 #22004 üzenetére
Semmifelekeppen ne tedd fel, en is feltettem es igy jartam.
User-Mode Driver Framework (UMDF) azon belul is a WUDFRd
Azota ujratelepitettem a W7-et de az ajanlott frissiteseket eloszor nem telepitettem, a hiba megszunt, majd probakeppen az Altalad emlitette ket frissites nelkul feltettem az ajanlottakat is gondoltam ha igy sem jo majd ujratelepitem az op.rendszert, de mivel nem tettem fe,l ill. elrejtettem a ket Framework frissitest, igy az Ajanlott frissitesekkel is mukodik hiba nelkul. Tehat ne tedd fel.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Henker2 #22028 üzenetére
1. Szerintem nem lehet, esetleg ikont cserélni.
2. Start futtatás, msconfig."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Henker2
addikt
Üdv!
Szóval segítség kellene! Hol tudom az ikonok betűszínét és hátterét megváltoztatni WIN7 64bit-ben?
Illetve mikor indítom a gépet, hogy lehet a bootmenüt kivenni, vagy csak egyet meghagyni ott, ahol ki lehet választani, hogy melyik win induljon?
Köszi
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
brd
nagyúr
válasz Ice&Lime #22022 üzenetére
Privátban már többször finoman jeleztem, hogy nem vagyok ingyenes 24 órás helpdesk, továbbá te is jobban jársz, ha itt kérdezel, mert nagyobb eséllyel kapsz jó választ, ill. azt is, hogy a topicot én is olvasom. Privátban pont annyira lesz kedvem válaszolni, mint ide a topicba.
Ezekre nem reagáltál, ezért most durvábban szóltam, hátha így világos lesz.[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
miért, mert szerettem volna tudni, érdekelt volna konkrétan a te személyes véleményed is a kérdésben?
csak érdemesnek találtam volna a te ismereteidet is és biztosra akartam menni, hogy küldöm privátban is, mert nem biztos, hogy nézed a topic folyamatát éppen abban az órában ill. órákban, amikor felteszem a kérdést és esetleg nem nézed vagy nézed vissza.
bocs hogy a te válaszodra személyesen is kíváncsi voltam.
(én ezt nem fognám fel kárnak vagy sértésnek)[ Szerkesztve ]
-
xxSanchez
őstag
válasz Ice&Lime #22015 üzenetére
A virtuális memória méretének megváltoztatása. Annak megfelelőnek kell lennie ami alapértelmezetten be van állítva.
[ Szerkesztve ]
Heyho.
-
Ice&Lime
veterán
8GB memóriánál, hogyan kell beállítani a virtuális memória értéket win7-ben, mert volt hogy elfogyott a szabad memória.?
-
@matthew@
őstag
-
Ice&Lime
veterán
egyébként a készenléti memória mindig változik amikor egy programot elindítok, de ha bezárom már nem adja vissza azt amivel indult még mielőtt megnyitottam volna.
a készenléti memória nem szokott kiürülni teljesen, amikor a program bezáródik?
ki lehet üríteni ezt a készenléti memóriát? -
@matthew@
őstag
Kiírtam egy DVD-t és szeretnék egy másikat is, de az előzőből vmiért az Ideiglenes fájlok között megtartott egy fájlt, amit szeretnék kitörölni az ideiglenes fájlok részből, de azt írja h forduljon engedélyért az xy felhasználóhoz, pedig csak én vagyok egyedüli felhasználó, és az én felhasználói nevemet írja ki, de hiába megyek rá h újra, akkor sem történik semmi, hol vannak ezek a file-ok alapból a Win7-ben ahonnan esetleg manuálisan törölhetem?
Matthew 24:42
-
babi02
csendes tag
Tessék itt a kép róla ha ez kel! Nem értek ennyire hozzá! http://kepfeltoltes.hu/view/121222/N_vtelen9_www.kepfeltoltes.hu_.png
-
xxSanchez
őstag
válasz babi02 #22007 üzenetére
A BlueScreenView-ról adj képet, mert a 0x1010101001 hibakódokból nem sok minden derül ki számunkra.
Egyébként intel és AMD vonalon is panaszkodtak erre a " A clock interrupt was not received on a secondary processor within the allocated time interval" hibára és többeknek egy sima bios frissítés megoldotta a problémát, te is megpróbálhatod.
Joker88: Windows 7 64 bit, de én Windows 8-at vennék.
[ Szerkesztve ]
Heyho.
-
Joker88
őstag
sziasztok
van egy gépem :
AMD Athlon x2 250 ( 3GHz) , 4 Gb RAM , Gigabyte GA-78LMT-S2 alaplap, NVIDIA GeForce 210 (1024 MB) VGA , LG W2253 fullHD monitor , C-Media CMI8738 ( Eminent kiadású ) , és egy WDC 500 Gb merevlemez.Windowst szeretnék rátenni,de melyikkel járnék jobban ? XP van itthon,még régebben vásárolt,csak nem volt rá szükség, Windows7 meg most akciós egy boltban, ha az jobb lenne,azt akkor megveszem holnap . .
Windows 8-at láttam egy ismerősnél,nem bejövős .A gép internetre,zenehallgatásra, kisebb,főleg régebbi játékok játszására lenne használva...
In loving memory of Garrett Lockhart
-
félisten
válasz babi02 #22007 üzenetére
De ebből ugyanúgy nem látszik semmi érdemi, mint korábban. Azt a programot töltsd le és indítsd el, amit xxSanchez javasolt. Ha az megvan, akkor a BlueScreenView-ról dobjál képet. Ilyen formában
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
tbalint3
tag
Hello,
Érdemes ezt a két ajánlott frissítést telepíteni a Microsoft Update-ről?
[KB2685811] és [KB2685813]Köszönöm.
-
xxSanchez
őstag
válasz babi02 #22002 üzenetére
A memóriát egyszerűen csak rakd fel bios-ba 1600-ra, de a problémát biztos nem az okozza, hogy 1333-on megy. A dump fájlt olvastasd be a BlueScreenView alkalmazásba, mert ebből semmit nem tudtunk meg amit írtál.
Heyho.
-
babi02
csendes tag
Sziasztok. Nekem lenne egy olyan problémám,hogy a gépem nemrég raktam össze. És nettezés egész nap, olyankor nincs baja. De viszont ha el akarok indítani egy játékot akkor kék halálozik a gép. Néztem aida 64-el és az 1600rammot csak 1333-nak ismeri meg!? A lap egy Gigabyte ga-78lmt-s2p rev 4.0 és egy fx 6100 van hozzá mint proci és egy 1600-as Kingston HyperX XMP 4GB, A Windows 64 bites! És a hiba üzenet amit mindig ír az ez! Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk a problémáról:
BCCode: 124
BCP1: 0000000000000000
BCP2: FFFFFA800493C8F8
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1 Valaki aki tudna segítsen nekem köszönöm Balázs! -
félisten
válasz Steelmanus #22000 üzenetére
Köszöntem, majd megsasolom.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest