Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Rodzser Mór #61722 üzenetére
A feliratok tanúsága szerint megpróbált a formázás után egy chkdsk-et is lefuttatni, de az eszköz használatban volt, és nem engedett hozzáférést. Ettől függetlenül jó lehet a pen, csak nem tudta leellenőrizni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Rodzser Mór #61698 üzenetére
Amikor én használtam ezt a programot, indításkor kiírta a figyelmeztetést, hogy a megfelelő működéshez IE11 szükséges és telepítsem föl.
-
törölt tag
Előbb a bal oldalon a legördülő menüben ki kell válaszani a kiadást, majd a megerősítés gombra kattintani, és utána jelenik meg a többi. Windows 7 alatt ez a program csak akkor hajlandó működni, ha az IE11 is fel van telepítve.
Bocs, nem neked ment a hsz, hanem a 61691-re, Rodzser Mór számára.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gyimger #61632 üzenetére
Ez valószínűleg azért volt, mert abba a mappába más software nem másolhat bele közvetlenül, hanem a virtualstore mappába menti. Ha a felhasználó az intézővel másolja, ott már megoldható a dolog, mert ott már jelzi a Win, hogy tiltott művelet, és rákérdez, hogy valóban be akarod-e másolni a képet. S ha igent nyomsz, akkor csinálja meg. Én szinte mindent intézővel csinálok mãr évek óta. Volt olyan, hogy egy saját logon screent készítettem, de ezt nem közvetlenül a rendszermappába mentettem, mert nem volt hajlandó odamenteni. Ezėrt a felhasználói mappába mentettem, majd onnan intézővel raktam át a rendszermappába.
-
törölt tag
válasz gyimger #61625 üzenetére
Én a következőképpen csinálom:
1. Létrehozom a C:\Windows\System32\oobe\info\backgrounds mappát.
2. A megfelelő méretű backgroundDefault.jpg fájlt bemásolom ide.
3. A HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\
Authentication\LogonUI\Background ágba egy duplaszó (32 bites) bejegyzést teszek, aminek a neve OEMBackground, és az értéke 1.A registry-be manuálisan navigálok bele, nem egy reg fájllal viszem be az értéket.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A gond valószínűleg a google-nál van, mert a múlt héten elég érdekes módon nálam a google böngészője, a chrome jelezte, hogy a google oldala nem biztonságos. De csak egy ideig. Fél óra múlva már ment.
Nálam nem volt reklámblokkoló, de mégis előfordult ez a jelenség.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz nagyfejü #61293 üzenetére
Vannak olyan Windows 7 licencek, Professional és Enterprise egyes változatai, amelyeknél már telepítéskor is ennyi a határidő, nem 30 nap, mint a többinél. Pedig léteznek 30 napos professional verziók is. Hogy miért van így, azt nem tudom, de már találkoztam ilyennel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz King Unique #60647 üzenetére
Nekem a régi Acer gépemen lehetett SD kártyáról bootolni, de a mostani Lenovo notimnál már nem. A régi gėp beépītett kártyaolvasója usb2.0-s szabványú volt, ezt nem tudom, milyen.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
A wifi hálózat védve van jelszóval, vagy szabad? Otthoni csoport be van állítva? Ezek fontosak lehetnek, mert ha a wifi nem jelszavasított, akkor arra bárki rácsatlakozhatott, és ha az otthoni csoport megosztás is engedélyezve van, minden, a hálózathoz csatlakoztatott, és bekapcsolt gép látható. Bár ez csak akkor érvényes, ha a gép be volt kapcsolva. Ha nem, akkor másról lehet szó.
Én mindig nyilvánosra állítom be a hálózatom típusát, így más nem láthatja a gépet, aki a wifi-mre csatlakozik.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz olloczky #60310 üzenetére
Néhány régebbi alaplapon a BIOS külön kategóriákba rakja a boot képes eszközöket. Pár régebbi gép BIOS-a az USB-s eszközöket is a merevlemezes meghajtók között tüntette fel. Az egyik régebbi gépemen is így volt. Csak akkor volt hajlandó bebootolni, ha a boot menüben azt választottam ki, hiába volt az USB-s eszközök között is feltüntetve a pendrive.
-
törölt tag
A 10-en azonnal lesznek frissítések. Nem véletlenül van lelassítva a 7-es frissítéseinek keresése. Redmondban így akarják rávenni a felhasználókat arra, hogy váltsanak. Én majd csak akkor fogok váltani, ha új gépem lesz. Ehhez a mostanihoz jogtiszta 8.1 van, ami kiválóan működik, semmi bajom vele, míg a 10-es a hangkártyámat rosszul kezeli. Akár a Microsoft-os, akár a gyártói drivert használom. A 7-essel sem volt gondja a gépemnek, de a 10-es és a notim nem haverok.
Ráadásul hangszerkesztéssel és hangvágással foglalkozom, és pont azt a hardvert nem szereti, amit használnék.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Winnie The P #57296 üzenetére
Én nem írtam, hogy melyik az, a fórumtárs vetette fel, hogy szerinte melyik frissítés csinálja ezt, de egy másikról lesz szó.
-
törölt tag
Valószínűleg azt szerették volna, hogy ne lehessen letiltani, de ezt a lépést már valószínűleg nem nyelték volna le szó nélkül a felhasználók, és elég nagy balhé lehetett volna belőle. Így aztán kitalálták, hogy le lehet tiltani, de úgy, hogy alig lehessen észrevenni a lehetőséget. Ez olyan, mint a banki kölcsönöknél az apró betűs rész.
A Onedrive esetén is ez volt. Amikor beröffentették, hogy 5 GB-ra fogják csökkenteni a tárhelyet, nem nagyon verték nagydobra, hogy ez akkor van így, ha nem igényled a régit újra. Csak egy linkre kellett kattintani, és máris maradt minden a régiben. Sőt! 30 gigára nőtt. De erről olyan túl sok helyen nem lehetett hallani, csak azok értesültek róla, akik az informatikai oldalakat látogatták. Az egységsugarú usereknek fogalmuk sem volt az egészről. -
törölt tag
Rossz hír a Windows 10-et elutasítóknak. Az egyik új frissítės új GWX control panelt hoz, és a 10-re való frissítés automatikus időzítéssel egy idő után elindul. Lehetőség van ugyan az elutasításra, de csak egy apró link a panelen. Ha valaki ezt nem veszi ėszre, és csak bezárja a panelt, a "hallgatás beleegyezést jelent" elvén engedélyezi a telepítést.
-
törölt tag
A Windows 7 update körülbelül azóta szaroskodik, amióta a 10-es kijött. Van egy olyan érzésem, hogy ez szándékos. Lehet, hogy a Microsoft-nál így akarjak ellehetetleníteni a 7-est használókat, hogy megunják az egészet, és átmenjenek 10-re.
-
törölt tag
válasz janakbacsi #56755 üzenetére
64 bitest kellene telepítened, hogy lássa a 4 giga memóriát.
-
törölt tag
Ha jól tudom, az Enterprise nem jogosult az ingyenes frissítésre. Az már más kérdés, hogy hogy kerül egy Enterprise Windows egy otthoni gépre. Már ha az van rajta egyáltalán. Az egy dolog, hogy megoldható, de ez már nem tartozik ide.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zoo8800 #56299 üzenetére
Nem tudom, ilyennel még nem találkoztam, mert nálam a Secure Boot ki-be kapcsolható. Bár nálam soha nem kellett kikapcsolni, mert a gépem BIOS-ba égetett Wndows 8.1 licenszkulccsal rendelkezik, és a feltelepített Windows mindig aktiválódik és mindig jogtiszta, a boot szektor ennek megfelelően szabványos.
-
-
törölt tag
válasz Werkly #55575 üzenetére
Tavaly ősz óta sajnos alapnak kell lennie, hogy az update-et le kell tiltani. Egy tiszta telepítésű Windows-nál nem szabadna akkora mértékű lassulásnak bekövetkeznie, hogy használhatatlan legyen, még HDD-n sem. A nagy helyfoglalás egy részét a sok update, másik részét a rendszervisszaállítási pontok képezhetik. A lemezkarbantartóval mindkettő törölhető. Nekem sokáig egy alsó kategóriás notim volt, Acer Aspire 5349, amiben egy Celeron B800-as proci, és 5400 rpm-es HDD volt. Ez a gép három évig ment egy Windows 7 telepítéssel, bármiféle lassulás nélkül. Egy rendszert időnként nem árt karbantartani, mint ahogy a lakásban is takarítani kell.
Az update szándékos lassítása része a Windows 7 kinyírási tervének. Anno későn jöttek rá, hogy az XP-t túl sokáig hagyták élni, s így most hamarabb léptek. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz lupu500 #55501 üzenetére
Én egyszerűen megoldottam a problémát. Kikapcsoltam a frissítést, pedig alapvetően update párti vagyok, és mindig is be volt kapcsolva nálam. De amióta a Windows 10 megjelent, a frissítés le van rohadva. Csak két dologra tudok gondolni.
1. A Windows10-es frissítések, rendszerletöltések annyira lefoglalják a Microsoft szervereit, és ettől lassú, vagy...
2. Szándékosan le van lassítva, mert Redmondban keményebb eszközökhöz nyúltak, hogy ellehetetlenítsék a hetest, és rákényszerítsék a felhasználókat a 10-es használatára.
Én inkább az utóbbit tartom valószínűbbnek, mert a 10-es frissítései simán, gyorsan lejönnek.
Ez az egész kezd az XP egykori teljhatalmának az esetére emlékeztetni. Az is olyan, volt, mint egy gazdag öregúr, akinek a vagyonára, és az örökségére fáj az utódok foga, de az öreg csak nem akar kinyiffanni. Csak egy megoldás van. Gondoskodnak róla, hogy megtörténjen.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Doky586 #55294 üzenetére
Egy pendrive csak akkor tud boot-olni, ha az ehhez szükséges boot szektor is rajta van. Ezt manuálisan nem lehet, copy-paste módszerrel felmásolni. Ezt a műveletet végzi el a Rufus, amikor a Windows ISO-jából felteszi a pendrive-ra. A telepítő csak így képes boot-olni.
-
törölt tag
Ahhoz, hogy egy pendrive-os telepítő beboot-oljon, nem elég a telepítő tartalmát felmásolni, a pendrive-ot bootolhatóvá is kell tenni. A Rufus ezt is megoldja, többek között.
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo Z50-70-es notim. Windows 7 Home Premium SP1 x64 van rajta. Minden driver rendben feltelepítve, minden OK. A gép, amióta megvan, hibátlanul üzemelt, de ma az értesítési területen egy üzenetet adott a rendszer, hogy az egyik eszköz nem működik megfelelően, és ezért a Windows letiltotta. Megpróbálta felismerni, mintha új eszköz lenne, de jelezte, hogy nem ismeri fel. Az eszközkezelőben megnéztem, és az egyik USB hub-ot jelzi hibásnak. Ez eddig mindig jó volt, és mindig ugyanezekkel a gyártói driverekkel használtam, probléma nélkül. Most sincs hiba a rendszer működésével, a külső USB portok működnek, a beépített, USB csatolós kártyaolvasó is, csak minden rendszerindításkor jön az üzenet a nem megfelelően működő eszközről. Időnként használat közben is megismétli az üzenetet. A gép működését nem befolyásolja, csak zavar. Kezd lassan leépülni az alaplapom?
U.i: Az AIDA is jelzi az USB portot, de azt írja, hogy nem működik, vagy valami effélét.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz petya1985 #54126 üzenetére
Szia!
A két kód közül az első (0x0000005) a rendszerfájlok sérült állapotát jelzi, míg a második hibakód (0x80070570) azt közli, hogy a telepítő lemezről nem tud bizonyos fájlokat a vinyóra felmásolni.
Arra gondolok, hogy a winchester felületén mégiscsak van egy hiba, de ez a hiba a lemeznek azon a részén van, ahová a C: partíciót hozza létre, D-re ezért települ fel. A hibakódok egyértelműen arra utalnak, hogy a telepítés során a rendszerfájlok vagy nem kerülnek fel a lemezre, vagy ha felkerülnek, akkor sérülnek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fireman123 #54124 üzenetére
Úgy néz ki, hogy a meghajtó gyökerében lévő autorun.inf fájl okozza a hibát. Ez a fájl alapból csak optikai lemezeken szokott lenni, hogy automatikusan indítson egy alkalmazást, valamint a meghajtóban lévő lemez ikonját is megváltoztassa. Ez az a bizonyos icon bejegyzés a fájlban. De merevlemezeken nem kell ott lennie. Én kitörölném, így az ikonbejegyzés megszűnne, de valószínűleg rendszerindítás után változna vissza, vagy egy frissítés a Számítógépben. Az optikai ikonja azért jó, mert nincs benne lemez, ami autorun.inf fájlt tartalmaz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Megbolondult a prohardver.hu oldal nálam. Bejelentkezéskor a Windows 7-es topik mellett azt írta, hogy 32000 hozzászólás érkezett azóta, hogy itt hozzászóltam. Pedig nemrég voltam itt, tegnap. Rákattintva a 32000-re, visszaugratott a 201-es hozzászóláshoz, ami nem is az én hozzászólásom, ráadásul nem is jön ki a szám, ha visszaszámoljuk. Érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz csabyka666 #53924 üzenetére
Bár korábban én is a rendszeres frissítések híve voltam, de most egyetértek veled. A hetes esetében a rendszeres frissítés egyszerűen már kezelhetetlen. Egy ideje már én is csak úgy használom a gépet, hogy egy sima SP1-es Windows-t teszek fel egy partíciómentésből, amiben alapból le van tiltva az update. Stabilabb, gyorsabb. A gépemen korábban sem volt kártevő, most sincs, annak ellenére, hogy az elvileg szükséges javítások már nincsenek feltéve. Bár ehhez hozzájárul az, hogy ésszel használom a netet, nem tévedek a szürke zónába. Jelenleg rezidensen figyelő AVG-t használok, és fent van egy MBAM is, amikkel hetente egyszer végigvizsgáltatom a gépet. Így minden OK.
-
törölt tag
válasz Doky586 #53182 üzenetére
Konkrét módszerről nem tudok, de az általad mért adatok valószínűleg jók. Amikor az én gépemben 4 giga RAM volt, a 64 bites Windows alatt 3.90 volt elérhető. A 32 bitesnél befolyásolja, hogy a gépben lévő eszközök mennyi memóriát tartalmaznak, mert ezeket a rendszer levonja a 4 gigából. A több memóriát tartalmazó VGA-k többet is vonnak le. 64 bites rendszer esetén biztos, hogy több memóriád lesz, és emiatt a merevlemezt is kevesebbet fogja használni a rendszer.
-
törölt tag
Az egyik ismerősöm úgy használja a nem Windows 7 kompatibilis gépét, hogy rajta van a 10-es, arra feltelepítette a VMWARE playert, és feltelepített rá egy 32 bites Windows 7-et, a 8GB RAM-ból 3-at adva neki. Érdekes megoldás, de nem rossz.
-
törölt tag
Én is az állandó frissítés híve voltam mindig, de egy ideje ez megváltozott. Nálam is le van tiltva az update. A gép azóta simán, problémamentesen működik. Ez a mostani notim még Windows 7 kompatibilis, maradok is ennél a rendszernél, amíg ez a gépem ki nem nyiffan, és le nem kell cserélnem. Az új gépre már nyilván 10-es kell, akkor majd használom azt. Ehhez is megvan a 10-es licencem, de inkább visszatértem a 7-eshez. A 10-essel igazából semmi nagyobb problémám nem volt, csak nem jött be. Ez szubjektív dolog.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A Microsoft-nál is tudják, hogy legális vagy, de a telepítőkódból azt is látják, hogy ez egy olyan Windows verzió, amit a gép gyártójának kell biztosítania, mivel a gyártó így szerződött le a Microsoft-tal. Így aztán ők felteszik a kezüket, hogy "Ez nem a mi dolgunk!"
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ZeratulX #52577 üzenetére
Az enyémben még van, nem is a win miatt van rá szükségem. Hatalmas CD gyűjteményem van, amik mind legálisan, boltból lettek beszerezve. S mint tudjuk, a lemezek nem élnek örökkė, ezeket a lemezeket sorra archiválom hangfájlokba. Másra én sem használom. De ez már OFF.
-
törölt tag
válasz ZeratulX #52567 üzenetére
Nonszensz, de amíg a MS. ránk erőlteti a lemezeit, addig nekünk muszáj alkalmazkodnunk. Nem mi vagyunk a hardverek fejlesztői, az oprendszerek készítői. Gépet használni meg akarunk.
Az már más kérdés, hogy az előretelepített gépek meg tele vannak pakolva minden sz@rral. -
törölt tag
válasz ZeratulX #52563 üzenetére
Nyilván, de a gépet használni kell, vagy használhatóvá kell tenni valahogy. S amíg vannak olyan körülmények, amíg csak a DVD jelenthet megoldást, addig van létjogosultsága. Ha a kereskedelmi forgalomból eltűnnek a lemezek, és pendrive-ok váltják fel őket, akkor már valóban nem sok értelmük lesz. S ha már a korral való haladás szóba került, ennek az első lépését a Microsoftnak kell meglépnie úgy, hogy már csak pendrive-os telepítőket forgalmaz. Ekkor a DVD, mint telepítő forrás,kuka.
-
törölt tag
válasz ZeratulX #52557 üzenetére
Ez is igaz, de még mindig nem érted, miről beszélek. Itt nem az a kérdés, hogy gyári vagy frissített verziót rak fel, hanem az, hogy hogyan. Oprendszer nélküli gépen a júzer b@szhatja az üres pendrive-ot, meg a DVD lemezt, vagy az ISO fájlt, ha nincs a gépen rendszer, amivel létrehozhatja a telepítő pent.
-
törölt tag
válasz ZeratulX #52553 üzenetére
Azt azért nem lehet kijelenteni, hogy a DVD-nek nincs értelme. Veszel egy Linux, vagy Freedos rendszerrel szerelt gépet, ės veszel hozzá boltban wint, ami ugye, lemezes. Ha a notiban nincs DVD meghajtó, a rendszer magától nem megy fel a gépre. Az okė, hogy telepítő pendrive-val megoldható, de ahhoz, hogy ezt lėtrehozd, már fönt lévő rendszer kell.
Valahol volt róla szó, hogy a MS. Pendrive-os telepítőket is fog árulni, nem tudom, hogy ez létrejött-e már, de amíg nem, addig mindig lesz létjogosultsága a DVD meghajtónak, még ha egyre kevesebb is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz GEPESZ66 #52122 üzenetére
Windows 7 esetén olyan alaphelyzetbe állítás, mint a 8/8.1 esetén, olyan nincs. A gyárilag Windows 7-tel szerelt gépeken recovery partíció szokott lenni, és arról lehet feltenni az alap állapotot.
Ha a gépen van a telepítő kulcsot tartalmazó címke, akkor bármilyen Windows 7 Ultimate OEM lemezről feltelepíthető, csak a kulcsot kell megadni. Ha ilyen nincs, akkor valószínűleg Virágbolt Edition a rendszer.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kona005 #51520 üzenetére
Elvileg csak egyszer kell rákérdeznie, általában akkor szokott ismét kérdezni, ha a futtatandó program meghív egy másikat is, ami szintén igényli a jóváhagyást. Letöltött fájloknál előfordulhat, hogy először kiírja, hogy a fájl a netről származik, és nem biztos, hogy biztonságos. Ha ezt leokéztad, utána jön a felhasználói fiókok felügyelete.
-
törölt tag
válasz #73820095 #51512 üzenetére
A 10-es még gyermekbetegségektől szenved, bugos. Úgy érzem, egy kicsit elkapkodták a kiadását, hogy az iskolakezdésre kint legyen. A driver hibákat nem lehet a Microsoft nyakába varrni, de a beállítások logikátlan, összevissza elhelyezését igen. A regionális beállítások többfelé vannak szétszórva, külön az időformátum beállítása, külön a billentyűzet kiosztás, nyelvi csomag feltelepítése után annak beállítása is macerás, mert hiába állítom át a nyelvet, bizonyos dolgokat máshol kell beállítani, és hiába állítom át, a panelen nem mutatja a változást, így nem tudhatom, hogy átállította-e. Az értesítési terület is sokszor jelez, miközben nincs rajta semmi új értesítés, sokszor üresen is jelez. Megállás nélkül dolgozik valamin, pörgeti a merevlemezt, még akkor is, ha az indexelés ki van kapcsolva. Igaz, hogy SSD-n ez nem észlelhető, de állandóan használja a háttértárat, bőven elegendő memória esetén is. Zabálja a memóriát akkor is, ha nincs megnyitva semmi, meg sok kis bosszantó dolog. Bár a beépített adatközléseket ki lehet kapcsolni, vannak olyanok, amiket nem. Egy kicsit zavar, annak ellenére, hogy semmiféle kényes dolog nincs a gépemen. Úgy érzem, el kell telnie még egy fél évnek, hogy valamelyest javuljon a rendszer. Alapvetően elfogadhatóan működik, de nem érzem úgy, hogy szívesen használnám.
A Start Menü az katasztrófa. Ez persze csak az én magánvéleményem. Se nem Start menü, sem pedig csempés felület. Olyan felemás hibrid. Rosszul is néz ki, a csempék megjelenítésekor is fellépnek bugok. A 8.1-es csempés felülete ennél jobb volt, annak ellenére, hogy nem aratott osztatlan sikert. Nekem azzal nem volt bajom, csak egy szoftver miatt maradtam 7-esen, mert 8.1-en bizonyos funkciói hibásan működtek.
Ezt a 10-est már egyszer felfrissítettem, így ha bármikor kedvem támad feltenni, a jövőben már simán megtehetem. De ez nem most lesz. -
törölt tag
Egy kis Win10-es kirándulás után visszatértem a hetesre. Nem is gondoltam volna, hogy ekkora megkönnyebbülés lesz.
-
törölt tag
válasz DioKVP #50952 üzenetére
A nagy fájlokkal nekem is voltak problémáim, a World Snooker Championship 09 szoftverrel. A telepítő az install lemezről egy nagy dat fájlt nem volt hajlandó felmásolni. Csak úgy tudtam futtathatóvá tenni a játékot, hogy telepítés után a DVD-ről manuálisan bemásoltam a játék mappájába a fájlt.
-
törölt tag
válasz Winnie The P #50073 üzenetére
Nem a kártyákkal van baj, hanem a drivereikkel. Nézz bele a radeon driverek topikjába! Állandóan driverhibákkal van tele, vagy azokkal kapcsolatos kérdésekkel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest