Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Linux kezdőknek
- Disney+
- DIGI internet
- Microsoft Office és Office 365 topic
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Windows 10
- Bitcoin topic
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ImACeltic
őstag
LG B8-am most olyat produkált, hogy kikapcsolásnál kiírta kb 4 sorban a jobb felső sarokban, hogy elfog indulni a pixelfrissítő, lesz fehér csík meg minden. Hagytam is a TV-t és most kb 1 órával a kikapcsolása után is kattogot kicsit és egy halvány, inkább szürke vízszintes csík végigment a kijelzőn fentről lefele.
Ez a hosszabb pixelfrissítő? Manuálisan eddig én még nem nyomattam le. A TV 2 éves és 1-2 hónapos.
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
ztfolder
csendes tag
Nem ment át a kép
-
ztfolder
csendes tag
válasz *RLaci* #55055 üzenetére
Igaz én enteriőrrel foglalkozom, de még nem láttam olyan bútort amit ne lehetne átalakítani. Itt egy egyszerű példa, hogy egy alapból 110 centis belméretet, miként növeltem 130 cm-re, hogy az 55 ös helyett ne kelljen kisebbe gondolkodni. A 10 cm széles oszlopokat utólag gyártottam le. Tíz éven keresztül egy 34 colos volt a helyén, de az új tv 123 cm széles.
-
Müszi
senior tag
válasz FollowTheORI #55093 üzenetére
Régebbi WebOS TV-ken is volt időzített felvételi lehetőség és mégsem működtette miatta a HDD-t készenlétben.
Ráadásul ilyenkor más is mükszik mert 13-25W a készenléti teljesítmény felvétel a megadott 1-2W hoz képest
smart quick start-nál a gyors rendszerindításra gondolsz? Mert azt (is) már próbáltam kapcsolni.
ΞΔGLΞ: Nem rég volt kihúzva konnektorból. Rádugtam kíváncsiságból egy konnektoros fogy. mérőre.[ Szerkesztve ]
-
Keksz03
senior tag
Sziasztok,
Munkára, netflix és játékra (PC és PS) néztem ki a CX-et. Bár egy árban lenne a 48" és az 55" is, monitornak a nagyobb már túlzás lenne 1 méterre tudok ülni tőle max sajnos.
Viszont kérdésem az lenne, ha jól értem egy fekete háttérrel ha windowed módban fut egy játék pl akkor gyakorlatilag a körülötte levő kijelző lekapcsolt állapotban van nem? Tehát akár a mostani 29" ultrawide-nak megfelelő méretben is használhatnám monitorként, de ha ágyból nézem a netflixet akkor már élvezhetném a teljes 55"-t is?
Samsung Galaxy S23+ 512GB / LG CX 48" OLED / PS5 / Ryzen 5 5600X, 16GB, RTX 3060 Ti
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz FollowTheORI #55093 üzenetére
mivel van időzített felvételi lehetőség, ezért direkt van így, hogy állandóan megy,
Nem megy állandóan, időzített felvétel előtt 2 perccel kapcsol be a tv, mármint a hdd, mivel az nekem olyan usb 3-as házban van az ssd, hogy a ledje bevilágítja szinte a tv mögötti részt.
Abból mindig tudom, pl, mikor megy kikapcsolás után a 6-7 perces karbantartás (is). -
nagyúr
Lehet hogy bug, de inkább arra gyanakszom, mivel van időzített felvételi lehetőség, ezért direkt van így, hogy állandóan megy, hátha kell bármikor azonnal.
A smart quick start kilövését is próbáltad?
Lassabban indul a tévé smart funkciója, de talán kilővi ezt is.Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Áramtalanítottad már a tv-t?
Konnektor kihúz, majd pár perc múlva vissza. Azért nem kapcsolja le, mert bugos, vagy beakadt valami a háttérben...
----------
Más:
Kérem, hogy senki ne küldjön pü-t, mert már a sokadik jött, hogy...hogy van beállítva a tévém, egyrészt egy regény lenne leírni minden egyes pontját, mert én eléggé beleturkáltam.
Másrészt, itt bárki megmondja, hogy ugyanazok a beállítások egy másik tévén, másképp fognak mutatni, főleg egy olednél, lehet jóval rosszabb lesz ugyanazokkal a beállításokkal. Mindenkinek saját magának kell beállítani. Minden tartalomra. Tv adás, hdr, sima 4k, dolby vision, külön a netflix, külön az apple tv+, külön a hdd források, külön a shield pro etcc mindegyikre el kellett csesznem az időt a beállításokra, ahogy nekem a legjobb.
De annyit, hogy sima tv adásra, sötét szakértőiben van, oled fény 33-on. Truemotion: 0 és 3 között.
leginkbb nulla...[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
válasz FollowTheORI #55090 üzenetére
Sajnos ezeken az állítgatásokon már túl vagyok. Azt gondoltam valami olyat állítottam el amire nem is gondolnék, hogy köze van hozzá ezért csináltam visszaállítást.
Majdnem egy nap (kb 23óra) után is világított a HDD ledje. Készülék alján lévő power gombbal kikapcsolva, vagy a Live Play kikapcs előtti leállításával távos kikapcs után kialszik a HDD ledje. -
nagyúr
Eco beállítások alatt mi van?
Nem tudom hogyha vajon kilőnéd pl a standby gyorsindítást (ha nincs rá szükséged), akkor lelövi e?
Feltéve hogy a HDD power off valóban nem működik.Illetve próbáltad már hogy ott hagyod egy picit tovább, fél óra/óra alatt se kapcsol le?
Lehet csak valami késleltetett működés van csak, vagy valamit még csinál a tévé mielőtt lelővi végleg.Ezeket lehet kb megnézni.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Müszi
senior tag
válasz GuruZone #55088 üzenetére
Egy másik LG TV teljesen más típusú vinyójával is próbáltam már.
Azon a TV-n mindkettő jól működik. Mellesleg az USB-ről el kellene szerintem vennie az 5V-ot függetlenül attól, hogy mi van bele dugva.
Csak arra tudok gondolni, hogy ez valami CX bug, vagy csak az enyémnél van valami hiba a rendszerben. -
Müszi
senior tag
Csináltam egy visszaállítást.
Semmit sem állítottam el, kizárólag egy automatikus csatornakeresés indítottam és rádugtam a külső HDD-t amit újra leformáztam a TV-vel.
Sajnos ugyanaz a szitu, tehát ha egy TV csatornánál a Live Play-t bekapcsolom és utána kikapcsolom a távval a készüléket, akkor a HDD-n lévő led nem alszik ki, tehát nem veszi el az 5V-ot az USB csatlakozóról.
Ha megkérem, kipróbálná nekem egy LG CX tulaj, hogy ebben az esetben, tehát nem egyéb forrásnál hanem TV csatorna nézésnél Live Play bekapcsolt beállításnál kikapcsolva a TV-t lekapcsolódik a rákötött HDD és elalszik a ledje? -
KTTech
veterán
válasz kenuba01 #55082 üzenetére
Ha nem léped meg, akkor egy idő után nem fog bekapcsolni a TV-d, és akkor nagyobb problémád lesz (mert nem fog bekapcsolni, és amíg nem tudnak kijönni, addig nem lesz TV-d, vagy rosszabb esetben a tápegység megöli a többi alkatrészt, ami már nem lesz ingyen cserélős), mint így, elővigyázatosságból cseréltetni.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
nagyúr
-
kenuba01
tag
Sziasztok.
Az Lg 65e7v tévém ingyenes tápegység cserére jogosult az lg szerint. Heti szinten nyaggat ezzel a üzenettel. Nem szívesen bontatom meg az amúgy hibátlan tv-met.
Én semmilyen melegedést, hibát nem tapasztaltam.
Feltételezem az ilyen méretű tv-ket a helyszínen javítják.
Van valakinek tapasztalata,hogy ez mivel jár és érdemes ezt meglépni? -
Müszi
senior tag
válasz wallace 234 #55077 üzenetére
Már mindegyikkel próbáltam. Remélem nem a TV-nek van baja. Most levettem a régi TV-ről a HDD-t és azzal is ugyanaz. Mivel le tudja kapcsolni a HDD-t ha nem megy a L.P. vagy ha a készüléken kapcsolok így eléggé érdekes a jelenség. Valami egyéb beállításra gondolok, ami elkerülhette a figyelmem.
Lehet csinálok rajta egy resetet, csak akkor az egész eddigi beállítgatást kezdhetem előröl . -
Müszi
senior tag
válasz wallace 234 #55073 üzenetére
Igen.
Érdekes, mert hogyha a TV alján lévő manuális gombbal kapcsolom ki, akkor leáll a HDD és átáll "normális" készenlétbe. Ha utána bekapcsolom akkor indul is a L.P. automatikusan ahogyan kell. -
Müszi
senior tag
Üdv itt mindenkinek!
Problémám van az új LG OLED CX TV-vel.
Feltűnt, hogy készenlétben állandóan világít a rákötött HDD ledje akár 1 nap után is. Először arra gondoltam, hogy valami hálózati beállítás miatt nem állít le mindent a TV kikapcsoláskor. Jobban belefolyva arra jutottam, hogy amennyiben kikapcsolás előtt leállítom a live play-t akkor átáll teljesen készenlétre a TV és a HDD is kikapcsol. Rádugtam a TV-t egy fogyasztásmérős konnektorra és amikor készenlétben mükszik rajta a HDD, olyankor 13-25W ott felvesz a normál 1-2W helyett.
Érdekes mert az előző 3.6-os WebOS TV-men ezzel nem kellett foglalkozni. Ha be volt kapcsolva a L.P. akkor is leállt a HDD kikapcsoláskor, majd bekapcsoláskor elindult újra automatikusan.
Van arra valami megoldás hogy ez normálisan működjön vagy sikerült ezt a funkcióját az LG-nek elcsesznie?
Kicsit macerás ha az L.P-t minden be és kikapcsolásnál birizgálni kell, hogy működjön.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ezeket éremes PC monitorként használt OLED -nél elvégezni ,vagy kihagytam valamit ?
háttér : fekete
böngésző - fekete téma
start menü / ikonok elrejtve
Screen saver fekete - bár nem értem ez mire jó mikor egyszerűen beállítható a WIN ben ,hogy kapcsolja ki a kijelzőt 5-10perc után ?! -
alaves
addikt
Nem rossz vétel: [link]
Látszik, hogy kivágták egy helyen a dobozt, de mit akartak kivenni belőle (vagy ki is vették)?Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Segal
veterán
válasz abridabri #55049 üzenetére
Meg tudom erősíteni a dolgot.
Én is ilyet használok és átmegy rajta minden. Még a HDR is"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
blakey
titán
-
MrBazsi
senior tag
válasz wallace 234 #55062 üzenetére
SLA. A B8 volt Pla de az is nagyon jó volt.
-
MrBazsi
senior tag
válasz wallace 234 #55028 üzenetére
2 évig volt B8am, soha semmi bajom nem volt vele! október óta van meg a B9, dettó semmi baja nincs, ugyanolyan jó mint a B8 volt, nincsenek képi anomáliák, mozgáshibák, semmi.
BXről nem tudok véleményt alkotni de szerintem erős túlzás azt mondani bármilyen oledre h kivágnám az ablakon... -
Mcleod
tag
válasz wallace 234 #55058 üzenetére
Baja nincs, de annyiért tudom kb. megvenni amennyiért a B7-et eladni, és lesz rá 3 év gari. Szóval így azért csak megéri. Volt arról infó, hogy milyen képbeállítások mellett érdemes használni? Leginkább HBO-GO, Netflix, Médialejátszó és Vodafone tv lesz rajta, mondjuk azon segíteni nem lehet .
Csak egy maradhat!!
-
-
nagyúr
válasz Mcleod #55054 üzenetére
Amiről eddig tudni lehet, hogy a max fényerő csökkent, de minden más elvileg picit javult.
Meg konzolhoz/PChez a HDMI 2.1, stb miatt sokkal alkalmasabb lett.Én úgy vélem, hogy ha csak TV-zel/filmezel nem éri meg a csere.
Ha van konzol vagy PC, akkor igen.Vagy van pár okos funkció ami kell (pl Apple TV, meg ilyesmi).
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz *RLaci* #55043 üzenetére
Olyan amerikai módra , a kandalló fölé kell rakni a 65-ös tévét , és még a szekrénysor is maradhat.
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
Mcleod
tag
Sziasztok! Úgy néz ki, hogy le tudom cserélni az LG 55 B7V-met LG 55BX3-ra. Van-e valami nagy újulás az utóbbi időben amire érdemes figyelni? Mi változott 3 év alatt, megéri váltani?
Köszi!Csak egy maradhat!!
-
freemanone
addikt
Én ezzel használom: [link]
RTX3070 mellett 4k 120hz 4:4:4 12bpc limited és működik VRR, ALLM is.
Van itthon egy fióknyi hdmi kábel.... egyik régivel se működik, de ezzel igen. -
-
alaves
addikt
válasz abridabri #55046 üzenetére
Szerintem ez jó: [link]
Nálam az 55-ös íróasztalon 70-90 cm-ről 2160p/60Hz/12bit/4:2:2 (és még így sem tölti ki teljesen a látóteret), chrome 150%-on, egyéni szövegméret DPI 165%-on és így kényelmesen látok is mindent.[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
Egyébként a következő fajlagosan legolcsóbb méretű OLED TV a 65-ös lesz és nem a 48-as.
(hasonlóképpen mint pl. a HDD: jelenleg a 8TB-os a legolcsóbb TB-ra vonatkoztatva, kis idő múlva a 10TB-os lesz a legolcsóbb és nem a 6TB-os)Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
veterán
Na megrendeltem a 48 LG CX-et.
Asztalra (80cm mély) tervezem rakni .Szóval kb olyan 90cm- re lesz a szememtől .
Tudnátok ajánlani valami fsza HDMI kábelt(hazai webshopból) amivel fixen megy a 4k 120hz vrr ? -
Segal
veterán
válasz *RLaci* #55043 üzenetére
Akkor asszonyt kell cserélni
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
*RLaci*
addikt
válasz MaxxDamage #55041 üzenetére
Nagyon szerettem volna 65-t venni de ahhoz szekrénysort is kellett volna cserélni , a zasszony nem engedte
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz alaves #55040 üzenetére
Nálam ez fix. hely a TV-nek, mert máshova nem tehető.
Bár oldalra lehet falat bontani, de az nem kis költség, mert oldalt kis (oldalsó) padlás van és az be kellene gipszkartonozni + gyapot meg akkor tetőtéri ablak. Tető is új (amerikai zsindely) amit nem szívesen "bontatnék" meg ez miatt.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
alaves
addikt
válasz MaxxDamage #55039 üzenetére
5*
Nálam is 55-ös De ha valakinek nem fér el akkor jó 48-as is, csak OLED legyen.
Mondjuk, ha nálam lett volna akadály az 55-ösre, még falat is bontottam volna, vagy szekrény, íróasztal csere stb.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
MaxxDamage
félisten
Nekem is pont ezért lett az 55" max választott (képen látható az ok - fal/sarok és még jó, hogy a fali tartó konzol nem fix, hanem kinyúló és állítható, mozgatható, stb..)
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Segal
veterán
válasz MaxxDamage #55036 üzenetére
Nálam pl nincs elég hely az 55 colosnak (monitorként). A 48 colost viszont mintha ide tervezték volna. Imádom
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
demeterf2
tag
válasz abridabri #55032 üzenetére
Szia!
Én tőlük rendeltem a CX65-öt novemberben. 4-5 nap alatt érkezett meg.
Olyan 150-200 óra után még látszódtak a banding csíkok (igaz kevésbé, mint eleinte), így az LG oldalán bejelentettem a hibát. Még aznap hívott az Lg és másnap már jöttek a szervízesek megnézni a tv-t. Mivel jöttek az ünnepek így januárban tudták csak cserélni.Nem mondom, hogy hibátlan panelt kaptam a cserével, de 100-200 óra után már tényleg alig észrevehető néhány sötétebb jeleneten a banding. Az előző paneltől sokkal jobb lett a mostani.
[ Szerkesztve ]
Androidos YouTube csatornám (hírek, alkalmazás/játék tesztek) : https://www.youtube.com/channel/UC9FSGvvHgx7kVx9rAqXitGQ
-
MaxxDamage
félisten
válasz abridabri #55035 üzenetére
Én is monitornak (is) használom az 55" -os OLED-t és bőven jó.
Akkor volt furcsa, mikor a 43" -ról váltottam 55" -ra (4K LED) majd azt megszoktam, 2 évet használtam és váltottam 55" OLED -re. Nem bántam meg!
Ha elférne nagyobb, akkor nagyobbat vettem volna OLED-ből.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Locutus
veterán
válasz abridabri #55032 üzenetére
Az miert jo ar, amikor 405-ert 55-os van?
Amugy teljesen mindegy honnan veszed, mert a szervizeleshez akkor is az LG-nel nyitsz ticketet, es ugyanaz a helyi ember jon ki.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Archttila
veterán
válasz wallace 234 #55031 üzenetére
Szerintem a B8-al sem lehet gond. Chros-nak is az van es TM off -al hasznalja.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
veterán
Rendelt mar valaki a Telekomtól ? Most jó áron kapható náluk az LG CX48 (430k) ,nagyon gondolkozok rajta .
Ha belefutok szr panelba ;akkor náluk vajon mennyire macerás a panelcsere ? -
Celtis
veterán
Mivel a panel ugyanaz, ezért nekem az lenne a logikus, hogy kikapcsolt true motion mellett 5:5 pulldown real cinema módban minden oled TV ugyanúgy jeleníti meg a mozgást.
Akkor mégis milyen ételmes műszaki magyarázata van, hogy ennyivel jobbnak látjátok a CX-et? -
alaves
addikt
válasz wallace 234 #55028 üzenetére
Valahol azt írták, hogy a B sorozat chipje gyakorlatilag a B7-é, alpha7 néven.
Lehet, hogy ezt teszik át majd az A1-be. A B-be meg berakják mondjuk az alpha9 gen1-et.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz junior19 #55024 üzenetére
Sati-nak igaza és már többen írtuk...
A B és ebbe beletartozik az új X-is, ami egy újra csomagolt b9 kb, és a CX egymás mellett az a kategória, hogy az B-t azonnal kivágnám az ablakon, mert össze sem lehet hasonlítani a mozgásokat a CX-el. Mégis hányszor kell ezt leírni, hogy CX-GX-re a mozgás annyit javult, hogy szinte majdnem tökéletes?[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
válasz junior19 #55024 üzenetére
Sajnos ez nem igy van TM nelkul is probaltam, es katasztrofalis volt.
CX-nel meg a TM Off az csak ugy veletlenul jott (de valahol leirtam a story-t)[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
KTTech
veterán
válasz xerobyte #55022 üzenetére
A panel vezérlése többet számít, mint sokan gondolnák. Mondjuk a C8-ban és a CX-ben levő panel különbsége is jelentős (mert voltak azóta fejlesztések az OLED anyagában és a pixelek méretében is), de a vezérlés is sokat fejlődött, és bizony abban nem az LG a vezető (nem meglepő), hanem a Panasonic és a Sony (a sorrend nem véletlen - de csak szigorúan a képminőséget és mozgásmegjelenítést illetően), ráadásul mindhárom gyártó eltérő BFI mintát alkalmaz, ahogy más a near-black handling is.
Természetesen mindhárom gyártónak vannak jobb és rosszabb modelleik, így pl. én senkinek nem ajánlanám sem az LG BX-et, sem a Panasonic HZ980-at... olcsók, de sajnos ez a képminőség kárára megy (az most részletkérdés, hogy a mozgásmegjelenítés csorbul vagy épp a maximális fényerő, vagy épp a sokak számára fontos - számomra nézhetetlen - mozgásinterpolációs feldolgozásra).
Persze mindegyik gyártó fejlődik, az LG CX is egyre jobb az újabb firmware-ekkel, lassan utolérik azt, amit a többiek az első pillanattól tudtak , miközben ki is vezetik a piacról... hiszen jön az utód, így a gyártósorokon már jó eséllyel azok mennek (vagy épp átállítják a sorokat hozzájuk, mert is is időbe telik).
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
junior19
senior tag
válasz Archttila #55021 üzenetére
Tedd hozzá, ha jól emlékszem, hogy a B9-et TM használatával nézted, s a CX sem igazán tetszett, csak amikor azon is kikapcsoltad. Jobbnak tartottad a CX-et TM használatával, de most már nem használod.
A B9-et pedig nem használtad kikapcsolt TM-el.
Már ha jól emlékszem.codec project
-
xerobyte
aktív tag
válasz Archttila #55021 üzenetére
@alaves: C8-nál csináltam, de azok között a fények között igen nehéz ezt megtenni + szerintem a belső lejátszónál nincs is minden beállítás engedélyezve, főleg, hogy HDR mód (de lehet ez csak a C8-nál volt így)
@sati: ez egy jó jel. Nem tudom mivel magyarázni csak azzal, hogy az elektronika mégis ennyit számít és nem csak az alap panel. A sample and hold és a 120Hz adott, innentől csak a processing javulhatott.
-
Archttila
veterán
válasz xerobyte #55019 üzenetére
Mivel a panel ugyanaz, ezért nekem az lenne a logikus, hogy kikapcsolt true motion mellett 5:5 pulldown real cinema módban minden oled TV ugyanúgy jeleníti meg a mozgást. Ilyen esetben mégis jobb a Sony (Pana)?
A B9-et két hét alatt nem bírtam megszokni, a CX-ben viszont azóta több mint 300 "nyugodt" órám van. (Real Cinema On/TM Off)
Na ezt mivel magyarázod?[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz xerobyte #55019 üzenetére
Legegyszerűbb ha bemész egy MM-be az általad jól ismert filmet tartalmazó pendrive-al és megnézed azokat a jeleneteket a TV-ken.
Philips OLED kapcsán annyit tudok segíteni, hogy biztosan nem láttam stuttert, sem artifact-ot: Filmstílus: ki és Film beállításnál (valószínűleg Pure Cinema beállításnál sincs).
Perfect Natural Motion max. (brutálisan nagy interpoláció) beállításnál nagyon gyors jeleneteknél van, de elég ritka. Perfect Natural Motion min.-nál is már van gyengén látható artifact, stutter nincs.[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
xerobyte
aktív tag
Volt már valakinek cserencséje LG és SONY (vagy Pana) OLED-et side by side összehasonlítani, esetleg egyiket a másikra leváltani? Volt a motion/mozgás kezelésében különbség szigorúan 24Hz mozifilmekhez?
Engem az LG C8-ban legjobban az akadozás zavar 24Hz bluray HDR esetén a panning felvételeknél (nálam ez a felhasználás nagy része).
1.) Mivel a panel ugyanaz, ezért nekem az lenne a logikus, hogy kikapcsolt true motion mellett 5:5 pulldown real cinema módban minden oled TV ugyanúgy jeleníti meg a mozgást. Ilyen esetben mégis jobb a Sony (Pana)?
2.) KTTech hosszászólásait olvasva rájöttem, hogy a BFI önmagában még nem ördögtől való, hiszen a moziban is hasonló hatások érnek. A Sony BFI-ja jó? Jobb? Az LG CX BFI jól működik? A C8 BFI-ja mivel 60HZ-es ezért nem rúg labdába.
3.) A CX interpolation-je (truemotion) javult a C8-hoz képest jelentősen? Én DJ 0-n vagy DJ 1-n használtam, de a 0 ugyanúgy stutterelt a panning jeleneteknél, az 1 értéknél pedig már igencsak láttam az artifactolást. Ebben lehet a Sony jobb, mint a CX? Őszintén, nem igazán vagyok oda a 3:2 pulldown ötletért :/Amennyiben a Sony tényleg jobb mozgásmegjelenítő kikapcsolt true motion mellett vagy a true motion implementációja SOKKAL jobb, mint az LG-nek, akkor szerintem érdemes megvárni az idei sony modelleket, akinek a gaming is szempont és valószínűleg én is így fogok tenni.
De ha azt mondjátok, hogy az OLED ilyen és kész és a Sony motion/BFI/true motion sem az igazi, ha valaki nem szereti sem a recegést sem a szappanoperát, akkor valószínű nincs értelme nem megvenni egy kifutó áras CX-et (ha még lesz 77es). -
anrab
addikt
-
jófejsrác
senior tag
válasz FollowTheORI #55012 üzenetére
BX-et vettem, LED tv-ről váltottam (ment a hálóba) és én tökéletesen meg vagyok elégedve a választásommal. Nekem számított az a plusz többlet a CX felé ezért lett az olcsóbb BX. Nekem bejön a képe, tudja az airplayt, van rajta apple tv, hangzás számomra kielégítő. Játékok is jól mutatnak rajta.
Biztos jobb a CX házon belül, de mivel nincs kitéve mellé, nem fáj semmi amiben a BX gyengébb. Egyedül a true motiont érzem bénábbnak a leváltott sony led tv-hez képest, de ez sem bántó.
Véleményem az összegezve: akinek csak erre volt pénze az sem kap rossz készüléket.
-
Jorgi Kormi
senior tag
Pozitív értelemben gondoltam.
[ Szerkesztve ]
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
-
anrab
addikt
válasz Jorgi Kormi #55005 üzenetére
"Legalább a philips oledekről is többet fogunk hallani itt ( olvasni )."
Nem valószínű.
65/855 -
nagyúr
válasz wallace 234 #55008 üzenetére
A legtöbb említett problémát nem veszed észre, ha nincs mással tapasztalatod, vagy nincs mellette a "jobb" tévé.
Ez olyan hogy maga az OLED kb 95%-a az élménynek, és amin a szőrőzés megy az kb 5% (max 10%).
Nyilván Vincent féle emberkéknek mondani kell valamit, hogy értelme legyen összehasonlítani magukat az OLED-eket is egymás között. Meg ügye a maximalista videofil megközelítés is látszik, tehát nem az a lényeg hogy kiváló/nagyon jó, hanem azon belül is a legutolsó milliméter is a legjobb legyen.
A legtöbb dolog ami probléma vagy különbség, az emberek 99%-nak fel sem tűnik.Szerintem a nagy belépő ugrás az maga az OLED, az a 90-95% fejlődés, amitől mindenkinek leesik az álla (általában átlagembereknek).
Szerintem akinek sose volt OLED tévéje, az a BX-től is ugyanúgy elhasal annyival jobb még ígyis, mint egy "átlagos" LCD. Főleg, ha tényleg olcsóbban is adnák.Persze nyilván a többségnek ugyanígy leesik az álla egy gagyi LCD után, mondjuk egy QLED felsőbb kat tévétől is.
Max amikor sötétben filmeznek, "jobban nekiülnek kihasználni", akkor tűnik fel, hogy azért van pár zavaró dolog még, amit ugye az OLED lép meg/tüntet el végleg.Szerintem a BX-el jelenleg nem az a baj, amit tud, hanem az ára, hogy annyival nem olcsóbb, hogy ne lehetne rávenni az embereket inkább a CX-re pl. (persze akik picit tudatosan vásárolnak, és a megfelelő "szakiba" futnak bele, aki nem csak eldani akar, mindegy mit - vagy megnézik/elolvassák a mértékadó review-erek véleményét mielőtt vesznek valamit)
[ Szerkesztve ]
-
Bazsi81
tag
válasz Impulsivex #55010 üzenetére
Elvileg tudta. Meg azt írják hogy most is tudja csak a mel verziót.
-
Impulsivex
tag
A DL Dolby Vision-t soha nem tudta lejátszani a CX ? Vagy egy frissítéssel sikerült ezt elcseszniük? Mert nálam nem indítja el a DL-es TS fájlt.
-
alaves
addikt
válasz szgaborsz #55001 üzenetére
Jó egészséget hozzá! Még annyi, hogy a referencia közeli beállításnál a "meleg" színhőmérséklet Philips-nél ~6300K, ha túl "rózsásnak" látod, akkor a flatpanelshd beállításaival kicsit korrigálhatod: [link] Ők 120 nitre kalibrálták 54-es OLED fénnyel (Philips-nél kontraszt), de bőven elég SDR-ben 100 nit (~25-30 kontraszt).
-
wallace 234
őstag
válasz FollowTheORI #55007 üzenetére
Ez igaz, de sokat számít az első élmény! Ha vesz egy olcsó oled tvt, és csalódás lesz! Nehezebb lesz meg győzni, hogy a drágább jobb ám! Mert meg veszi, és nem lesz jó, azt fogja mondani erre volt a nagy Hype? Ez lenne az oled?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz wallace 234 #54991 üzenetére
Jah, ha nem fogják annyira venni, akkor van remény hogy lépnek valamit.
Szerintem egy "tényleg olcsóbb" OLED opciónak sokan örülnnének, akiknek most még elérhetetlen kategória.
-
MaxxDamage
félisten
válasz GuruZone #54993 üzenetére
Én csak a futott üzemidő amire kíváncsi lennék
/remélem jó a leírás és az szerint csinálva nem rontok el a TV-n semmit!/◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz szgaborsz #55001 üzenetére
Legalább a philips oledekről is többet fogunk hallani itt ( olvasni ). Én annó szemezgettem a 804-sel is , de akkor annak az ára nem akart "occsóbb" lenni . Szerintem nem fogsz benne csalódni ( a próféta beszéljen belőlem) [/OFF
-
szgaborsz
tag
válasz Pro Koryak #54966 üzenetére
Nagggyon köszönöm, hogy az alábbi fórumtársak válaszoltak a kérdéseimre és segítettek a döntésben. Én még ott ragadtam le anno, hogy az LG oleden túl nincs élet, örülök, hogy ugyanabban az ár/tudás kategóriában vannak más alternatívák is. Megrendelem a Philips OLED 805-öt, ha nem jön be, akkor az akció (extremedigital) keretében visszaküldöm.
Pro Koryak
alaves
blakey
Krx21
ELACielvtárs
Új hozzászólás Aktív témák
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Autós topik
- Gumi és felni topik
- Linux kezdőknek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Monitor hiba topik
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest