-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Belefutottam abba a hibába, h win7 Ulti x64 (eredeti) alatt pár minialkalmazás - időjárás, valuta - nem müxik...
Többi, pl naptár, óra, proci figyelő megy. Eddig ment otthon, most egyetem wifijéhez kapcsolódva - "nem lehet kapcsolódni a szolgáltatáshoz" - üzenet jelenik meg az ablakában, időjárásnál a "kis kulcs" sincs ott. Havernél se ment először, de neki ott volt és aktuális városz kiválasztva működött. Hogyan tudnám visszavarázsolni, mélyebb - registry stb. - buhera nélkül őket
v esetleg, h nyilvános hálózat vírusírtó tiltja le (ESET), de elvileg ennyire nem szabadna...[ Szerkesztve ]
-
tknof1871
őstag
Üdv! Virtual Clonedrive-ot hogyan kell 64 biten használni? Futni fut, de nem tudok mountolni. Csak olyan beállítások jönnek elő, mint a nyelv beállítása és hogy hány virtuális meghajtót akarok.
-
Restart®
tag
Sziasztok! Problémám a következő lenn a Windows 7-el (sajnos még nem nagyon ismerem a rendszert). Van egy saját felhasználói fiókom admin jogokkal. Indításnál rögtön ez a fiók jelent meg a jelszó mezővel. Valamit elállítottam ma. A lényeg, hogy a saját fiók mellett az Admin fiók is megjelent. Vissza lehetne állítani a régi állapotot? Köszi a segítséget előre is!
-
sanyek2
senior tag
Erre valaki? Nem olyan egyszerű ám... Az energiagazdálkodás is átnéztem, és nincs ami letiltaná az ébresztést.
-
vlevi
nagyúr
válasz
flash- #27082 üzenetére
Pont ma dolgoztam ilyen gépen a cégnél.
Annyi, hogy nem HP volt, hanem enterprise, és azért a 2G RAM az megvolt benne.
Delphiben próbálgattam ki pár dolgot, amivel a saját gépet nem akartam tönkrevágni.
Végülis megy. És annyira nem is volt szar.
Egy dolog nem fog rajta menni, a flash animációkkal telepakolt weboldalak. Sajnos a flash annyira kihajtja azt az egy szem processzormagot, hogy már az egérmozgatásra sem nagyon marad energiája. Ez is tapasztalat, mert 2 éve édesanyám gépét emiatt kellett lecserélnem. Pedig azzal a géppel annakidején én végignyomtam a crysist is, de a facebokkal és a farmwille-el nem bírt -
brd
nagyúr
válasz
bokrosolajos #27078 üzenetére
Akkor valamit rosszul csináltál. Az a felhasználó, akinél futnia kellene a programnak, egyébként rendszergazda?
-
flash-
veterán
egy intel penitum 4 socket 478 2.6Ghz processzor képes rendesen ellátni a windows 7 home premiumot?
vagy felejtsem el? -
Met
nagyúr
Hogy tudnám felgyorsítani a másolási sebességet usb-s vinyóra?
Usb 2.0, Win7 Prof, Sp1.
Total commanderben másolok, pár másodpercig megy aztán leáll a folyamat.
Elő és hátlapi usb-vel is próbáltam, vírusírtó ki van kapcsolva. -
Telda
addikt
Sziasztok!
Meg lehet azt csinálni valahogy, hogy ha ctrl+alt+del kombinációval lezárom a gépet, akkor az asztali hátterem látszódjon, mint ahogy az XP-nél is volt?
-
gaben1000
tag
válasz
sfdrakex #27075 üzenetére
Akkor a profilképes dologra mi a magyarázat?
Meg a naplózásra, az adatvédelemnél kézi törlésre van állítva, és tuti nem törli a beszélgetéseket kézileg minden egyes alkalommal. Valahol még be lehet állítani, hogy automatikusan ne tárolja el őket a program? Tudom, hogy el is lehet rejteni, de az sincs biztosan. -
bokrosolajos
őstag
Kösz, de nem működik így a dolog:
Rendszergazdaként létrehoztam a Feladat ütemezőben, bepipáltam a Futtatás a legmagasabb szintű jogokkal, Indítás Tetszőleges felhasználók bejelentkezésére időzítve.
Amikor bejelentkezik a user, akkor el is indul, de továbbra kéri a rendszergazda jelszót, minden egyes belépésnél -
brd
nagyúr
válasz
bokrosolajos #27076 üzenetére
Így. A C:\Windows\System32\schtasks.exe helyett inkább %systemroot%\system32\schtasks.exe legyen, bár a legtöbb gépen az első is jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
bokrosolajos
őstag
Win 7 Home Premium rendszeren olyan programot hogyan lehet futtatni, amihez Rendszergazda jogosultság kell anélkül, hogy folyton be kellene gépelni a rendszergazda jelszavát? UAC be van kapcsolva
Parancsikon Tulajdonságok, Futtatás rendszergazdaként pipa. Működik, de mindig jelszót kér.
-
gaben1000
tag
válasz
krealon #27072 üzenetére
Eddig oké.
Volt egy bizalmatlansági ügyünk barátnőmmel, ezért megadta a jelszavát a skype-jához, ez a történet. Csak azért írom le, mert nem törtem fel semmit vagy ilyesmi.
Akkor az hogy lehet, hogy nálam ugyanazzal az email címmel szerepel, mint amikor belépek az ő fiókjába, szóval mindkét esetben ugyanaz az email cím, de például nálam más a profilképe, mint amit a saját profiljában használ?
Amikor beszélünk, az nem jelenik meg neki naplózásként, pedig kézi törlésre van állítva neki, és nem is rejti el, megnéztem.
Van vagy 40-50 ismerőse, de ezek közül soha senki sem elérhető. Olyan mint egy szellemprofil, semmi aktivitás, de mégis ugyanazzal az email címmel van ez a profilja, mint amivel nálam van és ezzel szoktunk beszélni skype-on. De mondom, még a profilképe is különböző. Egy e.ail címhez nem tartozhat 2 jelszó gondolom. -
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Alvó állapotból nem tudom felébreszteni a gépet, pedig biosban be van állítva hogy usb fel tudja ébreszteni.
Tudnátok ebben segíteni? -
krealon
veterán
-
gaben1000
tag
Sziasztok!
Egy emailhez tartozhat több skype profil is? -
flash-
veterán
értem köszi.
-
flash-
veterán
feltettem egy usb disk ejector nevü programot
ha azzal választom le az usb eszközöket sem ezt a leváláasztó hangjelzést nem hallom amit ilyenkor szoktam hallani, sem ezt az előreugró ablakot nem látom ami írja hogy most már nyugodtan leválaszthatja az eszközt.de a sajátgépről eltünik az eszköz.
akkor most ez hogy választja igazából le?
-
dWan
tag
A hiba továbbra is. Valaki, please!
"Sziasztok!
Frissen telepített win7 (64) munka közben nagyon belassul. Hang szaggat, tálca felbukkanás szintén, maga az egér ugrál mozgatás közben. i3+8gb ram+ssd, szval nem hiszem, hogy hardweres probléma.
Driverek elméletileg a legfrissebbek. Rendszermegszakítások 10-15% körüli cpu-t használnak. Mi lehet a gond?"
-
Poo
senior tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne hogy windows 7 pro 64 biten zárolt képernyőnél jobb lent ott van a kis ikon amivel ki lehet kapcsolni a számítógépet vagy újra indítani, azt hogyan lehetne eltüntetni onnan hogy ne legyen ott mint opció vagy letiltani hogy senki ne tudja használni.
Köszönöm. -
Paul14
tag
Sziasztok!
Pár hónapja tönkrement a memória a laptopomba és azóta nem működik a feltöltés, a memória ki lett cserélve minden megy de a feltöltés nem. Sehova nem tudok feltölteni mert elkezdi és max 5%-ig jut és újrakezdi vagy megáll. Mi lehet a felelős ezért?
Köszi!
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Mi a franc okozhat olyat a gêpemen hogy, van pár dolog ami számomra érthetetlen módon nem megy.pl
-Skype csak tölt és tölt
-online game nem megy, Trackmaniára pl nemtudok online felcsatlakozni
- network meter gadget ip-t nem jelez kiSzóval valami a nettel van, de mégsem mert tesóm gépén megy minden, illetve iPaden is jo a skype. Szóval marad az hogy a gépemmel van valami, de mi lehet szerintetek? Eset Smart Security 6 van fent, azt leszedtem de úgy sem jó
-
Flyme
senior tag
-
ledgeri
nagyúr
Mitől lehet, hogy egy demó.exe-nál megállt a defender, teljes vizsgálat alattúgy, hogy újrapróbálva még a lomtárban is megtalálta magának ugyanúgy...
+ a fertőtlenités 10-20 elemmel kb 1,5 órig tarott?(Super anti spywarehez vagyok szokva lefutásban!
-
joccadoki
senior tag
válasz
Aldo Novares #27051 üzenetére
ez érdekes mert nálam is az van és jó
-
joccadoki
senior tag
válasz
Aldo Novares #27046 üzenetére
hmm minden böngészővel azt csinálja?
-
Flyme
senior tag
Sziasztok,
Lenne több kérdésem W7-tel kapcsolatban.
- Törölném a 2 Merevlemez-meghajtóról, tehát a Helyi lemez (C: )-ről, illetve a Data (D: )-ről az összes adatot. Ilyenkor meghalna a gép, azaz törölnék valami olyat is, amire szüksége van, vagy mehetne a tisztítás?
- Az IE 9-et szeretném magyarítani, nem tudom ez megoldható-e.
- Hibásan jelennek meg a videók YT-n a feliratkozásaim fül alatt, meg több reklám jelenik meg ott, ahol eddig nem volt, pl. a Bug-os YT felett:
Nem csak a Chrome, az összes böngésző ezt csinálja.
Ha valaki tudna ezekben segíteni, előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Aldo Novares
aktív tag
Hali
Lenne egy kis gondom a videó lejátszóval , szóval ha neten szeretnék nézni egy videót, akár youtuben vagy akárhol , nem tudom megnézni, és nem írja ki hogy kéne valamelyik Flash Player. Feltettem a legújabbat , egyel régebbit, de egyikkel sem működik, csak fekete kép van a videó helyén. Valakinek volt már ilyen gondja ?
-
dWan
tag
Sziasztok!
Frissen telepített win7 (64) munka közben nagyon belassul. Hang szaggat, tálca felbukkanás szintén, maga az egér ugrál mozgatás közben. i3+8gb ram+ssd, szval nem hiszem, hogy hardweres probléma.
Driverek elméletileg a legfrissebbek. Rendszermegszakítások 10-15% körüli cpu-t használnak. Mi lehet a gond?
-
need
addikt
Sziasztok..
Olyan problémám lenne hogy...
Most telepítettem újra a gépet és van benne 3 meghajtó 1 SSD..és " Sata II merevlemez..!
na most ezek megjelentek a hardver biztosságos eltávolítása fülön..! Szeletném ezt a 3 elemet eltüntetni..
mert meg van az esélye annak hogy ha pl. bele rakok egy pendrivet és rosszat nyomok akár az SSD is leválaszthatom amin a rendszer van! -
Krystal_s
addikt
válasz
joccadoki #27031 üzenetére
De van, csak bugos. Az Intel folyamatosan elnézést kér, ismert hiba, de lassan 1 éve nem tudják javítani. Intel driverrel csak G módban (lebutítva) lehet használni az N-es Wifit. Eddig egyedül a Win8 alap driver a legstabilabb, de azt még nem tudtam külön letölteni.
-
Krystal_s
addikt
Win8 drivert lehet valahogy használni Win7 rendszeren? Szükségem lenne az egyik MS Wifi driverre, amit Win8 alapból tartalmaz, de a Win7 nem ismeri fel és az Intel driver pedig még bugos.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Johnny Cage #27023 üzenetére
Elkészíti a hálózati térképet, és nem létfontosságú, éppen kikapcsolhatod, és ha anomália lép fel akkor visszakapcsolod.
-
mouzrr
őstag
Sziasztok, rendszergazda vagyok a Win7 ultimate-ban, van egy normál fiók is. A gondom az, hogy a rendszergazdai fiókban egy lemezről néhány dll file-t nem tudok lemásolni a gépre, azt írja rendszergazdai jogosultságokat kér(de ez megvan). Mit tehetek?
-
Johnny Cage
addikt
válasz
PumpkinSeed #27022 üzenetére
értem. és ez mire jó?
kell ez nekem?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Johnny Cage #27020 üzenetére
Elkészíti a hálózat térképét, amely tartalmazza a számítógépek és az eszközök topológiai (kapcsolati) adatait, valamint az egyes számítógépeket és eszközöket leíró metaadatokat. Ha le van tiltva ez a szolgáltatás, nem fog jól működni a Hálózattérkép.
-
törölt tag
Sziasztok!
win7 pro, be van indexelve minden, mégis a legtöbb fájl nem találja a kereső. Már újraépítettem az indexet, semmi változás.
Ha a keresőn, bármilyen szóra rákeresek és a További Eredményekre megyek,Search:query = (fájlnév)
A windows nem találja a(z) ' Search:query = (fájlnév)' fájlt. Ellenőrizze, hogy helyesen írta be, majd próbálja újra...Miért lehet ez?
[ Szerkesztve ]
-
Johnny Cage
addikt
üdv! ez mire jó?
-
NastyHUN
csendes tag
Sziasztok.
Lehet banális a kérdés, azért mégis feltenném
2db SSD- került a gépbe (Raid-0) WIN 7-el.
Mindenféle beállításokat eszközöltem, amik szükségesek, vagy legalábbis optimálisak az SSD-nek.
Minden sikerült is, tökéletesen müxik a rendszer.
Azazhogy egy icipici dolgot kivéve:A START menüben lévő minden program nem nyílik ki alapból, csak ha külön rákattintok a Minden program feliratra.
Tehát így 2x kell kattintanom, hogy hozzáférjek a programjaimhoz.
1x a START gombra, majd még1x a Minden program feliratra !Ez így normális ?
Van ehhez valami beállítási lehetőség ?
Azt szeretném, hogy amikor a START gombra kattintok, a felugró start menüben, rögtön legyen kinyitva a Minden program is és 1 kattintás után lássam a telepített programjaimat.Ha jólemléxem korábban így volt, de már annyit állítgattam, hogy egyáltalán nem vagyok biztos benne
Sok minden szolgáltatást kikapcsoltam, (pl: indexelés, windows search, hibernáció...stb), de ezek miatt nyilván nem lehet.
Légyszi, aki tudja mit és hol kell állítsak, hogy egyből kinyissa a Minden program szekciót is, az segítsen.
Köszi előre is.
-
petrusz82
aktív tag
válasz
sfdrakex #27016 üzenetére
Táp szerintem rendben van, talán egy éves lehet, 750 W-os a nem éppen olcsóbbikból. Memória Kingston Hyper X 1600 Mhz. Érdekes, hogy kékhalál eddig még sosem történt. A gép egyébként játék, illetve rendszerstabilitási teszt alatt is problémamentes. Bios-ban próbálkoztam a resettel, a ramok órajelei is viszza lettek véve 1066 MHz-re.
A történethez még hozzátartozik, hogy januárban az alaplap meghibásodott és cserélve lett. Előzőleg egy másik típus volt benn. Az érdekes az, hogy egy hónapig tökéletes indult a gép, pár napja játssza ezt a történetet. -
petrusz82
aktív tag
A következő problémával állok szemben: a win7 egyre gyakrabban nem hajlandó betöltődni. Ez abban nyilvánul meg, hogy a windows logónál megáll és nem tölt tovább. Ekkor csak a reset segít.
2 hónapja ez miatt már újratelepítettem, de a probléma újra jelen van.Találkozott valaki hasonlóval? Mi volt a megoldás rá?
A választ előre is köszönöm!
-
R3nts
senior tag
-
válasz
joccadoki #27010 üzenetére
Hát mondjuk rendelerésre minél több van ramból, annál jobb. Havernak 8-ról 16-ra váltott és sokat gyorsult időben a render. Azért mondtam, a 16-24 -et. Meg milyen 500 forintról beszélsz???
Úgy látszik a 8 topikban is bemutatkoztál és itt sem kell a feszkó szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
R3nts
senior tag
Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni.....olyan kékhalált kaptam,mint a sicc....Win 7 Ultimate X64 SP1 2X2GB DDR2 RAM, P5QLPro, Intel E7600 Nvidia XFX GT240 mire ki tudtam volna venni,mi volt a bluescreenen,restartolt a PC....ötlet...? (megnyitott böngésző mellett full HD, videót néztem épp,hardveres videodekódolású mediaplayer-rel...
[ Szerkesztve ]
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Renderelésnél mit fogyaszt a program, procit, VGA-t, memóriát? Miből kell jó, hogy gyorsabb legyen?
(Google sketchup, vray belső látványterv renderelés, 2048x1536 felbontás) -
cintula187
addikt
válasz
PumpkinSeed #27004 üzenetére
Szerintem én sem kockáztatok
Mindenesetre köszi neked is és Impressának is.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
cintula187 #27003 üzenetére
Hát erről nem tudok értekezni, még nem próbáltam.
-
cintula187
addikt
válasz
PumpkinSeed #27002 üzenetére
De ha másik gépben hajtom végre ezt az írásos tesztet (tehát ott másodlakos HDD ként)akkor lehetséges hogy megöli a rendszert a hibás vinyón az áthelyezéssel?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
cintula187 #27001 üzenetére
A teszt a Windows - t nem tudja bántani, mert azon fut, ha jól tudom.
-
cintula187
addikt
válasz
PumpkinSeed #27000 üzenetére
Az agyam hátsó részét nagyon is csesztette, hogyha ez a teszt adatvesztéssel jár akkor hogy is lehetett volna rendszervinyón végrehajtani
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Videós, mozgóképes topik
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest