Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Bogyó bá' #50098 üzenetére
A negyedik, aki megvette a nyolcat, majd a 8.1-es frissítéssel szét.......ta a rendszert, mert ami a sima nyolcban ment, a nyolcpont egyben már nem... Igy visszatértem a 7-re....
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
tisszekreny
tag
Ráerőltettem a gépre a Windows 7-t. Letöltöttem az összes, a neten ahhoz a típushoz fellelhető drivert, rátettem egy pendrive-ra, majd a meghajtóválasztáskor rákattintottam az "Illesztőprogram" gyombra. Betallóztam mindet, és bepipáltam, hogy a géppel nem kompatíbilis drivereket ne mutassa. Ezután mindet (6-7 darab) "feltelepítettem".
Ezután felment a Windows is. Természetesen a kék halál nem maradt el használat közben. Az ezekről készült dmp-k az alábbiakat mutatják:Ezek alapján merre kellene indulnom a továbbiakban?
Melyik része (drivere) lehet hibás a gépnek? -
Bogyó bá'
nagyúr
A harmadik csoport (aki W7-et használ) az az, aki nem kevés pénzt fizetett érte, és mivel eddig hibátlanul ment minden alatta, így nem érzett ingerenciát - ugyanarra a gépre - újabb súlyos tízezrek kicsengetésére. Szóval én várom az ingyenes W10 frissítést. (A W8.1-et is ismerem természetesen, a tabletemen az van, sőt mindkét telefonom is WP-s).
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
vlevi
nagyúr
Szerintem a Microsoft saját maga alatt vágja a fát, ezzel az erőszakos frissítéssel.
Nagyjából kétféle embernek van hetese (már aki nem maradt az XP-nél ).
Az egyik, aki már látta a 8, 8.1 vonalat, és köszi, de nem kér belőle.
A másik, aki abszolút nem ért a géphez, és mindenre csak Yes-t nyom. Ez utóbbi csoportban lesz majd nagy sírás rívás, összeomlás, káromkodás. -
VGYke
addikt
Ezek szerint a "csere" így néz ki:
Hol lehet kideríteni, hogy a Win10 Home - Win10 Pro között mi a különbség?
Illetve:
* Win7Pro-Win10Pro
* Win8.1-Win10Home
mivel több vagy kevesebb?Más:
Miért van az, hogy jelenleg a nevesebb gyártóknál (AMD, nVidia, Intel, Asus, Dell, Canon, stb.) nem érhető el Win10 driver, maximum kuriózumként 1-2 helyen béta?[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
VGYke
addikt
Itt kérdezett Win10 foglalás törlésére nincs valakinek ötlete?
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
krealon
veterán
"Mit kell tenni, ha a win 7 eltávolítás után is indulni akar?
XP mellé volt telepítve, azt a partíciót, amin a 7 volt formáztam, töröltem, indításnál mégis felajánlja, hogy válasszak a windows 7 és "egy régebbi windows" között."Meg kell javitani a rendszertoltest (boot).
Szerk:
Vagyis XP-re ez.[ Szerkesztve ]
-
h1ght3chzor
őstag
Windows 7 vagy 8.1 a kisebb rendszerigényű processzor szempontból?
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
brd
nagyúr
válasz tisszekreny #50089 üzenetére
Ez valamilyen HW-es probléma lesz. A hibák miatt én a háttértárolót, vezérlőjét, esetleg memóriahibát néznék. De az alaplap más hibája is lehet, amely valószínűleg javíthatatlan (pontosabban nem éri meg).
The only real valuable thing is intuition.
-
tisszekreny
tag
válasz quailstorm #49961 üzenetére
Igen 32 bites Win-t erőltetnék rá.
Próbáltam már Win7-t telepíteni rá (eredeti lemezről), fel sem lehet rá telepíteni. Még a Windows-os külsejű telepítő (amikor el kell fogadni a feltételeket, meghajtót választani, stb.) elindulása előtt ezt az üzenetet kapom:
A héten fel tudtam rá erőltetni a Win 8.1-t. Működött 5 percig, egyszer csak "észhez kapott", azóta:
A további opciókkal (Csökkentett mód, Parancssor, Indítási javítás, stb.) sem lehet vele továbblépni, mert mindig újraindul a gép.
Most megpróbáltam egy XP-t, szintén a szerződés elfogadás előtt:
Egyébként a BIOS az alábbiak szerint épül fel:
Segítséged előre is nagyon szépen köszönöm, illetve elnézést a terjedelmes hozzászólásért.
-
david335
tag
Sziasztok!
Össze akarok kötni két Win7-es Home Premium-os számítógépet otthoni csoportba, sikerül is, de a másolás csak 510kbit/sec.
Minden feltétel adott: Lan driverek-et frissítettem, Zsír új FTP keresztkábel.Mitől lehet ez? mi lehet rá a megoldás?
köszönöm előre is.
-
brd
nagyúr
válasz Atlantisz48 #50080 üzenetére
Cserélj 8-ra, az valamivel kevesebbel is beéri.
-
DS39
nagyúr
válasz zoo8800 #50084 üzenetére
nekem úgy rémlik hogy az is kikapcsolta alapból, max ha bekapcsoltad utána akkor nem kapcsolja ki ismét. de egyébként csak erőforrás-pazarlás ha mindkettő fut, mert az Avast, víruskereső és kémprogram védelmi funkciót is ellátja (a Windows biztonsági beállításai szerint). és szvsz az AVG is. mint ahogy nekem jelenleg a Panda.
-
DS39
nagyúr
-
quailstorm
nagyúr
válasz lajszer #50078 üzenetére
semmi syst nem ír a szerencsétlen, ami nem segít...
csökkentett mód van?
meg kéne szerezni a crashdumpot és megnyitni egy bluescreenviewerrel(#50080) NagyZL: akkor panaszkodjál, hogyha megnyitsz sok alkalmazást, és nem bírsz dolgozni
a RAM azért van, hogy tele legyen[ Szerkesztve ]
-
Atlantisz48
őstag
Üdv!
Abban szeretném a segítségeteket, tanácsotokat kérni, hogy a gépem a 4 Gb Ramból alapjáraton eszik 45% ot ami szerintem sok. Windows Ultimate 64bit van fent. Tudnátok ebben segíteni, hogy mit tegyek, hogy ne fogyasszon ennyit? Hogyha ha kell készítek képet is az erőforrás figyelőről.
Előre is köszönöm.
Üdv:
Zoli
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Ha jól tudom, aki jelentkezett a win10 frissítésre, annak automatikusan le fog töltődni a win10 júl.29-én, ha akarja ha nem, aztán el lehet dönteni, hogy mikor telepít. A letöltés becsült mérete 3-4GB...
Én jelentkeztem, de jó lenne ha egyenlőre nem töltené le a rendszer SSD-re. Egy másik win8.1 laptopon előtte kipróbálnám, tesztelném és ha jobban tetszik mint a win7, majd akkor.
Tudjátok hogyan lehet a Win10 "jelentkezést" visszavonni?
Én ezt olvasom:
Foglalás visszavonásáról ezt találtam:
• Kattintson a jobb gombbal a tálca jobb oldali végén a Get Windows 10 alkalmazásra vagy a Windows ikonra.
• Válassza a „Frissítés állapotának ellenőrzése” lehetőséget.
• Válassza a „Foglalás törlése” lehetőségetCsak hogy nálam nincs ilyen, amit írnak végrehajtva, ez a kép fogad:
Van ötletetek?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
lajszer
tag
Üdv!
Vadiúj ACER laptopra feltelepítettem a Win 7-et és fel is ment rá, tehát felállt az Asztal. De utána kikapcsoltam és azóta ha bekapcsolom, mindig ez a képrenyő jön föl "A Windows indul" felirat után és újraindul. Kétszer is újra raktam, de még mindig ez a hiba.Mi lehet a probléma? Sotfware-s, vagy hardware-s?
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz Kezdő vagyok #50075 üzenetére
-
törölt tag
válasz Winnie The P #50073 üzenetére
Nem a kártyákkal van baj, hanem a drivereikkel. Nézz bele a radeon driverek topikjába! Állandóan driverhibákkal van tele, vagy azokkal kapcsolatos kérdésekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Winnie The P
őstag
Hm, sztem nem igaz amit leírsz. Én mióta az eszemet tudom ATI/AMD kártyát használtam/lok és semmi ilyen általad írt buggal nem találkoztam.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
bolic
őstag
válasz Kezdő vagyok #50070 üzenetére
Ilyen az Ati driver, tele van velük a bugok. Elfogadod vagy valanmelyik nVidiára cseréled. Én az utóbbit döntöttem és szerencsém van.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
Shiku
aktív tag
Szép napot!
Mit kell tenni, ha a win 7 eltávolítás után is indulni akar?
XP mellé volt telepítve, azt a partíciót, amin a 7 volt formáztam, töröltem, indításnál mégis felajánlja, hogy válasszak a windows 7 és "egy régebbi windows" között. -
konci79
őstag
válasz konci79 #50068 üzenetére
Közben megtaláltam ,archívumok mérete korlátlan volt a gdata beállításaiban,levettem 300 KB-ra(gondolom az nem gond neki/nekem.)
És lőn,jelenleg 48,5 giga szabad hely...
Köszi a programot!Szerk:
De hogy mi változott pár napja,mert eddig nem csinált ilyet...[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz konci79 #50066 üzenetére
Első lépésként rakd fel a TreeSize Free progit, ez tételesen kilistázza, hogy hol, mi, mennyi, utánna már könnyebb tovább lépni a problémát illetően.
[/L][ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
zeon.hu
nagyúr
srry, rossz helyre.
[ Szerkesztve ]
#?*@&!
-
ludla
őstag
Sziasztok! Segítséget kérnék van nálam egy laptop amin a képek fájl típusa pxtmfch lett és semmilyen képet nem lehet megnyitni, ezt lehet orvosolni?
Képek elnevezése maradt a jpg, png de tipus változott vírus lehet?https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
Kernel
nagyúr
válasz INTELligent #50061 üzenetére
Lehet kevés a szabad hely, vagy valamelyik szolgáltatás le lett tiltva, például.
Start / keresés / futtatás: services.msc
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy win7-en a vezérlőpult biztonsági másolat menüpontja nem mutat semmit, azaz csak a menüpontot magát, nem tudok biztonsági mentést kezdeményezni (1× már csináltam), tud valaki esetleg megoldást?
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
konci79
őstag
Sziasztok!
Lassan fogy a hely a rendszerből,1-2 giga Naponta ...Gép az adatlapon,gdata2015 TP+hpa fut,nem találtak semmit,mbam sem.
Sfc/scannow cbs hibát ír,cccleaner kb 30 mb fölös dolgot talált.
Hol nézelődjek,mit tudok tenni? -
R3nts
senior tag
Nekem is felment egyébként....csak dobott egy bluescreen-t közben....arra gondoltam, hogy a hsz-ben mellékelt printscreen-ből valaki kiokoskodja,mi volt a prés....
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Panthera #50050 üzenetére
Valamit a rendszergarázda bűvészkedhetett ott a messzi távolban, mert most mindkét gépen rendbe jött, működik. Én csak az egyiket piszkálgattam (telepítgettem) a Firefoxot, a másikon hozzá sem nyúltam! Köszönöm!
-
Gabesz87
veterán
válasz krealon #50047 üzenetére
Hívtunk egy szakit, és elvitte. Megállapította, hogy nagy valószínűséggel a HDD kuka. 3 szektorhiba is volt. A másik gép, amibe áttettük a vinyót tegnap, és átmásoltuk az adatokat, reggel még jó volt, csak ugye írtam, hogy csökkentett módban sem indul el. Na erre a gépre meg azt mondta, hogy talán még rosszabb állapotban van, mert kihagyások vannak, néha még a bejelentkezésig sem jut el, szóval lehet, hogy az meg táphibás. Tök jó a számítógép parkunk
-
krealon
veterán
válasz Gabesz87 #50039 üzenetére
"kolléganőm gépe tegnap meghalt, egy másik gépbe betettem a vinyót, és átmásoltam az adatokat, amik kellenek. Viszont úgy vettem észre, hogy az is elkezdett lassulni.
[...]
Ma el akartam indítani csökkentett módban, de arra sem hajlandó, mert a bejelentkezésnél folyton újraindul magától."A HDD rendben van? Bad szektorok, SMART ertekek?
Ugyanolyan konfigba kerult bele a winyo, mint amilyenben korabban volt (chipset, processzor, VGA)?[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Panthera #50045 üzenetére
Mindkettőn megy IE alatt (legalábbis be tudok jelentkezni, de hogy tényleg jött-e új levél, azt nem tudom). Egy csomó mindennek kellett (volna) jönnie ma délelőtt, de semmi újat nem kaptam meg. FF alatt el sem jutok a bejelentkezésig...
szerk: távmunkás vagyok a világ végéről, a "többieknél" (akik benn ülnek a cégnél) is volt reggel egy órás zavar, de azóta náluk minden működik. Nálam meg nem.
szerk2: FF alatt a másik (tartalék), gépen sem megy....
[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
-
Panthera
őstag
válasz Bogyó bá' #50040 üzenetére
Szerintem azért emlékszik ezekre, mert a user mappából uninstall után még törölni kellene a következő mappákat:
AppData\Local\Mozilla
AppData\Roaming\MozillaHa jól értem, ezekre nincs szükséged, azok pedig itt vannak.
A Program Files mappát se árt megnézni, marad-e ott valami. A tanúsítványokat egyébként nem tudom hol tárolhatja.
[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
válasz Bogyó bá' #50040 üzenetére
Szerintem a tanúsítványok nem Firefox specifikusak, hanem oprendszer szintűek. Azért leküzdve az undorodat az adott gépen IE-n is kipróbálhatnád, hogy ott megy-e.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Bogyó bá'
nagyúr
Help me please, de nagyon!
Win7 alatt üzemelő Firefoxot hogy lehet úgy eltávolítani / újratelepíteni, hogy minden biztonsági tanusítványt elfelejtsen? A céges levelezésem Firefox alatt, OWA-val megy (ment), de tanusítványt frissítettek, és azóta nincs elérhető levelezésem. Sütik minden törölve volt, Firefox uninstallálva majd újra telepítve, és még mindig emléxik a sz*r beállításaira (előzményekre, könyvjelzőkre meg minden egyébre is). Másik gépen IE alól működik, de azt én rühellem használni, így ha lehet segítsetek!
szerk: "A biztonságos kapcsolat sikertelen" üzenetet kapok állandóan.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Van egy kis problémám: kolléganőm gépe tegnap meghalt, egy másik gépbe betettem a vinyót, és átmásoltam az adatokat, amik kellenek. Viszont úgy vettem észre, hogy az is elkezdett lassulni,. Ráadásul le akartam törölni egy banki terminál programot, ami átmásolással nem működött, és a törlés nagyjából 11-től fél 5-ig olyan 35-40%-ig jutott. Ma el akartam indítani csökkentett módban, de arra sem hajlandó, mert a bejelentkezésnél folyton újraindul magától. msconfig-ban beállítottam, hogy köv. indításnál csökkentett módban induljon. Na ezt jók megszívtam, mert azóta nem jön be a Windows ugyebár, mert csökkentett módban indul újra mindig, és a bejelentkezésnél egyből újraindul. Hiába próbálok jelszót beírni, arra meg azt írja, hogy hibás (pedig nem az). Próbáltam rendszer visszaállítást, javítást, de nem segített. Van ötletetek, hogy ilyenkor egyáltalán hogy a fenébe indítsam el normál módban a Win-t (7)?
-
R3nts
senior tag
Sziasztok! Win7Ult x64 SP1. AdobeFlashPlayer hivatalos frissitési értesítés ma:lefrissitettem (18.00.194) Az Adobe Flash Player telepítése közben,olyan kék halált dobott a gép, hogy ihajj.... WTF??
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
Chosen
addikt
Köszi mindenkinek a válaszokat. Beállítottam, hogy ne legyen auto restart, így több infóval tudok szolgálni, ha megint előjönne.
-
Winnie The P
őstag
-
zoo8800
veterán
Üdv.
Létezik, hogy több, mint egy hete még a Defenderre sem érkezett frissítés, vagy csak nálam vacakol valami?rip and tear, until it is done
-
brd
nagyúr
válasz Chosen #50029 üzenetére
Persze, ha olyan fájdalmas hiba történik, akkor nem tudja már kiírni, pl. ha pont a háttértároló-vezérlő drivere fárad el, értelemszerűen nem tud mit kezdeni a helyzettel a Windows, de ugyanez azzal is, ha kernel memóriaterületének olyan része hibázik, mind pl. a stack.
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Az lehetséges, hogy bluescreenel a gépem, de nem hagy róla logfile-t? Pont láttam a kék képet, de nem tudtam megjegyezni mi volt rajta, boot után pedig se hibaüzenet erről, se log file. Valami kernel_akármi volt az üzenet.
-
anonym2k
csendes tag
válasz krealon #50021 üzenetére
Pedig nálam nem működik.
Három csoportot tesz láthatóvá:
Nem PnP eszközök,
Tárolókötetek,
Tárolókötetek árnyékmásolatai.De a nem aktív hardvereket nem mutatja.
W2k és XP alatt láttam az összes valaha rácsatlakoztatott monitort, rádugott USB meghajtót stb., amíg el nem távolítottam.Itt még a laptop LCD-jét sem mutatja, ha le van hajtva.
-
Valaki26
csendes tag
Sziasztok!
Az mennyire normális,hogy rendszer betöltésekor másodpercekig sárga háromszög van a hálózati ikonon óra mellett?
Van mikor nincs ilyen.Újra lett rakva a rendszer és most megint így csinál... -
félisten
válasz animatrix11 #50023 üzenetére
Ha nem P4-es gépekről van szó, alaplapi 64Mb-os VGA-val akkor bizony nem nyersz semmit az effekt kikapcsolással.
-
BullZeye
veterán
válasz animatrix11 #50023 üzenetére
Rakj fel nekik egy DOS-t vagy Shell-es linuxot, had örüljenek neki. Annyit nem eszik az a pár effect amennyit elveszel a "felhasználó élményből".
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
animatrix11
őstag
Üdv
Be lehet állítani valahogy win 7 alatt a vizuális hatásokat, hogy tartományba van a gép, minden felhasználóra alkalmazza? Felesleges a sok effect, csak lassítja a gépet
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
krealon
veterán
válasz anonym2k #50018 üzenetére
"Win2k, XP alatt a "DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICE" környezeti változó hatására mutatta az eszközkezelőben a rejtett eszközök között az éppen nem csatlakoztatott hardvereket is halványan."
Win7 alatt is kene, hogy mukodjon. Itt a pelda.
-
ProdiG
tag
Sziasztok! Itt van előttem egy Toshiba L300-as masina, az lenne a harci feladat hogy varázsoljak rá egy windowst. Próbáltam XP-t,formázás és a fájlok előkészítése után,telepítés közben fekete képet kapok, semmi nem történik, ha újraindítom akkor egy kék kép "A telepítő újraindul....." felirattal. Próbáltam Win7et is,ennél pedig még csak a formázási képernyőig sem jutok el,a töltőképernyő után fekete kép és onnantól semmi. Valakinek ötlete? Mind a két telepítő zsírúj,frissen letöltött.Win7 esetében próbáltam variálni a SATA módot,de mind2 esetben ugyanezt csinálta
-
anonym2k
csendes tag
Sziasztok !
Win2k, XP alatt a "DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICE" környezeti változó hatására mutatta az eszközkezelőben a rejtett eszközök között az éppen nem csatlakoztatott hardvereket is halványan.
Win 7 alatt is van erre valami megoldás?
-
félisten
-
general
addikt
válasz szabonagyur #50014 üzenetére
köszi, ez megnyugtató! :-)
-
V60
aktív tag
válasz szabonagyur #50013 üzenetére
Szia
Nem igazán érdekeltek ezek az értékek sose. Csak azért nem tudtam mi van mert az előző lapnál 5,8-at mutatott és nem is foglalkoztam volna vele mert nekem az is megfelelt de most ezt írja és azt hittem végleg megbolondult valami.
Üdv Zola
A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!
-
félisten
-
félisten
Szia
Az egesz elmenyindex semmire nem jo..
Most ha ssd-d lenne a gépben es csak 5.9et sdna ra de a gep meg gyors akkor addig cserelnel ssd-t amig nem kap 7.9et.
Ezek az ertekek amugy is szerkeszthetoek manuálisan is... Nem veletlen, hogy 8-ban benne volt de a 8.1-ben ki is vettek véglegesen.
-
general
addikt
válasz szabonagyur #50009 üzenetére
köszi! és ha procit is cserélek? mert most azután is nyomozok.
-
Kernel
nagyúr
Nekem SSD-n 7,9-et mutat, de ugyanezt a rendszert nemrég klónoztam egy HDD-re, így most el tudtam indítani, ott is 7,9-et mutat.
Konkrétan erről a HDD-ről van szó:
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
V60
aktív tag
Tisztelt Kernel
Szia
Még nem HD Tach-oltam mert kitöröltem és nem töltöttem le.
De nem készítettem még élményindexet a telepítés után viszont tegnap
megnéztem és ezt mutatta ami nyilván nem valós mert csak HDD van benne
nem SSD. Megbolondult a Win-em?A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!
-
félisten
-
general
addikt
hello!
notebookban szeretnék vinyót cserélni, amire újratenném a windowst. windows 7 64 bit, OEM, de dvd-s verzió, lesz vele gondom? nem tudom pontosan, hogy van ez a dolog a matricás, OEM termékkel, milyen hardvercserét enged, meg ilyenek, kiigazítanátok? -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Stauffenberg #49975 üzenetére
Személy szerint a Felhasználói (Users) mappát és a a ProgramData mappát szoktam átrakni telepítéskor [link] és így még két év után is 20 Gb-on megáll a rendszer. Persze kikapcsolt rendszervédelemmel. A linkelt fórum szerint, telepítés után is áthelyezhető a két rendszermappa #22.
- Glaz-doz-fhut -
-
brd
nagyúr
Mindkettő fut? Akkor driverprobléma? Vagy lehet force-olni az Aero-t, hátha segít:
Ide csinálj 3 duplaszó (32 bit) bejegyzést, 0-t adva értéknek: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\DWM
UseMachineCheck
Blur
Animations(kisnagybetű is számít!)
Aztán indítsd újra az uxsms szolgáltatást, és próbálj kiválasztani egy Aero-s témát!Ill. lehet még felhasználói profil sérülés is a háttérben, csinálj egy új user-t, lépj be vele, és nézd meg, hogy ott van-e Aero! Kezdd ezzel, ez egyszerű!
-
Kernel
nagyúr
válasz rgeorge #50000 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy link vagy eredeti, attól nem lesz baja a rendszernek.
http://wiitez.blogspot.hu/2010/06/szabad-hely-windows-7-vistaalatt-winsxs.html
...a lényeg: két fázisban (szinten) alkalmazható. Az elsőben kiír néhány megőrzésre nem érdemes (pl. média) fájlt az sxs mappából és azokat a fájlokat, amik teljesen megegyeznek a diszken máshol található fájllal azokat hardlink-re cseréli (így csak egyszer foglalja a helyet a diszken.)
A második fázis futtatása lecseréli az összes régebbről eltárolt DLL stb. verziót a legújabbra, még több helyet takarítva meg.
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest