Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
válasz #93794560 #61821 üzenetére
Igazad van! Köszi. Az zavart meg, hogy probléma miatt frissítési telepítést csináltam és az megváltoztatta a Users mappa nevét az intézőben. Előtte az Users név alatt futott az intézőben is, de most amikor ismét akartam valamit a kivételek közé tenni nem találtam, de már így, az új néven megvan. Még egyszer köszi.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
gyimger
őstag
válasz #93794560 #61630 üzenetére
Sikerült...
Nem tudom, van-e valami szaki, aki ennyi 'szakodás után is javasolt volna még valamit, amit ne tettem volna, de a következőt tettem: intézőben nyitottam meg a Windows/System32/oobe mappát és nem volt benne a Total Commanderben létrehozott info mappa. Bizony. Évek óta nem használtam intézőt... Na mindegy, megoldódott a rejtély, köszönöm szépen a segítséget!"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
karlkani
aktív tag
válasz #93794560 #61630 üzenetére
Én készítettem egy OEMBackground.cmd-t az alábbi tartalommal (mellette ott a backgroundDefault.jpg).
reg add HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI\Background /v OEMBackground /t REG_DWORD /d 1 /f
xcopy /Y backgroundDefault.jpg "C:\Windows\System32\oobe\info\backgrounds\" /SEzt lefuttatom, ha cserélni szeretném a bejelentkezési képernyőt. Helyi csoportházirend-szerkesztőben és sem módosítok semmit.
-
gyimger
őstag
válasz #93794560 #61628 üzenetére
Igen, tudom, az egy másik érték (más elérési úton, de azt is javasolták átírásra). A gpedit.msc-t is próbáltam.
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
gyimger
őstag
válasz #93794560 #61626 üzenetére
Ezeket végigzongoráztam már. A default képet először 1920x1080-as méreten hagytam (a felbontásom), de próbáltam úgy is, hogy átméreteztem akkorára, mint az eredeti alapkép az oobe mappában (1024x768). A UseOEMBackground kulcsot is egyesre cseréltem, mert volt, ahol azt is javasolták és nagy semmi...
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
gyimger
őstag
válasz #93794560 #61624 üzenetére
Egy "nem mentett témát" használok, amiben saját háttér van. Az...
\AppData\Local\Microsoft\Windows\Themes\Custom.theme
fájlba is beírtam ezt a plusz egy sort:
SetLogonBackground=1
Mert valamelyik oldalon javasolták. Ez rejtély..."The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
King Unique
titán
válasz #93794560 #60648 üzenetére
Amin próbáltam, az is Lenovo. Illetve vsz köze van a fórumtárs által említett USB / PCIe dologhoz.
Amúgy meg úgysem annyira fontos számomra, mert egy átlag SD kártya azért nem éppen sebességbajnok és max. a csúcskategóriás típusok tudnak komolyabb értékeket. Bőven jó nekem egy USB 3.0-s pendrive ilyen célra.
[ Szerkesztve ]
-
Vikus
tag
-
Vikus
tag
válasz #93794560 #60595 üzenetére
Oks. Eddig tiszta. De, utána este még be lett kapcsolva a gép, netezett is vele, majd másnap szintén be lett kapcsolva délután, amikor alapból felcsatlakozik a gép a netre bekapcsolás után. Ebből kifolyólag, lehet, hogy akkor mikor kidátumozta az előzményekben a tevékenységet, vagy ami volt, nem volt bekapcsolt állapot, de utána mi keverhetett be, hogy mégis azt kellett látnia, hogy tevékenység történt.
-
Vikus
tag
válasz #93794560 #60593 üzenetére
Ha alkalmam lesz rá, és úgy adódna biztos vagyok benne, hogy nem hagyom annyiban.
Itt az lenne igazából a kérdés, hogy mitől lett ez az egész, a következmények, vagy hogy mit kellett volna csinálni, vagy hogy hogyan lehetne ezt máshogy, azzal tisztában vagyok. Itt igazából a "miért"-re keresem a választ....
-
Vikus
tag
válasz #93794560 #60583 üzenetére
Wi-fi le van védve jelszóval, hogy milyen csoport van beállítva sajnos nem tudom, mivel nem néztem meg a gépét. Ez a netes "feltörés" dolog amúgy számomra egy feltételezés, nehéz lenne elképzelnem, ha van jelszó is a kapcsolathoz, és a gép kikapcsolt állapotban volt. Én talán inkább magában a szoftverben vagy valami programban keresném a hibát, hogy mi okozhatott ilyet. Vagy miért írta ki neki az előzményekben...
(mocsok technika iszonyat, hogy emberek kapcsolatait is tönkreteheti egy ilyen dolog.. )
-
sz.j
nagyúr
válasz #93794560 #57425 üzenetére
és DS39
Mint a képen is látható a win10 telepítője több mint egy órája keres frissítéseket (18 óra előtt kezdte el, lásd előző hsz időpontját) ...
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
válasz #93794560 #57421 üzenetére
"A 10-en azonnal lesznek frissítések....."
Hát nem ..., mert meglepődve tapasztalom, hogy még mindig keresi a frissítéseket (win10-hez). Már azon gondolkodom, hogy megszakítom az átállást.
Ezek szerint valami nagy gáz lehet az ms-nélMűanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
King Unique
titán
válasz #93794560 #57287 üzenetére
Jó trükkös ez is, mert a userek nagy része vsz kiikszeli / leokézza, aztán kész. Tehát van ez a kis apró betűs "letiltás", ok. De ebben az egész erőszakos OS upgrade-ben azt nem értem, hogy mégis milyen alapon gondolják ezt ilyen formában kivitelezni, amikor a másik 2 rendszernek önálló életciklusa és még több éves támogatása van? Ez nem a 8 —► 8.1 esete, illetve nagyon kíváncsi leszek, hogy mi lesz majd ténylegesen 07.29. után...
Nálam a KB3123862 is el van rejtve, így szerencsére nem cseszeget se a vezérlőpultban, se a tálcán. -
Hegyirabló
veterán
Hihetetlen, hogy ilyen erőszakosan nyomatják a hulladék Windows 10-üket.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Winnie The P
őstag
Ez a frissítés 2016. február 10-én került a gépemre, de még eddig nem vettem észre semmilyen win10-re történő telepítést/felhívást stb. sem.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
efi99
őstag
válasz #93794560 #57283 üzenetére
Szerintem meg jó hír, mert nemrég olyan is volt (és talán most is úgy van), hogy olyan választás volt csak, hogy azonnal kezdjük a telepítést, vagy kikapcsoláskor, a teljes elutasítás az ablak bezárása volt választás nélkül, ami aztán tényleg nem volt evidens.
http://www.hwsw.hu/kepek/hirek/2016/02/win10_dark_pattern.jpg.pagespeed.ce.oPpFVLjP63.jpgAnnyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
Grg
tag
válasz #93794560 #57283 üzenetére
Ha jól sejtem akkor ez lesz az:
KB3123862
"This update adds capabilities to some computers that lets users easily learn about Windows 10 or start an upgrade to Windows 10. Before you install this update, see the Prerequisites section. For more information about Windows 10, see Windows 10." -
fireman123
őstag
válasz #93794560 #54125 üzenetére
Kitöröltem, sajnos nem változott semmi.
#53132Doky586: Kikapcsoltam, most sem változott semmi.
#54133Top cat: kb. 1 éve volt, de már rég nincs fent az a progi.
Közben olyan probléma is adódott, hogy próbáltam volna rendszer visszaállítást csinálni, az autorun.inf fájl létrejöttének dátuma előtti időre ami 2015.12.31 volt (hátha azzal megoldódik), nagy meglepetésemre nem működött az egész, hibaüzenet és hibakód jelent meg, mely szerint nem hozott létre visszaállítási pontokat (egy sem látszott), sőt nem is szkennelte a C meghajtót.
A hibakódra rágugliztam és egy fórumban azt találtam, hogy az AVG PC TuneUP ha turbó módra van állítva, az okozza a rendszer viszaállítási hibát.....megnéztem és nálam is turbóra volt állítva (most már emlékszem, hogy kb. 1 hete átállítottam próbaként! ) ....visszaállítottam normál módra és megjavult a rendszer visszaállítási lehetőség ...és legnagyobb meglepetésemre a meghajtó ikonok is "megjavultak"!!!!
Így vélhetően a TuneUp turbó mód kavarhatott be, mert mióta visszaállítottam minden rendben van. (kopp-kopp)Köszi mindenkinek a segítőkészségét!
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz #93794560 #53926 üzenetére
Pontosan! Nagy humbuk ez a biztonsági réses maszlag. Aki csúnya oldalakra téved, és nincs normális vírusirtója, úgyis be fogja szívni.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Doky586
nagyúr
-
ZeratulX
tag
válasz #93794560 #52574 üzenetére
Azért kell az embereknek lépni. A lehetőség hatással van a felhasználási szokásokra, de ez visszafele is igaz (kereslet vs kínálat). Az adott technológia mindig elévül. Ha nem csak MS-ben gondolkozol, akkor látható, hogy a DVD már nagyon rég megtette ezt.
[ Szerkesztve ]
:: Eladó kishibás HD 7870 2G :: hardverapro.hu/apro/_185
-
ZeratulX
tag
válasz #93794560 #52566 üzenetére
Na igen, de erre írtam, hogy az a jelenség, hogy csak az MS miatt létezzen egy hardver, nonszensz. Van rá megoldás jóideje, hogy ez ne így legyen. Ismerősi körben se jut már senkinek eszébe lemezekkel szórakozni. Elhiszem (sőt, tudom), hogy van egy balfaszabbik része is az embereknek (bármilyen témakörről is legyen szó).
[ Szerkesztve ]
-
ZeratulX
tag
válasz #93794560 #52562 üzenetére
Az, hogy az emberek le vannak maradva, nem változtatja meg a kérdés értelmét. Én a korral való haladást valahogy többre tartom, mint a powerjuzer Jancsi szokásait. Az oké, hogy a hülyék határozzák meg általában, hogy mi népszerű (lásd: popzene és hasonló borzalmak), de a számítástechnikában nehogymár ezekhez kelljen igazodni. Hol érv az, hogy aki ahhoz is szerencsétlen, hogy saját rendszert telepítsen, meghatározza egy hardver létjogosultságát?
[ Szerkesztve ]
-
ZeratulX
tag
válasz #93794560 #52560 üzenetére
Értem, de lássuk be: nem sokan nyúlnak original lemezhez. Egy telepítőt pendrive vagy DVD formájában ugyanolyan hatékonyan be tud szerezni az, aki körbekérdez az ismerősei körében. A másik az, hogy aki ezt a giszkert nem képes megoldani (mert nem gondolkozik előre, hogy egy csupasz géphez telepítőre is szüksége lesz), az valószínűleg telepíteni sem fog - rajta nem a DVD-meghajtó fog segíteni. Így amit írtál, továbbra sem releváns.
Sdi: Ez megint ilyen sokadrangú indok. Ha valakinek vírusos a gépe, pont az menti meg, hogy DVD-re és nem pendrive-ra írja ki az irtót? Hát ez új.
[ Szerkesztve ]
-
ZeratulX
tag
válasz #93794560 #52555 üzenetére
Nem kell hozzá a gyári lemez, sőt, sokkal jobb, ha nem azt alkalmazod, hanem egy frissített verziót. Hogy csak a Win telepítő miatt kelljen DVD meghajtó egy gépbe? Ez eleve nonszensz. Én már régóta nem nyúltam hozzájuk, és gépet sem építek évek óta DVD-meghajtóval.
biker: Igazából valójában kicsit tapintatlan voltam. Kicsit érzékenyebb vagyok ma az ízlést/értelmet érintő dolgokban. Ideje kikapcsolnom a netet.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz #93794560 #42842 üzenetére
Még egyszer: nem azt mondtam, hogy használhatatlan, csak ha van jobb, akkor máris máshogy fest a kép. A driverproblémákon nyilván nehéz továbblépni, úgyhogy nem gondolok én rosszakat vagy nézek le senkit (bárhogy is jön le a mondandómból). Nálam mindenesetre nem ette magát a szívembe se a Vista, se a 8 (és nem azért, mert nem próbálkoztam volna velük több gépen többször). Nekem ugyanolyan felüdülés volt a Vista után a 7, mint a Millenium után az XP. Evvan.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
nagyúr
válasz #93794560 #41791 üzenetére
Elvégre aki évekig XP-s maradt, valószínűleg szereti az állandóságot, a megszokásokat.
Nem feltétlen igaz. Nekem van egy eredeti win8 a szekrényben, de ott rohad meg. A sima 8 még jó volt, az update-tel csak elk&rták, a többi frissítésről nem is beszélve. Vegyítik az asztalt a metro részel. Menjenek a pi..... Szóval majd a 9-nél visszanézek, addig marad a 7...
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
brd
nagyúr
Nem hiszem, hogy túl nagy ugrás lenne, egyszerűen sokaknak kényelmetlen a felülete. Nem az XP/Win7-hez, hanem ahhoz képest, hogy asztali OS. Elég sok OS-t használok ilyen-olyan adminisztrációs szinten, de eddig a Win8 vezet kényelmetlenségben...
The only real valuable thing is intuition.
-
törölt tag
A 7-es az új XP, népszerűségében is ezt tükrözi. Személy szerint én nagyon örülök neki, ha szépen váltanak és tállnak, egy még mindig igen korszerű, népszerű, és még sokáig támogatott OS-re
Rendben kezeli az SSD-ket is, és még nincsenebek benne olyan szigorítások CPU utasítákészletek terén mint a 8.x-ben, ahol már a nyilván alacsony piaci részesedéssel bíró, de még jelenlévő 32-bites CPU-k elvéreznek. Így aztán 2003-as Athlon XP-s rendszerekre is telepíthető.
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
válasz #93794560 #41143 üzenetére
egyébként maga a teszt hülyeség, mert igazából, aki végrehajt minden utasítást, azt sem bukik el semmin, egyszerűen csak az emberek túlnyomó többsége fölöslegesnek tartja kvázi kétszer végigolvasni az egészet, ezért "on-the-fly" csinálja, amit leírnak.
hogy az életben 100000-ből 1 alkalommal egy tesztet direkt úgy írnak meg, hogy ne ez legyen a jó módszer... nos, ezt nehezen fogom föl jellemhibánakGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
kispx
addikt
válasz #93794560 #41141 üzenetére
Szerintem normálisan leírta, csak sokan a hatásvadász cím elolvasása után szeretnének kommentelni.
"Az általános támogatást a Microsoft alapesetben 5 évig biztosítja ingyenes javítások keretében. Ezután a kiterjesztett támogatás lép érvénybe, aminek keretében már csak a biztonsági javítások maradnak meg"
De a lényeget is kiemeli.
"Az OS kiterjesztett támogatása ennek ellenére 2020 január 14-ig él, tehát addig a biztonsági foltozásokról gondoskodnak, ha valaki nem váltana rendszert. "Nem tudom, hogy akik a 7 végét vizionálták, azok az első 3 bekezdést elolvasták-e. Ezután, már csak a többi féltucat MS szoftverről szól a cikk.
[ Szerkesztve ]
-
-
anonymus89
addikt
válasz #93794560 #29237 üzenetére
Pontosan 4 GB viszont ezzel a procival szerintem elég gyér ráadásul ha még a winyó is csak 5400rpm-es........(ásó, kapa..)
DS39: no és Neked milyen proci, winyó páros dolgozik a gépben?
[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
ribery22
tag
válasz #93794560 #26362 üzenetére
De két teljesen különböző gépnél nem tartom valószínűnek a hardveres hibát, főleg, hogy mindkettőnél tegnap este/ ma reggel jelentkezett először. Gondoltam, hogy valamilyen frissítés kavar be.
Hiába vannak a hátadon szárnyak Van úgy, hogy az angyalok is rossz úton járnak
-
nagyúr
válasz #93794560 #10780 üzenetére
És ez olyan nagy baj?
Kijön a 8 úgy is a felhasználók 60%-a biztos át áll rá és akkor meg mindegy meddig van támogatás, nem beszélve arról, hogy max 3 éven belül a 9 is kijön. (gondolom én)
És akkor is átálnak a felhasználók az újabb rendszerre.
Nem értem miért olyan nagy baj ez, hogy most írták meg ezt a hírt.[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
geprombolo
őstag
válasz #93794560 #10336 üzenetére
Bocsi, hivatalos oldalon olvastam, hogy ezeket nem támogatja a win7, mert régiek. Vagy tévednék? Passz
Hoppá, most néztem utána, félig jól tudtam, az Intel 915-945-ös videót nem támogatja a win7. tehát csak akkor van kis gáz, ha az embernek integrált videója van és az pont ez, vagy régebbi.[ Szerkesztve ]
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
DonThomasino
veterán
válasz #93794560 #6628 üzenetére
Én se láttam még ilyet.
Hogy betűjellle vagy sem arra már nem emlékszek.
K*rva sokat szórakoztam particionálással pont e miatt hogy
mindig ott volt ez a 100 MB.
Már akkor se értettem, vagy 10 20 percig szórakoztam vele.[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
DonThomasino
veterán
-
nagyúr
válasz #93794560 #5047 üzenetére
Nekem nem volt gond 32-ön sem. Annó mikor a 7-et bétában kiadták volt egy oldal ahol összegyűjtötték hogy melyik programok menne rajta és nero 7.2.x.x-től fölfele működött rendesen. Nekem is ez a verzió szám fölötti volt és ment is, hiba nélkül. Igaz csak a burning room meg a startsmartot dobom fel.
-
márNemKereső
tag
válasz #93794560 #1729 üzenetére
Szerintem félreértettétek a kérdést: ugyanarra a gépre, azonos vinyó két partíciójára akarja telepíteni.
Ha igaz, amit egy hete a 2-MSINFO-n mondtak, akkor ennek gond nélkül működnie kellene, hiszen a MS support állítása szerint az OEM az alaplaphoz köti magát.
De a legbiztonságosabb, ha a kérdező hétfőn felhívja őket és megkérdezi.Bennük sem lehet 100%-ig megbízni, de nemrég valaki "hozzáértő" mondott olyat is, hogy az OEM automatikusan aktiválja magát. Hát egy nagy ******t! Telepítéskor be van jelölve egy pipával az automatikus aktiválás, de ki lehet szedni és akkor nem aktiválódik.
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest