-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
SDR forrás 100 nit fényerőre van skálázva, ezért elég azt beállítani a tévén.
HDR forrás 1000 vagy 4000 nit fényerőre szokott skálázva lenni, ezért hogy ebből minél többet megtudjon a tévé jeleníteni, ezért kell maximális fényerőt beállítani.(ami még mindig kevesebb, mint a forrásé általában)
Nagyon leegyszerűsítve erről van szó.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nagyúr
-
alaves
addikt
HDR képvezérlése is más a Philips-nek, annyira állítod a kontrasztot (OLED fény) amennyi dinamikára szükséged van (van gyári 75 és 100, de nekem pl. elég 60). (Rendes kontraszt= Philips videokontraszt). Nálam SDR-ben 22 az OLED fény.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
graffin
csendes tag
-
Madwe
nagyúr
Látom átment az üzenet long term ettől függetlenül tovább lesz jobb az akku kapacitása ha 20-80 között használod. De felőlem nézzétek 100as oled fénnyel az sdr tartalmat s futtassátok naponta manuálisan a pixel refreshert is, hát van rá opció, semmi kárt nem okozhat hosszú távon
[ Szerkesztve ]
-
atommaa
tag
Sajnos én is erre tippeltem, valami ötlet, hogy oldottad meg háttérfény stb, vagy idővel elmúlik legörgők erről? A Tv amúgy most nekem túl magasan van, ráültem párnára, hogy közép közép legyen első 5 perc alatt jobb lett a tapasztalat, a dolog kevésbé zavart. Lehet kinéz egy új állvány és ha jó lesz a magassága akkor megoldódik. Köszönöm, hogy válaszoltál!
https://www.twitch.tv/nasumhun
-
alaves
addikt
Philips ügyf.szolg: 5*
Szerintem az
-OH home: otthoni üzemmódban üzemóra
-OH shop: bolti üzemmódban üzemóraCSM 6. oldalon van a lényeg:
- OLED DOH: összes üzemóra
- OLED OFFRS Time: az automata 4 órás pixelfrissítő legutóbbi lefutása óta eltelt idő
- OLED JB Time: a maradékkép törlése opció legutóbbi lefutása óta eltelt idő (1500 v. 2000 üzemóra után automatikusan lefut, illetve kézzel indítható tetszőleges időnként, napi üzemóra és statikus tartalom mennyiség függvényében)
- OLED OFFRS Count: automata 4 órás pixelfrissítő ennyiszer futott
- OLED JB Count: a maradékkép törlése ennyiszer futott[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Jorgi Kormi
senior tag
Pozitív értelemben gondoltam.
[ Szerkesztve ]
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
alaves
addikt
Na ez az, már akartam is írni, hogy a Philips OLED figyelmeztet egy ablakban az aut.komp.-ra (talán 10-12 óra folyamatos üzem után, nem mértem még én sem) ki is kapcsolja 1 perc múlva, ha nincs beavatkozás (ezért boltban sem tudják folyamatosan üzemeltetni). B7-en nem volt ilyen ha jól emlékszem.
-
anrab
addikt
Changelog TPM191E_101.001.208.001 - Dátum: 2021/01/25
Most a Dolby Atmos-t helyesen azonosítják, ha USB-ről lejátszják
Javítás a mélynyomó előzetes kimeneteléhez
PlayFi és AmbiAir fejlesztések
A felhasználói felület és a fordítások javításai
Javítás a PVR HDD formázási problémákhoz
A WiFi kapcsolat stabilitásának javítása
Stabilitási fejlesztések
Általános fejlesztések -
alaves
addikt
Ezen túlmenően: Philips OLED806 és társai: BFI (Fast Motion Clarity: with 4 settings available; Off, Low, High or AI), HDMI 2.1 support with 4K120, VRR (40-120Hz), eARC, and ALLM.
Tehát, most már elveszett minden LG előny.
-
-
DarkByte
addikt
Nem tűnik el teljesen a tálca olyankor sem. 1 vagy 2px magasságban megmarad a teteje, mert máshogy nem tudja érzékelni ha felé viszed az egeret és hogy újra elő kell jönnie. Ez egy mesterséges limitáció.
Az aktív alkalmazásnak (illetve azon alkalmazásnak ami csinál valamit és progress csík a háttere) a gombja mindig valami elkülönülő háttérszínnel van kiemelve, és annak ez a felső csíkja látható még elrejtett módban is.
Segal: én még ízlelgetem ezt a gondolatot, hogy butítsam-e le az asztalt vagy sem. Ennek ellenére utána jártam miket használnak általában. A Wallpaper Engine-es animált desktop háttér tetszik egyébként, marha jól mutathatnak OLED-en Nem is drága Steam-en.
Épp azon gondolkodtam, ha az ablakokat részben áttetszővé lehetne tenni, akkor animált háttér előtt ráadásul minden pixel trenírozva is lenne kicsit. De ez már túlzás azért.
[ Szerkesztve ]
-
wallace 234
őstag
Talán az egyetlen még megoldásra váró probléma az OLED kijelző élettartama. A fénykibocsátó anyag stabilitása bizonyos színek (főleg a kék) esetében még nem éri el a kívánt néhányszor tízezer órát."
Ezt a problémát, úgy oldották meg ahogy már fentebb, lett írva Színszűrőkkel és fehér oled adja a fényt. Amit írnak az a fajta oled annak idején bukta lett, pont a kék szín miatt. Így nem is lett olcsóbb, mert közbe jött az Lg és megváltoztatta, ügyes húzással így jött a Woled. Ami azóta is töretlen. (Kodak ötlete volt ez a woled).[ Szerkesztve ]
-
wallace 234
őstag
Itt a leírása a Woled nek. [link] Régen a kék szín hamar öregedet. De ahogy írtad van megoldás így a Samsung ezért használ kék oledet. Fehér helyett. De jelenleg Színszűrős oled tvt látsz. De kép minősége ettől függetlenül jó! Csak más a technológia. Mint az RGB oled.
[ Szerkesztve ]
-
Monngoose
aktív tag
Az LG által használt, általuk WRGB Oled-nek nevezett felépítés annyiban különbözik a korábbi Samsung próbálkozástól, hogy a míg a samunál egy pixel 3db saját színű (RGB) alpixelből állt, az LG megoldásánál egy pixel 4 fehér oled alpixből áll, ezekből 3 kap színszűrőt (RGB), míg a negyedik "pucér" marad és a nagyobb fényerőt hivatott szolgálni.
Tehát mindkét esetben RGB alpixelek biztosítják a színeket, annyi a különbség, hogy ezt a Samsung saját színű oledekkel próbálta megoldani, az LG pedig fehér színű oledeket használ, és színszűrővel csinál belőlük színeseket.Persze - visszatérve oda, ahonnan ez az egész vita indult - mivel az oled pixeleknek saját fényük van, az oled paneleknek nincs szüksége háttérvilágításra, így azt állítani hogy az oled TV-k fehér oledekből álló panele "is csak egy háttérvilágítás" - egyszerűen badarság...
[ Szerkesztve ]
Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
-
esicyhun
tag
Sosem értem, hogy egyvalakinél egy adott dolog tökéletes, a legjobb, másnál meg semmire sem jó. Így, mint pl. én kinek higgyek? A külső forrásból problémás HDR kezelést magyar és külföldi fórumokon olvasottak alapján írom, de panaszkodnak pl. MI Boxnál is színtérkezelési problémákra. Ugyanígy a Shieldnél is vannak gondok, pár hozzászólással korábban linkelték. Ezek alapján az android nem tűnik egy nagyon kiforrott rendszernek. De hangsúlyozom ez az én véleményem. Az is az, pl. hogy én tévén sosem torrenteznék, de ha neked ez így jó, csináld. Nehéz elhinni, hogy amikor jó pár dolog töltődik fel/le egyszerre a tévébe épített nem túl izmos hardver ezt bírja, és nem lassul be a rendszer. De nem vitatkozni akarok, csak egyszerűen mások az igényeink, és a tapasztalataink.
-
alaves
addikt
Elvileg csak fehér fényű OLED kristály van a panelen színszűrőkkel, de a piros szűrő alatti alpixelt jobban kell hajtani ezért égett be a kisebb méretű, és ezért növelték a méretét 103%-al.
-
alaves
addikt
Ez csak a Philips OLED-ek figyelmeztetése a szoftverben (ezért a mérnököknek egy 5*-ös). Egyébként pontosan 12 óra folyamatos üzem után dobja föl az ablakot, hogy kikapcsol a TV, mert 10 perces frissítésre van szükség és visszaszámol későbbre halasztás opcióval. Azonban, ha ezt párszor halasztod (nem számít hogy napok, hetek köztes idővel), akkor jön egy másik fajta üzenet ablak kicsit erősebb szöveggel a frissítésre vonatkozóan és már nincs halasztó lehetőség, csak a "most" gombbal azonnal kikapcsolod, vagy megvárod amíg visszaszámolás végén kikapcsol (nyilván pár másodperc múlva visszakapcsolható így is).
Egyébként a CSM6 menüben az OLED OFFRS Manually Skipped érték nálam továbbra is 0, pedig már többször halasztottam a frissítést.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
layman
kezdő
ami túl szép hogy igaz legyen... vol 243. Ha valóban egy új webshop lenne, elég lett volna mondjuk 30-50 ezerrel olcsóbban adni mint a legolcsóbb árukeresős ajánlat, és sokan ott vennék meg. De mivel nem valódi webshop, ezért kénytelenek közel 150 ezerrel olcsóbban adni, hogy a naiv vásárlókban a potenciális nyereség (150 ezer spórolás) felülkerekedjen a potenciális veszélyen (nincs utánvét).
Konkrétan 1 nap alatt csődbe menne ez a cég, ha létezne, minden terméküket jóval beszerzési ár alatt adják.Télen volt egy hasonló csalás akkor főleg PS5-öt kereső vevőkre vadásztak:
[link][ Szerkesztve ]
-
Palesztin994
aktív tag
gondoltam rá én is, de LG-n is láttam MM-ben, azon meg nem droid van. De egyébként meg, ha a csík jön a képpel, akkor meg nyilvan nem a panel szar, tehát valóban szoftveres lehet. Total nem ertem... Az a baj, hogy minden oldalt van csík, így ha eltolom, a másik oldalt csak beljebb jön. Holnap megerdeklodom egy masik sony szervizben, hogy mit tudnak erre mondani, gondolom sokat nem fognak tudni ők se.. másik bajom, hogyha az állandóan ott van, akkor bele is fog égni, akkor meg tenyleg olyan marad...
[ Szerkesztve ]
-
CptAdamica
veterán
Szerintem az ilyen gyanúsan olcsó áraknál mindenkiben fel kell ébredjen a kisördög, hogy átbaszásról van szó. A cégek nem szeretet szolgálatok, senki nem fogja benyelni a hasznot, hogy 150 ezerrel olcsóbban adjon valamit. Pont ez volt tavaly is, noname cégtől kezdték el rendelni a PS5-öt, ott is csak előre utalás volt fizetési módként feltűntetve, aztán jól hoppon is maradtak. Nem véletlenül csak előre utalás van az ilyeneknél, azt a bankok nem tudják neked visszaszerezni, vagy sztornózni, mindenképpen feljelentést kell tenni és bírósági végzés szükséges, hogy visszautalják neked, még akkor is, ha napnál is világosabb a csalás ténye. Ez pedig hosszú évek és rengetek ideg.
[ Szerkesztve ]
Megyen!
-
Jorgi Kormi
senior tag
Itt nem a tuti tv-ről volt szó és nem a Philips márka minőségéről ( mert azt tudja mindenki , hogy bármelyik márkánál előfordulhat a panelen a v.b és ting ting különböző mértékben / egy a"forrás/") , hanem a válasz amit kapott :
"Az Ön által felvázolt hibajelenség általában elég vitatott szokott lenni a gyártó által . Szubjektivizmusra hivatkoznak és gyáriszűrők használatát írják elő aminek sokszor az az eredménye hogy a készülék belefér a specifikációba.
Mi mindenképpen azt javasolnánk hogy ha van lehetősége vigye vissza a készüléket a boltba."
Egyébként én egy Samu kúúledet ajánlanék. (csak viccöltem.)[ Szerkesztve ]
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
Halihólaci
tag
Sony A8
Nekem sem akad az Android! Nagyon stabil, de lehet pont ezért szinte semmit nem enged a kedvenc progiimból felrakni. Persze nagyon nincs is rájuk szükség, csak meglepett,h Andriod, és a fiókomból nem rakta fel automatikusan fel. Aztán beírogattam kézzel, mindre ki is írta,h nem engedett...
Szerencsére a TV nézés szempontjából a legfontosabb fent van, a Kodi, és nagyon jól működik is!
2X 5 órán vagyok túl, nálam a varázslat továbbra is tart, kép-hang csodálatos!
Sd sorozat, A híd (USA). A nappaliban 120cm-es fullHD Pana LED-ről átmegyünk a 140cm-es 4K-ra és jobb a kép! Az ember nem is érti! 720p-től pedig ámulat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Politika
- Google Pixel topik
- Gyors microSD kártyák a PNY-től
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest